Laʻau

Eseese ituaiga vine: vave, tuai, tele-fruited, ma isi.

O le kulupu o se fale e alofaina e tagata matutua ma tamaiti. E matua faigata lava ona maua se fuafuaga a le tagata lava ia lea e le maua ni nai fafie. O le totoina o tausimaʻi e le manaʻomia ai se mea uiga ese mai le faʻatoʻaga. Ae muamua e tatau ona e filifili le ituaiga saʻo, a leai o le a faʻaumatia taumafaiga uma. I le faaopoopo atu i le "masani" masani lanu lanumeamata mumu, o loo i ai pea le uliuli ma le samasama. O nisi e fiafia i ituaiga taimi e tofotofoina ai taimi, o isi e fiafia e toto ni oloa fou ua na o le faatauina atu.

E faʻapefea ona filifili se ituaiga vine mo se vaega patino

O le ki i le lumanaʻi o le seleselega o le seleselega o le filifiliga sili lea. E tatau ona gauai atu e le gata i uiga taua e pei o foliga vaaia, lapopoa ma le tofo o vine, ae faapea foi i le malulu, le i ai o le puipuiga mai faamaʻi eseese, o le gafatia e faapalepale ai vevela, lamala, ma le vevela. A le o lena, e tusa lava pe faʻaaogaina lelei tekinolosi, e le mafai ona ausia aʻafiaga o fua faatatau na faʻaalia e le na amataina le ituaiga.

O nisi taimi o le filifilia o se fugalaau vine mo se tagata fai togalaau e sili ona faigata

O le mea sili, o tagata fai togalaau i saute o Rusia ma Iukureini sa laki i le tau. O mafanafana vevela mafanafana e faatagaina ai i latou e ola toetoe lava o soo se ituaiga vine. O le tele o taimi, mo le galueaina i tulaga tau tau, o le gaosia o tala fatu ua filifilia lea e iloga i fua tetele (ma, o se taunuuga, maualuga le gaosiga) ma uiga sili ona lelei. O isi taʻiala tāua e aʻafia ai le filifiliga o le tetee i le vevela, lamala, ma le mafai ona faʻafefeina le suavai. Faatasi ai ma togalaau e sili ona fiafia i ai vine:

  • Faamaualuga o Rusia,
  • Faʻamau.

Mai le toe faaleleia:

  • Crane
  • Initia Initia (ma lona faʻalanu - Indian summer 2),
  • Eurasia
  • Penguin
  • Firebird.

I le tautoulu, latou te aumaia fualaau aina i gutu muamua, lea e sau iinei e tuai.

O le tau i Moscow ma le vaega Europa o Rusia o se mea malie. Ae e oʻo lava i le mea e mafai ona oʻo atu i le ogaoga le vevela ae le o le kiona, ma o taumafanafana e mafai ona malulu ma malulu. O le mea lea, ina ia le tuua ai se fualaau aina, e fautuaina e tuuina atu le fiafia i ituaiga eseese o le vave vave poo le vave ona lelei, ia e iloa e le matua tele o vine. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le seleselega i lalo o le afu o le tautoulu. Latou te talafeagai mo sasaʻe ma sisifo o Iukureini. I le itu i Matu i sisifo, e manaʻomia le taulai atili i le i ai o le puipuiga mai ituaiga uma o le pala. O le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi e masani ona faaosofia ai le malulu malulu. O fualaau tetele, e masani ona filifilia e fai togalaau aina:

Patricia

  • Faʻamaonia,
  • Maroseyka
  • Yellowiant giant.

Fiafia ma toe faaleleia ituaiga:

  • Faʻailoga lanumoana
  • Bryansk maofa
  • Hercules
  • Polka

Siberia, Urals ma Sisifo Mamao e tatau ona faaigoaina o "itulagi o le faatoaga matautia." E foliga mai e le o lalo ifo o tulaga leaga o le tau, o fugalaau e sau mai Europa ma le Iunaite Setete. O iina e mautinoa lava e tatau ona e totoina ituaiga eseese. E faʻamalamalamaina i le malulu ma le vave ona matua, ma aumaia le fua i le ogatotonu o Iulai. E talitutusa foi le taua o le i ai o le puipuiga i faʻamaʻi masani mo aganuu. O nei uiga lelei o loʻo i ai i faʻatoʻaga tuai ma nisi o mea aupito lata mai a le au faifaatoʻaga, e le maualalo i le tofo i togavao i saute. O se faʻataʻitaʻiga lenei:

  • Kirisa,
  • Susu,
  • Diamond
  • Hussar.

Mai le toe faaleleia:

  • Atlant
  • Monomakh hat.

O le filifiliga sao o fugalaau faila o le ki lea i se seleselega tele

O ituaiga sili ona lelei tele-fua

O fualaau lapopoa lapopoa e taua o mea ia o le mamafa o vine o le 3-12 g. Ae e tele ituaiga e sili atu i nei faailoga. O la latou fua o fua e tasi e mafai ona oʻo i le 18-20 g. O se taunuuga, o nei ituaiga o meaola e faʻaalia i le maualuga o le gaosiga. E leai ni a latou mea sese. O lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, e le lava le malulu ma le malupuipuia o puipuiga mo le tele o itulagi o Rusia.

Hussar

Hussar ituaiga eseese mai le amataga o le matua. E amanaia e talafeagai mo le galueaina i le vaega Europa o le teritori o Rusia - mai le Caucasus i le itu i matu o sisifo. E taugata mo lona le mautonu i le tausiga, galueaina, toetoe lava a le mafatia i le le lava o le susu. O le ituaiga e faʻafefe ai le tau malulu i le taumafanafana. E le gata i lea, o le fugalaau e seasea lava ona pagatia i viral (mosaic, dwarf, leaf curly, "broom sorcer") ma fungal (anthracnose, septoria, lapisi, pala, ma le lanu viole), e seasea osofaia e meaola faalafua.

Laʻau vavalaʻau e faʻaleleia lelei le lāmala

Laʻau 1.8-2 mita maualuga, felafolafoaʻi. Lapoʻa malosi, faʻatulagaina. O vao tuitui laiti, e ufiufi ai le pito i lalo o lala. O le mamafa o le mamafa o le pi o le 4-5 g, o fualaau taʻitasi e tusa ma le 10-12 g. O le maualuga o le gaosiga e oʻo atu i le 16 kilokalama mai le vao. O le taumafa e fuafua i le 4.2 points o le lima.

Faʻamau

O le ituaiga o loʻo lafoina mo Siberia i Sasaʻe, e talafeagai mo le galueaina i le Black Sea. E tusa ai ma le matua o le seleselega e faasino i le auala. Faʻaalia lelei le malulu (i le maualuga o le -30 ° C), e masani lava e le mafatia i le ola matua. E le puipuia i le anthracnose, lanu viole. E masani ona le gauai le apogaleveleve i lenei fusi.

I fualaau o le brigantine, o le paʻu i le taumalulu ma le tautotogo e matua le lava lava.

O le vao e tusa ma le 1.5 mita le maualuga. E le tele ni laʻau. O vavalo e mafiafia, e ufiufi lala i le umi atoa. Berries e tusa ma le 3.2 g. E masani lava ona toesea se tofo o le fugalaau. O le tofo e suamalie ma manaia, o le tofo o le togi e 3.9 points. O mea e maua i le vitamini C e maualalo - 25 mg i le 100 g Gaoioiga - 2.5 kilokalama i le vao.

Hercules

Laʻau faʻalelei e sili ona lauiloa e fautuaina mo le fausiaina i le itulagi Tutotonu. E aʻafia aʻa i Iukureini ma Belarus. E le afaina mai le pala, o mea faʻamaʻi e le faʻaalia tele le fiafia i ai. O le eseese e faʻafefe ai le tele o timuga.

O fualaau o le Hercules e manaʻomia le sauniuni ma le faaeteete mo le taumalulu

O lenei fusi mo le taumalulu e manaʻomia le malutaga, pe a fai e valoia o le a kiona, ae e taua le aua nei faʻaalu. O aʻa e faigofie ona lagolago, e mate le vao. O le malosi o le vailaau o le ituaiga o mea ia, e oʻo atu i -21 ° C.

O le togavao e le o se tulaga lautele, o le vaovao e faʻasolosolo poʻo sina nickel. E mamana, e oʻo lava i lalo o le mamafa o le seleselega latou te le punou ai. O le maualuga o le maualuga e 1.5-2 mita. O mea mama e ufiufi lala i le umi atoa.

O le mamafa o le mamafa o vine o le 6.8 g. O le vitamini C e maualalo maualuga - 32 mg i le 100 g, o le mea lea o le a gaosia ai fua. Ae ui i lea, mai i faleoloa faʻapolofesa, o le Hercules ituaiga na maua le togi o le 4 points. Ae o le faataitaiga o loo faaalia ai o le itu i matu o lenei fusi ua totoina, o le faaitiitia o le fua. E le gata i lea, o le leai o se malamalama ma le vevela, o le tofo o le a pa'ū. E matua faalagolago lava i le tulaga lelei o le sui. Gaosiga - 2.5-3.5 kilokalama i le vao.

Monomakh hat

O le ituaiga na fautua mai e le tusitala mo le galueaiina i totonu o le totonugalemu o Rusia, aemaise lava i le tuafanua. O le manumalo o Monomakh e manumalo i taʻaloga i le lotoifale e aunoa ma se mea e faaleagaina ai ia lava. E mafai ona e totoina i fafo atu o Urals, ae o le a manaʻomia ai se fale e puipuia mai le malulu. Le lelei o fugalaau - maualuga le gaosiga ma le manaia matagofie o vine. E seasea ona aʻafia i meaola faalafua, ae e masani lava ona faigofie i vailaʻau faʻamaʻi ma siama, ma le fale - pe a malulu ma vevela le taumafanafana.

O se mea le lelei tele o le kulupu vine o le monomakh hat - le gasegase i faʻamaʻi

O le maualuga o le vao e le sili atu i le 1.5 m. Ona o le malosi malosi o lala, e foliga mai ai o se laau laititi. E i ai ni nai vao talatala, ua taulaʻi i lalo o lala. O le mamafa o fua o vine e tusa ma le 7 g, faʻataʻitaʻiga taʻitasi - e oo atu i le 20 g (pe tusa ma le plum). O le tele o fugalaau e matua aafia tele i le fafaga. O le pulupulu e matua suamalie ma malie, ae i le taimi e tasi e mafai ona fua, lea e tau atu i le mafai ona mafai ona feaveaia. O le fua o le fua e fua i le 4.5-5 kilokalama, aemaise lava le tau lelei o le tau, e oʻo atu i le 8 kilokalama. E amataina i le lua tausaga o Aukuso.

Eurasia

Eurasia o se mea lata mai talu ai nei o le au faifaatoʻaga. Faʻaleleina o fualaau aina o le fua o le ola. E faʻafefeteina ai le lāmala, e sili atu le leaga, ae le leaga - vevela. O faʻamaʻi ma faʻamaʻi mea e le masani ai. O le faateleina o manaoga mo le lelei o le sui e le o faaalia. O le ituaiga o loʻo faʻaalia le lelei o le mafai ona feaveaia.

E mafai ona aoina fugalaau Eurasia e le gata i le lima

O le vao e tusa ma le 1.3-1.6 mita le maualuga; O lenei fusi e mafai ona tupu e aunoa ma se solo. O lala o loʻo ufiufi i manua i le umi atoa, ae i le faavae latou te iloa lelei.

Pepa e 3.6-4.5 g. O loʻo faʻamausaliina Drupe, faigofie ona vaʻavaʻavaʻaʻi mai le meaʻai. Mea manaia ma le manava (vitamin C - 34.9 mg i le 100 g), e leai lava se mea e 'ai. Faʻailoa e tagata tomai faapitoa i le 3.9 points. O le fua faatatau masani e oʻo atu i le 2.6 kilokalama i le vaomatua.

Vitio: fualaau vine Eurasia

Senatoa

O le ituaiga o le Senator e le o se mea masani, o le taimi matua mo vine o le avefeau. Tetee i le fua o fualaau aina, faʻamalosia i le moli. O lenei fusi e tali atu i le le lelei o le susu ma le suavai. O le vailaʻau e faʻamaonia e se tulaga le mautonu i le uiga o genetics - afai e te le tipiina le vao ma faʻasusu, o le a laʻititi fua, o le tofo ua leiloloa.

E le mafai ona mitamita le au Senator fugalaau i le tetee atu i uiga eseese

O le togavao e oʻo i le maualuga o le 1.8 mita. O le tuputupu ae fou ua matua malosi lava. E misi moli. Taumafaiga o taumalulu i le -35 ° C.

O le mamafa o le fua o le suamalie e 7-12 g. O suʻega taʻitasi e tusa ma le 15 g. O fugalaau e gafatia le femalagaaiga lelei. O le tofo e tatau ona na o ni iloiloga lelei - o fualaau aina e matua suamalie ma suamalie. O le gaosi oloa e le leaga - e tusa ma le 4.5 kilokalama i le vao.

Faamaualuga o Rusia (Sili)

O le ituaiga e le o se mea fou, i le ogatotonu o le vave. Na atiina ae ma le manuia i Rusia. E seleseleina le seleselega i le sefulu tausaga mulimuli o Iuni po o le amataga o Iulai - e faalagolago ile tau. Fruiting faalautele, tumau seia oo i le ogatotonu o Aukuso. Seleseleina i le 5-6 faʻasalaga. O le vailaʻau o loʻo i ai le puipuiga mai faʻamaʻi masani o le aganuu (anthracnose, septoria), o le mea sili ona matautia o manufeʻai o aphids.

Mai faʻamaʻi uma, o le mea aupito sili ona leaga i fugalaau o le Pride o Rusia e mafua ai le aphids

O le maualuga o le vao e 1.7-1.9 mita. E misi moli. Faʻasolosolo pe a oʻo i le -30 ° C. O le vailaʻau e faʻafeiloaʻi lelei le vevela, e le faʻafefete "vine". Ae o suiga vave i le vevela e leaga tele ia te ia.

Berries valu 8-12 g. Faatasi ai ma tekinolosi taufaatoaga, o le masini e faateleina i le 15-20 g. E le mafaitaulia le pito, peiseai e leai se mea. Afai e malulu ma susū i le taumafanafana, o fua e ola faʻatasi i le lua. Luga o le gaosiga o le gaosiga - 5-6 kilokalama i le vao. O le pulupulu e matua manaia ma malie, o le tofo e faapaleniina, suamalie ma suamalie. Ae o le le lava o le vevela ma meaʻai, o le a malosi malosi le sua ma fufulu ai le manogi. O lenei fusi e le taliaina toleniga o felauaiga, e teuina mo le silia ma le aso.

Shelf (Polka)

E pei ona e mateina, o nei fugalaau mai Polani. O le eseesega o loʻo faʻaauau pea, faʻalauteleina i luga ole laʻasaga o mea tau alamanuia ona o tupe mama. O le faigata o le taumalulu e maualalo, e oo atu ile -20 ° C. O le vevela e maualuga atu i luga o le 35 ° C ma o le susulu o le la e le lelei foi ona faapaleniina, e tusa lava pe lelei le vai. O aʻa (pala, kansa) e tele lava ina mafatia mai faʻamaʻi.

O le mea vaivai i fugalaau o le ituaiga Polka o aʻa, oi latou ia e sili ona mafatia i faamaʻi

O le maualuga o le vao e 1.5-1.8 m. O laau talatala e itiiti, vaivai. O le suamalie e amata i le faaiuga o Iulai, e tumau seia oʻo i le muamua kiona, ma e tusa lava pe a oʻo ifo le vevela ile -2 ° C.

O le mamafa o le mamafa o le pi o le 3-5 g. I lalo o le faʻaaoga tatau o fugalaʻau - e oʻo i le 6 g. O le manogi e manaia, maaleale. O ponaivi e laiti tele, o fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi lelei. O fugalaau e le pala, fua, mausali i luga o le vao. Gaioiga - e oo atu i le 4 kilokalama i le vao.

Diamond

Diamond Diamond, ua aloaia e sili ona talafeagai mo le galueaina i le itulagi Tutotonu. E gafatia le vevela, o le lamala e sili atu le leaga. O le eseesega e matua faigata tele i le malamalama - faatasi ai ma se paʻu o le malamalama, o fua e matua faʻaititia, e faʻaitiitia le fua o le gaosiga. I le averesi, e mafai ona e fuafua ile 2.5-4 kilokalama i le vaomatua. O le faigata o le taumalulu e le leaga.

Diamond Raspberries ua totoina i na o laufanua susulu.

O le togavao e maualuga lona maualuga, e tosoina. O lala laititi e paʻu i lalo o le mamafa o le fua, ae aua le taoto ile eleele. E i ai nai vao talatala, latou te matua vaivai lava, o loʻo i ai i le pito i lalo ole fana.

Berries e tusa ma le 4.1 g. O fatu e tetele. O le pulupulu e suamalie, faatasi ai ma se mea itiiti, e toetoe lava a leai se manogi. O mea e maua i le vitamini C e maualalo - 20.5 mg i le 100 g. Tasta e tasters e fuafua i le 4 points.

Vitio: aotelega o ituaiga o raspberries Diamond, Penguin

Indian summer

Eseesega o taumafanafana Initia mai le vaega o le toe faaleleia. E amata ona filifilia pipi i le afa lona lua o Aokuso. E talafeagai mo le galueaina i le vaega atoa o Europa o Rusia - mai le Caucasus i le itu i matu o sisifo.

O fua laʻititi o fugalaau i le taumafanafana o Initia ua faʻaleagaina i le manaia lelei o fua

O le maualuga o le fausiaina o le vao e 1-1.5 m. O faʻamaʻi, paʻu paʻu ma le lanu violē e sili ona lamatia, o meaola faalafua, miti vaʻaia. E i ai le puipuiga i le siama siama ma le pala. O le gaosiga o oloa e maualalo - 1 kg i le vao. Fua o le manaia lelei (4.5 points), lapopoa - lautele lautele (2.1-3 g). O le anotusi o le vitamini C o le 30 mg i le 100 g.

Kirzhach

O Kirzhach o se ituaiga lauiloa tele-fua. O le faigata o le taumalulu e mafai ai e oe ona atiaʻe i le vaega atoa o Europa o Rusia. Thaws e le afaina ai o ia. O le uiga o le meaʻai e le o se meaʻai. O meaola faalafua, o le fusi tipisi o le mea sili lea ona matautia, o faamaʻi - aʻafia o le aʻa ma le tuputupu aʻe o le siama. E le inisiua le vailaʻau e faasaga i le anthracnose.

Ae maise lava le gauai pe a tupu fua o vine o le ituaiga o Kirzhach e tatau ona tuuina atu i le puipuia o fugalaau

O le vao e maualuga (2.5 m pe sili atu), o le eletise e malolosi, faʻatulagaina. O vine e laʻititi-tetele (2.2-3 g). O le tofo e maualuga lona maualuga - 4.3 mea. O ponaivi e laiti, o fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi lelei.

Fugalaau muamua

O nei ituaiga eseese o loo manaomia e tagata fai togalaau o Urals ma Siberia. O le fuaina muamua o se faʻamautinoaga mautinoa o le a maua le taimi e selesele ai aʻo lei muamua le kiona.

Crane

O loʻo faʻaleleia le ituaiga, fautuaina mo le ogatotonu o Volga. E fetaui foi mo le ogatotonu o Ukraine ma Belarus. O le vao e maualuga (1.7-2 m), malosi, ae le "faasalalauina". O le totogo e toetoe lava i luga. Faʻatulagaina ni lala fou e le o naunau tele. O laau tuitui e maamaai, e toalaiti, e taulaʻi i le faavae. O le faʻamaoni e lelei, ae le o le faʻamaoni.

O le tofo o fugalaau o le ituaiga Zhuravlik e matua talisapaia lava e tagata tomai faapitoa

O le mamafa o le pi e tusa ma le 2 g Kostyanka e laiti. O le pulupulu e matua suamalie, suamalie, ma e le mafaamatalaina le le fiafia. E tusa ma le 4.7 pasene le taumafa. Gaosiga - e tusa ma le 2 kilokalama. Fruiting is long.

Le la

I le auala sili, o le la e le toe faʻaleleia Sun o loʻo faʻaalia ona uiga pe a tupu aʻe i le itulagi Tutotonu. O fugalaau e vave, taumalulu-faigata. E le mafatia mai le anthracnose ma le apogaleveleve. O le mea pito sili ona matautia ona o le tuputupu aʻe ma le lanu violē, o mea faʻamaʻi - pupuʻu fana i totonu.

O fualaau o le la o le lanu e faigofie lava ona iloa e le pito i luga o le tipu

O le maualuga o le vao e 1.8-2.2 m, o le laau e malosi. E i ai nai vao talatala, latou te le o faʻamalosi. Pe tusa ma le 3.5-4.5 g. Pepa e tatau ona i ai se fua faʻatatau o le 4.3 vaega. O le manogi e matua susulu, malosi. O le pulupulu o se laumei malu, manino. O le gaosiga e maualalo - e tusa ma le 1.5 kilokalama.

Tagatanuʻu

O le ituaiga muamua o Rusia o loʻo i ai le "faʻatoʻaga" faʻamaʻiina i faʻamaʻi masani viral masani (mosaic o laulaau, fugalaau, "moaic broom"). E misi moli. O laʻau vine Aborigine e lauiloa mo le lelei o felauaiga. Faʻatasi i le vaega o le vave. O le faigata o le taumalulu e maualuga, i le -25 ° C. Ae o loo faamatalaina i le tetee atu ia Septoria, Anthracnose, ituaiga uma o le pala.

E leai ni fugalaau Aborigine e aafia i faʻamaʻi faʻaleagaina masani o le aganuu

O le vao e oʻo atu i le maualuga o le 2.5 mita. O pupu e malosi tele, e le mafai ona punou i le eleele mo le taumalulu, o le mea lea e masani ona malolo ai luga, ae o lenei mea e le afaina ai le fuaina i le isi vaitau.

E valu 8-14 g, ma e masani ona maua faalua. O le avega masani e 6-8 kg. Ae afai o loʻo faʻaaogaina fertilizers faʻasalalau i pusa manaʻomia, e faʻaleleia e se vaega o le 1.5-2. O le tofo e suamalie ma e manaia, o le manogi e faʻailoaina. O le pulupulu e pala, e laitiiti.

Alyonushka

O Alyonushka o se ituaiga e sili ona lelei ile maualuga ole puipuiga. O le fua o le fualaau aina e amata mai i le faaiuga o Iuni seia oʻo i le muamua kiona. Fetee tetee e oʻo i -30 ° C. O le vao e 2-2.5 mita le maualuga. O laau talatala e pupuu, e seasea lava, e tu i luga o le umi atoa o le paranesi.

O fualaau fugalaau Alyonushka e fua mai fua mo se taimi umi lava

O le mamafa o le mamafa o le pi e 5-6 g. Ae o nei fugalaau e maua mai i le na o le tekinolosi taufaatoaga ma se mea talafeagai talafeagai. O vine e eleelea, e tele tele. O le anotusi o le vitamini C e toetoe lava o se faamaumauga - 42.8 mg i le 100 g. O le taumafa e fuafua i le 4.5 points.

Faatuatua

O le faatuatua e totoina i le Volga eria. O le ituaiga e le o faamatalaina i le maualuga ma le malulu o le lamala. O le vaeluaga o le fana e le fiafia i ai, ae o le laau e masani ona aʻafia i le lanu viole. I le vavalalata fiafia, o le a le paʻu ese fua mai le togavao mo se taimi umi. Le mafai ona gafatia ma le tumau e le lelei tele.

O le vaeluaga o le fana o le faʻaalia i luga o le mama o fugalaau o neoplasms e mafua mai i meaola faʻapitoa. I fugalaau, ogatotonu o gall e aʻafia ai foi aʻa, e seasea ona tupu.

O faʻamaʻi mo fugalaau, vera Vera o le pito sili ona mataʻutia o le lanu violē.

O le vaomatua e 1.2-1.5 mita le maualuga, faʻapalapala. E faigofie ona paʻu lala. O taʻavale e alu i le umi atoa, ae e matua manifinifi, vaivai. E selesele le seleselega i le afa muamua o Iulai. E mafai ona e faitauina i le 1.6-3 kilokalama. E faʻalagolago i le susu.

O vine e laiti (1.8-2.7 g). Sa vavalalata Drupe. O le tofo e le leaga, suamalie ma suamalie, ae na latou atofaina i le na o le 3.5 points.

Penguin

O le toe faaleleia Penguin ituaiga e aumaia ai se tasi o fua muamua i lenei vaega. E leai ni tapulaa i le tuputupu ae o le eria. E le leaga le faʻaleagaina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Siʻitia o le aisa i le -25 ° C.

O se mea iloga o le vine Penguin o le vave amata lea o le fualaau aina.

Bushu i le 1.5 m maualuga, tulaga masani. O pine e masani ona maua i le pito i lalo ole laʻau. O le mamafa o le pi o le 4.2-6.5 g O le vitamini C o loʻo i ai se faamaumauga - 62 mg. O le aano o sina mea suamalie, suamalie ma le manogi, e aunoa ma se manogi lelei. O le tofo e sili atu ona faalagolago i le lelei o le palapala. O le gaosiga e le leaga - tusa o le 6 kilokalama.

Matagofie o Rusia

O le matagofie o Rusia e le o se toe faaleleia, o se mea e sili ona le lelei. I le taimi o le fuaina o laau, e foliga le masani ai le vaomatua - o vine o le lapoa o se tamai laumei e aoina i se pulumu. O le manogi e malosi tele. Gaosiga - 4.5 kilokalama. O fua muamua e aveesea i le amataga o Iulai, latou te faamaeaina le seleseleina pe a ma le 1.5 masina. O le papa e mamafa i le 10-12 g.

O le matagofie o le fugalaau o Rusia o se eseesega tele, e matua le lelei lava i le tausiga

O le teteʻe pe a leai se fale - e oʻo atu ile -25º, pe afai e te tausia le puipuiga i le tautoulu, e oʻo lava i le malulu sili ona fefe e le fefe i le vao. E le manaʻomia e ia le faʻafeinu soo - o se aʻa malosi e maua ai e ia mea uma e tatau ai. O le togavao e matua faʻatusatusa - e oʻo i le 1.5 m maualuga, eletise vertical.

O le mea le lelei tele o le olaga puupuu. O fualaau e tatau ona gaosia i totonu o ni nai itula pe a maeʻa le aoina. I le malulu malulu, o le vao e masani ona afaina i le pala ma le lanu enaena.

Meaola Spikeless Species

O fualaʻau Spiked e sili ona talisapaia e le au fai togalaau. O lenei mea e sili ona faafaigofie ai le seleseleina.

Tarusa

O lenei ituaiga e masani ona taua o le "laau o le vine" ona o le foliga mai o le vao. E matua leai lava ni laau talatala i le va o vao tuitui. Ua tele naua ni pu o le Basal. Maualuga - e oo i le 1.5 m.

O le togavao o le vao o le ituaiga Tarusa e maualalo, ae i le faʻatulagaga e foliga tutusa ma se laau

E gaosia e le laau le le lelei i le suavai o le eleele. Faʻasolosolo pe a oʻo i le -30 ° C. E seleseleina le seleselega i le afa lona lua o Iulai, e mafai ona e faitauina i luga ole 4 pe sili atu le kilokalama mai le vao. Faʻamalosia e tumau seia oʻo i le faaiuga o Aokuso. E le leaga le faʻamaoni.

O fualaau e 7-10 g. E masani ona i ai fua o fua, faʻataʻitaʻiga faʻaluaina. O le suamalie e sili ona lelei, ae o meaʻai e mauagofie, e lelei tele le mafai ona feaveaʻi. E mafai ona matua faaleagaina lelei laau toto e matagi.

Maroseyka

Maroseyka - o le fusi muamua na kukaina i Rusia e aunoa ma ni laau talatala. E taua tele mo le maualuga o le puipuiga o le tino, le le mautonu i le tuua, maualuga le maua o le gaosiga, e tusa lava pe timuga ma malulu le taumafanafana, tele-fua, maualuga le suka ma le manogi o vine. O lenei fusi e sili ona fetaui mo le totoina i le ogatotonu o Rusia. Mo le totoina i itulagi ma se vevela ma le vevela o le tau, e le maua ai le malulu ma le lamala.

O fualaau o le ituaiga o Maroseyka e le taliaina le malulu ma le vevela

O le maualuga o le vao lautele o le 1.5-1.7 m, o le eletise o le nickel, o le totoga malosi. E amataina i le afa muamua o Iulai ma tumau ai seia oʻo i le faaiuga o Aukuso. O le fua faatatau masani o le 4-5 kilokalama, i le noatia i le taimi e tatau ai ona faʻaaogaina faʻamaʻi i le sao saʻo - 6 kg pe sili atu.

O le mamafa o le pi e 8-12 g. E masani lava, e lua kopi e maua. O le paluga e pala. O le tofo e suamalie, lelei tele.

Moscow tele

O le vine faila o Moscow e matua tauamiotonuina le igoa - o le laau e matua mamana lava, e oo atu i se maualuga e 2 m pe sili atu foi. O lanu e vavalalata, mafiafia, lau lapopoa. O le vailaʻau e faʻapitoa-tumau. O lanu o lenei vaitau e latalata i le autumn, ae na o luga lava. I le pito i lalo, ua nonoa vine i le isi tausaga.

O fualaau 'eseʻese O le vailaʻau o Moscow e fetaui tonu ma le igoa

O le gaosiga e maualuga maualuga - 10-12 kilokalama. O le lelei o le fale maʻa ma le faʻatautaia o galuega e faʻafiafiaina ai meaola mo tagata faifaatoaga. E suamalie le suamalie, suamalie ma teuteu. Berries e oʻo atu i se mamafa o le 25 g.

Patricia

O Patricia e le o se ituaiga o toe teuteu; o fualaau e amata mai le afa lona lua o Iuni e oo i le faaiuga o Aokuso. O fugalaau e maualuga-fua mai, tele-fua. O le tofo ma le manogi o vine e sili atu nai lo le viia. E le gata i lea, o le variva e taugata mo le faʻamafanafana e oʻo atu i -34 ° C. I le la, o le a le '' tunu 'fua. O le ituaiga e puipuia mai i le anthracnose, e seasea aafia i isi faʻamaʻi.

Patricia raspberries - o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa i le va o fai togalaau Rusia

E leai se eseesega ma ni mea sese. O le tele o taimi latou te aofia ai:

  • maualuga vao (1.8 mita pe sili atu);
  • le manaomia ona faia masani ona teuteuina ona o le tuputupu ae o le matutua ma le faatuina o ni vaovao fou;
  • le fua o vine e pala i le maualuga o le suavai;
  • maualalo le mafai ona feaveaia.

O le mamafa o le pipi e 12-14 g. O se manogi manogi o le uiga lea. E maualuga le pasene o fulafula sesega, fetogi vine. Gaosia - 8 kg i le vao pe sili atu.

Vitio: fugalaau eseese Patricia

Sie

Raspberry Skromnitsa o le matua matua, na totoina i le totonugalemu o Rusia ma Siberia i Sisifo. O le teteʻe o le aisa e le leaga (e oʻo atu ile -30º), e le afaina fualaʻau i le lamala. O le vailaau e puipuia mai i le anthracnose, ae masani ona paʻu i le pala. O meaola faalavela, o le pito sili ona leaga o le apogaleveleve.

I le malulu, tau malulu, o le va o le Skromnitsa e toetoe lava a le mafai ona afaina i le pala

O le togavao e oʻo i le maualuga o le 2 m, sina faʻalautele. O laʻau e faʻasolosolo, e matua afaina. O 'aisa e naʻo latou lava e mafai ai, e foliga mai e faʻalelei. Gaosia - 2.2 kilokalama. Fiafia faauo.

O vine e laʻititi (2.5-2.9 g). O le pulupulu e matua vevesi lava, e leai se mea e sili ona lelei. O le tofo e le mafai ona taua o se mea mataʻina, ae o loʻo faʻatatauina e tasters i le 4.2 points.

Faʻasalaga Tala

Filifiliga e le tumau. O ituaiga fugalaau fou o loo faʻaalia i taimi uma. O loʻo faia e le au foaʻi le tele o faamaumauga, o le tofo lelei o vine, o le maualuga o le gaosiga, o le i ai o le puipuiga tuusao mai faʻamaʻi ma isi. Faatoaga e galulue ma le naunautai i mea fou. Ma e ui lava e le o faʻamatalaga uma faʻamaonia, o le tele o ituaiga e vave ona maua le lauiloa.

Atlant

O Atlanta o le vaeluagalemu o le vaitau e faʻaleleia ai le tele. E talia lelei le lāmala (ona o le aʻafiaina o le aʻa), sili atu le leaga - o le vevela. O le faʻamaoni i faʻamaʻi masani o le aganuu o le, ae le o faʻamaoni.

O fualaau o le Atlantis o loʻo faʻaalia i se tino malosi tele.

O le vao e maualuga (sili atu i le 2 m), malosi, o le eletise e toetoe lava o le laina, e i ai ni nai mea. O vao tuitui e matuia tele, e faʻapitoa i lalo o lala. O le taimi o fualaau aina e alu mo le tusa o le masina, e amata i le aso muamua o aso Aokuso. E mafai ona e fuafua ile 2.5 kilokalama mai le vao.

Faitau atili e uiga i le eseese o la tatou tusiga: Faʻamatalaga ma foliga o le tuputupu ae o le vao o Atlant remont.

O le mamafa o fua o vine o le 4.7 g, o le maualuga e 8.8 g. O le vitamin C e maualuga - e sili atu ma le 45 mg i le 100 g. O le pulupulu e le o se mea manogi, o le tofo, o le tofo e fuafua i le 4.2 points.

Polana

Polana o se isi ituaiga eseese i Polani. E ese mai i se lanu-lanu piniki-lanu piniki o vine. E tele naua - 3-5 g. O le tofo malosi e faalagolago i le paʻu o le taumafanafana. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le a amata ona iloa lelei le fugalaau. O le lelei o le fua e faalagolago foi ile palapala. O le filifiliga pito sili ona lelei o chernozem poʻo le oneone oneone.

O le lelei o le eleele ma le leai o se malamalama e matua aʻafia ai le tofo o fugalaau o le tele o Polana.

O le gaosiga e le leaga - e tusa ma le 4 kilokalama. O loʻo faʻaauauina pea le tauvaga mai le sefulu tausaga mulimuli o Iulai ia Oketopa. O le vāega o loʻo faʻapitoa foʻi mo le lelei o le faʻaleleia ma le tausia lelei. O lenei fusi e faʻasaʻo le malulu ile -32 º, ae e le fautuaina e totoina i le itu i matu. O aʻa mai le aisa e toetoe lava a le mafatia, lea e le mafai ona taʻuina e uiga i laʻau.

O le maualuga o le vaomatua e 1.6-1.8 m. O malolosi e mama, e leai ni vao tuitui. I le avea ai ma se toe foʻi, o le tuputupu ae malosi o pulou basal ma le faʻamamaina mai lala i le vevela e lauiloa.

Faʻamaonia

O le vao o le vave vave fualaau kulupu Vavalo e matua malosi lava, e pala, o le maualuga e oʻo i le 1.5-2 cm. Toa vao iLatou te foliga teuteu - o laulaʻau e lalelei, faʻamaualugaina, ma le pito i luga. O le mamafa o le mamafa o le pipi e 12 g, o kopi e 15-18 g. O le pulupulu e manaia, e ui i lea latou te taliaina lelei le femalagaaiga. O le tofo e suamalie, paleni.

Laʻau faʻapipiʻi ua totoina e le gata mo le seleselega i le lumanaʻi, ae ia teuteuina foi le saite

E le lelei le faʻamaonia i laau toto, ae le o le mea saʻo. Fruiting lasts about a month and a half, e amata i le afa lona lua o Iulai. O le gaosiga e tusa ma le 4 kilokalama i le vaomatua. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o meaola masani, e faʻaopopo ai le 1.5-2 taimi. Siʻitia o le kiona e oʻo atu i -30º.

Generalissimo

O le Generalissimus ituaiga e aofia ai le vaega tele-fua. O pana e malolosi tele, mafiafia, maʻila e faapipii i latou i le umi atoa. O le vailaʻau e iai le puipuiga lelei.

Faigalaʻau Generalissimus e manaʻomia ona teuteuina e le aunoa

O le fua faatatau masani e 5-6 kg. Faatasi ai ma le fesoasoani a le faʻaaogaina lelei, e mafai ona siitia le faailoga ile 25-35%. O le pi e tusa ma le 11 g. O le pulupulu e pala, e oʻo lava i le faigata. O lenei vailaʻau e lelei le mafai ona feaveaʻi.

Ruby giant

O le lapisi lapisi o se fualaau suamalie e maua mai i le ituaiga lauiloa a Patricia. E ese mai le "matua" e ala i le maualuga o le faigata o le tau malulu ma le lelei o le puipuiga. E le tuʻuina atu ni manaoga faʻapitoa i luga o le lelei o le eleele;

Fugalaau eseese O le Ruby giant e iai sona siosiomaga faʻapitoa "palota"

O le maualuga o le vao e 1.6-1.8 m. O pito i luga o le vaomatua o sina nickel. E leai ni tuitui. Fruiting e amata mai i le amataga o Iuni e oo atu i le faaiuga o Setema. Berries pe tusa ma le 11 g Pulp faatasi ma se manogi manogi, oona. O le tofo e paleni lelei ma faʻafouina, suamalie ma inu. Gaosia - e oo atu i le 9 kilokalama i le vao.

Aronia raspberries

O le fugalaau aronia e ese mai le "masani" mumu manogi e toetoe o le leai atoa o le malosi o le suamalie. O vine e suamalie tele, toetoe lava o le meli. O latou lanu paʻu e mafua ona o le i ai o se maualuga maualuga o le antioxidants.

Bristol

O Bristol o se tasi o fugalaau sili ona sili ona lanu uliuli i le lalolagi, e mafua ona o le faamaumauina o maualuga maualuga. O le togavao e oʻo i le maualuga o le 2.5-3 m. O le mamafa o le mamafa o le pi e 3-5 g. O le manogi e malosi tele. O le pulupulu e pala, suamalie.

O fualaau o le Bristol e sili ona lauiloa i le lalolagi atoa.

O le vao e le maua ai le aʻa. O faʻamaʻi, anthracnose o le mea pito sili ona matautia. Faʻafefe o le aisa i -15º. O lanu e faʻafefeteina i le maamaa.

Cumberland

Ua fafagaina Cumberland i le Iunaite Setete ma ua atiina ae mo le 130 tausaga. O le mea lea o se uʻamea mumu mūmū masani, o loʻo i ai se tofo tulaga ese, e foliga tutusa ma le suamalie ma le manogi suamalie. Laʻau laiti, e oʻo atu i le 2 g.

Cumberland Raspberries e faʻamaonia e se mea faapitoa, e le pei o se tofo.

O le maualuga o le vao e tusa ma le 3.5 mita. E leai se tasi e fufuluina se mea e foliga tutusa ma pou. E seasea ona maua ni vavave, ae o le tele lava. O pupule Basal e matuā malosi lava, pe afai e te le tauina, e vave ona salalau le fugalaau i le site.

E le lelei le atinaʻe o le aʻa, e le fautuaina le gaosiga. I timuga, tau malulu, e mafai ona aafia le vao i le anthracnose. Siʻitia o le kiona e oʻo atu i -30º.

Vitio: Cumberland Raspberry Faamatalaga

Kulimanu

O le Rasberi Ugolyok o se mea na ausia e tagata aʻoga Rusia. Tuai ituaiga, na atiae faapitoa mo Sisifo Siberia. O le vao e maualuga tele (2.2-2.5 m), o pi o nickel. O pine e faapipii i latou i le umi atoa. O vine e laiti (1.8 g), o le pulupulu e matua manaia, suamalie. O le taumafa e fua i le 4.1 pasene.

Falaʻau eseese Ugolyok zoned mo le totoina i le Siberia fetu

E pei o le le mautonu le aoga o le ituaiga, o le lelei faigata o le taumalulu ma le maualuga o le puipuiga malu e mafai ona matauina. Gaosia - 4-6 kg.

Liliu

Suʻe vave fua eseese. Bushes e tusa ma le 2.5 mita le maualuga, malosi tele. E leai ni puʻu basal. E seasea lava ona tupu ni vaʻai.

Fualaau 'eseʻese Faʻaliliu laʻititi, ae foliga foliga fiafia

O le mamafa o le pi o le 1.6-1.9 g. O Drupe e laitiiti, mausali mau. O le maualuga o le gaosiga e 6.8 kilokalama. O le vailaʻau e iai le puipuiga lelei, faʻasaʻo le malulu sili atu nai lo le lāmala.

Laʻau samasama

O fugalaau lanu samasama, e le pei o le mumu ma le uliuli, e mafai ona aofia i totonu o le meaai mo tagata mamaʻi, fafine maitaga ma tamaiti laiti. E mauʻoa i le carotenoids ma le siama.

Yellowiant giant

O le lanu lanu samasama o se vaeluagalemu o ituaiga, e fautuaina mo le galueaina i le itu i matu o sisifo. O le vao e malosi tele, o lala e faʻaputu. Spikes e ufiufi uma. O le faigata o le taumalulu o le averesi. O le ituaiga e seasea ona afaina mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O noataga ma le feaveaiga e le eseese.

Itūlaau faʻamaʻi Vaʻaia lanu samasama - o se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa o le "leai ni tulaga" lanu i totonu o faifaatoaga

O le mamafa o le pi o le 1.7-3.1 g, o siama taʻitasi e oʻo atu i le 8 g. O le tino e matua suamalie, suamalie ma lelei, e ui lava na faʻamaonia e tagata tomai faapitoa le tofo 3.4 points. O le gaosiga e tusa ma le 4 kilokalama i le vaomatua. Fruiting e amata i le sefulu tausaga mulimuli o Iulai ma e oʻo mai ia Setema.

Vitio: samasama samasama samasama foliga foliga

Golden autumn

O le autumn o le autumn o se ituaiga o mea e masani ai, e leai ni tapulaa e faatatau i le vaega o le galueaina. Busu e oʻo i le 1.8 mita le maualuga, sina faʻalautele. E naʻo le tumutumu o vaʻai e na o le pau o le laau. O le pi e tusa ma le 5 g, e oo atu i le 7 g. O le aano e le tele naua, manogi-suamalie, o le manogi e matua maaleale. Iloiloina o tasters - 3.9 points.

E mafai ona totō fugalaau Auro Autū i le tele o Rusia

Faʻamatalaga o faʻamaumauga - 2-2.5 kilokalama. E i ai le puipuiga, ae e le o faʻamaoni. Faʻasusu i le -30º.

Fale auro

Raspberries Golden domes ua fautuaina e atinaʻe i le itulagi Tutotonu. Se eseesega mai le vaega o le tagata fou. O le togavao e 1.3 mita le maualuga pe sili atu foi, faʻapipiʻi. Spikes e ufiufi le fana i lona umi atoa, ae e i ai ni nai mea. O lenei rasipi e faʻaalia ai le teteʻe lelei i fualaau pathogenic (anthracnose, purple spotting) ma faʻamaʻi.

Raspberries Golden Domes e lelei le puipuiga

E tusa ma le 3.8 g ia Berries. A o latou matutua, o le lanu samasama samasama e faasolo ina suia i le apricot. O le pulupulu e suamalie, ma le faʻafefeteina o le eletise. Gaosia - e tusa o le 2 kilokalama i le vao.

Faʻailoga lanumoana

O Orange Miracle o se fua o le fesuisuiai masani e talafeagai mo le galueaina i le tele o Rusia. O laau iti e maualalo (1.5-2 m), malosi, o aʻa e malosi tele i lalo o le mamafa o le fua.O le vailaʻau e faʻafefe ai le lamala ma vevela lelei.

O fualaau faisua O vavega Orange e fua mai seia oʻo muamua i le kiona

O vine e lapoa, e mamafa le 5.5 g, o nisi e maua ai le 10 g pe sili atu. O le pulupulu o mea manogi, suamalie ma inu, oona. Na togi e le au Tasta le tofo i le 4 points. O le mafanafana o le taumafanafana, o le suamalie ma le susulu o lenei fusi. Le fua faatatau o le 2.5 kilokalama. Fruiting e amata i le sefulu aso mulimuli o Iulai ma e le taofi seia oʻo i le malulu.

Amber

O le "pulou" autu o le ituaiga o Amber o se meli e le masani ai-lanu samasama po o le malu o vine. E maualuga le togavao (2-2.5 m), ae matua faʻatusatusa. O le mamafa o le mamafa o le pi e 4 g; o le tofo o se mea manaia lelei. Gaioiga - e oʻo atu i le 3 kilokalama.

Amu lelei fualaau vao Amber

Eseesega mai le vaega o tagata e masani ai, e le o toe mamao i taimi o le matua. I lalo o le tulaga o tomai faatekonolosi taufaatoaga, e masani lava e le afaina mai faamai ma meaola faalafua. O loʻo faʻamatalaina i le lelei o le mafai ona gafatia, lea e aʻafia ai fuamasi samasama, i le mataupu faavae.

Lulu suamalie

Lanu lanu samasama - o se ituaiga mai le ituaiga o vave vave. O vine e tetele (3-6 g), samasama samasama. O le pulupulu e vaivai, sili ona lelei. Lafoaia o vao, e oo i le 1.5 mita le maualuga, e aunoa ma ni vao tuitui. O pupule Basal ma lala o le fesuisuiai ua matua malosi lava. O le vailaʻau o loʻo i ai le puipuiga lelei ma le malulu, e lava pe a faʻaleleia i le totonugalemu o Rusia.

Laʻau, fuālaʻau Vaʻai lanu samasama i luga o se vao mo se taimi umi

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Patricia o se fualaau sili ona lelei o fualaau aina tetele. Sa ou tuputupu ae talu mai le 2001. O Berry i oʻu tulaga e mamafa i le 10-12 g. Lulu maualuga e oʻo i le 2 mita pe sili atu le maualuga, e manaʻomia le teuteuina ma le vao. Gaioiga - e oo atu i le 100 kilokalama le selau sikuea sikuea. Ripoti amata ile Iuni 15-20. E leai lava se mea e maua.

Pustovoitenko Tatyana

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-3886.html

Na ou aveina ni ituaiga eseese o Brusviana i le vasega pepe e tasi, e lua vao. Muamua, e ui i lea, ua faaleagaina le masuasua. O le tagata na faasaoina na ia maua se fualaau aina laitiiti. O lea e le mafai ona ou faamasinoina le fua o le seleselega. Ae o le mea sili ona lelei e sili ona lelei, ou te lei tofotofoina le fua o le vine. E naʻo le faʻamalosia tele - e leai lava se mea e sili atu.

Artemio

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3938

A faʻapea o samasama, o Apricot o se mea e fesuisuiai, ou te tausia foi. Tamai suamalie, aemaise lava tamaiti e pei, ma tagata matutua e le mafaufau e 'ai. O ituaiga lanu samasama e masani ona suamalie, na o le itiiti ifo ole varietal. Ae paga lea, e tatau ona ou faatofa atu i le tele o ituaiga - o le fua o fualaau aina ma taimi umi - Monomakh hat, Diamond ... E le mafai ona e faatali mo vine. O le manaʻoga o le siakiina o le eseesega o le Atlant.

Kentavr127

//www.forumhouse.ru/threads/124983/page-5

O le a ou le malilie ma faia ni iloiloga e uiga i le Vaʻavaʻa Sami. Lelei ituaiga, ae le o ooh! O le vaivai o le taumalulu, faaleagaina mai mosaic leaf (pe afai e le lelei le tausia o le mosaic, e leai se mosaic, ae o le fua e talafeagai), e maualalo le maualalo, o se paʻu mataʻutia i le tele o le otaota (i le taimi muamua o "kuka" e oʻo atu i le 17 g, ma o le taimi nei o se lapisi faataamilo ma e tolu taimi itiiti ifo). E le mafai ona feaveaʻi, o lona uiga, e talafeagai lelei mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia. Faʻatau faʻatau i luga o le maketi ona o le lanu samasama, latou te fai mai: o le a le ituaiga fusi, pe a le mumu (se mea sese). Faʻapitoa: o se mea e le masani ai, suamalie i se vaitau o le lalolagi (e manaʻomia e ia le tele o le la), e laʻititi le taamilosaga, faigofie faʻavevesi, faʻaleleia le lelei, e le afaina i le gaʻo.

namu

//www.forumhouse.ru/threads/124983/page-5

Na ou ola ae i vine o Kumberland, ae latou te le tele le tofo. O vine e laiti ma paʻu, e manaʻomia ai le tele o avanoa, e manaʻomia ai le tausiga tumau (afai e te le nonoa, e taumafai e aʻafia le tumutumu o le fana i se nofoaga e lei faamoemoeina), e matua afaina, e sili atu i le 3 mita le maualuga, ma e laʻititi le fua. Mo fugalaau, o le vaega sili ona lelei o le togalaau sa faʻapolopoloina. Sa ou tilotilo ia te ia mo se tausaga, lua, tolu, ona toli atoa ai lea. O lea la, o Cumberland o se tagata faʻamalo. I le siama, e matua leaga lava: e leai se manogi, tele ponaivi, leai se tofo, o le mea lea latou te faaopoopo ai lanu mumu lanu mumu, e aunoa ma le mumu, ma o le a le galue le meli. Faaiuga: o le tofo ma le lanu (ma mulimuli ane).

Irina Kiseleva

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4207

O ituaiga o lenei ituaiga matagofie na faaalia i loʻu aiga e tusa ma le 10 tausaga talu ai. E tatau ona ou fai atu faapea o le tele o vine, o latou tofo, faigata o le taumalulu ma le tetee atu i faamaʻi Aboriginal ua ausia atoatoa ma sili atu nai lo faamoemoega uma. O fualaau mataʻina e tusa ma le 6-8 g E pei ona folafola mai: "O le foliga o le vine e lelei, o le lanu e manaia, lanumumu mumu. E suamalie ia vine, e manaia suamalie, tofo suamalie, mea manogi." E le lagona le Drupe pe a 'ai. O le ituaiga e maua mai ai fua mausali ma totoʻa. O le tutusa o vine o le eleelea, lea e mafai ai ona felauai fua o vine i luga o mamao e aunoa ma le fetuunai o le lelei o oloa. Vavao malosi ma se maualuga o le 1.5 i le 2 m, saʻo-ola, o le taimi e matua lelei ai. E fai 5-8 tanu o le fesuiaiga ma 3-4 togi o tila, lea, i lo tatou olioli, aua nei "faataapeapeina" i isi moega. Manumalo e aunoa ma se malutaga.

Angelica

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=6312

I le faaopoopo atu i mea e fiafia i ai le tagata lava ia, o le filifiliga o se ituaiga vine faapitoa mo se fuafuaga a le tagata lava ia e fuafuaina i le tele o mea. O le malosi lea o le aisa, ma le gaosia, ma le tele o le vao, ma le tofo o vine. E tofu le ituaiga ma mea e lelei ai ma e masani lava e aunoa ma ni faʻasologa. E tatau ona e faamasani ma i latou i le taimi muamua ina ia faia le filifiliga sao ma totō se ituaiga i luga o lau lava upega tafaʻilagi e sili ona aliali mai i le fesuiaiga ma tau o le tau o le nofoaga.