Fua o le gaosiga

Faʻailoga Verbeinik: tulaʻi ma tausi ma se ata

Swindler faasino - e le o se faʻafeiloaʻiga masani i moega. E toatele e manatu e faigofie tele mo fatuga o togalaau poʻo le filifili e tausi. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e aumai le matagofie i se fugalaau ma i le taimi lava e tasi e le o sauni e faʻaalu le tele o le taimi i le tausiga o fugalaau - e tatau ona totō lenei laau i luga o le saite.

Faʻamatalaga

Verbeinik - O se mutia, o se aiga vavalalata o le primrose ma le cyclamen. O ona togitogi e saʻo pe fetolofi, o laulaau e faʻaloloa, faatulaga i se tulaga teteʻe pe leai foi, o le umi e 8 cm. O fugalaau e paʻepaʻe, piniki ma samasama, o faʻalavelave e faʻaputu i panicles. O fua o le loosestrife o loʻo tuʻuina mai i le foliga o se atigipusa o se foliga lapotopoto poʻo le faʻalelei. Na maua lona igoa ona o le tutusa o laulaau ma lau o vervain. O le au fai togalaau masani, e masani lava, i totonu o le laufanua o loʻo faʻaaogaina ia Alexander. O lenei lalelei matagofie na pauu i le alofa i fugalaau samasama susulu ma laʻau teuteu teuteu. O lona maualuga e le sili atu ma le 80 cm. O laulaau e le faʻamalosi, ma le papa paepae. E toto e tasi ma le afa masina: mai ia Iuni i le ogatotonu o Iulai.

E le gata i lea, o nei mea e aofia ai: canna, nemesia, cypress euphoria, helihrizum, Volzhanka, gravilat ma mordovnik.

O se mea manaia o le laau o le feeseeseaiga o ia meaola: o nisi ei ai uʻamea umi, sosoʻo ma fugalaau lapopoa, ae o isi, i le isi itu, sikuea ma fugafulaau i luga o le eleele, ma fugalaau i foliga o fetu laiti. I le aotelega, e tusa ma le 100 ituaiga o vervain i le natura.

Tulaga tuputupu ae

Point pinstrike e le o se mea e sili ona taua ile tausiga. Sei o tatou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona tupu lelei lenei laau ma pe o le a foi mea o loʻo i ai i lenei faagasologa.

Malamalama po o le ata lafoia?

Faʻamaoni ata ma penumbra, e ui lava o loʻo iai ni tuusaunoaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fiafia le Loosestrife lanu viole i le susulu o le la, o le a le sili atu le lelei o le malulu o laau i le vevela.

E te iloa? E faʻaaogaina le tagata faigaluega i le faleopathy. O ona laʻau fou e maua ai faʻamalologa, ma faʻatasi ai ma fugalaau latou te mafai ona faʻamafanafanaina le tiga ma faʻamalolo ai manua papaʻu.

Sogi mo le tagata faigaluega

O le palapala e lelei mo ia - susu, lafoaʻi ma faʻalelei. I eleele palapala, e le aʻafia. E sili ona lelei le filifilia o se mea solacid poʻo se mea faʻapipiʻi. Afai o le luluina o le maa i lalo o laau aina, o le palapala e tatau ona fugaina, e pei ona vave ona "faatafunaina" e le eleele le laueleele o siomia ai i latou.

Tofiga

O lenei laau e mafai ona faʻaleleia uma e fatu ma vegetative, mo se faʻataʻitaʻiga, i le vaevaeina o le vao. Ina ia fesoasoani ia te oe e filifili i se auala sili ona faigofie, sei o tatou tilotilo ia i latou taʻitasi i auiliiliga.

Fatu

Pe a totoina fatu i le faaiuga o Me, e tatau ona togafitia muamua aʻo lei totoina i se nofoaga manaia mo le masina (o se vaega mo le teuina o fualaʻau i totonu o se pusaaisa o le a talafeagai). Afai e te filifili e toto le Loosestife i le tautoulu, ona le tatau lea ona fusi fatu. O le malulu i le vaitau o le taumalulu o le a suia atoa ai le pusaaisa. A o lei totoina, eli lua ma tuu fatu i totonu ia i latou, ona faatumu lea o le pu ile eleele ma suavai ai.

E taua! Na o le le lava o le fatuina o fatu o le taimi o le fuga. Verbeinik e amata ona fuga i le tolu tausaga talu ona toto fatu.

I le avea ai ma se isi mea i le faʻapipiʻiina o fatu, e mafai ona e faʻaaogaina le auala sili. Mo lenei mea, o le totoina o meaʻai pe a maeʻa ona totoina i totonu o koneteina ma le oneone susu ma le peʻa, ona ufiufi ai lea ile polyethylene i luga. E tatau ona i ai le vevela i le + 15 ° C. E oʻo atu i le faaiuga o le vaiaso lona lua e tatau ona aliali mai muamua laʻau, lea e tafe pe a maeʻaeʻa. I totonu o le laufanua e totoina ai ni togalaau ia Iuni, ma o le mamao i le va o laau e tatau ona itiiti ifo i le 50 cm.

Vegetative

O se faʻagasologa faigofie o le faʻaleleia e ala i le vaeluaina o le vao. E mafai ona faia lenei mea i taimi o le gaosiga o laau. I le eliina o vao, vavae ese tamaiti i se auala e i ai i vaega taʻitasi aʻa uma ma aʻa. Pe a toe totoina se laau fou, e tatau ona loloto atu le vaieli fou nai lo le muamua. I lenei tulaga, e vave ona tupu le fuga - i le tausaga a sau.

E te iloa? Loosestrife i Polani ua taua o le "Bazhanovets" - faaliliuina i le gagana Rusia, o lenei upu o lona uiga o le "pheasant". Na maua e ia se "igoa" ona o le eseese o lanu o mea e foliga mai e pei o se fulufulu susulu ma lanu.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le toe gaosia o le fugalaau e le manaʻomia ai se lavelave lavelave. E oʻo lava i tagata faʻatoʻaga faifaatoaga e mafai ona taulimaina.

Faʻapitoa faʻaleleia mo "faʻaletonu"

O le totoina o se verbeynik i luga o le fasi fanua, e tatau ona e tuʻuina atu ia te ia le masani ma le tele o le suāinu. E le fefe o ia i malulu malulu, o lea e te le tau lafi, ufiufi ma afifiina o ia. Sauniuniga mo le vaitau taumalulu e sau i le teuteuina o lau laau. A maeʻa faʻaupuga - e tatau ona aveese. O matala matala ma vaega manua o le laau e mafai foi ona ave ese.

O moa o le fugalaau o le faʻamafaʻailogaina lea o lona "faʻamalosi" i tuaoi o le fugalaau. Ina ia puipuia lenei mea, e mafai ona e totoina i totonu o se pusa eseese ma tuu i totonu o lenei fomu i fugalaau ma fugalaau fugalaau.

E taua! Pe a vaʻaia le aʻa, aua nei faʻaleagaina le faʻaoga o le rooker. O loʻo i tafatafa o le fogaeleele., O le mea lea, e tatau ai ona vaʻaia ma le faaeteete ma le vave ona puʻeina se tele o palapala.

Faʻasoloina o Vailaʻau ma Pests

O lenei mea totino, o se mea e ofo ai, e teteʻe i faʻamaʻi. Ae o aphids e masani ona maua i luga. Insecticides o le a fesoasoani i le tau faasaga i iniseti, mo se faʻataʻitaʻiga, Antitlin, o le mea autu o le amata vave ona gaoioi. Mai togafitiga aganuʻu mama e mafai ona e faʻaogaina le "fufuluina" o le fugalaau ile vai oona, ae o lenei metotia e mafai ona galue i se tulaga maualalo o faʻamatalaga e ala i aphids.

A maeʻa ona faitau le tusiga e uiga i le kolisi, pe faʻapefea ona totoina ma tausia, e mafai ona e mautinoa e manatu e leai se mea e faʻaaogaina, ma e le mafaamatalaina e tausia lelei atoatoa, ae o le tele ma le tele o fuālaʻau, faʻapitoa foi ma le malamalama, o le a mautinoa lava le faaopoopoina o lanu i luga o lou moega.