Mo le talimalo

Recipes drying of pears mo le taumalulu i le fale ile ogaumu ma le eletise eletise

Pears - o se fua e le faigofie ona teuina mo se taimi umi i totonu o le pulou aemaise lava ile fale. O le mea lea, e sili atu le faʻaaogaina o pears.

O le mea moni, e mafai ona latou faʻasaoina i le faasaoina e ala i le faia o sauniuniga mo le taumalulu, peitaʻi, i le gasologa o le faagasologa o loʻo aʻafia ai le peina maualuga maualuga (luga atu o le 90 tikeri), lea e tau atu i le leiloa o ona meatotino aoga.

O le a le magoina o pears? Faʻasaʻo uma peresi aoga aoga, faʻaaoga mo le seleselega togafitiga vevela - faʻamago O le fagogo o le faagasologa lea o le vavaeeseina o le pulupulu mai le sua, ona sosoo ai lea ma le umi o le faʻaalia i le maualuga o le vevela ma le ea.

O lenei faagasologa e ese lava mai le faamamaina o pears. E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le auala e fai ai lau paʻu mago mo le taumalulu e faʻaaoga ai meafale fale poʻo fafo i fafo, mai a tatou tusiga.

Peu pati paʻu teuina mo se taimi umi (silia ma le tasi le tausaga) ma o nei taimi uma o le a avea o se faleteuoloa o meaʻai, vitamini ma minerale.

O le a le aoga?

Lago faʻamago paʻu: lelei pe leaga? A uma ona pasia le faagasologa o le faʻamamaina, o le pi e toetoe o mea uma aoga ma meaʻai, e taua:

  • vitamini: retinol, B1, B2, B5, B6, PP, lipine acid, beta-carotene;
  • micro-ma macronutrients: calcium, potassium, zinc, iron, silikoni, iodine, molybdenum, ma isi.
  • aoga;
  • fua o meaai;
  • malo;
  • glucose;
  • fructose;
  • monosaccharides, fefinauaʻi;
  • gaʻo;
  • tannins;
  • Arbutin (faʻamaʻi masani).

Pears mama, e pei lava o le fou, o se vaega o le taumafataga mo le oona, diabetes, fautuaina mo le faʻaaoga ma faʻamaʻi o fatugaʻo, ate ma le vaeluaina.

E aoga tele le faʻaaogaina o se mea mama mo le cystitis ma urolithiasis. Maualuga maualuga o vitamini e fesoasoani i le tino e tetee atu i siama i le taimi o se faʻamaʻi o le SARS ma le fomaʻi.

Faʻaalia astringent ma tonic o le aʻafiaga o le pi, o le malosi e faʻamalosi ai puipui o toto toto, faʻapea foi ma ona aafiaga lelei i luga o le totoga o le tino.

O le oloa e aʻafia ai fufulu tino mai toxins, faaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto, e taofia ai le atinaʻe o le faagasologa o le pala i totonu o le manava.

O pears mago ua i ai aafiaga nei i le tino o le tagata:

  • tonic;
  • fomaʻi;
  • fofo;
  • antipyretic

E pei ona mafai ona e vaʻai o le tau o le pene e maualuga tele. O le faʻaaoga masani o fualaau aina fou i le vaitau poʻo se mea mamago i le taimi o le tau malulu-tau malulu, e fesoasoani i le tino e faʻafetaui ai faʻafitauli eseese.

Malosiaga o le malosi

O le a le mea kalori fuga mama?

O le 100 g o paʻu mamago e aofia ai:

  • gaʻo - e uiga i g;
  • puipuiga - 2 g (3% o le alauni manaomia i aso taitasi);
  • carbohydrates - 62 g (23% o le tau aogā);
  • caloric content - 246 kcal (9-12% o mea manaʻomia).

Faiga sauniuni

E faʻapefea ona fuʻu pears mo le taumalulu? O a ituaiga puaa e talafeagai mo le faʻamalolo?

O fua o le pi e talafeagai mo le faʻamago. ituaiga eseese, lea e faʻaalia i le i ai o le paʻu mūmū ma le pulupulu.

O nei mea e aofia ai ituaiga "Krasulya", "Bronze", "Kabardinka", "Faigofie Tifaga" ma isi

E faʻapefea ona faʻagogo pears i le fale? Afai e te filifili e fetogi se pi, e aunoa ma le tuua o lou fale, e tatau ona e saunia muamua le fua:

  1. Filifili mai fua o avanoa matua (ae le o le televave) mea manogima sili ona taua e leʻi faʻaleagaina o fua.
  2. Faʻaeteete fufulu lalo o le tapuni poʻo le tuʻuina i totonu o se fagu lautele. Afai e fufulu pea pears, mo se faʻataʻitaʻiga, i se pesini, e tatau ona suia le vai ia le itiiti ifo ma le 2 taimi.
  3. Tataina le pi i le afape a uma ona aveese le aʻa. Aveese fatu mai afa o le fua.
  4. A tatau ona faʻamamago le faʻagogo paʻu lauusiusi - e tatau ona iai i le lautele o le 1.5-2.5 cm. Ina ia ausia le tele o le manaʻomia, e tatau ona vaeluaina afa taʻitasi i le isi 2-4 fasi vaega.
  5. Gagau le fasi fasi pepa i totonu o se ipu mafolafola ma sasaa suka suka. Le fua o le suka ma le mama mama - 700 g x 2 kilokalama.
  6. Peeled fua e tausi i le vevela o le 20-21 tikeri mo 36 itula.

E faʻapefea ona fai?

A maeʻa le 36 itula e mafai ona e alu sao atu togafitiga togafitigalea e aofia ai ni nai vaega. E faʻafefea ona kuka? Pears tipi - fua:

  1. Faʻasoʻu pears i totonu o se paluga, ma faʻaitiitia ai sili atu le suavai.
  2. Saunia sugar syrupFaʻafefiloi 350 g o suka ma le 350 ml o le vai (e faavae i luga o le 1 kilokalama o le masini e mafua ai).
  3. A maeʻa suauu suamalie, tuu se paʻu i totonu, faʻafefiloi ma tape le afi.
  4. Soak pi pi i le siva vevela 8-10 minutee aunoa ma le ufiufi o le tapuni.
  5. Ona toe lafoaʻiina lea o peʻa i totonu o se paluga ma tuʻu ai mo le 1 itula i le maualuga le ave o le susu.
  6. A maeʻa maeʻa le fasi pepa, e tatau ona tuʻuina i fafo i luga o se pepa tao i totonu o se pusa se tasi ma ave i totonu pogisa, lelei vaʻalele.
  7. A maeʻa le 2 aso, liliu ia taʻamilosaga taʻitasi ma alu mo le isi 5-7 aso.

O le kulimi mago ua maeʻa ona iai, o loʻo i ai se mea e tele, e mafai ona faʻaaoga.

O loʻo i ai se isi metotia o le faʻamago, lea e faʻatupulaʻia ai le umi o fualaau aina i lalo o le suka e oʻo atu i le 3 asoma o le vevela e pa'ū i le 3-5 tikeri.

Sauniuniga o fualaau aina ma faagasologa mulimuli ane e talitutusa ma le auala ua taua i luga.

E sili atu vave ma faigofie O le auala e faʻamago ai pears o se faʻaoga e faʻaaogaina ai le umu gas / eletise. E faʻapefea ona fai ni paʻu mamago ile ogaumu?

A uma sauniuniga ma le matua o le oloa i le vevela vevela, ua uma ona faataatia. i luga o se pepa tao, ufiufi i pepa pepa, ina ia le paʻi le tasi i le fasi pepa.

O le kulumu o loʻo faia i totonu o le ogaumu, faʻapipiʻi i le 60 tikeri mo 40 minutepe a maeʻa ona tatau lea o le pi ia faʻamafanafana ma toe lafoina ile ogaumu mo le 40 minute.

Afai o le paʻu mamago e sogasolo ma vaʻaia, e tatau ona faia le taualumaga toe fai tasi le taimi.

E le gata i le faʻaaogaina o le ogaumu, ae e lauiloa tele i le asō. eletise eletise. E faʻafefea ona faʻagogo pears i se eletise eletise? I lenei tulaga, o le filifiliga o taimi ole taimi ma tulaga vevela e tatau ona faia e tusa ai ma le tasi mea na faʻapipiʻiina. faatonuga.

Fua

Afai i le faagasologa o le faʻamamago i se vevela vevela faaopoopo 2-3 tsp. ulani poʻo le vanilla ma faʻafeteina fua i totonu mo se vaitaimi tumau, o le oloa maeʻa o le a maua ai se mea faʻapitoa ma le piquant touch of exotic.

Teuina

E faʻapefea ona teuina ni paʻu mamago? O le ola o le pi mamago na kuka uma i le ea ma totonu o le oven / eletise eletise o 12-15 masina. Teu le oloa i le vevela e le sili atu i le 10 tikeri i totonu o se koneteina tioata po o se pepa pepa.

Aiga faʻafiafiaina totonu ole vaalele ile 65-70%.

Pearunu tao - o se mea aoga ma sili ona lelei.

O le faagasologa o le seleselega mamago i le fale e le faʻasaoina galuega faapitoa mo tamaitai, o le mea lea, na faʻaalu na o ni nai itula i sauniuniga ma faʻagogo ia lava (e mafai ona tafe le peʻa e aunoa ma le auai) i le gasologa o le tausaga e mafai ona e faʻamaʻoina oe i ni meaʻai suamalie o lau fua e sili ona e fiafia i ai.