Laʻau

Molina vine - fua maualuga, vine mo le taumalulu atoa

E tele ituaiga o vine, e aofia ai mea na faʻamautu faapitoa mo tulaga faigata o le fetolofi o Rusia. Ae ui i lea, e le o ituaiga uma e tuʻufaʻatasia ia tulaga lelei e pei o le malosi faigata o le taumalulu, maualuga le gaosiga ma le ola umi. Afai e te fiafia i nei uiga lelei, e tatau ona e gauai atu i le tuai o fualaau aina o Moldova, lea, o le tausiga lelei, o le a maua ai se fua tele o fualaau tetele ma suamalie, e ui lava o ni fualaau pisapisao.

Talafaasolopito o le Moldova togavao

O le vine vine Moldova e ala mai i taumafaiga a saienitisi mai le Moldavian Research Institute of Viticulture ma Winemaking mo sina taimi - i le 1974. O "matua" o Moldova o ituaiga Guzal Kara ma Save Saillar 12-375. Talu mai le 1975, o le ituaiga fou ua pasia suega a le setete. I le 1986, na aofia ai vine vine Moldova i le resitala o le setete ma fautuaina mo le galueaina o le Caucasus i Matu ma Lower Volga. I le taimi nei, ua lautele na tupu uma i Rusia ma Iukureini. O le ituaiga o loʻo i ai se isi igoa - Late Kodryanka.

Faailoga o le vasega

O Moldova e aofia i le tuai o ituaiga laulau. O le 160-165 aso o le a amata mai le taimi e amata ai ona matala le tumutumu o laau, o le mea lea e leai se taimi e maua ai e le vine ni taimi e matua maeʻa ai i itu malulu. O taʻavale e faʻaalia e ala i le tuputupu ae malosi. O vine ua ufiufi i lapoa tetele, toetoe lava a leai ni laulauina o laulaau, o le pito i lalo ua ufitia i le vaivai o le ava. E fuga mai Moldova i fugalaau fugalaau, o le mea lea e le manaʻomia ai ituaiga o meaola.

O vine ua lilofia i se paʻu eleelea eleelea.

E sili atu le malosi o laʻau i le 5-6 laina, faitau mai le pito i lalo o le vine. O fuifui tetele (pe tusa ma le 400-600 g, e oo i le maualuga o le 1 kg) e ola i luga o se fasi laau 4-5 cm le umi ma iai foliga foliga, o nisi taimi o "apaau". O le fausaga o le pulumu e vaʻaia. Tele (e oo atu i le 6 g) vine vao o loʻo ufiufiina i se paʻu uliuli mafiafia (o nisi taimi e toetoe lava uliuli) paʻu ma se paʻu paʻu. Totonu o totonu o laʻau o loʻo natia 2-3, o nisi taimi e 4 fatu. O le pulupulu o loʻo i ai se fausaga uʻamea, ma le laititi. O le tofo e leai ni foliga, i le tulaga o le faʻatautaia faʻapitoa e matua leaga lava. O le mea o loʻo i totonu o le acid ascorbic i le vai e maualuga tele (8-9 g / l), ao sugars e 18-19%. I le taimi o le teuina, o le eletise o le a faasolosolo malie lava, o le a mafai ona faaleleia.

Eseese Moldova - vitio

Eseesega Igoa

O vine vine Moldova ei ai le tele o tulaga lelei e faamatala ai lona lauiloa i le au faifaatoaga:

  • vave oʻo atu i fualaau aina (2-3 tausaga talu ona totoina);
  • maualuga gaioiga (e oʻo atu i le 4 kilokalama mai le 1 m2 vine, e oo atu i le 150 kg mai le 1 laau vao i le matua o le 8-10 tausaga, e oʻo atu i le 165 kg i le 1 ha);
  • lelei fesoʻotaʻiga ma le tumau;
  • le malosi o le tetee i le faʻaleagaina o le mildew ma le pala, e seasea aafia i le phylloxera;
  • o le mamafa o le taumalulu i le taumalulu (faʻafetaia le maligi ifo i lalo -22 e uiga iC)
  • lelei gafatia e faʻafouina.

O le le lelei o le ituaiga:

  • faigofie ona afaina i le sili ona lelei;
  • se faʻaitiitiga iloga i le teuina ma le mafai ona feaveaʻi i le tulaga o le seleselega le lelei;
  • faaitiitia le lelei o le seleselega ma le mamafa po o le mamafa o le togavao.

Vaega o le totoina ma le totoina vine Moldova

Ina ia maua ni togavao lelei, e tatau ona e filifilia le eleele saʻo. O vine e le fiafia tele i le susu o le eleele, faʻapupula atili le leaga ma sili atu ona aʻafia i maʻi funga. Afai e latalata le vai i luga o le eleele i lau eria, e tatau ona tuʻuina vai.

E manaomia e le vao le malamalama lelei ma le tele o vevela, o lea e fautuaina ai e tuu i latou i le itu i saute o le togalaau. O le afaina o le malulu ma matagi malolosi e afaina tele ai le atinaʻe o le laau. O lenei mea e tatau ona amanaia pe a filifilia se nofoaga ma tuʻuina atu le vao i le puipuiga talafeagai.

Tulafono faʻavae

E pei o laau fua, ua totoina vine i le tautotogo ma le autumn. E mafai ona e totoina ile vevela o le ea pe tusa ma le +15 e uiga iC, ma eleele + 10 ... +11 e uiga iC.

A totoina i le tautoulu, e tatau ona e manatua e le itiiti ifo i le masina e tatau ona tumau i luma o le malulu, ma e tatau ona ufiufi lelei se togavao mo le taumalulu.

O le tele o fai togalaau latou te fiafia e toto vine i le tautotogo, ina ia aʻafia vine i le tautoulu - o le a faigofie ai le taumalulu.

Moldova e talafeagai mo le totoina i luga o ona lava aʻa, faapea foi ma le faapipiiina i luga o se fasi laau matua.

Afai e te manaʻo e tui, o le vaega pito i lalo o le tipi e tipiina ma se tina e tele millimeters mai le pito i lalo ma faʻafefe i le vai mo le 24 itula. Ua faʻamamaina le tuai o le rootstock i le elepise ma faʻapipiʻi atu i ni fusi uamea, ua faʻapipiʻi le 'olo i se vaeluaga ma toso faʻamau i se fasi ie malosi.

Vaʻaia o vine i shtamb - vitio

A e faʻatau se fatuga ua maeʻa, siaki ona aʻa. Aua neʻi faʻaaoga mea e toto ai ma aʻa mago ma fulufulu.

E tatau ona tuʻu le tipi i le vai ina ia aʻafia

O le sapalai (puʻu ma aʻa) e mafai ona saunia tutoatasi. Mo lenei mea, o le tipi ua tuu i totonu o le vai ma faatalitali mo aʻa e foliga mai papaʻe. E mafai ona e totō aʻa e totō ai le aʻa i totonu o se fagu fugalaau ma le eleele susu. Aʻo lei totoina, e mafai ona aʻafia le aʻa i se vaifofo o le lotomaualalo - o lenei mea e faʻaleleia ai le sao ola o le fatuina.

E mafai ona e saunia ni laau matagofie e ala i le totoina o vine i totonu o se atigipusa o loʻo i ai se meaʻai

Ua totoina ni laau totō i ni lua ua saunia muamua ma le loloto o le 60-70 cm ma le 90-100 cm le loloto. O le pito i lalo o le lua ua faʻamaʻaina i se paluga, e ufiufi i le 2/3 o paluga o meaʻai mai le humus poʻo isi meaola ma solofanua. O lenei laulau o loʻo faʻafefeteina i se fasi manifinifi o le eleele. O le totoina ma le faʻaeteete (o aʻa talavou e matua palasi) tuʻu i totonu o le lua ma moe i le palapala. A maeʻa ona totōina, e manaʻomia le faguina o le vai i le 2-3 pakete vai ma luga o le eleele e mulumulu e peʻa. E fautuaina e nonoa se fatuga i se pi.

Pe a totoina vine i totonu o le eleele i le pito i lalo o le lua, e tatau ona e sasaaina se vaega mafiafia o mea faʻaleleia

O le mamao i le va o togavao lata ane o vine e tatau ona le itiiti ifo i le 3.5 - 4 mita, avanoa i laina - 5 m.

Tausia vine

Eseesega Moldova e faigofie ona vevela, lea o loʻo i ai le paʻu o vine ma le faʻaitiitia o fua. O le mea lea ina ia maua ai ni meaʻai maualuga, e tatau ona vavaeina vao, ma faʻafeinu ai foi ma fafaga.

Faʻasa

E ui lava e le fiafia Moldova i le suavai, e manaomia le suusuina faifai pea ina ia susu ai le palapala. O le mea lea, e le pei o isi ituaiga, e lava e tatau ona faʻafeinu i le 2-3 taimi i le vaitau, e tatau ona faʻafefeina Moldova i le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le masina, aemaise lava i le tulaga o le vevela ma le lamala. Ole taimi o le faʻavaivai e faʻalagolago i le tulaga o le palapala (pe a magoto, e tatau ona inu se isi vaiinu). Ina ia aloese mai le soona fai, ia fautuaina e eli vaipuna e tafe ai le tele o vai.

Laʻei pito sili

Fugalaʻau ma se seti o minerale - nitrogen, potassium, phosphorus, e lelei tele mo le fafagaina o vine.
E faʻaaogaina faʻamalositino 3-4 taimi i le vaitau, sili ona lelei i le faʻasusu. I le tautotogo, e faʻafefiloi ai le malosi o le nitrogen; i le taumafanafana, faʻapipiʻi le potassium ma le phosphorus. E fautuaina mea e fautuaina ina ia faatoa amataina i le tau o le tautotogo i le 2-3 tausaga. Faatasi ai ma le tautotogo o le faaaogaina o vailaau oona, o le tofoina o vine atonu o le a faasolo ina leaga.

Teuteu

O fualaau vine e faia i tausaga taʻitasi i le tautotogo po o le tautoulu. E taua tele le faʻatinoina o le taotoga i le taimi o loʻo momoe - aʻo le i amataina le tumutumu poʻo le maeʻa foʻi o lau. O le teuteuina e amata mai i le pito i luga. I luga o vine taitasi e tatau ona e tuua le 7-9 mata, ma pe a faʻavae se vaʻaiga maualuga, 4-6 mata. I le aotelega, e le sili atu ma le 70 ia tumutumu e tatau ona tumau i luga o le vao. Mulimuli ane, afai e tele ni fuifui ua faia, e tatau ona e faʻavasegaina le seleselega ina ia aloese ai mai le tosoina o le vao. I luga o pu taʻitasi, e fautuaina e tuʻu le 1-2 fuʻelaʻau.

Mo le taumalulu, e tatau ona e tipi ese moli

I le faaopoopo atu i le teuteuina o vine, e tatau ona aveese otaota mamago ma le vevela, ma i le tautoulu e vavae ese ai vine e le o faamamaina.

Nofoaga mo le taumalulu

O le malosi o le taumalulu o Moldova e lelei tele, ae afai ei ai ni fulufulu i lau eria e sili atu i le -23 e uiga iC, ona oʻo lea i le taumalulu e manaʻomia ai le malutaga. A maeʻa le teuteuga o le autumn, ona nonoa faatasi lea o vine, punou i le eleele ma ufiufi i vaovao, ata tifaga poʻo le geotextile.

Ina ia puipuia le vao mai le malulu, ia fautuaina e tuu ifo i latou i le eleele ma ufiufi i se ata tifaga

Afai o le vao e le o se mea e malu ai mo le taumalulu, e tatau ona sua le eleele ile laina 1-1.5 m mai le ogalaau ma se paʻu po o se peʻa ao le i amata le tau malulu. I le tautotogo, e tatau ona aveese le mulch.

Togafitiga e faasaga i faamaʻi ma meaola faalafua

O Moldova e malosi lona tetee atu i le paʻu ma isi faʻamaʻi, ae mafai ona aʻafia e le malo. O lenei faʻamaʻi e matua aʻafia ai le lelei o le seleselega, o lea e fautuaina ai le faia o togafitiga faʻasaʻo ma se palu Bordeaux (1: 100 ratio) poʻo isi sauniuniga apamemea. O le togafitiga muamua e faia i le 7-10 aso ao leʻi fuga, le lona lua - pe a uma ona faia ni pulumu. Mo le gaosiga, e masani ona faʻaaogaina le vai o Bordeaux.

O meaola faalavela, e naʻo le fefefe o vine i le afaina, ae e le faʻaaogaina lea i Moldova - e oʻo mai i le taimi e tupu ai le fua o le sua, e leai lava se mea e tupu.

Seleseleina, teuina ma le faʻaaogaina o fua o faatoaga

O le mea masani, o le Moldova e tupu ia Setema. Selesele i le taeao e faʻaaoga ai se vevela. O fugafulu e fusi lelei i pusa. Faʻafetai i le paʻu mafiafia, o vine ua lelei ona teuina ma faʻafefeina felauaiga.

Vaʻaina o Moldova i le atoatoa - vitio

E mafai ona teuina vine i se potu malulu mo 2-3 masina pe sili atu foi. E tautau tautau i luga o maea poʻo manulele; e mafai ona tuʻuina se tamai pateta i se tipi o se vae e faʻaitiitia ai le faʻamamaina.

O se vaega o le seleselega e mafai ona tuu i luga o le vao seia oʻo i le malulu, ae e tatau ona teu i lou mafaufau o nei vine ua teuina lelei.

Pe a tago i luga, Moldova e matua vevesi lava, ae o le taimi e teuina ai e maua ai sasala. E mafai ona faʻaaogaina fou mo le faia o vine ma le uaina.

Faʻamatalaga

O Moldova o ia lava o se tasi o ituaiga o fualaau suamalie. Latou te le tuʻuina atu o ia i le uaina, aua o na uaina uaina e mo na o se tagata fofoa. I.e. e tusa lava pe ua matua vaivai Moldova (o le tele o suka ua faaputuputu), o loo i ai pea le tele o le suka i totonu. Ma a maeʻa, pe a maeʻa uma le suka, o le a tumau pea lenei suauu.

rondo

//otvet.mail.ru/question/95590818

O le a ou le malamalama lava i le mea lelei i Moldova. Sa ou taumafai i tagata eseese, e tutusa lava i soo se mea. Aisea e faanatinati ai, "faatali seia matua" pe afai e mafai ona e totoina ituaiga eseese e lelei lelei i soo se tausaga ma e te le tau faatali ai? Ou te malamalama afai e i ai i Moldova nisi o lanu faʻalelei tulaga ese e mafai ona tau mo, lea e foliga mai e matua, e pei o le Citron Maragac's notes ... A i Moldova e leai se mea e sili ona manaia ...

Vadim mai Rostov

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?p=29284#p29284

Moldova, tasi vaomatua, tui i aʻa tuai o Lydia i le vaeluaga, tui puipui 4 tausaga. E lua mafuaʻaga mo aʻu: o tagata tuaoi e le o taumafai tele i luga o vine ma mo le teuina o vine pogisa e sili ona lelei.

Evgeny Anatolyevich, Tervropol Territory

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=739

Ae maise lava i le itu i Saute, e le lava mea lelei e tuai. A uma ona uma fua vine ... Ou te manao ... O le mea lea ua teuina Moldova ma tautau lelei i luga o le vao. Latou te fefaʻatauaʻiina toetoe a oʻo i le tausaga fou! E sili lenei mea.

Andrey Viktorovich

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?f=61&t=147&start=270

E i ai, ioe, isi ituaiga tuai, e na o le lelei o latou mea e mamao mai Moldova, i le 2016, i maketi, i faleoloa, ou te leʻi maua se mea e sili atu nai lo Moldova, suamalie ma lona malosi (e faigata lava ona taʻua le elemene)

Vardan, Krasnodar

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?f=61&t=147&start=270

I tulaga o laʻu 'upega tafaʻilagi, e matagofie le Moldova. E oo lava i le 2008, o se tausaga leaga mo le ola maloloina, e leai se mea na totoe mo le teuina - sa latou aina mea uma. E i ai loʻu poto masani i le tuputupu ae i luga o le arbor ma i luga o le auala. I luga o le faasolosolo e matua tupu tele i se taimi mulimuli ane, pe a maua atili ai le malosi o le tuputupu ae. E oʻo lava i le matua, e tatau ona faʻasalalau, aua i luga o se tasi puʻe e oʻo atu i le 4 faʻaletonu. Ou te tuʻuina le laʻititi laʻititi, aveese le mea o totoe - o lea i luga o 3-4 taamilo ma sui le paʻu. Ou te moomoo ia manuia oe i le tuputupu aʻe o Moldova!

Andrew, Yuzhnoukrainsk

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=739

Fualaau aina vine Moldova e lelei mo le tuputupu aʻe i le tau Rusia. O le ituaiga e matua faigofie lava ona tausia ma maua mai ni fua lelei. E na o oe e manaʻomia le faʻapipiʻi masani o vao ma fafaga ma fafaga i latou. Leai se mea e tatau ona e fefe ai i le tofo oona o vine - i le taimi e teu ai latou te maua ai le suamalie.