Apple laau

Eseese o le applear apple "Tupe", totoina ma tausia se laau i le togalaau

O le tulaʻi mai o laau o le apple trees ua foia ai le faafitauli ona o le leai o se avanoa i totonu o pitonuʻu tumaoti, e mafai ai e le togalaau ma le faʻatoagaina o togalaau ona faʻaaoga lelei le nofoaga ma aoina ai ni seleselega matagofie. Mafaufau i foliga o se tasi o ituaiga sili ona lelei o le taumalulu ma iloilo auiliiliga o lona totoina.

Faʻamatalaga

Apple "Tupe" o se talo ma se pale paleni ma fualaau o le lapopoa, o lona uiga uiga autu ituaiga eseese.

E tusa ma le 30 tausaga talu ai i le All-Russian Institute of Horticulture ma le Vasega Pepe. E faʻavae i luga o genes o ituaiga ituaiga "KV6" ma le Amerika "OR38T17". O le laau, e ui lava i lona tulaga puupuu, e maualuga le tetee atu i le paʻu ma isi faʻamaʻi pipisi, e le manaʻomia ona faʻamaʻi i vailaʻau oona mai iniseti leaga. E le gata i lea, o le apu, e ofo ai, e maua ai se seleselega tele o le taumalulu.

E te iloa? O le paionia o laau laau fualaau aina o se Kanada. I le fitusefulu tausaga, na ia vaaia ai i luga o le laau tuai "Macintosh" se paʻu lamolemole mafiafia e aunoa ma ni lala, lea sa tautau mafiafia i fua. Na faapipiiina le laau mai lenei lala i luga o le faleoloa. E leʻi umi ae tupu aʻe se laau tulaga ese ma se pale faʻasaga.

I fafo atu, o le apu o se totini manifinifi e aunoa ma ni lala o le skeletal e oʻo i le 2 mita le maualuga ma e tusa ma le 25 cm le lautele. O le pale i taimi uma o le tausaga e foliga matagofie. O laʻau i le foliga ma le lanu e le ese mai laau masani, i le tautoulu e le o lanu samasama mo se taimi umi, e tumau pea i le malulu ma e lafoaʻi lauulu. O inflorescences ua fusifusia i luga o se taamilosaga, ma tuuina atu ia te ia se foliga matagofie.

O fualaʻau matutua o loʻo faʻamatalaina i se foliga lanu, o le paʻu mumu o le lanu samasama-samasama ma se lanu mūmū mūmū sesega, pulupulu mafiafia paʻepaʻe o lanu paʻepaʻe.

I le averesi, o ituaiga eletise e tusa ma le 150-250 g. O luga o loʻo ufiufiina i se paluga o le wax, lea o loʻo manino manino ai vaʻa papaʻe. O fua e manaia manaia ma suamalie, tofo suamalie.

O le vaega o le fua o fua o le apu o le kolonovidnoy "Tupe" e tupu i totonu ogatotonu o le autumnO le apu, e pei ona taʻua i le faʻamatalaga, ua fuafuaina mo le taumafa i le taumalulu, ua lelei ona tausia. I le iloiloga, e matauina e le au fai togalaau o fualaau aina e le malepelepe ma faigofie ona maua mo le aveesea mai le laau. O le ituaiga e ese mai le masani masani o laau o le apu i le tausiga ma le faigofie o le totoina.

E te iloa? Faʻavaitaimi "Tupe" - e oo atu i le limasefulu tausaga, ma le maualuga o le gauaʻi e tausia mo na o le tolu o lenei vaitau.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

E manino lava, pe a faʻatusatusa i le umi, faʻalauteleina o apu, o le tele o auala e maua ai le tele o auala. E faavae i luga o mea na maua e le au faifaatoaga ma le au fai togafesa, o le autu uiga lelei ituaiga eseese o:

  • laititi le umi o laau, lea e faigofie ai ona galo ese fua mai ia latou laau;
  • maualuga fua;
  • laiti ma teuteuina apu;
  • tetee i le kiona, meaola faalafua ma faamai;
  • lelei le tausia lelei o apu;
  • sili ona manaia ma le faatinoga;
  • le faʻaaogaina o apu (talafeagai mo le 'ai faʻatau ma mo le fale e mafai ona faʻaaoga i ituaiga uma);
  • tausiga faigofie (leai se mea e manaʻomia mo le teuteuina ma le pulumu).

O le mea moni o apu i soo se ituaiga e aoga tele, e iloa e tagata uma mai le laʻititi. E mafai ona e teuina le tofo o fua e sili ona e fiafia i ai mo se taimi umi i le tele o auala: togi, vevela, faia jam poʻo jam, compote ma isi mea lelei.

Faatasi ai ma vaivaiga, atonu, na o le pau lava le uiga o le faaitiitia o gaioiga pe a mavae le 15-16 tausaga o le olaga. O lenei au fai togalaau e toe faʻaleleia laau toto, talu ai o luga o luga o luga o laau apu tuai mai le pito i lalo ua amata ona magoto ma ua leai ni fua o laau. E le mafai ona faaosofia le fuaina e ala i le teuteuina o lala, pei o luga o apu masani. I luga o le tele o vaega, e fautuaina ia vavae ese ia laau e sefulu tausaga le matutua, ia suia i latou i fualaau fou. E le gata i lea, o lenei faiga e le o vave ona faia i totonu o le togalaau, ae i vaega, ina ia aloese mai le faʻaititia o fua.

E te iloa? I le averesi, e tasi le laʻau o le apu e maua mai i le 6 kilokalama o fua.

E faapefea ona toto se apu

O le toʻatele o tagata e talitonu afai e leai se laʻau i lona tausiga, ona totoina lea e tutusa uma ma isi laau. Ae e le pine ae le amanaiaina tulafono mo le filifilia o se nofoaga ma le totoina o laau e afaina ai le tele ma le lelei o fua.

O le ki mo le manuia i le togalaau, ioe, o fatuga maloloina Faatasi ai ma se mamana mamana e aunoa ma se faaleagaina. O le atinaʻeina o le apu i le sefulu tausaga muamua e faalagolago i lona uiga lelei, ma i le tulaga o le kolar e faʻataʻitaʻiina o le taimi lenei o fualaau aina.

Afai ua uma ona e maua se mea e sili ona lelei e totoina ai laau, ma o se mita mita-umi, o le kuluma saʻo ma se kulupu aʻa, e lelei le paʻu ma se aʻafiaga lelei, e mafai ona e alu e asiasi le nofoaga e tulaueleele ai.

Filifilia se nofoaga mo se laau

Applelo tree kolonovidnaya "Tupe" e fiafia e totoina se nofoaga manaia faatasi ai ma se malamalama ua faasalalauina, puipuia mai matagi i matu ma tusi. Le o le la po o le paolo.

Lelei - i tafatafa o le pa poʻo le fale. E taua foi le amanaia o le nofoaga o le vai o le eleele: e le tatau ona latalata atu i le 2 m mai luga o le eleele, a leai o le a sili atu le pala o le a faaleagaina ai aʻa, ma o le a mate le laau. Vaavaai i lau togalaau togalaau, lea e tele ai le kiona e faʻapupulaina i le taumalulu, ma i le tautotogo e leai se vai kiona ma le vai mama.

E taua! O le Coniferous sawdust ua matua faʻasaina e pei o le mulch o ogalaau o apu, talu ai e masani lava ona faʻafefeteina le eleele.

Filifiliga eleele

O faʻataʻitaʻiga o le kalone, faʻapea foʻi ma apu aʻau uma, faʻaleleia lelei ile eleele eleʻele eleʻele ma faʻamafanafanaina i mea aoga.

Pe a filifilia se nofoaga, e tatau ona siaki le aoga o le meaʻai, talu ai i totonu o se siosiomaga oona e le mafai ona ola le laau. Mo le vaomatua atoa, e manaʻomia e ia le suavai lelei ma le faʻafefeteina lelei, o le mea lea, e le fetaui nofoaga papae ma le eleele.

Totoina o laau

Talu ai ona o le laititi o palealii laititi o laau laugatasi, e mafai ona totoina i auala e lua. Muamua o le faamaufaailogaina lea o ogalaau i laina ma vaitaimi o le 30-40 cm ma le lautele lautele le laina mai le 1 i le 2.5 m. O le lona lua o se tekonolosi sikuea pe afai o le mamao i le va o fualaau i laina ma le va o laina e 1 m.

E faapefea ona tausia le apu "Tupe"

E ui i le laʻitiiti laʻititi, o le laau ei ai se mea manogi suamalie, o lea e vave ona aʻa ma amata ona atiaʻe. O le 2 masina talu ona totoina e faapitoa lava le matafaioi: i le gasologa o lenei vaitau, e tatau i le fai togalaau ona fesoasoani i le apu laʻitiiti ma le faʻaleleia o le palapala i taimi uma, laei, wintering. O laau matutua e manaʻomia tele le gauai.

E taua! I le taimi o le fufuluina o laʻau manogi masani, faʻamalo i latou i le suka suka. O lenei mea o le a tosina mai ai pi ma saofagā ai i le selau pasene o le palotaina o mea leaga.

Faʻamauina o se laau

I le taimi muamua, o le totoina o le apu o le kolonovidnoy "Tupe" e tatau ona faasūsūina i le tele o taimi e le malogo ai le palapala, ma o le tele o togalaau e maua ai le faatapulaaina o le vai i le faalua i le vaiaso.

I le lona lua o tausaga o le ola, o le a fagogoina ai apu i aso uma e 7. I totonu o togalaau tetele, e mafai ona e faʻafaigofieina le gaioiga e ala i le faʻapipiʻiina o le faʻaleleia o masini e ala i le faʻasusuina, palapala poʻo le manava. I le vevela o le tau, o sina susu o le meaʻai o le a afaina ai aʻa nai lo se lamala, o le mea lea e sili ai ona lelei gaoioiga i le taeao po o le afiafi. O le eleele e tatau ona susu i le 30-50 cm. O le aofaiga o le vai e sasaa ifo i lalo o falala taitasi e faalagolago i apu apu. O fualaau laiti e manaʻomia le susu i lea taimi ma lea taimi ma sina mea itiiti, ma o laau tuai e manaʻomia le faʻafeagai: tele, ae seasea lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e pakete taʻitasi le 3 pakete vai, ma le lima tausaga le pakete e manaʻomia ai le 5 pakete.

Amata ona faʻafeinu le apu opu a o lei faʻafefe. Mo laau matutua, o le faʻamaina lona lua ua faʻatulagaina i le taimi o le fausiaina o le ovary, ona - i le vaitau o lona tuputupu aʻe, o le aso mulimuli - 14 aso ao leʻi faʻamaʻaina fua.

I le tulaga pe a umi le mafanafana o le fanua, e tatau ona toe faʻafeinuina ia laau. O lenei suāuʻu faaopoopo e puipui ai aʻa ma totogo mai le malulu.

E te iloa? O pi i totonu o le potu e maua mai ai le ethylene, lea e fesoasoani i le matua malosi o latou lava ma fualaau aina ma fualaʻau lata ane. O le mafuaʻaga lea e amata ai ona ola le pateta o loʻo teuina i le mea e tasi i apu.

Laʻei pito i luga ma le tausiga o le eleele

E manaʻomia le toe faʻaleleia o le eleele i laau o le apu ma mea aoga, pe a oʻo i le vaitau tuputupu aʻe.

I le uluaʻi vaega, pe a amata ona ola vave le pa laau, o le a sasaa atu se vaifofo o le moa po o le moa moa i totonu o mea malo na faia i le eleele muamua. E mafai ona suia mea faʻapitoa i vailaʻau faʻapisinisi e maua ai le gaʻo. Afai e ulu le laau i le vaega o le fuaina mai, e taua le fafagaina mai le nitroammofoski (30 g), nitrate ammonium (30 g), superphosphate (140 g), potassium chloride (50 g). O se isi mea i lenei paluga atonu o se vaifofo o le 100 g o le superphosphate, 70 g o le potassium sulfate ma le 10 lita o le vai.

Faʻaeteete i meaai. E tatau ona i ai ni fualaau o le Nitrogen fertilizers mo le laau i le amataga o le atinaʻe, ma i le tau o le autumn latou te ono afaina ai, ona o le a leai se taimi e tupu ai le taimi e sauniuni ai mo le taumalulu ma le malolo. Ina ia faʻamalosia le faigata o le taumalulu ia Setema, e faʻamaʻaina ai laau o le aʻai ma faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e faailogaina "Autumn" i luga o le afifi poʻo le humus.

O le mea mulimuli o soʻo se faʻavaivai e tatau ona tatala ma mulumulu le palapala. Muamua, o nei taimi e aafia ai le seleselega i le lumanai. Ma le lona lua, latou te fafagaina le aʻa ma le okesene ma e le faatagaina le susu e faʻamalo, puipuia le faʻapipiʻiina o se mea malulu i luga o le pito i luga o le laʻau o le lala laau.

E taua! O eleele faʻaleagaina e faʻasalaina i le 4 tausaga ma le lime paʻu ile 200 g i le 1 mita sikuea. Ona o le leai o se lime, mafai ia sui i le mea tuai.

Faʻavaeina o le Crown

E toetoe lava a leai ni lala i le laʻau e pei o le kalapu e manaʻomia ona vavae, teuteu naʻo le mea e manaʻomia i mea e le masani ai pe a amata le fausiaina o le pale.

E tele taimi e tupu ai lenei mea pe a faʻaumatia le pama fualaʻau pito i luga: ona lua ai lea o le lua laau. O le mea vaivai e tatau ona vavaeeseina. Afai o le a amata le paranesi, o lala laau foi e mafai ona ave ese. I luga o fualaau aina i le tausaga e tatau ona aveeseina e ni taʻi lua. O nisi taimi i luga o ogalaau i le tausaga muamua po o le lua tausaga o loʻo afaina ai. I lenei tulaga, o le a vavae ese uma mai ai, ma avatu ai i le laau le avanoa e fausia ai se pale malosi ma, e tusa ai ma le aʻa. A toe faʻaleleia le faʻailoga e faʻamaonia e ono ono sili ona malosi, ma i le isi tausaga e tusa ma le sefulu.

O ituaiga eseese o pears, plums, apricots foi o loo i ai se ituaiga kolin.

Faʻavaeina uiga

I fale tausimai, o le auala autu o le toe gaosia o laau o le applear fuga. Ae o le aveeseina mai o le ogalaau mai le ogalaau e toetoe lava a le mafai, talu ai e leai ni lala itu, ma e le talafeagai le tipiina o luga, o le faaauauga o le ogalaau autu. O le mea lea, mo le faʻamoemoega o avanoa mo le paʻu, o le ogatotonu e malosi le laʻau, lea e faʻaolaina ai le faʻalauteleina o le koluma. O se taunuuga, e tofu le pepe apu ma 5-10 tupu.

I le fale, e masani ona faapipii e le au fai togalaau ia petioles oa latou ituaiga kolar e sili ona fiafia i luga o laʻau o laau o le apu masani. I lenei tulaga, o le pale e manino lava o se paranesi e tasi, e tautau ma le agalelei i fua.

E taua! Na faapipii Stamby i luga o fatu laau, eseese i taimi mulimuli o fualaau aina.

Saunia mo le taumalulu

Faʻataʻitaʻia e le manaʻomia ni sauniuniga faʻapitoa mo le malulu, aua o loʻo tuiina mai latou matua maualuga maualalo le tumau. O le mea moni, o lenei faʻamatalaga e matua le malamalama uma lava. O fualaau laiti uma lava, ae maise lava o koluma, e tutusa lelei lava ma le malupuipuia, o le mea lea e tatau ai i le au faifaatoaga ona fesoasoani i laau e totogia. I totonu o le itu i mātū o loʻo i ai le malulu matuia mo lenei faʻamoemoe, ua totōina aʻau aisa, ma ua tumu i laʻau ma paʻu paʻu ma le kiona i le tautoulu.

I latitudes ma se tau le lelei, e le o faʻatinoina lenei auala, ae puipuia aʻa i le mulch, ma o le pito i luga e ufiufi i mea e le o lalagaina. Tuna le afa afifi afifi o tar po o lala o fualaau vao. E faia lenei mea ina ia le 'ai e le' aiʻetiʻi fiaʻai. E mafai ona e faʻafefeina i latou i ni manogi le lelei, ae o lenei metotia e le aoga e pei o le maluluina o se koluma.