Fua o le gaosiga

Faʻapitoa tausiga mo cloves i le fale

I luga o faamalama, pusa, pusa faapitoa ma tu faleʻai lagona lelei e pei o le togalaau po o le fugalaau. E tupu lelei atoatoa ma e foliga mai o se ufiufi tele i luga o le faapaologa, loggia, i luga o faamalama - i totonu o pusa faatautau, i luga o le vevela.

E te iloa? O lenei lalelei, susulu, matagofie, faatasi ai ma se manogi manogi manogi e fuga mai le fugalaau uma taumalulu, e te fiafia ai i lona matagofie.

O le fea mea e filifili ai e ola ai i totonu o se fagu

Mo pupuni o le faamalama, o le faaputuina o fale e masani lava ona filifili ituaiga eseese - e oo atu i le 15-20 cm le umi. Ae afai e te manaʻo ai, aemaise lava pe afai e avanoa le potu, e mafai ona e 'eseʻese ituaiga - e oo i le 70 cm le maualuga.

E te iloa? O le mea moni lava, e leai se mea e pei o se meaʻai i le potu, ma o ituaiga e ola i le fale e tutusa lava ma i latou e ola i fugalaau ma fugalaau.

Maota e tupu ai le vao (Dianthus plumarius), togalaau poʻo Dutch (Dianthus caryophyllus), Saina (Dianthus chinensis), Turkish (Dianthus barbatus).

Tulaga i totonu o le fale mo le tuputupu ae o meaʻai i totonu o se ulo

E leai ni tulaga faʻapitoa e manaʻomia ona faʻapipiʻiina. E le o se mea faigata, e le o se mea e fiafia i ai, o le mea lea, muamua lava ona totō lelei, e aʻafia le aʻa, tupu ma fuga.

E te iloa? Vaʻavaʻai i ituaiga ituaiga o lanu o lanu eseese, totoina i se tasi gafatia tele - atigipusa, fagu fugalaau i luga o se vae poʻo ni faʻalapotopotoga tulaga ese.

Malamalama

O le tino e mama-e manaʻomia, ma o le moli e tatau ona lava. E sili le tuʻuina o fugalaau i le fale ile sasaʻe, i saute, itu i saute sasaʻe - ina ia faʻateleina le faʻalauteleina o le ao. I le autumn ma le taumalulu, pe a le pupuʻu aso, e tatau ona e faʻaopopoina atili le laau, a itiiti mai o nisi taimi, ina ia le umi le pogisa o le tino. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o le laau toto e ola le lelei, papaʻu, ma ua faapuupuuina le vaitau o le vavalalata.

Lulu

Le maualuga o le vevela mo potu o le cloves + 20-25 ° C. Ae i le taimi lava e tasi e masani ona faʻafeiloaʻi e le tino se vevela malulu o le 13-15 ° C ma le vevela + 30-35 ° C.

Faʻafefiloi eleele

E fiafia le alofa i le oneone, oneone oneone, Sa alofa Haina i le palapala. O le gaioiga o le eleele o se mea manogi poo le le mautonu. E mafai ona faʻapitoa i le soliina o le eleele e ala i le faʻaopopoina o mea faʻaleʻeleʻele i le eleele - humus, suauu, pefu laupapa, peʻa poʻo minerale, faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi fuālaʻau. Ae i totonu o le taulaga, e sili atu le faigofie, masalo, e faʻatau se paluga eleele ua leva ona saunia - o le tino e ola lelei i totonu. O faʻafitauli i faʻalauteleina o laʻau e mafai ona tulaʻi mai eleele eletise leaga, o lea ia tausia lelei alavai. O le tele ma le pala o le vai e mafua ai ona pala - ma ua mate le laau.

E taua! O se tasi o tulafono faavae mo le tuputupu ae o meaʻai o le lelei alavai o le eleele e aloese mai le faaputuputu o le tele o le susu i totonu o le ulo.

Tausia oe i totonu o le fagu i le fale

O le tausia o se potu potu e sili ona faigofie - i le vai ma faʻamalo le eleele i le taimi ma le lelei, e fafaga ai, e teu ai. Pe a uma ona fuga le vao, o le fuga o le fugalaau e tipi faatasi ma le pito i luga o le ogaumu i le 5-6 cm. A mavae sina taimi, o le a toe totogo le laau. E ui o le toʻatele e talitonu, pe a uma ona tupu aʻe, o le a lafoaʻiina le malosi o le laʻau ma e sili ai le ola o le laau i tausaga taʻitasi, o lona uiga o le tosoina o le laau vaivai. Ae o iinei e te filifilia.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E le fiafia le tino i le faʻafefe ma le tele o le suāsusu. O le mea lea, aua le tuʻuina fugalaau i totonu o le faletaele ma i totonu o se potu e le lelei le vaʻaia. E tatau ona faʻaleleia pe a faʻapala le palapala, aloese mai le faʻavaivaia o vai. O le faia o se taʻele ma le pulupuluina o se fagu i le vai e le aoga foi.

Laʻei pito i luga o laei

O le tuputupu ae o cloves i le fale, e tusa lava pe e te faʻaaogaina le eleele mama mo le totoina, e le faia e aunoa ma le laei pito i luga. Fertilizer e maua vave ai le tuputupu aʻe ma faʻalauteleina ai vaovao faʻalelei. O le auala pito muamua pito i luga o le fausiaina o le suavai e faia pe afai o le tele o le laau o le laau e 9-10 cm. O le lona lua - o le taimi lava e amata ai ona totogo i luga o le tino, o lona uiga, vave lava ae lei tupu.

E te iloa? O se meaʻai i totonu o se fagu - monophonic pe mamanuina 2-3- poʻo le 4-lanu, faigofie pe terry, faʻatasi ai ma se manogi manaia poʻo le manaia e mafai ona teuteuina soo se tulimanu o lou fale poʻo le taumalulu, fausia se siosiomaga o le mafanafana, filemu ma le taumafanafana.

Masalo ono ono tulai mai ma meaola faalafua o cloves

O faʻafitauli faʻapitoa i se paʻu o le Fusarium leion poʻo le aʻa o le aʻa. O lona puipuiga e aofia ai le faʻafefe faʻafefe o le laau ma faia lelei le alavai o le fagu fugalaau. Ae afai, e ui i lea, o le fugalaau e mamaʻi, ona tosoina ma faʻaumatia. O loʻo togafitia le fanua i fofo faʻafefe mo togalaau ma faʻatoʻaga. Heterosporiosis (faʻapea foi ma faʻamaʻi faʻamaʻi) ma le leaga o le faaleagaina o meaʻai e le masani ai ile fale. I nei tulaga uma e lua, o loʻo togafitia le laau o le Bordeaux.

E te iloa? O ituaiga sili ona lelei o meaʻai mo le fausiaina o totonu o le Alpine poʻo le Glacial carnation, Diana, Little Willy, Coral, Dulce, Souvenir de Malmaison, Shabo, Sonata, Northern Lights, Pleiades, Rosa Kenigin, Chebo, Charms, Super Fantasia, Summer Fantasia.

Tuputupuina o paluga mai fatu

Ni nai upu e uiga i le auala e ola ai se fatu mai fatu. O le auala pito sili lea ona faigofie ma masani. A o lei totoina, e le tatau ona toto fatu, ua lava lea e vai ai le lua. O fatu e tanumia i le loloto o le 0.7-1 cm, faʻafefete i le eleele i le pito i luga, faʻamamaina mai le faʻafeinu faʻatasi ma se uila moli ma ufiufi i le palasitika.

E taua! Pe a ufiufi fatu i se ata, mai lea taimi i lea taimi, tatala i latou mo le fesuiaiga o le ea.

O le a pe a ma le 14-16 aso. I lenei taimi uma, e tatau ona faʻamamaina le eleele - aʻo le i oʻo i le fuʻa muamua. E suamalie laumei pe a uma le 3.5-4 vaiaso, o le mamao sili ona lelei ile va o le 5-7 cm.

E te iloa? Mo le pikiina o le sili atu le lelei o le faʻaaogaina o se vili - faʻatau atu i faleoloa faʻapitoa mo tagata fugalaau.

Afai o meaʻai o le tino, e sili atu, e sili atu ona tupu, ua totogo mai i luga o se faaputuga, ona le tatau ai lea ona lafoina. E mafai ona e nofo i lalo i ni nai ipu, ia na o le ave ma ave e tatau ona faʻaeteete - faʻatasi ai ma le polo o le basal. Afai o loʻo e amata amata ona totoina ni meaʻai i totonu o lou fale ma e popole i le auala e le gata ina tupu ai, ae ia faʻaʻumiʻumi ai le ola o se meaʻai i se ipu, ona mulimuli ai lea i fautuaga. Ma o lau galuega o le a mautinoa lava le faapaleina i le manuia!