Fualaau aina

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le faʻaaogaina o pasili fatu i le susu ma faʻamalosi togalaau

Pasili - mata aoga. E aofia ai suauu taua, tuʻuina atu o se manogi faapitoa, ma i le aofaʻi o vitamini e tauva ma fualaau faisua.

O le laau e le lelei, ae o le vave tutupu aʻe o fatu o lenei matagofie aoga o nisi taimi e le faigofie, ma e le toatele tagata e iloa le auala e vave ai le faagasologa.

Faʻateleina le vaitaimi umi o le germination. Ina ia faatelevave, ua fautuaina le au fai togalaau ina ia saunia fatu aʻo lei totoina. O se tasi o auala talafeagai lelei o le faaseʻe i le susu. E uiga ia te ia ma o le a talanoaina i lalo.

Aafiaga i luga o fuʻa

O le tuai o se tasi lea o auala e saunia ai fatu pasili.

O fatu e tuʻuina i sina susu susu, sosolo ai iina, faʻafefe le susu ma amata ona 'ala aʻe' ma atiina ae malosi. E le gata i lea, o le susu fou faalenatura o se punavai faanatura o vaega o le ola maloloina ma elemene, lea ei ai le aoga aoga i le tuputupu ae o le lanu lanumeamata.

Aisea e te manaʻomia ai le susu i le susu? Pasili fatu e iloga i se atigi eleelea. I le taimi o le galo, o le a faasolosolo malie lava, ma o se taunuuga o le totogo e faigofie ona vave ma vave.

E i ai se vaega patino o le gaʻo i le susu. Ona o lenei mea, o loo teuina ai fatu, puipuia mai latou mai mu. Mo se lelei sili atu, e manaomia le saunia o le eleele i le taimi e tasi ma le suamalie o fatu..

O le a le vave o le fomaʻi?

O le pasili o loʻo faʻaalia i se vaitaimi uumi o le fatuina o fatu. A uma ona lūlūina, e tusa ma le 20-25 aso e pasi ma naʻo le taimi lena o le a amata ona iloagofie ai lanu muamua i luga o le togalaau. O le fufulu i le susu ma le faʻaleleia o le palapala ma le lime e faʻapuupuu ai le taimi lenei. O le faʻamaʻi pipisi e tupu muamua muamua: 7-10, poʻo le 3-5 aso pe a maeʻa fatu na saunia i le eleele. Mo le taimi mulimuli e faalagolago i le tulaga o le palapala, o le timuga ma le tau.

Mea faʻapitoa poʻo le paʻu: o le a le mea sili?

E sili atu le lelei o le tuʻuina atu o le susu faanatura fou, talu ai o fuamoa uma ma elemene o loʻo i totonu o le aofaiga tonu o loʻo teuina i na o iina. Mai le paʻu (susu susu) o le a le faʻalavelaveina. A faʻamalūina i le vai, e te maua se oloa gaʻo e leai se gaʻo e le puipuia ai fatu.

E faʻapefea ona filifili susu susu?

  1. Faʻalogo i le ola. O le susu susu o loʻo teuina e le silia i nai aso.
  2. I luga ole afifi e tatau ona tusia "susu". O le tusi "oloa gaosi susu" poʻo le "susu susu" o se faʻamaoniga lea o se mea o le paʻu.
  3. Liligi le susu i totonu o se ipu malamalama.. Afai e iai ni paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o puipui e faasolosolo lemu i lalo, o se mea lelei lea (o le susu o loʻo i ai le gaʻo gaʻo).

Mo le fufuluina o pasili o fatu e sili atu ona lelei le filifilia o le susu po o le susu atoa ma se pasene maualuga o le gaʻo. Pasteurized, tao, toe faʻaleleia mai le matutu mo lenei faʻalavelave o le a le aoga.

Laasaga i lea laasaga ma lea auala pe faapefea ona e pala

Aʻo lei faia le faʻatinoga, e taua le gauai atu i le olaga ola o le fatu. O le fatu pasili ma se ola ola mama e le mafai ona tulaʻi i luga ma le maualuga o le togafitiga.

O fatu o soʻo se faamalu e mafai ona teuina e le sili atu ile 2-3 tausaga pe a uma le seleselega. Pe a faʻatau fatu i se faleoloa, o le aso e muta ai ua faʻaalia i luga o le pusa.

O vaega nei o laasaga autu o le faʻatinoga.

  1. Malosiaga. Mo le faʻaogagofie, e fautuaina e ave ipu papaʻu (laulau poʻo le saula). E mafai foi ona e ave sina ipu. Ufiufi i le pito i luga poʻo le ufiufi ata.
  2. Asiasiga ma filifilia fatu. O le sini o le vavaeeseina o faʻataʻitaʻiga, faʻasolosolo ma mamanu faʻataʻitaʻiga. E mafai ona e asiasia visa: lafo ese uma fatu ma le faaleagaina. E mafai ona e sosolo i sina vai mafanafana: o fatu maloloina ma maloloina e tumau i le pito i lalo.
  3. Taimi faʻatino (po o le a le tele e teu ai). Fufulu sina susu susu i le 40 tikeri ma tuu fatu i totonu. Ufiufi le atigipusa i le polyethylene ma tuu i totonu o se pogisa, mafanafana. Alu mo le 10-12 itula. Afai e sili atu lau fatu, o le a susu le susu. I le susu susu e suia ai le microflora. E oo lava i fatu maloloina o le pasesa na maua i le susu susu, atonu e le alu maualuga.
  4. Isi gaioiga. A uma ona fuʻeina fatu, e sili atu le tuʻuina atu i luga o pepa poʻo le paʻu ma faʻagogo sina mea itiiti. E le tatau ona fufulu, e pei ona mafai e le vai ona fufulu ese se ata vevela puipui malu.

Gaioiga pe a uma le faʻasagaga: o afea e mafai ai ona ou faʻaumatia?

I le gasegase o fatu, e tatau ona saunia se fasi fanua i se mea tutusa (fufuluina i le lime, eli pe mu, faʻamama). Lūlū fatu e tatau ona totō vave pe a uma le fula: pe a ma le 1 le itula talu ona maua mai le susu ma faʻamago.

E tatau ona tuu fatu i le eleele, ona fufuluina lea o sina eleele laitiiti ma faʻamama. O le auala sili i lenei mataupu o le a faʻapipiʻiina i totonu o se fagu moli. O le eli loloto i totonu ma le sasaa tele o fatu e faasaina. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le taimi faatalitali mo fualaʻau: nai lo le 7-10 aso, o le pasili o le a totogo mai i le 1 masina.

O le a se mea e mafai ona suia?

E tele isi fesuiaiga mo le galo o fatu pasili. O le lisi lenei o mea e mafai ona suia ai susu.

  • Suavai po o le faamamaina o vai e le o ni suavai.
  • Soap solution. Fufulu mai le fasimoli tagamea.
  • Vodka po o le ava malosi i le 40 tikeri.
  • Suauu pati.
  • Malosiaga malosi o le chamomile poʻo valerian. E mafai foi ona e faʻaaoga le sua o le aloe.
  • Vailaʻau faʻasaina faʻapitoa (Epin, Humat ma isi). E mafai ona faʻatau i latou i faleoloa faapitoa.
  • Faʻasologa o le faʻalavelave faʻalavelave (nitrophoska, faʻamaunuʻu).
  • Faʻaleleia (togafitiga i le ea, sili atu tomai faʻapitoa mo le gaosiga o fale gaosi oloa).

O le mea lea, o le muai fufuluina o pasesa o fatu o se faʻamaoniga o le vave faʻateleina.