Laʻau

E faʻapefea ona faʻateʻa le paʻu i luga o apu

Scab o le sasa o aganuu a le apu. E tele ituaiga o laau o le apu e puipuia i lenei maʻi ua maua. Ae peitai, latou te le masani ona ausia manaoga o le tagata faatau. E tele lava taimi e tatau ai ona ola i le tele o ituaiga o apu o loʻo alofagia e le tele o augatupulaga. Ma e masani ona faigofie ona latou paʻu i le paʻu. O le a matou fesoasoani ile faifaatoaga e feagai ma lenei faafitauli.

Scab i lau o le apu - uiga ma mafuaaga

Scab o se maʻi ua leva ona lauiloa o apu. E oo lava i le senituri lona 19, latou te iloa e uiga ia te ia, ae na te leʻi aumaia le tele o faafitauli. I suʻesuʻega faasaienisi, o le muamua na taʻua ai e lata ane i le 1819, pe a faʻamatala muamua le sui o le sosolo o le paʻu - o le fulu o le Venturia ina ia le tutusa. O se mea mai le ogatotonu o le seneturi talu ai, na amata ona salalau le faʻamaʻi ma aumaia ai faʻaaliga faʻaleagaina i togalaau faʻatoʻaga ma le maualuga tele o laau toto e tutusa lava le faʻataʻitaʻiga.

O le mea e mafua ai le sola i luga o lau paʻu ma fua i le tulaga o le pseudothecia (tino ola fua). Faatasi ai ma le amataina o le tuputupu ae o weni laiti, ua salalau le totogo o le fugalaau. O taimi sili ona lamatia mo faʻamaʻi e fulafula mai i le pulupulu, afaina o pupuʻu, fuālaʻau ma le tele o le pala o petals. Ona o le i ai o le membrane mucous, o loʻo tuʻuina i lalo o laulaau o le apu, ma, i le i ai o le lava o le susu, faʻafefete i totonu o le paʻu o le paʻu o laulaau ma laʻau laiti. O le isi laasaga - faʻatautaia - e tupu i le lua i le tolu vaiaso, pe a oʻo i le galo lea na pasi atu i le conidia - o le gaogao o le toe gaosia faʻasolosolo - ua toe afaina ai lau o le palealii. O le vevela o +18 ° C i +20 ° C e sili ona lelei mo lenei faagasologa. I le taimi nei, o foliga vaaia i luga o laulaau, ovaries, mapu o weni laiti o lanu o le lanu o le olive malamalama, lea e enaena pe a latou lanu enaena, toso.

O le faailoga muamua o le paʻu o foliga mai i luga o laulaau o lanu o le lanu o le olive malamalama, lea, i luga o le tuputupu ae, liliu enaena, mumu

Ona o le toilalo, ua paʻu ai laulaau ma ovaries, ma ua faaauau pea ona atinaʻe i luga o latou, atinae, ua uma ona iloa, pseudothecia, lea o le a malulu iina seia oʻo i le isi tautotogo. Ua tapunia le taamilosaga. I le taumafanafana, o le paʻu o le paʻu e paʻu ai le paʻu, faʻamaufaʻailoga ma faigata, aʻafia, lanu-enaena i luga o fua o le paʻu. O pi e fai ma mea leaga, laiti - e le toe tupu lo latou tupu.

I le tau mafanafana, i luga o fua o le paʻu e fai ai paʻu o paʻu, faʻamaufaʻailoga ma faigata, aʻafia, lanu-lanu enaena

O le scab e taatele i itulagi o loʻo tutupu i le taumafanafana - o itu i matu ma sisifo ma le itu i matu o Caucasus. I nofoaga vevela ma vevela, o le paʻu e sili atu ona taatele.

E faʻapefea ona faʻateʻa le paʻu i luga o apu

O le tauivi ma le paʻu e manaʻomia ai se auala faʻaletausaga. E tele faʻamatalaga lautele, lea e mafai ona e puipuia le apu opu mai lenei faafitauli:

  • Totoina ma totoina laau o apu. Pe a filifilia se ituaiga apu e le puipuia i le paʻu, e tatau ona e iloa atonu e le mafai ona puipuia i isi sigi. O ituaiga nei e mafai ona fautuaina mo vaega o le Taulaga Tutotonu:
    • Taumafanafana:
      • Orlovim;
      • Orlinka;
      • Manaomia.
    • Autumn:
      • Le la;
      • Zoryanka;
      • Oryol paionia.
    • Taumalulu:
      • Pepin Oryol;
      • Malosi
      • Imant;
      • Kulikovskoe ma isi.
  • Aloese mai laufanua mafiafia. O taimi fautuaina mo le ituaiga faapitoa e tatau ona matauina. E mafai ona latou maua mai le 0.8-1.2 mita mo laau opu apu ma e oʻo i le 5-6 mita i le tulaga o laau uumi.
  • Faʻesea le totōina o apu i totonu o paolo ma eleele.

Ma le gata i lea, i eria e maualuga le lamatia o le paʻu o loʻo taua i luga, ia faʻaauau ona faia fuafuaga talafeagai e puipuia ai.

O se tasi o mea na sili ona paʻu i le paʻu o Honey Gold, mo mea uma e 5. O lona uiga, e mafai ona vaaia i luga o apu (aemaise lava lau). E i ai loʻu isi faʻalavelave - paʻu paʻu. Latou te lei saunia mo ia - Br. Auro, Bel. Sweet, Pam. Lipunov, Pam. Ulyanischev. E sili ona lelei mo le paʻu ma le paʻu paʻu, o lona uiga, o le tino puipuia o le tino atoatoa o le Imant (!!!), Williams Pride, Topaz.

yri, vaega o Bryansk

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=7075&start=15

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo gaoioiga o le tautotogo e faʻafefe ai le paʻu

O le faʻapogai o le tautotogo ma mea mama e sili ona taua i le tau faasaga i lenei afaina leaga. Latou te amataina ia i latou ao leʻi amataina le tafe ma le fuga o gaʻo.

  1. Afai o laulaau paʻu ma fua o loʻo tumau pea i le tautoulu, ona aoina lea ma faʻaumatia.
  2. I le palealii o le apu, o le i ai o le paumina o fualaau mummified ua mafai foi - e tatau ona aveeseina ma faʻaumatia.
  3. Fai faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le pale i le aveesea o lālā, faʻamafa o le pale.
  4. Aʻo lei amataina le tafe o le suavai, e tatau ona faia togafitiga ma vailaau e tineia ai manu faalafua:
    • Faʻatasi i tausaga taʻitasi, faʻaaoga DNOC;
    • I isi tausaga, latou te faʻaaogaina Nitrafen.

      Aʻo lei amataina le tafe o le sua, e tatau ona faia togafitiga ma vailaau faʻasaina

  5. A o leʻi fugaina, e togafitia laau o le aʻau ma se tasi o fualaau oona (fualaau e faʻatau ai faʻamaʻi faʻaleaga):
    • Toa;
    • Saosaoa;
    • Apikaila Peak ma isi
  6. A maeʻaeʻa, ona faia lea o se togafitiga lona lua i sauniuniga ua filifilia.

Laasaga taʻitasi i luga o le laasaga i luga o gaoioiga o le taumafanafana e faʻafefe ai le pala

I le tau mafanafana, latou te mataʻituina le atinaʻeina o le laau ma, pe a tatau ai, ia faia ni faʻalavelave faʻafuaseʻi. Atonu e manaʻomia pe afai o laulaʻau ma / poʻo fua e afaina i le paʻu ua matauina. I lenei tulaga, o gaioiga a le fai fanua e pei ona taua i lalo:

  1. Vaʻaia ma le faʻaeteete le laau. Faʻamatalaina fualaau, laulaʻau ma aʻafia e aʻafia e le paʻu ua aveeseina ma faʻaumatia.
  2. Uʻu le pale i le sauniuniga a Strobi. O le togafitiga e toe faʻafesoʻotaʻi 2-3 taimi ma le va o le 7-10 aso.
  3. A maeʻa lena, latou te amata togafitiga ma le fitosporin-M biofungicide i se vaeluaga o vaiaso e lua, lea e le taofi seia oʻo ina seleseleina le fua.

    Phytosporin e le o se mea e fai ma vaisu

  4. I le taimi lava lenei e tasi, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga o le uila. E talitonuina o le bacteria lactic acid e fafaga i luga o le siva Venturia ina ia le tutusa ma faʻaitiitia faʻaititia lona auai.

    Ua faʻaaogaina foi le vao e faʻafefe ai le paʻu.

  5. Ia fufulu mama le togalaau vao.

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo gaoioiga o le autumn e tau ai le pala

Faiga o le puipuiga o le Autumn e sili ona taua i le tau faasaga i le paʻu ma isi faʻamaʻi, faapea foi ma meaola faalafua.

  1. A maeʻa le pala, e tatau ona e aoina uma lau paʻu, vao ma faʻaumatia i latou. E masani ona susunuina, ma o le efuefu e mulimuli ane faʻaaogaina e pei o le faʻamalaʻau. Fai tutusa ma fua o fua o loo totoe i luga o le apu.

    A maeʻa le pala, e tatau ona e aoina uma lau paʻu

  2. A maeʻa le tafe o le sua, ona faʻamamaina lea o le apu i le aveesea o lau laau mama, maʻi ma faʻaleagaina. E susunuina foi i lālā.
  3. E faʻamamaina le paʻu mai gaogao lea e mafai ai e vavao o le galo ona taumalulu, e faʻaaoga ai se pulumu telefoni.
  4. Ia eli malie le palapala o le poloka poloka.
  5. O le eleele ma le palealii o le laau o loo sosoloina i le 3% o vaifofo o le sulpasa sulfate po o le Bordeaux fluid.
  6. O le ogalaau ma lala mafiafia ua faʻamaeʻaina i se vaifofo o le lime faʻamalosi ma le faʻaopoopoga o le 1% satetini sulfate ma le Pelu paʻu.

    O le ogalaau ma lala lanu e faʻamamaina i le sima

O mea e tatau ai ona puipuia fualaau faasaina

E faʻafeiloaʻi le paʻu, e pei o isi maʻi faʻaleagaga, e faʻaogaina ai fomaʻi. A e galulue ma i latou e manaʻomia ona e iloa nisi o mea:

  • 'Oloʻo faʻaleleia musika i faʻamaʻi faʻamalosi faʻamaʻi ma pe a mavae le tolu taimi o le faʻaoga, e masani lava o le mataʻutia e faʻaalu i le leai.
  • E tatau ona e gauai atu i le gaioiga malosi o le fualaau faasaina - e masani lava o mea tutusa e maua i lalo o igoa eseese ma ituaiga.
  • O sauniuniga e eseese taimi faʻatali seia oʻo i le taimi faatagaina o le 'aina o fua. Aʻo lei seleseleina, e manaʻomia lou faʻaaogaina o fualaau oona mo sina taimi faʻatali.

Laulau: opu o le aisa

SauniunigaGaioiga galueTuutuuga o le faaaogainaUmi o le taimi o le togafitiga (aso)FaʻasologaFaʻalauteleina o togafitiga
Faʻapipiʻi faʻapipiʻi
Copper sulfate (copper sulfate)Sulfur CopperLe tautotogo, pa'ū200.5-1% fofo1
Bordeaux palugaSulphate apamemea, lime201
Apikaila PeakMaea SiliVaitaimi1550 ml i le 10 lita o le vai4
OksihomCopper Chloride + Oxadixyl20 kalama i le 10 lita o vai3
Fualaau faasaina
ChorusCyprodinilLaʻau moa lanu ma ao le i fuga7-103 kalama i le 10 lita o vai2
EmbreliaIsopyrazam + diphenoconazoleLe vaega o le fuālaʻau ma aʻo leʻi seleseleina7-10N / a3
Le toe afio maiDiphenoconazoleFua o le fua5-72 ml i le 10 lita o le vai3
SuiaCyprodil + fludioxonilVaitaimi202 kalama i le 10 lita o vai2
Biofungicides
Fitosporin-MPaʻu siama Bacillus subtilis - vaʻa 26D (hay bacillus)Vaitaimi7-145 kalama o sauniuniga vai mo le 10 lita o vaiTupe leai
Isi fualaau
Suauu omeaSuauu omeaPaʻu i le tau20500 kalama i le 10 lita o vai1

Photo gallery: apple scab fungicides

Le faʻaoga o le masima e faʻafefe ai le paʻu

E talitonuina o le togafitiga faʻatasi ma le amonia po o le pāmaterate e aʻafia i le paʻu e le sili atu le leaga nai lo togafitiga faʻamaʻi. I lenei tulaga, o le laau e faʻamaʻiina i le taimi e tasi. Mo le puipuia, faʻaaogaina ile 0.5-3% vaifofo o le kulimi o loʻo faʻaaogaina i le amataga o le tautotogo ma (po o le) iʻuga o le autumn. Mo le togafitiga o le faamai, ua faateleina le faateleina i le 10%.

E mafai ona faʻaaogā le kulimi o le Ammonium e faʻafefe ai le paʻu

Aotelega, ou te fia faailoa atu loʻu manatu e faavae i ou lava aafiaga. O le a ou faamanino, o laʻu togalaau o loʻo i le itu i sasaʻe o Iukureini. Na matou mauaina i le lua tausaga talu ai i se tulaga le lelei. E aofia ai ni apu ma pears na maʻi i le paʻu. O le mea muamua na matou amataina o le fufuluina o le togalaau, faʻateleina le paʻu o paleni mafiafia. Sa tatau ona ou faia i ni laasaga, ona e tele naua lala le talafeagai. O aʻu o se tagata e lagolagoina le puipuia, ma taumafai e aua le aumaia togafitiga. O le mea lea, o le aoina ma le susunuina o laulaau paʻu, eli i tafatafa o ogalaau, laʻau paʻu paʻepaʻe, faʻapipiʻi paʻu vevela - ou te le misia nei mea na tutupu. Ou te taumafai e le faʻaleagaina togafitiga. Ia mautinoa ia pupuina palealii o laau apu ma pears ma se 5% o vaifofo o le sulfate uʻamea i le faaiuga o le autumn. Ou te talitonu o lenei mea e le gata e fesoasoani i le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi (e aofia ai le paʻu), ae faʻamavae ai foi le leai o ni meaʻai i laau. Ma sa aoaoina au e loʻu tama mai le laitiiti o lena uʻamea mo laau apu o le autu autu lea. I le amataga o le tautotogo, ia mautinoa e faʻaaoga le copper sulfate ma le Nitrafen. O le taimi nei o le ogatotonu o Aperila - O togafitiga a Horus ua fuafua taeao - o lau vailaau e sili ona fiafia i ai i le taimi lenei o le tausaga. O le isi vailaʻau o loʻo masani ona faʻaaogaina i le gasologa o le vaitau ma mo laau uma o Fitosporin-M. O se faʻaleleia lelei o meaola faʻapitoa ma ou te le faʻaaogaina se isi lava mea e aunoa ma se faanatinati vave. I mataupu faʻafuaseʻi, pe a tupu se siama, ou te faʻaaogaina Strobi. E mafai ona ou fai atu i totonu o le lua tausaga na ou aveesea ai le paʻu ma isi maʻi i le togalaau.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga le faafitauli

Na mafai ona ou aveeseina le paʻu i luga o le pi (o le maʻi na malosi) i le taimi o se tasi taimi e togafitia ai le paluga a Bordeaux i le amataga o le tautotogo ao lei amataina le fugalaau. Ma aua nei galo le uso a tagata tuaoi. O le mea moni, e tele mea e faʻatatau i le tele o le apu, pe mafai ona e sosogi uma lava i luga o le ulu. E tatau ona ou faia lenei mea mai se laasaga. Ma aua nei galo e uiga i fuataga saogalemu, ina ia aua le sosolo oe - o le muck o loo i ai lava lena. A maeʻa ona gaosia le ala o le paʻu, e ono pe fitu tausaga.

Vitat Moscow

//www.websad.ru/archdis.php?code=557552

I le faʻaopopo atu i vailaau faʻamalo, le faʻamalamalamaga o le pale ma le faʻamamaina o vao i luga o le laau e fesoasoani e faʻamautinoa ai le tele o le la ma le ea, i se aotelega, togafitiga o le tumama)

erdel Saint Petersburg

//www.websad.ru/archdis.php?code=557552

O se taunuuga sili ona lelei i le tau faasaga i le paʻu, pala o fualaau aina ma le laʻitiiti o apu o le a faʻamalosia ai le pale i le tipiina o le tele o lālā i le lua. Ina ua ou faatauina le togalaau, o lala na salalau solo i le eleele, e le i teuteuina le tagata matua talu ai mo le lima tausaga. O apu na laiti ma le paʻu. I le maeʻa ai o se teuteuga lelei (ma le tele o le fafie mo se palukeke!), O le tausaga na sosoo ai, na matua tetele ai apu ma e leai se paʻu. Sa sili atu ona faigata i laau apu na totoina i totonu o fale. I tausaga malulu latou te malulu ai le taumalulu, ae o le fua o fualaau aina e matua tetee lava. Na tatau ona ou tipiina ma le oti i latou ma i le taimi lava foi lea e tasi i luga o maliega o apu lalata ane (O loo i ai laʻu filifili). E tele atu le ea ma le malamalama. Ou te faamoemoe mo se taunuuga lelei i lenei tausaga.

Rulaman Kazan

//www.websad.ru/archdis.php?code=557552

Soʻo se tautotogo ma le autumn, ou te faʻaaogaina ma vitriol e le itiiti ifo ma le 5%, i nofoaga o le gaosiga ua leai se paʻu. Ma o le mea moni, teuteu, e matua pupula le pale i le faaiuga o le taumalulu. O se tasi o gaoioiga sili ona ou fiafia i ai. E le mafai ona ou faʻaumatia atoa le paʻu, e tumau i le maualuga lea e le mafai ona ou mauaina, ae i se tulaga lautele ou te fiafia i le iuga. O lapisi ua lapopoʻa, e le o le pala.

Eva3712 Moscow

//www.websad.ru/archdis.php?code=557552

Vitio: auala e taulimaina ai le paʻu i luga o le apu

O le mea moni, o le paʻu o se maʻi o le apu. Ae, faʻaaogaina fualaau faʻaonapo nei, faʻapea foi ma le faia e le aunoa o togafitiga tatau ma togafitiga, e mafai e le fai togalaau ona taulimaina le faafitauli.