Fualaau

E faʻafefea ona togafitia togafitiga i le tautoulu: vaega o tausiga tausi

Autumn togafitiga o fualaau 'aina o se faʻamaoniga o se' oa ma le maualuga o le seleselega i le isi vaitau. E tipi ma aveese laulaau tuai, e faʻamalosi ma fafaga le palapala, e ufiufi ai laau mo le vaitau o le taumalulu - o le tausiga masani lea mo strawberries pe a uma le seleseleina. O le tautua o le Autumn ma lenei faatoaga e amata mai i le fua o fualaau aina.

Toto ma vele

O le togalaau e manaʻomia le tele o le galueaina (tatala) ma le veleina (faamamaina o vao). O le taimi pe a uma le timu poʻo le maeʻaina o le tele o vao, o le taimi aupito sili lea e faʻaalia ai le tatalaina. Muamua, o le suo vevela le fanua i le va o laina. Ina ia puipuia le faaleagaina o le aʻa, o se suo e pipii maulalo i totonu o le palapala (i le loloto e le sili atu i le 10 cm). Vaʻaiga i le vao ia i latou lava faʻaaoga ma le faʻaeteete, faʻaaogaina mea laiti e fai i le togalaau: kiliva, suo poʻo le uu. I le faagasologa o le galueaiina o vavao vao, fufuluina i le palapala e ola mai aʻa.

I le tutusa ma le vavalalata, veleina o loʻo faia - aveesea o vao vao. E tatau ona mataʻituina e le aunoa le faʻataʻitaʻiga e le mafai ona vevela i vao leaga Muamua, o le mutia e vaeluaina i le va o laina, ona sasaa ai lea o lālā mamago, palauʻu po o vao i totonu o fuaitau e faʻamamaina mai vao. O lea fuataga o le a faʻagesegeseina ai le faʻateleina o le vevela o vao leaga. Mulimuli ane, o le masina mulimuli ane, ua toe veleina le togalaau. O vao vao o lenei taimi o le a matua itiiti lava.

E taua! I le tautoulu, o le eleele o lo o siomia ai le sosolo ua totoina malosi, ma o le togavao na te atiina ae ona aa, ma o le a tele le taimi e faalavelaveina ai lona atinaʻe ma e mafua ai le oti mai le malulu. Ina ia mafai ona aloese mai na taunuuga, i le taimi o le autumn o le togavao, e tatau foi ona faatinoina.

Teuteu

Pe tusa o le amataga po o le ogatotonu o Setema, o le vaega lona tolu o le togavao e amata i le tautoulu ma sauniuni mo le taumalulu - aveeseina o laulaau tuai. Ae ui i lea, o se faamasinoga e tasi e iloa pe aoga le tatipi o laulaau i le tautoulu e le oi ai. O nisi o faifaatoaga e tetee tele i lenei mea na tupu, ma faʻamatalaina o soʻo se osofaʻiga i le taamilosaga masani o le a afaina ai le aganuu. I le isi itu, o tagata lagolago o le fufuluina o fualaau o le autumn e talitonu o sina faʻafitauli itiiti o le a fesoasoani i le faʻateleina o le fua o le vine. Matou te fautuaina oe e siaki le faʻatinoina o vaaiga uma e lua: vavae ese le afa o le fasi fanua ma tuu se isi vaega o moega ma lau. O taunuuga o le isi vaitau o le a faʻaalia po o le fea filifiliga e sili atu ona aoga.

O ituaiga ituaiga o vine o le a fiafia i tulaga maualuga: "Alii", "Elsanta", "Albion", "Queen Elizabeth", "Rusia", "Zeng Zengana", "Elizabeth 2".

O lea la, pe faʻapefea ona fai lelei le seleseleina o vao? O lenei faiga e amata i le maeʻa o le fualaau aina autu. E selesele i lalo seleulu ma seleulu poʻo fao uʻamea.

O le tulafono faavae o le teuteuina: aua le soona faia. O laau taʻitasi e tatau ona vavae saʻo mai le lau o le laulaʻau, ma taofiofi ai le mailei. O le mea lea, o le mea tuputupu ae o loʻo tumau pea ona faʻamaopoopoina, ma e le o toe umi ae amata ona tuʻuina atu laʻau fou. O mea uma i totonu o le togavao e manaomia foi ona aveeseina.

E te iloa? I le "Guinness Book of Records" ua faamauina ai le fualaau suamalie tele. O lona mamafa e 231 g.

Laʻei pito sili

O le faʻamaina o se tasi lea o laasaga taua i le auala e tausia ai strawberries i le tautoulu. O le laau e tali lelei i meaʻai faʻafelaʻau: meaola (chicken) droppings, solofanua solofanua, mullein poʻo le humus. E le gata i lea, e masani lava ona fai e le fai togalaau fafie (o se mea lelei le suitulaga mo mea faʻapitoa).

Ae mo le faʻamalaina o minerale, e mafai ona e faʻaaoga le superphosphate poʻo le masima masima.

E taua! E matua le manaomia lava le folasia o meaola e pei o chlorine e pei o le fugalaʻau, talu ai o le fua o le vine e gaosia le leaga i le chlorine.

Muamua, i moega uma i ni vaega laiti e salalau i le humus, mullein poʻo le solofanua solofanua. O le timu ma le faʻafeinu masani o le a faasolosolo malie lava le faʻafefeina o fugalaʻau, aveeseina o mea aoga mai ia i latou ma aumaia ai i latou i totonu o le palapala i le aʻa o le seleselega.

Ae ui i lea, o le auala e fafaga ai moega o moa moa e sili atu le vave. O le mea lea, o le suasusu fou ua solo i totonu o le vai i le fua o le 1:20 ma ua tuufaatasia lelei. Ona sasaaina ai lea o le suavai i lalo o le vao. Taumafa mo 7-10 vao e tusa ma le 1 pakete. I le tulaga o le laeiina o minerale, latou te faʻasalalau i luga o le nofoaga, tanumia i le eleele. O le taimi lava e te manaʻomia ai le faʻafefe o moega. Ma a uma ona faʻamamaina le eleele, e leai se mea o loʻo i luga o le fogaeleele, o le vaega e mulumuluina i le peat or needles. I le lumanaʻi, ma faʻamalo le eleele, ma faʻafefe le laau o le a ala mai i se laʻau o mulch.

Faʻafouina o le eleele

Afai ei ai sau fasi fanua ma e tatau ona e totoina fua tutusa i le tasi nofoaga mai lea tausaga i lea tausaga, e masani lava e moomia e le eleele le toe faʻafouina (toe faʻaleleia). I totonu o le lalolagi tuai ua faʻaputuina faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi, ma faʻaititia foi le numera o meaʻai.

O le mealilo atoa o le faafouga o le eleele o loo taoto i le faateleina o le galueaina o tekinolosi tau faatoʻaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fausia ni moega loloto pe faʻalautele, faʻatumu i humus poʻo le faapalaga. I ia tulaga, o loʻo i ai se vaega o le sui o le eleele, o meaola ninii o loʻo galue malosi, o le gaosia o mea faʻasaina i se eleele fou. E le gata i lea, o vine ua matua tele lava meaʻai. E mafai ona puipuia laau toto mai meaola faalafua ma faamai ona o togafitiga maloloina o le eleele i lalo o strawberries i le autumn. Aua nei galo foi e tatau ona mulumulu ia moega mai lea taimi i lea taimi. Mulch o le a avea o se pa pupuni i le gauai atu o faʻamaʻi pipisi i vaega eletise o laau totō vine.

Autovaa totoina

Mo le totoina o meaʻai e tasi pe lua tausaga, na vaevaeina muamua i ni vaega. E mafai foi ona e faʻaaogaina le tuputupu ae o loʻo faʻavaeina i luga o antennae. O le gaioiga e faia muamua mo le faʻamoemoe o le toe faʻafouina o le tau. Mo le 3-4 tausaga, ua matua matutua le vao, ua faaitiitia le numera o fugalaau, ma ua amata ona laiti fua.

O le totoina o le Strawberry e faia i le tautoulu, aua o le vaitaimi lea e sili atu ona susu ma vevela le eleele, ma e malulu le tau. Amata le toe totoina o vao i le ogatotonu o Aukuso ma maeʻa i vaiaso muamua o Setema. O lea e te tuʻuina atu ai le taimi o le laau e faʻaleleia ai, maua aʻa ma totoina se laulau matamata lanumeamata. E oʻo atu i le taumalulu o le a sili atu le malosi o strawberries ma o loʻo laei i laʻau lanu. O le tele o fualaau e totoina i lenei vaitau e faigofie ona faʻafefe i le taumalulu, ma amata ona fuga i le tautotogo. O le mea lea, o le totoina o le autumn o le tali aupito sili lea i le fesili pe faapefea ona saunia strawberries mo le taumalulu.

Ae ui i lea, ei ai nisi tulaga lamatia i le totoina o le autumn: vave vave fugalaau e mafai ona faʻaitiitia ai le numera o laau totō. E le gata i lea, o le taumalulu e leai se kiona e mafai ona faaleagaina ai vao vao.

E taua! Manatua o strawberries e le toe suia aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, pe a uma ona faʻamalosi le eleele. Afai e leai se taimi e teu ai laau i le amataga o le autumn, aʻo leʻi oʻo i le malulu, e sili atu ona tolopo lenei faiga i le tautotogo.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Filifili se vaega o loʻo faʻamalamalamaina i meaʻai mo fualaʻau.
  2. Saunia moega - faʻamalo le palapala, faʻaaoga fugalaau faʻalaʻau.
  3. Fai ni nai pu (o le mamao i le va o pu e tatau ona tusa ma le 35-40 cm).
  4. Suavai vaipuna i vai. Vaʻai faʻatoʻa ni laau iti se lua i le eleele susu i le taimi e tasi (a itiiti mai o le tasi o laau e lua o le a mautinoa lava ona mauaa). Aua e te totoina fatu laau loloto. O le fua o le tuputupu aʻe o fatuga taitasi (o le sone lea e aluese ai laulaʻau) e tatau ona i luga o se tulaga ma le eleele.
  5. Uʻu aʻa i eleele. Faʻaaoga lemu i le eleele e faʻapipiʻi i le rhizome.
E te iloa? Strawberry ua na o le pau lea i le lalolagi o ana fatu e le o totonu i totonu, ae fafo.

Nofoaga

O le vaega mulimuli o faiga o le autumn ma le faʻasalalau i le togalaau o loʻo sauniuni mo le taumalulu. O le mea moni, o le sili ona lelei ma sili ona malupuipuia faʻasaga vine mo le taumalulu o le kiona. Ae peitai, afai o le taumalulu i lau eria e malulu pe leai foi, e manaʻomia e le vao vao le puipuiga. E mafai ona e faʻaogaina ni faʻaaliga lua:

  1. Lapnik (lala laʻau). O tamaʻi vao e taumafai e ufiufi uma lala, o mea uma na totoe na o le liʻo faʻatasi. E masani ona faʻaaogaina e faifaatoaga mea e pei o laʻau, laʻau po o vaomago mo fale, ae o nei mea o loʻo i ai mea taua: o meaʻai e ola i vaovao; tumutumu ma laʻau i le taumalulu malulu, taofiofia le feaveaiga o le ea, ma o se taunuuga, e masani lava ona muta pine. O le mea lea, o mea aupito sili ona lelei o loʻo tumau pea lala lelei.
  2. Agrotex, faʻapipiʻi poʻo isi mea e ufiufi ai (maualuga o le 60 g / sq m m), faʻalautele i luga o le arc. I lalo o lenei malutaga o le a maualuga le vevela nai lo fafo. E le gata i lea, o lenei faʻavaa e manava, lea e faʻaitiitia ai le faʻafitauli o le finauga. O mea faʻainitaneti Ukryvna e tatau ona faʻasalalau i se arc faapitoa. Aua le faʻapipiʻi tonu le mea e ufiufi ai i luga o moega - i nofoaga o lo latou faʻafesoʻotaʻi ma le eleele o le ai ai se malolo malosi o le palapala.
E te iloa? E faigata ona talitonu, ae sili atu le lelei o strawberries ma sili atu le lelei o nifo o le nifo.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le gaosiga o faʻasaga e le mafua ai le tele o faafitauli i le tautoulu. O le tuputupu ae o lenei fale e mafai lava e oʻo lava i le au fai togalaau. Matou te moomoo ia te oe manuia ma seleselega sili!