Laʻau

Faʻafefea ma pe o fea aso e ola ai i le vao ma le aganuu, e aofia ai i le avanoa ma le fale

Aso o se tasi lea o meaʻai sili ona taua mo le faitau aofaʻi o toafa vevela ma fanua tuʻufaʻatasi i itu o loʻo i sisifo ma vaega eleele o Aferika i Matu ma Asia i Sisifo. O a latou fualaau mamago ua faatau atu i faleoloa i le salafa o le lalolagi. O nisi ituaiga o aso e lauiloa foi e pei o teuteu o totonu o fale.

Aso o pama - o le fua aupito sili ona taua o fualaau aina o vaomatua ma semi-desert

Aso o fua o le pama vine. O le tele o ituaiga eseese o aso na tuʻuina atu i luga o le maketi o le lalolagi o loʻo i ai i ituaiga o meaola e tasi-o pama (palm palm).

O fua o isi ituaiga o laʻau pama e mafai ona taumafa ma faʻaaogaina mo meaai e tagata lautele i itulagi o lo latou tuputupu ae, ae o nei fua e le ulu atu i le maketi o le lalolagi.

Aso Taʻitasi - Fua o Aso Lima Aso

O le pama o le pama e masani ona tupu i Aferika i Matu, Asia i Sisifo, Pakisitana ma i itu laugatasi o Initia. O laau laʻau pama laiti e maua foi i luga o le talafatai Metitirani o Europa i saute, i le vevela o vaipanoa o le Iunaite Setete, Ausetalia ma Aferika i Saute. O se tasi lea o nai laau laiti e talafeagai lelei i le vevela vevela o togavao i toga ma semi-desert.

O lanu e tele na tupu i le talafatai atoa o le Sami Metitirani, e aofia ai i Europa i saute.

Mo le tafaoga o aso, o nofoaga lafulemu faatasi ai ma le i ai o lalo o lalo o le eleele poʻo le mafai foi ona faʻaaogaina le faʻavaivai. Pe a totoina, e tuʻuina fualaau e tusa ai ma le polokalame o le 8 x 8 poʻo le 10 x 10 mita, faʻalagolago i uiga eseese ma tulaga palapala. E pei o le totoina o laau, e faʻaaogaina tamaiti mai le matutua o fualaau aina. O aso o le laau o le pama e matua eseese lava i tulaga o latou tulaga tau tamaoaiga ma e le o faʻaaogaina mo le faʻatauina o faʻatoʻaga.

O afea ma pe faapefea ona fuga mai aso

Aso palm - dioecious laau. O loʻo i luga o kopi eseese ia tamaʻi tama ma fafine. O aso e palu ai laau o le pama i le matagi. Pe a faʻaputuina ni fualaau aina mo fualaau taʻitasi o le tele o fafine, o le tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi e tatau ona totoina mo le faʻafefeteina. O aso o pama e amata mai ia Fepuari ia Novema, e faalagolago i le eseese ma le itulagi. Fuafua le vaʻai o laau i le taimi o le fugalaau. E tusa ma le tausaga e fua le fua.

E le o fua mai ni tamaʻi pepe i aso laʻau, ae e manaʻomia mo le palotaina

Faataʻitaʻiga tama o le taimi o le pamu o le pama i le tele o inforescences cystic, e aofia ai fugalaau e tolu-fugalaau e tele ma le tele o sima. Mo le lelei atili o le palotaina, o le fugaina o tane e masani ona seleseleina ma taofiofia i totonu o palealii o le vavao o fafine.

I aso anamua, o tane malepelepe na masani ona faʻamago ma teuina mo le tele o tausaga i ie lino lalaga e faʻamautinoa se tafaoga aso e tusa lava pe o le maliu o se alii palota.

O fugalaau pama tama tane e tolu lafumanu ma nisi o sima

O loʻo iai foi inflorescences i luga o le pama o loo i ai le pama i luga o laʻau tetele, ae foliga mai e ese lava.

O le taimi o le tamaʻitaʻi o le fua o le pama o le faavae lea o le seleselega i le lumanaʻi

O fugalaau fugalaau tamaʻitaʻi e pei o se tamai polo e aunoa ma ni peti. I le tulaga o le palota manuia, o le a tupu mai se fualaau o le aso mai ia ituaiga o fugalaau.

Faʻaipoipo tamaʻitaʻi o lau pama e foliga mai o ni polo laiti e leai ni paʻu

Faʻafefea aso e fua mai

O aso o pama o le a vave ona amataina. O fua muamua ile faʻataʻitaʻi tamaʻitaʻi ua aliali mai ua oʻo i le fa tausaga. O pama laʻitiiti i lenei taimi e le lava se taimi e tupu ai se ogalaau umi, ma o fuifui o aso e masani ona taʻoto i le palapala. I luga o nisi o togalaau, o ia ituaiga pulumu suamalie e fesoʻotaʻi ma lagolago ina ia alofia ai le faʻafesoʻotaʻi ma le eleele, ae e le faia i taimi uma ae le o mea uma. O le mafuaʻaga lena e matua fautuaina ai le faʻamalosi muamua o aso na faʻatau mai i le falemaʻi poʻo le faleoloa aʻo leʻi faʻaaogaina, aemaise lava i atunuʻu e iai le tulaga le mama ma le faʻaleagaga.

I laʻau pama talavou, o fuifui fua o fua e masani ona fesootai ma le eleele.

O aso e selesele ai e faia ma le lima. O se galuega sili ona matautia ma faigata. E piki e le 'eleʻele ia laau ma faʻaoga ni nai fusi faʻapipiʻi faapitoa e tipi ai fuifui fua o fuālaʻau, ona toso malie ifo lea i lalo.

O tafaoga lima o galuega faigata ma matautia

I le itu i mātū o le lalolagi, o le taimi oʻooʻo o aso e amata mai ia Me ia Tesema. I le masina o Me, latou te amata selesele vave ituaiga eseese i le itu i saute o le Peninsula Arapi. O le seleselega autu i le tele o atunuu o Aferika i Matu ma Asia i Sisifo e amata mai ia Aokuso ia Oketopa.

Aoina o aso i Tunisia (vitio)

O le tagata matua o le pama e mafai ona maua i le taimi e tasi mai le 3 i le 20 palasi lapoa. O le mamafa o pulumu taitasi e masani lava i le va o le 7 i le 18 kilokalama. O fua e maua mai laau laiti e laiti, e na o le 10-20 kilokalama o fualaau aina mai le tasi laau, ae o tausaga taʻitasi e ola ma i le 15 tausaga le matua e maua le 60-100 kilokalama o aso i le tausaga. O le fuaina mai o pama matutua i tulaga lelei e mafai ona ausia le 150-250 kilokalama o aso mai laau taʻitasi i tausaga taʻitasi. O laau pama e fua mai i le 80-100 tausaga pe sili atu; o mataupu o le fuaina masani o laau 200-tausaga le matutua e lauiloa.

I luga o se palu matutua i le vaitau o fualaau aina, o le tele o palasisisi lapoʻa na vave ona faʻatoʻateleina i le taimi e tasi

O se fualaau 'eseʻese e tasi o se meaʻai suamalie ma se tasi fatu tele. Le lanu o aso, e faalagolago i le ituaiga, o samasama, moli, mumu po o le enaena. O le tele o le fua e oʻo i le 8 inisi le uumi ma le 4 inisi le lautele. O fualaau taʻitasi e aofia ai le tele o le mea o loʻo i ai i se laina umi.

I aso taʻitasi ua natia ai se ponaivi telē

Eseese ituaiga o aso e faʻaaogaina i meaai fou pe faʻagogo. O aso fou e mafai ona tofo i na o itulagi o lo latou tuputupu aʻe. O fualaau mamago e mafai ona teuina mo le tele o masina e sau i maketi o le lalolagi. E faʻatatau i le ituaiga, latou te vaivai, vaʻai-faʻagogo pe malogo.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o aso

Aso o se mea manaia tele e mafai ona sui ai sisi ma suka. O loʻo aofia ai sina vaega ole vitamin B, carotene (provitamin A) ma le vitamini K. O minerale, o aso e sili ona taua i le potassium, e aofia ai foi le calcium, phosphorus, magnesium ma le tele o le uʻamea, sodium, zinc, copper ma le manganese. O mea maualuga maualuga o le potassium e maua ai aso e aoga mo faʻamaʻi fatu fatu. O le kalori mea malie o aso e maualuga tele ma e oʻo atu i le 280-340 kcal mo le 100 kalama o le oloa, e fuafua i le ituaiga.

O le maualuga o le kalori aso e feteʻenaʻi i le maʻisuka ma le gaʻo. E le tatau ona e faʻaaogaina lenei meaʻai ma tagata maloloina.

O aso manaia ma suamalie na o se mea lauiloa, ae le o se panacea mo faʻamaʻi uma.

Faʻamatalaga i luga o le initaneti e uiga i le taua tele o aso e matua leai lava se tulaga faasaienisi.

Ioe, o aso o se tasi lea o meaʻai autu a tagata matitiva i le itumalo o le toafa, ae o lenei mea na tupu ona o le faigofie lava o isi laau faifaatoaga e le ola i se vevela vevela ma vevela.

O a aso o tupu ma o fea e tupu ai

Royal Dates o le igoa tau fefaatauaiga faapisinisi mo le aso palm o le ituaiga Medjoul, ua ola i le tele o atunuu i Aferika i Matu ma Asia i Sisifo, faapea foi i Aferika i Saute ma le Iunaite Setete. O aso o le Royal e ese mai isi ituaiga meaʻai i ni lapoa tetele ma e leai se mea e sili atu, o la latou vailaʻau faʻasolosolo e tutusa lelei ma isi ituaiga.

Taʻaloga a le Royal - fualaau aina o le aso palm o le fua tele-fualaau fatu Medjoul

Totoina o aso tautupu i luga o le vitio

Isi ituaiga o pama, o la latou tufatufa atu i le vao ma le aganuu

I le faaopoopo atu i le laʻau sili ona taatele o le pama, o loʻo i ai le tele o ituaiga ituaiga o pama. E tofu i latou uma ma lau lapisi lapisi, e oʻo atu i le tele o mita le uumi, ma o laau toto (fugalaau male ma fugalaau e atiina ae i luga o faʻataʻitaʻiga eseese).

Ituaiga o aso pama ma itulagi o lo latou tuputupu ae i le vao (laulau)

Igoa RusiaIgoa LatinMatua matua matutuaFaasalalau i le natura
Aso PaʻuPhoenix dactylifera10-30 mitaAferika i Matu, Middle East
Aso TheophrastusPhoenix theophrastie oo i le 15 mitaEleʻele i Saute, Crete, Turkey
Taaloga CanaryPhoenix canariensis10-20 mitaItumalo Canary
Aso FaʻafitauliPhoenix reclinatamai le 7 i le 15 mitaAferika
Aso o vaomatuaPhoenix sylvestrismai le 4 i le 15 mitaInitia ma atunuu lata ane
Laʻau papaPhoenix rupicolae oʻo i le 6-8 mitaO le Himalaya
Aso RobelinaPhoenix roebeleniie oʻo atu i le 3 mitaSoutheast asia
Marsh asoPhoenix paludosae oʻo atu i le 5 mitaInitia, Southeast Asia

Aso Paʻu

O le palm palm (o le pama masani, o le pama masani) e masani ona tupu le 10-15 mita le maualuga, o nisi taimi e oo atu i le 25-30 mita. I le pito i lalo o ogalaau o ogalaau alofilima o le tele o fanau ua faia, faʻaaogaina mo le toe gaosia. E masani ona taliaina i totonu o le vaomatua, o le laau pama moni, e le o faasaoina, ma o le tele o ana meaola, o loo maua i le tele o toafa ma le toafa o atumauga o Aferika i Matu ma Sasae Tutotonu, o ni fanau tupuga o laau totō ma ola i luga o le nofoaga o tuulafoaia anamua.

I le pito i lalo o ogalaau o aso masani e tele ni alofilima o loʻo faia

O le pama o le aso e sili ona manaia, e gafatia ai le vevela maualuga, matagi malolosi ma afā o le efuefu, e masani ona tupu i toafa. E matua faigofie lava ona faapalepale togafitiga oneone. O lenei pama e mafai ona ola i luga o le oneone mama ma e matua malulu lava le lamala, ae na o tulaga lava e oʻo ai ona aʻa i le loloto o le vai, pe a manaʻomia e manaʻomia le faʻaleleia o le vai. I se tau vevela o toafa ma semi-desert, o pama e faigofie ona tatalia fulufulu pupuu e oʻo atu i -15 ° C, ae i se tau malulu ua maliliu i -9 ° C.

O le pama o aso moni o se tasi o nai laau laiti e mafai ona tupu i vaomatua.

Aso Theophrastus

Aso O le Therastrastus (pama palm Cretan) e oʻo i le 15 mita le maualuga. I le natura, o lenei laau pama o loo maua i le itu i saute o Eleni, Crete ma nisi o motu tuaoi, i tafatafa lata ane o Turkey. E na o le pau lea o ituaiga o pama palm o loʻo tupu i le vao i Europa. O le tele o fua o le aso Cretan e le sili atu i le 1.5 centimita le umi ma 1 centimita le lautele, latou te maua ai le pulupulu fila ma se tofo mediocre, ae o nisi taimi o loʻo faʻaaogaina pea e tagata lautele. O lenei pama e fai ai le tele o fugālaʻau basal. O aso Cretan e mafai ona tatalia le vevela o le vevela -11 ° C.

Aso O le Italia - Europa na o le pama vao vao

Taaloga Canary

Vaitaʻaga tafaʻi (Canaria date palm) e masani ona tupu le 10-20 mita le maualuga, ae i tulaga tulaga ese e mafai ona oʻo i le 40 mita le maualuga. O lenei pama e afaina i Canary Islands ma e le maua i se isi mea i totonu o le vao. O loʻo salalau lautele e avea o se fale teuteu o fanua tatala i Europa i Saute, Asia i Sisifo, i luga o le talafatai o le Black Sea o le Caucasus, i North and South Africa, Australia, New Zealand, ma i lalo o le subtropics o North and South America. I atunuu mama, e sili ona lauiloa e pei o se fale i totonu ma fale kosi. E faʻatusatusa i aso o pama, o le aso Canarian e sili atu ona puipuia i le maualuga o le susu, lea na mautinoa ai lona tufatufa atu i le salafa o le lalolagi. Taina le pama e tu i lalo ile malulu -9 ° C.

O tafaoga masani e masani lava ona tupu aʻe o ni laau teuteu i luga o le sami.

I luga o le talafatai o le Black Sea o le Caucasus, e masani lava ona fuga mai aso o le Canarian i le taufaʻaiʻu o le autumn, ae i nisi o tausaga e mafai ona amata muamua le fugalaau i le ogatotonu o le taumafanafana. Afai i le taumalulu ina ua uma le fugalaau e leai se kiona i lalo -5 ° C, ona oʻo lea ia Tesema o le tausaga e sosoo ai o le a fua mai fua. O fua o fualaau o le Canarian date e lanu samasama-e lanu enaena, ova, e oo i le 2.5 inisi le umi ma 1.5 inisi le lautele. I le faʻamuamua, latou te gafatia, ae i le faʻatinoga latou te le faʻaumatia ona o le paʻu fila.

O fua o le aso Canary e foliga manaia, ae le o se mea e tatau ai ona o le paʻu fila

Aso Faʻafitauli

Aso faʻasolosolo (aso faʻataʻavaleina, pama vao vao, palm palm Senegaleni) e sau mai Aferika o le taumafanafana, lea e toetoe lava o soo se mea e tupu ai. O le tele o laau o le pama mai le 7 i le 15 mita le maualuga. O ona fualaau suamalie e fua ma e masani ona faʻaaoga mo meaai e le faitau aofaʻi o tagata Aferika i le vaega o lona tupuga masani. O lenei pama e puipuia i le masima masima ma le lamala, o le mea lea e masani ona atiina ae o se laau teuteu i nofoaga vevela malogo o le tele o atunuu o le lalolagi. Faʻafefe teteʻe -5 ° C. O se aso e faʻatagaina e faigofie ona faʻafeiloaʻi ma isi ituaiga o pama. E tusa ai ma o latou uiga tau tamaoaiga, e masani lava ona foliga mai e sili atu le leaga o nei laau toto nai lo uluaʻi matua.

Aso e le Mafaagaloina - Aferika Aferika Aferika Aso Paʻu ma Fua Matagofie

Aso o vaomatua

O le vaomatua (palm palm vao, palm palm Indian, pama pama, vine palm) e sau mai Initia ma atunuu lata ane (Pakistan, Nepal, Bhutan, Myanmar, Bangladesh, Sri Lanka). E tupu mai i le 4 i le 15 mita le maualuga. E fua mai fua ma e masani ona faʻaaoga e tagata lautele. E tusa ai ma uiga lelei o fua, o lenei laau o le pama na te aveina le nofoaga lona lua pe a uma ni pama ma ua matua tupu aʻe o se fualaau aina i totonu o atunuu o Asia i Saute.

Vaitaʻaga o le vaomatua - Pama vine i Initia, e masani ona ola i faatoʻaga i Initia ma atunuu lata ane.

Mai i ogalaau o lenei pama, o le suamalie suamalie e maua mai foi, lea e faʻaaogaina e fai ai le suka ma le pama. O aso o le vaomatua e puipuia i le lamala ma faʻalelei le puipuia i le saliniina eleele. Faʻafefe teteʻe -5 ° C.

O fua o le palm palm Initia e toetoe lava a itiiti ifo i le lelei i aso moni

Laʻau papa

O le aso papa (aso papa) e oʻo i le 6, o nisi taimi e oʻo i le 8 mita le maualuga. E maua i le natura i vaomatua o Initia ma Banafana. E seasea tupu aʻe i le aganuu. O ona fua ninii ma ponaivi tele e le sili atu i le 2 inisi le umi. E taugofie, ae e leai se aoga tau tamaoaiga. Matagi mafiafia -3 ° C.

O le aso papaʻe e sau mai vao vao o le Himalaya

Aso Robelina

Aso Robelin (pama palm date) e le maualuga atu nai lo le 3 mita le maualuga. E maua i le natura i vaomatua o Vietnam, Laos ma Saina Saute. O lenei laʻau matagofie matagofie e sili ona lauiloa e pei o se mea teuteu i totonu o le vasa vevela ma i totonu o aganuu i totonu. Maliu ile gutu ile -3 ° C. O fua e laʻititi, e leai se aoga tau tamaoaiga.

Aso Robelina - o se fale lauiloa lauiloa

Marsh aso

Laʻau timu (togatogo togavao, laʻau o le sami) o le pama e maualuga tele le maualuga e sili atu i le 5 mita le maualuga. E tupu i luga o togatogo i luga o le gataifale i luga o le itumalo o Initia, Bangladesh, Myanmar, Taialani, Vietnam, Cambodia, Malaysia ma Indonesia. Na o le pau lava le ituaiga aso e mafai ona ola i luga o eleele palapala. O lenei mea o se laau e sili ona mamago o le vevela tropics, toetoe lava a le maua i le aganuu ona o ona manaoga faapitoa mo tulaga tuputupu ae. O fua e laʻititi lava.

Masima aso - o se togalaau o togavao susu

O fua o ituaiga uma o pama, e leai ni mea oona, ae o le toatele oi latou e leai se aoga tau tamaoaiga ona o ni laʻititi laʻitiiti po o pupuʻu vevela.

Fua o ituaiga eseese o pama (photo gallery)

Le faʻatoʻaga o laʻau pama i fanua tatala i atunuu o le USSR muamua

I vaitaimi o Soviet, e tele faʻataʻitaʻiga na faia i luga o le faʻalauiloaina o aso pama i le teritori o le USSR. Ae ui i lea, o le alualu i luma alualu i luma ma le fuaina mai o le pama (palm palm) moni na mafai i na o masini vaigogo i le itu i saute o Turkmenistan. O aso uma e tele na faʻatau atu i faʻataʻavalevaʻa a Kazakhstan, Uzbekistan, Tajikistan ma Kyrgyzstan o loʻo faʻaulu mai oloa na aumai mai isi atunuu i saute. I totonu ole Subtropics o le Black Sea, o laau pama e ola le lelei ma vave ona vave ona o le tele o le pala.

O tafaoga masani e masani lava ona tupu aʻe o se laau teuteu i luga o le talafatai o Black Sea o le Caucasus.

O tafaoga faʻamalolo, sili atu ona puipuia i le faʻaleleia o le manogi o le ea ma le eleele, o loʻo faʻaleleia lautele e avea o se mea teuteu i le sami atoa o Black Sea o le Caucasus i Rusia (Krasnodar Territory), Abkhazia ma Georgia. O vavaeesega o aso Canary e maua foi i le talafatai i saute o Crimea ma Azerbaijan (Baku, Lankaran).

I le aoina o togalaau o togalaau o le sone o loʻo i lalo o le teritori o le Krasnodar Territory o Rusia, e iai foi taimi faʻapitoa o le vaomatua ma le aso na teena ai, ae o nei meaola e le lautele.

O aso e tatau ona totō ai pama i vaega e susulu lelei e le la ma puipuia mai matagi malulu. E tatau ona lelei le suavai ile eleele, e aunoa ma le faʻavaivaia o vai. Tausaga o le canary e sili atu ona lelei i luga o eleele ma le maualuga o le lime mea.

Laʻau o le pama talavou e itiiti le faʻasao i le kiona nai lo tagata matutua

O laau laiti o aso o pama e masani lava ona toesea e oo lava i gutu pupuu -8--9 ° C, o lea e masani ai ona tosoina mo le taumalulu faatasi ai ma fala oona po o le manava manava. I le taimi o le taumalulu, e taua tele le puipuia o le tuputupu aʻe o le tupu i le pito i lalo o lau laititi mai le malulu. I le tele o le faaleagaina o le tulaga tuputupu ae, o le pama e toetoe lava a mate. O alofilima matutua e sili atu ona faigata, ae i le -10--12 ° C latou te matua faaleagaina ma mafai ai ona oti.

I totonu o Iukureini, o ituaiga uma o pama i laufanua avanoa e vave ona ola e ui lava i fale malulu.

Tupulagaina o pama i le fale

O ituaiga eseese o pama e masani lava ona tupu i totonu o aganuu ma totonu o fale. O aso sili ona lauiloa o le pama, Canary ma Robelain. O nei mea e lua e sili atu ona teuteu, ae o le au faifaatoaga masani e masani ona faataitai i le pama ona o fatu e mafai ona maua (e mafai ona totoina fatu mai aso e taumafa e faatau i faleoloa).

Ituaiga ituaiga o aso mo le aganuu (aganuu ata)

Ioe, e leai se fualaau aina ma le seleseleina o aso i totonu o potu e mafai ona faʻamoemoeina. Laʻau o totonu i totonu - o se laau teuteu mama.

I le fale, o le pama o le pama e faigofie ona ola mai fatu mai aso faʻatauina:

  1. Faʻamamaina fatu mai le 'aina' aina lelei i vai mamā.

    O ponaivi mai aso e 'ai e mafai ona fufulu i le vai ma faʻaaoga mo le luluina

  2. Tuʻu faʻatasi ia ponaivi i luga o se ipu taʻitasi ma se paluga o le eleele ina ia mafai ai e le eleele palapala i luga aʻe o lona pito pe tusa ma le 1 centimita.
  3. Tuu i se nofoaga mafanafana ma le vevela e le maua ifo i lalo ifo o le 25 ° C ma tausia le eleele i sina taimi susu.
  4. I le 1-3 masina o le a aliali mai pine.

    Laʻau o le pama o lau pama e mausali, ae le o le cirrus

  5. A maeʻa, tuʻu i luga le matala susulu.

E faapefea ona toto fatu o aso (vitio)

O laʻau muamua o le cirrus e foliga mai i laau toto o le pama 1-3 tausaga pe a uma le lulu. Afai o lenei tausaga e tumau pea ona ola laulaau, ona le lava lea o le malamalama o laau. O aso o pama e sili ona telefoni. I le taumafanafana, e mafai ona e tuʻuina i luga o se pusa poʻo totonu o le togalaau, e aoga tele mo i latou e i ai i le ea fou. I le taumalulu, e tatau ona i ai le vevela o le potu + 15 ° C. E manaʻomia le faʻaleleia o le faʻaleleia, o le palapala i totonu o le ulo e tatau ona faʻafefeteina i taimi uma. O le faʻamagoina o se vaʻa ma le suavai e tutusa lava le lamatia. O pulu mo aso laʻau e maualuga tele, e iai vaʻa faʻavaivai i le pito i lalo ma se alavai faʻavaivai o pebbles poʻo le faalauteleina o le omea i le pito i lalo o le ulo. O laau laiti e totoina i tausaga taʻitasi i le tautotogo, e mafai e tagata matutua ona faʻaititia, 1 taimi i le 2-3 tausaga. I totonu o ogalaau tuai tele o loʻo tutupu aʻe i pusa lapoa ma mamafa, o nisi taimi e fautuaina ai nai lo le faʻaaogaina o galuega mamafa, ia faʻamapulaʻa i le suia o le pito i luga o le eleele ma se mea fou. E le tatau ona fufulu lau pama i le vai, ae e tatau ona e fufuluina i latou mai le efuefu ma se laumei susu pe o le omomi.

O le aso o Robelin o se tasi o laʻau sili ona matagofie i totonu o pama ma lapisi o le lapisi.

I le taimi o loʻu laitiiti, i le avanoa lautele ma le susulu o la matou aʻoga, i totonu o isi togalaau, sa i ai ni alofilima lapopoa ma matagofie i ogalaau laupapa ma se voluma pe tusa o le luasefulu tolu tolu lita. Ou te le manatua le toe suia, ae sa masani ona auina mai i matou e solo ese laulaau ao matou i ai i le tiute.
O aʻu lava taumafaiga e tupu aso mai fatu e leʻi manuia: mo le taimi muamua, e leai se mea na tupu (masalo, o fua na matua tuai pe sili atu foi i le taimi o le susu, sa masalomia le mago). Ma mo le taimi lona lua, e ui lava e mafai ona faʻatali mo le germination, na filifili laʻu pusi eleelea palapala e pei o se mutia fou pusi, ma vave togafitia togalaau o pama.

Faʻamatalaga

Aua le faʻasese ma fatu, latou te totogo lelei lava. E te tosoina se ponaivi i totonu o le eleele ma faʻafeinu i ai. E ola umi mo se taimi umi, e sili atu le gaosiga i le tautoulu ma i le tautotogo e faatali ai mo le alualu i luma. E faasolosolo malie lemu seia oʻo ina foliga mai o pama e faatalitali moni mo le 10 tausaga. Alofa i le la, eleele mamafa ma ipu loloto, e taua tele! Fefe i se siaki. Ou te le fautuaina faapitoa le totoina - mo se taimi umi, ae pe na faʻafefea ona faʻapipiʻi e le faafiafiaga se fatu i le tele o mea malie ma vaai i le mea e tupu

Oleg

//www.flowersweb.info/forum/forum48/topic9709/messages/?PAGEN_1=2

Na ou totoina foi aso. Mai faʻamago e faalua ona vave faʻavave mai le fou.

Deer

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=14629

O loʻu pama o le pama e 1,5 tausaga le matua, ma ua tolu lau lapisi o le lapisi. O mea uma e uiga i le moli. O lenei pama e fiafia tele i le la.

Sergey

//forum.homecitrus.ru/topic/11311-finikovaia-palma/

E tatau ona susu le palapala. O aso o le faʻamamaina o le eleele o le a le gafatia. Afai e magumagu, ona tumau lea.

Donna rosa

//forum.homecitrus.ru/topic/11311-finikovaia-palma/page-5

Mo tagata o loʻo nonofo i le lotoifale itulagi, o aso na tumau ma tumau ai na o se mea 'eseʻese eseʻese mai fafo ma se fale i fafo. O le fuaina o laʻau pama e mafai ona ausia i na o le vevela o atunuu e maua i luga o le ea ma le vevela, ma o loʻo avea ma se tasi o mea sili ona taua.