Fua o le gaosiga

Mea uma e tatau ona e iloa e tupu ai le sun: fautuaga aoga mo newbies

Helianthum (mai le Eleni helios - la ma le natura - fugalaau), i le Rusia - o le sunflower, o se laufanua matagofie tele ma lanu samasama, lanumumu, piniki po o fugalaau paʻepaʻe, lea e mafai ai ona teuteu soo se fale mafanafana . O se laʻau faʻamafanafana e oʻo i le 30 cm le maualuga ma lau o le lanumeamata lanumeamata poʻo le siliva-paʻepaʻe.

Toto ma toe gaosia o le helianthemum

O le faʻaleleia o le sologa e tupu i ni auala se tolu: fatu, taina, tipi.

Totoina fatu mo fatu

E sili atu le amata o le totoina o fatu o le sunflower mo laau ua leva ona amata i le amataga o Mati, talu ai o le faagasologa o le germination i le helianthemum e umi lava (o nisi taimi e oʻo i le fa vaiaso). Ua salalau fatu i luga o le eleele ua mama, mulimuli ane ua ufitia i se manifinifi o le oneone poo le vermiculite. O le faamasaniina e tatau ona tupu i se mea susulu i le vevela o le 18-24 ° C.

Pe a tupu mai le totogo, e tatau ona tuʻuina atu i ai se mea e mālūlū (pe a 3-5 ° C) le faʻavaomalo ma se eseesega o le diurnal. I ia tulaga, e sili atu ona lelei le totogo o laau.

Totoina ile laufanua

E talafeagai le totoina o se sunflower i le avanoa i le amataga o Me ma vave loa i le nofoaga na faʻapolopolo mo le helianthemum.

E taua! O le sogi e matua faigata lava ona faʻafeiloaʻi ituaiga uma o gafa.

O le igoa tonu lava o le laau e faatonu le filifiliga o le nofoaga mo lona totoina: Matafefe e fiafia i le tele o vevela ma le susulu o le la. O le eleele e lelei tele pe leai foi, faatasi ai ma le maualuga o le oneone poʻo le paʻu o maa nutililii, lea e maua ai le malosi atoatoa o le susu. O Helianthum o loʻo ola pea i loam, ae i lea tulaga e sili atu ona faʻaopopo le falaoamata o le dolomite i le palapala aʻo le i oʻo i luma.

Faʻafouina e faʻaaoga ai pito i luga

O le tipiina ua saʻo le manatu o le auala sili ona taatele o le toe gaosia o le faʻailoa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona vavae ese laʻau e leai ni fugalaau, e tusa ma le 10 cm le umi, tuu i totonu o se atigipusa ma peʻa poʻo oneone ma ufiufi ai se ata tifaga e fatu ai le gaosia o le greenhouse. O le tulaʻi mai o lau laʻau fou o lona uiga ua amata le laau ma e mafai ona totōina ile eleele.

O nisi Sunflower Care Tips

O le sologa o se mea atoa e le lelei tele, ma le popole e le fesootaʻi ma nisi o faigata. Ae peitai, ina ia mafai e le laau mo le tele o tausaga ona faafiafiaina mata i fugalaau le lanu o le la, e manaʻomia tele le susulu o le la. O le laau e sili ona fiafia ile eleele malulu ma suavai lelei, fufuluina o le sunflower e mafai ona faia i na o vaitau o ogaoga vevela.

Mo vaomatua e sili atu ona lelei, e tatau ona tipiina pine e seleseleina e tusa ma le tolu.

E taua! E le talafeagai le fafagaina o le helianthemum, i le tulaga lea o le laau e alu "i le laulaau", ma o le fuga, e ese mai ai, e vaivai.

Ina ia saunia le laau mo le taumalulu, e ufiufi i le paʻu, vaomago po o vao mutia. Lafoaʻi ma laʻau siliva e manaʻomia ona ufiufi ma le faaeteete.

E te iloa? E ese le eseesega o le fesoasoani i le eseese o fugalaau: o laau totō ma fugalaau lanumumu e malolo i le taumalulu ma o lea e taua ai tausaga taʻitasi, aʻo fuʻa lanu samasama ma moli o ni uiga ia o sunflowers e sili atu ona tumau e le mafai ona maua ai le vevesi.

Paʻaga ma faʻaaogaina i le mamanu togalaau

O le sunflower e masani ona faʻaaogaina e avea o se elemene fatufatu e ufiufi ai ni paʻu pe paʻu o le palapala. E lelei tele fugalaau lanumoana e pei o logo, sage, lavender, Veronica, lalaga teuteu.

O manulele manaia e foliga lelei foi i tafatafa o le helianthemum. E mafai ona avea ma ituaiga o feʻau poʻo fuga vao.

Fugalaau o se mata o le mata mai se lanu o laau lanu meamata-lanumeamata, mo se faataitaiga o se vaipuni, foliga mafiafia.

O le lau o le sunflower laulaau i le tautotogo e maualuga lona faamamafaina o le tamalii o tulip, daffodils ma crocuses.

Matafiafia fiafia e faʻaaoga le mamanu pe a faʻapipiʻi alite slides: O le laau e le gata ina faapalepale lelei le lamala, ae e tupu lelei foi i le va o maa ma luga o mauga, o le mea lea, o le faaaogaina tatau o le sulu i totonu o le togalaau e maua ai se taunuuga e le mafai ona faamatalaina. E fesoasoani Helianthum mo le totoina o togalaau i autafa o tuaoi, faapea foi i totonu o pusa, mo le teuteuina o faletua, arbors ma terraces.

E te iloa? E lua ituaiga o fugalaau o le helianthemum - faigofie ma vaʻaia. O le fugalaau muamua e na o le tasi le aso (mai le vaveao seia oo i le aoauli), ae talu ai o le laau e fufulu ese fugalaau fou ma fou, e foliga mai e le faalavelaveina le fugalaau.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O le fili autu o le la - o le tele o le susu. E le na o le vevela, ae e uiga foi i le paʻu o le kiona, o le taunuuga lea ua tumu ai le eleele i le vai, ma ua amata ona pala ma pala le laau. Aphids ma thrips e sili ona lamatia mo osofia o le la, ma meaola iniseti e tatau ona faʻaaoga i le tulaga o se liona. O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e masani ona fesootaʻi ma le suavai.