Tala Fou

E faʻapefea ona fausia se paʻu i le atunuʻu ma o latou lava lima?

Pergola o se taʻutaʻua lauiloa e faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua.

O le natura o le mamanu e faigofie - faʻasalaga faʻamau ma toe fai vaega. I luga o lenei faavaa ua totōina ai soʻo se laau e aʻe ai.

Le isi, mafaufau i le mea e aofia ai le foafoaina o le pergola.

Faʻaaliga, tatou te le o talanoa e uiga i le fausiaina o fale, aua o le fausiaina o se vaega o le faagasologa atoa o le foafoaga.

A uma mea uma, o le mea lea e tatau ai ona iloa vaega e lua: muamua, fausiaina, ona totōina lea o togalaau.

Fausiaina

Muamua, e tatau ona maitauina le avanoa e filifilia ai mea mo le fausaga.

I le taimi nei, e toetoe lava a le faatapulaaina i ou mafaufauga, ae o le sili ona lelei o filifiliga o fafie ma uamea.

I lenei tulaga, o mea sili ona taatele o ni mea e faia i laupapa.

Afai e te le o iai ni manatu faʻavae faapitoa ma ni manatu, matou te fautuaina oe e taofi i luga o fafie. O lenei mea e taugofie ma sili ona talafeagai.

O le a e manaʻomia:

  • pou lagolago - fa faʻamau;
  • O faʻasataulaʻau e faʻatau ai foi, ae sili atu ona vevela;
  • alalaupapa ma le paʻu o faʻamau mo le itu.

O le faagasologa o le fausiaina o ia lava ua vaevaeina foi i ni vaega:

  1. faia se fuafuaga faufautua - e le silia le 2.5 mita le maualuga, se mea e pei o se sikuea ma tagata osooso;
  2. faʻapipiʻiina o le lagolagosua - lagolago faʻamalosisi e sili atu ma le afa mita ma faʻamalosi i le tuʻuina atu o se sima poʻo se isi metotia;
  3. faʻasolosolo faʻamalosi faʻapipiʻi faʻapipiʻi;
  4. ufiufi ua faʻapipiʻi, e tatau ona e faia se mea e pei o se sieve, ae e mafai ona e filifilia le mamanu oe lava;
  5. ona mafai lea ona e faʻapipiʻi faʻamau i luga o le fausaga, ae mamao ese mai le eleele e aloese mai le pala.

O le metallic version o le a sili atu ona faigofie, ae, tatou fai atu, e le o se mea masani. E tatau ona e ave se numera faapitoa o fao uʻamea e fesoʻotaʻi ma faʻamau uʻamea. I le avea ai ma meafaitino, e mafai ona e faʻaogaina paipu paipa.

E le gata i lea, e tatau ona maitau le teuga oloa, lea ua ofoina atu nei i le taimi nei. I le avea ai o se tulafono, o vaega mo pergolas e ofoina atu i faleoloa. E naʻo lou manaʻo e faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi le fausaga.

Ae ui i lea, a uma ona e faʻatuina le fausaga, mafaufau i le fola. Ae maise lava pe afai e te manaʻo e fai lenei avanoa se mea e faʻafiafia ai. O iinei e aoga ai le togitogi maa po o maa maa.

Pergola faʻapena fanua

E tele naua filifiliga mo le totoina o se paʻu.

E faalagolago tele i le manatu filifilia o le mamanu o le laufanua ma le sitaili o le upega tafaʻilagi atoa.

E le gata i lea, ia gauai atu i manaoga o laau, lea e manaʻomia ai le tausiga.

O ni ato ato o se filifiliga lelei.. E mafai ona e vaʻaia le fusifusia iina ma o nei laau totō o le a ola i luga o le faʻaoga o le pergola.

Afai e te manaʻo e maua se faleie moni mai laau totō, tuʻu i ai le fiafia i failautusi ma le aʻeina o rosa. O le a latou lagona le latalata vavalalata i paʻu.

Ina ia mafai ona maua se laau o le a tupu pea i luga o lau pergola, ave lau laau toto lelei.:

  • lanu samasama;
  • vine vine.

Latou te tuputupu aʻe ma amata ona faʻamalosi e le gata o puipui, ae o le taualuga foi. O se taunuuga, e te maua se "telē" lapopoa e sili ona manaia.

Muamua, 'aua le faʻasao i luga o laau, pe a latou maua le mea totino e ola tupu. Afai ei ai le tele o laau totō, e mafai ona latou faʻaleagaina le fausaga.

I le faʻaopoopoina o mea o le voluma ma le maualuga, e mafai ona e faʻaaogaina ni mea manogi eseese. E mafai ona latou fanaina paranesi e ala i le taʻavale. Ona o lenei mea, o le a faʻapipiʻiina laau ma o le a faʻaleleia atili le fausaga.

E tele naua le paluga o le pergola ma liliu lenei avanoa i se tele o laau. O lenei filifiliga e foliga tutusa lelei mai togalaau uma. E sili ona lelei le faia ina ia mafai ai ona iloa le mamanu, le ata moni o le pergola, e ala i laau.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le fatuina o se galola o se mea faigofie lava. Afai oe auai i le fale teuteu o togalaau ma e manaʻo e fai, mo se faʻataʻitaʻiga, o se gasebo, e tatau ona e amata i se pago. O lenei mamanu o le a mafai ai e oe ona faʻaleleia lou lava tomai, ma le avanoa mo se taimi lelei e te nofo ai.