Laʻau

Lemoni kuka: faʻalautele mea lilo

Lanu samasama, manogi matagi e faasaga i se talaaga o lanu lanumeamata lanumoana o le a teuteuina le fale sili ona faigofie po o avanoa avanoa. E masani ona taliaina e faapea o lemoni e ola naʻo totonu o le togalaau. Ae peitai, o le tele o ituaiga o aganuu i totonu o lenei citrus ua lauiloa i le asō. O le tuputupu ae o le lemoni i le fale e le faigofie tele. Ae o se taunuuga, o le laau, siosiomia e le gauai ma le tausiga, o le a aumaia ai le fiafia i le matagofie o fugalaau paʻepaʻe ma aumai ni fualaau suamalie suamalie.

Tuputupu ae lemoni i le fale

Lemon o se agaifanua i saute, ita, fiafia i le tele o le susulu o le la ma le vevela. E pei o le tele o fualaʻau suamalie, e tupu tele lava i totonu o vaega laiti o le talafatai o le Black Sea o le Caucasus, o atunuu o Metitirani ma Asia i Saute. Ma oe nonofo i le tele o itulagi i matu e na o le moemiti lava i le tupuina o fua matagofie i totonu o latou togalaau. O le mea e lelei ai, o le foia o lenei faafitauli e le faigata tele i le taimi nei. Vaaia o leona na fuafuaina mo le ola i totonu o greenhouses ma greenhouses ua tupu. E mafai ona manuia i latou i totonu o tulaga i totonu.

Ata faʻapitoa: ituaiga o lemoni o aganuu

O le mea moni, e tatau ona e faia ni taumafaiga, ia e onosai ma maua le malamalama talafeagai. A uma, e manaʻomia e le lemoni le fausiaina o tulaga lelei, ma na o ia, e aunoa ma le faamalieina o ona manaoga vave, o le a le tupu. Ae o le taunuuga o taumafaiga ma galuega o le a avea o se aso malolo, manogi ma matagofie ona tupu, e ofo ma fiafia i ona fua.

Taumafai e tupu se laʻau fale, e le lagolagoina e le malamalama ma le mafaufau loloto, o le a faʻaumatia i le toilalo! Ma, i se isi itu, o laʻau fale e tali atu ma le loto faafetai i le tausiga lelei ma le lelei ma le fuaina.

V.V. Tamaykin, agronomist, Moscow

Lisi o Rusia Mekasini, Mataupu 1, Ianuari 2011

O le lemoni o le potu e mafai ona fuga ma fua mai fua mai le tasi i le fa taimi i le tausaga, ma faatumuina le nofoaga lata ane ma se manogi manaia ma le fiafia i mata i fugalaau paʻepaʻe matagofie

Vaega o le tuputupu aʻe lemoni mai fatu

Afai o le ae maua se aganuʻu fale o lemoni, o le auala pito sili lea ona faigofie e maua ai se tagata matutua i se faleoloa fugalaau. Ae e tatau ona manatuaina na tupu i totonu o se fale koli, lea e le o taimi uma e mafai ai ona tuʻuina atu le fale i totonu o le taulaga poʻo se fale tumaoti. E sili atu ona manaia le totoina oe o le lemoni. O le fua o le laau o le a fetaui ma au tofo ma tulaga o lou fale, ma a mavae sina taimi o le a totogo ma avatu ia te oe ni fua matagofie.

Mai lau lamoni i totonu o le fale, e mafai ona e maua fualaau suamalie, sili ona suamalie ma manogi.

E i ai le tele o filifiliga mo le totoina o lemoni i le fale: mai le fatu, mai mea e selesele ai, faapea foi aʻa. O le auala pito sili ona aoga ma le pupuu o le totoina o se fatu mai se tasi o le suamalie na tosoina mai i le agu matua. I lenei tulaga, o le fua muamua e mafai ona maua i le tausaga lona tolu o le olaga o le laau, o lona uiga 2 tausaga muamua atu nai lo lona tuagane, o le na tupu aʻe mai le maʻa. Ae ui i lea, e mamao lava mai le mafai ona maua pe faʻatau se vaʻaiga o se ituaiga talafeagai. I lenei tulaga, latou te filifilia auala sili ona faigofie ma taugofie - totoina lemoni mai le fatu, pe a maeʻa le tausaga ma le afa poʻo le lua ona e maua ai se lauʻau matagofie lava ma lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana. Na o le pau lava, ae o le lapopoʻa tele pe a tupu le lemoni mai le fatu o le a le amata ona fua mai se laau i le 8-12 tausaga. E tele auala e faia ai le kulimi fua i le taimi muamua. O se tasi oi latou o le totoina o se faʻamau mai se ponaivi ona tui lea i se polo e se mata poʻo se tipi i se vavaega mai se fualaau aina.

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o fatu o le faaiuga o le tautotogo - o le amataga o le taumafanafana (Aperila-Iuni). I le taimi lea, o itula o le ao ua leva 15-18 itula (e manaʻomia e lemoni mo le itiiti ifo ma le 12 itula) ma faʻamausali le malulu lelei o le ea, ioe. e leai se manaʻoga mo le faʻamalamalamaina atili o fualaʻau ma le ea vevela i totonu o le potu ona o le faagaoioia o le mafanafana tutotonu e le aofia.

Saunia o Lemon Seeds mo le totoina

I le faia ai o se faaiuga i le ituaiga o lemoni mo le totoina, latou te filifilia fua aupito sili, matutua ma maloloina. E fuafua i le ituaiga muamua o citrus, o fatu o loʻo i totonu e ono mai i le 6 i le 20 fasi vaega. Mo le totoina, e tatau ona e ave ni fatu se luasefulu lua, ma mafaufau i le mea moni o nisi oi latou o le a le totogo. E talitonuina e sili ona lelei le ave o fatu mai se fualaau fou mo le totoina. E tatau ona lapoa, faʻalelei masani, e aunoa ma le faaleagaina. E mafai foi ona faʻaaogaina ponaivi mamago, ae e le faʻamaoniaina o latou germination. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o isi faʻamalosi, e fautuaina ia muamua le fufulu o ponaivi mamago mo le 10-12 itula i se vaifofo paleni o sauniuniga a Kornevin poʻo Zircon.

Ina ia fufulu mama ponaivi mai le palu ma le suavai, e tatau ona fufuluina i totonu o sina vai vevela mafanafana ma faʻafefiloi i luga o se solo

Totoina o le limon

A o lei toto fatu, e tatau ona e saunia muamua ni koneteina mo le totoina ma le palapala. Mo le totoina o fatu, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se pusa tioata laiti (ipu palasitika, pusa meaai ma se tapuni, ipu, poo ni ipu lapopoa). O tane taʻitasi taʻitasi e faʻaaoga e tatau ona i ai ni avanoa i le pito i lalo e faʻafefe ai le vai faʻavaivai. E fautuaina e faʻatau eleele sauniuni mo le lumanaʻi lumanaʻi (Lemon, Mo le suamalie o le citrus, ma isi mea), o loʻo aofia ai vaega uma e tatau mo le taʻavale talavou i se fua faatatau lelei. Afai e le mafai ona faʻaaoga le eleele maeʻa, e mafai ona e faia ia oe lava e ala i le tutusa o laufanua togalaau ma humus ma faʻaopopo le vaitafe o le vaitafe i se aofaiga e tusa ma le 1/3 o le aofaiga atoa o eleele. O le faʻafefiloi o le eleele e tatau ona vaʻaia, malamalama ma palu. Mo le faʻaleleia atili, faʻalagolago i le maualuga o le eleele muamua, e mafai ona faaopoopo se vermiculite i le palapala (e tusa ai ma faatonuga).

I le pito i lalo o le fagu fugalaau, e tatau ona e tuʻuina alavai mai pebbles, vali mafiafia poʻo le faalauteleina o le kele, faʻatumu i eleele palapala mai le pito i luga, e le oʻo i le pito 2-3 cm

Totoina o fatu o lemoni e faapenei:

  1. Faʻalu le palapala i totonu o se ipu e ala i le pulumuina ile vai mafanafana mai se fagu sulu.
  2. Lasaa ponaivi ua saunia i luga o le eleele, faʻalauteleina i le 1-1.5 cm.

    I totonu o le palapala malulu, fai ni meaʻai ma tuʻu le lomon fatu i totonu

  3. Salu vaipuna ma le 1 cm eleele malogo.
  4. A uma ona totō, sina susu susu ile eleele ma pulumu ma tuu le fagu i se nofoaga mafanafana ma susulu.
  5. Le vevela sili ona lelei mo le fugaina o fatu + 18-22I. Ina ia tumau pea le faʻafefe ma le vevela i luga o le eleele, e tatau ona ufiufi le ulo i le ufiufi ata, polyethylene poʻo se tapuni malamalama.
  6. O laau toto e tatau ona fafaga i aso uma, tatalaina se ata tifaga poʻo se faʻavaa mo le 1-2 minute. A oʻo mai le amataga o le tupu muamua, o le taimi o le ea o le a faasolosolo malie lava i le 10 minute.

    O fualaau muamua o le tipolo e foliga mai e tusa ma le masina talu ona toto fatu i le eleele

  7. I le tasi taimi i le lua i le tolu aso, e tatau ona fufulu fasi laau i le vai malulu mafanafana, e fautuaina e fai lenei mea i le taimi o le faʻavave.

Faatasi ai ma laulaau muamua o loo aliali mai i luga o ni fatu launiu iti, e mafai ona aveese le ata mai le ulo

O se tasi o tulaga autu mo le masani ai o le atinaeina o fualaau suamalie o le malamalama. E manaʻomia e Lemons se sefululua itula i le ao. O le mea lea, e tatau ona tuu i totonu o le faamalama ni pusa e iai ni laau toto, e sili atu le malamalama, lelei ile itu i saute poʻo saute sisifo. I le taumafanafana, mai le la, e manaʻomia ona ufiufi laau i se ie puipui poʻo se upega. Ma i le vaitau taumalulu-taumalulu, mai le faaiuga o Oketopa e oʻo ia Fepuari, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi moli mumusu mama po o fugalaʻau ma se fomaʻi faapitoa (ituaiga o le Reflex) i aso uma i le lata ane o lemoni. E tatau ona faʻamalamalamaina atili mo le itiiti ifo ma le 6 itula.

O le tele o le malamalama ma le ea, o le lemoni e ola maloloina ma malosi, o lea e tatau ona tuu le ipu i tafatafa o le ipu

Lemoni e tali le lelei i le siitia ma suia suiga i le faamalama. E le tatau ona e mimilo ma feaveai le fagu i se laau, aemaise lava pe a fuga mai ma o le a fua mai, aua Lemoni e mafai ona le toe fua.

Ou te fia faʻasoa atu loʻu lava poto masani i le fatuina o le fatu o lemon. O le tautotogo talu ai, a uma ona matamata i se vitio e uiga i le metotia o le totoina o lemoni ma ni fatu e leai ni fatu (e aunoa ma se atigi pito i fafo), na tonu ia te au e taitaia laʻu suesuega. Sa ou aoina se numera o fatu o lemoni mo le totoina. Na ou totoina se tasi vaega o fatu (10 fasi pepa) i le auala masani e taliaina - i totonu o se peel. Ma faatasi ai ma isi fatu e sefulu, na ou aveeseina le atigi, pe a uma ona susu i le vai ma tipi lelei le eleele. Na ou gaugau le tele o lanu o le suka i foliga o se sanuisi, susu i totonu o le solution a Kornevin ma tuu ai fua e leai ni fatu i totonu. Fuʻu faʻatasi ma fatu tuʻu i totonu o se pusa paʻu palasitika ma faʻaalia i le windowsill o le faamalama i saute. Ina ia faʻaleleia fatu i totonu o le pele, ou te leʻi faʻaaogaina pusa, ae o fualaau mama. Sa ou tuʻuina le ponaivi taʻitasi i totonu o pusa vai, ma tuu i totonu o le pusa tioata manino ma faʻapipiʻi i luga o le fagu malamalama. O le vevela na maua mai le la mo le 6-7 itula na lava lea e faʻamafanafana ai mea totō, ma pusa tapuni na tuʻuina atu ia i latou i le susu tumau. A maeʻa le 5 aso, ona tupu lea o le paʻu paʻepaʻe i totonu o le ono i luga o le sefulu fatu e leai ni fatu, ma i totonu o le lua i le tolu aso na tutupu uma. Sa ou totōina fatu ua afaina, tasi i le taimi, i nai ipu laiti e mafai ona faʻaaogaina ua tumu i le lomon. O fatu i totonu o le peat tablets na tupu mo le tolu vaiaso, ona, faatasi ai ma papa maʻa, na ou totoina ai fatu i totonu o ipu palasisi ma eleele lelei. I le lumanaʻi, sa ia vaavaaia uma fualaau i le masani masani. O se taunuuga, pe a mavae le masina ma le afa, o fua uma e sefulu e totoina mai fatu e leʻi fananau mai e tusa ma le 15 cm le maualuga, e 3-4 lanu lanumeamata lanumeamata, ma e matua fiafia lava. E ono fatu na ola mai le vaega lona lua, o le malologa na faasolosolo malie ina mou. I le atinaʻeina, latou te lafoaʻi i tua o latou vaʻa pe a ma le lua vaiaso, e ui o le tausiga o laau uma e tutusa. I le gasologa o le tausaga, o le toto na totogo mai i fafo i le atinaʻe ma o lenei ua avea i latou ma ni tamaʻi malolosi o lemongrasses o loʻo faʻatali - latou te le faatali mo tui e avea ma fua moni o leona.

Vitio: totoina lemoni mai le fatu

Suʻega ma faʻafefeteina o lemoni i totonu

I le faagasologa o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, o le toto, ma i se taimi mulimuli ane, o le toto o lemoni e manaʻomia ai le tele o avanoa mo a latou aʻa. Pe a faʻatumu uma aʻa o le laau i fagu uma e ola ai, e tatau ona totoina i ipu ma le 3-5 cm le lautele nai lo le muamua. O le faailo e manaʻomia e le lemoni se mea e faʻafeiloaʻi ai, o aʻa ia o le laau e afua mai i le faʻavaivai o pusa. E mafai foi ona e tulei ma le totoa le laau mai puipui o le ulo ma vaai pe aʻapa aʻa i puipui o le ulo. Afai o le aʻa o le laau e alu atu i tua atu o le ele, o lona uiga o le ipu ua amata ona pupuʻu ma ua oo i le taimi e sui ai.

A aʻafia le aʻa o le lemoni i se paʻu omea, ona oʻo mai lea o le taimi e faʻapipiʻi ai i totonu o se potoa telē.

I le taimi atoa o le taumalulu, mai ia Novema e oo ia Fepuari, o le lemon o le laau ua i ai i se tulaga malolo maloloina ma e masani lava e le tupu. I le amataga o le vevela o le tautotogo, afai e le toe amata le tuputupu aʻe o le citrus, ona avea lea o se tasi o mafuaʻaga talafeagai mo lenei mea o se mea e leai se tusitusi. Fautuaina i le totoina o le lemoni i le faaiuga o le taumalulu (Fepuari-Mati), pe a tatau ai. O fuainumera talavou laiti e masani ona totoina - lua i le tolu taimi i le tausaga, masani i le tautotogo ma le autumn, ma i le taumafanafana foi i le va o vaʻa e lua. E amata mai i le 5-6 tausaga, o le lemoni e sili atu ona faʻapipiʻiina, e taʻitasi i le tolu i le fa tausaga. O loʻo i ai le gaosiga ma le faʻafefeteina o laau. Pe a faʻatulagaina, o le palapala i totonu o le ulo e suia atoa, ma ua faʻafeiloaʻi le potoa i se mea e sili atu ona vateatea. I le taimi o le vevelaina, o le aʻa o le eleele ua matua puipuia, o le fagu e totoe pe suia foi i se ipu tele.

Lavea toto

O le mafuaʻaga mo le faʻaaogaina atonu e:

  1. O le laau na faatauina i totonu o se faleoloa ma o loʻo i totonu o le mea ua taʻua "felauaiga" ipu. I le avea ai o se tulafono, o sea poti e laitiiti tele ma ua fuafuaina mo le tumau le tumau o se fatu laau i totonu.
  2. O le laʻau e mūmū ma liu samasama, ma le manogi o le pala e lagona mai le ulo. O lona uiga e mafua mai i le inu tele o vai, o le vai i totonu o le fagu e tupu ma aʻa o le pala.
  3. Faʻaleagaina o meaʻai ona o le pa'ū poʻo le vaeluaina. O aʻa ua paʻu o le laau e tatau ona vaʻaia ma le totoa ma taumafai e faatumauina le maualuga o eleele o siomia ai i latou.

Afai e lanu le lanu samasama ma paʻu, ia mautinoa e siaki ona aʻa ma ia iloa le mafuaaga o le mea ofoofogia

O le faagasologa o le gafa e faapenei:

  1. Ina ia mafai ona faasaolotoina le lemoni mai le ulo, e tatau ona e faʻafefeteina le otaota, faʻafefeteina tele i le vai. Ona e togiina lea o le ogalaau o le laau i le va o mama ma tamatamailima, ma, oomi lou alofilima i le eleele ma uu le pale, liliu lemu le ipu.
  2. Fai lemu le fagu, lulu le laau mai fafo ma se paʻu omea. O le potu e tatau ona i ai se malamalama lelei ina ia mafai ai ona suʻesuʻe ma le totoa aʻa o le lemoni. Afai e manaomia e le laau se mea e faʻafeiloaʻi, ona tatau ai lea ona gaosia i se taimi vave e mafai ai.
  3. Talu ai o aʻa o le lemoni e toetoe lava a leai ni sugu sugu ma e matua faigata lava, e matua le manaomia lava le faamamaina ma taumafai e faʻasaʻoina i taimi o le gafa.
  4. E tatau ona vaʻavaʻai ma le faʻaeteete le taʻeleleʻele i se laau laau. Afai o le suʻesuʻega o le aʻa, maʻi, faaleagaina ma aʻago aʻa na iloa, ua aveeseina. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete ina ia le aʻafia ai vaega maloloina o le laau. Mo le faʻavaveina o le toe faʻaleleia o aʻa, ua mafai ai ona faʻafefeteina pefu i latou i le aʻa e faʻateleina Kornevin poʻo Zircon.

    I le taimi o le asiasiga o aʻa, pe afai e tatau ai, ave faʻamaʻi ma faʻaleagaina

  5. E tatau ona faʻapipiʻi le lemoni i totonu o se fagu fou (po o se pusa), o lona telē e le sili atu i le telē o le muamua. O le alavai i le foliga o le faalauteleina o le omea, o le kalaupapa lelei po o le maamaa, o paʻu paʻu, oneone ma paluga palapala e tutusa ma lenei laau (masini) e tatau ona saunia muamua.

    O le ipu e tatau ona 3-5 cm le sili atu nai lo le muamua

  6. O loʻo faʻaaogaina le palapala mo le 'aisa ma, pe afai ei ai se mea lelei, e fautuaina e faʻaaogaina. O le eleele mo lepolo e tatau ona aofia ai le faʻafefiloi o eleele vaʻaia, humus, laʻau laʻau ma oneone. Afai o le peat o loʻo faʻaalia i luga o le palapala oneone, ona tatau lea ona fefiloi ma le vaitafe poʻo le vaituloto ma le palapala palapala (mo se faataitaiga, mai birch).

    Lau mafolafolapalapala Mo le citrus poʻo le Lemon-based peat-based, e fautuaina e faʻaaoga mo laʻau talavou; mo fualaau matutua (mai le 5 tausaga), e mafai ona saunia le eleele mai le vaega nei: fanua o le togalaau, oneone, fasi manu i le fua faatatau o le 5: 1: 1

  7. E tatau ona i ai ni avanoa i le potopotoga fou e faʻaaogāina i le pito i lalo mo le faʻafefeina o vai faʻafefe ma faʻafefe ina ia mafai e le ea ona pasi i le va o le ulo ma le pani.

    I le pito i lalo o le fagu e tatau ona i ai ni nai pupuni mo le faʻafefeina o le vai ma vae ina ia mafai ai ona faʻaleleia le ulo i luga aʻe o le totoa

  8. O se vaega o paʻu paʻu ma le uʻamea lautele (poʻo ni laumei) tuʻu i le pito i lalo o le fagu mo le faʻafefevai ina ia le paʻu le vai i le itu o aʻa. Laʻei ma sina meaʻai sauniuni e sasaa i luga.

    O le pito i lalo o le ulo e tatau ona ufiufi i se alavai faʻavaivai e tusa ma le 2-3 cm

  9. O se laau e iai se aʻa ua togafitia ua tuu i le ogatotonu o le ulo, ma ua maeʻa ona totoina le eleele i le ulo. E taua tele le leai o ni faʻalavelave i le eleele. Ina ia faia lenei mea, lulu lemu le lemoni ina ia mafai ai ona faʻapipiʻiina le eleele, ona faʻaauau lea ma le faʻaauau le lolomiina o le palapala i luga o le ala ma ou lima. O le palapala e tatau ona 2-3 cm i lalo o le pito i luga o le ulo.

    O le aʻa o le lemoni o loʻo aʻa i le pito i lalo o le fagu poʻo sina laʻititi

  10. A maeʻa ona toe totoina, e matua susu le fale i vai mafanafana ma lelei. A maeʻa ona faʻafefe le vai, e mafai ona e vaʻaia le eleele mo le lelei atili o le ea i aʻa. Ona felafolafoaʻi lea o laulaau mai le pulu moli ma tuu i totonu o se nofoaga mafanafana, paolo, puipuia mai le lafo. E le tatau ona fafagaina le laau totoina i lalo o le aʻa mo le masina pe a uma ona suia.

    Ina ia faʻamalieina le atuatuvale ma toe faʻafouina le malosi pe a uma ona faʻavasegaina, ua fautuaina e sosolo le sasini i le vai mafanafana faatasi ai ma le faʻaopoopoga o mea e faʻaleleia atili ai le tuputupu aʻe HB-101 poʻo le Epin-extra

Vitio: totoina o lemonmon seedlings

Lemu Transshipment

Afai o le suʻesuʻeina o le aʻa o le lemoni e leai ni faafitauli na faʻaalia, o loʻo ola maloloina le laau ma e na o se sui o le fagu e iai se mea e sili atu ona faʻaogaina, e faʻataunuʻuina le suamalie. Talu ai o lenei faagasologa e agamalu ma itiiti ifo ai le vevesi mo aʻa, o le totoina o le lemoni i totonu o se fagu fou e sili ona lelei i le totoina. O fualaau laiti e masani ona faʻafefe, amata mai le tausaga muamua o le olaga ma le lima tausaga. E mafua lenei mea ona o lo latou saoasaoa vave ma le atinaʻe o aʻa.

I le faagasologa o le felafolafoaiga, o gaoioiga nei e faatinoina:

  1. O le sauniuniga o le ulo (pusa), faʻafefe eleele ma alavai mo le faʻafefeteina e talitutusa lava ma se mea e faʻaaogaina.
  2. Tatala le fatuina mai le pusa tuai i le auala lava lea e tasi e pei o le taimi e suia ai. O le eseesega o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea, i le taimi o le faʻafefeteina, e le faʻamamaina aʻa i eleele eleele, taumafai e faʻasaʻo le eleele i se mea e gata ai ma e le faʻaleagaina ai aʻa.

    E faʻasaʻo le fatuina mai le fagu tuai, e pei o le fesuiaiga, ae taofi le aʻa o le eleele

  3. O le tuʻuina atu o le eletise i totonu, faʻapipiʻi atu le laau i se ipu tele (2-4 cm le lautele), ma tuʻuina i le ogatotonu o le pito i lalo, ona faʻapipiʻiina lea i le pito i lalo o le ulo.

    I le ogatotonu o le ipu ua saunia ma le alavai ma le eleele paleni i le pito i lalo, ua faʻapipiʻiina se laau ma se eleʻele eleʻele

  4. O vailaʻau i totonu o le fagu e tumu i le eleele suamalie fou ma faʻapipiʻiina, e pei o se mea e faʻaaogaina. Ona faʻamalūlūina lea o le laau ma fufulu ile vai mafanafana. E le tatau ona e teuina le ipu o lemoni i le susulu o le la mo ni nai aso pe a uma le faʻasalaga, ma e tatau foi ona e puipuia mai tusi. O le Citrus e tatau ona fafagaina muamua nai lo le 10-15 aso talu ona maeʻa.

    A maeʻa le faʻasalaga, o le fatuga o loʻo i ai ni malosiaga fou mo le tuputupu ae ma se malosi malosi mo le atiina ae o aʻa ma le pale

I le tulaga o le manaʻo faanatinati, o le momotuina o le lemoni e mafai ona faia i le taimi o le fugalaau. Afai o mea uma e faia ma le faʻaeteete ma saʻo, o aʻa o le laau e le faʻaleagaina ma e le faatuai ai lona atinaʻe.

Vitio: faʻafefeteina o se tamaʻi fatu

Le faʻamalosia o fualaau o lemoni e tupu mai i fatu

O se fatuga o lemoni e tupu aʻe mai le fatu e taʻua o le aʻa. O sea lamoni, pe a amata ona fua mai, pe a maeʻa le 8-12 tausaga. Na maua se tali i lenei faafitauli. Ina ia avea le citrus ma fua o fua, e faʻapipiʻiina i se polo (peephole) poʻo se vaeluaga. Mo le tui, o le fatu (stock) e tatau ona lua i le tolu tausaga le matua ma ia iai se au ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 8-10 mm. O le vaitau sili mo le tui ua faʻamoemoeina o le faaiuga o le tautotogo (Aperila) ma le taumafanafana atoa (faaiuina ia Aokuso), o lona uiga, o le taimi e tafe ai le sua o le sua i le laau. Mo le tui, o le fusi (pephole poʻo le aʻa mai le suamalie o fualaau suamalie) e tatau ona tipi vave i luma o le tui. I le tulaga pe a fai le taʻaloga o le a faia pe a maeʻa se taimi faapitoa, ina ia aloese ai, faʻapipiʻi le masini i se mea susu ma taofi i totonu seia oʻo i le taimi ole tui. O meafaigaluega uma mo tui (secateurs ma se naifi togalaau) e togafitia lelei i le ava malosi. E tatau foi ona e saunia muamua le FUM tape mo le laeiina o le tui o le tui ma se togalaau e fesuiaʻi mo le ufiufi o le paʻu.
O le teuteuina e aofia ai le tuu o le mata (fatuga) mai le fanaina o le lemoni fuamoa i le tulaga o se T-foliga i luga o le rootstock bark (seedling from the bone).

O tekonolosi tui e pei o lenei:

  1. O le taaphole e vavae faʻatasi ma le talipupuni (se fasi uila).
  2. Filifili se nofoaga mo le paʻu - i luga o se paranesi 5-10 cm mai le eleele.
  3. Fai se faʻasaga i le isi (≈1 cm), ona sosoo ai lea (≈2-3 cm). O le tipi e faia i ni mea se lua: 1 cm i luga ae o le mata ma le 1.5 cm lalo ifo o le mata.
  4. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le paʻu ma se naifi ma tuʻuina ese.
  5. Faʻavave ona toe faʻafoʻi le paʻu i lona nofoaga, aʻo tuʻu ai se tamai pu ile pito i luga. E te manaʻomia le faʻaofiina o se ata iinei.
  6. O mata tipi, o loʻo uuina e le lau laʻau, vave faʻaofiina i totonu o le faʻaogaina i luga o le faʻatau.
  7. Taʻu le nofoaga o le tui faʻatasi ma le FUM tape.

O le petiole o le laulauina o le laulau laʻau o le a avea o se faailoilo: afai o le petiole e mou atu pe a mavae le 2-3 aso, ona maua loa lea o le tui; afai e magoto, ua le manuia le tui ma e manaʻomia ona toe faia

Lafoaʻi tui o se ituaiga o tui puipui sili ona lelei, e pei o le aʻafiaga i luga o le laau e le o se faʻalavelave tele mo ia ma e faigofie ona faia e se tagata e le o matua poto masani.

  1. Mai le varietal fuaina mai o le lemon selesele (o se vaega o le ata ma mata).
  2. O le pito i luga (po o se vaega o le skeletal branch) e vavae ese i luga o le rootstock. O le isi vaega o le vaeluaina.
  3. O le pito o le 'au e faʻamaʻaina i se "tina." O le uʻamea faʻatasi ma le faʻamafa o le vaega o loʻo tuʻuina i totonu o le vaʻaiga o le aʻa ma fufusi lelei i le tui o le FUM tape.
  4. 2-4 fatugaʻo o totoe i luga o le sikuea-sifa, o isi mea ua aveesea.
  5. Ina ia faatelevave le fusi, o le fatu faʻatasi ma le nofoaga o tui e ufiufi i se pusa paʻu, lea e aveesea pe a maeʻa le fusuaga o le tui.

A maeʻa le faʻamalosia i le vaeluaga o le fatuga, tuʻu i luga o le fuga (fua fua-fua) e vave ona maua mai ni toto fou

O ituaiga uma o tui puipui e fautuaina ile aso timuga pe timuga, poo le afiafi pe a uma le goto o le la.

Vitio: lili totonu o lemoni totonu

O le lava o faamatalaga e uiga i le tuputupu aʻe o lemoni i tulaga o le potu, e mafai ona e tupuina lenei taʻaloga manaia e aunoa ma le tele o faigata. E tatau i se tasi ona faʻapalepale ma alofa mo lau fagafao.