Laʻau

Pear Conference - o se mea tuai, lauiloa

Pear Conference - o se mea taatele i le tele o atunuu ma se mafanafana o le tau. E lauiloa i Europa, Amerika, Saina. O fea ma le auala e tupu ai lenei pi - e aoga le iloa o le fai togalaau i lenei mea.

Faamatalaga o le ituaiga ma ona uiga atoa

O uiga o le Pear Tree Conference e faʻalagolago i le faʻatauga lea e faapipii ai. Afai o se vaomatua e galue i ona uiga lelei, ona tupu tele lea o le laau pe maualuga. I lenei tulaga, o lona maualuga e masani ona oo i le lima i le valu mita. I le gasologa o le vaitau, o pine e maua ai le siʻitia o le 60 simita. O sea laau o le a tuuina atu lana uluai seleselega i le lima ma le ono tausaga mai le taimi o le totoina o se fatuga tasi e lua tausaga. Seleselega tausaga ma lelei - 60-70 kg i le laau. O se laau e faapipii i luga o le quince o le a tupu laitiiti - 2.5-4 mita le maualuga. O le pale i soo se tulaga o le a tele-pyramidal, mafiafia, mafiafia tele. O le matua matua i le mataupu lona lua e maualuga atu - 3-4 tausaga, ae o le fua o le a sili atu ona tauagafau - 30-40 kg i le laau pe 210 kg / ha. O le faigata o le taumalulu o le ituaiga o mea masani, ma i luga o quince stocks e maualalo, o laau e tafiesea i totonu o le malulu--15-20 ° C. O nisi o fai togalaau ua matauina le faateleina o le faigata o le taumalulu o le konafesi a le pear ma le matua. O le faapaleʻaina o le lāmala o le vailaʻau e leai foi se eseesega ma e manaʻomia ai le masani ona faʻasusu. I faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o le puipuiga o le tino, e masani lava e le afaina i le paʻu, o le maualuga maualuga o le vevela vevela o laulaau i le vevela o le tau.

O fua e aveesea i le faaiuga o Setema-ogatotonu o Oketopa. Ua lelei ona teuina i totonu o pusaaisa seia oʻo ia Ianuari. Peʻa e tele ma tasi-o le mamafa - o le mamafa o le mamafa e 143 kalama. O le foliga o fualaau aina e tutusa-foliga-foliga, latou te pipii mau i luga o le laau, aua neʻi malepelepe. O le paʻu e malosi tele, lanumeamata-samasama, e ufiufi i ni mea lanu mumu. Ae o le tino piniki-kulimi o le tino e agavaivai, suamalie, suauu, suamalie i le gutu ma e manaia, suamalie suamalie. Na faʻamauina e Tasters i Iukureini le tofo o le Konafesi 4.8-4.9 points. E i ai nai fatu i totonu o le fua; Fualaau aina mo le faʻaaogaina o le laulau, maua lelei le mafai ona feaveaʻi.

I totonu o le fua o le pua, o le potopotoga fatu e itiiti pe leai

O le mea o loʻo tupu ai le pi, o le Konafesi, e aofia ai i Rusia

Pear Conference mo le taimi muamua aʻo vavae ese se ituaiga i Egelani i le 1884 ma o le sefulu tausaga mulimuli ane na amata ona salalau lautele i Europa i Sisifo. E faigofie lava ona fuafua o lenei ituaiga ua totoina mo le silia ma le 130 tausaga. O le Konafesi na faʻaalia lata mai nei i le Setete Setete o le Malo Rusia - i le 2014, na lafoina i le itu i Matu o Caucasus. O le tagata na amataina le Institute of Horticulture o le Ukrainian Agrarian Academy of Sciences.

Faʻatupulaia - o se tagata poʻo se vaega faaletulafono na fatuina, fafagaina, poʻo faʻaalia se ituaiga o vailaʻau poʻo meaola manu ma (poʻo) faʻamautinoa lona faasaoina, ae le o se tagata e umia le pateni.

Wikipedia

//ru.wikipedia.org/wiki/Originator

I le taimi nei, o le ituaiga o tufatufaina atu e le gata i Western but also in Europa i Sasae, faapea foi i Amerika ma Saina. E i ai faamaoniga o le galueaina i Polani, Iukureini, Moldova. I le Rusia, ua totoina lenei pia i le itu i saute faatasi ai ma se tau mafanafana ma le malulu. O nisi faifaatoaga latou te lipoti mai le manuia i le tuputupu ae o pears i le Konafesi i le Moscow Region ma Belarus, ae leai ni faamatalaga e uiga i le tele o faatoaga o faifaatoaga i nei itu i matu. Ioe, atonu e le ono mafua mai ona o le maualalo o le taumalulu o le ituaiga.

E tusa ai ma nisi o punaoa, o le tele o le auina atu o pears mai Saina i atunuu eseese o le Konafesi. I le mafaufau i lenei mea, o lenei pi o nisi taimi e taua o le Konafesi Saina. Ae o se igoa le aloaia ae na o le na o le mafuaʻaga o nisi fualaau aina, ae le o uiga eseese.

E faʻafefea ona tupu le popo

O taloni o le Konafesi e tutupu i totonu o le fale ma fuafua i totonu o togalaau aina. I le mataupu mulimuli, o fualaau i luga o dwarf quince rootstocks e sili ona filifilia. O le olaola o ia laau e na o le 35-45 tausaga, ae, faafetai i le faigofie o le tausiga ma le seleseleina, o le metotia e tauamiotonuina ai lava ia i le tamaoaiga. E masani ona tupu aʻe pears i luga o alalaupapa e faʻaaoga ai le laʻau. I totonu o le fale, e masani ona totoina pears o lenei ituaiga laau i luga o laau o vao vao - i lenei tulaga, o laau, e pei ona taʻua i luga, e tupu tele. E tusa ai ma nisi o punaoa, o le umi o le ola o ia laau toto e oo atu i le tolu selau tausaga. E faigata ona fai lenei mea ma le mautinoa, ae i soo se tulaga, o le Konafesi sa ola pea i luga o se fasi fatu pi mo sina taimi.

Konafesi o loo nofo i luga o se pine pi mo se taimi umi

O le Conference a le Pear ua i ai se maualuga o le faʻaleleia o ia lava, e le gata i lea, ae o ia foi o se palota lelei. Ae, e masani lava ona tupu, o le a sili atu ona maualuga ma sili atu ona mausali i le i ai o ni tagata eletise faaopoopo, mo se faataitaiga, pears o ituaiga Williams, Bere, Lyubimitsa Klappa, Chizhovskaya.

Vitio: Pear Review Conference

Faʻaiuga o le taloina o pear

E pei lava o soo se uila, e fiafia tele le Konafesi, vevela, vevela nofoaga. I le taimi lava e tasi, o nei vaega e le tatau ona afaina i matagi malulu i matu ma e le tatau ona i ai i vaega o lologa i vai palapala. O eleele e tatau ona lafoaʻi, faʻaleleia lelei, ma maua ai se tali malie. E le taliaina ni eleele eleele alkaline, talu ai o loʻo maʻi le pia ma le lelei ona atiaʻe i luga. O le aoga aupito sili ona taua ole acidity e taoto i le pH 5.0-6.5, e mafai ona toto ile eleele ile pH 4.2-4.4.

O le mamao mai fale, pa puipui po o laau tuaoi e le tatau ona itiiti ifo i le 5.5-6 mita mo se uumi uumi. O laau toto maualalo e totoina i laina ma se vaitaimi o le 3-4 mita ma le mamao i le va o laina o 5-6 mita. Aʻo tuputupu ae i luga o le ala, o le mamao i le va o laina e faʻaititia i le 3-3.5 mita, ma o le vaeluaga o laau ile laina e 2.5 mita.

Talu ona amataina le Konafesi i nofoaga vevela, e mafai ona faia i le tautotogo ma le autumn. I soʻo se tulaga, e le tatau ona i ai se tafe i le taimi o le totoina. I le tulaga o le totogoina o le totogo o le laau mo le taumalulu muamua, e fautuaina e ufiufi ai i se vaʻa vevela poʻo isi mea faʻamafanafana. O fualaau e sili ona lelei e maua i le matua o le 1-2 tausaga, e mafai ona totō laau matutua i se aʻa aʻa. I le auala, i lenei tulaga, e mafai ona iai le taimi e tulaʻi mai ai - mai ia Aperila e oo i Oketopa.

Afai e te fuafua e ola i luga o auala, ona tatau loa lea ona vaʻaia le faʻatulagaina muamua. Faʻamau i luga o se laina uʻamea po o ni faʻamalosi faʻamalosia e tolu mita le maualuga i luga o le palapala. O le va o vaʻa lata ane o loʻo tausia e tutusa ma le lima mita. E tele ni laina o uaea uamea e tosoina i le va o pou, ae sili atu ona faigofie ona fai pe a uma ona totōina fatu. O isi faʻatulagaga totoga e tutusa lelei mo le faʻasolosolo ma le tulaga e tasi o le tuputupu ae o peina. E aofia ai laasaga nei:

  1. Sauniuniga o le lua tulaʻi e tatau ona faʻatinoina ia le itiiti ifo ma le masina ao leʻi oʻo i le aso faʻatulagaina. I le tulaga o le totoina o le tautotogo, ua saunia se lua i le tautoulu. Fai faapenei:
    1. Kili se pu i se loloto o le 70-80 senitimita ma le tutusa o le diamita. I oneone oneone, o le lua o le lua e faia ile 1-1.5 m3.
    2. Afai e mamafa le palapala, o le a taoto se sefulu senetimita o alavai i le pito i lalo. O le mafiafia o le maa, o le faalauteleina o le omea, o piliki gaosi, ma isi mea e mafai ona galue i lona tulaga. Afai o le oneone o oneone, ona tuu lea i lalo o le lua le papa o le mafiafia.
    3. A maeʻa lenei mea, e saunia se paluga kulimi i se aofaiga e lava e faʻatumu ai le lua i luga. O ia ituaiga o paluga e aofia ai vaega tutusa o le peat, humus, chernozem ma le oneone faatasi ai ma le faaopoopoina o le 300-400 km o le superphosphate ma le tolu i le fa lita o le efuefu laupapa.
    4. Faatumu le lua i le paluga na maua, faʻafeinu i le vai ma alu e faʻamaʻe le palapala. Afai o le lua o loʻo saunia i le tautoulu mo le totoina o le tautotogo, ona oʻo lea i le taumalulu e tatau ona ufiufi i luga o le fola o mea, ata tifaga, mafolafola, ma isi.

      Faʻamasuina o lua ua tumu i paluga paleni i le pito i luga

  2. I le taimi lava lea ao lei totoina, o le aʻa o le laau toto ua susu mo le tele o itula i le vai. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e faʻaopoopoina se ituaiga o tuputupu ae faʻaola, mo se faʻataʻitaʻiga, Epin, Kornevin, Heteroauxin, ma isi.
  3. I totonu o le lua, ia faia se pu ma se lapopoa e fetaui ma aʻa o le fatu. O se komi laʻitiiti e sasaa i le ogatotonu o le lua, ma i se mamao e 10-15 centimita mai lona pito i luga, o le laupapa laupapa 100-120 senitimita le maualuga mai le maualuga o le eleele ua fausiaina. Afai e tupu aʻe i luga o se taʻavale, e le manaʻomia se siteki.
  4. O le fatuga e tuʻuina i le ū o le pito i luga o le tumutumu, faʻamalosi aʻa ma ufiufi le eleele i luga. Faia lelei lenei mea, i luga o laupepa, faʻamalosi lelei ia mea taitasi.

    Pe a toe faʻaleleia aʻa i le eleele, e tatau ona faʻatulaga lelei

  5. O le faia o lenei laasaga, e taua le mataʻituina le tulaga o le ua uʻumi - i le faaiuga, e tatau ona tusa ma le maualuga o le eleele faʻapitoa.
  6. O le seedling e nonoa i luga o le siteki ma mea e gaosia. Afai e filifilia le filifiliga e faʻaaoga ai le faasolosolo, latou te faʻalauteleina le tele o laina o le uaea uʻamea ma se vaitaimi 30-50 senitimita, pe a maeʻa ona nonoa ia laau i nei uaea.
  7. O le lio faataamilosaga e faia i luga o le pito i luga o le lua o le tafe ma faʻafeinu lelei i le vai. O se taunuuga, o le palapala e tatau ona matua susu ma pipii i aʻa o le fatu.

    A uma ona totōina se fatu laau, e tele lava le vai

  8. A mavae sina taimi, o le pito i luga o le poloka poloka e vaʻaia ma mulumulu.
  9. E seleseleina le seedling i se maualuga o le 60-80 senitimita, e vaeluaina lala.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

Ina ia maua mai i taimi masani le maualuga o le pi, e tatau i le Konafesi ona mautinoa le talafeagai ma le taimi tatau.

Faʻasa

E manaʻomia e le Pear Conference le faʻaleleia ma le faʻaleleia o vai. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o fua e avea ma mea laiti ma leai se aoga. Afai o le le lava o le susu e sili ona leaga - o le pear e mafai ona leiloa nisi o fua, pe o mea uma foi. E lima i le sefululua suavai e masani ona manaʻomia i le vaitau. O lenei aofaiga e faalagolago i le tele o taimi e alu ese ai, vevela o le ea ma lona susu. Ina ia iloa pe manaʻomia e se peʻa ona fafaga, e tasi lava le mea e fai. O le lima o le eleele e aveesea mai le ogalaau ma liua i totonu o se faaputuga. E lafoina se vaega i le palapala mai se maualuga pe a ma le tasi le mita. Afai e malepe, e manaomia e le laau le fafaga. E tusa ai ma lea, afai e tumau pea le paluga, o le eleele e matua susu ma e le manaomia le suavai. O laau nofofua e masani ona faʻafeinuina taʻitoʻatasi i le fausiaina o ogalaau. I le tulaga o fale masani, aemaise lava pe a tupu aʻe i luga o se taʻavale, e fautuaina le faʻapalapalaina o se vai inu vai. I lenei tulaga, ua faʻaitiitia le taumafa vai ma le manaʻomia mo le tatalaina. Ma faapena foʻi vavave i le va o le faʻamaina o loʻo faʻateleina i le tulaga o le mulching o tulimanu vaʻo. I le tautoulu, aʻo leʻi alu mo le taumalulu, faʻapipiʻiina le suavai. O lenei laasaga e faateleina ai le faigata o le taumalulu o le pi.

O le faʻavaveina o le suavai e faigofie mo faʻavae vaega o pears

Laʻei pito sili

O le faʻamalosiina masani e amata mai i le 3-4 tausaga talu ona totoina, o le a faʻamautinoa ai le maualuga ma le faʻaletausaga o fua o fua lelei. I le tautotogo, taʻitasi, 20-30 kalama o le ammonium nitrate, urea, poʻo le nitroammophoska e aumai i lalo o le eli. Ma i lenei taimi foi, e faʻaaogaina fugalaʻau faʻasaina i le fua faatatau o le 5-7 kilokalama i le 1 m2. E mafai ona avea ma humus, compost, peat. E faʻatasi i latou i le 3-4 tausaga. I le taimi o le fugalaau, e faateleina ai le numera o ovaries, o loo totoina se laau i se vaifofo o le 0.2 g o le boric acid i le tasi lita o le vai.

I le amataga o le taumafanafana, e faʻaaogaina ai fugalaʻau masima (potassium monophosphate, potassium sulfate) i le fua faatatau o le 10-20 g / m2muai faʻasese i latou i le vai mo le faʻamamaina o laau. Ma faapena foi i le vaitau o le tuputupu aʻe ma le fua o le fua, ua fafagaina ai le talo i le faʻamaʻi vai. Ina ia faia lenei mea, muamua le faʻamalosi lita e lua o mullein i le sefulu lita o le vai mo le 5-10 aso. Nai lo le mullein, e mafai ona e ave le tasi lita o manulele manu pe 5-7 kilokalama o le mutia vao. O le fufuluina maeʻa ua faʻamamaina ma faʻaaogaina mo le fafaga. Faʻaaoga le tasi lita o lenei mea i le 1 m2 alalaʻau poloka, muamua aʻo faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 10. Mo le vaitau e mafai ona e faia 2-3 ituaiga laei pito i luga.

I le tautoulu, i lalo o le eliina, superphosphate ua faaopoopo i se aofaiga e 30-40 g / m2. E le gata i lea, o loʻo manaʻomia foʻi elemene. E masani ona faʻaaogaina e avea o se vaega o mea faʻapitoa faʻamalolo.

Trimming

O auala mo le teuteuina ma le teuteuina o le pale o le pi O le Konafesi e faalagolago i le faʻatauga lea e faapipii i ai ma le metotia filifilia o le galueaina.

Tall Pear Conference Conferencing

Afai ua tupu le Konafesi i luga o le faʻatauga o se vaomatua, ona tuʻuina atu lea o se pale lauulu-maualuga. O sea ituaiga tulaga ua lauiloa ma e le faigata mo se fai togalaau. Faʻaalu i le amataga o le tautotogo mo le 4-5 tausaga mai le taimi o le totoina.

Faʻaaogaina vavae vavae e faʻaaogaina mo laau uumi

Faʻatulagaina o le Pears Conference faʻatasi ai ma auala masani e galue ai

Pe a faʻatupulaʻia le pine o le Konafesi i luga o le quince rootstock, e lelei tele le faʻaaogaina o le ipu. I le taimi lava e tasi, o le ea lelei ma le faʻamalamalamaina o le totonugalemu o le pale, faʻapea foi le faigofie o le tausiga ma le seleseleina, ua ausia. O lenei tulaga e masani ona ausia i le 4-5 tausaga. E tatau ona manatuaina e mafua ai le malosi o le pale, lea ua uma ona iai le taua o le Fono.

Mo talo i luga ole quince rootstock, faʻavaeina o pale e tusa ai ma le ituaiga ipu e talafeagai

Faʻavaeina o Pear i luga o se laʻau i foliga o pama

Faatasi ai ma lenei tulaga, o lala o loʻo i le vaalele e tasi o loʻo totoe. E masani lava o le 8 i le 12 skeletal lala ua faataatia. O le pito i lalo e i ai le maualuga o le manaʻoga i totonu o le 45-55 °, le pito i luga - 60-80 °. O i latou uma o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le taualuga, faʻalogo pe a manaʻomia. I le taimi o le vaitau, o le taitai tutotonu e tipi taʻitasi ina ia 60-70 centimeters i luga ae o le pito i luga o le lala pito i luga. O lala le taua ma le tauvaga ua vaeluaina "i totonu o le mama." O lala fou e totoe ma le umi e 15-25 senitimita. Latou te le punonou pe nonoa, e maua ai se avanoa mo le tuputupu aʻe fua.

Faʻapipiʻi le pale o le pi e tusa ai ma le laʻau, tuʻu laʻau o loʻo i totonu o le vaalele

Fetuunai le taina

O le Konafesi e faapitoa le talafeagai mo peʻa, ma e mafai foi ona umi. Tafaʻi taʻitasi i le amataga o le tautotogo e ala i le tipiina o fuʻa e ola i totonu o le pale ma faʻafefe.

Lagolagosua Lagolago

E masani lava ona faia i le taumafanafana i le vaitau o le tuputupu ae tuputupu aʻe o weni laiti e ala i le faapuupuu (mition) 5-10 senitimita. O lenei mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae o lala faaopoopo e sili atu i luga o loʻo totoina i le isi tausaga. E le gata i lea, o le tausisia o fua maualuga e mafai ona faʻamautinoa e ala i le tipiina o le fesuiaiga o fua e tusa ai ma le ituaiga o vine. O lenei metotia e manaʻomia ai nisi faʻamatalaga ma taimi.

O le faatumauina o se maualuga maualuga o le pea e mafai ona faʻamautinoa e ala i le teuteuina e fanaina le sui i le ituaiga vine

Tausiga mama

O lenei ituaiga o teuteu o se laasaga taua i le puipuia o faʻamaʻi eseese. Fai i le faaiuga o le tautotogo pe a uma le tafe o le suavai e ala i le tipiina o lala vevela, maʻi, ma paʻu. Talu ai e mafai ona iai faʻamaʻi pipisi, e susunuina pe a uma ona aveeseina. O le teuteuina mama, pe afai e tatau ai, e toe faia i le amataga o le tautotogo, pe afai o pinelaau pisapisao pe gau e aliali mai i le taimi o le taumalulu.

Faamai ma meaola faalafua - o ituaiga autu ma fofo i le faafitauli

Pear Conference e leai se puipuiga maualuga i faʻamaʻi sei vagana ai le pala. O le mea lea, a oʻo ina tuputupu aʻe, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le puipuia ma le tumama.

Lisi: ituaiga o puipuiga ma le tumama pe a tutupu le tupu

Ituaiga galuegaAso FaʻamauFaamoemoega o galuega
Aoina ma le susunuina o laʻau pau, vao ma isi otaotaPauFaʻatafunaina o meaola faalafua o le taumalulu ma gaʻo o mea faʻaleagaina
Lalagaina o ogalaau ma lala o le skeletal ma se vaifofo o le lime faʻamalosi ma le faʻaopoopoga o le sulfate sulfate 3%. O sea fofo e mafai ona suia i ni togalaau faapitoa.Aloese mai le lafoaia o le la ma le puipuiga o faamaʻi afaina. E faʻapea foʻi ma le faia o faʻalavelave mo meaola faʻamaʻi iniseti e ulu atu i totonu o le pale.
Lisiina o le palapala o se lio faataamilo-totoa i luga o se fagufao o se suo ma se pupuni o palapala o le lalolagiPaʻu i le tauLaveina o meaola faalafua o le taumalulu i luga ma lo latou oti mulimuli ane mai le malulu
Toaga i le vaeluala latalata ma le palealii o le laau ma se 3% o vaifofo o le sulfate copperPaʻu faʻafuaseʻi, amataga o le tautotogoPuipuiga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua
Pesticide togafitiga o gaoioiga lautele. DNOC e faʻaaoga tasi i tausaga taʻitasi, i isi tausaga Nitrafen e faʻaaogaina.Amataga o le tautotogo
Faʻatulagaina o fusi tulimanuO le fefinauai i le maua i luga o le palealii o le pi-eater, codling o anufe anufe, uila o loʻo tauaveina aphids, ma isi.
Togafitiga ma fomaʻi faʻamalosi e pei o Horus, Quadris, Skor, ma isi.Mo le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi faʻaleagaina uma. O le togafitiga muamua e faia i le taimi lava e uma ai le fuga, ma mulimuli ane i se vaitaimi o 2-3 vaiaso. O nei togafitiga pe a mavae timuga e faapitoa le talafeagai pe a faia ni tulaga lelei mo meaʻai.
Togafitiga ma iniseti e pei ole Decis, Spark, Spark Bio, etc.Mo le puipuia o meaola faalafua eseese. O le togafitiga muamua e faia aʻo leʻi fuga, o le lona lua - pe a uma ona fuga, o lona tolu - 10 aso pe a maeʻa le lua.

Laulau: Fono Tele o Maʻi

Le faʻamaʻiFaailogaPuipuiga ma togafitiga
Sogus fungusI luga o lau ma fualaau o le pi, ua matauina se ufiufi paʻepaʻe. I le aluga o taimi, o lona lanu e lanu uliuli, e pei o le sooga. E masani lava o le maʻi e aliali mai i le afa lona lua o le taumafanafana ma e muamua atu i ai le faʻasolo o le aphid. O ana mea faalilolilo matagofie o se mea e gaosia ai le fuga.O le puipuiga e aofia ai le puipuia o pusi mai le fetolofi i luga o le pale, lea e ave ai aphids iina. Togafitiga ma fomaʻi masani.
MoniliosisO se faʻaleagaga masani o fatu pome ma fualaau. E lua tulaga. I le tautotogo, i le taimi o le fugalaau, pi ma isi iniseti i luga o latou vae e ulu atu i meaʻai o le pathogen i luga o fugalaau o le laau. O le anufe e afaina ai fugalaau ona sosolo ai lea o lauʻau ma lau. O vaega ua afaina, ua maeʻa, ona palau. O lenei mea mataʻutia ua taʻua o le mumu o le monilial. I le taumafanafana, e afaina ai le fua o le pear, ma mafua ai le pala.Afai e maua ni pine, e tatau ona tipi i le pueina o le 20-30 centimita o laupapa ola maloloina. Ma aveese uma vaega na aafia - fugalaau, ovaries, fua. Ona sosoo ai lea ma se taamilosaga o togafitiga ma fomaʻi.
RotoO faailoga muamua i luga o lau o le pi i foliga o laʻititi (0.5 mm) o lanu samasama-lanasama e aliali mai i le amataga o Aperila ma le amataga o Me. O le tuputupu ae, o le mea e liua e liua i totonu o le ogatotonu lea o le oona o le manoa. O aʻa e liliu i le mycelium, pau i luga o laulaau o le juniper. Latou te maofa ia te ia ma ina ua mavae le 1.5-2.5 tausaga i le tautotogo, na toe togi foi e le paluga o le galo le pine. O le mea lea, e taia e le 'ele le peʻa i totonu o le lua tausaga. O le faatoilaloina o le talafatai o le Black Sea o le Itumalo o Krasnodar ma le Crimea ua amata mai i le 50 i le 100%.Aloese mai le totoina o paʻu ma vaomatua i vavalalata. Fai togafitiga puipui faʻamaʻi.

Pusa Ata: Maʻi Maʻi

Peiseai o Pests Pear

O le tele lava na o fua puipui e aoga i mea faʻamaʻi. E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea, pe a maua fualaau aina po o fugalaau fugalaau e afaina ai anufe, ua tuai ona tau.

Pele beetle

O lenei tamai pusa e teu i le eleele o le lio lata ane, ma i le amataga o le tautotogo e oso aʻe i luga, ona sosoo ai lea ma le ogaumu e pau i luga o le pale o le pi. O iina na te aʻafia ai pusi, fugalaau, ovaries, vine. E oo atu i le faaiuga o Me, e tuu ai fuamoa i le eleele, e mafua ai ona foliga mai - o le khrushchites. O nei iniseti e fafaga i luga o aʻa laau. O fua puipui e pei ona faamatalaina i luga e masani lava ona taofia ai le salalau o le pusi.

O le Fugalaau Muamua e aafia ai Pear Flower Buds

Pee moth

E lele i le tautotogo, tuu fua i totonu o le palapala, mai mea e toso ai anufe. Ona latou tulai lea i luga o le pale ma ulu i fua o le pi. I le nofoaga e ulu ai, e mafai ona e vaʻaia se puʻu enaena ma se mataua o le kulimi. E mafai ona e faʻafeiloaʻi se meaʻai e ala i le matauina o fua puipui.

Pe a taia e le anufe moa le fualaau aina, ua tuai tele ona tau ma i latou

Aphids

E pei ona uma ona taʻua, e pauu i luga o le pale i luga o le pale ma le fesoasoani a pipi. E afaina ai laulaau i le pito i lalo, lea e mulimuli ane avea ma se paipa. Ole togafitiga ole iniseti e aoga ile na o le taimi lena seia oʻo ile laulauina ole laulaau. Afai o laulaau ua uma ona faʻasalaga, e tumau pea ona vavae ese.

E fiafia tele Ants e taumamafa i mea manaia o le aphid

Iloiloga Aʻoaʻoga

O le Konafesi o se tofo o le tamaitiiti. Ou te le iloa e uiga ia te oe, ae o loʻu tamamatua ua leva ona leai se mea i le ogatotonu o Oketopa. O le umi lava i totonu o supermarkets (na o le pito i luga e le mafiafia). O le malulu i le taufaʻaiʻuiʻuga o le 1990 ona o se paluga afu (o se faʻamaʻi pipili i). Na tupu i le paolo (o le la mai le taeao i le 10 itula ma le 18 e oʻo i le goto o le la), atonu o le mafuaaga lea e leai ni upega i luga o peʻa. O le laau o loʻo faʻaogaina. O le taimi nei ua matou faatauina atu seedlings o le konafesi ma o le ae le mauaina.

Doctor-KKZ, Belarus

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=939740

O le mafuaʻaga o le faʻalauteleina o faʻatoʻaga faʻalauteleina o paʻu o le Fono i Europa i Sisifo e faigofie lava ona faʻamatalaina. o anafea na fatuina ai le Konafesi eseese? Faʻasalaga mai le pomoloni Poomology (i isi e leai se faʻamatalaga, seʻi vagana ai na maua i le ogatotonu o le 19 seneturi): "E faʻapefea ona tusia le ituaiga i Egelani i le 1884. Na masani ona faʻaaogaina lautele i Europa i Sisifo talu mai le 1894." O lea la, o lenei vasega ua galue mo le 131 tausaga. E le masalomia, o le taimi lenei ua lava le suʻesuʻeina i itu uma e mafai ai ona tupu.

ilich1952

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=939740

E mafai ona ou fai atu ma le mautinoa o le Pear Conference o se taumalulu-faigata i le tuafanua. Na faaleagaina le ovaries e le pi o Chizhevskaya.

O fua o le Konafesi na matua oʻooʻo i le faaiuga o Setema, i le amataga o Novema. O le mamafa o le mamafa o le fetus e 180 kalama.

Anona, Moscow vaega

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=939740

Talofa O le konafesi i loʻu vaega o Sumy ua tupu ma fua mai. E moni, o le fua muamua na tatau ona faatali pe a ma le 12 tausaga. I luga o le laau, toetoe lava a le matua, ia Oketopa tatou te toinaina i luga o le kapoti. E faasolosolo malie le tasi ma le isi. Talia lelei, lelei tele ma malie. E matua aoga lava, o le seleselega e tele poʻo tetele tele - ona tatau lea ona e nonoa ma lagolago lala. Ua ou matua fiafia lava i lenei vasega. E tusa ai, Oleg.

Oleg, Sumy

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9733

Aua le taumafai e tupu le Konafesi i le ogatotonu. E leai ni vavega ma e le o toe mamao pe o se taimi mulimuli ane o le a malolo. Ae mo le itu i Matu o Caucasus, le talafatai o le Black Sea o le Teritori o Krasnodar ma Crimea, o lenei ituaiga o mea faatosina pisinisi. Ona o le manaia tele, ola ola ma le mafai ona gafatia, faapea foi ma le ono mafai ona totoina faatoaga i luga o auala, o le ituaiga e manaia mo faifaatoaga ma tagata fai togalaau.