Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona tupu ma totōina se laau toto Iapani i le fale

O se togavao manaia, o le tele naua o le togafitiga ma le le mautonu i le tausiga na faia ai le togafiti a Iapani e sili ona fiafia i ai i le va o tagata mamanu ma le aufaifaatoaga masani. E faigofie ona galulue faatasi e tusa lava pe amataina, o mea e manaʻomia mo le palapala ma le susu e itiiti lava, ae o le mea e fiafia ai le mata. O le asō o le a tatou aoao atili e uiga i lenei laau teuteu teuteu, aʻoaʻo ia tupu i luga o le saite ma faʻaalia mea lilo o le umi o le fugalaau.

Faamatalaga faʻamalosi

O le ituaiga Iapani o le spirea o le aiga Pink ma e aofia ai le sili atu i le 100 ituaiga o ituaiga eseese ma lanu. E faʻalagolago i le eseesega, o le vaitau o le fugalaau o lenei laau vao e ese foi.

E mafai ona e aʻoaʻoina sikolasipi e ala i:

  • maualuga vao e oʻo mai i le 0.5 i le 2.5 m;
  • paʻu lala ua paʻu i lau laʻau lanu meamata lanu meamata;
  • tamai fugalaau e ola i vaega tetele, fiafia i foliga ma ata uma, mai le paʻepaʻe i le piniki piniki;
  • mea manogi le lelei.
O Spireas e alofagia e tagata teuteu mo lona laulau faʻamaonia, faʻamatalaga tatala, lea e faigofie ona faʻavasegaina, ma faʻalosolo umi. E le gata i lea, o lenei laau toto - o se punavai o le nectar lelei ma maloloina.
E te iloa? I Europa i Sasae, e lauiloa foi le vaalele o le tavolga.
E le vave ola vave le vao, e ola i le 15-20-tausaga, mulimuli ane e manaʻomia le sui o le faatoaga.

Tufatufaina ma nofoaga

O laufanua o le Homeland, e pei o le igoa o lona uiga, o Iapani, faapea foi ma le tuaoi o Saina. I lalo o le natura masani, e tupu le toto i le paʻu pelenozem o Europa, o vaomatua o Siberia. O lenei laau toto e fiafia tele i mauga mauga, vaomatua vaomatua, o nisi taimi e mafai ona vaaia i le toetoe lava a leai ni maa. E le gata i lea, e masani ona manuia le alalafaga i luga o auvai o le vaitafe, i tafatafa o le vaituloto.

Siaki ituaiga ma meaola eseese.

Mea masani masani

O le natura ma le au faifaatoʻaga na latou tausia le tele o ituaiga ituaiga o meaola, e sili ona lauiloa:

  • "Puletini Auro". O se laau manaia e seasea ona oʻo i le 1 mita le maualuga, ae o le mea moni e tosina atu ai le mata i lau auro ma ni upu maoaʻe e taaalo ma eseese lanu i le gasologa o le tausaga. I le ogatotonu o Iuni, e faʻapipiʻiina i latou i mea manogi leaga o le piniki mālūlū, faʻafiafiaina teuteu seia oʻo i le autumn.
  • "Tamaʻitaʻi Laitiiti". O lenei ituaiga meaola e iloga i lona pale paleni ma le lapopoa (e oo i le 30 cm le maualuga). O na uiga na avea ai le "Tamaʻitaʻi Laiti" o se meaola lelei mo paʻu alpine, moega fugalaau fugalaau, lautele lautele. E laʻititi le laʻau ma fugalaau: latou te faʻapipiʻi ona lālā i lanu piniki mumu, e faʻaputu i palasi e oo i le 5 cm le lautele.
  • "Shirobana". O vaega iloga o lenei ituaiga o siama e foliga mai o laʻau enaena lanu enaena, o le faataapeapeina o laulaau lanumeamata lanumeamata lanumeamata, lea e latalata i le autumn e valivali i lanu samasama ma lanu mumu. Ae o le lauiloa o le "Shiroban" na maua ona o lona fuga, pe a oo mai le paʻepaʻe, piniki ma le mumu i luga o ona lālā.
  • "Spirea Macrofile". Sui o le kiona o le ituaiga e tupu i le 1.5 m ma e lapisi laulaau e oo i le 20 cm le umi. O le tuputupu aʻe talavou o lenei ituaiga o loʻo valiina i le lanumumu lanumumu, lanu o le maroon, i le tau vevela e liua lanumeamata, ma lata ane i le autumn e valivaliina i ata auro. E fuga mai ia Iuni ia Aokuso, ma ufiufi i fugalaau piniki pupuu i lenei vaitau.
E te iloa? O le Spirea ua faaliliuina mai le upu Eleni e pei o le "vevela, punou."
  • "Crisp". Graceful laʻau faʻasalaina ma laʻau faʻasolosolo e fausia ai se pulou faʻalanu o se paolo lanu uliuli. Ou te fiafia i le lanu o le ituaiga mai le ogatotonu o le taumafanafana ia Setema, e ufiufi i le lanu piniki ma le lanu violē i le tele. O ona fugalaau e aoina i luga o mea e le sili atu nai lo le 5-7 cm. Ua iloga i latou e le "Crispus" ma pine totogo, i tulaga e le masani ai o punou i pito.
  • Goldflame. O le ituaiga e aofia ai sui pito sili ona lelei o lona ituaiga, o lo oi ai se pale itiiti ae palegata, e oo i le 80 cm le maualuga, ma se lanu matagofie o lanu samasama uma. O loʻo ia faʻapipiʻiina Pine, faʻaputu i fugalaau laiti e foliga mai ia Iuni-Aukuso, lea e faʻaaoga e le au teuteu Goldflame i totonu o le taulaga.
  • "Paʻa". O le isi laʻau faʻamau ma laʻau laʻau lanu muamua o le lanu: a oʻo ina fuga, e mumu, ma e lanu vavalalata lata ane i le ogatotonu o le taumafanafana. O fugalaau e aoina mai i fugalaau lanu piniki, mumu, fugalaau paʻu o loo i luga o tumutumu mai Iuni seia oo i le tautotogo. O nisi taimi e fiafia ai "Paʻa" ma le faifalaʻau faifai pea, e ui e le tele naua.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O tagata mamanu Iapani e fiafia faapitoa i le Spirea mo le avanoa e maua ai le fugalaau i le togalaau i le gasologa o le vaitau faafetai i ituaiga fesuisuiai eseese e fuga ese. Ina ia faia lenei mea, ua tuʻuina i vaega, faʻaogaina i togalaau papaʻe ma luga o lanu lanumeamata. O meaola maualuga e lelei foi ona faatino i le tulaga o tuaoi ma puipui. Thuy, spruce, juniper o le a aoga lelei i totonu o le kamupani mo sikolasipi.

Aoao foi e uiga i le galueaina o le spiraa "Bomald", "Vangutta", "Grefsheym", "Snowmaund", faapea foi ma le spiraea birch ma le paepae.

Tuputupu ma tausia lelei togalaau

Ina ia fiafia i le matagofie o Spirea, e taua le faʻapipiʻiina o le totoina ma toe tausi lelei le fale.

Tuutuuga o le taofia

E fiafia le laau i le laufanua, ae e tatau ona e maua le taimi e totoina ai i le tautotogo seia amata ona fuga mai pupu. E sili ona talafeagai mo lenei timuga po o le aoauli. Mo se atinaʻe sili atu, e manaʻomia e le vaʻaia le sili atu o le malamalama, e ui lava i totonu o le paolo e lagona ai le lelei.

E taua! Pe a fuafua se togalaau i le lumanaʻi poʻo le papa papa, ia manatua o le a tupu le vao, o le a manaʻomia ai se vaega taua mo le tuputupu aʻe aʻa.

Sola ma le faʻapala

E mafai ona ola le Spirea i eleele leaga, ae i lenei tulaga o le a le mafai ona faʻaalia uma lona matagofie. E sili ona lelei mo ia, o eleele malulu, e tumu ile humus. O le eleʻele o le palapala o le a maua i le maualuga o le 5.6-7.8 pH. E taua le faia o se alavai e 15-20 cm le faʻaleleia o le alavai i le taimi o le totoina, o le a faia e le pilikima le mea e fai mo lenei mea. I le avea o se uluai fagaga e ave le eleele lanu po o le vaovao, oneone, peʻa i le fua o le 2: 1: 1.

Filifili fualaau lelei sili ona lelei mo le togalaau.

E le gata i lea, ao tuputupu aʻe, e manaʻomia ona faʻaaoga:

  • afaina fafagaina i le maeʻa ai o le vao;
  • fofo o mullein ma le superphosphate (10 kalama i le 10 lita o le vai) latalata ia Iulai.

Lafoa ma le susu

O le suāsusu muamua e faia e tusa lava pe totoina se togavao: 1-2 pakete vai i le taimi. Ona o le aʻafia o le aʻa, e le manaomia le iloa o le lāmala i le eleele, o le mea lea, i le vevela o le tau, o le faʻasusu lelei e taua: 15 lita o le vai faalua i le masina mo le 1 vao. I le taimi o le vevela masani, e le aoga le fausiaina o le laau. Ae o le veleina ma le faʻamalosi e masani ona faʻaalu e mautinoa ai le maua pea o le okesene i aʻa vaivai.

Fesoʻotaʻiga i le vevela

O lena vevela, e tumau le spiraea malulu e aunoa ma ni faigata, aua i tulaga masani e tupu ai i se tulaga faigata.

E taua! Ae afai ei ai se taufaamatau o fulu malulu i le leai o le kiona, ona e saogalemu lea ma ufiufi le rosette o le laau ma se 10-15 cm o laulaau.

Totoina o laau ma totoina

O le Spirey e mafai ona faʻalauteleina i ni auala se tolu:

  • fatu;
  • lafoaʻi;
  • toso.

Tuputupu ae mai le fatu

Faʻaavanoa ona fai se faʻamalologa e le fetaui lenei metotia mo ituaiga vailaʻau ona o foliga o le tino. Toe faʻaleleia o fatu toto e faapenei:

  1. Ave le fatu.
  2. Saunia ni atigipusa lautele ma puipui maualalo.
  3. Faatumu i latou i se paluga o peat ma hardwood.
  4. Matou te tufatufaina fatu i luga o le mea faigaluega ma ufiufi le pito i luga ma le 1 cm o le peat pe fufulu i le eleele.
  5. A maeʻa le vaiaso ma le afa tatou te faʻamoemoe o foliga mai o le fuʻa muamua.
  6. E tatau ona tausia ma togafitia ma le phytosporin, faavae, poʻo soʻo se isi vailaʻau faʻasaina.
  7. 2-3 masina i le maea ai o le germination, ua sauni mea totō mo le totoina i luga o le laufanua lauʻeleʻele.
  8. Ia mautinoa e togiina aʻa laiti.
  9. Laʻau totō ua matou faʻafefe ma mulch ma peat.
Mauaina mai fatuga o fatu o le a fiafia i lanu i na o le 3 po o le 4 tausaga o le tuputupu aʻe.
Fuafuaina o fanua i le taumafanafana ma o latou lava lima - fatuina le matagofie.

Faʻaleleia e ala i le taoto

Faaaogaina lenei metotia o le tautotogo. O lālā laititi maualalo o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le eleele i ni vaitusi na faia muamua ma tuʻuina ina ia le toe foʻi le paranesi i lona tulaga muamua. O le pito o le fatuina o le lumanaʻi o le a vavaeina ma sosolo le umi atoa i le eleele. Mo le taumalulu, aua nei galo e natia le faaputuga i lalo o le palanikeke vevela o laulaau. Ua oʻo i le amataga o le tautotogo o le a tupu le aʻa ma mafai ona totō i le nofoaga tonu. O le mataupu faavae o le toe gaosia o togavao /

E te iloa? O Spirea na maua ai e le tagata le avanoa e fatu ai se tasi o vailaau pito sili ona lauiloa i le lalolagi - aspirin. O mea uma lava e uiga i le glycoside salicin, o se vaega i le tuufaatasiga o puʻu o le laau, lea o se taunuuga o suʻesuʻega faʻasaʻi umi na avea ma vailaau.

Tuputupu ae mai le vavae

O le metotia e faigofie lava i lona tekinolosi ma aoga tele, talu ai e oʻo atu i le 70% o paina e aʻafia. E mafai ai foi ona e galue i le auala lenei ma hybrids. Sauniuni mo se faʻapena faapena vaomago taʻitasi, e amata i le ogatotonu o Iuni, pe a maeʻa le laasaga o le tuputupu ae malosi ma ao leʻi oʻo i le taimi o le fuga. O mamanu faʻavae e pei ona taua i lalo:

  1. Oti ese le fana ina ia i ai le 5-6 laulaau.
  2. O le paʻu pito i lalo o le a manaʻomia ona aveeseina i petioles, ma tipi ese laulaʻau totoe i le afa o le lau.
  3. Faʻapipiʻi le tipi mo le 5-6 itula i se vaifofo o le epine (1 ml i le 2 lita o le vai).
  4. Aveesea mai le vai ma fufuluina le pito i lalo o le tipiina ma se mea e faatupuina ai le tuputupu ae.
  5. Toto laau i totonu o pusa ua tumu ile oneone malulu, faʻafefeteina i solo, taofi le 30-45 °.
  6. Matou te ufiufi pana i se ata tifaga ma tuu i totonu o se mea malulu mo ni nai aso, e masani ona fufuluina i le vai.
  7. A o le i muamua muamua le matagi, e tatau ona toto laau i luga o le eleele, ia lelei ma laulaau, ma tuu se pusa ua i luga o le pito i luga, ina ia faatalitali le lumanaʻi mo le tautotogo. Afai i le taimi o le gaioiga e te gaoioi ai aʻa i se faaputuga eleele, aua nei galo e faʻaleleia lelei le fatu fatu.
  8. O le tausaga na sosoo ai, o le a saunia ai pusi ua uma ona solo ma e mafai ona totoina i se nofoaga tumau.
E taua! E le fiafia le Spirea e faʻamago, ae faʻafefete foi. Mo lenei mafuaaga, pe a tulaueleele, taumafai e aloese mai vai o le eleele i le taimi lata mai o le aʻa.

Teuteu

O se tasi o tulaga autu o le fugalaau ma le ola maloloina maloloina o le teuteu lelei lea taimi, lea e maua ai se foliga manaia i le laau. Faʻafaigofie i tulafono nei:

  • o le taimi sili mo le teuteuina o le amataga o le tautotogo;
  • aveese atoatoa vai vaivai pe ua tupu;
  • atinaʻe paʻu e faʻapuupuu i le fatuga lata ane;
  • o se laau ua taʻi 4 tausaga i luga o le umi e leiloa le 20-25 cm i le taimi e teuteu ai;
  • O le vao e 7-tausaga le matua e mafai ona toe faʻafouina, o le mea lea matou te aveeseina uma fugālaau tuai, ma tuʻu ai se mea e toetoe lava o se aʻau;
  • pe a uma le faʻataʻitaʻiga e tatau ona fafagaina le laufanua e faʻamalosia ai.
Iapani Ipa - teuteu.

Afai e le toe faafoiina e le matua matua lana laumei lanumeamata i le tulaga o le tulaga i le vaitau, ona oʻo loa lea i le taimi e sui ai i se fatuga fou.

O faigata faigata i le tuputupu ae

Mai i ata o le Iapani Spiraea tausia e taua le faʻamaonia o nai vaega:

  • Aua nei galo e ufiufi laau laiti mo le taumalulu e puipui ai lo latou malosi;
  • e tatau foi i fualaau fou ona manaʻomia le veleina i taimi uma ina ia le solia e vao vao;
  • Mo le puipuia o le eleele i luma o masina matutu, mulching with sawdust e mafai ona faia, 6-8 cm husk;
  • afai e te le fuafua e faʻaaogaina le laau ma fatu, ona aveese lea o fugalaau matutu pe a maeʻa ina ia leai se mea e le aoga.
E te iloa? O Spirea i lalo o lona igoa lona lua o le "Vaomatua" e masani ona maua i le lauiloa Rusia, mo se faataitaiga, i le epic "Sadko".

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O Spirea e faʻaalia i le soifua maloloina lelei, e seasea maua i faʻamaʻi. Faatasi ai ma ona fili autu:

  • aphid;
  • vaʻavave mite;
  • fulufulu lanu ma soʻo se ituaiga o mea faapipii.
Spider mite E tusa lava pe leai se mea e paʻu ai, e le mafai ona faʻalelei ona foliga vaaia, ae e le tatau ona e foia le faafitauli, seʻi o tatou vaʻai i le auala e taulimaina ai faʻamaʻi saʻo:

  • vaʻaia o le apogaleveleve e mafai ona iloa e ala i laʻau paʻu vaivai, pe a uma ona foliga mai o lau lanu samasama mo sina taimi puupuu, ona faʻagogo ma pau. O le faateleina o le tulaga lamatia o lenei meaola na tupu ia Iulai ma Aokuso. 0.2% fofo o le isx, matefos, phosphamide o le a fesoasoani e aveeseina;
  • i le vaitaimi lava e tasi o loʻo i ai se taufaʻatau o aphids e fafaga i luga o le sua o le laau, ma oʻo ai i le oti e ala i le vevela. E tetee atu i ai, latou te faʻaaoga fofo o kronefos, fosalos, pyrimor;
  • e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi e pei o le lanu enaena, o le paʻu e sau faatasi ma soʻo filogical, mixing Bordeaux, sulfur colloidal.

Iapani Ipa - o ituaiga sili ona lelei.

Iapani Spirea e tatau ona gauai atu i ai le au fai togalaau ma teuteu mo ona matagofie foliga vaaia ona o ona laʻau moa ma le matagofie o fugalaau matagofie. O le laau o le a avea ma se faʻaopoopoga sili i le alpine slide, faʻafefe poʻo puipui. Ma tuʻuina atu i ai le faigofie ma faigofie i le tausiga, o le galue ai e le mafua ai ni faʻafitauli le talafeagai poʻo le faʻamaʻi.

Vitio: Iapani