Laʻau

Chives: gutu maloloina poʻo fugalaau matagofie? O ia mea uma ma le isi!

Schnitt-aniani o se laau sili ona manaia: e mafai ona mafaufauina i le taimi e tasi o se fualaau faisua, tuuina atu vave vitamini i le laulau, ma avea o se mea teuteu, teuteuina o le togalaau ma fugalaau matagofie. O aganuu e le manaʻomia ona totō i tausaga taʻitasi. E faʻatupulaia mo le tele o tausaga ma e manaʻomia sina faʻaleleia.

Faamatalaga faʻatau

E maua i le tele o atunuu i le vao vao vao vao ma e mafai ona maua i vaitafe vaitafe ma lauʻeleʻele susu, i le mea e leai se vevela tele. I totonu o le togalaau, e masani lava ona tupu i totonu o atunuu o Indochina, Amerika, atunuu Europa, e lauiloa foi i lo tatou atunuu. I le avea ai o se faamalologa ma le teuteuga o laau, ua totoina ai le risini talu mai le senituri lona 16, ma mo le faaaogaina i meaai ua tupu talu ai nei lava.

E tele igoa o chives, mo se faʻataʻitaʻiga, saoasaoa, solo, sipela. E taua foi o le sipisi Siberia, aua e masani ona maua i tua atu o Urals, ma i le faaSiamani, schnitt o lona uiga o le "tipi tipi". A latou fai mai "aniani vao vao" po o le "faleaiga", latou te maua foi ni chives.

Chives - ma se faʻatau meaʻai fou, ma le teuteuga o le togalaau

Chives - faʻalauiloaina laau toto. Ae i totonu o togalaau, ua tupu i auala eseese: e pei o se aganuu masani, ma toe totoina i le 1 pe 2 tausaga. O le vaega eleele lalo ifo e aofia ai nai tamai pulu pagakeke o le tino (e oo atu i le 20 fasi vaega i le laau). Latou lanu violē-lanu mumu (i nisi o ituaiga brownish-paʻepaʻe) ma faʻauʻu i se vaʻaiga puupuu. O aʻa autu e faʻalautele mai le pito i lalo e talitutusa ma filo papaʻe ma e mafai ona loloto loloto i totonu o le palapala i se mamao o le 0.5 mita.

O lanu lanumeamata lanumoana e foliga mai o ni tubules manifinifi: o le lautele e 2-5 mm, o le umi e oo i le 45-50 cm. I le tausaga lona lua talu ona totō, o fuga fuga e fai mai i pulu taʻitasi, lea e fuga i tausaga taʻitasi i se aganuu masani. I totonu o se togavao 3-4-tausaga, o le numera o togi e mafai ona oʻo atu i le fiaselau, ma o le numera o inflorescences i le foliga o pulu mumu o lanu paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli e tele. Fugalaau fugalaau i le tautotogo o le tautotogo ma tumau pea seia aulia Aokuso, ma e tele fatu ua faia i le faamalu, lea e liuliu i le faaiuga o le taumafanafana.

O fugalaau o le Chives e le gata ina matagofie, ae o ni laau matagofie foi o le meli

E lua faʻasalaga o lenei laau: alpine (poʻo le Rusia) ma Siberia. I le gagana Rusia, o le aʻafiaga o le fatu e tupu tele, o le vao o loʻo i ai le tele o lālā matagofie, lea e amata vave ona tupu vave pe a uma ona seleina. O le aniani Siberia e fai ma lapopoa laulaʻau tele; e sili atu le vaivai o lona totogo. O faʻasalaga uma e lua e matuā malulu lava, ae o Siberia i lenei tulaga e ese mai i se auala lelei, e toetoe lava a le faʻavaivai. I le vaitau o le tuputupu ae, o laulaau o aniani matutua e tetee atu i le vevela leaga e oo atu ile -6-8 ° C, fualaau laiti - e oo i -3-4 ° C.

Faʻaaoga atua

Chives, chives, toetoe lava o le fiafia e tasi e pei o ulu o aniani aniani, ae toetoe lava a le 'aina. O lenei lanu ua tupu ae mo le lelei o lanu mumu ma le manogi, lea e faaopoopo i soupeti, salati, pies.

O 'au o chives e le gata o se mea lelei, ae e aoga foi, aua o loʻo aofia ai le tele o elemene:

  • seleni
  • zinc
  • Manganese
  • faʻalavelave
  • amino acids (arginine, histidine, methionine, ma isi).

Faʻaaoga meatotino o chives:

  • faʻaleleia manaoga;
  • faatulaga le gaoioiga o le gastrointestinal tract;
  • ei ai sona aafiaga lelei i le gaioiga o fatugaʻo, ate, fatu cardiovascular;
  • tautua o se meafaigaluega sili ona lelei mo le puipuia o le malulu ma eseese faʻamaʻi pipisi.

O eleni e fai se sao i totonu o le togalaau: o se laʻau o le meli, faʻafeiloaʻi ai le falala, fesoasoani i le tau faasaga i faʻamaʻi faʻaleagaina o le tele o laau.

Vitio: tuputupu ae ma faʻaaoga atua

Eseese o chives

E tusa ma le lua ituaiga o vevela o chives o loʻo lisiina i le Setete Setete o le Rusia. Le sili ona lauiloa i latou:

  • Bohemia E mafai ona ola le ituaiga i le tasi nofoaga mo le 5 tausaga. O lau muamua i le tautotogo e mafai ona tipi 3 vaiaso talu ona amata le tuputupu ae o le vaitau. O le tofo o laulaau o le semi-sharp. O le gaosiga i le tausaga lona lua o le ola o le ola e oo atu i le 200 g o le lanu meamata mai le togavao. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi.

    Bohemia - o se tasi o ituaiga muamua

  • Moli vine. Mai le amataga o le tuputupu ae o laulaau i la latou aofaʻiga maualuga, e oʻo atu i le 3 masina, ae mafai ona filifilia le seleseleina i le taimi o le taumafanafana. O le tofo o laulaau lanumeamata lanumeamata, e ufiufi i se paʻu palapala, peninsular. Faʻafefe saʻo i le peronosporosis.

    Medonos ituaiga e le o vave ona fua, ae e manaia tele

  • Chemal. Laʻau maualuga-fua mai, mai le 1 m2 e oʻo atu i le 7 kilokalama o vao vao. O le maualuga o laʻau mai le tasi laau e tusa ma le 600 g, o lanu e lanu meamata, o le mafiafia o le paʻu e faʻalelei. I tulaga o tulaga leaga, o le vailaʻau e matua aʻafia lava i le paʻu palapala.

    Chemal - o se tasi o mea sili ona maualuga e maua mai ai ituaiga o chives

  • Tautotogo. E tusa ma le masina e pasi mai le amataga o le tuputupu ae o lau laau i le seleselega. O le vao e maualuga tele, mamana, o laulaau ua faʻavae, e vaivai le paʻu solo. O le tofo o se mea e sili ona mataʻutia. O le gaosiga mo le atoa o le 3-4 cuts e oʻo i le 6 kilokalama / m2. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuga faigata o le taumalulu.

    O le sipuni o le sipuni vai e masani ona tetee i laʻau

  • O Crocus o se ituaiga vave o le matua: o le uluaʻi seleseleina e mafai ona faia i le 2 vaiaso talu ona amata le laʻau. O le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata, o le vevela solo o le mea e masani ai. O le gaosiga e maualalo, ma a mavae le 3-4 tausaga o le a pa'ū lemu. O le ituaiga e taua tele mo se seleselega vave o le manaia sili ona lelei ma le tetee atu i le vaitau o le tautotogo.

Vaʻa i fafo

O Chives e mafai ona tupu aʻe e ala i le lūlū saʻo o fatu i totonu o le togalaau, ma e ala i fatu. Latou amata ona kukaina ia Mati, pe a oʻo lau laʻau i le maualuga o le 10 cm ma le lelei o le tau, latou te totoina i totonu o le togalaau. Ae peitai, afai e leai se mea e tatau ai ona vave totogo vave totogo totogo i le tausaga muamua, latou te le faia lenei: aniani ua faamoemoe mo le totoina i le togalaau mo le tele o tausaga ua vave totoina i eleele puipuia.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

E mafai ona totō Chives i totonu o le togalaau pe a maeʻa soʻo se fualaʻau totō: e le o se mea e faʻatau i ona muamua. O ia lava, e pei o ituaiga aniani uma, e fiafia e ola i tafatafa o kāloti: o nei mea totō e fesoasoani le tasi i le isi, o mea e osofaʻi ai faʻafefete. O le amataga o le seleselega o le lau e mafai ona maua i totonu o moega lelei. I le isi itu, o le sipuni e vave vave ona vevela i le la, o lona uiga o le penivbra o le a avea ma maliega mo chives.

O le moega ua saunia i le tautoulu. Talu ai o lenei lanu e masani lava ona totoina mo le silia ma le tasi le tausaga, e taua tele pe a eliina ma le faaeteete e aveese ai rhizomes o vao vao. Ua faaopoopo atu Sand i le mamafa o palapala palapala, humus poo le faapalaga, faapea foi ma fafie laupapa i soo se eleele. O masani masani e masani: e uiga i se pakete ma le 0.5 l i le 1 m2 tusa ai.

I le leai o se mea e gaosia ai le meaola, superphosphate ma soo se masima vailaʻau e mafai ona faʻaopopo i le palapala (e ui lava e le o se filifiliga pito sili lea), ma i le tautotogo, ae leʻi leva ona totoina, faaopoopo le 15-20 g o le ammonium nitrate poʻo le Urea.

E faʻafefea ona kuka mea totō

Soo se tasi e tupu aʻe chives mo le silia ma le tausaga e masani lava ona teuina faʻatasi ma a latou fatu, lea e faigofie ona fai i le tautoulu. E mafai foi ona faatauina i le faleoloa.

Chives e masani lava ona laʻititi ifo nai lo aniani, ae e taulima tutusa lelei.

O le a totogo ma mamago fatu, ae mafai ona faatelevave lenei faagasologa. O le faia o lenei mea, ua sasaa mai e le o se vai malulu ma totoe mo se aso, o taimi taʻitasi (3-4 taimi ile taimi lea) suia le vai. A maeʻa, ona tuʻuina atu lea o fatu i luga o soʻo se ie poʻo se pepa pepa solo ma faʻatagaina e faʻagogo i meaola, pe a uma ona toto.

Lauina o fatu

E masani lava ona luluina chives i le togalaau i le tautotogo, ae o le autumn (taumalulu) e mafai foi ona lulu. I le tulaga mulimuli, o fatu e totoina mago i le loloto o le 2 cm, ma mulimulitaʻi mai luga ma se laumei malulu o laisa po o laʻau pau. E tatau ona faia lenei mea ao lei amataina le kiona. I le tautotogo, e mafai ona lulu le mulch, ma o le a le pine ae totogo fatu. Ae ui i lea, o le totoina o le toto e masani ona faʻaaogaina.

I le vaeluagalemu o le auala e sili atu ona faigofie le selesele i le faaiuga o Aperila, i le itu i saute i le vaveao. E totoina lemoni i ni togavao na saunia muamua, lea e faasūsūina mai le suāvai e aunoa ma se suʻi. O le loloto o le totoina o le tusa ma le 1 cm. O le mamanu o le lulu e faigofie mo le fai togalaau: latou te faia ni laina i le togalaau pe tasi.

O le toʻatele o tagata alolofa e totoina se atua, naʻo "mo le taimi muamua."

O le polokalame e faʻalagolago foi i le umi e faatulaga ai le moega. Afai o tatou talanoa pe a ma le tasi le tausaga, e fautuaina le totoina o laau totō ma totoina i latou, mo se faataitaiga, e tusa ai ma le polokalame o le 15 x 5 cm Afai e selesele le seleselega autu i le tausaga lona lua, ma ua le toe totoina laau, o le a totoina fua fatu. O le mamao i le va o laina e tausia pe a ma le 30 cm. I laina, e masani ona e luluina: o le germination i fatu o chives e le lelei tele.

E foliga mai le lanu pe a uma le 1-1.5 vaiaso (fuafua i le tele ma le tau). A maea le fausiaina o le 1-2 laulaʻau, o le a vevela, ma tuʻu ai se mamao i le laina o le 8-10 cm. A maeʻa le miliuga lona lua (pe a mafai ona vaʻaia vao vao), o le mamao e 15-20 cm le maualuga. tausaga, ona i le va o le vao e tatau ona 25-30 cm; i lenei faʻatusa, e mafai ona faʻateleina le avanoa ile laina 40-50 cm.

E fa o vao vao, lea e ola i le togalaau, e le o paʻi mo le fitu tausaga, ae na o sina taimi e faamusu ai. I le amataga o le tautotogo, tatou te 'ai greens ma le fiafia, ona oʻo mai ai lea o le taimi mo isi vailaʻau o le vine, peitaʻi ua galo ia atua. Talu ai e toetoe lava a le maua e ia le tausiga, e le tupu tele.

Onion Care

O le anatea o Schnitt e le o se mea e masani ona tupu. Faʻataʻitaʻiga, o le faʻaleleia o le togavao, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le vevela ma le veleina e na o le 1-2 tausaga muamua lava e manaʻomia, ona totoina ai lea o le sipisi ina ia avea ai se meaola ma e amata ai ona taofia vao.

O eletise, ioe, o le a faapalepale vao, ae e sili atu ona leaga i latou i le taimi muamua i le taimi

Ae o le siʻosiʻami e manaʻomia ai le tele o vai, e ui lava e mafai ona tuʻuina i se taimi le tumau faʻamago atoatoa o le palapala. O le tele o le susu o le "nofo malie", ae le o se mea seia oʻo i le suavai. O lenei lanu e masani ona faasūsūina ma tele, aua i le tulaga o le faʻamamagoina o le palapala, o le tofo o laʻau ua faʻaitiitia le malosi. Afai o nisi mafuaaga e faatagaina ai, e tatau ona e ofoina atu se vaega o le seleselega: tipi le laʻau ma faʻaleleia lelei le togalaau, ona toe fafaga ai lea ma toe inu.

Fertilizing, pei o vai, e le tatau ona faasaoina. E faʻaaoga mea uma: o mea uma e lua o le mullein (1:10) poʻo le manulele o manulele (1:20), ma le fafie (sasaa se tioata ile 1 m2), ma fugalaʻau.

O le tele o laei o luga e faalagolago i le tulaga o le eleele, ae ui i lea, pe afai o le tipiina o laʻau e faia i totonu o le tele (mea uma ua tupu i luga o laau i le taimi e tasi), ona maeʻa ai lea, o laei pito i luga e sili ona manaomia.

Suiga

Afai e tuua le chives mo le tolu tausaga ma tua atu, e mafai ona e mafaufau e uiga i le toe suia. A leai, ona o le tuputupu aʻe o le totoina ma le faʻaitiitia o le palapala, o le gaosiga o oloa e mafai ona amata faʻaitiitia. Pe a faʻapipiʻiina, latou te vaeluaina le vao, ma e mafai ona faia lenei mea toetoe i soo se taimi o le tausaga, ae sili atu i le tautoulu po o le tautotogo. Aʻo le i faia le taotoga, e matua lelei le vai i le togalaau.

I le eliina o se togavao i se suo poʻo le paluga, ua matua vavaeeseina atoa mai le eleele. O le vaevaega e mafai ona faia i ni numera, ae sili atu pe afai oi latou taʻitasi o le ai ai a itiiti ifo o le 8-10 'amu. O vaeluaga vavae ua vave ona totoina i le loloto e tasi i se nofoaga fou, matauina le mamao i le va o le 30 cm, ma ua faʻafeinu lelei.

Afai o le fanua o le autumn ma le kulu ua leva ona faamoemoeina, e sili atu i le mulch plantings ma le peat or humus.

Tuputupu mai fatu mai le fale

I le leai o se togalaau, e mafai ona e totoina le tele o vao o vevesi, e oo lava i le fale, i luga o se windowsill po o se faletusi. O fua mo lenei mea ua saunia i le auala masani, e ui lava o se faʻaosofia o le alualu i luma (mo se faʻataʻitaʻiga, Epina) e mafai ona faʻaopoopo e faʻavaveina ai le germination.

E faapefea ona lulu le aniani i le fale:

  1. O se mea e leai se mea, e aofia ai le oneone, humus ma le eleele, e sasaa atu i totonu o se atigi pusa e tusa ma le 20 cm le loloto.
  2. I le otootoina o le lūlūina o togavao ma faʻamaligi lelei i le vai, tuʻu fatu i le loloto o le 1.5 cm i le 2-2.5 cm.
  3. Lūlūina o fatu ma se meaʻai, faʻafefiloi i le vai mai se fagu sulu ma ufiufi le atigipusa i tioata poʻo ata.

Soo se koneteina e talafeagai mo le fale ua tupu

I le vevela o le potu, e tupu mai laau pe a mavae le 6-8 aso. A maeʻa lena mea, e tatau ona e aveese le ipu malamalama ma tuu le atigipusa i luga o le susulu o le la ma se vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 18e uiga iC. I le maualuga o le vevela (sili atu ma le 23e uiga iC) o lau e tutupu vave, ae le o le "malosi".

Atonu e te manaʻomia le faʻaopoopoina o moli faʻaopoopo pe afai o le ao o le ao e itiiti ifo ma le 12 itula.

Faʻasaʻa aniani i le fale i taimi uma, ae itiiti i sia mea laiti. Faʻalagolago i le natura o le palapala, atonu e tatau ona faʻaleleia alavai ma fai ni pu i le pito i lalo o le pusa. Faatasi ai ma le amataga o aso vevela, o le tele o le vai o le a matua faateleina. O lona vevela e le o se mea tele, ae e le tatau ona malulu. E manaʻomia le tuʻuina atu o le maualuga o le faʻafefe i le potu e tusa ma le 70%.

O le aniani o le a le lava le meaʻai i totonu o le eleele mo se taimi puupuu, o lea e tatau ai ona e tausia le fafagaina, a leai o lau o le a vaivai ma laiti. E faalua i le masina, e fafaga vai i se vaifofo o soʻo se fugalaau faʻapena e saunia e tusa ai ma faatonuga mo ia.

E faigata le fautuaina o le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina i le fale, ae o le taimi nei i faleoloa e mafai ona e maua ni otootoga mai ia mea e le masani ai: atonu o le filifiliga aupito sili lea, e ui lava e le o le tau sili ona taugofie.

Lua masina talu ona aliali mai muamua, ua mafai ona amata ona tipi lau: atonu na o le filifilia, ae le o le mea atoa. O le a le tele o le taimi i le fale o le a ola chives, e faalagolago i le tausiga ma le mafai ona faatumauina le vevela manaʻomia ma le malamalama i le taumalulu.

Faʻafefea ona faʻalautele chives

O le auala pito sili ona faigofie e faʻavaeina ai le vaevaeina o le vao. E sili le vaeluaina o le laau i le 2-4 tausaga: i le taimi nei o loʻo faʻamalosia, ma pe a talepe le vao o le uterine, e mafai loa ona e maua se aofaiga tele o tama teine. O le taimi lelei mo lenei mea o le tautotogo (e le sili atu nai lo le saoasaoa vave o le laʻau amata) pe o le amataga foi o le autumn.

O le laau ua tipiina lelei ma tipi laulaau ma aʻa: faasolosolo, i le umi pe a ma le 15 ma le 5-7 cm. E masani lava ona gagau le togavao i lima, o nisi taimi e te manaʻomia e fesoasoani i se naifi. I vaega taʻitasi taʻitasi, o le a le itiiti ifo i le 4-5 'amu. O fualaʻau e totoina e tusa ai ma le masani masani ma faʻafeinu lelei.

Faʻaleleia e fatu e sili atu ona mamafa, ae toe faʻaleleia laau totō. O fatu e seleseleina i le taufaʻaiuga o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu aʻo latou matutua. Afai ei ai se tulaga lamatia o le a faʻavaivai ai faamalu, e mafai ona tuʻuina i luga o mea e faʻaaogaina ai le gau. E le o teuina ni fatu mo le umi: i le tolu tausaga, o la latou germination e matua laitiiti lava. O le mea lea, e sili atu le toto i latou i le tausaga a sau.

Vitio: Faʻailogaina o le atua i le vaevaeina o le vao

Maʻi ma meaʻai

Schnitt-aniani e seasea lava ona mai, e masani ona asia e iniseti. I lenei tulaga, o mea faʻamaʻi faʻapitoa e ese si ese mai i latou na e faaleagaina ai aniani masani.

Mo chives, na o le lua faʻamaʻi e matautia tele:

  • Downy mildew (poʻo le peronosporosis). E afaina uma lava vaega uma o le laau. O lanu lanumeamata vaivai e foliga mai i laulaau lanu meamata, ma o le a maua ai le pefu masani o le fanua. O lau e vave faʻagogo, ona mate ai lea o le laau atoa.

    Malosiaga malosi - o se faʻamaʻi matautia lava e mafai ona fasiotia ai laau

  • Onu ele. O lanu samasama-lanu moli e foliga mai i luga o laulaau, o se taunuuga o le a latou le maua ai a latou tulaga tau pisinisi.O se taunuuga o lenei mea, ua faʻavaivaia uma le laau, o le aofaʻiga atoa o le seleselega ua faʻaititia.

    E mafai e le palapala ona faʻaitiitia faʻaititia le au

Faatasi ai ma mea sili ona matautia o meaola faalafua o chives:

  • Laʻau o le lau o le lau. O lenei pusi e oʻo i le 7 mm le umi, e foliga mai i foliga, moli-mumu i le lanu. E pei o le tele o togalaau faʻatoʻaga, o ona aʻa e sili ona afaina (o lanu lanu samasama). Latou te uila i luga o laulaau, ona nofo ai lea i totonu. O se taunuuga, e leai se mea e totoe o le fua.

    O se puʻe matagofie e mafai ona tuʻu ai se faʻatoʻaga e aunoa ma se seleselega seleselega

  • Taʻalo tapaa. O le iniseti e i lalo ifo o le 1 mm le telē, lanu mai samasama i le enaena. O laumei e mama. Vaitafe o le tau e fesoasoani i le salalau o le meaola. O faʻasalaga uma lava ma o latou laʻau e afaina ai laulaau: o meaola siliva e tumau pea pe a maeʻa, faʻatasi i le mea na tupu i le ogaoga o le faaleagaina. O se taunuuga, o laulaau e lanu samasama ma faʻagogo.

    O laʻititi pito i lalo e 'ai' aniani i totonu ma fafo

  • Ono crypto-scavenger - o se sui o le au sovils e tusa ma le 2.5 mm i le lapopoa, lanu uliuli pe toetoe lava uliuli i le lanu, faatasi ai ma se proboscis. O faʻailoga o mea uma e lua o le faapaologa ma ona aʻa. O le faaleagaina i le tuua e se pusa e foliga mai o le iniseti masani, e ala i le tele - e pei o taʻaloga lautele. O le crypto-hopper e le faʻaumatia uma le laau, ae faʻaititia ai le fua.

    Onion-scavenger - o se faapaologa masani, o le aniani faʻamaʻi ma lona faʻamaonia

Togafitiga ma Puipuiga

O le puipuia o mea totō e fesoasoani i sina mea itiiti o se puipuiga o faʻamaʻi: faʻamafanafanaina fatu mo le 10 minute i le vai vevela (e le sili atu ma le 50e uiga iC) ma le taofiofi o le siti i le vaeluaina o le vao mo le tele o itula i le la. Afai o nisi faʻamaʻi ua aʻafia ai laau totino, muamua lava, e le tatau ona e faʻasaoina fualaau ua leva ona tutupu: e tatau ona vavae ese ma mea e le talafeagai mo meaai, tanumia pe mu. Muamua e mafai ona e faʻapalapala le eleele i se vaifofo o le sodium chloride (5%), ona faʻatasi ai lea ma le vai mama, ona faʻalagolago lea i le tulaga: e ono manaʻomia ai le faʻaaogaina atoatoa i le fesiitaiga o togalaau i se nofoaga fou.

Aua le totoina aniani i se nofoaga e tasi mo le tele o tausaga. E masani lava e tatau ona faʻaumatia soʻo se vao, talu ai o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻapipiʻi iai. O laʻau e le tatau ona tuʻuina i le taumalulu: i le faaiuga o le vaitau, e tatau ona vavae ese le vaega uma o le ea.

Faʻamatalaga faigofie, e pei o le teuteuina o le tapaa ma le faʻaumea tagamea (faʻapipiʻiina i laau) poʻo mea e faʻapipiʻi i le meaʻai (tuʻuina i tafatafa o le togalaau) lelei faʻaleagaina meaola faalafua.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi i luga o aufana malosi e matua le manaʻomia, ae i uluai faailoga o le peronosporosis, o togafitiga ma le 1% Bordeaux vai e mafai ona faʻatinoina. E ui i lea, e le ogatasi lelei le laʻau o le sipuni ona o le vevela o ie, e tusa ma le 50 g o soʻo se fasimoli i se pakete vai e tatau ona faʻaopopo i le fofo.

Seleseleina ma teuina

Faʻalagolago i le manaʻoga, e mafai ona e tipiina i ni taimi se tele o fulufulu 'ulu poʻo toetoe lava o vaega uma o le ea i le taimi e tasi (o le taina atoa e faataitai i le 2 i le 4 taimi i le vaitau). O le tipi e tauamiotonuina pe a oʻo lau laʻau i le maualuga o le 25-40 cm. O le taimi mulimuli e aveese ai le seleselega e le sili atu i le ogatotonu o Setema. Afai e le manaʻomia ni laʻau e maua mai ai ni fatu, e faʻaumatia foi i laulaau ao laiti.

A maua le seleselega, e maua ai fulufulu pupuu i luga o laau

O lanu sili ona manaia ua na ona tipi. Ae afai e manaʻomia lou teuina, latou te faia i totonu o ato tapuni poʻo ni koneteina e faia i le polyethylene i totonu o le pusaaisa. Soifua ile tausiga - e le silia le 2 vaiaso. Faʻatasi - naʻo totonu o le pusaaisa po o le faʻagogo.

Schnitt-aufana teuteu le togalaau ma lau lanu lanu meamata ma fugalaau matagofie. Afai e te le faanoanoa i le togalaau atoa mo ia, o le a ia tuuina atu i lē e ona le laʻau vitamini mataʻutia, lea e taunuu i le laulau i luma o le tele o fualaau faisua ma faaauau pea ona fiafia seia oʻo i le tautoulu. O le tausiga o lenei riki e itiiti lava, o lea ua amata ai ona lauiloa.