Laʻau

O fea ma pe faapefea ona ola le rimoni i le natura ma i le fale

O le keke o se tasi o ituaiga o fualaau aina autu o le vateatea, na faʻaofiina i le aganuu mai aso anamua ma talu mai lena taimi na tufatufa atu i soo se mea e talafeagai ai le eleele ma tulaga fesuiaiga mo lenei fale. O loʻo ola lelei foʻi pikiaka i le itu i saute o Rusia i nofoaga tatala. E le gata i lea, o se tasi lea o fale e sili ona lauiloa i totonu ole fale e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa. O loʻo i ai foʻi ituaiga teuteu o le rimoni, e aofia ai fuga lanu eseese i lanu eseese.

Eseesega o le rimoni, o latou uiga autu ma uiga o meaola

I le faʻavasegaina faʻapitoa o vailaau, o rimoni e aofia i le aiga o Derbennikov, aʻo leʻi faʻateleina ona tuʻuina atu i se isi keke o le Pamegranate.

E tele lava ituaiga o rimoni:

  • vao o le rimoni Sototran, na ola i Yemen i le motu o Socotra ma e le faaaogaina i aganuu i soo se auala;
  • taatele le pomegranate, tufatufa atu i le Metitirani atoa ma Asia i Sisifo i togalaau ma le vao, ma le tele o fualaau aina ma fualaau matagofie;
  • O le pomegranate laititi o se ituaiga tele o le pomegranate masani, ona o lona laumei e sili ona lauiloa e pei o se faleplant i le salafa o le lalolagi.

Pamekaisa o se tamai laʻau e tele laʻau poʻo le vao e oo i le 5 mita le maualuga. O le tele lava o taimi, o ona lālā i pito pito i tua o ni vaovao matala, aemaise lava i fuga vao. O laulaau e lanu meamata, laititi, e oʻo i le 8 inisi le umi ma e oʻo i le 2 centimita le lautele. I totonu o le vevela, o le rimoni e amio e pei o se laau i luga o le vaomatua; I se aganuu i le potu, o laulaau o le rimoni e mafai ona puipuia i le tausaga atoa pe pau mo le taumalulu atoa po o se vaega, e faalagolago i le malamalama ma le vevela i totonu o le potu.

O le keketini o se fualaau aina taua tele i vevela mafanafana

O fugalaau muamua ma fualaau aina e amata ona aliali i luga o laau i le tolu tausaga. O le fugalaau e umi lava, i le malae vaʻa amata i le tautotogo ma toetoe lava a oʻo i le tau mafanafana, ma e mafai ona faʻaalia fugalaau taʻitasi taʻitasi i le amataga o le tautotogo.

O le tele o ituaiga totonu o le rimoni ma le tausiga lelei e mafai ona olaola toetoe o le tausaga atoa.

O fugalaau mamele e sau i ituaiga e lua:

  • foliga lanu e aunoa ma se ovary, e le fua mai ma pauu i se taimi vave pe a uma ona toto;
  • o le pusa tioata ma se ovary vaaia manino o fua o le lumanai, e mai i nei fugalaau pe a maeʻa ona selesele fualaau aina.

O fualaau pameka e tupu mai fugalaau ma se ovary vaaia manino.

O le rimoni vao ma le tele o ona fualaau suamalie o loʻo i ai fugalaau lanumumu mumu. Fugalaau o ona ituaiga teuteu e mumu, paʻepaʻe, pe fesuisuiaʻi paʻepaʻe paʻepaʻe. I fualaau vao ma fualaau aina suamalie, e faigofie tele fugalaau, i foliga teuteu e faigofie pe faalua.

I le avea ai o se tulafono, e lua fugalaau e le faia fugalaau rimoni.

O le pamekaranite o se mea e faʻaaogaina e le tagata lava ia. E tusa ma le 4-5 masina e pasia mai le fugalaau i fualaau aina suamalie, aua e manaʻomia le 25 ° C masani ile maualuga o le ea.

O fualaau pameka ua suamalie mo le tele o masina.

O le fua o le rimoni e tulaga ese lava i lona fausaga ma ua taʻua o le "rimoni" i upu faasaienisi faasaienisi. O nei fua o loʻo i ai se foliga laugatasi e pei o se pale e pei o le pale i luga o le itu e faʻafeagai ma le aʻa. O le tele o "fatu" suamalie o le rimoni - o ona fatu, o ia mea uma ua siomia e se laulau o mea suamalie matagofie - ua natia i lalo o se lanu enaena-ulaula po o le lanu uliuli. O nei "fatu" e masani ona lanumumu mumu, i nisi o vailaʻau lanu mumu po o le piniki. O fua o ituaiga faaleaganuu o le rimoni i le tofo o se mea suamalie, suamalie ma suamalie ma suamalie. Latou te matua vave lava, e faalagolago i le eseese ma le itulagi mai ia Setema ia Novema. O fualaau aina suamalie e masani lava ona taʻo saʻo i luga o le laau, aemaise lava i le leai o le susu.

O fualaau pameka e masani lava ona tu saʻo i luga o le laau.

Ole fua ole fua o le rimoni i ituaiga faaleaganuu e tusa ma le 200-250 kalama, ma i fualaau sili ona lapopoa, o fua e mafai ona ausia se lapisi o le 500-800 gm ma le lautele o le 15-18 senitimita. I le aganuu, o le seleselega e oʻo atu i le 30-60 kilokalama o fua mai le tasi laau poʻo le vao. O le kekekeke e matua umi lava ma i tulaga lelei e fua mai mo le 100 tausaga pe sili atu foi. O le seleseleina o fua ua mafai ona teuina mo le tele o masina i le maualalo o le vevela i totonu o se potu malogo ma le manava lelei.

O le amataga o le rimoni ma vaega autu o lona tuputupu aʻe

O le laufanua o le rimoni o Turkey, Transcaucasia, Iran, Aferika ma Central Asia. O lenei laau ua totoina talu mai anamua ma salalau atu i le Metitirani atoa. O faʻataʻitaʻiga togavao e maua i Europa i Saute ma Aferika i Matu. O le taimi nei ua ola le rimoni i le toetoe lava o atunuu uma o loʻo i ai se tau o loʻo i lalo ifo.

I atunuu Metitirani, e ola le rimoni i togalaau ma e masani ona tafe

Mo se vailaʻau faʻapitoa, o le rimoni e matuā malulu lava-e faigata, o nisi o ona ituaiga o loʻo faʻafesoʻotaʻi fulufulu pupuu e oo atu i -15 ° C e toetoe lava leai se mea e faaleagaina. Ae ua i ai nei i le -18 ° C le vaega atoa o le ea o le a malolo i le ua, ma o le a sili atu le malulu o le malulu ua mate atoatoa ai laau.

O le kekekeke o se mea e sili ona manaia ma e le mautonu le lamala, ae o le maua o le maualuga o fua o fua maualuga e manaʻomia ai le susu. I totonu o se laufanua valevalenoa e aunoa ma le fafagaina, o le a le oti lava ia laau, ae o le a itiiti a latou fua.

E mafai ona ola le pameka i luga o eleele leaga, ae le gafatia le eleele saline, maualuga le maualuga o le eleele ma le suavai.

Pe faapefea ona ola le rimoni i le vao

I le sone o lona tupuaga masani, o rimoni e maua i le vaega pito i lalo o le fusi mauga, i luga o papa papa, aemaise lava i luga o le oneone ma le oneone o loʻo i luga o le vaitafe mauga. I le tulaga e sili ona lelei, o le rimoni e tupu i luga o se laau; maualuga i luga o mauga e pei o se togavao.

Tuputupuina o le rimoni i Europa

O le keke o le keke o loʻo salalau solo i atunuʻu uma o le Metitirani o Europa e avea o fualaau aina ma togalaau teuteu. O le tele o rimoni i Sepania, Italia, Eleni. I le faaopoopo atu i ituaiga o fualaau aina, ituaiga eseese o le rimoni ma le lanumumu, lanu paʻepaʻe po o fugalaau lanumumu-paʻepaʻe, e masani ona faaluaina, e lauiloa tele iinei.

I ituaiga teuteu o fugalaau rimoni e faalua

I le taimi o laʻu malaga i Northern Italia, sa ou matua maofa lava i le vaaiga o le rimoni i vao i togalaau iina. Sa totoina lelei mo le matagofie i le toetoe lava o itu uma, ae mo le tele o vaega o le laau o le rimoni e ola e aunoa ma se tausiga sa i ai se foliga faanoanoa tele: vevela, pale, ma fugalaau e tasi. Naʻo nisi o togalaau teuteu faapitoa na ia vaʻaia ai faʻamatalaga mataʻutia o le pomegranate, teuteu lelei ma fuga faʻamaʻi.

Atinaʻeina o le Pamekaini i totonu o Asia Tutotonu

E masani lava ona maua i le Central Central Asia le palatini, aemaise lava i Turkmenistan, Uzbekistan ma Tajikistan. O iinei o se tasi o togalaau e sili ona pele i le togalaau, faʻaleleia mai aso anamua. E i ai le tele o vailaʻau i le lotoifale ma fua tetele o le tofo lelei. I le vaega pito i lalo o mauga, o loʻo maua ai foi grenades vao, lea e masani ona faia se foliga paʻu. O le seleseleina ma le seleseleina e amata mai le ogatotonu o Setema i le ogatotonu o Oketopa. A aunoa ma se fale, e mafai ona tupu aʻe nei rimoni iinei i nofoaga sili ona mafanafana. I le tele o togalaau Tutotonu o Asia, o le rimoni mo le taumalulu e punou i le eleele, ufiufi i vaovao ma se fanua eleele 20-30 centimita mafiafia.

I le natura, o le rimoni vao e masani lava ona tupu aʻe i foliga o se togavao.

Tuputupuina le rimoni i le Caucasus

Penekaranisa e lauiloa tele ma ua leva ona ola i nuʻu uma o le Transcaucasian region - Georgia, Abkhazia, Armenia ma Azerbaijan. O le tele o ituaiga faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu ma fua lelei o fua lelei na faia iinei, o le pomegranate Armenian ma Azerbaijani e faapitoa le lauiloa. Seleseleina ia Oketopa. O isi nofoaga e oo mai lava i luga o le rimoni. I totonu o le sone o le talafatai i luga o le vanu ma le malulu, o le pomegranate e ola ae pei o se laau ma sulufaʻi ma le ofoofogia e aunoa ma se malutaga, i totonu o togalaau o loʻo i lalo o le eleele, i le mea e sili atu le vaivai,

Faʻatoʻaga o le rimoni i Rusia ma Iukureini

I Rusia, o le pomegranate o le a tuputupu ae manuia ma fua mai i fualaau aina i ni nai vaega i saute ma taumafanafana vevela vevela ma vevela laiti:

  • i le itu i saute o Dagestan;
  • i totonu o vaega laiti o le Teritori o Krasnodar;
  • i le Crimea.

O loʻo ola aʻe foi keke i le togalaau o le Black Sea zone o Ukraine.

O le pikalama e tupu lelei ma fua mai i Crimea

I totonu o le Crimea ma le Krasnodar Territory, o fugalaau rimoni i Me, na fua mai fua i Oketopa.

E mafai ona toto le rimoni i le mea e fai ai laufanua

Pamekaranite o se laau i saute, ma o totonugalemu o Rusia ua tupu na o totonu o se potu po o se aganuu.

Ae ui i lea, i luga o se tasi o faletalimalo i luga o le Initaneti, o loʻo i ai faʻamatalaga mai le fai togalaau faʻatoʻaga mai le Moscow Region, o ia lea na ola manuia ai se tamai rimoni. I le autumn, na ia fausia ai se "fale" i luga ae o le laau mai ni paʻu o taavale o loʻo faʻaoʻo i luga o le tasi, e ufiufi ai le lapnik mai luga ma faʻasolosolo ai i le kiona. Ae o le tagata lava ia na ia tautino mai e leʻi fugaina lana rimoni ma atonu e le i ai, aua e le lava le vevela o le taumafanafana mo le atinaʻe atoa.

Auala e ola ai le rimoni i le fale

Totonu o le fale ua tele ituaiga o rimoni. O nei laau laiti e seasea tutupu i luga aʻe o le mita e tasi; o lo latou maualuga masani e tusa ma le 70 simetimita i laau matutua. O laulaau e laiti, ma faʻamalamalama lelei i potu mafanafana, e mafai ona puipuia i tausaga taʻitasi. I le maualalo o le vevela poʻo le leai foi o se malamalama, e amata ona paʻu lau.

Afai o le rimoni ile totonu e pau ai laulaau mo le taumalulu, sili atu ona lelei le siitia i totonu o se potu malulu ma le vevela e tusa ma le 6 ° C (faʻavae lalo ifo poʻo le pulou ma le faʻaleleia o le ea) aʻo leʻi oʻo i le tautotogo ma le faʻavaivaia se vai seia oʻo i le tautotogo.

I le taimi o le malulu malulu i se tulaga e leai ni mea, e ala mai i le masina o Mati - Aperila. Muamua, e laulauina laulaau, ma e tusa ma se masina talu mai lena, o fugalaau muamua e aliali mai. Fugalaau e tumau seia oo ia Setema - Oketopa.

I le taumafanafana, e aoga tele le tuʻuina o le rimoni i totonu, i se nofoaga susulu e puipuia mai matagi i luga o le faapaologa po o le togalaau.

O fua o le rimoni e le sili atu i le 2-3 inisi le lautele. E mafai ona suamalie, ae o lo latou tofo e sili ona leaga, aemaise lava faʻatusatusa i fua o ituaiga o togalaau. O nei fua e mafai ona teu i lala mo ni masina, teuteu tele le rimoni.

O oʻu tuaoi i le fale tuai sa i ai se kopi matagofie o se pusa potu i luga o le windowsill. O se laau matua matagofie e toetoe lava o le mita le maualuga, o loo ola i totonu o se tamai ipu ma se voluma e tusa ma le tolu lita. Sa tu i luga o le windowsill o se faamalama pupula tele i se potu mafanafana ma sa teuteuina i fugalaau ma fualaau aina i le tausaga atoa. I le autumn ma le taumalulu, o se vaega o laulaau na malepelepe, ae sa tele naua i latou i luga o lala, ma o le laau na faatumauina se foliga manaia uma o le taumalulu.

Pamekarate (vitio)

O le kekekeke o se laau matagofie tele ma e le o se mea faigata foi ona tausia. I na itulagi e le mafai ai e le aluga o le taumalulu ona totoina rimoni i totonu o le togalaau i le laufanua, o loo i ai pea le avanoa e maua ai se rimoni ile totonu, e matua olaola i totonu o se fagu fualaau masani i luga o le windowsill.