Laʻau

Blackcurrant Lazybones: tuai le fuaina o fua ma fualaau suamalie tele

Blackcurrant e mitamita i nofoaga i soʻo se faʻaiʻuga a le aiga. O se tasi lea o fualaau sili ona lauiloa a Berry. E tele taimi e tutupu ai ituaiga eseese ma aso eseese e fiafia ai i fualaau suamalie ma maloloina i le vaitau atoa. E faapitoa le fiafia i le au faifaatoaga o le lazybones Currant lapopoa, e fiafia i le seleselega i le faaiuga o le taumafanafana.

Black Currant Lazybones: faamatalaga eseese, uiga, ata

O le ituaiga na fafagaina e saienitisi S. Knyazev, L. Bayanova, ma T. Ogoltsova i le faaiuga o le seneturi mulimuli i le All-Russian Research Institute mo le Filifilia o Fualaau Fualaau aina pe a pasia Bradthorpe ma Minai. Talu mai 1995, ua aofia ai i totonu o le Setete o le Setete ma fautuaina mo North-West, Central, Volga-Vyatka ma Middle Volga.

O le Blackcurrant Lazybones na gaosia i le faaiuga o le seneturi talu ai ma talu mai lena taimi na sili ona lauiloa i le au fai togalaau

O se igoa e le masani ai - Lazybones - na maua mai le ituaiga ona o le maeʻa o le taimi o le taumafa: o fua na gaosia i Aokuso, ma o le a le taimi na amata ai ona ola isi ituaiga o lenei togalaau. E i ai ni nai ituaiga o meaʻai e tuai. Faatasi ai ma foliga e tatau foi ona maitauina se tele tele o le fua ma se suamalie suamalie.

Feʻau

Currants e fausia ai se vao umi, lautele-salalau faʻasalalau, saʻo, malosi, lamolemole mūmū o se malamalama lanumeamata, auro i le pito i luga. O laulaau e lima-lobed, lapoa, lanumeamata, susulu, e aunoa ma le pala, ma ni fusi lapopoa lautele i autafa. Buds o le lapopoa, i le foliga o se paʻu, e valiina i lanu lanu piniki-lanu violē, ua faia i le umi atoa o lālā. E fuga lauusiusi i fugalaau, e pei o logo, ma gaʻo mumu. O le tele o laʻau o loʻo i luga o le tautau umi, e oʻo i le 8 cm lima.

Currant Lazybones e tupu aʻe i se umi, faʻasalalauina vao ma lala malolosi

O le mea sili ona aoga o le ituaiga o fualaau lapoa lapotopoto, o le mamafa o le 2.5-3.1 g, brownish-black, sweet. E aofia ai: sugars - 8.3%, vitamini C - 157.0 mg%. O le tofo o loʻo faʻamauina i le 4.5-5 points. O togalaau e le o le tasi le itu. O le pulupulu o se mea malie, o le manogi, o le paʻu e laʻititi i le mafiafia. Mai le 1 ha, e tusa ma le 110.5 c.

I se tusi. Lavabear autonomomy - 45%, e mafai ona fua mai e aunoa ma ni faʻaopopo eletise. Ae ia faʻaleleia le tofo ma faʻalauteleina le gaosiga, e fautuaina e totoina isi vailaʻau lata ane: Binar, Odzhebin, Mamo Pilot, Belarusian Sweet.

E taua foi le vailaau mo le malosi o le malū - e faʻafeiloaʻi ai foi mafiafia mataʻutia (-34), o le mea lea e masani ona atinaʻe lautele i Leningrad ma Pskov. E le gata i lea, o Lazybones e teteʻe atu i faʻamaʻi o faʻamaʻi masani e pei o le paʻu ma le anthracnose, e seasea ona aʻafia i se ato faʻamau (1 point). O mea le lelei e aofia ai le matua le tutusa o le seleselega, o le faamaligiina o fua o vine mama ma se tulaga maualalo o le felauaiga.

Black Currant Lazybones Faʻatauaina mo Laʻau Mamanu Lautele

Laufanua Faʻamasinoga

O le totoina o fualaau aina suamalie ma maloloina ma aoga, e tatau ona matau nisi o tulaga.

Aso ma nofoaga

E mafai ona e totoina le fuamini uliuli i le tautotogo ma le autumn. Ae ui i lea, talu mai le vave amataina o le togavao, i le taimi o le totoina o le tautotogo, e le lava le taimi e atiina ae ai le aʻa, o le lamatiaga o lona maliu e sili. O le mea lea, o le taimi e sili ona lelei o le tautoulu, e mafai ona e totoina se vao i le masina o Setema seia oo i le ogatotonu o Oketopa. O le mea taua e manaʻomia le totoina o le laau i le 2-3 vaiaso ao le i amata le malulu, ina ia i ai le taimi e aʻafia ai.

O le mauaina o fualaau

O le totoina o mea totino o le ki lea i se seleselega i le lumanaʻi. O le mea lea, e le tatau ona e faʻatau ni fatu laau i maketi faʻanatura, faʻatau, lea e masani ona latou ofoina atu ni mea maualalo poʻo se eseesega eseese. E sili atu ona lelei le faʻatau i fale tausimai ma togalaau faʻatoʻaga. Mo le totoina, e sili atu le faʻaaogaina o laau taʻitoʻatasi ma lua tausaga le matutua.

Pe a faʻatau mai ni togalaau, e tatau ona totogia faapitoa ile aʻa

I se tusi. O le lua-tausaga le matua sili atu ona vave aʻa ma vave amata fua vave.

Pe a filifilia fatu, e tatau ona e iloa:

  1. E tatau i le fale taʻitasi ona faia le 1-2 togi e oʻo i le 25 cm le maualuga, 1-2 skeletal roots 15 cm le umi ma le tele o aʻa filo.
  2. O se fanau e lua-tausaga le matua e tatau ona i ai ni afifi viliina e oʻo i le 40 cm le maualuga, ma e 3-5 lelaina aʻa 20 cm le umi faatasi ma se paʻu samasama ma atiina ae ni aʻa vevela.
  3. O aʻa e tatau ona aunoa ma le faaleagaina ma pala. Fautuaina ia togafitia i latou i le omea, lea o le a taofia ai i latou mai le masimama.

Fesoasoani Ina ia mautinoa o le laau ua filifilia e fai ma fuamoa uliuli, ia na ona tilotilo lava le paʻu o le lala: o le lanu lanumeamata ei ai sona manogi manaia.

Afai e maua mai fua o fualaau aina i le taufaʻaiuiuga o le autumn, e faʻataʻaina. O le faia o lenei mea, o loʻo eliina ai vaovao i se laufanua lanu, e totōina laau i luga i le itu i saute i luga o se laulau o launiu po o le galu, e ufiufi i le eleele ma ufitia i lapnik.

Sauniuniga i le nofoaga

O le nofoaga sili ona talafeagai mo le Bummer e puipuia mai le matagi, e mafanafana lelei e le la. O le tele o le la e susulu ai le laau, o le suamalie o fua o le ai ai. I totonu o le paolo, o le togavao e alu atu, o le a avea le suamalie ma mea laiti. Ina ia puipuia le laau mai le matagi mālū malulu, e sili atu le totoina i luga o le pa.

Blackcurrant Lazybones toto i luga o le pa o le a puipuia malu mai matagi malulu mamao

O le ituaiga e matua le taua i le eleele, ae e sili atu ona fua mai i luga o oneone lalelei e laei lelei. E tatau ona manatuaina o le curranti uliuli e le talafeagai mo le sili atu o le malosi o le eletise, i ia itu e tupu ai le leaga, o le a suamalie fua. O le mea lea, ina ia faʻamalolo le palapala, 500 g lemu i le 1 m2.

E le talafeagai le totoina o vao i eleele maualalo o loʻo malulu ai le malulu poʻo le vai o le eleele. Afai e le mafai ona filifili se isi saite e aloese ai mai lologa, fai ni alavai mo le faʻafefe vai.

I le va o togavao e tatau ona lava le avanoa, e le itiiti ifo i le 1 m - faʻatasi ai ma le totoina o le vaovao e sili atu ona faigofie ile tausiga ma seleseleina. O le faʻamaʻiina o le vao e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le gaosia o oloa ma le leaga o le tofo o vine.

E taua. Aua e te totoina Lazybones pe a fai e ola ai vao. O le mea sili ona lelei e muamua mai mo blackcurrant o pateta, sana, rye, ma leki.

Faʻamasinoga

I le taimi muamua, i ni nai vaiaso aʻo lei totoina, e tatau ona saunia le saite: eli ma faʻaleleia le eleele, aveese le rhizomes o vao. Le faʻaitiitia o le acidity, lime, faʻapipiʻi. I lalo o togalaau taʻitasi latou te eli ai se lua 40 cm le loloto, 50 cm le lautele, ma tuu ai se mamao o le 1-1.5 m i le va oi latou.

  1. A o lei tau i le pito i lalo o le lua, ua sasaa ai se eleele lelei o le eleele, fefiloi ma le humus (1 pakete), lefulefu (300 g) ma le superphosphate (200 g).
  2. E totō se laau i le maualuga o le 45 tikeri, ae o le ua uʻu ua tanumia i le 10 cm pe sili atu - o lenei mea e fesoasoani i le faʻaalia o aʻa faaopoopo ma totō fou e tutupu aʻe i se vao vao i se taimi puupuu.

    Toto le laau i totonu o se pu i se tulimanu, lea e saofaga i le saoasaoa o le tuputupu ae o aʻa ma le tulaʻi mai o ni vaovao fou

  3. Latou te faʻatumu le lua i le eleele o le meaʻai, faʻanoanoa.
  4. Vai le vaʻa (10 l) lelei.
  5. Faʻamama le palapala ile vaomago, vaovao, otaota ma se laulau 8 cm e puipuia ai mai le vevela ma taofi le susu.

E taua. E totoina i le eleele mama, o le a aʻafia le aʻa, faʻamalosi ma faʻamalosia i le taumalulu, ma i le tautotogo o le a vave ona tupu ma amata ona fua mai.

Vitio: tulafono faavae mo le totoina o fatu

Tausiga talafeagai

A o le tuputupu ae, e le tele se taumafaiga, e ui lava i lea, e le tele le fafaga ma le lalaga pito i luga, teuteuina lelei, ma le puipuia o faamaʻi ma meaola faalafua e fesoasoani i le fausia o se laau ola maloloina o le a maua mai ni fua lelei mo 15-20 tausaga.

Faʻasa

E faʻamamaina le suāsusu 2-3 taimi i le vaiaso (1 pakete i le fafie) i le vai mafanafana e vevela i le la. I le le lava o le suāvai, ua mamae le lau, o le a fua le fua ma ua pala. O le aganuu e manaʻomia tele lava le susu i le vaitaimi o fualaau taumafa, aua o le taimi lea e taatia ai fugalaau, lea e fai ai le seleselega o le isi vaitau. E sili ona lelei le faʻaleleia i le afiafi, ina ia lelei le susu o le palapala, ma o aʻa e tumu i le vai. Ae ui i lea, o le tele o le susu e aʻafia ai le atinaʻeina o laau totō, e mafai ona mafua ai le faʻafuaseʻi o maʻi faʻaleaga.

I le gasologa o le vaitau, e faʻafefe ai le puluvaga o le vao, e faʻasaʻo le vai pe a fua le sua

Siʻosiʻuni currants mai le suāsusu, e ala i le fufuluina o se pulupulu poʻo tafatafa o le ogaumu ma se loloto o le 15 cm, faia i le aʻa aʻa. Pe a fua le sua, e taofi le vai e taofi ai i latou mai le taʻe.

Laʻei pito sili

O luga o laei e fesoasoani i le faateleina o le gaosiga ma se faʻaleleia atili o le vaomatua, o lea latou te toto ai i le eleele lelei. I le tautotogo, i le faaiuga o Mati, e fafagaina le laau i le faʻamalolo o le kulimi (40 g o le Urea 10 10 l), paʻu moa (100 g 10 l). A oʻo ina fausia ia ovaries i lalo o le vao ia faia le nitroammophoska (150 g 10 l). I le tautoulu, e faʻamaʻaina ai currants i le humus (10 kilokalama), lefulefu (100 g m2).

O fualaau faʻapitoa e aofia ai elemene uma e manaʻomia mo le tuputupu ae ma le fuaina o fuamini uliuli

E taua. E le o faʻaaogaina le fua o le Nitrogen fertilizers i le taimi o le tautoulu, ina ia aua nei mafua ai le tuputupu ae o ni vaovao fou, lea e leai se taimi e faʻamalamalamaina ai le malulu ma mafai ai ona oti.

Teuteu

Ina ia mafai ona totoina se laau maloloina e maua ai fua lelei, e amata ona amata ona amataina togavao pe a uma ona totoina: faapuupuu le mama i le 2/3 ma tuu le 4-5 buds. O lenei mea e fesoasoani i le atinaʻeina o paranesi.

  1. I le tausaga lona lua i le tautotogo, seia oʻo ina tumu le tumutumu, vaivai, mago ma momotu lala, o le faavae o le vao e tatau ona avea ma lala e tolu.
  2. I le tausaga lona tolu, e 5 puʻe malolosi malolosi e totoe i le vaomatua.
  3. I le fa tausaga, o le faʻavaeina o le togavao i le tipiina ua maeʻa. E tatau ona i ai pe tusa o le 15 skeletal branches o age eseese.

    O le teuteuina o le Blackcurrant e fai i tausaga taʻitasi i le amataga o le tautotogo; o lālā vaivai ma paʻu ua aveesea i le tautoulu

Mulimuli ane, e faia le teuteuga o le tuai, aveeseina o tuai tuai, tuu saʻo tamaiti, malosi, tafe ma vaivai. I le autumn, ua aveeseina lala ua mama ma mamago.

Vitio: tausiga o blackcurrant punaoa

Sauniga o le taumalulu

Eseese Lazybones e faʻafeiloaʻi le malulu malulu, o lea e le manaʻomia ai e le togavao se faʻasusu faaopoopo. O le puipuia o le maluluina o aʻa, o le poloka o le poloka e mulimulitaʻi i le solofanua solofanua, otaota, pe a uma ona faʻamamāina mai vao leaga ma faʻamamaina lelei. I le taumalulu, o le kiona i lalo o le togavao.

Puipuia faʻamaʻi

O le Blackcurrant o lenei ituaiga e teteʻe i faʻamaʻi masani o vao vao. Ae ui i lea, i tulaga leaga e mafai ona afaina i faamaʻi ma osofaia e meaola faalafua. Mo le puipuia, aʻo le i fuga, e fautuaina e togafitia le vao ma se paluga Bordeaux (100g 10 l), Topa (1 ampoule 10 l), Faʻasalalau Maxi (1 ampoule 10 l). A maeʻa le aoina o vine, o laau ma le palapala e togafitia i le Nitrafen (300 g 10 l).

Ina ia aloese mai le faʻamaʻi o le pisapisao, o le faʻaleleia o le togavao faʻatasi ai ma meaola faʻapitoa e faia

Faʻamatalaga

Faatasi ai ma le gafa mai tagata muamua sa i ai le fale vevela e leai ni igoa o vao o le tagata e leai ni tagata, e lua ou "Lazybones" na faatau mai e aʻu. O loʻo i ai pea i latou i lo latou tausaga lona lua ma e le mafai ona ou fai atu se tala e uiga i le latou "tagata matua". Ae o le berry e matua suamalie, suamalie ma tele atu nai lo oʻu igoa "leai igoa" (ma e matua lelei loʻu gauaʻi ma suamalie "igoaless" bushes). Ma o le uiga o le "Lazybear" e faapea o se ituaiga e matua tuai lava, e tupu ai le 3-4 vaiaso mulimuli ane nai lo currants uma. Mo aʻu, o se uiga mama lenei, aua e te le tau fago uma vine i le taimi e tasi, a itiiti o nisi o mea lelei.

seʻau

//www.gardengallereya.ru/forum/10-31-3

O ananafi, na seleseleina ai se taifau paie mai se togavao o le uliuli. I se tulaga lautele e le o tuai tele le aso mo le amataga o le matua, e faifai malie lava ma o laau e tautau mo se taimi umi, toetoe lava a aunoa ma le malepe. O lo latou tofo e le o se mea manaia (lelei tele, e tele naua mea suamalie), ae i lena taimi sa leai ni isi currants uliuli i le itumalo mo se taimi umi. O le mea lautele, o le tagata valea e le o se valea.

Andrey Vasiliev

//www.forumhouse.ru/threads/274296/page-8

Sa ou ola mo le tele o tausaga Currant Lazybones. Ina ua ou fesiligia le tusitala o le ituaiga, o Tatyana Petrovna Ogoltsova, ina ua ia auina mai ia te aʻu le tipi, sa ia tali mai: "Ona ua tuai, ua vaivai o ia." E ola le taifau paie i totonu o se togavao malosi, maualuga le gaosiga, o vine e suamalie, lapoa, ua tuai. Ua uma ona matou aoina uma Lucia, ma Exotica ma Openwork, ma isi mea faapena, ma o loʻo nofo pea le tagata valea i laina. E tatau ona totoina 2X2 mita: o le vao e mamana.

Khalilov-f

//www.7dach.ru/YuliyaGalyamina/smorodina-lentyay-29625.html

O le ituaiga i le aoina na maua ai se nofoaga lelei. E i ai ni mea lelei ma faʻamalosi. O le tele o le ovary na malepelepe, e foliga mai, e manaomia ai le gauai, e le lava mai ia te au, ae maise lava mo le fafaga. Taumafa e pei o le suamalie. O vine e tele tele. O le vao e 3 tausaga le matua, i le aso ua aoina le silia ma le 5 lita, ae le o mea uma e aoina. O le tausaga na teʻa nei, na gase ai vine, sa i ai le tele o timuga, e le fiafia ia i latou, o le paʻu e matua manifinifi, ae le malepe pe a seleseleina. Ou te manatu o Lazybear e talafeagai mo togalaau totō, mo se pele.

Elvir

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10054

I le olaga, o le eseesega e ogatasi ma lona igoa! O le mea lea, i le tausaga na teʻa nei i le tautotogo, na faʻaumatia ai o ia mai le saite. Na ia fua mai ma au mo le tusa ma le 3 tausaga.

Nick2050

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10054

Pe a filifilia se tagata e teu i lau togalaau, e tatau ona e gauai atu i le fua o le vevela Lazybones, o le malulu, faʻasaʻo i faʻamaʻi. Afai e te usitai i fautuaga mo le tausiga o le vao, mo le tele o tausaga e mafai ona e seleseleina fua o fualaʻau, fiafia i fualaau aina fou ma faia ni sauniuniga lelei ma maloloina mo le taumalulu.