Laʻau

Blackberry: ituaiga ma ituaiga sili ona lelei mo le ola aʻe i vaega eseese o Rusia, Belarus ma Iukureini

E leʻi mafaufau o matou augatama i le totoina o vao vao vao i la latou togalaau. O lenei laʻau na filifilia i totonu o le vaomatua, kuka ai le suamalie o le jam, faia ni meaʻai ma na o le 'ai lava. Ae o le taimi nei ua avea nei poloka o meaʻai i totonu o fale o loʻo faʻapupulaina ai fugalaau masani, currants ma gooseberries. Ae ui i lea, o tagata Amerika e mamao mai ia i tatou. I le Lalolagi Fou, o vine ua ola i luga o se fua o fale gaosi oloa. Ma o faila i le lotoifale ua faamanuiaina i le fausiaina o ituaiga fou. O le taimi nei, i le fiafia o le aufaatoaga o atunuu uma, o le blackberry ua sili atu, ua le mautonu ma ua leiloa foi ona vao tuitui.

Kumanica poʻo mea faʻapitoa: ituaiga o vao

Ole vaomago o se vavalalata vavalalata i fugalaau, o tagata uma ia o le aiga Rosaceae. O vaomatua vao o vine vao e masani lava ona tu latalata i vaituloto ma i pito. I Rusia, o ituaiga sili ona taatele e lua: lanu enaena.

O vavao o vaovao vaomatua e fausia ai se puipui puipui e le mafai ona faʻaaogaina

O le televave (Rubus armeniacus) o loʻo maua i le Caucasus i Matu ma Armenia. O le mea lenei sa amata ona tupu aʻe pei o se tasi o mea totō. Ae o le laau na matua pala, lea na faasolosolo malie lava ona sui i ituaiga fou, o nisi taimi e aunoa ma ni laau tuitui.

I totonu o Eurasia, e masani lava ona tutupu mai le vavao e le au faifaatoaga faifaatoaga mo latou lava fiafiaga. Ma luga o konetineta Amerika, o faʻatoʻaga uma ua faʻaagaga mo lenei fale, ua faʻatau mo le faʻatau. O le taʻitaʻi i le gaosia o polosiva o Mekisiko. Toeitiiti lava o le faʻatoaga o fualaau aina uma e faʻatau atu.

Ole televave o le lauiloa tele i Amerika, o fai togalaau i Europa ma Asia e leʻi faataitaiina lenei mea.

O le vaovao o ni laau matutu poʻo ni mea na gaogao ma le rhizomes ma o le ola e ola ai na o le 2 tausaga. O le laau ei ai ni laʻau faʻalavelave lanu, lanumeamata i luga ma paʻepaʻe i lalo. E i ai lava fugalaau. I le faaiuga o Me poʻo Iuni (faʻalagolago i le eseese ma le tau) o le blackberry o loʻo ufiufi i fugalaau fugalaau. A maeʻa, ae le o lanu paʻepaʻe mumu, e aliali mai fua. O Drupe berry beads e faasolosolo malie lava ona sasaa i le sua, redden, ona maua ai lea o se lanu uliuli uliuli. I nisi ituaiga, e ufitia i latou i se paʻu lanu-fulufulu-ulu, i isi o loʻo i ai se laumei matagofie.

O vine o le vaomatua ma togalaau aina o se faleteuoloa o meaʻai

O fualaau suamalie suamalie suamalie e lelei tele. E aofia ai suauu masani, masima, manganese, uʻamea, vitamini A, C ma E. O nei fualaʻau o le a fesoasoani e faʻaitiitia le vevela o le tino, faʻamalolo le afaina, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, faʻamafanafanaina namu, ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

E ui lava i le tele o uiga masani, o laau e tuufaatasia i lalo o le igoa "blackberry" e mafai ona eseese tele i foliga vaaia ma le fausiaina o uiga. I le tulaga masani, e mafai ona vaevaeina i latou i luga, aʻei luga, fesuiaʻiga ma le leai o ni pepa.

Blackberry luga

O le vaomago, lea e ola e pei o vine, e taʻua foi o kumanika. O nei mea e maualuga (2 m ma le maualuga) vao faʻamau saʻo, mulimuli ane pa'ū i le arc. E masani lava latou te ola faʻatasi ma le lagolagosua i luga o se taʻavale.

O fualaau mama e masani lava ona faʻatupulaia e faʻavae i luga o le taʻavale.

I uluaʻi ituaiga, o pulou e ufiufi i le tele, e masani ona feosofi. O le fugalaau srub e sili i le palapala malulu, e aunoa ma le tele o suasusu, o le a maualalo le gaosiga. O fua e fua i le paʻu foliga, lanumoana-uliuli, susulu. O le tele o ituaiga faʻatoʻaga e faʻafefe ai le malulu, e ui lava i totonu o le itu i mātū latou te manaʻomia se fale. Bushberry blackberry faʻalauiloaina e aʻa ma fatuga.

O le vaaiga i luga o pine ua avea ma faavae mo le tele o ituaiga eseese o filifiliga Amerika ma Polish. O Agavam, Apaches, Gazda, Ouachita, Ruben.

Blackberry aʻea (fetolofi)

O le togafiti Blackberry ma laau toto e tafe i luga o le eleele na taʻua o "amioga leaga". O se sui masani o ituaiga i totonu o le vaomatua o le ulu-blackberry e ola i totonu o vaomatua o Eurasia, e aofia ai i le itu i sisifo Siberia taiga. E mafai ona oʻo atu i le 5 mita le umi. Latou te le manaʻomia le lagolagosua, ae e masani ona fusia i latou e fai togalaau i latou. O le tele o meaʻai i se aʻei luga e laʻititi.

O fua e masani ona lapotopoto, e le masani ona faʻaloloa, lanu-violū ma se paʻu vevela. E sili atu le maua o sau o le timu nai lo Kumanica. Ae ui i lea, o le malulu o le ola o lenei laau e maualalo ifo i le averesi. A aunoa ma se puipuiga lelei, o le a leai se mea e ola ai i le tau malulu. Ae o le aʻei luga o le blackberry e faʻafefe ai le lāmala, e le o se mea faigata tele le lelei o le eleele ma e mafai ona tupu i se paolo malulu. O le aganuu e faʻalauteleina e fatu, faʻasolosolo apical.

O ituaiga sili ona tautaua o le aʻei blackberry: Izobilnaya, Texas, Lucretia, Columbia Star, Thorless Logan, Oregon Thornless.

Vaaiga tau soloaiga

O loʻo i ai se blackberry, o le mea lea i le va o se vavao faʻamautu ma fetolofi. O ona lau laau e tupu muamua i luga, ona e alu loa lea i le eleele. O lea laau e tupu mai i luga o laʻau, ma le aʻafia o luga. O lenei ituaiga blackberry e mafai ona faʻafeiloaʻi ai ni fulu malulu, ae e fiafia e faʻasolo i le taumalulu.

Eseesega o le faʻaogaina o solo e aofia ai Natchez, Chachanska Bestrna, Loch Ness, Valdo.

O le telefoni feaveai e muamua ona tupu i luga i le itu i luga o le itu i luga o le itu i luga o le itu i luga o le itu i luga

Spiked BlackBerry

E leai se faʻataunuʻuina o le foafoaga a le tagata, o le ituaiga meaola e le tupu i le vao. Na maua le laau e le o le spiky e ala i le sopoia o laumei vaelua (Rubus laciniatus) ma isi ituaiga. Eseesega e matua leai lava ni laau tuitui, ma ua iai ni totoa, e fetolofi ma lapisi, ua uma ona palu.

O le seleseleina o se faletupe e leai se aoga e faigofie

Vitio: o le lelei o vaomatua ma foliga o lona galueaina

Eseesega

E tusa ai ma nisi o faʻataʻitaʻiga, ua sili atu ma le 200 ituaiga o fugalaiti ua uma ona fausia, e tusa ai ma isi, e sili atu i le afa. O le filifilia o lenei aganuu masani na faia mo le itiiti ifo ma le 150 tausaga. Na maua muamua e le au fai togalaau a Amerika i le seneturi lona 19. O le tagata lauiloa o le Soviet biologist I.V. sa fesoasoani foi i le tele o ituaiga o meaʻai. Michurin.

I le taimi muamua, o le filifilia o fugalaiti na fuafua i le fatuina o laau tetele e fua mai ai fua ia e fesuisuiai i le malulu. I tausaga talu ai nei, na matua fiafia ai le au faifaatoʻaga i le faʻatoʻateleina o ituaiga e le totoina, faʻataʻitaʻiina aso o le suamalie o vine. O lea e mafai e le fai togalaau ona filifili se blackberry e fetaui lelei ma o latou tulaga, e fua faalua i le vaitau. O le faʻavasegaina o ituaiga e matuā faʻamalosia. O le tasi ma le ituaiga lava e tasi e iai le aia tatau e ulu atu ai i le 2-3 vaega.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ituaiga o Agaveam o le taimi e faʻataʻitaʻiina, o se vaʻa vave, taumalulu, ma le malulu-paleni.

Early blackberry

E amata ona vevela le vaomatua i le amataga o le taumafanafana: i le itu i saute - i le faaiuga o Iuni, ia Iulai i matu. O vine e le liuliu i le taimi e tasi, ae mulimuli ane, o le seleselega masani e masani ona oʻo i le 6 vaiaso. Faatasi ai ma uluaʻi ituaiga o meaʻai e prickly ma e leai ni prickly, faʻasaina ma fugalaau fetolofi. O a latou mea e le masani ai, e maualalo ai le toʻa.

Natchez

Natred vine na gaosia i le 10 tausaga talu ai i Arkansas. O se fualaau lapopoa tele lea (avega mamafa o fualaʻau - e oo i le 10 g), e aunoa ma le vao tuitui. O pupuu ua totō, 2-3 mita le maualuga. O fua muamua na amataina ia Iuni. Latou te maua se tofo suamalie, ma le manaia. O le togalaau e matua tupu i le 30-40 aso. Mai le tasi togavao na te pulea e tusa ma le 18 kilokalama o fua. O le faapalepale vao o le laau e maualalo (e mafai ona tu i luga--15e uiga iC) i le taumalulu e manaʻomia le malutaga.

Natchez blackberry e maua ai se fua maualuga o vine tele

Ouachita

O se ituaiga agalelei tele lea o le faʻatoaina o Amerika. Busi e malosi, faʻatutū (maualuga e le sili atu i le 3 m), e aunoa ma vao tuitui. O fua e fua ile lapopoa (6-7 g), faʻatoʻa ia Iuni-Iulai. O le fua, e tusa ai ma tusitala o le ituaiga, e oo atu i le 30 kilokalama mai le tasi togavao. O le faʻafitauli o le faigata lea ona faʻafeteina le maualalo o le vevela (maualuga i le -17e uiga iC) E faigata le ufiufi o vao, latou te le punou lelei.

Ole fualaau o Ouachita e matua fua tele, ae o vine e le tele tele

Giant (Bedford Giant)

O fualaau suamalie o loʻo ola i luga o le telefoni. O le mea lea o le vao ma le tifato o le tumutumu o laau e tumu i vao tuitui. O fualaau lapopoa ma matua suamalie o le tele poʻo le tetele (7-12 g) e amata ona fuaina e Iulai. O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le malosi o le kiona, o le manumalo i lalo ifo o le malulu.

O televave tele e masani ona tuputupu aʻe mo le faʻatau.

Columbia Star

O se tasi lenei o ituaiga Amerika sili ona fou e lei mauaina le lauiloa. Columbia Star o se telefoni feaveai vave ma ni fuʻa tetele (pe a ma le 5 m), e fai si faigata ona tausia le laau. O tagata foaʻi o le feagaiga faʻavae e maualuga le fua mai ma fua tele (e oʻo i le 15 g). O lenei siaki e onosaia ma le onosai le vevela ma le lamala, ae e fefe i le malosi (lalo -15e uiga iC) tioata. Ua matauina e tagata tomai faapitoa le tofo mama o vine.

Columbia Star - o se ituaiga fou fou

Chachanska Bestrna

O le tele o filifiliga Filifilia, lea e oʻo atu i le 15 kilokalama o le fua mai le vao. E faigofie ona piki mai vine mai le vaeluaina o pine, e leai ni laau talatala. Fualaau suamalie e tele, o le suamalie ma le manaia. O lo latou le lelei o le olaga puupuu. BlackBerry Chachanska Bestrna e le lelei, e aunoa ma ni faafitauli e onosaia le vevela, lamala ma malulu i -26e uiga iC, e seasea maʻi.

Chachanska Bestrna - o se vailaʻau e tumu i vine e faigata ona teuina

Osage

Faʻamanatuina e le Faatoaga o Osage e pei o se failauta ma le manogi sili ona faamamaina. Ae ui i lea, o lona gaosiga e le maualuga tele, 3-4 kilokalama o vine ua aoina mai le tasi laau. O laau toto e ola i luga, ma o lo latou maualuga e oʻo atu i le 2 m, o le pine e mailei. O vine e felelei-lapotopoto i foliga, o le tele i le lapopoa. O le tetee i le kiona e vaivai (e le tu i lalo -15e uiga iC), o lea e le mafai ona e faia e aunoa ma se fale e oo lava i le itu i saute.

E oo lava i le telefoni i le itu i saute Osage e manaʻomia ona ufiufi mo le taumalulu

Karaka Black

O se ituaiga fou lea o le amataina o le blackberry, na atiaeina e Niu Sila. O fua faʻaulu (o lo latou mamafa o le 8-10 g) foliga muamua ma maua ai se uiga lelei ma suamalie. Fruits Karaka Black mo se taimi umi, e oo atu i le 2 masina, o laau taʻitasi e maua ai le gaʻo e oʻo i le 15 kilokalama. O le le lelei o lenei mea faipisinisi o ni laau eletise ma le maualalo o le tetee i le malulu.

Faitau atili e uiga i le eseese o la tatou tusiga: BlackBerry Karaka Black - siamupini i le tele-fruited.

O vine o Blackberry Karak Black e faʻaloloa, tutusa ma se taliga

Vitio: le fua o le blackberry Karak Black

Eseesega ma se vaitau masani o le matua

O nei laau e maua mai ai fua i le ogatotonu po o le faaiuga o le taumafanafana. O le tofo o le fua e masani ona faalagolago i le tau. I le tau vevela o le a latou sili atu ona oona, i le vevela e mafai ona latou le toe susu ma mago.

Loch Ness

Loch Ness ua manatu o se tasi o mea aupito sili i le tofo i totonu ole ituaiga o meaʻai. O lenei afa-salalau telefoni e leai ni laau tuitui, o le vao e faʻatusatusa. Harvest Loch Ness seleseleina mai le faaiuga o Iulai. E maualuga le maualuga, ma le tausiga lelei mai le tasi laau, e tusa ma le 30 kilokalama o fualaau suamalie ma se manogi suamalie.

Loch Ness - o se ituaiga telefoni feaveai ma fua tele

Loch Tay

O nei tamaʻi pupuʻu faʻapitoa e iloga i lapisi lapoa (e oʻo i le 15 g) vine ma se paʻu paʻu e toetoe lava a le faʻaleagaina i le taimi o femalagaaiga. Ae o le fua o le ituaiga e le maualuga, e tusa ma le 12 kilokalama i le laau. O fualaʻau fomaʻi o le blackberry Loch Tey e umi, e tusa ma le 5 m, o lea latou te manaʻomia ai le lagolago. Ma aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o le a tatau ona ave faʻamalosi i le fale. Frost i lalo -20e uiga iC faʻaleagaina mo lenei ituaiga.

O Loch Tey e ese mai i mea manogi ma pepelo

Valdo (Waldo)

O lenei ituaiga fesuisuiai o le taimi ua tofotofoina ma ua maua mai fautuaga sili mai le au fai togalaau. Laʻau e aunoa ma vao tuitui, fetolofi, compact, faigofie tele mo vaega laiti. O fualaʻau lapopoa (e oo atu i le 8 g) o vine na amataina ia Iulai. E tusa ma le 17 kilokalama ua selesele mai laau taʻitasi. O le tetee i le kiona o le fuainumera, i se malulu malulu o le tau o le a manaomia.

Valdo o se pusa telefoni feaveaʻi ma maualuga maualuga

Kiova

O le ituaiga e iloga i vine tetele. O le mamafa o le tagata lava ia e oʻo i le 25 g, ma o le seleselega, o loʻo faʻatupulaʻia ia Iulai-Aokuso, e oʻo atu i le 30 kilokalama mai le vao. Ae o le saʻo saʻo lava o lenei poloka lama ua ufitia i laau tuitui. O lenei laau e mafai ona tuʻuina le frost i -25e uiga iC, ae i le itu i matu o le tau i le afiafi o le taumalulu, e manaʻomia le malutaga.

O Kiova o le tele tele o ituaiga failaki

Vitio: Kiowa tele telefoni feaveaʻi

Taumatau togi

O ituaiga o Blackberry o ana vine ua maeʻa, o se tulafono, e le lelei ma e le manaomia ai ni taumafaiga taua mai le fai togalaau. E lelei ona o le seleselega e oʻo atu i le faaiuga o le taumafanafana, ma o nisi taimi i le amataga o le tautoulu, pe a oʻo i isi mea totō o loʻo i ai. Ae i totonu o le itu i mātū, e le faigofie i taimi uma. O nisi taimi o le blackberry e leai se taimi e galu ai muamua aʻo lei muamua le kiona.

Texas

O le tusitala o le ituaiga o le Soviet naturalist scientist I.V. Michurin. Na ia taʻua lana foafoaga "vineberryberry raspberries." O laau toto e tutusa i le fausaga o laʻau, o le taimi o le fua o vine ma o latou tofo.

O le ituaiga o Texas e igoa i Amerika, ae o se failauta o filifiliga a Rusia

O se vaʻa malosi lenei e tafe ai. O moli feʻaveaʻi, pei o gourds, e ufiufi i ni manoa lapoa, leaflets ma faʻalaʻau o loʻo prickly. E sili atu ona faigofie le totoina o se mea eseese i luga o se auala. O pipi i le taimi o le paʻu o le fugalaau uliuli ma se paʻu laititi. Le tofo - o se satauro i le va o fugalaau ma vine. O le maualuga o le gaosiga o Texas e 13 kilokalama i le laau, o le vao e fua mai i le 15 tausaga. O le le lelei o le eseese o le maualalo o le tetee i le malulu. A aunoa ma se puipuiga, o lenei blackberry o le a le taumalulu.

Oregon Thornless

O ituaiga eseese o Amerika. O loʻo ia te ia ni atigi fetolofi e ola ai e oʻo i le 4 m, laʻau matagofie. O lenei laumei ua tupu i luga o se lagolago, ma o nisi taimi e faʻaaogaina e teuteu ai fale o togalaau. Fualaau o le lapopoa (7-9 g) faʻamaʻa i le faaiuga o le taumafanafana. E tusa ma le 10 kilokalama o le seleselega e seleseleina mai le tasi togavao. O Oregon Thornless e mafai ona tatalia le vevela o le vevela -20e uiga iC, ae o le a sili atu ona faatuatuaina e teuina i le afiafi o le taumalulu.

Oregon Thornless - o se blackberry teuteu

Navaho

Se isi ituaiga mai faʻatoʻaga Amerika. Faʻasologa o Pine (maualuga le maualuga - 1.5 m) ola e aunoa ma se lagolago ma e le o iai ni vao tuitui. O fua suamalie-o le suamalie (5-7 g), o loʻo faʻatoʻa ia Aokuso-Setema. Mai laau taʻitasi e aoina mai i le 15 kilokalama o fua. O le laau e le faʻaleagaina e tausia, ae o lona taumalulu taumalulu e maualalo.

Navajo - o se vailaʻau faʻamalosi e aunoa ma ni laau talatala

Triple Crown E le mafaamatalaina

O le ituaiga na faia e tagata fai togalaau mai Oregon. O le afa lea o le telefoni feaveaʻi, o ona laulaʻau faʻapitoa e oo atu i le 3 m. E leai ni tuitui. Fualaau o le tele o laʻau, fua mai - e tusa ma le 10 kilokalama i le vaomatua. O le Blackberry Triple Crown e faʻafefe ai le vevela ma le lamala, ae manaʻomia le puipuia mai le malulu.

Faitau atili e uiga i le eseese o la tatou tusiga - Triple Black Black Blackberry: Triple Crown of Plenty.

Oregon Triple Crown

Chester (Chester Thornless)

O lenei vailaʻau o loʻo faʻapipiʻiina le faʻapipiʻiina o meaʻai faʻasalalau ma e le faʻavaveina. O vine e laʻititi (5-8 g), ae o le fua e sili atu nai lo le fua. O le tasi laau e maua mai i le 20 kilokalama o fua. Chester e mafai ona mafua i ituaiga o le malulu, e mafai ona faʻafetaia le vevela ile -25e uiga iC. Ae ui i lea, e le afaina lenei faila. E le gata i lea, o le laau e le lelei ona atiaʻe i totonu o le paolo ma luga o le eleele palapala.

Chester i tulaga lelei e maua ai le 20 kilokalama o vine mai le tasi togavao

Le mautonu

O se tasi o ituaiga sili ona fua tele o laʻau e aunoa ma ni tuitui. E tusa ai ma le fai togalaau, e tusa ma le 35 kilokalama o vine e mafai ona aoina mai se tagata matua. O latou taumafa ia Aokuso-Setema. Sour-sweet fruits elongated, size size (up to 7 g). Thornfrey blackberry bush is semi-braided, o aʻa tetele e tusa ma le 5 mita le umi. O le laau e tetee i faʻamaʻi, ae e le faʻafefeina le malulu. O manumalo i lalo o le malutaga.

Thornfrey o se ituaiga telefoni feaveai ma maualuga-taugofie

Blackberry Black Satin

Black Satin o se ituaiga e masani ona iloa e le tele o fai togalaau. O lenei mea faʻapipiʻi ua paʻu'ū pine tetele e leai ni vao tuitui. O laʻau suamalie ma lapotopoto e laʻititi lona lapopoa, e tusa ma le 8 g. I se taumafanafana lelei ma ma le faaeteete, e mafai ona aoina le 20-25 kilokalama o fualaau aina mai le laau, e amata mai ia Aokuso i Oketopa. Frost i lalo -20e uiga iC vasega e le tu i luga e aunoa ma se puipuiga. E le gata i lea e le fiafia i le paʻu o le susu.

Faitau atili e uiga i le eseese o la tatou tusiga - BlackBerry Black Satin: o se fatuga faʻamaumauga e faigofie ma faigofie.

Black Satin Berries Cast Satin Glitter

Faʻalelei

O lenei faʻatautaia e itiiti lava se lauiloa i totonu oa matou fai togalaau.O se ituaiga fou lea e le o le totogo e maua mai ai fua maualuga i le faaiuga o le vaitau. 25 kilokalama o lapopoa (e tusa ma le 9 g) vine e mafai ona aveesea mai laau taʻitasi. O laʻau e afa le lautele, o le mea lea, o le a manaʻomia le lagolago mo le totoina. Doyle o le faapalepale i le lamala ma le tau vevela, e tatau ona puipuia le laau mai le malulu.

Doyle - o se ituaiga e masani ona iloa e le matou fai togalaau

Paolo-vevela ituaiga

O le tele o vaovao e le faʻafefeteina i la latou filifiliga o le eleele ma fetuunai i soʻo se tulaga. Ae o uiga o le tofo o le tele o ituaiga e faalagolago i le tulaga o le laau. O aʻafiaga o le vevela ma le vevela o le taumafanafana e faʻateleina ai le sua. E ui lava o loʻo i ai ituaiga eseese e tutusa lelei i le la ma lalo o le paolo. O le mea moni, o sea ituaiga faʻatautaia e le fiafia i le tele o vine.

Thornless Evergreen

O lenei ituaiga tuai, e sili atu i le 100 tausaga talu ai, i le taimi muamua na tilotilo ai, ua le toe maua ai le mea fou. I luga o le poloka laulauina o le blackberry pine o Thornless Evergreen, laiti, 3-5 g, fualaau suamalie. Ae i pulumu taitasi ei ai le 70 vaega. O le mea lea, e le mafatia le fua. E le gata i lea, o Tornless Evergreen o se tasi o uluaʻi ituaiga e aunoa ma ni vao tuitui ma e mafai ona taofi pea laʻau e oo lava i lalo o le kiona, ma i le tautotogo e vave ona amata ona ola le laau.

Thornless Evergreen - o se tasi o ituaiga siliva matutua

Agave

O lenei ituaiga mea lanu eseese ua faamaonia ai ia lava e pei o se malu-faapalepale ma le malulu. O lau laau toto saʻo e ola e oo i le 3 mita. O vine e laiti, e oo atu i le 5 g, o latou pese ia Iulai-Aukuso. O fai togalaau poto e aoina mai le 10 kilokalama o fualaau mai laau taʻitasi. Blackberries Agawam faʻamalosi fale i le taumalulu ma e oʻo lava i malolosi (e oʻo i -40e uiga iC) e le faʻafefe le kiona. O le le lelei o le ituaiga o lapisi o le basal, lea e maua ai le tele o faafitauli i faifaatoaga.

Agawam tele numera telefoni feaveai, ae o lona toesea o le tele o aʻa o faagasologa

Frost resistant blackberry

O le saʻo ma le fesuiaiga o ituaiga vine e mafai ai ona sili atu le lelei o le vevela nai lo mea fetolofi. Faatasi ai ma le malulu o ituaiga o laau e prickly ma springless, vave ma tuai.

Aotelega

O lenei faʻatautaia o le taunuuga lea o le galuega a le faifaatoʻaga masani I.V. Michurina. Eseesega ma vao malolosi, e aunoa ma ni aʻa. O laʻau e afa-lautele, e ufitia i vao tuitui. O vine e lautele, tele le lapopoa (6-7 g), tofo suamalie ma le fiafia. Blackberry Izobilnaya - o se tasi o ituaiga aupito sili ona malulu o ituaiga o filifiliga a le aiga. Ae i le itu i matu sisifo o Rusia e lelei tele le ufiufi o vao i le kiona.

Blackberry Izobilnaya na faʻafetaui i le tau Rusia

Ufa

Mauaina mai le ituaiga o Agawam. Na ia taliaina uiga taua mai ona tuaa, ae e ese mai i le maualuga o le faigata o le taumalulu. O le blackberry Ufa ua lelei ona totoina i le totonugalemu o Rusia. O vine o lenei ituaiga e laiti (mamafa 3 g), ae e manaia. O le fua o le seleselega e lelei, e oʻo atu i le 12 kilokalama i le faʻatoʻaga.

Ufa blackBerry - o se tasi o ituaiga aupito sili ona malulu-taugata

Polar

O le ituaiga, na faia e tagata Falani, e maua mai ai ni laau maualuluga ma malolosi e aunoa ma ni tuitui. O vine tetele (10-12 g) vave ona vave. Polar e mafai ona taumalulu e aunoa ma se puipuiga i le kiona -30e uiga iI. I lenei tulaga, o le fua o le seleselega o le a oo atu i le 6 kilokalama i le laau. Sa maitauina e le faatoʻaga togalaau le tele o togavao na seleseleina mai vao na tafe i lalo o le ufitia.

Blackberry Polar e sili ona puipuia i le maualalo o le vevela ma fua mai fua tetele.

Arapaho (Arapaho)

O lenei ituaiga Amerika, lea na aliali mai i le vaitau o le 90 o le seneturi talu ai, ua uma ona manumalo i faifaatoaga i le salafa o le lalolagi. Arapaho o se telefoni feaveai ma se vaitau vave. E sili atu le suamalie o vine o le lapopoa (7-8 g) ei ai foliga o se lautele lautele. O le gaosiga e sili atu nai lo le tau. Blackberry Arapaho e tetee malosi i faʻamaʻi ma e mafai ona tu e aunoa ma le teteeina o le pa'ū ile vevela ile -25e uiga iC.

O le ituaiga arapaho e vave amata ma e seasea ona maʻi

Apache

O le isi ituaiga mai le Iunaite Setete na ulufale mai i le maketi i le 1999. O lenei faʻapipiʻi e faʻapipiʻi foliga o sui sili ona lelei o ituaiga eseese. O le malosi o le vaovao e le o se laau talatala. O vine eletise eletise tetele, 10 g taʻitasi, suamalie, lelei teuina. O le gaosiga e maualuga tele ma e masani lava ona tupu aʻe le tele o pisinisi. E matua tetee lava Apache i faamaʻi, manumalo e aunoa ma ni faafitauli.

Apache - o se ituaiga o mea na sili ona lelei na maua mai le meaola muamua

Darrow

O se eseesega mai Amerika e tulaʻi i le malulu e oo i le -35e uiga iC. O le umi o pupuʻi puilo e tusa ma le 2.5 m. O vine e laiti, e fua atu i le 4 g. O latou tofo e muamua suamalie ma manaia. O fualaau suamalie e maua ai se suamalie sili. O le gaosiga o le ituaiga Darrow o le fuainumera, o se laau matua e oʻo atu i le 10 kilokalama o vine.

Darrow - o le tele o taumalulu-faigata ituaiga o fugalaau i aso nei

Faʻafoʻi togi

O sea ituaiga blackberry e maua ai fua e lua i le vaitau. O le mea muamua e tupu i luga o pine tetele i June-Iulai, le lona lua - i le faaiuga o le taumafanafana i luga o vine. Ae ui i lea, i itulagi ma le vevela o le tau, e le aoga le totoina o ituaiga meaola. O fua muamua e mafai ona feoti mai le malulu, ma mulimuli ane e leai se taimi e fua ai ao leʻi amata le tau malulu.

Prime Arc Freedom

O se ituaiga fou e tupu mai i luga i le vavao o le vaomatua. Berries ma le maualuga o le suka ma le tele, mai le 15 i le 20 g. O le seleselega, i le avea ai ma foafoa o le ituaiga o folafolaga, e tatau ona tele. O aʻafiaga o le vailaʻau e aofia ai le maualalo o le teteʻe i le kulimi. A aunoa ma se puipuiga, o lenei blackberry e le o le taumalulu.

Prime Arc Freedom - o se ituaiga o meaʻai e lua

Vitio: fualaau aina o se toe faaleleia blackberry Prime-Arc Freedom

Black Magic (Black Magic)

O le laʻititi (e oo i le 1.5 mita) le faʻapipiʻiina o le telefoni i luga o galu e lua: i le faaiuga o Iuni ma Aokuso. Fualaau o le lapopoa ma lapoa tele, matua suamalie. O le gaosiga e maualalo, mai le 5 kilokalama i le vaomatua. O le le lelei o le ituaiga Black Magic o le i ai o vao tuitui ma faigata le taumalulu taumalulu.

Black Magic e maua mai i lalo maualalo maualalo ile lua i le taimi

Ruben (Reuben)

O lenei mea o loʻo ola faʻatasi ai ma vao tuitui malolosi e mafai ona tupu e aunoa ma se lagolago. O le fua muamua e seleseleina ia Iulai, o le lona lua e mafai ona tolopoina seia oo i Oketopa. O vine e tele, mai le 10 i le 16 g, maualuga le gaosiga. Ae o le blackberry Ruben e le taliaina le vevela e sili atu ma le 30e uiga iC ma le malulu atili -16e uiga iC.

BlackBerry Ruben e fiafia e malolo i vevela vevela

Blackberry mo vaega eseese

O vaomatua e umi le ola tuputupu ae. Mai le fafaguina o vao pe a maeʻa le fausiaina o le vao, e 1.5-2 masina e pasia. O le seleseleina ma le seleseleina na o le 4-6 vaiaso. I le tasi itu, e lelei tele lenei: fugalaau e le oti mai le afu o le tautotogo ma le tau malulu, e seleseleina vine pe a uma ona totoina isi togalaau. I le isi itu, i itulagi o loʻo i ai matagi malolosi, o ituaiga ma le vave oʻo mai e leai se taimi e faʻaaogaina atoatoa ai le seleselega aʻo lei muamua le kiona. O le mea lea, e tatau ona mafaufauina foliga o le fesuiaiga i le lotoifale pe a filifilia po o le a le blackberry e toto i luga o lona tuatusi. E tatau ona gauai atu i le malulu ma le lamala faapalepale o le ituaiga, taimi e fua ai.

Mo se eseesega o le tau, e tatau ona e filifilia lau blackberry

Eseesega mo le vaega tutotonu o Rusia, Moscow Region

Mo fuavao, lea latou te fuafuaina e ola i le totonugalemu o Rusia, e aofia ai latalata i Moscow, o uiga autu o le malulu ma le taimi e matua ai. O le maualuga o le muamua, o le sili atu lea o le a lagona ai e le laau. Ae ui i lea, e oʻo lava i le taumalulu ma le vevela o le a malulu le taumalulu pe afai o le a itiiti lava le mafanafana i le tautoulu. E mafai ona e fufuluina vao i laʻau, sawdust, pe faʻatumu i se papa mafiafia o le kiona. Faafetai i lenei mea, o le a le gata ina e teuina ai le laau, ae faateleina foi le gaosiga.

Ae o le taimi matua, vave po o le vaeluaga o le telefoni ituaiga e tatau ona filifilia mo se vaitau masani o le tau. O fuamati vave mo se vaitau puupuu e mafai ona le atoatoa.

I le ogatotonu o Rusia, e ono le mafai e le tele o ituaiga o blackberry ona maua le fua mai le autumn

I totonu o le ogatotonu ma nofoaga o loʻo i tua o Moscou, e manuia le ola o togalaau o Thornfrey, Agawam, Ufa, Loch Ness, Thornless Evergreen, Darrow, Chester, Izobilnaya.

Blackberry mo le ola i totonu o Urals ma Siberia

O ituaiga aupito sili ona lata mai o vine, e pei ona maua mai i le malosi o le ultra-frost, ua totoina nei e faifaatoaga i Urals ma Siberia. Mo le tau le mautonu o nei eria, Darrow, Apache, Arapaho, Ufa, Izobilnaya, Agavam e talafeagai. Mo le tau o le vaeluagalemu, o nei mea e le o ni mea e puipuia ai. Ae e mafai ona faʻaumatia i latou e le Ural ma le Siberia. O le mea lea, e manaʻomia ai le puipuiga.

Afai e te manaʻo e maua se seleselega lelei, ia totoina se mea e vevela ai le vevela i totonu o le la.

O Blackberry i Siberia e faatalitali i nisi taimi mo le uluai kiona

Eseesega mo Belarus ma le itu o Leningrad

O le Belarusian ma le St. Petersburg le tutusa o le tau, e faʻaalia i le mafanafana ma le mafanafana o taumafanafana. O le mea lea, o vaitau taumalulu-malulu faʻatasi ma le vaitau o le matua e talafeagai mo ia tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, Agawam, Arapaho, Triple Crown poʻo Doyle. O laau toto e matua mafatia tele mai le malulu e tatau ona faʻamalosia mo le taumalulu.

E le talafeagai le totoina o ituaiga o meaola i na itulagi ma i latou e le mafai ona taliaina le maualuga o le susu.

Mo Belarus ma le Leningrad, e talafeagai le blackberry, lea e tupu i le ogatotonu o le taumafanafana

Blackberry mo le Saute o Rusia ma Iukureini

I le itu i saute o Rusia ma Iukureini, toetoe lava o ituaiga eseese uma o le a ola lelei, e aofia ai le faaleleia. Ae e tatau ona e gauai atu i le lamala ma le vevela o le toto laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le o fuaina Ruben pe afai e oʻo i le 30e uiga iC.

Mai se manatu faapisinisi, e faapitoa le aoga i le fausiaina o ituaiga talotini tuai. O le a fua mai ona fua pe a uma ona mou atu isi mea mai le maketi.

E toetoe lava o ituaiga uma ituaiga vine e mafai ona ola i le itu i saute

E tatau ona maitauina o ituaiga e maualalo le malulu i le malulu o le taumalulu e tatau ona ufiufi e ui lava i le malulu. Ae o le maualuga maualuga i le maualalo o le vevela o le a mafai ai e le fai togalaau ona malolo. O le tele o tagata ola e ola e aunoa ma le leiloloa o se taumalulu mafanafana.

O tagata nofoia o Iukureini ma Rusia mai le itu i saute e mafai ona fautuaina ituaiga Natchez, Owachita, Loch Tey, Valdo, Loch Ness, Tonfrey, Black Satin ma Doyle. Ole vao ma le agaveamoa o le a fua lelei i vaega o le paʻu. Blackberry Prime Arc Freedom ma Black Magic o le a maua ai ni fua se lua i le vaitau.

Vitio: O se aotelega o ituaiga eseese o vine

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Blackberry i lenei tausaga ua fiafia. Eseese Polar. Mo i matou, o se mea fou, i loʻu manatu, faʻalagolago i aganuu. Polar has high frost resistance. Ma le isi, o le lua e mafanafana mai le palapala. Ua ou fefefe e alu ese.

Raphael73

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?f=28&t=4856&start=840

Sa ou taumafai i laʻu uluai faila i lenei vaiaso ... O se pese lenei. E manaia, suamalie, tele ... Sa na o ni nai fua vine, matou te felelei uma i totonu, e tusa ma le pueina o se ata, ona faatoa manatua lea. Tulaga tolu Triple Crown super! Ioe, ma e le o se mea e tupu.

Tatyana Sh.

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=7509.20

Ou te fiafia lava i meaʻai a Doyle, Natchez, Owachita, Loch Ness, Chester, Asterina ma isi, o le mea moni, o ituaiga eseese e tupu i le taimi e tasi, i laʻu fua o le tau e amata mai i le faaiuga o Iuni seia oʻo i gutu. Ae o le teteʻeina o le kiona e sili atu ona faigata, e leai ni ituaiga faʻalelei, e le o se mea e pala, ma e tele, e mafai ona tatalia gutu ma fua mai fua uma o le taumafanafana, o ituaiga uma faʻaonapo nei e manaʻomia le malutaga mo le taumalulu. Ae o le toatele o tagata fiafia e ola manuia i togalaau aina i Vladimir ma vaega uma o le Moscow Region, na o ituaiga e tatau ona filifilia mo vaega taitasi. E iai ituaiga eseese ma faʻateleina le malosi o le kiona, e pei o le Polar saʻo, o le faʻaalia o le malulu e oʻo atu i -30, vave, Chester e oo atu i -30, ae ua leva.

Sergey 1

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=1352&start=330

E lua lau laau toto - Loch Nes ma Thornfrey, e tusa ai ma le au faatau. E amata ona fua mai ia Aokuso ma oo ia Oketopa o lanu uliuli ma lanumoana lanumoana ma tautau. Ae latou te le o fiafia lava - oona i le tofo telefoni. I le tautotogo sa latou toʻaitiiti.

Clover 21

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=1352&start=330

I le tolu tausaga talu ai, na ou mauaina ai ni ituaiga muamua o ituaiga o vine e le o vavao: Natchez, Loch Tey ma le Black-Diamond. O le tausaga lenei, e na o le 2 vine o fua mai fua, o le ogalaau e lapoa ma sili ona suamalie i luga o laau uma e tolu. E faʻamalosia le puipuia mo le taumalulu. Ma o le mea pito sili ona taua, pe a tupu le fuga fou fou i le 10 cm, e tatau ona punou i le eleele ma se lauulu e tupu ai le pepelo. Ona faigofie lea, e aunoa ma le momotuina o tipu, e mimilo ai mo le taumalulu ma ufiufi ai i se vaʻa.

Elena 62

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=7509.20

Muamua, o le Black Satin sa totoina i se taimi lemu, ona ia suesue lea e uiga i le aganuu lava, e uiga i ituaiga, e uiga i le malutaga, ma na oo ina malamalama e aoga le faalavelaveina. Ina ua maeʻa le suʻega ma le BS, na manino mai e na o ituaiga muamua e pei o Natchez ma Loch Tey e talafeagai mo i tatou. E ui lava i le maea ai o le taumafai o le BS sa matua fiafia, o se tama lelei. E matuā lelei lava, e leai ni faʻafitauli ma ni malutaga faʻatasi ai ma le faʻatulaga lelei i le taimi o le taumafanafana.

Anna 12

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?f=31&t=1352&start=360

E tusa ma le 16 ituaiga o meaola eseese ua tupu. Faʻataʻitauina i luga o lona saite mea sili atu. E toatele na aveesea pe leai foi i le taumalulu muamua. Na aveese e Helen, o le taimi nei o le fana mai ia te ia e le maua ai se malologa, o le vao e matautia. Na ou aveeseina Karaku Black i lenei pau, ou te le iloa po o le a le mea o faatalitali mai ia te aʻu i le tausaga a sau. O faʻamaʻi, e tumau ai Black Magic. Ae o vailaau i luga e foliga mai e laitiiti. O isi ituaiga o loʻo totoe e le o prickly. Tekinolosi faʻatoʻaga, e pei o fugalaau. E fiafia o ia e fafaga ma fafaga. Taofia Taleni ua vaeluaina, ola aʻe i le taumafanafana - sulufaʻi i le taumalulu. E leai se mea faigata, i le agaga faafetai - o se sami o vine!

GalinaNick

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=7509.20

Ou te fia faʻalauiloa mai le MABERGA fou BLACK MAGIC. O se mea matagofie, vave, matagofie ma sili ona aoga. E sili atu le manaia mo au, ua matua afaina uma lava i le 40-tikeri o le vevela ma le maualalo o le humidity, na o le toe foi o le taʻavale, ae e uiga i le eseesega i soo se mea e na o le faia o iloiloga. I le tautotogo, na mafai ai ona ou faatauina mai ni fasi laau se lua i le 200-kalama, ma totoina i totonu o le kesi ua mumu ma tilotilo ma le faaeteete, o le a le mea na ou teʻi ai ina ua totogo vao i Aokuso ma ua uma ona fua mai vine ia Setema, o le taimi muamua lenei na ou fuaina ai i le tausaga o le totoina.

Sergey

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?f=31&t=1352&sid=aba3e1ae1bb87681f8d36d0f000c2b13&start=345

Ole televaveina o le vavao o aganuu faaleaganuu i o tatou eria. O lenei fale e tele naua ona lelei. Ae ina ia mafai ai ona maua se seleselega lelei ae le o le le fiafia i vaovao, e tatau ona e gauai atu i le filifiliga o ituaiga eseese. O le maketi faʻaonaponei e ofoina atu ituaiga e mafai ona tupu i vaitau eseese e aunoa ma ni popolega faapitoa.