Laʻau

Faʻalelei le teuteuina o le lotoa o se fale tumaoti: nisi o manatu faigofie mai tagata teuteu

Tausaga o le tautotogo ma le taumafanafana i totonu o le atunuʻu - o le taimi lenei o le malolo, fiamalo ma togafiti. Faʻaaogaina meafaigofie ma mea faʻaogaina, e mafai ona e liliu ai fale masani o le tau mafanafana i totonu o se togalaau faiva, o se togalaau fugalaau po o se paka matagofie ma se puna manaia, o foliga matagofie ma auala mosaic. E manaia i le leva o le afiafi e malolo ai ma lou aiga i luga o auvai o se vaituloto matagofie, ma e le mafai ona pasia e tuaoi le lotoa matagofie o se fale tumaoti, teuteuina i teuteuga a tagata.

Flower Symphony: fugalaau e le masani ai ma fugalaau

O le auala pito sili ona faigofie e faʻafiafia ai le lotoā o le vaevaeina lea o ni fugalaau mai itu eseese ina ia latou faia se foliga matagofie. Le faʻatulagaina o ni tuaoi poʻo ni fale, e le manaʻomia le tele o mafaufauga ma tomai, e mafai e tagata uma o loʻo nofo i le tau mafanafana ona taulimaina lenei mea. O le a sili atu ona tatou mafaufau i nisi o filifiliga muamua e mafai ona taʻua moni o le pito sili ona matagofie o teuteuga ata.

O se tasi o filifiliga taugata o se fugalaau fugalaau. O le faavae o se vavega e le manaʻomia o tekinolosi - o se taavale tuai, uila afi poʻo se uila. O loʻo faʻapipiʻi faʻasalalau ma faʻasalalau vaega faʻapitoa i se faʻalaʻu ua tumu i le eleele elemene. Ina ia avea le kapeta ma mea malie ma foliga mai o se fua o vaovao, faʻaaoga fugalaau laititi po o le aʻeina o laau.

O mea e uiga i ituaiga sili ona lelei o le aʻeina o laau ma fugalaau o le a aoga foi: //diz-cafe.com/ozelenenie/vyushhiesya-rasteniya-i-cvety-dlya-sada.html

I le faʻaopopo atu i se palapala o le eleele, faʻapipiʻi i se manoa faʻapitoa, e mafai ona e faʻaaoga i lalo o fata maʻa, kapoti fugalaau poʻo fugalaau, tuʻu i luga o le fogaeleele

E oʻo lava i se fale o le atunuʻu e mafai ona liua i se fugalaau fugalaau tele, e teuteu ai i le tele o fugalaau ma fugalaau pupula. Mo le mamanu o puipui, soʻo se togalaau e le lelei, e fai ma faʻataʻitaʻiga, petunias, lea e na o sina oneone ma masani ai le suāsusu, e lelei atoatoa.

E lua ni filifiliga mo le teuteuina o puipui ma fugalaau: filifilia o paolo o le lanu lanu lanu poʻo le tuʻuina o laau eseese i auala eseese, e tusa lava po oa latou lanu

O se vaifofo muamua ma le tamaoaiga o ni fugalaau fugalaau e gaosia mai seevae tuai po o meafale fale. O se pea paipa o tamaʻi seevae, o se seevae vavae, o se ato gau pe o se laupapa ua vaeluaina e mafai ona galue o se fugalaau fugalaau. O mea masani e maua ai se olaga lona lua ma faʻaauau pea ona fiafia ia i matou, ae ua i ai nei i totonu o se fugalaau fugalaau.

E mafai ona e aoao atili e uiga ile auala e teu ai le togalaau i mea e le tatau ai mai mea nei: //diz-cafe.com/dekor/idei-dlya-dachi-svoimi-rukami.html

I le avea ai ma se tagata totō muamua e mafai ona e faʻaaogā mea na tautua ai latou tausaga, mo se faʻataʻitaʻiga, seevae o tamaiti, solo meataalo, ato tuai

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fausiaina o se lotoa matagofie ma ou lava lima e le faigata tele, o se manaʻoga.

Topiary Topiary

O tagata pito sili ona matutua o loʻo i ai nofoaga faʻasao latou te le mafaufau pe faʻapefea ona teuteu lelei ma teuteuina o latou fanua. Latou te na o le suʻeina o le meaʻai ma liliu le vao e ola faʻataʻamilo i le fale e pei o ni mea mataʻutia. Ina ia malamalama i le tomai o le topiary, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaaoga meafaigaluega faigofie ma fai sina nai mafaufauga.

O a ituaiga o laau ma laau toto e filifili ai?

O se tasi o laau lauiloa o le laupapa. Pe a mafaufau e uiga i le tuufaatasiga o lenei laau, e tatau ona manatuaina o ona lālā e ola vave, o lea la e tatau ona faia faalua i le tausaga. E le o se mea e sili ona lelei mo le maualuga, e sili ona lelei ma faigofie ona tausia.

O le paʻu palapeti e atoatoa mo le faia o se pa, lea e mafai ai ona e faʻatauina se fale o le taumafanafana. E foliga mai foi o le laufanua lanu meamata e faia i le pugat, lea e tatau ona na o le taimi mafanafana e tepa ai. E manaia le talitane mo le fatuina o ata aupito sili ona tulaga ese, ae o le tuputupu ae o tanu e mafua ai ona e tosoina le lauulu i le tele o taimi.

O le fatu laau totō laau o loʻo maua moni mo i latou e fiafia e faʻaalu le tele o le taimi i le togalaau. Labyrinths, hedges, rockeries, o tagata tutoatasi mai laau vao o le a teuteu ai soʻo se fanua

Mea e gaosia ai lauulu

O meafaigaluega uma e avanoa ma faigofie ona faʻaaogaina:

  • vaai - ia aveese lala mafiafia ma lala;
  • tafaoga - fesoasoani i le faatea ese o lala o loʻo i ai i se mamao mamao;
  • pulupulu vavae - o se meafaigaluega taua mo le fausia o se pale;
  • sifi - mo le saʻo lelei o le taina o lala ma lala lamolemole;
  • togafiti togalaau - sui soʻo se meafaigaluega.

Faʻamatalaga faʻapitoa mo le tausiga

I le laasaga muamua, aua le taumafai e foia ni fuainumera faigata e manaʻomia ai galuega taugata. E sili le lelei ona nofo i luga o ni mea faigofie, malie, ma le faigata i foliga o polo, cubes, pyramids. O le mamao i le va o laau vavalalata e le tatau ona itiiti ifo ma le 80-100 cm, ina ia sili atu le faigofie ona tausia ma teuteu lala ua sili atu. E tatau ona teuina le meafaigaluega i se tulaga malosi i se potu malogo, ona faigofie ma manaia le galue.

O le mafiafia o le teuteuina, o le tele o puipui ma fuainumera o le a ola. O laau laiti e faigofie ona taofi e le aufaʻilagi po o se naifi togalaau masani. Afai e talafeagai le tuʻuina atu o ni numera fou, ona vaeluaina lea o le vao i le maualuga o le 15 cm mai le eleele. O le tele o vailaʻau 'eseʻese o loʻo faʻaaogaina i le sauniuni o le lanu meamata, o le sili atu o le natura ma manaia o le a foliga.

Le mana togafiti o uila feilafi

O le nofoaga sili ona lalelei i le taimi o le vevela o le taumafanafana o se vaituloto. Vaituloto, vaituloto, vaitafe na faia e le tagata, punavai e le gata ina matagofie, ae e aoga foi. Seʻi faapea o le pamu mai le punavai e faʻavaivaia ai togalaau lata ane, ma o le vaitaele o se sao moni lava mai le vevela o le la.

O se tamai afu na faia ma ona lava lima mai se faaputuga o maa e foliga manaia lava. E le faigata ona maua ni maa, mea teuteu, mafolafola o oloa gaosi oloa, aemaise pe a maeʻa ona toe faʻaleleia pe fausiaina se fale. Afai e lata ane se vaitafe poʻo se taʻavale, e mafai ona tuʻuina atu maa mai iina.

Ina ia faatulagaina se punavai matagofie, o le ae manaomia ni lapopoa ma ni maa laʻitiiti o lanu eseese ma se pamu o le mea e tuleia ai se vaitafe laitiiti

O se galuega moni o faatufugaga o se puna manaia e foliga tutusa lelei i le loloto o le togalaau ma i le ogatotonu o le malae taalo. O le masini o le punavai e le tele se taimi ma ni tupe e maua ai, ma o se lotoa matagofie ma muamua i le atunuu ua saunia. O le faagasologa e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: o le fausiaina o se faatanoa ma le faʻaogaina o se masini vai.

E faigofie ona faʻaoga se tamai vaituloto e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  • eli se lua;
  • ufiufi le pito i lalo ma puipui faatasi ai ma se vaega tele o se ata malulu mumu;
  • faatulaga pito o le ata tifaga faataamilomilo;
  • faatumu i vai;
  • teuteu itu o le vaituloto i maa, papatusi, oloa gaosi, faatagata, fugalaau.

O vaega mo le masini punavai e mafai ona faʻatau i le faleoloa. O nisi o masini ua faʻapipiʻiina i ni vailaʻau eseese e mafai ai e oe ona sui le faʻatulagaga o le vai.

Le matagofie e le uma o togalaau

Afai o le manaʻoga e teuteuina le tele o le tele, ma e le lava le taimi e alu ai, o loʻo i ai se vaifofo faigofie - e faʻatulagaina se togalaau, e le masani ai, matagofie i lona lava ala ma sina mea lilo. E na o maʻa ma oneone e mafai ona faʻaaogaina, ia faʻamalosi i togalaau poʻo fugalaau, e pei o se tamai laʻau poʻo se afu.

Pe a filifilia ni maa, e tatau ona e gauai atu i la latou lanu ma lanu: o le tele o le eseesega o le mea faigaluega, o le sili atu ona manaia ma le le masani ai, o le a toe faʻaalia. I le avea ai o se mea faʻapipii poʻo se faʻavae, e mafai ona e faʻaaogaina ni lanu lanu moana po o se paʻu paʻepaʻe, e pei foi o le oneone oneone e eseese ona lanu - samasama, lanu paʻepaʻe poʻo le mumu.

O le a avea foi ma aoga aoga i luga o tekonolosi o masini faʻapitoa o gataifale: //diz-cafe.com/dekor/ustraivaem-gravijnyj-sad.html

O se mea matagofie e maua mo se togalaau papa o se faʻafefe masani masani, lea e mafai ona tuu uma i le ogatotonu ma se mea i le itu. Mo le teuteuga, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fugalaau maualalo o le laʻau - o lapisi vao o roses, peonies poʻo dahlias o le a tapunia maʻa ma faʻalavelave le mafaufau ia i latou lava. O Viola, Lungwort, Adonis, Oregano, Diamanthus, Loosestrife, Saxifraga, Veronica Carnation ma Geranium e laʻititi tele, ae o loʻo i ai le tele o lanu lanu e mafai ona toe faʻafouina ai se ata maʻa malulu.

O le maa i luga o le vaitau masani e masani lava ona taʻutaʻua, faʻalelei, mautu. E mafai ona faʻaaogaina e teuteuina ai vaituloto ma vaituloto, e fausia alalaupapa ma ala savali, faʻapea foʻi ma mea teuteu o le togalaau

O ou mafaufauga ma tomai galue i luga o le eleele o le a taʻuina atu ia te oe le auala e vave ona teuteuina ai ma le matagofie le fanua. I le faʻaopoopoga i auala o loʻo i luga, e mafai ona e faʻaaogaina mea masani e masani ona teuteu ai le teritori - auala togalaau, fale laiti (arbors, vaieli), nofoa laupapa, ata mataga mai mea faʻalelei.