Fualaau aina

Tuputupuina o se susulu i totonu o se fale lauʻeleʻele: o le a le taimi e totō ai se fualaau aina saʻo ma o le a le mea e faalagolago i ai le taimi?

Afai ua avea oe ma tagata e fiafia i se fale lauʻeleʻele, o le fua muamua o fualaau faisua e mafai ona e ola ae o se faʻavela. O le kulimi o le fualaau aina lea e tupu i greenhouses i vaitau uma. O aʻa e tutupu vave vave, e le o se mea e manaomia ona tausi, e mafai ona tupu mai le tautotogo seia oo i le autumn. O aʻa pakisa e aofia ai vitamini B1, B2, C ma le PP, lea e manaʻomia e le tino pe a mavae le taumalulu. O loʻo faʻalauteleina le uila i le mea e tatala ai laufanua ma totonu o le fale lauʻeleʻele.

O se vave seleselega seleseleina e maua ai le totoina i totonu o le fale koli. E faitau e le tusiga pe a sili ona lelei le totoina o radishes i se vevela vevela ma le le vevela i le tautotogo, mo se faataitaiga, taimi e lulu ai i Urals, i le ogatotonu (Moscou) ma Siberia, ma pe faapefea ona totō lelei, pe o le a le vevela o le eleele e tupu tele ai se fualaau aina.

Aisea e matua taua tele ai le vaitau tau vaʻaia?

I le taimi o le totoina o kulimi e aafia ai le vevela o le eleele, le siosiomaga ma le umi o le ao. E maua se seleselega maualuga ma maualuga le seleselega e ala i le matauina o aso totō faʻatoʻaga. Laʻau mālūlū - faʻaleagaina le aganuʻu. E mafai ona lulu pe a mafiafia le 3-5 cm o le pito i luga. Mo le totoina o le fatu, o le vevela o le + 2 ° C ua lava, e ui lava o pulu e mafai ona faʻafefe gutu i le -4 ° C.

E taua! O le eleele mo le vave totoina ua saunia i le tautoulu. Fai fugalaau talafeagai, eli luga o moega ma fetaui lelei. Afai e leʻi saunia muamua moega, o le a tatau ona e faatali mo le eleele e toe faʻalelei atoatoa.

Laisa - puupuu aso laau. Faatasi ai ma le 10-12 itula aso ma le vevela o + 8 ° C i le po ma le +14 - 20 ° C ao faagasolo le aso, o aʻa e tutupu lelei, e tusa ai ma uiga o ituaiga eseese.

O taunuuga o le taimi sese

O le leaga o le totoina o le taimi o le a aʻafia ai le atinaʻeina o faʻatoaga ma faʻaleaga ai le seleselega i le lumanai

  1. O le umi o le mafanafana o le a faʻaleleia ai le taimi o le atinaʻeina o faʻatoʻaga, faʻaleagaina le lelei o aʻa aʻa ma mafua ai fua o fualaau faiva.
  2. Malamalama i le sili atu ma le 13 itula, faapea foi ma le le lava o le malamalama, e tau atu i le mea moni e faapea, o le laisa.

O le a le mea e faalagolago i ai le fuaitau?

O afea e sili ona lelei e totoina ai ma o le a le vevela e manaʻomia le radis? Tausaga o le totoina e faalagolago i le vevela o le eleele ma le vevela vevela. O se vaalele talafeagai ile ea pe a totoina le radish +15 - 18 ° C i le ao, ma +8 - 10 ° C i le po. O le maualuga o le malulu o le eleele mo le faʻamalosia o fatu e +11 - 14 ° C.

Lauina le radish e mafai ona i ai i luga o moega, lea na totoina muamua tomato, kukama ma pepa.

O le a le taimi sili e faʻalelei ai?

O masina sili mo le lūlūina o susulu i totonu o se falemafa e mai ia Fepuari ia Aperila ma mai Aokuso ia Novema. I nei vaitau, o le umi o le ao ma le vevela e sili ona lelei mo le atinaʻe tatau o aʻa.

Afai e tupu lau susulu i le taumafanafana, o le moega e ufiufi i afifi i le afiafi. I lenei auala, o le umi o le ao e faʻaitiitia i le manaʻomia 10 i le 12 itula. E tatau ona susulu le moega i le la., ae aua le faʻamago, ma faʻaleleia le malūlū ile 70 - 75%.

O le Greenhouse e tatau ona lafoaia. Talu ai ona o le tele o le susu i luga o laau, afaina ai le afaina.

Ina ia faateleina le numera o seleselega, e toto fatu fou i le taimi lava e uma ai le seleselega o le seleselega muamua. E mafai ona e lūlūina se radisi fou i le ogatotonu o le tuputupu aʻe o vaitau ua mavae. Afai e te lūlū ituaiga fulufulu lauulu, eseese i le tulaga o le vevela, e mafai ona e maua fua i taimi uma.

E taua le amanaia o le puleaina o le vevela i le faagasologa o vao o laau.:

  • A o lei tupu - + 16-18 ° O, laʻititi + 10 ° C.
  • A maeʻa le totoina o fualaau, ae leʻi faia muamua laupepa moni - +8 - 10 ° C. Ua faʻaititia le vevela ina ia le faʻaosoina le totogo. I lenei vevela, e mafai e laau toto ona tatalia 3-4 aso.
  • A maeʻa ona faʻaalia nei lau - + 14-20 ° C i le ao ma le + 8 ° C i le po.

Afai o le vevela o le palapala pe a maualuga le totoina ma o le moli e maualalo, o le a amata ona faateleina le tumutumu o le radisa, ma o aʻa o le a faigata.

I le totonugalemu o Rusia (Moscow region), o le amataga o le lūlūina o le radish i le faaiuga o Mati. O afea e totōina ai radishes i totonu o se fale kati i Siberia ma Urals? I le taimi lava e tasi, e susulu ai radishes i Urals. I Siberia, o le aso amata o le luluina mai ia Aperila.

Ma o afea e totoina ai le susulu, e fuafua i le masina o le masina?

Aso fiafia mo le luluina o le radish i le masina o le masina:

  • Mati - mai le 20 i le 23 (Paʻu o le eleele - +2 - 3 ° C, vevela mimita - +4 - 6 ° C).
  • Aperila - mai le 6 i le 9, 19, 20, faʻapea foʻi mai le 23 i le 26 (Paʻu o le mafanafana - +5 - 7 ° C, vevela o le mimita - +10 - 14 ° C).
  • Me - 7,8,9,10, faapea foi ma le vaitau mai le 19 i le 24 (Paʻu o le mafanafana - +7 - 9 ° C, vevela mimita - +18 - 21 ° C).

Le vevela ma le vevela i totonu o le togalaau - o le a le eseesega?

O le susulu i totonu o greenhouses ua vevela ua ola i auala e lua.:

  • saʻo i le eleele;
  • auala faʻatau.

Faʻamau saʻo i luga o le eleele pe a vevela le palapala. Afai e le vevela le eleele, ona filifili lea o le auala lona lua. Ae pe a tupu aʻe i luga o fagu, e tatau lava ona vevela le fale koli. I totonu o greenhouses ma le mafanafana, e mafai ona e amata totoina radishes i le amataga o Ianuari.

O le vevela i luga o le eleele eleele i luga e tausia i le 10 tikeri, ma ua faʻalauteleina le malamalama i le fesoasoani o le tua i tua.

Fesoasoani! Mo le totoina o le susulu i le tausaga e talafeagai lelei i vave ma vave ituaiga.

O le susuluina o susulu i totonu o se fale kati e faigofie lava e oo lava i se fai togalaau e mafai ona taitaia lenei galuega. O le mea autu o le mulimuli i tulafono faigofie e uiga i le taimi o le tulaueleele, vevela ma moli. Se taumafaiga itiiti ma le tele o le seleselega i le gasologa o le tausaga.