Laʻau

O auala autu ma tulafono o le faʻalauteleina o le currant curve

Afai ei ai se manaʻoga e sui ia vao tuai ma le maualalo fua o fualaau aina ma tamaiti laiti pe faateleina le numera o laau totō i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona faigofie ona e taulimaina lenei galuega. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia: lou manaʻo ma lou malamalama i metotia autu ma tulafono mo le fausiaina o le pulupulu ma nai lala mai le vao, lea e fetaui lelei ma lau fua, fualaau aina, tetee i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻaleleia fua o le currant curve

Auala faʻamalosi o le faʻaleleia o le blackcurrant ua saunia mo le fausia o se laau fou mai se vaega o le tina ma e sili ona lelei mo le tele o fai togalaau. O lo latou aoga sili lava o le ola faʻamalosi o laau talavou i uiga eseese o matua ma faigofie ona maua aʻa i totonu o le siosiomaga fou.

O auala eseese o le vailaʻau e faʻaaogaina:

  • toso;
  • lafoaʻi;
  • vaevaeina o le vao.

O metotia taʻitasi taʻitasi e iai ona lava uiga, tulaga lelei ma faʻafitauli.

Faʻasalagaina o mea e faʻaumatia

I lenei auala, e tele ni fualaau malolosi e maua mai i le tasi lala matua. O le lelei, lelei ma le faʻamaoni o mea sili ia o le toe gaosia e ala i le faʻamaoniaina o mea e faʻaaoga.

O le seleselega na faʻapipiʻiina

  1. Fai ni faʻamau i le tautotogo po o le autumn. I le tautotogo, e atamai le seleseleina o le mea faigaluega i le taimi o le seleselega.
  2. E tatau ona filifili se lau-soifua maloloina e tasi-tausaga poo le lua-tausaga ile diamita o le itiiti ifo ma le 6 mm.
  3. Faatasi ma se naifi malosi po o se aufaasoa, tipi se paranesi, aveese le pito i luga, ona tipi lea i ni fasi pepa e tusa ma le 20 cm le umi. I le pito i luga o le au, fai saʻo le 1 cm i luga o le fatu. Faʻapipiʻi le tipi e aveese ai le vaega i lalo o le fatuga maualalo.

O le fua o le fua o le fua o le fuamalie e tipiina i ni fasipepa e tusa ma le 20 cm le umi ma se laina saʻo i le pito i luga ma se mea oti i lalo o le fatu fatugalalo

Faʻamasinoga

  1. I le afiafi o le totoina, ua fautuaina mo le 15 minute e tuu ai le tipi i le vai ma le vevela o le 45 e uiga iC mo le faʻaaogaina.
  2. Mo le totoina o togalaau, e tatau ona saunia ni alalaʻau ma se loloto e tusa ma le 15 cm ma se eleele eli ma susu.
  3. Toto laau i lalo o le uaea 10-15 cm vaʻavaʻa, mataʻi vavae 40-50 cm.
  4. Faatumu i eleele laulelei. E tatau ona pipiʻi le eleele i le vavae.
  5. Faʻamama le togavao faʻatasi ai ma le paʻu o le peat, humous e oʻo i le 5 cm (mo le lelei o le faʻasao).
  6. I luga aʻe o le eleele ia tuu ai ni tafaoga se lua. O se tasi oi latou o loʻo i luga o le eleele.

E tatau ona toto totoa lapisi i totonu, i le itu mai le itu i matu i le itu i saute. O lenei mea e saofagā i le sili atu o moli uila.

Isi togafitiga faʻapitoa

  1. I masina o le taumafanafana o le totoina, e tatau ona e vele ma veleina le palapala.
  2. E tatau ona teuina ia lagomaga i se tulaga e masani ona susu. O le aʻa o aʻa o aʻa ua matua vaivai lava, o lea e oʻo lava i le faʻamago mo taimi pupuu e ono afaina ai laau totō.
  3. Fertilizing mo le atinaʻeina o fusi e faia i aso uma 10. Mai ia Me ia Iuni, faʻafeiloaʻi fertilizing i le ammonium nitrate (20-40 g i le 10 lita o le vai) ma le faʻafefete o overripe mullein (1 vaega mullein mo le 10 l). Mai Iulai, fesuiaʻi i le fafagaina o fafie. E ao ona faatumuina le lima o le efuefu i le 1 lita o le vai tafe ma finafinau mo se vaiaso. Faʻafetai i lenei sauniuniga o le faʻalauteleina, o vailaʻau faʻasaina e maua mai le lefulefu, lea e sili atu ona uuina e laau. E le gata i lea, mo le 1 lita o le afu, e mafai ona e faaopoopo 1 sipunipuni ole superphosphate.

O seleni na totōina i le tautotogo o le a avea ma ni malosi malosi i le tautotogo. E faigofie lava ona latou faʻafeiloaʻi le gaʻoina i se nofoaga tumau.

Fautuaga aoga: o le totoina e mafai ona tapuni i se ata uliuli ma ni pu ua tipiina mo le tipi. O le ufiufi i luga o ata tifaga o le a puipuia ai laau laiti mai vao leaga, faʻasaoina le susu ma mafai ai e oe ona mataʻituina le atinaʻeina o meaʻai.

Green cuttings

Afai i le amataga o le tautotogo e te leʻi saunia ni mea e faʻamaonia ai, ona mafai loa lea ona toe gaosia e lala lanu meamata.

Seleseleina mea

  1. O le a sili atu le aoga o seleni pe a fai e seleseleina i le timu, aso malulu, ma lauʻau e puna mai e le momotu pe a filifilia.
  2. O le aʻa e tatau ona tusa ma le 20 cm le umi ma le 3-5 laupepa. Lafo i le pito i lalo e sili ona teuteuina.
  3. O fasi keke e tatau ona, e pei o lignified cuttings - saʻo i le pito i luga ma paʻu i lalo.

O lau pito i lalo o lanu meamata e sili ona lelei

Faʻamasinoga

  1. A o le totoina, e fautuaina ia vavae lanu meamata ina ia tuu i totonu o se tupuga tuputupu aʻe e talafeagai mo le tagata e teu. O lenei mea o le a faʻavaveina ai le faʻavaeina o aa ma faateleina ai le ola.
  2. E manaʻomia lou totoina o meaʻai i le paluga o palapalu ma le oneone oneone (1: 1). Toto le loloto - 3 cm, le mamao i le va o vaomatua - 10-15 cm.

Tausiga

  1. O lanu mumu e manaʻomia le tausiga sili atu ona lelei nai lo le faʻamaonia. Latou te le gafatia le le lava o le susu, o le mea lea, i le faaopoopo atu i le fausiaina, totoina e totoina i aso taitasi le totoina.
  2. O le maualuga o le taumafanafana mo le lelei o aʻafiaga o seleselega e 25 e uiga iC. E fautuaina e ufiufi i latou i se ata tifaga o le a puipuia mai le tosoina o le tino ma maua ai tulaga o le vevela. O le ata tifaga e tatau ona ufiufi ina ia le paʻu le susulu o le la i luga o fualaau. Ina ia faia lenei mea, o le ata e mafai ona faʻamamaina pe ufiufiina i se laumei malamalama.
  3. A maeʻa ona toto (2-3 vaiaso talu ona totoina), o le a le manaʻomia le suʻeina ma le faʻasusu i aso uma.
  4. I luga o le vaitaimi atoa o le ola, e tatau ona tumau lauusiusi lauusiusi ma lauusiusi.
  5. Pe a ma le fa vaiaso, e mafai ona aveese le ata i luga o laau. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea, amata muamua ona totoina fualaau mo le tele o itula ile aoauli.
  6. A maeʻa ona faʻamaʻaina, o le a faʻafefiloi ma le urea (1 tsp. I le 5 l o le vai). O luga o laei e faia seia oʻo i le ogatotonu o Aukuso i aso uma e 10.
  7. O le tautotogo e sosoo ai, o le fatugaina ua siitia atu i se nofoaga tumau o le tuputupu ae.

Apical cuttings

Afai e leai se mea e totō ai, ona fai lea o le toe gaosia o currants, e mafai ona e faʻaaoga vaega pito i luga o lala. O le pasene o le ola o ia vavaega e itiiti ifo i le lignified ma le lanumeamata. E sili atu lo latou faʻamalosi, e mafai ona oti pe a faʻagogo. O le faagasologa o le tausia lelei o le seleseleina o laau e tutusa ma lanu meamata.

Afai o aʻaʻaiga e mauaʻa i se la, ia mulimuli ane o le a latou tupuina vao e maua ai se maualuga maualuga atu nai lo laau toto i le paolo. Ma o vine mai ia vao e sili ona suamalie.

Faʻapenaina o laau i le taoto

O se auala faigofie ma faʻatuatuaina e maua mai ai ni fualaau lelei mai lau togavao filifilia. Pe a ma le 100% le ola ma le itiiti ifo o le tausiga o mea taua ia o le auala e faʻalauteleina ai e ala i le taoto. E mafai ona faʻatino i auala e fa:

  • faʻailoa le taoto;
  • faʻatalanoa faʻatalanoa;
  • laulauina i luga;
  • vaalele i luga o le ea.

Arcuate

O le auala e faʻaleleia ai le taotoga e pei ona taua i lalo:

  1. Filifili 2-3 tausaga le matutua o lala mai le faavae o le togavao.
  2. Faʻapipiʻi pupu i le eleele ma faailoga nofoaga o le a faia ai le prikop. Ma ia maka foi i luga o le auala e sosola ese ai, lea o le a eliina.
  3. O le eleele ua vaʻaia ma le faʻaeteete ma se pulu. Lisi se alavai e tusa ma le 10 cm le loloto.
  4. Ua saunia ni matau e fusi lala i le eleele. E mafai ona faia i le uaea po o le nonoa o laau.
  5. I le faʻaaogaina o se faila po o se jigsaw, latou te tosoina itu pito i lalo o pupuu i nofoaga e eli ai. O lenei mea o le a faʻateleina ai le aʻafia o le taoto.
  6. Faatulaga le lala ua saunia i totonu o le alavai ma faapipii i matau ua saunia. O se vaega o le fana e tusa ma le 30 cm le umi ile luga.
  7. Uu le pito i luga o le fana ma se saolotoga e valu i nai pine.
  8. Latou te faʻatumu le nofoaga o le prikop i le faʻafefiloi o palapala ma humus.
  9. Faʻamamaina.
  10. Mulch e puipui ai le susu.

I le taimi o le taumafanafana, e tatau ona e faʻamaʻaina le tipi pe'ā manaʻomia, vao, sasaa lua poʻo le tolu taimi ma le faʻafefiloi o palapala ma humus.

Ia Oketopa, o le a amataina se aʻa malosi i luga o le taotoga. Ma e mafai ona vavaeeseina o ia mai le matua matua ma toe totoina i se nofoaga tumau.

O le lua tausaga ma le tolu tausaga le mama o fuamoa o loʻo punou i le eleele ma eliina i se auala e tumau ai se vaega o le pupu pe a ma le 30 inisi le umi i le luga

Vitio: o se auala faʻaʻoleʻole e faʻalautele ai currants e ala i le taoto

Faʻaaliga

O lenei metotia o le toe gaosia e ese mai i le taimi ua mavae, o le lala matua ua fetaui tonu i totonu o le vaʻa saunia. E tatau ona vavae ese le pito i luga o le paranesi. O se taunuuga o le fausiaina ma laupepa faataamilosaga, e le mafai ona e maua se tasi, ae o ni fualaau mai le tasi na eliina le fana.

Faʻaaoga le metotia o le faʻaleleia e ala i le taofiofi faʻapipiʻi aʻo leʻi tupu lau lau

Vertical

O lenei metotia e mafai ai foi ona e mauaina se fuainumera tele o fualaau mai le vao vao. O lona natura o loʻo taʻoto i le mea moni e amata ona totogo pupu mai i lālā o loʻo iai i le pito i lalo o le vao. Faʻatoagaina ma le faʻaogaina o mea e aofia ai laasaga nei:

  1. Ua filifilia se togalaau ola maloloina o le fuamoa, i Mati poʻo Aperila o lala uma e vavaeese mai ai, ma totoe ai ni pine 5-8 cm le umi.
  2. E oʻo atu i le faaiuga o le tautotogo, e aliali mai pine i luga o le mama. Pe a latou oʻo i le maualuga o le 15-20 cm, o le pupuu e ufiufi ile eleele susu ile afa o le maualuga. A maeʻa pe a ma le masina, toe faʻaopopo, o le a fesoasoani i le faʻavaeina o aʻa i le mea e tupu ai.
  3. I le tautotogo, e vavae ese aʻa laau mai le vao matua. Malosiaga, ma aʻa malolosi e vave ona totoina i se nofoaga tumau, ma o mea vaivai e fuafuaina mo le tuputupu ae.

O le tumu i eleele laulelei e fesoasoani i le fausia o aʻa i le mea e tupu ai

I le ea

  1. Mo lenei auala o le fausiaina o currants, ua filifilia se lala malosi, lea e mafai ona maua i soo se vaega o le laau.
  2. I luga o se paranesi (20-25 cm mai le eleele) e lua ni vaeluaga e faia i se mamao e 5 cm mai le tasi. O le mama o le paʻu i le va o vavae ua faʻamamaina i le fafie.
  3. Ona tuʻuina lea o se pusa paʻu, o le pito i lalo o loʻo faʻatulagaina ni nai centimita i lalo ifo o le mama mama. O le ato e faʻapipiʻi faʻapipiʻi e faʻaaoga ai le uaea poʻo le uaea.

    Mo le auala e faʻaleleia e ala i vaalele, e mafai ona e faʻaaogaina fagu palasitika ma palapala

  4. Ua sasaa atu le eleele lafulemu i totonu o le ato ina ia mafai ai ona ufiufi atoa le vaega ua faamamaina.
  5. O le palapala i totonu o le palapala ua faʻamaluluina, ona tuʻuina lea o le pito i luga o le taga i luga o se paranesi.
  6. E itiiti ifo i le masina mulimuli ane, e aliali mai aʻa i le nofoaga na tipi.
  7. Ua aveese le afifi, ua seleseleina le lala mai le vao ma ua mafai ona totoina fatu laau e ola ai.

Laʻau vao

O le auala sili ona vave e faʻalautele ai currants o le vaevaeina o le matua matua. E faʻaaoga pe a manaʻomia le suʻeina o se vine i se isi nofoaga.

  1. Faʻaalu lenei mea i le tautotogo po o le tautoulu.
  2. Latou teliina se togavao, taumafai e aua le faaleagaina aʻa. Ia maitauina o le fuamoa fuamoa e 40-50 cm lalo.
  3. O aʻa e maua mai i le eleele, aveese otaota o aʻa, lala matutu.
  4. Ua vaevaeina le togavao i le 2-4 vaega. O le numera o vaega e faalagolago i le tele o le matua matua. Tipi le vao ma se meafaigaluega mataʻutia. O vaega taʻitasi e maua e tatau ona i ai se aʻa ma aʻafiaga laiti.

    O le tele o le atiaeina o le aʻa o le vaega vavae ese o le matua, o le sili atu foi lea o le a mauaa ai le laau fou

  5. A o lei totoina, o le vaeluaina o laau ua afaina i se vaivaiga vaivai o le potassium.

O laau totō ua totoina i le auala masani mo lenei fualaau toto, ma ua matuā suamalie. A maeʻa le tausaga, o le a fiafia oe i le fua muamua o le seleselega.

Totoina fatu

O le gaosia o fatu pulasipi e faʻaaogaina e tagata tomai faʻapitoa e fatu ai ni meaola fou. O fualaau e maua i lenei auala e le o taimi uma e teu ai uiga sili ona lelei o le matua matua.

O le gaosia o fatu pupuuliuli e manaomia ai le onosai ma le manuia

O le auala o le faʻalauteleina o currants e fatu e filifilia ei latou o loʻo i ai se manaʻoga e faʻataʻitaʻi:

  1. Ave vine sili ona telē, mama.
  2. Ua fufuluina ma susunuina mo sina taimi i le vai.
  3. Filifili ma le faaeteete fatu, tuʻu i luga o pepa ma faʻamago.
  4. Tuuina atu tulaga e teu ai seia oʻo i le isi tautotogo.
  5. Ia Mati, ua saunia fatu mo le luluina. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaalu mo se kuata o le itula i se vaivaiga vaivai o le potassium. Ona mago.
  6. Toto fatu i totonu o se tane ua tumu i le eleele lelei. Fafasi i le eleele, faʻafeinu, ufiufi i tioata poʻo ata. Sei vagana ua tupu mai laau, e teuina le pusa i se mea mafanafana, paolo.
  7. O le taimi lava e teu ai laau, aveese le pusa ma toe fetuunai le fagu i le malamalama.
  8. E faia le togi i ipu eseese pe a oʻo i le 10-15 cm.
  9. I le afa lona lua o Me, ua totoina ai laau i luga o le nofoaga i le totoina o laau (40x40 cm) i le mamao o le tasi le mita mai le fatu. O le taulaiga faapitoa e totogi i le faʻamamaina lelei o fatu.

Taimi talafeagai mo le fausiaina o currants

E mafai ona faʻatino lelei fua o le faifaatoaga i le gasologa o le tausaga.

Laulau: Faʻamatalaga o le faʻaleleia o le fua i taimi eseese o le tausaga

VaʻaFautuaga fautuaina mo le faʻalauteleina o le currant curve
TautotogoO le afaina o laau, lafoaʻiina, fatu (lūlūina o fatu e faia e le sili atu nai lo Mati)
PauFale afu
WinterFale afu
SummerGreen ma apical cuttings, vaeluaina o se togavao

Faʻapitoa o le faʻaleleia o le taumalulu

I le taumalulu, pe a leai se pisinisi a le fai togalaau, e mafai ona e faia le gaosiga o currants ma faʻapipiʻiina mea.

  1. O seleselega amata e amata ia Tesema. Mo le seleselega, e tasi le tausaga le fuālaʻau ua faʻaaogaina, lea o loʻo i ai ni pipiʻi lelei. Ua vavae ese aloiafi mai le eleele. Tuu le tipi i se fagu vai. E sili atu le filifilia o se koneteina tioata. Suavai suamalie suamalie: i luga o le afa-lita le vai - 1 tsp. suka poʻo le meli.
  2. Malosiaga e tuʻuina i se nofoaga manaia ma mafanafana. Afai latou te tutu i luga o le windowsill, e sili atu le tuʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, polystyrene i lalo o faletupe. O lea ituaiga mea o le a maua ai le mafanafana, sili atu le mafanafana o tulaga mo le vaʻaia.
  3. A maeʻa le masina, ona amata lea o aʻa muamua.

    A oʻo atu aʻa i le umi o le 5 cm, e mafai ona tosoina ni meaʻai

  4. Faʻafefe o meaʻai ma aʻa i luga o se pusa faʻatasi ma le paluga o le faapalaga ma le eleele. Faʻasagavai (mai le lapoʻa ua tele, mafolafola omea) e tatau ona tuʻuina i le pito i lalo o ipu.

    A maeʻa le 3 masina, o le fatuga fatu fua o le ai ai aʻa ma lau lanu meamata.

  5. Ia Fepuari, o le a fuga mai pupuu i luga o fualaau, ma i le taimi o le gaosiga - Me masina, o le fatuga o le ai ai aʻa ma lanu lanumeamata. O faʻamalologa o loʻo aliali mai i luga ole fatuga o loʻo vavae ese ina neʻi latou faʻalavelaveina le malosi o le laau. Faatasi ai ma le tausiga masani ile tausaga e sosoo ai, o le a faʻafeiloaʻi oe i fualaau suamalie ma suamalie.

Afai e le mafai ona vave totō laau toto, ona tatau lea ona eliina laau i totonu o ni mea malulu ma vai. I lenei fomu, o se fatuga pepe e mafai ona taoto mo le vaiaso, o le mea autu o le i ai lea o le taimi e toto ai aʻo leʻi amataina le mata.

N. Khromov, o le sui o aʻoaʻoga faasaienisi gazetasadovod.ru

Vitio: o le auala sili e fafaga ai currants i le tautotogo

Soʻo se metotia o le faʻaleleia o fualaʻau filifilia e oe e mautinoa o le a manuia i lalo o tuutuuga o le tausiga lelei o fualaau: fafagaina taimi, laei talafeagai lelei, togavao ma le veleina. Ma o le penina uliuli o lau togalaau o le ae maua ai fualaau suamalie ma maloloina!