Laʻau

Faʻatasi E uiga i le Tomato Manuia o le Loto o le Bull Heart: Se Valoʻaga Matagofie o Tomati Tomato

E tele naua momo ma hybrids o tamato. O le mea lea, i le taimi nei, ina ia maua ai le lauiloa i le au faifaatoaga, soo se ituaiga e tatau ona tu i fafo ma se mea e sili ona taua pe maua ai foi se tulaga taua. O le atoatoa, e pei ona e iloa, e le mafai ona ausia, ae o le ituaiga o Bull ua matua gafatia uma lava i le galuega muamua. O nei tamato e ese mai o latou "aiga" i se foliga e le masani ai, lapoa (o nisi taimi na o le lapoa) tele ma le tofo lelei. E le o le faapea o le maua o se seleselega o le a faigofie, aua o le eseese o loʻo matua faigata lava i le tausiga. Ae o le tofo uigaese o le fua o le a totogi uma ai feau.

Faʻamatalaga ma faʻamatalaga o le ituaiga o le tomato Bull's heart and its varieties

O le ituaiga tomato o le Bull's Heart na aofia i totonu o le Setete Setete o le Malo Rusia i le 2003. E leai ni tapulaa i le tuputupu ae o le eria. Ae i le tulaga o le vevela, e faasino atu i le tuai po o le vave o le taimi. E tusa ai ma lea, o le galue i fanua tatala e mafai naʻo totonu o le mafanafana o le itu i saute. Pe a totoina i totonu o le togalaau i se tau talafeagai o le seleselega, e le mafai ona e faatali. E manaʻomia le 120-130 aso e fua ai le fua.

O le fatu o Tomato Bull e alofagia e faifaatoaga mo le gaosiga o oloa, fua tele ma lelei o le tofo o tamato

O le togavao e laititi lau laulaau, e fuafua. O lenei meatotino o lona uiga o lona alualu i luma e faatapulaaina i se taimi le tumau i le maualuga "seti" e le au faifaatoʻaga, ua faia se pulumu fualaau aina i le tulaga o le tuputupu aʻe. Ae ui i lea, o le vaomatua, e ese mai i le tele o tamato maʻoti, e maualuga, mamana ma salalau. I luga o le eleele, e oʻo atu i le 1.5-1.8 m, i totonu o se kiona - e oʻo i le 2 m. O le a manaʻomia e le laau se lagolago malosi ma masani ai.

O le tele lava o taimi, o fuamato e faʻamaoni e maualalo ai laau laiti, ae o le ituaiga Bull o se tuusaunoaga

O le faʻamuamua muamua ua faia i luga o le lau 8-9. E laʻititi tele, ma o lapisi e tele. E tatau ona i ai se solo po o se isi lagolago, a le o lea o le a punou le vao i lalo o le mamafa o le fualaau aina pe na o le solia. Ma o fua o loʻo taatia i luga o le eleele e toetoe lava a le mafai ona afaina ma pala.

Fua o loʻo i ai se paʻu lanu mumu-lanu mumu, faʻapipii. O le foliga e le masani ai, e foliga mai o le fatu i le uiga faanatura o le upu - o fuamoa oval o loʻo faʻalauteleina. O le mamafa o le mamafa o le fetus o le 108-225 g. Ae o le mea na tupu i le au faifaatoaga ua faailoa mai ai ma le tausiga lelei, o pati na sili atu ona tetele, e oo atu i le 500-800 g. E le gata i kopi taitasi, ae i le tele o mea. O le tamato sili ona tele na paʻu i luga lima, o le maualuga, o le laʻititi. I luga o laau taʻitasi, e 5-7 gutu, e toetoe lava i le taimi e tasi.

Le mamafa o fualaau taʻitasi o se tamato O le fatu o Bull e latalata i le kilokalama

O le gaosiga o le 3-4 kilokalama mai le togavao pe a faʻaleleia e aunoa ma se malutaga ma le 8-12 kilokalama i greenhouses, ae o iinei foi e tele mea e faalagolago i tekinolosi. Afai e te mulimuli i fautuaga uma mo le tausiga, e mafai ona e sili atu nai lo le faʻamaumauga.

O le povi o le povi e le o se fatu. E tusa ai ma lea, o fatu mai fua o le tagata lava ia e lelei tele mo le totoina mo le isi vaitau. Ae o taimi uma e totoina ai mea e moomia ona toe faafouina. A itiiti i le taʻitasi i le 4-5 tausaga, e tatau ona e maua ni fatu fou, a leai o le tamato o le tamato, o le a laʻititi lava le laʻititi, e leai se mea e ese ai.

Mo le totoina, e le na o le faʻatau, ae na o le seleseleina o fatu tumato E fiafia le loto o Bull

Ma o le tofo o le fua O le fatu o Bull e sili atu ona manaia - suamalie, ma sina sina fiafia e faamamafaina ai lenei mea. O le pulupulu e aunoa ma ni vevela paʻepaʻe, foliga tutusa, mea manogi, suka, fatu fatu i le tipi, e pei o se silo. E maualuga mea e maua ai le solids, e le eseese foʻi tomato i le suamalie. O potu o fatu e itiiti (4-5 fasi vaega), fatu laiti.

Tomato pulp O le fatu fatu e matua vevesi lava, toetoe lava a leai se sua

O le i ai o le "innate" ituaiga o faʻamalosiga E le mafai e le loto o Bull ona mitamita. Ae ui i lea, o le tetee atu i faʻamaʻi faʻaleagaina masani o le aganuʻu e lelei tele mo ia, o loʻo maʻi e seasea lava. O se tuusaunoaga e tuai ona malepelepe, o le puipuia o lea mea o le a tuuina atu faapitoa faapitoa.

O le pele o le fualaau aina e matua manifinifi, ae e taua tele mo le mafai ona feaveaia. A oʻo i luga o mamao mamao, e leai se sili atu i le 5% o tamato e faʻaleagaina. E lelei foʻi le ola faʻaleoleo. I totonu o se pusaaisa poʻo se isi nofoaga e faʻamautu ai pea le vevela, o le a taoto mo le 12-15 aso, e aunoa ma le faʻaaogaina o le foliga, o le maualuga o le pulupulu ma le tofo.

O le mea na tupu i tagata fai togalaau ua faailoa mai ai i totonu o le fatu o le tomato Bull's heart, o fua i luga lima e sili atu le lautele nai lo luga

O le lapoa lapoa o tamato e matua faʻasaina ai lo latou faʻaaogaina. O le fatu o Bull e tele lava ina fufulu. Mo le teu ma le teu, e le talafeagai le ituaiga ona o le suamalie suamalie, ma ona o fua e le talafeagai i totonu o fagu. Ae o se mea talafeagai lelei lenei mo le sauniuni o le pateta pati, ketchup, sauces.

O le fatu o Tomatoes Bull e le fetaui lelei mo le taofiofi, ae latou te faia le ketchup sili ona lelei

Vitio: O le a se tamato e pei o le fatu o Bull

I luga o le faavae o tamato O le fatu o Bull, o le tele o hybrids ua fafagaina. O le tele oi latou o loʻo aofia i totonu o le Setete Resitala talu ai nei, i le 2017-2018. O i latou, e pei o le "matua", e talafeagai mo le galueaiina i Rusia, i mea e mafai ai togalaau.

  • Auro. O le vao e le faʻaitiitia. O fua e sili atu ona masani ai ona foliga, e tutusa le laʻau. O le pi o le lemoni. E tele potu potu, sili atu ma le ono. O le mamafa o le fua o le fualaau aina e 240-280 g. O fua o le seleselega i le taimi o le galue i totonu o le greenhouse e 13.6 kilokalama / m².
  • Faʻamau Vaovao vave vave. O le vao e le faʻaitiitia. O le faʻalavelave e faigata tele. O fua e lapotopoto, tusi i le pito i lalo, o nusipepa e toetoe lava a le vaaia. O le paʻu e lanu mūmū. Vaega o le potu ono pe sili atu. Toto Tomato - 160-200 g Fua o le gaosiga pe a toto i luga o eleele lilo - 6-6.7 kg / m².
  • Oona. O aso matutua e faasino i le ogatotonu o le vaitau. O le vao e le faʻaitiitia. Inflorescence o le tulaga ogatotonu. O le pulupulu e itiiti ifo le manogi nai lo isi ituaiga. O lapisi e malu. O le paʻu o se mea e le masani ai le manaia o le kulimi kulimi ma sina lanu samasama. O le mamafa o le mamafa o le tomato ua faʻalauteleina e 350-400 g. O le gaosiga e 10.6-12.8 kilokalama / mite pe a totoina i totonu o greenhouses. Fua i le kiona muamua.
  • Fugalaau Ogatotonu o le vaitau. O le togavao e le faʻapitoa, ma le lanu. Fua e aunoa ma le taamilo, lapotopoto lapotopoto. O le mamafa o le mamafa e 350-500 g. O le paʻu o le paʻu mumu-lanu mumu. Fualaau 4-6, o fatu e laiti tele. Mai le 1 mita e oʻo i le 6 kilokalama o fua.
  • Orange E oʻo ile aso matutua e faasino i le ogatotonu o le vaitau poʻo le ogatotonu ole tausaga. O le vao e le faʻaitiitia. O laʻau e le masani ai. O fua o loʻo i ai se lipine faʻaleleia, o le pulupulu e matua tele lava, toetoe lava a leai se sua. O le paʻu o se paʻu sili ona matagofie. O fua e fua le 300-350 g, o le fua o le fua e tasi, e itiiti lona faʻailoa nai lo isi ituaiga. O le gaosi oloa i totonu o le kiona e oʻo ile 11 kg / m². E faʻatusatusa i "aiga" e sili atu le puipuiga, sili atu ona puipuia i le lamala. E tatau ona faia laasaga masani.
  • Peach. Vaʻa amata, faʻatoʻa amata muamua le faasologa atoa. O le vao e le faʻaitiitia. O le faʻalavelave e faigata tele. O le pulupulu e iloagofie le vai. O le paʻu e moli-lanu mumu. O fua o loʻo iloa lelei. Fua faʻatatau o le mamafa - 200-300 g Fua o Galuega - 7.8-8.5 kg / m².
  • Pink. Vaovao o le vave ona matua. O le togavao e lafoaʻi, e iloa ai, e seasea ona alu i luga aʻe ma le tasi mita ma le afa. O fua e lanumoana, e pisi. O le pulupulu e le o se mea e sili ona eleelea. O le mamafa o tumato o le 250-350 g. Gaoioiga - 7.5-8 kg / m².
  • Black Amataga vave. O le vao e le faʻaitiitia. O lau o loʻo faʻaloloa. O fua e fai si puʻe, toetoe o le tasi-mea (350-400 g). O le paʻu e matua ese lava le lanu uliuli-paauli ma se lanu enaena. Ae ina ia maua lenei malu, e te manaʻomia le malamalama lelei. O le pulupulu e matua vaivai lava, e toetoe lava leai se sua. O le gaosi oloa mo le faasologa e toetoe o se faamaumauga - 12.9-13 kilokalama / mita.
  • Sukalati Ogatotonu o le vaitau. O le vao e le faʻaitiitia. O fua e lapotopoto ona foliga, e toetoe lava a leai ni nusipepa. Le paʻu mumu mumu. O le mamafa o le tamato o le 240-280 g. O le fua o le fua e maualuga tele - 12.9-13.1 kg / m².
  • Amber. Vaovao o le vave ona matua. O le vao e le faʻaitiitia. O fua e lapotopoto, ma toetoe lava a le mafai ona iloa. O le paʻu o le moli eleelea po o le papa. O le mamafa o le mamafa o le tamato e 350-400 g. Mai le 1 mita 10-12 kilokalama o fualaau aina ua aveesea mai greenhouses.

Faʻasologa o Ata: Tomato-derived Hybrids Bull Heart

Tuputupu toto totogo

Auala e totoina ai le totoina - na o le pau lava le mea e mafai mo tamato Bull heart, e mafua mai i le matua. Pe a totoina fatu ile laufanua, o le a le mafai ona faatali laau toto i itulagi o loʻo i ai se vateatea. Ona o le tuai o le seleselega, ua totoina vave ituaiga, ua amata i le amataga o Mati.

O le totoina o meafaitino e amataina sauniuniga amata i ni vaega. Muamua, o siaki e siakiina mo le germination e faʻaaoga ai se vaifofo o le masima faigofie laulau (15-20 g / l). O i latou o loʻo i ai se atopau e sili atu ona mamafa nai lo mea gaogao, o lea latou te o ifo ai i lalo, ma e le talafeagai mo le totoina o le vaa. 7-10 minute e lava e lafoai ai fatu o le a mautinoa e le tupu.

O vaifofo suamalie e fesoasoani i le vave ona teenaina o fatu laau tomato

Ona latou faʻafefiloi lea mo le 12-14 itula i le vai malulu, e sili ona pala. E aoga mo le faʻagasoloina o faiga alualu i luma ma faʻaosofia ai le alualu i luma. E mafai ona suia le vai i soʻo se meaola toto. Faatasi ai ma le faatauina mai o fualaau faasaina (Epin, Emistim-M, humate humate, Immunocytophyte), o togafitiga faa-tagata (gaosia palu, aloe, sualaau suamalie pati, sua o le pateta) e masani ona faaaogaina. I le mataupu mulimuli, o le taimi faʻatulagaina ua faʻaopoopo i le aso.

Faʻasagaga ma soʻo se meaola, e aofia ai le aloe, e fesoasoani i le "fafagu" le fatu fatu

O le vaega mulimuli o sauniuniga o le faʻapalapala. O le tetee atu o patipgenic fungi i totonu o le fatu o Bull e le leaga, ae o le a le afaina le taalo saogalemu. O le vaifofo sili ona taatele o se vai lanu piniki mumu o le potassium. Ae o sauniuniga e aofia ai kopa, e sili ona lelei mai aʻafiaga o meaola, e talafeagai. O lenei, mo se faataitaiga, Tsineb, Strobi, Alirin-B, Fitosporin-M. O le taimi o le paʻu o le fungicide e le sili atu i le 15-20 minute. I totonu o le paluga o fatu o loʻo faʻapipiʻiina e faʻafefeteina mo le 5-6 itula. A uma lena, e tatau ona fufuluina i le vai mama.

Vaʻaia gasegase - o se tasi o faʻamaʻi pipisi masani

Ma le isi, o fatu ua togafitia ua afifiina i totonu o se ie susū, gau, se solo ma avatu ia i latou le vevela mo ni nai aso. E mafai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, tuʻu se saukini i luga o le paʻa. A maeʻa le 2-4 aso, latou te lafoaʻi, ma e mafai ona e totoina.

O fua mai fualaau totogo totogo e foliga mai 3-4 aso vave

O eleele ma pusa mo laau toto ua saunia muamua. O le Heart Bull Heart o se mea talafeagai mo le faatauina o Solanaceae. Afai e faʻafefiloi le palapala na o ia, e tatau ona e manatu o lona aoga taua e taua i nei tamato i soo se laasaga o le atinaʻe. O se vaega taua o le lotomaualalo, lea e mafai ai e le vaeluala ona faaopoopo pe a ma le afa le tele o meaʻai ma oneone. O fatu ua lūlūina ua totōina i totonu o koneteina poʻo paluga, papaʻu ma lautele. O le a manaʻomia pea e le fualaau se togi, o lea e mafai ai ona e faʻapipiʻi avanoa i luga ole windowsill. O eleele uma ma pusa e tatau ona faʻamaʻi. O le palapala e tunu i totonu o se ogaumu po o le microwave, tioisa, uila. O koneteina e mafai ona fufulu i vai inu.

Tomatoes Bull loto ua faamalieina i le faatauina mai o faleoloa mo laau toto

Faʻaauau le totoina o tomato toto O le fatu fatu e faia e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. O koneteina ua tumu i le palapala, faia o se vaega 4-5 cm le mafiafia. O le meaʻai e faʻafeinuina sina vai mafanafana ma faʻapipiʻi ai luga.

    O mea uma e faʻatau ma faʻauʻuina e tatau ona faʻamaʻi muamua aʻo leʻi totoina tomato

  2. O fatu e toto tasi i le taimi, faatasi ai ma le va o le 4-5 cm, ma i le va o laina - 8-10 cm. Fafasi i se fasi manifinifi o humus (e oʻo i le 1.5 cm) 'ua faʻafefiloi ma le oneone lelei i luga.

    O fatu Tomato ua totoina, taumafai e tausisia le taimi ua fautuaina - o le a sili atu ona faigofie ona tafe

  3. Soo se taimi lava e mafai ai, o pusa e faʻamauina i le polyethylene poo le tioata e fatu ai se aʻafiaga ile aulama. Malamalama e le manaomia fatu toto, ae e taua le vevela. O le vevela i totonu o le potu e tausia i le maualuga o le 25 ° C, ma afai e mafaia, latou te tuʻuina atu le faʻamafanafanaga maualalo. E faʻamamaina fale puipui i aso uma mo sina taimi e faʻaumatia ai condensate.

    O le polyethylene film e faia ai se aʻafiaga o le kesi, faʻavaveina le faʻaalia o fualaau

  4. O le taimi lava e totogo ai tamato, e seleseleina le greenhouse mo le lelei. O le vevela o le mea o loʻo tuʻuina ifo ile 15-18 ° C. O nei laʻau e manaʻomia ona tuʻuina atu itula o le aoauli a itiiti mai o le 12-14 itula. I le tele o Rusia, e le mafai e le la ona faia, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina faʻamalamalamaina o punavai malamalama - faʻafeololo, Lila poʻo faʻapitoa faʻapitoa.

    O le filolala e tuʻuina atu i le 25-30 cm i luga aʻe o pusa faʻatasi ai ma ni fatu i se ala itiiti

  5. O le suavai suamalie e faia i le vaega o le laʻau moni lona lua, e tusa ma le 3 vaiaso talu ona maeʻa. E le pei o le tele o togalaau aina, lea o le faagasologa e tele le atuatuvale, e aoga tele mo tamato, talu mai le aʻa o laau toto pe a maeʻa ona faʻalauteleina, lea e mafai ai ona faʻaleleia suiga i tulaga fou o le siosiomaga. O fualaau e fafagaina pe tusa o le afa itula muamua, ona aveese lea mai se pusa masani ma se faaputuga eleele i luga o aʻa ma totō taitoatasi i palasitika po o ipu tipi o le 8-10 cm, ua tumu i le mea e tasi.

    Mo le tele o togalaau vao, o le suavai e matua mafatia lava, ae o tamato e faapalepale lelei le taualumaga

  6. 7-10 aso pe a uma le pikiina, o fuamato e fafagaina i soʻo se fugalaau faʻapitoa mo fualaau. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia pe a uma le isi 2 vaiaso. Vai suamalie i latou, ae masani lava, i le taimi lava e mumu ai le pito i luga o le meaʻai.

    O fualaau Tomato e fafagaina, ma le mataituina o le fua o le fugalaau fautuaina e le gaosi oloa

  7. O le faʻamalosi o laʻau e amata i le 12-15 aso ao lei totoina i se nofoaga tumau. Muamua, nofo i fafo o le ea e tapulaa i le 2-3 itula, ona faʻalautele lea seia oʻo i le po atoa. I le 2-3 aso muamua aʻo lei totoina, e le mafai ona toe aumaia ni laau toto i le fale. O le vevela sili ona lelei mo le faʻamaʻalosi e 10-14 ° C.

    O le faʻamalosia lelei e afaina ai le puipuiga o laau totō, faʻamalosia le fetuunaiga i se nofoaga fou

E mafai ona faʻafeiloaʻi laau toto i le eleele 55-60 aso talu ona lūlū fatu. I le taimi nei, o fualaau e tatau ona faʻalautele i le itiiti ifo o le 25 cm ma maua 5-8 laʻau moni. I le totonugalemu o Rusia, pe a tupu aʻe i lalo o le malutaga, ua latou totoina i le aso muamua aso e sefulu o Me, ma siitia atu i le avanoa e tatala ai le eleele i le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana.Afai o le tau i le itulagi ua sili atu ona leaga, o aso ua suia 1.5-2 vaiaso talu ai. O le mea lea, o fatu mo fatu e tatau ona totō muamua.

E le aoga le tolopoina o le totōina o totogo totō totō i totonu o le togalaau;

Vitio: totōina o fatu tumato mo fatu ma tausi atili ai

Totoina o fatu ma saunia mo ia

O le fuamato o le tomato O le fatu o Bull e matua le fiafia. E faʻaaogaina foi lenei mea i manaoga mo tulaga faʻaleleia. O le nofoaga mo le moega ua filifilia tatala. O le aganuu e le taliaina se ata malulu, ae e le fiafia tele foi i le susulu o le la. O le mea lea, e fautuaina le totoina o nei tamato i lalo o se pupuni o soʻo se mea paʻepaʻe paʻepaʻe.

O le fatu o Tomatoes Bull e totoina ina ia lava le avanoa mo laau

O poloka i le mea e tu ai le vai i le mita pe latalata i lalo o le fogaeleele e vave ona vavae ese. I le leai atoatoa o se isi mea, e tatau ona e fausia ni moega maualuluga (0.5 mita pe sili atu).

O vao o lenei ituaiga e tele tele, o loʻo aʻafia ai aʻa. O le mea lea, e le sili atu i le lua laau totō e tuʻuina i le 1 mita i totonu o le fale koli ma tolu i le avanoa. O le va i le va o vaovao lata ane e tusa ma le 1 m, o le laina o laina e 70-90 cm. Ae manaʻomia pea le tuʻuina atu o se nofoaga mo le faʻamalosi poʻo isi lagolago.

O le mauaina o se seleselega tele e le mafai i se vaega o le le atoatoa o uiga lelei. O le eleele e tatau ona matua lelei, ae i le taimi lava e tasi e malamalama lelei lava, e maua ai le mafai faʻaleleia masani ma le le mafai ai ona susu le susu i aʻa. O le mea sili ona talafeagai o le sierozem poʻo le loam. Afai o lona fatuga e mamao ese mai le lelei, fai oneone (mo le mamafa o le eleele) poʻo le paʻu omea (mo le malamalama).

O le lelei o le mea e sui ai e aʻafia foi i le aganuu na tupu muamua i lenei nofoaga. E le totoina le loto o se povi pe a uma isi tamato ma soo se Solanaceae i le lautele, pe afai e le itiiti ifo ma le tolu tausaga ua mavae. O muamua lelei mo le aganuʻu o loʻo faʻatalatalaina, o laau vavalaʻau, aniani, kerika, laau mai le aiga Paʻu, Legumes ma Cruciferous. Ma o le fatu o le Bull e matua aoga lava mai le vaiaai ma fualaau suamalie. I fua o fualaau aina, o fualaau aina e sili atu ona tele, faasolosolo, ma faateleina ai le gaosiga.

Eggplants, pei o isi laau mai le aiga Solanaceae, o ni mea muamua e le manaomia mo tamato

E tatau ona e tausia lelei sauniuniga o le togalaau i le taimi muamua, o le tautoulu mulimuli. Vaʻaia vave le paleni-faavae o le palapala. Afai e ese mai i le le faaituau, o le falaoamata o le dolomite, o le pefu laupapa po o le pefu o le atigi fuamoa (250-450 g) e faaopoopo faatasi ma fomaʻi tatau i le faagasologa o le eliina. Ina ia faʻaleleia le faʻaleleia o fualaʻau, o le meaʻai (e tatau ona pala) poʻo le faapalaga, e tusa ma le 10 lita i mita taʻitasi, e tufatufaina i luga o le moega. E tatau ona faʻaaogaina le nitrogen (10-15 g) i le tautotogo, faʻatasi ma le tatalaina o moega, lea o loʻo faʻatino pe a ma le lua vaiaso aʻo lumanaʻi le vaʻaia o le fatu o Bull.

Humus - o se vailaau masani e faʻaleleia le faʻaleleia o le eleele

Vitio: tapenaga o le eleele mo tamato

E saunia foi se fale kati mo tamato i le tautoulu. Afai e mafai, ia fautuaina e sui atoa le palapala. Pe sili atu foi faaopoopo 8-10 cm o humus fou. Latou teli i luga le palapala, faʻatasi loa ona faʻaumatia otaota uma, ma sasaa i le vai kuka poʻo se faʻamaunuuga o le patipati o le potassium mo le faʻamaʻiina. O le tioata ma i se tulaga masani o mea uma ma le faamoemoega lava e tasi e solo i le masima lime solution. Pe mafai foi ona e susunuina i se faitotoa ua tapunia ma faamalama se tamai vaega o le sulphuric saber.

E lelei lava, ao lei totoina tomato i totonu o se fale lauʻeleʻele, e tatau ona sui le eleele atoa, afai e le mafai, o le mea e tatau ona tatau ona faʻamaʻi.

Faʻamalosia le eleele i le eletise ma faʻaleleia lona lelei i totonu o le kiona i le amataga o le tautotogo, e mafai ona e totoina se manulele lanumeamata (laulaʻau lauulu, vetch, phacelia). A maeʻa pe a ma le lua masina, ona vaeluaina lea o laula ma totō ile eleele.

E fautuaina e totō tomato ile ao, e le vevela le tau. O le eleele i lenei taimi e tatau ona mafanafana. E lava pe a fai o le vaiaso talu ai e le pa'ū i lalo ifo le 17 ° C. le vevela ole aso.

I le taimi muamua, o vailaʻau uma ma pu e lelei ona faʻamaligi i vai mafanafana. I le pito i lalo tuu sina lima o le humus ma sina tamai efuefu. Ua totoina fua laau ina ia le itiiti ifo i le 3-4 cm le tumau mai le eleele i le pito i lalo o laulaau. Ua toe inu lelei foi vao; O le suavai e sosoo ai e naʻo le taimi lava e maua ai aʻa i se nofoaga fou ma amata ona tupu. E masani lava e tusa ma le 10 aso e masani ai. I le taimi lava e tasi, o le a latou manaʻomia le nonoa i se lagolago. A maeʻa le isi 1.5 vaiaso, e fautuaina e faʻafefe le vao e faʻaosofia ai le atinaʻe o aʻa faaopoopo. Tomato i luga o le laufanua ia le itiiti ifo ma le lua vaiaso muamua e puipuia ai mai le susulu o le la ma le fesoasoani o le ufiufi mea i luga o arcs.

O le totōina o tomato i totonu o le eleele e toetoe lava leai se eseesega mai se faiga tali tutusa mo isi togalaau aina

Vitio: totoina totō totogo i totonu o le togalaau

Tausia o Tomato i luga o le laufanua ma le fale lauʻeleʻele

O le manaʻomia mo le tausia lelei ma le maeʻa maeʻaeʻa o le tasi lea o mea le lelei o le Bull Heart. Ae ona o le tele o fualaau suamalie tele ma matagofie, e naunau tagata fai togalaau e faapalepale se mea e pei o lena.

Faʻasa

O le fatu o Tomatoes Bull, pe afai e le vevela tele le tau i luga o le auala, e faʻafefe i le va o 4-5 aso. O le fuainumera e pei ona tuputupu ae o le vao e faasolosolo malie ona faateleina mai le 5-7 lita i le laau i le 10-12 lita i le taimi e tupu ai. I le vevela, vai tele, e oʻo atu i le 15 lita. O le taimi sili mo le faʻataʻitaʻiga o le vave po po o le leva o le afiafi. Naʻo le mafanafana, faʻaputuina vai e faʻaaogaina. O lau o le vao, lea e leai ni vai, faʻapogisa ma matagi i lalo, faʻataʻamilo i le ogatotonu.

O le auala e sili ona lelei mo le fatu o Bull o le faʻavaivai. E faʻatagaina ai oe e faʻafeiloaʻi le vai i luga o aʻa e aunoa ma le faaleagaina o le palapala. Afai e leai se mea faʻapitoa e mafai ona faʻapipiʻiina se ituaiga o mea, vai i luga o le taʻaloga annular faataamilo i lalo o le ala poʻo luga o laina umi i le va o laina. O le fufuluina o se seleselega o se filifiliga le talafeagai. Laʻau vai e tafe i luga o le laau e mafua ai le pa'ū tele o puaa, fugalaau ma fualaau aina. O faʻamaʻi o le tele o faʻamaʻi pipisi e salalau atu i totonu, i totonu o le kiona e mafai ona mafua ai le la. Ma afai e te sasaa vai i lalo o aʻa mai se suāvai poʻo se pulumu, e vave lava ona fufulu ese le masini, o loʻo faʻaalia ma faʻagogo.

Lelei mo soʻo se ituaiga tomato - faʻafefe o le vai

I totonu o le greenhouse, i le faaopoopo atu i le malulu o le eleele, e tatau foi ona e mataʻituina le maualuga o le malulu o le ea. O le ituaiga Bull Heart e mama, ae na o le pau lea e faatatau i le palapala, ae le o le siosiomaga. Mo le mea mulimuli, o le faailo sili ona lelei o le 65-70%. O le mea lea, o taimi uma lava pe a uma ona fafaga, e tatau ona lafoaia le fale koli. O le tane vai i totonu o loʻo ufiufi i se tapuni. O le vevela i totonu o le potu e tausia i le 22-25 ° C i le ao ma le 16-20 ° C i le po.

A oʻo ina totoina totoga i totonu o se fale lauʻeleʻele, faʻaopopo i le maualuga o le eleele, e tatau ona e mataʻituina le malulu o le ea

O le faʻaleleia lelei o le vai i le taimi o le fausiaina o ovaries fualaau aina e sili ona taua. O le le maua o le susu e mafua ai le paʻu o le tino. Ma e tusa ma le masina aʻo lei seleseleina, e fautuaina e faʻaitiitia i le mea e manaʻomia. A le o lea, o fua o le fatu o Bull o le a liu suavai, o le a le maua e le tino le tofo o uiga o le ituaiga.

Vaʻaia mai le suāsusu, pulumu ma soʻo se isi auala e faʻafeinu ai, lea e paʻu ai le vai i luga o le vaomatua, faʻapitoa e le fetaui tomato

O lenei tamato e faʻaalia ai le faapalepale lelei, ae e le aoga lava le faataitai. Afai e le mafai ona e nofo tumau i le togalaau, mulch le eleele. E matua matautia lava le afaina i isi vaitau o le faaumiumi o le lāmala i le gasegase ae tele le suavai. O lenei mea e mafua ai le sologa lelei o le fua.

Vitio: Fautuaga mo le totoina o tamato i fafo

Fertilizer application

E manaʻomia e le Tomato Bull ni fua o meaʻai i le taimi o le tuputupu ae. E le afaina le ituaiga fuālaʻau, e tali tutusa lelei le vao i mea uma e lua ma mea e faʻaleleia ai minerale. E aumaia i aso uma e 12-15 aso.

O le taimi muamua e faʻamaʻaina ai vao vao 2-2.5 vaiaso talu ona totoina i se nofoaga tumau. I le masina muamua, o fatu fatu o Bull e manaʻomia le gaʻo. O lenei elemene fesoasoani e fesoasoani i togavao e faʻamalosia ai le fausia o le lanu meamata. I le lumanaʻi, e tatau ona lafoaia atoa. O le televave o le malosi o le eletise i le eleele e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi maʻi, faʻalavelaveina le faʻavaeina ma le fuaina o fua, ma aʻafia ai le lelei o latou tofo.

E pei o isi mea e faʻamalolo ai le suavai, o le Uria i le mea saʻo e tatau ai mo le togavao i le amataga o le atinaʻe

I le masina muamua pe a uma ona totoina, o le faʻaaogaina o vailaʻau oona e masani ona faʻaaogaina (urea, ammonium nitrate, ammonium sulfate), faʻafefe 10-12 g i le 10 l o le vai. I luga o se togavao e faʻaalu 2-3 lita o fofo.

I le isi, e mafai ona e fesuisuiai fugalaau faʻapitoa mo tamato ma soʻo se fugalaʻau. O lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasalaga o laʻau ma laumei, faʻi paʻu, fefete, falaoa paʻu, povi pulu, povi paʻu manu.

Ua saunia le falaoamata mo le 3-4 aso, ua maeʻa ma faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 8 ao lei faʻaaogaina

I le masina mulimuli ao le i oʻo mai le fua, e aoga tele le pefu laupapa. O se punavai masani o le potassium ma le maika. E fautuaina e le au fai togalaau le suʻeina o ovaries o fualaau oona ma le vaifofo o le apocaila (2-3 g / l) ina ia latou malosi.

I totonu o le fale lauʻeleʻele, o le vaeluaga i luga o laei e sili atu i le 15-20 aso. E leai se timu e tafe mai ai meaʻai mai le palapala. Ma o lona soona inu i micro ma elemene elemene mo tamato e afaina ai.

Vitio: o faʻaaliga o le tausia o tamato i totonu o se fale koli

Faiga fai togalaau

Eseese Bull fatu o le vaega o mea e fuafuaina, e ui i lea e tatau ona fausiaina. Taʻitaʻi se vao i le tasi, o le maualuga o lua pu. I le tulaga muamua, o fanau uma (o totogo mai fafo e tupu aʻe mai le axils o laʻau) ma le laʻau i le uluaʻi fualaau aina e aveesea. I le faaiuga mulimuli o le ovary tuua 2-3 fasi pepa, leai se isi. I le lona lua, o le matafaioi o le isi faʻaulu e tofia i le laasaga muamua. O le pine pito i tua pe a uma ona faia ni pulumu fualaau aina 2-3.

Ina ia mafai ona fua tele fua o fualaau o le tomato, e tatau ona e aveesea uma le "tele" mai le togavao

Laʻasaga faʻamaʻapeʻapeʻa ma vaʻaia e tamaʻi tama i se naifi malosi ina ia le faʻaleagaina ai le meaʻai autu. E le eseese le fatu o fatu fatu i laʻau lauolaola, o le mea lea, o le aveeseina faaopoopo o laulaau e le talafeagai.

Tomato stepson - o le pito i luga o le fana na faia i le fusi lau

Aʻo tuputupu aʻe le vao, e faʻapipiʻiina i se solo po o se isi lagolago. E foliga mai, o le ai ai se manaʻoga e faʻaleleia palasi suamalie, ona e tele i latou i le fatu o Bull. Ma o le nonoa foi o le a fesoasoani e aloese mai la latou fesootaiga ma le eleele. O le auala sili ona faigofie o ni nai lagolago i tafatafa o le moega ma se uaea poʻo se maea e faʻasa i le va oi latou i le 3-4 laina. I totonu o le greenhouse, e mafai ona e nonoa vao i le taualuga. O lona maualuga e tatau ona le itiiti ifo ma le 2.5 m, ina ia maua ai e le tamato fatu fatu o le Bull lagona lelei.

A o tuputupu ae se tamato, o le fatu o le Bull e tatau ona nonoa na o nonoa, ae faapena foi ni pulumu fua i le lagolago

O le taua faasaga i le tuai

O le faailoga muamua o le tuai o le paʻu o le lanu enaena-enaena faʻavavevave faʻapupulaina avanoa i luga o lau ma laʻau. I tulaga o le maualuga o le susu, o le pito i lalo o le laupepa ua tusia i totonu o se paʻu papaʻe e pei o le fuga. Ona foliga mai lea o lanu enaena i luga o fua. O ie i lalo e faamalulu ma pala. Vaʻaia o togavao e mafai ona oʻo i le 70%.

O le faʻamaʻi umi o le sasa moni lea o laau uma mai le aiga o Solanaceae

I le puipuia o le atinaʻeina o le tuai o le paʻu, e tatau ona faʻamaʻi le fatu aʻo lei totoina. O fualaau e totoina i le 2-3 aso pe a uma ona totoina i se vaifofo o le sulfur colloidal, suauu paluga poo lefir ua faʻafefiloi i le vai ma le faʻaopoopoga o le iodine. E le gata i lea, o ia togafitiga e tatau ona faia i vaiaso taʻitasi, ma isi auala. O le isi togafitiga faʻalapotopotoga mo le puipuia o se fasi uamea paʻu ua nonoa faataamilo i le pito i lalo o le aʻa. O le palapala i luga o le moega e masani ona fufuluina i luga o le pefu laupapa, ma e tele ni tioata o le potassium e faaopoopo i le vai mo le fausiaina.

Afai e leai se mea e faia, o le a leai se mea e pagatia ai le tagata fai togalaau o se vaega taua poʻo le atoa o fuamato

Fungicides ua faʻaaogaina e faʻafetaui ai le faʻamaʻi. O le tele o faifaatoaga e sili ona fiafia i le taimi nei o aʻafiaga o le natura (Ecosil, Bayleton, Baikal-EM), ae o loo i ai i latou e sili ona filifilia ni vailaau e suʻesuʻeina taimi (copper chloride, Bordeaux liquid, vitriol blue).

Afai o le taimi mo le tauiviga ua misi, ma ua toetoe lava uma uma laulaau ua uma ona aafia, o togamato e vave togafitia i se vai masima (1 kg i le 10 l). O lenei mea o le a faʻaumatiaina ai laʻau uma, e pisia ma ola maloloina, ae le faatagaina le galo e pasi atu i fua, o le a latou maua le taimi e faʻamalolo ai.

Vitio: ua leva ona paʻu ma auala e faʻafefe ai

Totoina o tamato Manua fatu i le fale

Mo le tuputupu ae i le fale, o le fatu o le tomato O le fatu o Bull ma soo se ituaiga o meaola e maua mai ai e le talafeagai. O le mafuaaga autu o le tele o le laau. Mo ia ituaiga vao e le lava le lautele e oo lava i le faapaologa, e le fiafia i luga o le windowsill. O aʻa e latou te maua e mamana, atiaeina, i se tapunia lata o le ulo o le a le lagona lelei tele.

E le gata i lea, o ituaiga o le vave taumafataga ma se vaitau matua e le silia 90-100 aso e masani ona filifilia mo le totoina o se fale. O le loto o se povi e le faamalieina ai lenei faitalia.

Mo le totoina i luga ole windowsill ma luga o le faapaologa, o ituaiga tomati ua filifilia, o ona foliga e matua eseese lava mai fafo o le fatu o Bull

Toto o lenei ituaiga e faigata ona tuʻuina atu meaʻai i le aofaʻi saʻo. I lo latou le atoatoa, o fua o le a le mafai ona fua. Ae o le tausia o le fualaau poʻo le faʻaitiitia o vaitaimi i le va o laei e le o se filifiliga.

E fetaui lelei lava mo le windowsill o ni ituaiga ituaiga tamato e sili ona manaia mai le vaega o le lauiloa po o le tulaga masani, o lona vao e le sili atu i le 0.5 mita le maualuga. E manaʻomia foʻi ona latou faʻatau fua-o ia tamato na vave vave ona tupu. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le fatu o Bull e sau mai se opera eseese.

Tomato Reviews Bull Heart

Sa ou tausia le fatu o Bull i vaitau e lua talu ai. O le mea moni, o fua e laʻititi tele pe a uma le pulumu lona lua. O le mea moni, o tamato e sili ona lelei, ae maualalo-gauaʻi. Na ou sui i se analog o le fatu o Bull - Cardinal. Ma le tele foi, fugalaau, fatu-foliga, tagata e taʻua o le fatu o le Bull.

Dusya

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=53455

Mo se taimi umi, na teena e le fatu o Bull le eseese ona o le maualalo o le gaosiga. E lelei le tofo. Faʻasalaga tele le lanu, i luga o faʻamatalaga vao, e tusa lava pe matataʻu e fai atu, ni nai tamato.

Sedoy

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=53455

E tusa ai ma le tofo o tamato O le fatu o Bull - i le uiga o le suka, e le mautonu, toetoe a leai ni fatu, o le mamafa o fualaau aina i luga o le fua o le 500 g. Le lanu e le felelei solo, o mea vaivai e malolosi ma tele, ae na totoe ia vaega muamua e 5 i luga o le togavao, o le isi na vavae ese, le fefe, A uma, o le a tuai fua, mai le aso 14 Aperila. O le a ou totoina ni nai vao mai aʻu fatu. O fua, i le ala, e le mumu, e pei o le tele o ata, ae lanu mumu, le maualuga, fai sina pulou, pei o luga o le maketi ao ou laitiiti. Mata o le a toto muamua ...

Koliri

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=53455

Bull's heart - just yum-yum! O aʻu o se tagata fai togalaau muamua tausaga, o loʻo totoina mea uma mo le taimi muamua. Na tupu le fatu o Tomatoes Bull, lapoa, toetoe lava a leai ni fatu, o le tele e 670 g. Ae e le tauamiotonuina, o lona uiga, maualuga. Sa ou totoina i latou i totonu o se fale kiona tioata (le vevela).

Lolochka

//www.forumhouse.ru/threads/88269/page-6

Na tupu le fatu povi poʻa. Ioe, o le tamato e le o se fua tele, ae masalo o le a ou totoina foi lenei taimi, ma o le a maofa ai malo.

Nataly

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=240.60

O le loto o le povi o se vao vao, i luga o le laufanua o le eleele e 1.7 m. O le vaeluagalemu, o le fatu-foliga, maroon, o fua e suamalie, lelei. Pauna 250-500 g, nisi mea.

Nadine

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=240.60

Ioe, ioe, o le fatu o Bull o se tamato suamalie ma suamalie. Ioe, o lenei ituaiga ei ai ana lava uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e matua tuai ona faʻatusatusa ma isi ituaiga.Ia, e le fetaui mo avanoa - e le fetaui i se fagu. Ae o se mea manaia !!!

Elena Tsareva

//fermer.ru/forum/sadovodstvo/5320

Tese i tamato O le fatu o Bull e le lelei tele. Ma latou te le fetaui lelei mo le veleina, sili atu ona suamalie. Taumafa - ioe, e le masalomia, e matua lelei, ae le talafeagai. Atonu o le a latou faia mo le patati patati.

Nata

//fermer.ru/forum/sadovodstvo/5320

O lena tausaga, na ia totoina ai tamato mo le taimi muamua i lona olaga ma pau atu ai i le fatu o Bull. Leai se faafitauli, ua totogo tamato i luga o le vao. Ma o le a le suamalie, le tino ... Na 'ai ma fiafia tagata uma.

Nadezhda Lazareva

//ok.ru/ldacha/topic/66836405125219

Lagona le saoloto e toto se fatu o Bull, na o le vave lava. Ufiufi ma fafaga lelei i luga o le auala, ona maeʻa lea o mea uma. Ae mo le salting, latou te lapoa tele ma suamalie.

Svetlana Trapeznikova

//ok.ru/ldacha/topic/66836405125219

O le fualaau o le tomato o le Bull's Description ua tosina atu ai le tele o fai togalaau. Ae mamao mai tagata uma e maua se seleselega tele. O le faafitauli muamua o le tuai ona matua. Afai e te tuai i le totoina, e le mafai ona e faatali mo fua, aemaise lava i se tau lelei ma luga o le eleele. Ma o la latou fua tele o lona uiga o le manaomia o le faateleina o tui o meaʻai ma le susu, o le faʻavaeina lelei o se togavao. O le mea lea, e tatau ona e ofoina atu le taimi i le tausiga o togalaau. Ae ui i lea, o le uluai tofo ma le maualuga o le gaosiga ma le tekinolosi lelei tau vaomatua e totogiina mo mea faigata uma.