Laʻau

Kale kabeeji - o le a le ituaiga o ituaiga o ituaiga mea e masani ai ma e taua le totoina?

O le igoa "kale" na vave ona tupu mai io matou olaga. Talu ai nei, na lolomi ai e le aufaasālalau ni nai mea manaia e uiga i lenei aganuu. O le tele o taimi e mafua mai i le tele o aoga o se laau toto. Ae ui i lea, o le vaʻavaʻai vaʻavaʻai i ai, e mafai ona e iloa se gaʻo galo ma masani.

O le a le kale

E ui lava i le mea moni, o le kapeti gaosi ua sili ona lauiloa i tausaga talu ai nei, o le aganuu o lona galueaina o tatou fanua e umi lona talafaasolopito. O lenei aganuu ua lauiloa mo se taimi umi, mo se taimi umi na tupu ai i Europa. I le seneturi lona 17, o aiga o le lettuce na amata ona suia le lisi mai togalaau aina. O lenei mea na mafua ona o le tele o lo latou gaosia, faapea foi ma le tetee atu i faʻamaʻi. O tagata faʻatoʻaga o Amerika i aso nei, o ata o le tifaga, ma gastronomic art gurus ua manavaina le ola fou i le fiafia o feces.

I Rusia, ua avea le kapeti laʻau ma tagata lauiloa ona o lona taumalulu taumalulu. O lenei fualaau faisua na sau i Europa mai Rusia e ala i auala tau fefaatauaiga, ma sa auina ese atu mai Europa i Amerika i lalo o le igoa "kapisi Rusia."

Aganuʻu faʻamatalaga

Kale, poʻo Kale, o se fualaau aina e lua-tausaga i le aiga kapisi. O se laau totino ma se laʻau manogi ma le laisi. E tele ituaiga eseese o lenei aganuu. E le pei o isi ituaiga, o le feces e le faia se ulu o kapisi. O le laau e faʻafefe ai se manogi paʻepaʻe paʻepaʻe. E maua mai fatu i le tausaga lona lua.

Kale i aso nei ua faʻatulagaina o se meaʻai tele. E faʻafefiloi se paluga o fualaau aoga e talafeagai mo le tino. Ae ui i lea, o le tele o nisi o minerale e mafai ona mafua ai faʻamaʻi masani. O le mea lea, o le faʻavaivai i le euphoria lautele mai le faʻaaogaina o se oloa gaosi, mafaufau i uiga o lou tino.

Kale kabeeji o se tasi o meaai e sili ona fiafia i ai tagata fai meaʻai.

Mea aoga o Kale

Kale o se faleteuoloa o vitamini. O le oloa e maualalo i le maualalo o kalori ma e faigofie ona eli. E aofia ai:

  • vitamini C - 120 mg (mo le faʻatusatusaga, kapisi - 36 mg);
  • calcium - 150 mg (i le susu - 130);
  • proteins - 4 g;
  • carbohydrates - 9 g;
  • 9 amino acids.

E le gata i lea, o feces in large quantities e aofia ai le fofo, faʻasaina le tuputupu ae o siama; o se inhibitor natura o le kanesa o le Indole-3-carbinol; glucoraphanin, lea e faʻaitiitia ai le leaga o aʻafiaga o le tino. Meaʻai e faʻamaonia ai suiga taua i le tino o se tagata e faʻaaogaina feces:

  • Faamalolosia o le tino puipuia.
  • Faʻaleleia le tulaga lautele ona o le tetee-inflammatory ma aʻafiaga o aʻafiaga o le oloa i le tino.
  • Lower cholesterol.
  • Faʻamāeʻaina o le tino i le aveesea o toxins ma toxins.
  • Faʻaleleia le faʻaaliga e ala i le faʻamalosia o fiva, faʻasaina o cataract.
  • Faamalosi faʻamalosi, faʻaleleia tulaga o paʻu.
  • Faʻagasolo i lalo le faasologa o le soifua matua.

Ae ui i lea, o le maualuga o mea o le oxalic acid i feces e lamatia mo tagata e mafatia i le urolithiasis ma le fatu fatu. Ma e tatau foi i se tasi ona faaeteete i tagata taitoatasi o le le faapalepale i vaega toto.

Vitio: mea lelei i kale

Auala e kuka ai keke

Kale o se oloa lautele. E taumafaina, fou, mago, faamaisa, kuka, lamolemole ma keke meataalo. E pei o le tele o fualaʻau 'aina i meaʻai, e lelei tele le faʻafefete feces faʻatasi ai ma sina togafitiga vevela. O le auala sili lava o se salamata laititi, ma o le filifiliga sili ona leaga o le faʻapipiʻi lea o lenei oloa. Pe a kuka, e oʻo atu i le 70% o meaʻai e faʻaumatia.

Ia tatou faataitai nei lalelei salalau laulamu. Iona? O lona uiga, i lona tulaga mamā, o nisi ituaiga o feces e le mafai ona 'ai, ona o le mea o loʻo i totonu o le flavonoids oi latou ia e faʻaitiitia ai le auvae mai le oona. Ae faʻatasi ai ma faʻaopoopoga faʻaopopo, o le tofo atoa o lenei faleteuoloa matagofie o vitamini ua faʻaalia.

Pe a filifilia filifiliga, faʻalogo lelei i la latou agavaʻa ma le tele. Faʻamama i latou i le tele o vai ina ia fufulu ese oneone uma ma otaota mai vaega o le felafolafoaʻi ma mea e gaosia. O fua o le feces e matua tele naua ma leai, o lea e sili ai le aveeseina o le laumei lanumeamata e ala i le taʻalo o ou tamatamai lima i luga o le ala. O loʻo latou faʻaaoga mulimuli ane mo sasala.

O uo pito sili ona lelei mo le kuka o le avoka ma le sua o le tipolo, lea e faʻaitiitia ai le oona o le oloa. Faʻatasi ai ma fualaʻau mata, e pei o susulu, radishes, tamato, feʻai o le a faʻaalia ai lona tofo lelei.

O le auala sili e faʻaaogaina kale o fualaʻau fualaʻau

O laupepa Calais e lauiloa tele. Latou te kuka vave ma faigofie, ae ia vave ona 'ai. Mo le sauniuniga o mea meataalo, e sili atu le filifilia o ituaiga fualaau aina. O ia meataalo e foliga matagofie ma manaia.

Mo le faia o tupe meataalo, ave kale o ituaiga eseese

Mo le faia o lenei mea, vavae ese lautini mai le au, tafe le laulaau lauulu, faamalulu malie i ou lima. Faʻasuina i le faʻafefiloi o le lua sipuni tele o le vineka, tasi sipuni sipuni o le olive olive, masima, sua o le lemoni. E mafai ona e suʻeina ma tofo ma faʻaopopo taimi fou ma le le masani ai i taimi uma. Ona faʻamago ai lea mo le 10 minute i le ogaumu i le vevela o le 170 tikeri.

Vitio: o le salamu sili ona fiafia i kale

Faamatalaga o ituaiga ma ituaiga o feces

O ituaiga uma o feces e tele vaega e ese mai le tasi i le isi e le gata i foliga vaaia, ae faapena foi i la latou vailaʻau. I le tele o auala, o le mafuaʻaga o lenei tulaga o le faʻavaeina o le atunuu mai ituaiga eseese.

E mafai ona e vavaeina ituaiga uma o feces i ni vaega se tele:

  • siaki (matamata) lanu meamata;
  • uila lanu mumu-violet;
  • uliuli (Italia, Tuscan, dinosaur, ma isi);
  • Sikotilani le ki ("le fia aai");
  • red russian.

Eseese o laʻau tiva e ese mai le tasi i le isi

Laʻau tipi lanumeamata

Kale o lenei ituaiga o meaʻai e tatala ai lau laʻau lanumeamata. O nisi vaitau masani o le tau malulu ma aumai se seleselega i le tausaga a sau. O sui o lenei kulupu e lelei tele mo le 'aina o le fou poʻo le faia o moli lanumeamata mumu.

O se tasi o vaega sili ona lauiloa o le ituaiga o le Reflex F1. E masani lava ona fautuaina mo le galueaina mo togafitiga faafomaʻi. O faifaatoaga e mataʻituina a latou meaʻai e aofia ai Reflex F1 i a latou meaʻai. O le masani mo le toe faʻaleleia o le tino ma mea aoga o se vaega o le 100 g o le oloa. O lenei kulupu foi e iloa lelei le tofo lelei.

O le manumalo, o feeseeseaiga o le Reflex F1 o le a faʻaauau pea ona fua i le isi vaitau e sosoo ai

O le fualaau o fualaau o le 300-1400 g, o le vao e laititi-e maualuga, pe a ma le 80 cm le maualuga. O le tele o auala-o le vave ona matua.

I se tusi. A oʻo i le seleseleina o fecesi, ia tuʻu pea laʻau pito i lalo e aloese ai mai le oti.

Lanu mumu lanu mumu

O lenei vaega o kale ua faʻapipiʻiina laʻau, e pei o le lace assemblies of red red, burgundy poʻo fugalaau lanu violē. O ia o le sili ona mauoa i le anthocyanini, magnesium, calcium, vitamini C, A, E, K. E tupu i le tusa ma le 75 aso.

Lanu mumu lanu Redboo F1 e masani ona tupu aʻe mo mea teuteu.

Redbor F1 - o se tasi o ituaiga siliva lauiloa. O laʻau felafolafoaʻi e totōina i luga o le maualuga o le 80 cm le maualuga. O le toto o laau e 200-700 g. O le ituaiga o loʻo faʻaaoga uma i le kuka ma avea o se mea teuteu.

O le laititi laʻititi o tausaga e matua i le 120 aso. I le lanu i lanu ma foliga, o laʻau e tosina atu i la latou lanu violē lanu ese. O le maualuga o le vavao e 80-100 cm. E faʻaaogaina le lapisi i ipu ma togafitiga faʻamafana - i soupasi, salu, kapeti kili.

Calais Scarlet - faʻaupuga aoga

Italian black kale

Eseesega o lenei vaega o loʻo i le itu i saute o le Metitirani. O loʻo faʻaalia i laʻau laititi uumi e ufiufi i ogaumu. Greens greens e ufiufi i se paʻu vevela.

O Italian kale e tele, e oʻo lava i lau

O le sili ona lauiloa o lenei vaega o Black Tuscany.. E mafua ona mafua mai i le latitu latalia. Ae ui i lea, o lona toʻa malulu toʻa i le -15 tikeri na faia ai le ituaiga o faʻafeiloaʻiga masani i totonu oa tatou togalaau. O le vao e laʻititi le nofo, o laʻau e ola i le 60 cm le umi. O le tele o laulaʻau vave (60 aso). Laʻau eleelea tele e matua mauoa i le omega-3 aitema.

Atonu e iai foʻi le tele o kaleʻa e taʻua o Dino, poʻo Lacinato. Faʻatauaina mo lona maualuga maualuga lutein content. O le umi o le faʻaaogaina o meaai e faʻaleleia ai le tetee o le retina i le faʻamalolo o le ray. E taua o se faleteuoloa o vaitamini C.

Scotland Cale

O le Peretania e taua le kāpisi Scott po o Siberia. I fafo atu, o le Scottish cale ua faʻamalamalamaina e le o se mea e matala ma lau lau lanu meamata pei o isi ituaiga.

O le fia taumafa - o le tele o le tau malulu-umi ma le umi (90 cm), e matua aoga tele, ua faavaeina e avea o se tagata vave, faatuatuaina ma e le lelei le gaosia o lanu aina i se vaitaimi o le tausaga pe a le mafai e moega ona faamalieina se seleselega tele o lauusiusi. E talafeagai mo le faʻaaoga fou ma le faʻaaisa.

O le fia taumafa e taua tele mo lona gaosiga.

Siberian kale o loʻo taatele i atunuu o loʻo malulu le tau. Faaali atu faamaumauga o le faigata o le taumalulu. I tulaga o Siberia ma le Urals, e tupu i le 80 aso. O lona totoina o laau toto e fautuaina. Faʻailoa i le laʻitiiti ma le faʻatusatusa.

Siberian feces e faatatau ile taumalulu-malulu laau

Kapisi Red Rusia

Tatala lanu lanumeamata o feces Red Rusia o loʻo ufiufi i vailaau vevela, lea e liua le lanu violē-i le kiona. O se tasi o ituaiga aupito sili ona malulu. O le vaitau tuputupu ae o le 60 aso. E taofia ai le maalili i -18 tikeri. Le mautonu. E faʻaaogaina o se fualaau faisua, faapea foi i le mamanu o togalaau.

Kal Red Rusia - o se tasi o ituaiga sili ona lelei

Tuputupuina o le Fatu Kale

Mo le tuputupu ae o vine, e tatau ona e manatua nisi o manatu autu:

  • O fatu e toto i pusa 6-7 vaiaso aʻo lei totoina i se nofoaga tumau.
  • Kale, e pei o isi ituaiga o kapisi, e fiafia i eleele le mautonu.
  • Kale o se aga malulu malulu.
  • O fualaau e fiafia i le susu.

Taimi faʻaleleia

E pei foi o isi aganuu, o fecesi vave, ogatotonu ma le tuai. Ina ia mafai ona e fiafia i lenei kapeti i lau lava fuafuaga i le umi e mafai ai, faapea foi le i ai pea o se fualaau aina faifaipea, e tatau ona toto i le tele o pasese. Aʻo lei oʻo i le eleele tatala, e tusa ma le 6-7 vaiaso e tatau ona pasia. Amata i le taufaʻaiuiuga o Mati, e mafai ona e amata totoina fatu mo fatu mo fanua tatala.

Lafoaia eleele, tane

O le eleele mo le sulu e manaomia ai le gaioiga o le acid-base neutral i le lautele o le 5.5-6.8 pH. Afai o le eleele muamua o le aisa, o le a faʻamaoloaina i le pefu. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo i ai se ipu eleu i se pakete o le eleele. O le eleele alkaline e faʻamamaina i le sulfur, peat, acid. O le auala pito sili ona faigofie o le faaopoopo atu lea i le 1.5 kilokalama o le peat per 1 mita sikuea o le fanua. Pe mo nei faamoemoega faʻaaoga le 70 g o le sulfur i le eria lava e tasi.

Malosiaga mo fualaau e filifilia i lalo, ae lautele lautele. O le gaioiga e faʻatinoina i le matua o le 5-7 vaiaso, pe a oʻo atu le fua o le fatu i le sefulu centimeter, ona tupu ai lea o lau lau 4.

Fatuina o togalaau

O le tekonolosi mo le luluina o fatu e faapenei:

  1. E lūlū fatuina fatu, e tusa ma le 1.5 cm. E mafai ona e totoina le metotia o le tape, i laina, e lagolagoina le 10-12 cm mai le isi laina. Lalaga i ni pu eseese, totoina fatu i totonu o le tasi pu.
  2. A uma ona lūlū, e tatau ona faʻaleleia le palapala. O le sili ona manuia o le faʻaaogaina lea o se pulumu-sprayer. I lenei tulaga, o le fogaeleele e malulu lava, ma o le palapala e le suia lona tulaga, e pei o le susu mai le susu. O lenei metotia o le a puipuia ai le suia o le palapala ma le fatu.
  3. A uma ona faʻafeinu, e ufiufi le fagu i le tioata poʻo le ata.

E tasi le laʻau tipi komiʻai e masani lava ona tuʻuina i pusa taʻitasi.

Vitio: totoina kalepa kale i kaseti mo fatu

Totoina o fatu, togiina

O le tausiga o fatuga e aofia ai le fausiaina o le mafanafana o le vevela ma le faʻasusu. E tatau ona manatua o le maualuga o le vevela i totonu o le potu o le a taʻitaʻia ai le totoina o fatu laau e aunoa ma ni aʻafiaga e maua ai. O le maualuga o le vevela o le +22 tikeri. Tausia le palapala palapala.

4-5 aso pe a maeʻa le germination, e tatau ona faʻamaeʻa le tipi, ma tuʻu ai le atiaʻe ma malosi. Afai e tatau ai, a maeʻa le 3-4 vaiaso, e mafai ona e faʻamalolo laau.

Ae paga lea, o sui uma o kāpeti e faigata ona faʻafeiloaʻi le filifiliga, o lea e taua ai le aua le faʻafefeina le tau i le taimi muamua.

Totoina o fatu i le eleele

O le taimi lava e alu atu ai le tau o le kiona, e totoina ai fecesi i fanua tatala. O laau totō malolosi e tusa ma le 10 cm ma le 4 laʻau ua faʻaaogaina. O le eleele mo feces e tatau ona lelei le faʻaleleia. O le mea sili ona lelei muamua o ni pi, pi, tamato, kukama. O le faagasologa o le totoina o fatu e pei ona taua i lalo:

  1. Mo le totoina o laau e fai ai ni pu loloto e uiga i le tuputupu ae o le laau lava ia (pe a ma le 10 cm). O le mamao i le va o laau toto e 40-50 cm.
  2. I le pito i lalo o le lua, ua sasaa le pefu po o le humus.
  3. O loʻo totoina faʻatoʻaga i luga o le laina, e aunoa ma le loloto.
  4. A uma ona totō, e faʻamamaina le palapala.

O le faʻamaluina o moega e faʻaitiitia ai le taimi na faʻaaluina i le veleina

Tuʻuina o fale i fafo

E pei o isi ituaiga o kapisi, e mafai ona tupu vave kale i luga o le eleele. Mo le totoina, filifili nofoaga la. O se vaega itiiti o le paolo e mafai ona faatagaina.

Taimi ma le faʻaleleia o fuafuaga

I le faaiuga o Aperila, o le taimi lava e oʻo mai ai le vevela + 4-5 tikeri ma le taofiofi faifai pea, e mafai ona e amata toto le feces. E fautuaina le saunia o le nofoaga i le tautoulu e ala i le faaopoopoina o faʻamalaʻau o mineral (100 g i sikuea mita) ma le humus (3-5 kg ​​i le sikuea mita).

Filifili le polokalame sili ona lelei o le totoina o fatuga e fuafua i le tele o le matua matutua. Afai e le lava le eleele, faʻaaoga le metotia tuai. I le avea ai o se tulafono, o le mamao i le va o laau toto e 40-50 cm. O le totoina o loʻo faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  1. I le pito i lalo o le pu ma se loloto o le 1.5 cm tuʻu sina humus laitiiti.
  2. Ona lūlūina lea o fatu, ia sulu faʻamalosi i le eleele.
  3. O laau toto e ufiufi i le vaʻai po o isi mea.
  4. A maeʻa ona tulaʻi mai, ona vevela lea o le tipi, ma tuua le mea sili ona malosi.
  5. A maeʻa lena, ona aveese lea o le mea e ufiufi ai, talu ai ona o lona gaioiga o le tausia lea o le suamalie lelei ma se microclimate faifai pea seivagana ua ala mai fatu ma a latou fua.

Kale ua totoina i le taumafanafana uma, ae e le sili atu i le 10 vaiaso aʻo lumanaʻi muamua le kiona. A leai, o le a leai se taimi e atiina ae ma maua ai le tele.

Togalaau Tausi

O le tausiga o fecesi tutusa ma le kāpeti. E taua le vai i le taimi, ma tausia le palapala palapala. I vaiaso taʻitasi, fafagaina faʻatoʻaga ma fomaʻi faʻapitoa.

O le kapisi e fiafia i le manava ma le manava, o lea e taua ai le aveeseina pea o vao ma vavae ese ai vao. Ole fesoasoani e fesoasoani e faʻaititia ai le tau o meaʻai.

Pests ma faʻamaʻi

O laau uma faʻasatauroga e faʻaalia i faʻamaʻi tutusa. O le mea lea, o le uluaʻi faʻamuamua e faatatau i le tuʻuina o moega i kale - aua le totoina le kopa pe a uma le faʻatau. O vailaʻau faʻaonaponei e masani lava o faʻamaʻi faʻamaʻi Ae ui i lea, i le avea ai o se puipuiga, e aoga tele le faia o fua e faʻaleleia ai le manava o le palapala ma le tatalaina.

Mai faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o fusi faʻasalaga, pefu faʻamafu pe pefu povi poʻo le efuefu e aoga. Ae ui i lea, ua fufuluina e le timu le galuega puipui o nei vailaʻau ma togafitiga e tatau ona toe faia. E faʻaaogaina fofo o le sipisi, fofo o le faʻauʻu tagamea, ma le vinika.

Talu ai kale kale ma kalepa ma e masani ona faʻaaogaina masani, taumafai e aua le faʻaleagaina vailaʻau. Afai e le mafai ona faʻatoʻilaloina faʻamaʻi pipisi e ala i mea faʻalaʻau, faʻaaoga:

  • Kinmix
  • Kemifos,
  • Sharpei
  • Fiafia
  • Bitoxibacillin,
  • Aliot
  • Bankoli ma isi.

Faatoaga Faatoaga

Kale e matua ese lava le foliga, lanu ma le maualuga. I le mauaina o ni laʻau eseese lanu eseese, e mafai ona e fatuina se fugalaau tulagaese ma matagofie.

Fai se moega o kale e teuteu ai lau 'upega tafaʻilagi

Toto i le pito i lalo o le vaʻaia o vailaʻau faʻataʻitaʻi e pei ole Blue Dwarf poʻo Siberia. Tuʻu ile pito i tua o le vaeluaina o le Reflex F1 poʻo le Scarlet. Ma fai se faaiu mulimuli se faasologa o tainasoa uumi ma le mafolafola i le lautele. Tuu atu o latou foliga le mafaamatalaina fiafia i ou mata ma ofo i ou tuaoi.

O le moega ma le feces o le a le tuua ai se tasi e le faʻavaivai

E oʻo lava i feeds feʻaveaʻi o le a tosina atu le mafaufau. E mafai ona e taʻalo ma le lanu ma valaʻaulia tagata o aiga i le kapisi, mo se faʻataʻitaʻiga, kapeti teuteu.

O Kale e manuia lelei ma lona aiga kapisi

O ia fugalaau teuteu o le a teuteuina le saite seia oo i le malulu, ma o le a amata ona susulu atu ma sili atu ona lanu lanu.

Seleseleina ma teuina

E mafai ona e 'ai fualaʻau e oʻo atu i le 20 cm. Aʻo alu, pe a ma le 2 masina talu ona lūlū, ua sauni le fecesi mo le tipi. E le o le laau atoa e seleseleina, ae o le tagata lava ia e lafoaʻi, ma tuʻu ai le aʻa i totonu.

Kale teuina i le pusaaisa mo le 7 aso. Fautuaina o laulaʻau ia i totonu o se ipu vai. Mo le teuina o taimi uumi, o feces e malo. I lenei pepa, e mafai ona 2 masina. A maeʻa le faʻamatalaina, e tele ituaiga o vailaʻau e sili atu ona lelei le tofo ma le laʻau o le lanu.

Faʻamatalaga

Kale ei ai vitamini K, C, beta-carotene, lutein ma le calcium. E le gata i lea, o fecesi ua manatu o se antioxidant malosi ma le oncoprotector. E tusa ai ma le au saienitisi, o fecesi e toetoe lava sili ona aoga i fualaau faisua ma isi laau. O le mea lenei! Ma ou te lei talanoa i ai pe o le moe po o le agaga (Taste like kale) e tofo i sina mea e sili ona manaia, ae e matua manaia, malie ma maloloina. Mai le laʻau kale, e mafai ona e kuka kuka, faia ni fuamoa eseese ma 'ai i se auala faigofie, na o le sasaʻaina o le suāuʻu olive.

Alyonaupsik

//irecommend.ru/content/vy-probovali-etu-poleznost-foto

E faigata ona mafaufau pe o le a se mea e sili atu ona aoga nai lo le kāpeti gaosi ... O lenei kapisi e aofia ai le tele o porotini. O loʻo aofia uma ai mea taua o le amino (ei ai le 9) ma le 18 amino amino taua. O meaai mai le feces e mafai ona suia atoa aano o manu i luga o le laulau, i se faaopoopoga, e sili atu ona faigofie ma sili atu le faigofie o fuatini o fualaau faisua nai lo manu ma maua ai le tele o le lelei ma le malosi i le tino. Kalepeti kāpeti o loʻo aofia ai le eletini gaʻo omega-3 taua. E manaomia e le tino, ae le maua ai. Punaoa: //rudachnik.ru/otzyvy-o-kapustekalekale

Olga

//rudachnik.ru/otzyvy-o-kapuste -kale

I la matou 'upega tafaʻilagi, oi matou uma lava o loʻo taumafai e tupu mea uma e "mama" ma aoga mo lo matou aiga. Ia te au, o le mea moni lava, o se mea na iloa ai o le lalolagi atoa o lo o 'aiina le kapeti mo se taimi umi - Kale (o ia o Grunkol, o ia Braunkol, o Bruncol, o Rusia, o le Siamani, o ia o le fiailoa ... ma le tele o isi igoa), lea e aoga - aoga (toetoe lava o mea faʻapitoa - mo le manava, ma mo mata, paʻu, e aofia ai vailaʻau mo le puipuia o le kanesa, lagolagoina le puipuiga), le lelei ma le lelei ... I Siamani, e oʻo lava i se aso malolo o le Grünkol feast. Ae ou te leʻi faʻataʻitaʻiina ... O le mea lea na ou faʻatau ai ma le naunautai ia laulaau o kale mai le aiga Kale - laʻau laʻau "Tintoreto".

slanasa

//otzovik.com/review_4431134.html

o Kapisi Cabbage, ma o kapisi uma e le lelei ma e le fefe i le malulu o le tau. Ou te tuputupu ae na o le matagofie o le matagofie, e lelei tele le tele o laau totoa ma e foliga matagofie i moega fugalaau.

Vladimir Kosarev

//ok.ru/urozhaynay/topic/66478514214170

Kale o se ituaiga o kapisi na sao mai le fale, broccoli, cauliflower ma Brussels sprouts e sili atu ona masani ia i tatou. E tusa ai ma mea oona, e leai se tutusa i fualaʻau lanumeamata lanumeamata. Kale o loʻo i ai se vaega sili ona taua o polotini - 3.3 g., O mea uma e manaʻomia mo le amino, e 9 e manaʻomia mo le fausiaina o aʻafiaga i le tino o le tagata: histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan, valine. E le gata i le taua o le amino. O mea aoga o Kale o loʻo i totonu o mea e maua mai i le omega-3 acids gaʻo, e le o iai ni faʻamaʻi pipisi e puipuia ai a tatou siama mai le faʻaumatia ma puipuia ai le maua o le kanesa. O le tamaoaiga i vitamini A, C, K, PP, vaega B ma, faatasi ai ma fualaau aina lanumeamata uma, e aofia ai le magnesium. O se punavai o le lutein, zeaxanthin, chrolophyll, zinc, seleni, uʻamea, calcium, ma isi mea faapena. Ou te fautuaina tele le taumafai o lenei oloa pe afai e te mulimuli i lou soifua maloloina ma lau ata.

Lisya77 Saint-Petersburg

//ru.iherb.com/r/Eclectic-Institute-Raw-Kale-POW-der-3-2-oz-90-g/42153/?p=1

Latou te fai mai o le fou o le matua ua galo. E moni foi lenei i feces. Faʻasalalau ma masani, mo le tele o tausaga sa suia e le toatele o ona uso. Ae o lenei ua toe foi mai lona manumalo i le manumalo. Aua e te misia le tele o aganuu o kāpeti o Kale - o se taimi tuai i lo matou fanua ma se faleteuoloa moni o faamanuiaga.