Lafumanu

E mafai mo le paʻu lapiti: o le a le aoga, pe faapefea ona avatu ia i latou

O le lala e faʻaaogaina mo le fafagaina o manu o le faatoʻaga, ona o le tau maualalo o mea e maua mai ai, latou te faʻamamaina ai uarota. O le mea moni, o mea ia e gaosia mai le gaosiga o gaosiga, o se atigi maʻa o fatu o fualaau aina e pei o le karite, saito, buckwheat, rye, etc. E mafai ona faʻaaoga uma nei mea i le taumafataga o lapiti, ma o a tulaga e tatau ona mulimulitaia - faitau i le tusiga.

E mafai e lapiti ona tuʻuina le lala

O nisi faifaatoaga fautuaina e aua nei faʻaogaina le faga mo le fafagaina masani o le fafaga, pe faʻalauiloa i totonu o le taumafataga na o sina tupe itiiti. Peitai, o le mulimulitai i tulafono patino, e le gata ina mafai, ae tatau foi ona faʻaaogaina pe a fafagaina, lea e faʻamatalaina e le lelei lelei o ona ituaiga uma i le tino o le manu.

E fautuaina oe e Rabbitheads e mafaufau i auiliiliga uma o le fafagaina o lapiti i le fale.

Wheat

O le kalori content of this kind of bran is 296 kcal per 100 g o oloa, lea e maua ai se lagona o le nofo filemu mo se taimi umi. I le tuufaatasiga o le oloa o loo i ai le tele o le aoga aoga, e le gata i lea e le itiiti ifo le taua o le malupuipuia ma le vitamini o le vaega B. E masani ona faaaogaina lenei ituaiga o faga mo le fafagaina o lapiti gaʻo; e le fautuaina e tuʻuina atu i tamaitai talavou e aloese mai le gaʻo. O le ituaiga lomiga e sili ona eseese:

  • e avea o se oloa gaosi;
  • faʻatasi ma le sila, pulupulu, pulupulu.
O le mea autu o le faʻamamaina muamua lea i le vai vevela.

E taua! Pe a fufulu le moa ma le paʻu, e taua tele le mulimuli i le faʻatulagaina o le aofaʻiga manaʻomia. A maeʻaeʻa mo sina taimi, o meaʻai faapena e ono faʻavaivaia, ma a uma ona 'ai, o le a iai ni faʻafitauli i le aloaʻi ma le gaʻoina.

Barley

O le caloric content o le karite karite e sili atu le maualuga nai lo le saito, e maua ai le 337 kcal mo le 100 g. I le tuufaatasiga o le oloa o loo i ai foi se aofaiga tele o cellulose e mafai ona faigofie ona solu i totonu o le tino - o loo i ai le tele o iinei nai lo isi uma ituaiga o fila. O le mea moni, ia aloese mai le meaʻai i meaola, e tatau ona faʻaalu le aofaʻi o le faʻalalālaʻau faʻaaogaina, faaopoopo le oloa i le mash masani poʻo le faʻafefiloi ma fafaga faʻamalosi. I le faʻaopoopoga i le fiber, e tele lava le manganese, zinc, cobalt, uʻamea, faʻapea foi ma le maso, lea e aʻafia tele ai le mea e maua ai caloric.

Atonu o le ae iloa e taua tele le iloa pe mafai ona tuʻuina atu lapiti laumei, burdocks ma wormwood, faʻapea foi le mutia e fafaga ai lapiti.

Rye

O lenei filifiliga e mafai ona taʻua o se meaʻai fua, ona o le 100 g o le rye bran tala mo le 200 kcal. Ae ui i lea, ua fautuaina le au faifaatoaga e faʻaaogaina i le leai o ni meaʻai e sili atu ona lelei, ona i ai i ni mea laiti.

I le tuufaatasiga ma isi meaʻai, o le suauu o le rye e fesoasoani e puipuia ai le dysbiosis, faafitauli o le ate ma le maaleale o meaola a le manu, ae le faatagaina e maua ai le mamafa mamafa. I le avea ai o se vaega o le oloa, o loʻo i ai ia vaega taua:

  • fiber (pe a ma le 40%);
  • vailaau oona, aemaise lava o le konisini, potassium, iron, phosphorus, magnesium, manganese, iodine, selenium ma chromium;
  • vitamini o vaega B, A ma E;
  • enzymes;
  • gaʻo ma mea faʻamalosi tino, amino acids.
O le vailaʻau faʻasolosolo ma le taua o mea taumafa o le gaʻo e latalata tele i le saito, ae e sili atu ona maualalo ia te ia i le taua o meaʻai.

E te iloa? Rabbits faʻanatinati vave le meaʻai ina ia faalua faalua le lua.

Buckwheat

O le isi mea maualuga-kalori oloa, aua o le 100 g e aofia ai le 365 kcal. Ae peitai, e le o le uiga o nei manu o le a maua le mamafa, aua o le gluten e itiiti ifo. I le taimi lava e tasi, o le buckwheat husk e tele tele fiber (34-48%), ae o le faafitauli o le le lelei o le otaota, ma lapiti atonu e iai ni faafitauli i lona digestibility. O uiga lelei o le faʻapupulaina lea o le tele o amino acids ma le polotini, ma i le leai o se saito ma le karite karite, e mafai ona e ulu atu i le taumafataga i se vaega itiiti o le oloa o lenei ituaiga.

Matou te fautuaina oe e te faamasani i le lisi o laau e le mafai ona fafagaina lapiti.

O ituaiga uma o le pala e taua tele i le tulaga lautele o le ola maloloina o le manu, talu ai ona o le saʻo lelei o le fuataga ma le tausisia o tulaga o le tuuina atu, o taunuuga nei e mafai ona ausia:

  • faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo i le tino;
  • faʻamaonia le gaioiga o le mea e gasegase, popole, cardiovascular ma muscular systems;
  • faaleleia le foliga mai o le paʻu ma le ofutino o lapiti, toe faaleleia o mea;
  • faateleina ai galuega puipui a le tino.
E le gata i lea, o le masani ona faʻaaogaina se aofaiga talafeagai o se taumafa taumafa, o le a ono faʻaitiitia le faʻafitauli o le mafaufau i totonu o le manava ma le kolone.

E te iloa? Afai e vevela le vevela, e le mafai ona faʻatali se fatu lapoa o lapiti. E masani lava ona i ai i ia tulaga, e leai se tamaititi e mafai ona ia faʻamafanafanaina tamaitai, ma e toe foi mai naʻo le amataga o le tau malulu.

Fafagaina tulafono

I vaitau eseese o le olaga, lapisi e manaʻomia ai fua eseese o meaʻai, o lona uiga e le o se mea e ofo ai e leai se fua o le faʻagaina o le faga. Mafaufau i fua o meaʻai mo meaola laiti, tagata matutua, maʻitaga ma lactating females.

Mai le a le matua e mafai

E leai se maliega i lenei togi, ae o le tele o faifaatoaga e talanoa e uiga i le ono mafai ona fafagaina le talavou paranesi, amata mai le masina lona lua o le olaga. O le mea moni, tatou te le o talanoa e uiga i laasaga tetele, ae o le mea lava lea e tasi o le saito e fefiloi ma taumafataga faigofie e mafai ona aoga tele.

Auala e avatu

E pei ona uma ona tatou taʻua, e mafai ona tuʻuina atu le lago i se pepa e ese mai ai, ma o se vaega o masimusu susu, o le mea autu o le mataʻituina o le fou ma le taimi e 'ai e manu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taumalulu, e oo atu i le 50 g o le eleni e fefiloi ma pateta uamea poʻo isi masesisi e mafai ona faʻauluina i le matua rabbit (o le oloa e faʻafefiloi i le vai mafanafana ao lei galue).

E taua! Aua le fafagaina vao vao i lapiti: euphorbia, fogglove, hellebore, mea leaga oona, hemlock, crocus autumn. Afai e te le o mautinoa e uiga i le saogalemu o se vaomatua, e lelei tele le mafaufau e matautia.

O lapiti lapiti e taʻi 1-3 masina e tuʻuina atu 15-25 g o fafaga, fafine maʻitaga 60 g, ma lapisi lautetele e oʻo atu i le 100 g i le aso.

E matua le fautuaina e sili atu i nei tau aogā, ona o le tele o meaʻai i totonu o le tino e le mafai ona sili atu nai lo le le lava.

Faitau foi pe oa ituaiga o lapiti e aofia ai mea teuteu, aano o manu, fulufulu ma lalo.

Contraindications

I totonu o tagata uma ma lapiti, o le mea autu o le faʻaseseina i le faʻalaina o le pala o faʻafitauli ia i le tino o le tino, aemaise le manava. E le gata i lea, e le fautuaina i latou e tuʻuina atu le lapiti ma se maualuga maualuga o sima i le tino ma gallbladder maʻi. O le fafagaga umi o le fagafalalalalala e mafai foi ona oʻo atu ai i le faʻavaivaia o totoga o meaʻai, o lea e le tatau ai ona e tuʻuina atu pea lenei oloa.

Matou te fautua atu ia te oe ia iloa po o le a le mea e sili ona lelei i lapiti e uiga i le filifilia o le vai.

O le a se isi mea e mafai ona fafagaina lapiti

O lapisi e le o ni manu mataga, o lea e le tatau ona i ai ni faafitauli i le filifilia o a latou meaai. O le faavae o le lisi o le eared o le:

  1. Fafaga vailaau. O oloa e sili ona fiafia i ai lapiti mai lenei vaega o avo, o karite ma sana, e ui lava latou te fiafia e ai le saito ma le millet. Faʻataʻuina o legumes ma peas e faʻaaogaina na o le fafagaina o tagata matutua, ona faʻasolosolo ai lea, e masani ona faʻapipiʻi ma palu ma pateta. E masani lava o soʻo se tuufaatasiga o meaʻai faʻapitoa e talafeagai mo le fafagaina o lapiti, sei vagana ai oloa ua fuafuaina faapitoa mo manu felelei. O le meaʻai faʻatele e fafaga vave ai le tino ma tineia le lagona o le fiaaai, i le taimi lava e tasi e toe faʻaleleia ai faʻasoa.
  2. Faiga fafaga. E masani lava i le meaʻai, o ia meaʻai e fai ma pateta ma meaʻai gaosi, e ui lava e masani ona latou fafagaina kāloti. O nei fualaau faisua uma e matua mauoa i vitamini ma minerale, ma e mafai ona faʻaleleia uma i le laʻau ma le kuka - ae peitai, e sili atu ona popole i le pateta.
  3. Silage fafaga. O le fesuiaiga sili ona lauiloa o na ituaiga o fafagaina o se paluga koko-kāpeti mai se kāpisi fafaga ma karaka i le ratio 1: 1. O le mea taua o le tatuʻu lelei lea o le lanu meamata ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i le taimi e tuʻu ai. Afai e saʻo le seleseleina, o le silasila e tatau ona i ai se manogi manogi ma se lanu meamata lanu meamata. O le meaai o Silage o se auala lelei lea e faʻavasega ai le meaʻai, ae maise lava i le taumalulu, pe a leai ni mea fou e maua mai ai vitamini.
  4. Fafaga fafaga. O nei mea e aofia ai vaovao, lala mamago, vaovao vao ma vao. E masani lava o lenei meaai e matua mauoa i le polotini, vitamini ma minerale, ae o le tele o le a faalagolago i le sao o le mea e fai ai le galuega: e manaomia le faamamaina o vaovao i se taimi vave lava, tuu i luga o 'oti, pyramids poʻo le tautau. Mo le faʻataʻitaʻiga, 1 kilokalama o vao vavalaʻau o le a aofia ai le 35 mg o garotene, vitamini B1 - 2.5 mg, B2 - 19 mg, PP - 41 mg, aʻo i ai i le mativa vao vao e leai se sili atu i le 8 mg, B1 - 1.1 mg, B2 - 9 mg, PP - 38 mg. I lālā matutu o laau laʻau, o meaʻai e laiti nai lo vaomago, o lea la e le sili atu i le 30-40% le latou vaega i le taumafataga.
  5. Meaʻai taumafa. Faatasi ai ma le fesoasoani o le toese mai le laulau 'aina, e mafai ona e faʻatumu lelei le ea, ma suia se vaega tele o fafaga o totoe. Mo nei faʻamoemoega, o falaoa, falaoa, pateta, ma e oʻo lava i vasega muamua e faʻaaogaina. E tusa ai ma le ituaiga o fafaga, o manu e faʻamaʻa atoatoa lelei uma le kuka ma kuka poo meaai mamago; o le mea autu lava e tatau ona aunoa ma ni faailo o le ulaula ma le fesuisuiai. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faʻaopoopoina le fafaga faʻatoʻa i meaʻai o le vai. O le tele o taimi e tuʻuina atu ai meaʻai i lapiti e le tatau ona sili atu i le vaiaso.
  6. Meaʻai Green (clover, alfalfa, clover suamalie, pi, oats, rye, kale, tarelion, plantain, nettle, ma e tusa lava pe totoina vao). O meaʻai uma lava ma vitamini o loʻo aofia ai i totonu o loʻo faʻaogaina atoa, aʻo faʻaleleia le faʻaleleia o fualaau. I le tau mafanafana, o le mutia e fafagaina i le tele o le tele ole aofaiga, e masani ona faʻaaoga fualaʻau manogi i mea taumafa (mo se faʻataʻitaʻiga, pito i luga o pi ma karuti). Ina ia aloese mai le galala, o le tele o ia mea taumafa i le taumafataga e le tatau ona sili atu i le 1/3 o le aofaiga atoa o fafaga o loʻo faʻaaogaina.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le lala i le taumafataga o lapiti e mafai ona avea o se punavai faaopoopo o meaʻai, ma, pe a manaʻomia, e faigofie lava ona suia i isi ituaiga o meaai. I soʻo se tulaga, e manaʻomia le faʻatoʻaga e pulea le lelei o mea uma, aua e naʻo le tulaga lenei e mafai ona faʻamaonia e leai se afaina i le soifua maloloina o manu felelei.