Laʻau

Sanka: o se ituaiga lauiloa o vave totogo

Na sau Tomato Sanka i le lautele lautele i le 15 tausaga talu ai ma vave ona alofa i le tele o faifaatoaga. O le ituaiga o meaola e tumau pea i le manaoga seia oʻo nei i le taimi nei, faʻamautinoa ma le manuia le tauvaga faifaipea mai le fausiaina fou. Fesoasoani i le tele o ona lelei. Ae masani lava o faifaatoaga e taua le le mautonu ma tumau pea le maualuga o le gaosiga o oloa, e oo lava i tulaga e mamao ese mai le tau lelei ma le tau. E taua foi le fua mai o fua o Sanka o se tasi o muamua.

Faamatalaga o le eseese o tomato Sanka

O le ituaiga tomato o le Sanka o loʻo lisiina i le Setete Setete o le Malo Rusia talu mai 2003. O le mea lenei na ausia e tagata aʻoga Rusia. I le tulaga aloaia, e fautuaina mo le galueaina i le itulagi o Central Black Earth, ae o le faatinoga o loo faaalia ai o loo ia te ia le tomai e mafai ai ona fetuutuunai lelei i se tulaga e le o taimi uma e lelei ai le fesuiaiga ma e toetoe lava o soo se tau. O le mea lea, o Sanka e mafai ona ola latalata i Rusia, sei vagana ai le mamao mamao. I le ogatotonu, e masani ona faʻaleleia i fanua tatala, i Urals, i Siberia, i Sasae Mamao - i totonu o greenhouses ma greenhouses.

Tomato Sanka, talu ai ona faatoa tulaʻi mai, na vave ona maua le lauiloa i le au fai togalaau Rusia

Tomato bushes, e aunoa ma le tele o le faaleagaina ia i latou lava, talia le malulu o le tau i le tautotogo ma le taumafanafana, o le tele o timuga, ma le leai o se malamalama o le la. Ae e le o lona uiga o loʻo i ai le puipuiga mai le afu o le toe foʻi mai. Afai e te totōina fatu poʻo ni fatu laau i le eleele tatala vave, o le mea e totoina ai e mate lava pe a faʻaalia i le malulu. O nei tamato foi e le o iai ni tulaga maualuga e manaomia mo le lelei o le sui.

O Sanka o se ituaiga, ae le o se paʻu. O fua mai fatulaʻau totino e mafai ona faʻaaoga mo le totoina mo le isi vaitau. Ae ui i lea, o le faasolosolo malie malie o le faʻaleagaina, e le maalofia, o uiga eseese e "faʻamalo", tamato "tafe lemu". O le mea lea, e fautuaina e faafou le fatu ia le itiiti ifo ma le tasi i le 5-7 tausaga.

E mafai foi ona ola tupu tomato o Sanka mai fatu na aoina i le tutoatasi i le tau ua tuanai

E ala i le matua, o le ituaiga e aofia ai i le amataga. O Sanka ua taua foi o le ultra-precocious, aua na te aumaia se tasi o fua muamua. I le averesi, e tusa ma le 80 aso e mou atu mai le foliga mai o fatu mai fatu e oʻo i le matua o le toto muamua. Ae o le tele e faalagolago i le tau i le tuputupu aʻe o le eria. I le itu i saute, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona aveesea Sanka mai le vao i le 72-75 aso, ma i Siberia ma le Urals, o le taimi matua e masani ona tuai mo le isi 2-2.5 vaiaso.

O Sanka o se ituaiga o tamato. O lona uiga o le maualuga o le laau e le mafai ona sili atu i le "faʻasologa" le tau ao faia e tagata faʻatau. E le pei o ituaiga eseese, e le muta le aʻa i se tulaga tuputupu ae, ae o se fugalaau fugalaau.

O le maualuga o le vao e 50-60 cm. I totonu o se kiona, e oʻo atu i le 80-100 cm. E leai se mea e tatau ona nonoa ai. E le manaʻomia ona avea o ia. O se faʻaopoopoga tele lea mo le au fai togalaau e masani lava ona tipiina ese pine leaga.

Faʻamaulalo laʻau vaivai E le manaʻomia e Sanka le faʻamalosi ma le faʻavaeina

E le mafai ona taʻua le laau o le lanu. Pepa pepa e laiti. O mea muamua na tutupu i le fatu o le lau fitu, ona vaeluaina ai lea o le 1-2 laulaau. Ae ui i lea, o le faʻaogaina o le vao e le afaina ai le gaosia. I le gasologa o le vaitau, e mafai ona tofu i latou ma le 3-4 kilokalama o fua (pe tusa o le 15 kg / m²). E tusa lava pe matala, e seleseleina fualaau aina aʻo le i muamua le kiona. O laʻititi laʻititi e mafai ona faʻamaonia ai le tau. 4-5 laau o tamato Ua totoina Sanka i le 1 mita.

Ole laʻititi laʻititi o le vao e le aʻafia ai le fua o le gaosiga, i se isi itu, o se mea lelei lea, aua o le totoina e mafai ona faʻaitiitia

E seleseleina le seleselega. E mafai ona e filifilia tomati leʻo. I le faagasologa o le vevela, o le tofo e le mafatia, e le suamalie le aano. E oo lava i fuamoa Sanka muamua mo se taimi umi e le pauu ese mai le togavao, aʻo tumau pea le maualuga o le pulupulu ma se mea manogi lelei. O lo latou ola ola e umi lava - e tusa ma le lua masina.

O le Tomatoes o le Sanka ituaiga eseese e tutupu faatasi ma vave lava

O fua e sili ona manaia - o le saʻo saʻo, lapotopoto, ma le pito i lalo. O le mamafa o le mamafa o le tamato e tasi e 70-90 g. A oʻo ina tupu aʻe i totonu o se fale lauʻeleʻele, o le tele o faʻataʻitaʻiga e maua ai le 120-150 g. O fua e aoina i ni pulumu o 5-6 fasi. O le paʻu e lamolemole, e paʻu mumu. E leai lava se meaola lanumeamata, o le uiga o le tele o ituaiga o tamato, i le nofoaga o le faapipiiina o le aʻa. O se mea manaia, ae umi, lea e oʻo atu ai i le mafai ona faʻaleleia lelei. I le taimi lava e tasi, o fuamato e suamalie, meaʻai. O le pasene o fualaau o se ituaiga e le mafai ona faʻaaogaina - e laʻititi lava - e ese mai i le 3-23%. E tele lava lona faalagolago i le tau ma le lelei o le tausiga mo le seleselega.

Tomatoes Sanka e foliga matagofie lava, o lo latou tofo e lelei tele

O le tofo o se mea lelei tele, ma e itiiti le aloaʻia. O maualuga o Sanka i vitamini C ma suga. Ae ui i lea, o se vaega taua o pepe laiti uma. Saienitisi faʻasaienisi - o le telē o le tumato, o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o nei vailaʻau i totonu.

Tomatoes Sanka e faʻamalamalamaina i se maualuga maualuga o le acid ascorbic - o le mea lea e laitiiti ai le eletise i le tofo

O Sanka o se mea lautele. I le faaopoopo atu i le taumafataga fou, o le sua o le suamalie, pati tomati, ketchup, adjika ua saunia. Ona o la latou laititi laʻitiiti, o fua e fetaui lelei mo le teu ma le teu. O le paʻu paʻu e puipuia ai tamato mai le taʻalo ma liliu atu i le falaoʻo.

Faʻafetai i lona laʻitiiti, o fuamato Sanka e fetaui lelei mo le taina o fale

O lenei ituaiga e talisapaia foi ona o le lelei o le puipuiga. E leai se puipuiga a le Sanka e puipuia mai soo se faʻamaʻi, ae e seasea ona aʻafia i le mea e masani ai ona o le aganuu - ua leva ona afaina, septoria, ituaiga uma o pala. O lenei mea e mafua mai ona o le amataina vave o tamato. O le vao e maua le taimi e tuʻuina atu ai le tele o le seleselega ao leʻi oʻo mai le tau e faʻaleleia ai lo latou atinaʻe.

I le faaopoopo atu i le "mamanu" mumu mumu, o loo i ai se "ofu" o se ituaiga e taua o le "Sanka Golden". E masani lava e le ese mai matua, vagana ai le paʻu vali i le lanu auro-lanu.

Tomato Sanka auro e ese mai le "matua" naʻo le lanu paʻu

Vitio: o le a foliga foliga mai o tomato Sanka

Tuputupu toto totogo

Mo le tele o Rusia, o le tau e le laʻititi tele. O le maualalo o le vevela e taofiofi ai le faagasologa o le fatuina o fatu, e mafai ona faaleagaina matuia pe faʻaumatia ai foi totō. O le mea lea, o le tele lava o fualaʻau e totogoina. O Sanka ituaiga eseese e le o se faʻasalaga.

O fatu mo laau toto ua totoina i le 50-60 aso aʻo lumanaʻi le fuafuaina o le gaosiga i eleele tatala. O nei, e 7-10 aso e faʻaalu i le faʻaalia o fualaau. O le mea lea, i le itu i saute o Rusia, o le taimi sili ona lelei mo le faʻatinoga mai le sefulu tausaga mulimuli o Fepuari i le ogatotonu o Mati. I le vaeluagalemu o le afa lona lua lea o Mati, i nofoaga e sili atu le leaga o le tau - Aperila (mai le amataga o le masina seia oo ile 20 aso).

O le manaʻoga autu o Sanka i tuutuuga mo le totoina o laau o le malamalama lelei lea. O le umi o le ao o le ao e 12 itula. O le la faalenatura i le tele o Rusia e manino lava le le lava, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina se faʻaaliga faaopoopo. O moliga masani (susulu, lanu) e fetaui lelei, ae e sili atu le faʻaogaina o fomaʻi faapitoa. O le maualuga o le faʻamamafana o le ea e 60-70%, o le vevela o le 22-25ºС i le ao ma le 14-16ºС i le po.

Faʻafeiloaʻi avanoa e tuʻuina atu ai aso talafeagai o le ao

O le eleele mo le totoina o tamato po o soo se Solanaceae e mafai ona faʻatauina e aunoa ma ni faʻafitauli i soo se faleoloa faapitoa. Ae o tagata fai togafiti poto e sili ona latou kukaina, faʻafefiloi humus laʻau ma le tutusa o le manogi o le faapalaga ma le afa afa - tele oneone. I soʻo se tulaga, e tatau ona faʻamaʻi le palapala. Ina ia faia lenei mea, e sasaa atu i le vai inu, aisa, falai i totonu o le ogaumu. O se aafiaga talitutusa e maua mai e ala i togafitiga ma se faʻamaunuʻu mafiafia o le paluga faʻasalalau poʻo soʻo se fatuga o meaola mai le natura, saunia e tusa ai ma faatonuga. O se faʻaaoga aoga i soʻo se eleele o loʻo i lalo o le paʻu o le malumalu pe faʻamalosia le paʻu carbon. Sefe sipuni i le 3 l o le meaʻai.

O fatu Tomato mo laau toto e mafai ona totoina uma i totonu o le faleoloa ma i totonu o se paluga ua saunia

Manaomia muamua le totoina ma fatu o Sanka. Muamua, e siakiina mo le germination, galo mo le 10-15 minute i se vaifofo o le sodium chloride (10-15 g / l). O i latou na tulaʻi i luga e vave ona lafo ese. Le mama e le masani ai o lona uiga o le leai o se tamaititi.

O le fufuluina o fatu i le saline e mafai ai e oe vave ona teena mea na e faʻamautinoa e le tupu

Ona faaaoga lea o sauniuniga a Strobi, Tiovit-Jet, Alirin-B, Fitosporin-M. Latou te aʻafia lelei le puipuiga o le laau, faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi maʻi. Taimi faʻatulagaina - 15-20 minute. Ona fufuluina lea o fatu ile vai malulu ma faʻamago.

O le faʻasalaga mulimuli o togafitiga ia ma le biostimulants. E mafai ona avea uma ma togafitiga faʻaleaganuʻu (aloe juice, suauʻu paluga, suamalie o le meli, acidic succinic), ma faʻatau mai fualaau faʻasaina (potassium humate, Epin, Kornevin, Emistim-M). I le tulaga muamua, o fatu Sanka o loʻo tausia i le fofo sauni mo 6-8 itula, i le lua 30-40 minute ua lava.

Alimalie - o se meaola masani o meaola e aʻafia ai le aʻafiaina o fatu

O le faiga tonu mo le totoina o fatu tumato mo laau toto e foliga faapenei:

  1. O pusa lapopoa po o pusa palasitika ua tumu i mea ua saunia. O le eleele e faʻafefe lelei ma faʻafefe. O lanu vaivai e faailogaina i le va o le va o le 3-5 cm.

    O le meaʻai muamua aʻo leʻi totoina fatu laau toto e tatau ona susu

  2. O fatu Tomato e totō tasi i le taimi, tausia le mamao i le va o le 1 cm. O le mamafa o le totoina, o le taimi muamua e tatau ona e fufuluina pupu. Ma o fualaau laiti e talia lenei faiga e sili atu le leaga nai lo le totoina o laau toto. O fatu e faʻalauteleina i le maualuga o le 0.6-0.8 cm, ma faʻafefeteina i se fasi manifinifi o le oneone lelei. Mai le pito i luga, ua ufiufi le koneteina i le tioata poo se ata felanulanuaʻi. A o lei tupu, e le manaʻomia e tamato le malamalama. Ae manaʻomia le vevela (30-32ºС). Faʻasaina laau mai le pala, i aso uma poʻo aso uma e lua. I le i ai o tomai faʻapitoa e mafai ona maua ai le mafanafana.

    O fatu Tomato e le totoina lelei tele, o lenei mea e aloese mai le vave totoina

  3. 15-20 aso pe a maeʻa, e faʻaaogaina le ofu pito i luga. O le faʻatulagaga e tatau ona toe faia pe a uma le isi vaiaso ma le afa. O le faʻaaogāina o mea faʻalepolosolo e le manaʻomia nei, o le faʻamalositino o faleoloa mo laau e sili ona talafeagai. O le faʻamaualuga o le vailaau faʻasaina i vaifofo e faʻaititia i le afa e faʻatusatusa i le tagata na fautuaina.

    O le vaifofo paleni mo seedlings o loʻo saunia i le ogatasi ma faatonuga ua tuʻuina atu i faatonuga

  4. O le togi e faia i le vaega o le laʻau moni lona tolu, pe a ma le lua vaiaso talu ona maeʻa. Tomato ua totoina i totonu o pusa paʻu taitasi po o ipu palasitika e tusa ma le mita e 8-10 cm. I le tulaga mulimuli, e tatau ona faia ni alavai e tele, ma sasaa ai sina vaega o le uamea faateleina, maa, maa paʻu i lalo. O le eleele e faʻaaoga tutusa ma fatu. O fualaau e maua mai le gafatia atoa faatasi ma le eleele, lea e pipii i aʻa, ma taumafai e aua le faaleagaina lenei palu pe a mafai. O suʻega faʻataʻitaʻiga e faʻafeinu lelei, mo le 4-5 aso e fufulu ese ipu mai pupuni, puipuia o fualaau mai le la susulu.

    I le faagasologa o le lolovaia, e taua le taumafai e aua neʻi faʻaumatia le eleele i luga o aʻa o laau toto

  5. Ina ia mafai ai e Sanka ona totoina vave vave ma manuia i se nofoaga fou, e tusa ma le 7-10 aso ao le i totoina i totonu o le eleele avanoa poʻo totonu o se fale kiona, latou te amata ona faʻamalosi. I le 2-3 aso muamua, o nai itula i luga o le ea e lava. E faasolosolo lava, o le taimi lenei e oʻo atu i le afa aso. Ma o le aso mulimuli na latou tuua uma ai le vao e "faaaluina le po" i luga o le auala.

    O le faʻamalosi e fesoasoani i le totoina o fualaau toto e vave faʻafetaui i tulaga fou ola

Vitio: totōina o fatu tumato mo fatu ma tausi atili mo i latou

O se tagata fai togafitia e leai se poto masani e mafai ona leiloa se fuamato tomato i le taimi e totoina ai fatu. O le mafuaaga mo lenei mea oa latou lava mea sese. O le mea pito sili ona masani ai i latou:

  • Faʻateleina le suāsusu. I totonu o le eleele, ua liua i se pala, o le "lanu uliuli" e toetoe a le mafai ona tupu.
  • Vave vave le totoina o taimi mo fualaau. E sili atu le leaga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma e umi se taimi e maua ai aʻa i se nofoaga fou.
  • Manua le saʻo. E ui i le lautele o le manatu, o le aʻaina o aʻa o tamato e le talafeagai. O lenei mea e matua taofia ai le atinaʻe o le laau.
  • Faaaogaina o le mea e le talafeagai ma / pe leai foi. O le eleele e tatau ona lelei, ae i le taimi lava e tasi e mama ma mama.
  • Short shortening (poʻo lona toesea atoa). Faataitaiga o loʻo faaalia ai o vao na faia le taualumaga e sili atu ona vave aʻafia ma amata ona ola i totonu o le togalaau poʻo totonu o le lauʻeleʻele.

Vitio: mea masani masani pe a tupu toto laau totō

O Tomatoes ua siitia atu i se nofoaga tumau i le masina o Me. Pe a tulaʻi i le lauʻeleʻele, e tatau ona faʻamautu le vevela i le 10-12ºС. O le togafitiga sili ona lelei mo Sanka e 40-50 cm i le va o togavao ma le 55-60 cm i le va o laina o lauʻeleʻele. E mafai ona e faʻasaoina sina avanoa e ala i le paina o laau. O le maualuga o le vao e saunia mo le totoina e tusa ma le 15 cm, 6-7 laʻau moni e manaʻomia.

O toto laau totō e le aʻafia i se nofoaga fou, o lea e le tatau ai ona e faatuai e toto

O le loloto o le pu mo Sanka e 8-10 cm. O le lima o le humus, o ni pine se lua o le ofu laupapa ua lafoina i le pito i lalo. O se faʻaopoopoga aoga tele o le sipisi. E faʻamalo ese le tele o faʻamaʻi. O le taimi sili mo le tulaueleele o le afiafi po o le taeao i se aso malulu.

E tusa o le afa itula ao le i faia le taualumaga, e lelei le vai. O lea e sili atu ona faigofie le aveeseina mai le ulo. O fatu laau e tanumia i le eleele i le pito i lalo o laʻau, faʻafeinu, faʻaalu e tusa ma le lita o vai mo laau taʻitasi. O keke meamea, oneone lelei po o tupe mama e sasaa i lalo o le ala.

O le loloto o le pu mo laau toto e faalagolago i le lelei o le palapala - o le mama o le mea, le sili atu

I totonu o le vaiaso ma le afa i le maea ai ona totoina i luga o le eleele i luga o fualaau o tomato Sanka, e manaomia le fausia o se sipuni mai soo se mea e ufiufi ai le lanu paʻepaʻe. O le taimi muamua na faʻamaʻaina ai na o le 5-7 aso talu ona totoina, pe a ma le lua vaiaso mulimuli ane, o ni spud. O lenei mea e faaosofia ai le fausia o se numera tele o aʻa maualalo.

Toto fatu i le eleele ma saunia mo

O le tomuka Sanka e tatau ona mafaufauina e le lelei i le tausiga. Ae o le tele o fualaau aina e mafai ona mafai pe a faʻaleleia i se tulaga sili ona lelei pe latalata.

O le mea sili ona leaga mo soo se tamato o se paʻu vaivai. O le mea lea, mo le fausiaina o Sanka e filifili se nofoaga avanoa, e lelei le vevelaina e le la. E fautuaina e faʻasaga le moega mai le itu i matu i le itu i saute - o le a susulu lelei tamato. O faʻataʻitaʻiga e le afaina ai le tulaʻi mai, ae e manaʻomia pea ona i ai se pa puipui i se mamao e puipuia ai le moega mai matagi malulu mālū e aunoa ma le le amanaiaina.

O Sanka, e pei o isi tamato, ua totōina i nofoaga matala, e lelei le mafanafana

Sa manuia le ola o Sanka ma fua mai fua i le toetoe o soo se eleele. Ae, e pei lava o soo se tomato, e fiafia o ia i se mea e matala ai, ae o le meaʻai maloloina. E tatau ona amanaia lenei mea pe a sauniuni le moega, faaopoopo le oneone paʻu i le "mamafa" eleele, ma le elefise eleʻele (8-10 lita i le laina laina) ile eleele "malamalama".

Mo soʻo se togalaau aina, e taua tele le fesuiaiga o le seleselega. I le nofoaga lava e tasi, ua totoina tamato mo le maualuga o le tolu tausaga.O sui leaga ma tuaoi mo i latou o so o se laau totő mai le aiga Solanaceae (pateta, eggplantelu, pepa, tapaa). O le meaʻai ua matua faʻaititia, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi o patipo o loʻo faʻateleina. E fetaui lelei mo Sanka i lenei tulaga o le Paʻu, Legumes, Cruciferous, riki, kelati, togavao vevela. O le poto masani ua faaalia ai o tamato o ni tuaoi sili ona lelei ma le seleselega. I nei mea totō uma, o le tele o fua e vave faʻapupulaina, faasolosolo, ma le fua o le seleselega.

O Tomatoes e aʻafia i le aiga Solanaceae, o ona sui uma e pagatia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi aʻafiaga, o le mea lea, pe a mafai, o nei mea totō e tuʻu ese mai le tasi ma le isi i le togalaau aina

O le togalaau mo Sanka e amata ona saunia i le tautoulu. O le vaega na filifilia na faʻapeteina lelei, ao faʻamamāina mai laau toto ma isi otaota. Mo le taumalulu e fautuaina e faʻamaeʻaina i se ata uliuli lakapi - o lea o le a faʻavave ma faʻamafanafana le meaʻai. I le tautotogo, pe a ma le lua vaiaso aʻo lumanaʻi le fuafuaina o le totōina o fatu, o le a manaʻomia le vavalalata o le eleele.

I le faagasologa o le eliina mai moega o le lumanai, ua aveeseina maa ma fualaau faisua

E faʻapipiʻiina foi faʻamaʻi i ni inumaga se lua. I le tautoulu - humus (4-5 kg ​​/ m²), superphosphate faigofie (40-50 g / m²) ma le sulfate sulfate (20-25 g / m²). Afai e faʻateleina le eleʻele o le palapala - faʻapea foi le falaoamata o le dolomite, lemu lime, fuamoa o le fuamoa o fuamoa (200-300 g / m²). I le tautotogo - o le afi (ashf) (500 g / m²) ma soʻo se fualaʻau oona (15-20 g / m²).

Humus - o se vailaau masani e faʻaleleia le faʻaleleia o le eleele

Faatasi ai ma le mea mulimuli, e taua tele le aua le faʻaaogaina. O le sili atu o le eletise i le eleele e faʻafefe ai togavao i le tele o le malosi o le fausiaina o le lanu meamata. E amata ona latou "gaʻo", o pulumu ma fualaau aina o fualaau aina i luga o ia ituaiga o mea faataitai, e itiiti lava, latou te le lava meaʻai. O le isi aʻafiaga le lelei o le "faʻafefe" - faʻavaivaia o le tino puipuia.

O le falaoamata Dolomite o se deoxidizer, faatasi ai ma le togafitiga fautuaina, e aunoa ma ni aʻafiaga

E matua faʻasaina le aumaia o le mutia fou i lalo o tamato. Muamua, e mafai ona na o le susunuina o aʻa o laau toto, ma le lona lua, o se tulaga toetoe lava a atoatoa lelei mo le gaogao o fuamoa ma le tele o meaola faalafua ma pathogens.

Afai ua fuafuaina e toto Sanka i totonu o le fale koli, e fautuaina e toe sui atoa le 10 cm pito i luga o le tautoulu. Ona faʻaleleia ai lea o le eleele fou mo le faʻapalapalaina ma se vailaau paʻu suamalie o le potassium i taimi uma. Fagu i totonu ua soloia i se vaifofo o le lime lue. E aoga foi le susunuina o sina siaki lauulu i totonu o le kiona (ma ua tapunia faitotoa).

I le popofou o le tautotogo, e sasaa le palapala i le vai tafe ma sasaina i vaovao - e taofia lelei le vevela. Afai o le vaitau mulimuli o totogo i totonu o le greenhouse na afaina mai i se ituaiga o faamaʻi, pe a ma le lua vaiaso aʻo lei totoina, o le sui e togafitia i le solution a Fitosporin-M.

Faʻasaina o le eleele i totonu o le falemafa ma le faʻataʻitaʻiga a le Fitosporin-M o se puipuiga lelei lea o le tele o faʻamaʻi pipisi

O le totoina o fatu tumato i le eleele tatala e masani lava ona faia i totonu o le itu mafanafana o le itu i saute. O le taimi sili ona talafeagai mo lenei mea o le ogatotonu o Aperila. O le tau i le tele o Rusia e le mafaamatalaina. Toe faʻafoʻi mai gutu o le tautotogo. Ae lava ma naunau e faʻaalu se avanoa. A uma mea uma, e talitonuina o faʻataʻitaʻiga e maua mai i fatu i le eleele e itiiti lava le pagatia mai faʻamaʻi, latou te sili atu ona faapalepale i vasa o le tau.

O togafiti nei e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le seleselega i lenei taimi. O fualaau fai togafiti poto ua totō ma vevela fatu. Muamua pulupulu o le a faatali umi, ae e mafai ona latou aloese mai le malulu o le tau.

Totoina i le taimi e tasi e totogo ae le totogo fatu laau toto e mafai ai ona e puipuia ia le itiiti ifo o se vaega o fualaau aina mai mai le malulu punavai i le tele o le teritori o Rusia

Ua leva ona fausia lelei, ma o loʻo faʻalogo i le polokalame o loʻo faʻamatalaina i luga. 2-3 fatu ua totoina i totonu taitasi. O le totoina o laau toto o loʻo faia i le vaega 2-3 o lenei laupepa. Tuu se tasi, sili ona mamana ma atinaʻe. O le "sili atu" ua lalagaina ma seleulu e latalata i le eleele pe a mafai ai.

I pu taʻitasi, na o le tasi le siama e totoe, o le sili ona atiaʻe ma le soifua maloloina

A o lei tupu mai, o loʻo faʻamauina le moega i le afifi palasitika. A maeʻa - seti i luga o laʻau ma tapunia i le lutrasil white, agril, spanbond. E le mafai ona faʻatoʻa faʻapipiʻiina seia oʻo i le fua o laau, ua sauni mo le totoina i le eleele.

O le puipuia lelei puipuia o laau laiti olaola mai le malulu, e aoga foi pe afai o timuga ma amataga o le taumafanafana e timuga

Vitio: auala mo le totoina o fatu toto i totonu o le togalaau

Tausia o laau toto i luga o le eleele ma totonu o le fale lauʻeleʻele

E oʻo lava i se fai togalaau e leai se poto masani o le a feagai ma le totoina o tamato Sanka. O se tasi o tulaga e le masalomia o le eseese o le le maua lea o le manaomia mo le aveeseina o laasaga ma isi mea e fai ai vao. Latou te le mautonu, o lea latou te le manaʻomia ai ona nonoa. O le mea lea, o tagata uma e tausia Sanka e faaitiitia i le faʻafeinuina masani, faʻamaina ma fufuluina o moega. E tatau ona gauai le vaega mulimuli - mo nisi mafuaaga, o lenei ituaiga e le taliaina le vavalalata i vao.

Soo se tamato o laau toto e fiafia i le susu. Ae na o le pau lea o le mea e faatatau i le eleele. Maualuga maualuga mo i latou e tele lava ina afaina. O le mea lea, a oʻo ina ola Sanka i totonu o se fale lauʻeleʻele, e tatau ona faʻaosooso le potu. A uma ona fafaga, e aunoa ma le toilalo.

O le falemalama e totoina ai tamato e faʻaleleia pe a uma ona faʻamusu

E taua le pipii i le uiga auro. Faʻatasi ai ma le le lava o le susu, o lau e amata ona faʻamalūlū ma amata ona fai le pupuʻu. O le togavao e sili atu i luga, sulu, e masani lava ona taofi i le atinaʻeina. Afai o loʻo faʻamalūlū le meaʻai, o le a tupu aʻe le ulu i aʻa.

O faailo sili ona lelei mo greenhouses o le malulu o le ea i le maualuga o le 45-50%, ma le palapala - e tusa ma le 90%. Ina ia mautinoa o lenei, e fafagaina Sanka i aso uma e 4-8, faʻaalu le 4-5 lita o vai mo laau taʻitasi. E faʻatautaia le faʻatinoga ina ia le pa'ū ifo lauulu ile laulaau ma fugalaau. Lelei mo le aganuʻu - faʻavaivai. Afai e le mafai ona faatulaga, e sasaa le vai i totonu o togalaau i totonu o vavae. E le manaomia le suamalie o tamato i lalo o aʻa - o aʻa e vave ona faʻaalia, mago. E le talafeagai le saluina - pe a maeʻa ona fufulu ma aotele le tumutumu ma fua o ovaries.

O le faʻafefe o le vai e mafai ai e oe ona susu le palapala ma e le afaina ai laau

O le taimi sili mo le faʻataʻitaʻiga o le vave po po o le leva o le afiafi, pe a oʻo mai le la. E faʻaaogaina le vai i le vevela o le 23-25ºС. E masani lava, e tuʻu saʻo e le au fai togalaau se atigipusa i totonu o le kiona. A oʻo ina totoina totogo, e tatau ona ufiufi le falala i se tapuni ina ia aua neʻi faʻaleleia le maualuga o le ea.

O toto Tomato ua totoina i fanua matala e le fausiaina seivagana e mauaa le vao i se nofoaga fou ma amata ona tuputupu ae. A maeʻa lenei mea, ma seia oʻo ina amataina le taamilosaga, e faalua i le vaiaso ona faia le faʻataʻitaʻiga, faʻaalu le 2-3 l o le vai mo laau taʻitasi. I le taimi o le fugalaau, o le vaeluaga i le va o le faʻamaina e faaluaina, o le masani e oo atu i le 5 lita. O le vao e fua mai ai fua na fausiaina e fainuina i aso uma e 3-4, e tutusa lava le masani. E tusa ma le lua vaiaso aʻo leʻi seleseleina, pe a amata ona mumu le uluai tamato, e naʻo le vao e maua ai le tau talafeagai. E tatau lea mea ina ia tumau ai le suasusu o le tino ma maua ai le tofo ma le manogi o uiga o le ituaiga. O le mea moni, o vavao i le va o vaʻavai e faʻatautaia e faʻatatau i le timuga o le taumafanafana. O nisi taimi Sanka i le lautele e mafai ona faia na o timuga masani.

O le tataina o tamato mai le suāvai e le fautuaina - o lenei mea e aʻafia ai le fua, ma atonu o le atinaʻe o le pala

O le mea sili ona leaga e mafai e le fai togalaau ona faia, o isi vaitaimi o le "lamala" faaumiumi e seasea lava, e tele le suavai. I lenei tulaga, o le pele o le fua o le a amata ona taʻe. Atonu o le atinaʻeina o le vetex rot. Ma afai, i se isi itu, o mea uma lava ua saʻo ona faia, o Sanka e aunoa ma le tele o le faaleagaina ia te ia lava o le a tumau ai le vevela o le 30 ° C ma luga, o le a le afaina ai foi le ea.

O le faʻamalosi le lelei o le mafuaaga taatele lea o vavao i le paʻu o tamato

Vitio: fautuaga mo le totoina o tamato i totonu o se kiona

O fualaau faisualaʻau, o le ituaiga o le tomato o Sanka e fiafia i le natura natura. Mo se fai togalaau, o se filifiliga atamai foi lenei. O le ituaiga o le vave o le kuka, e sili atu le le lamatia - o le palapala ma isi mea e afaina ai le soifua maloloina e mafai ona faaputuputu i fua. E tolu aso o fafagaina e lava mo Sanya.

O le muamua e faia i le 10-12 aso ina ua uma ona totoina laau i le eleele. E faʻamamaina Tomatoes i le faʻafefeteina o le povi povi fou, o manulele manu, laʻau manogi, ma geta. Saunia ni laʻei pito i luga mo le 3-4 aso i totonu o se koneteina i lalo o se tapuni tapuni. O le koneteina e tumu i mea faʻaaoga e tusa ma le tolu, ona faaopoopo lea i le vai. O le sauniuni o le faʻaaogaina o loʻo molimauina e le uiga o le "tofo". Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona faʻaaoga ma faaopoopo i ai le vai i le fua o le 1:10 poʻo le 1:15, pe afai o le otaota na faʻaaogaina o se meafaitino.

Nettle infusion - o se puna o le nitrogen lea e manaʻomia e tamato i amataga vave o le atinaʻe

E fautuaina e le au fai togalaau le suʻeina o pulumu ma fualaau o fualaau aina faatasi ai ma se vaifofo o le apocide (1-2 g / l). O lenei mea o le a puipuia ai i latou mai le malepelepe i lalo o le aafiaga o tulaga le lelei o le tau. Ma le 7-10 aso ao le i oʻo mai le fua, o togavao e togafitia i le comfrey. O lenei mea e faʻateleina ai le faagasologa o le totoina o tamato, o se aafiaga lelei i lo latou tausia lelei.

O le laei pito i luga lona lua e faia i le 2-3 aso pe a uma ona tupu. E mafai ona e faʻaaoga le faʻatau faʻataʻitaʻiina e faʻavae i le vermicompost, fuafua faapitoa mo tomato poʻo le lautele mo soo se Solanaceae, poʻo le faʻafefete o le fefete. Afai latou te mamago, o le ato e faʻafefiloi ma le 50 g o sukalala suamalie, faʻafefiloi i le vai mafanafana i le setete o le pulupulu ma faʻasese i se pakete vai mama. O se lapisi o le fefete fou ua na o le tipiina i ni vaega laiti, faaopoopo le 10 lita o le vai ma faʻaali seʻia oʻo i le tumau o le lumanaʻi.

"Tuputupu ae e ala i le osofaʻi ma le faʻatapulaʻa" e le o se faʻaaliga faʻafaatusa, ua malamalama lelei le au fai togalaau i lenei mea mo se taimi umi

O le taimi mulimuli e fafagaina ai Sanka i le isi 14-18 aso. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se fusi o le fafie (10 tioata i le 5 lita o vai inu), faaopoopo se mataua o iodine i lita taitasi. E mafai ona tuʻu le oloa mo le isi aso, faʻafefiloi lelei, faʻafefe i le vai 1:10 ao lei faʻaaogaina.

O le ufiufi pafu o loʻo i ai le phosphorus ma le potassium, lea e talafeagai mo tamato e fua mai fua.

Vitio: tausiga o tomato i fafo

Fungal mate, o nei tamato e aʻafia lava ona aʻafia. E masani lava, o puipuiga puipuia e lava e puipuia ai faʻamaʻi. O le mea aupito sili ona lamatia i le lumanai o le seleselega o le alternariosis, o le siama siama ma le "lanu uliuli". A oʻo ina tupu aʻe i luga o le eleele, e mafai e Sanku ona osofaia aphids, i totonu o le kiona - sinasina.

Ata faʻapitoa: O faʻamaʻi ma gasegase o Sanka e lamatia mo tomato

O le puipuiga aupito sili o le tausiga o togalaau lelei. Aua nei galo e uiga i le fuaina o fualaau aina ma laau toto i totonu o le togalaau ua tumu tele. O le siosiomaga lelei mo le tele o fualaau pathogenic o le susu, susu o le ea faʻatasi ma le maualuga o le vevela. O ia tulaga e talafeagai foi mo meaola faalafua. Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, e tele ni tioata o le paseka e masani ona faaopoopo i le vai mo le fausiaina i le taimi e tasi i le 12-15 aso. Ua faʻapipiʻi le ufiufi ash i le pito i lalo o laʻau, e faʻapipiʻi foi i le palapala i le faagasologa o le tatalaina. E mafai ona faʻamaʻaʻaina ni fualaau laiti i se penisina mafiafia po o se malala ua gaosia.

O le gasegase o le potassium - o se tasi o faʻamaʻi pipisi e sili ona taatele, e na te fasi fatuga pathogenic

I le mauaina o uluaʻi faʻamaoniga e faʻamaonia ai e le mafai ona aloese mai le faʻamaʻi, o le suavai e faʻaititia i le mea e manaʻomia. Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi i se taimi muamua lava, e pei o se tulafono, e lava le tele o vaifofo a tagata. Faʻatoʻaga faʻatasi ma le faʻaaogaina o fua o le vaʻaiga o le sinapi, wormwood, poʻo le yarrow. O le vai paluga po o le paluga o le suauu (50 g i le 10 l), o le suauu suauu (10 ml mo le 10 l) e talafeagai foi. Ina ia faia ni fofo "pipii" i laupepa sili atu, ia faaopoopo se fasi fasimoli ma se fasimoli vai. O le togavao e felafolafoaʻiina i le 3-5 taimi ma le vaeluaga o le 2-3 aso.

Wormwood - o se tasi o laau totõ e fua mai

Afai e leai se mea e manaʻomia, e faʻaaogaina soʻo se mea e ola ai le ola - Topaz, Alirin-B, Bayleton, Baikal-EM. E masani lava, tolu togafitiga faʻatasi ma le va o le 7-10 aso e lava. O fualaau nei e le afaina ai le soifua maloloina o le tagata ma le siosiomaga, ae o lo latou faaaogaina e le manaomia i le taimi o le fugalaau ma 20-25 aso aʻo lei selesele.

O manu ma whiteflies e fafaga i luga o laau toto. O se vailaau moli vavalalata e tumau i luga o laulaau, e faasolosolo lava ona tosoina i se vaega o le paʻu paʻu uliuli. O le tele o meaola faalafua e le taliaina ai mea manogi. I tafatafa o moega ma tamato ma i luga o vavae e mafai ona e totoina ni laau totō. O isi laau totino e tutusa o latou meatotino - sage, nasturtium, calendula, marigold, lavender. O latou lau ma laʻau o loʻo faʻaaogaina e avea ma meafaitino mataʻutia mo le sauniuniga o mea faʻaleagaina, lea e fautuaina ia Sanka e salu i le 4-5 aso. E mafai foi ona e faʻaaoga alalati ma le sikalo, fugalaau pepa, lanu moli, laʻau tapaa. O nei lava mea e fesoasoani ai e aveese faʻamaʻi, pe afai e le tele. O le tele o togafitiga e faʻaleleia i le 3-4 taimi i le aso. I le tulaga o se osofaʻiga tele o iniseti, o iniseti o mea lautele e faʻaaoga - Inta-Vir, Fury, Actellik, Iskra-Bio, Mospilan. I nisi tulaga, o Coca-Cola ma le 10% alcohol alcohol e maua ai se aafiaga lelei (ae o le taunuuga e le faʻamaonia).

Marigolds i le togalaau - e le gata e matagofie, ae aoga foi

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O Sanka o se ituaiga e sili atu le matua-mai le germination i le matua 75-85 aso), fuafuaina, 30-40 cm le maualuga O fua e lapotopoto, mumu mumu, mea eleelea, felauaiga, e matua lelei lava, o le mamafa, e 80-100 g le mamafa. Fruiting is stable and long, i soo se tau. Faigata i le maualalo o le malamalama. O le a ou faʻatupulaia i latou mo le tolu vaitau. O faʻamatalaga uma e moni. O uluai tamato papaʻe na i ai i le aso 7 o Iulai (i le avanoa avanoa). Ou te fiafia ia Sanka i le vave lava. Pe'ā leva ona i ai fualaʻau laisi latasisi tetele e oʻo mai i le tautoulu, latou te laʻititi, o loʻo ufiufi pea i tamato, ma e iai lona tofo lelei. Ua leva ona tuai.

Natsha

//www.tomat-pomidor.com/forum/katalog-sortov/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%8C%D0%BA%D0%B0/

E i ai aʻu mea uma e pei ona le o tagata. Ou te le fiafia ia Tomato Sanka. Sa i ai ou tamai tamato: o sina mea itiiti-ma ia tofo.

Marina

//www.tomat-pomidor.com/forum/katalog-sortov/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%8C%D0%BA%D0%B0/

E masani ona fai mai o le tofo o tamato tuai amata e tele mea e manaomia. Ae ui i lea, o Sanka o se tamato fiafia (i loʻu manatu). Ma lelei i le toinaina. Ma e toetoe lava a leai se maʻi, ua leva ona afaina, e ui lava na sasaa mai timuga malulu ia Iulai. E tupu i se mea e oo i le 80 cm, e ui lava latou te tusia i faʻamatalaga - 40-60 cm. Ou te fiafia e malosi lona malosi, e oʻo lava i fua. Ma mo meaai, ae le o mea leaga, ma mo le faasaoina. Ma o le mea sili ona taua - o lo tatou tulaga i le malae vaʻaia e fua mai.

Sirina

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=54259

Na ia totoina Sanka mo le taimi muamua. Tatala avanoa, Moscow vaega. Vaevaega e leai se totogi. O le a ou toto atili.

Aleks K.

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=54259

Na ou tupu Sanka ona o le vave. I le taimi lea, e leai lava se tamato masani, o lea matou te 'ai ai nei mea i se paʻu. A oʻo ina amata ona totogo tomato moni, o Sanka, o Liana ua le toe "lafoaʻiina," o le taimi lava lea e lagona ai e leai se tofo moni i totonu oi latou.

Irish & K

//www.ogorod.ru/forum/topic/364-sorta-tomatov-sanka-i-lyana/

E lua tausaga na matou ola ai Sanka mo le faatauina atu. Sa alolofa a matou fai togalaau ia te ia. Latou te fai mai se tomato lelei. Seleseleina, tipi ma vave. O fua e maua ai le taimi e selesele ai ao lei oʻo i le paʻu.

Demetrius

//zonehobby.com/forum/viewtopic.php?t=2123

Seia oʻo i le taumafanafana o le 2012, e leʻi iloa e Sanka le tomato ma e leʻi totoina. O le taumafanafana talu ai, na foliga mai e le lava le totoina o tamato. O uo lelei na fesoasoani i fafo, na tuuina atu nisi togavao o Sanka. I le ogatotonu o le taumafanafana, ua leva ona paʻu. Ma i totonu oa tatou tamato uma, na ia foliga mai o le sili ona tetee i le faamai. Vaega o le seleselega fuafuaina, o loʻo i ai pea. Ua leva ona maitauina o ituaiga o tamato muamua e maua le taimi e ola ai aʻo leʻi amataina le faʻamaʻi o le fale i totonu o le fale lauʻeleʻele. Ma o Sanka e naʻo sina mea itiiti lava e sili atu nai lo le tolu masina aʻo lei oʻo. E ui o nei tamato e le maualuga, e tele fualaau aina. Ma e itiiti lava ni faʻafitauli ia i latou. E le tatau ona aveese lala laititi, e toetoe lava a le manaʻomia se mea e teu ai. Ma i se tulaga lautele latou te le mautonu. E tusa lava pe leai se la, i luga o ao timuga sa latou ola lelei. Pau lava le mea e latou te le fiafia i eleele mamafa. Ma, ioe, e pei o tamato uma, latou te fiafia i luga o laei. Matou te fiafia foi i le tofo o tomato. Na latou o ese mai le tino, mafiafia. I se upu, o se tuufaatasiga.

Lezera

//otzovik.com/review_402509.html

O le tautotogo na teʻa nei, na ou mauaina ai fatu tomato o le ituaiga Sanka. O le tuputupu ae e ala i fualaau, o le germination o le selau pasene. Na totōina ile lauʻeleʻele i le amataga ole Me (Krasnodar Territory). Bushes e aʻafia uma. Na alu lava i le tuputupu ae, mauaina lanu, ovaries ma, ioe, o le seleselega e sili ona lelei. Ou te fia faamamafaina - o laau vao e laiti, e le sili atu ma le 50 cm. O aʻu, i le le iloa o lenei mea, ua nonoa i pine. Ae o le malosi o matagi, o le mea masani lenei. O fua uma e tasi i le tasi - e oʻo lava i le taamilosaga, e totō faatasi ma e lelei uma i le salati ma i totonu o le fuʻa (e le pa'ū fua). Mafaufau i tulaga o le tau, na ou filifilia le tamato i le 53 aso. I luga o le taga na faʻaalia - 85 aso. O le seleseleina seia oo i le ogatotonu o Oketopa, ae peitai, ua amata ona laiti le tamato. Tuu atu i ai se taumafaiga. Ou te manatu o le a outou le salamo i ai. O lenei vaitau e le mafai ona faia e aunoa ma Sanka.

Gibiskus54

//www.stranamam.ru/post/10887156/

Tomato Sanka e talafeagai mo le galueaiina i Rusia atoa. Tuuina atu le tau i le lotoifale, ua totōina i totonu o se fale lauʻeleʻele poo le avanoa e tatala. O le tele o le vao e mafai ai ona e totoina e oo lava i le fale. O le ituaiga e iloga i le tutumau, le gauai e tusa ai ma tuutuuga o le taofiga, leai se tausiga alofa. O le gafatia o le fualaau aina e lelei tele, o le faʻamoemoe e lautele, o le gaosiga e tumau pea le maualuga. O Sanka o se filifiliga lelei mo ulugalii ma le au fai togalaau.