Laʻau

Timiryazev manatua - o se vailaʻau paʻu ma se talafaasolopito umi

O le lauiloa lauiloa o Memory of Timiryazev o le peteriaka o togalaau Rusia. O se faʻalavelave mausali ma le mausali. Ma o le lanu susulu o le rosy, o loʻo faʻapipiʻiina i lala o le autumn, o se taui ua leva ona faʻamoemoeina i tagata nonofo i le mafanafana mo le onosai ma le tausiga.

Le talafaasolopito o le foafoaga o ituaiga pulu eseese Pamyat Timiryazeva

O le mafaufau o Plum Timiryazev na maua mai le sopoʻia o vailaau mumu a Victoria ma Skorospelka. O tusitala o faifaatoaga-poto faapitoa V. A. Efimov, H. K. Enikeev ma S. N. Satarova. I le maea ai o suʻesuʻega umi i le 1959, na aofia ai le laupepa i totonu o le Setete Setete faatasi ai ma le fautuaga e atiaʻe i le Penza i le ogatotonu o Volga, faapea foi ma le tele o itulagi o le Central:

  • Moscow
  • Ryazan
  • Smolensk
  • Tula.

    E oʻo lava i paga le maalofia o le Pamyat Timiryazev ituaiga e foliga fiafia

Faamatalaga o le laau ma fua

O laau o lenei ituaiga e tele-siʻosiʻomaga ma le paleni o le paleni o foliga o le leoleo. Laʻau vaivai lanu enaena i luga oi latou. O le lau o le laulamu e tutusa le laititi, lanu lanumeamata, ma sina mimiti, ei ai lona uiga masani i le pito i lalo.

O le fuga o lenei laumei e masani ona tupu i le lua tausaga o Me.. O le corolla e paʻepaʻe, o le leaga o le pestle e sili atu i luga aʻe o le sima. O fugalaau e pipii mau i togitogi taʻitasi ma fualaau fugalaau. O nisi o tagata nonofo i le mafanafana e fautuaina le faatapulaaina o numera o ovaries, lea e afaina ai le lelei o le seleselega.

O le mafaufau o Plum Timiryazev e tele ni fugalaau, o le mea lea e mafua ai ona fautuaina e nisi o tagata o le tau vevela le numera o ovaries ina ia mafai ai ona maua ni fua maualuga

O fua o le ituaiga o Timiryazev's Memory o le siʻosiʻomaga, lapotopoto, o le mamafa 22-25 g. O le paʻu samasama ma le tele o togitogi mumu ma le susulu pupula i le itu e faasaga i le la. O le fua o le fualaau aina e le o se mea e tupuga mai ai, e ufiufi i se pusa faʻamatalaga o wax. O le pulupulu e samasama foi, o le manogi, o mea malie, o mea manogi. O ponaivi ponaivi e vaivai, laiti (mamafa ifo i le 6% o le mamafa o le fetus), e faigofie ona vavaeeseina. O le pulupulu eleʻele e maua ai le fua ma le faʻasaoina lelei i taimi o femalagaaiga.

O fua e masani ona faʻaaogaina: ua faʻauluina fou, i faletupe, latou te fiafia foi i le faapalagaina e pei o se ipu falaoa mo aano o manufasi.

Ua uma ona ou teenaina le vevelaina o fualaau aina, aua e le o iloa e loʻu aiga ni paʻu ma jams. E sili atu i le taumalulu o se mea faʻapipiʻi fou fou. O fua, e aunoa ma le faʻaleagaina, sasaa vai inu, aumai i se vevela ile vevela vevela ma tape. Mo le 3 lita o le compote, faʻaopoopo 2 2-3 punetini o suka. O elemene e tumau pea le pala, aua nei faʻapala, ma o le compote lava ia e le o le sugary, fou, fiafia le onā.

Aʻo leʻi faʻamaisa, e sili atu le aveesea o fatu mai le sisi, ona mafai loa lea ona faʻaaoga vave mai le pusaaisa

O le isi auala e teu ai le seleselega o le fufulu lea i le suka. Ina ia faia lenei mea, vavaeese aʻu fualaau aina mai fatu, taʻalo i totonu o se mea e teu ai manu ma faaopoopo le suka i le fua faatatau o le 1: 1.5. Faʻatonu le mea e tupu ai le masini lelei i se sipuni laupapa seivagana ua faʻamaʻaʻa atoa le suka, sasaa i totonu o fagu. Faafetai i pectin atofaina, o le masini lelei e fetogi ma teuina i fafo o le pusaaisa. O lenei sauniuniga e mafai ona faʻavaivai i le vai e tofo ai ma inu pei o se meainu suamalie, faʻaaogaina e avea o se laulau mo le taoina poʻo le tautua faʻatasi ma le 'aiga o le taeao ma ni panikeke fou ma kirimoli. Vitamini ma le manogi o plum ma lenei auala o le gaosiga e le o leiloa.

Eseesega Igoa

O manatua Timiryazev o se ituaiga laumei o le paʻu o le paʻu o le tino. O le fua e amata mai i le amataga o Aukuso ma le amataga o Setema. O le tele o le fuaina o fualaau aina e le o taʻua tele (i le faʻamatalaga i luga o le upega tafaʻilagi a le VNIISPK, na maitauina o le toʻaga o le seleselega e 5 taimi i le 16 tausaga talu ai). Ona o le maualuga o le fua o le tagata lava ia, o le fualaau aina i luga o laau e toetoe lava o tausaga uma.

O le ituaiga e vave ona ola, pe a totoina fatu taʻitasi pe a uma le tolu i le fa tausaga latou te maua fua muamua. Mo tagata e le mautonu le taumafanafana, e mafai ona maua ni fatuga muamua atu e ala i le faapipiiina o le ituaiga i luga o se tamaititi matua. I lenei tulaga, o le anoanoaʻi o fualaau paluga o le a fiafia i le isi tausaga.

O laau e umi, ola ma faʻamaua lelei fua seia oʻo i le 20-21. O le Pumyat Timiryazev o le pamu eseese o loʻo faʻaalia i le maualuga o le gaosiga:

  • laau laiti 9-11 kilokalama o fualaau suamalie;
  • 20-25 kilokalama o laʻau lelei sili ona lelei e seleseleina mai se tagata matua. Maualuga maualuga - 35 kilokalama!

Faatasi ai ma le le lelei o le ituaiga, o le vaivai o le taumalulu o le laau e taua. Ae ui i lea, o loʻo ia te ia le manava faʻaleleia, e mafai ai ona toe faʻaleleia pe a uma le liona. Laititi ma pulumu e sili atu ona puipuia i le kiona.

O tamaʻi laʻitiiti laiti e le teteʻa i le sogi. E sili atu le afifiina o Timiryazev mo le taumalulu, i le ala, o se fale faapena o le a maua ai foi le puipuiga e puipuia ai mai le aʻa

Totoina o pamu ituaiga Pamyat Timiryazev

Mo vavao e filifili ni nofoaga lelei e susulu i le 1.5-2 mita i luga o le maualuga o le vai. I le va o laau pito lata ane lafoaʻi le va o le 3-3.5 m. Plum e le fiafia i ata lafoia.

O laau e ola i avanoa avanoa e maua ai le vevela atoa ma le malamalama mai le la, lea e maua ai le fua ma se manogi manogi ma le suamalie. I tua atu o le vaega ua fautuaina, i le tele o itu i matu, ua tupu ai foi lenei ituaiga. Faʻafetai i le taua ma le faʻaleleia o le tagata lava ia, e mafai ona maua ai se seleselega lelei, ae o le tofo o fualaau aina e itiiti ifo le faʻaalia, e le o le mauoa o ata o loʻo totoina e ni tagata moni.

O le taimi aupito sili mo le totoina o poloka laau toto e pei o le tautotogo. I luga o se nofoaga e leai se totogi, e malamalama lelei, puipuia mai matagi malulu malulu, latou teliina se lua e tulaʻi ai i le 80 cm ma le loloto o le 60-70 cm.

I vaega ole omea o loʻo iai palapala palapala, e taua le vavae ese o le eleele lafulemu. Faʻaaogaina le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o galuega. E faʻafefiloi lelei le falaoamata o le dolomite (3-5 kilokalama) i le paluga masima pito i luga o le eleele, pala (2-3 pakete) ma le pefu laupapa (1 l). E lava meaʻai e maua i le faʻaleleia o se lua e tulaʻi ai mo le 2-3 tausaga.

Faʻasaina Tulaga:

  1. I le kuata o le loloto o le lua, ua sasaa le iliili maʻalaʻau e faʻafefe ma tuʻuina atu ai le laau ma le calcium.
  2. Fafasi i se tuʻutuʻu le kulimi eleele lea e tuʻuina ai le seedling.

    Aʻo leʻi faʻapipiʻi le fuamoa i totonu o le lua, fai se faaputuga e faʻasalalau aʻa i luga o le pu

  3. Faatumu le eleele o loʻo totoe, luluina vave le laʻau ina ia leai ni mea faʻapitoa.
  4. I le itu i saute o le vao o loʻo i ai se pa e faʻafeao ma nonoa.
  5. Faʻamalie lemu le eleele i luga o le meaʻai ina ia oʻo le aʻa i luga o le 4-5 cm i luga aʻe o le eleele. Faʻatasi ai ma isi vaega o le palapala, o le a i ai.

    O le aʻa i le ū pe a totoina se paʻu e tatau ona 4-5 cm le maualuga i luga o le eleele

  6. Ua faʻaaogaina se pu e faʻavaivai, pe a 2-3 tuʻu pakete o vai faʻavaivai e faʻafefea ona faʻafeiloaʻiina, faaopoopo i taimi uma, i le taimi lava e galu ai le susu.
  7. O le poloka o le poloka o loʻo mulched i humus, peat, rotd sawdust poʻo le vao vao. O lenei mea e mafai ai ona taofiofi le susu ma taofia ai le palapala eleele palapala.

Vitio: totoina o pulu ma le totoina o le toto

A uma ona totōina, ona vavae lea o le aʻa i se maualuga o le 45-50 cm.

Vaega o le galueaina ma le tausiga

Afai i le taimi o le totoina o le lua sa faatumulia i le faʻamalolo (e pei ona taua i lalo), ona lava lea mo le 2 tausaga o le totoina o fatu. I le tausaga lona tolu i le tautotogo, e mafai ona e faaopoopo 1-2 laulau punini o le Ura i le lelei. I le taumafanafana, faʻaopoopo le 2 sipuni tele o le faigofie poo le 1 sipunipuni ole superphosphate e lua, ma le 1 sipunipuni o le potassium sulfate i lalo o laau taʻitasi. Ina ia fafaga le potassium, e mafai ona e faʻaopoopo 200 ml o le fafie i lalo ole laau taʻitasi. Nai lo o meaʻai faʻamalaʻau, e 1 le pakete o le manulele moa poʻo le humus e talafeagai.

E taua le aua nei faʻaaogaina le manulele fou, aua o loʻo iai le tele o le vevela. Nitrogen fertilizers e tatau ona tuuina atu i le amataga o le tautotogo, ina ia aua le faaosofia ai le tuputupu ae malosi o lauusiusi. E faʻaaogaina faʻamafanafana ma le paluga faʻamalolo i le taumafanafana ma le autumn.

I le taimi o le tuputupu ae 2-3 taimi e faafou ai le eleele o le mulch, lea e taofia ai le tuputupu ae o vao ma, faamalolo, e faʻamalosia ai foi le eleele faatasi ai ma mea e tatau ai.

Mo le tuputupu ae masani ma atinae, e tatau ona teuteu teuteuga. E lua ituaiga o meaʻai:

  • falemaʻi - ua faʻaititia i le aveesea o faʻamaʻi maʻi, malepe, mago. O le ufiufi, oloina ma le tupuina o pine i totonu. O lenei mea e aofia ai i le lelei atili o le faʻaleleia o le ea ma le faʻamalama, puipuia le faʻamaʻi e faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • faʻapipiʻi - o lona sini o le fatuina lea o se pale pale. O ia laau e le tupu tele, o lo latou pale e sili atu ona susulu, o lea o fua e maua ai le malamalama ma le vevela. Faʻasologa o Trimming Steps:
    • I le tolu tausaga muamua, e lima pe ono puʻu malolosi o skeletal o loʻo totoe, e faʻatonu i itu eseese.
    • O tautotogo taitasi e faapuupuuina e le tolu o le umi.
    • A amata ona fua mai le pulu, aveese le taotoga tutotonu i luga aʻe o le paranesi pito i tele, ma avatu le pale i foliga o se ipu malamalama po o se pesini.

      I le faʻaaogaina o le apricot e avea o se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e vaʻaia pe faʻafefea ona foliga foliga o le pale foliga o le ipu.

Faʻasagaina o le paʻu o le Variety Pamyat Timiryazev ituaiga manaoga eseese, aua o loʻo i ai le faapaleʻaleʻa lauʻeleʻele. Latou te tuʻuina atu le vai pe a uma ona siakiina le tulaga o le palapala palapala i lalo o le mulch ma ia mautinoa o le eleele i lalo o le vai ua mamago. Faatasi ai ma le tele o le suāsusu, ua tulia le ea mai le eleele, lea e manaʻomia aʻa e pei o le susu. I le vaitau o le tuputupu ae, ua tele le suavai o laau i le taimi o le fugalaau, o le faia o le ovary, i le taimi lava e uma ai le seleseleina. O le mea mulimuli, faʻafefe-vai, faʻafeinuina o loʻo faia ia Oketopa, o le masina e tasi ao leʻi oʻo i le tau malulu faʻatali.

Maʻi ma meaʻai

O pumyat Timiryazeva o le laumei e faaalia ai le maualuga o le tetee i kleasterosporiosis ma fualaau aina, ae e matua afaina tele i siama ma isi meaola suamalie.

Le puipuia o togalaau mai soʻo se meaola faalafua ma le tele o faʻamaʻi, e manaʻomia ona tuʻuina atu ni laau e tausi ma tausia lelei:

  • o le pale e tatau ona susulu lelei e le la, ae le o le mafiafia;
  • o tagata gasegase e aʻafia i le kulimi poʻo le vaetogo e tatau ona aveese ma faʻaumatia i le taimi.

    O maʻi poʻo le malepelepe i le vaitau o le taumafanafana i le tautoulu e tatau ona aveesea ma faʻaumatia

Mo le puipuia, lea e sili atu nai lo soʻo se togafitiga, o gaoioiga nei e faia i le tautoulu:

  • i le gasologa o le lau, e togafitia le pulu ma le Bordeaux vai, faʻasaina aʻa ma eleele i lalo o laau ma le fofo taulima mai luga i lalo;
  • pau o lalo i lalo o laau e aoina ma susunuina e le aofia ai le avanoa o le faasalalauina o maʻi afaina;
  • o le eleele o loo siomia ai le ogalaau ua matala, ua seleseleina vao, ua vavaeina tipu.

Ua maitauina afai e te palu le palealii o laau ma se vaifofo faigofie o le soapkins, e sola ese le moli vavave. I le auala, e oʻo lava i se faʻavave faigofie pe a faʻafefe faʻapitoa e faʻaitiitia ai le numera o meaola faalafua.

E sili atu ona faigata le aveeseina o le gall tick, o le foliga mai e mafai ona iloa e ala i le iai o lala laiti o toto mumu i luga o le paʻu. Ina ia foia lenei meaola, e manaʻomia le iniseti insecticaricides e pei o Danadim. A o lei amataina, e faasaga i ituaiga o meaola faalafua, o le fualaau faasaina 30 Plus (MME) e faʻaaogaina muamua. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o galuega ile laau e 2-2.5 lita.

O le foliga mai o se mite moa i luga o le paʻu e mafai ona iloa e ala i le i ai o pupuleʻale laiti o toto mumu i luga o le paʻu

I le tulaga o le aphid, o le fualaau oona Biotlin e faʻaaogaina. Faatasi ai ma se vaeluaga o vaiaso e lua, o togalaau uma e togafitia ma lenei sui ile 2-3 taimi, talu ai e masani lava ona aʻafia laau eseese i le aphids. E tolu vaiaso ao leʻi selesele, e taofi le totoina o Biotlin.

Ina ia tauivi lelei ma le aphids i luga o se paʻu, o fualaau aina uma e togafitia i togafitiga faafomai

I le maeʻa o le tautotogo ma le amataga o le tautotogo, o le ogalaau ma lala o le skeletal o le laau ua matua paʻepaʻe le maualuga e mafai ai. O lenei mea e puipuia ai le fafie mai lua o le kiona ma taofia ai le ulu atu o meaola faalavela i totonu o le paʻu o le paʻu.

Iloiloga Aʻoaʻoga

O ituaiga o meaola ua uma ona tofotofoina ua faamaonia lelei, ou te manatua le manatuaga o Timiryazev. O le ituaiga na faia i le 1938 e le H. Y. Enikeev. Na tuiina aʻu i le 1999, ma ua fua mai i le tausaga talu mai le 2000, sei vagana ai le taumafanafana. O le mamafa mai le 25 g pe sili atu, o le paʻu paʻu, o le maʻa tele, e vaelua lelei. Aʻai e aunoa ma se pulu, ou te talisapaia le faamaoni.

Anatoly

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=5522

E i ai laʻu paʻu laʻitiiti - e tusa ai ma le faʻamatalaga e talitutusa ma le Manatua o Timiryazev, na faateʻia au i se suiga i le lanu o fua. O le tofo o le fua e sili ona lelei, o le ponaivi e vaeluaina. O lenei tausaga, pe faapefea ona fuga ... Le ala na amata ai ... Ia, sa ou manatu o le a matou 'ai le kulimi. SHCHAZ! O fua na amata ona pala ma vave (i se tasi o le vaiaso ma le afa) na mago uma ma malepelepe. E i ai le sefulu ma le lua agavale ...

Alay

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=277&st=200

Sii mai (Alay @ 09/13/2016, 9:30 i le.m.): Faʻataʻavale !! Maʻeu se mea telē mo le Manatua o Timiryazev! O aʻu sa laʻitiiti, ma e vaeluaina le ponaivi. Ae atonu ona o le tele naua o tausaga o le gaosiga, na faasolosolo malie lava sina leaga. Sa ou faaauau pea ona mama. E tusa ma le limasefulu tausaga talu ai!

moli

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=277&st=200

Na fai mai Natalka78: Na ou faatauina mai se laupepa i le elemene o Me Timiryazev, i le 2 masina o le siitaga na sili atu nai lo le mita, faamolemole taʻu mai, pe o le masani ea mo paga? O le a le mea na ou faʻatau?

E taʻu mai e lenei mea e "lelei tele" o ia. I le manatuaina o Timiryazev, o le faigata o le taumalulu e latalata i le averesi. Afai o le taumalulu o sau o se mea mataga, ona mafai lea e le pulu ona taalili. Ina ia puipuia, e tatau ona i ai nei sina tapulaa. Nitrogen ma le mamafa o suavai e faasaina (na o sina mea itiiti). Ou te faʻaaogaina le tweezing o le fatu fatu maualuga. Ona tupu lea o le tuputupu ae malosi, tuputupu ae le tuputupu aʻe. Afai e amata ona e faʻamalosi ia Iulai, ona mafai lea ona fua mai le tausaga e sosoo ai.

toliam1

//www.forumhouse.ru/threads/4467/page-43

Eseese-workaholic plum Memory Timiryazev uluai lanu ua tumu i le suamalie suamalie o le fua, o le mautu o le seleselega ma le tetee i le tau na faamamaina ai lona nofoaga mamalu i totonu oa matou togalaau.