Fua o le gaosiga

Kukamoa vao vaovao poʻo le faʻavaveina: faʻatoʻaga, mea aoga aoga, faʻaaogaina

Laʻau faʻapena taʻitasi ma le oval, o laʻau malosi ma laʻau laiti e lauiloa i Europa uma. O le taalili o tagata mo le manogi manogi o kukama ua taua o le vine po o le vaomago. Ma o suʻesuʻega faasaienisi ua maua ai le igoa borage, talu ai o le aganuu e sau mai le aiga o Burachnikov. O nisi e fiafia e vaai i se ituaiga o mea teuteu i totonu o la latou togalaau, o isi e mafaufau i le laau toto ma faʻaaogaina i salakeke. Ae ei ai i latou e manatu o se vao. O le a tonu lava le borago, o le a le mea e taua ai le vao vao ma oa aoga aoga o loʻo i ai - tatou taumafai e faʻataʻitaʻiina.

Mea aoga

O Borago e leʻi aloaiaina e avea ma vailaau aloaia, ae o le tuufaatasiga o le laau na suʻesuʻeina i lalo o suʻesuʻega. I totonu iloa carotene, saponin, siliki ma ascorbic acid, faapea foi ma resinous ma tannins. O fua ma lau laau o se fualaau aina e 30 pasene e aofia ai kulumu ma le suauu taua. O vaega nei na iloiloina e le au togafitiga masani mo ni mea e teu ai, o mea faʻamaʻi, mumusu, ma le faʻavaivai. E faʻaaogaina le vao faatasi ai ma fatu laula ma althea.

I vailaau faʻataʻitaʻi, togafitiga faʻamalosi mo togafitiga o le rūmāmati, faʻamaʻi ma malulu, paʻu o le paʻu ma siama faʻamaʻi. E tele togafitiga faafomaʻi e faʻaaoga ai le faʻamalosi mo le faʻamalosiina o metabolic processes i le tino o le tagata, faʻaleleia o le manaʻo, faʻamamaina le toto.

E talitonuina o le faʻaaogaina faaletausaga o fuamoa o le vine e puipuia ai totoga o le tino mai le afaina, e saofagā ai i latou atoatoa galuega.

E te iloa? I le gasologa o le aso, e tasi le fugalaau o le vao vao i le nectar e maua mai ai le sili atu i le 2 mg o le suka, ma o le fua o le meli o lenei laau e sili atu i le 400 kilokalama i le hectare.

Totoina

O Borage e le manaʻomia le tele o taumafaiga mo lona ola. E fetaui lelei o ia soʻo se aiaiga. I lona natura masani, e mafai ona maua i luga o auala, vaomatua ma e oo lava i togalaau. Ae na o le faʻaleleia o faʻataʻitaʻiga, lea e maua ai le susu ma le faʻamaʻiina i se taimi tatau, ei ai le tofo lelei ma le taumafa. O tausaga taʻitasi e tatau ona mataituina. A le o lena, o le a salalau atu i le saite atoa, faʻasalalau isi aganuu. O le a tatou malamalama i auiliiliga o le totoina o le pia, auala e maua ai pea le mutia o le kukumba fou ma le faʻalavelave o lona totoina.

Faʻamasinoga

Fuafuaga o le totoina o Borage i le sefulu tausaga muamua o Aperila. O le mea taua o le lalolagi e lelei le mafanafana, a le o lea e le alu ae fatu. I totonu o le eleele, o laina o le 3 cm le loloto ua faia ma ua togi i lalo i lalo i le 10 cm. O le umi o laina i le va o laina e tusa ma le 25 cm. Pe a amata ona veleina fua o faatoaga i laina, e tatau ona vevela ma, o le mea moni, fufulu vao.

E taua! Afai e te fuafua e faʻaaogaina le laʻau laititi, o le mamao i laina i le va o vao e le tatau ona sili atu i le 25 cm. Afai e te fiafia i fatu ma fugalaau, mimiti, tuʻu laʻau i le 75 cm.

O le uiga o le borage e faʻaaogaina na o le fou, ma aua neʻi faʻatagaina mea gaosi na aoina mo se taimi umi. E aoga mai ai pe afai e te 'aiina lau lau fou ma lau. O le mea lea, e toʻatele faʻatoʻaga e faʻamatalaina le poto masani o le faʻauluina o fatu ile 15 aso. O le mea lea, o le a avea lau susuga i lau taumafataga i le vaitau o taumafanafana.

Tausiga

Mo le atinae ole fale e le manaʻomia ona faia nisi tulaga faaopoopo. I le vevela vevela, e tatau ai ona faʻafefe ma faʻamalosolo le eleele i le va o laina. I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, o le mutia o le a talia ma le agaga faafetai se faaopoopoga o le vai mai se vaifofo o le faʻafefeteina o le moa. Aʻo tutupu le vao, e manaʻomia ona selesele ma totoina fatu i le taimi. A le o lena, o le vaomatua o le shaggy borage ua faia i luga o le saite.

E taua! O le pulu, e totoina i luga o se pateta pateta, e taofia ai le gaioiga o beet beetles. I mataupu o sea ituaiga o tuaoi, e oʻo atu i le 95 pasene o fualaʻau aʻa e teuina.

Aoina o lau ma fatu

Mo faʻaaoga togafitiga ma togafitiga naʻo tamaʻi laititi faatasi ai ma le pulupalima vaivai. O le au matutua matutua e le toe talafeagai mo lenei mea, aua o aso uma o le a avea ma foliga faigata ma faigata. O le mea lea, e fautuaina e aoina le laʻau i le 2-3 vaiaso o le ola o le laau. O le vaitau o le aoina o fugalaau ma fatu atili faʻalautele. E susulu le timu i le amataga o Iulai ma fuga seia oʻo i le autumn. O le umi lea o le umi o le maturation faifaipea o le fatu, ma o faʻataʻitaʻiga paʻu e le umi se taimi umi i totonu o le pusa fatu ma sasaa i le palapala. O le mea lea, e maua ai le fatuina o le tagata lava ia, lea o le a mautinoa ai le tuputupu ae o le seleselega mo le tausaga a sau, ae i le taimi lava e tasi, o le a alu ese mai le puleaina, o le a liliu ai le totoina i le prickly weeds thickness up to 1 mita le maualuga.

E tusa ai ma nei uiga o le borago, o le seleseleina o mea e gaosia i le fatu e tatau ona taulimaina ma le faaeteete ma i se taimi tatau ia Iulai, Aokuso ma Setema. Ina ia faia lenei mea, e faʻaaoga e le au fai togalaau puʻu pepa, o loʻo lūlū fatu fatu i aso taʻitasi. Ma ina ia aloese ai mai le gaosiga o le toto e ulu atu i le eleele, o pristvolny holes o loo ufiufi i cellophane. Ua vavae ese fugalaau i le fua o lo latou faʻaaliga uma.

E te iloa? Na faaopoopo atu e fitafita Roma le pusa i le uaina. O lenei meainu na fesoasoani ia i latou e aveesea ai le fefe i le taua, ia maua le lototele ma le lototele. E le pine, o ia ituaiga meainu na faia i aso uma, ina ia le afaina ai tagata malolo ae le misia.

Faʻamatalaga Faʻatau

O le kulupu vao o loʻo maua lona faʻaaogaina i le umukuka ona o lona manogi fou-kukama-pei o le manogi ma le tofo lelei o se paluga o fulufulu'oti 'aʻano ma le pulupulu pulupulu. Aua meaʻai o le kuka faʻaaoga laʻau fou, e le silia le vaiaso. O le pulupulu faamama mai pulu lauulu e faaopoopo i salata eseese, meainu, soupisi, sau sau, itu ipu, borscht, okroshka.

O meaʻai ma iʻa e fufulu i nisi taimi e fufulu ai aʻa e faaopoopo ai meaʻai. E le gata i lea, o aʻa o laau o se mea lelei tele mo le gaosia o le suauʻu lanumeamata. E faaopoopo i le sisi, mea inu susu ma meainu malulu.

O le mea e ofo ai, o le hyssop, le vao, lulu le vao, quinoa, oregano, nasturtium ua maua le faʻaaoga i le kuka.

E toʻatele e faʻaaoga le pulu e pei o se lauusiusi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻau tipi o loʻo faʻafefeteina faʻafefete i pateta ua kuka, lea e faʻaaogaina i se kulimi suamalie po o se isi saula.

O meaola lanu moana i le kuka e faia ai se vaega e le gata o teuteuga matagofie o ipu, ae o se mea aoga foi. E faʻaaogaina fou, mago ma lole. E tele taimi e faʻaaogaina ai e fugalaau fugalaau mo vine, faleinu ma ava. E maua mai le tea malosi.

E taua! O fualaau suamalie e maua ai le tele o vitamini, o lea e fautuaina ai i latou e puipuia le mumū i fatugaʻo ma le gastrointestinal tract, faʻapea foi ma le faʻaleleia o le faagaoioia o le suauu totoga, ate, gasslades.

Recipes mo le faaaogaina i vailaau masani ma le cosmetology

I le cosmetology, o le tausaga foi na faia ai se taua taua. O le tele o mea matagofie e manaʻo i mea gaosiga e faʻavae i luga o le suauʻu pia, lea e toe faʻafouina ma faʻaaogaina toning.

O lona lelei foi o loʻo i ai foi i aafiaga lelei i luga o le vevela, vevela, paʻu ma le maaleale o le paʻu. O le fualaau faasaina e talafeagai mo tagata uma, ulu atu i le epidermis, e faʻaleleia ai le faʻafouina o le tino, faʻafeʻeneʻumi ai uʻumi, e maua ai le paʻu o se foliga maloloina. O lea ituaiga e taua tele mo le toe faʻaleleia pe a maeʻaeʻa faiga faʻaletolosolo o le ituaiga o siama, siama.

Matou te fautuaina ina ia faamasani ma meatotino aoga o suauu o prickly pear, clove, bergamot, lavender, rose, rosehip, fir.

Faʻamamaina le suauʻu i le cosmetology faʻaaogaina e togafitia ai lauulu, fao, dermatitis, faʻapea foʻi ma meaʻai. O le meafaigaluega e mafai ona maua i totonu o soʻo se fale talavai, e fautuaina i le mama atoatoa ma i mea faʻafefiloi ma isi suauu taua. I le auala, Omega-3, Omega-6 ma le perotomoni o loo maua i le suauu pia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia faʻamaonia le galuega o mata o le ulu ma foliga, o le masima e faia i le 1pp o le paluga o le pata, 4 gogo o le suka o le suka, 5 drops of juice juice. O mea uma e gaosia lelei e faʻafefiloi ma faʻaaoga i foliga poʻo i luga o lauulu. E tasi le itula mulimuli ane, mea uma e tatau ona fufuluina i le vai mafanafana.

E taua! A uma ona tatala le uluai afifiina, ona faʻamaʻiina lea o le suauu pia ma faʻaititia vave. E tatau ona teuina e le silia ma le 60 aso i le pusaaisa. E mafai ona e faʻalautele le ola o le vailaʻau i le faaopoopoina o le suauu germ wheat i le fagu.

O le vevela o foliga o le a faasaoina ai se paluga o le 1 fuamoa moa, 1 tsp o le suauu pusa ma le 3 pata o le suauʻu moli. E faʻaaoga le masini mo le afa itula, ona fufulu lea i le vai. O le paʻu o lima o le a faʻavaivaia ma toe faʻaleleia le oloa na faia mai vaega tutusa o borago, popo, ma gaʻoba o suauʻu. E faʻaaoga i le po ma e leʻi solo.

Mo le togafitiga o lauulu ua faaleagaina ma le lanu o le lauulu, o se masini o vaega tutusa o le suauʻu pulu ma le sami buckthorn e matua talafeagai lava.

E faʻafefiloi uma vaega ma vevela i totonu o le vai taʻele. Ona faʻaaogaina lea o se sui mafanafana i luga o le maʻila ma afifi i le cellophane. Maualuga afifiina se solo. A maeʻa le 2 itula, fufulu faʻamaʻi masani.

Fautuaga aoga mo teineiti: aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaaoga mo le cosmetology mafuaaga o se mea e maua ai, upega, anufe, savory, marjoram, rosemary, calendula, parsnip, letus.

Contraindications

Faʻataʻitaʻi mai tagata fomaʻi faʻasalalau mea faʻapitoa mo otaota vevela i fafo ma totonu. Ae lapatai atu o se taimi umi e maua ai e le gata ina faʻaumatia ai faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, ae faʻateleina foi faʻamaʻi matautia. O sea avega e le mafai ona tatalia le ate. O le mea lea, e le fautuaina e faʻaaoga le borago mo le silia ma le 30 aso. E le gata i lea, o le le usitai i vaega o le laau, o le solia o le tui, le saunia lelei o fualaau faasaina e afaina i faigata ogaoga.

Aua le faʻataʻitaʻiina lou tino. E sili atu le talanoa e uiga i le aoga o le faʻaaogaina o le borage ma lau fomaʻi.

E te iloa? Faʻasalalau Falani ma Peretania faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatasi ma le vevela, faʻaleleia o se laau sili ona lelei o le meli.

E faigofie lava ona faʻamaʻavale Borage i lau eria, aua o loʻo i totonu o lona mana e laveaʻi ai tagata mai le tele o faʻamaʻi ma toe faʻaleleia a latou meaola. Ae o mea taua uma lava - ia tausisia le fua.