Laʻau

DIY polycarbonate gazebo: faʻafanua o tekinolosi faufale

Pergolas o se tasi lea o elemene sili ona lauiloa o le faʻataʻitaʻiga o le laufanua lea e mafai ai e oe ona suia foliga o soʻo se nofoaga. O le tele o oloa e faia i laupapa, uʻamea, polycarbonate ma isi mea e mafai ai e tagata e ona fale fale ona filifili se vaʻavaʻa, lea o le a fesoasoani e atiaʻe se siosiomaga o le toʻa ma le mafanafana. DIY polycarbonate faapaologa o le filifiliga pito sili lea mo le fatuina o se malosi, umi ma i le taimi lava e tasi o le mamanu e leai se aoga o le a avea ma se teuteuga o le fanua mo le tele o tausaga.

Faʻafiafiaina Polycarbonate i luga o isi mea

E tatau ona manatua i lou mafaufau o le ae le faʻaaoga pe afai e te faʻaaoga le polycarbonate i le taimi o le fausiaina. O lenei mea, lea e masani ona faʻaaoga i le fausiaina, o loʻo i ai le tele o meatotino o loʻo faʻaalia e faasaga i isi mea faʻamalamalamaina fale.

Talu ai ona o le tulaga faapitoa o le meafaitino, o papatusi polycarbonate e le motusia i taimi o aʻafiaga ma e le tuʻuina atu ni tupe meataalo

O mea taua o le polycarbonate cellular e aofia ai:

  • Maualuga malosi (8 taimi sili atu le malosi nai lo le palasitika palasitika ma 200 taimi sili atu le malosi nai lo le tioata).
  • Lulu tele (6 taimi mama nai lo le acrylic ma 16 taimi mama nai lo le tioata). Mo le faʻapipiʻiina o moli eletise polycarbonate, e le manaʻomia ni faʻatulagaga lagolago.
  • O le gafatia e faʻafetaia ai le vevela e suia mai -40 i le +120 tikeri, faʻapea foʻi ma le kiona ma le matagi. O lenei tulaga e avea ai le polycarbonate telefoni ma mea lelei mo le gazebos, greenhouses ma isi fausaga o le malamalama.
  • Laveʻa vevela ma le pisapisao faʻamalositino faʻamalosia ma tuʻuina atu faʻamalama ma manino manino i le 86%. O le pito i fafo o le laulau e ufiufi i se vaega faapitoa e puipuia mai le vevela ultraviolet.

Ma o lenei mea e faigofie ona faʻagasolo - punou, puʻe, tipi.

E le gata i lea, o le tau o paneta polycarbonate o se faasologa o le maualuga i lalo pe a faatusatusa i le metotia tutusa, ma o le tele o lanu e mafai ai e oe ona filifili le filifiliga aupito sili, o le faaaogaina o le a fetaui lelei ma le mamanu i le mamanu

Fausaga o galuega

O le faʻapipiʻiina o se polycarbonate gazebo, e pei o soʻo se fausaga o fale, e faia e tusa ai ma se tasi algorithm.

Laasaga # 1 - filifili ma saunia se nofoaga mo le vaʻavaʻa

O faapaologa e tuu i autafa o le fale, faapea foi i le nofoaga faafiafia. E manaia pe afai o lenei nofoaga o loʻo i lalo o le paolo o laau ma e ese mai faʻataʻitaʻiga.

O le filifiliga o se nofoaga mo le gazebo e faalagolago tele lava i galuega o le a faia e le mamanu. Pe a fuafua e fatu se tapuni autu o se nofoaga tetele, e tatau ona e saunia le faavae mo le fausiaina o le fausaga. O se nofoaga laugatasi e talafeagai mo lenei faʻamoemoe, o le maualuga o le eleele o loʻo i lalo e maualalo. O le i ai o le saite i le eleele laugatasi, e tatau ona puipuia le fausaga mai lologa, ma o le faavae lea e tatau ona fausia mo lea tulaga. E mafai ona faʻapipiʻi faʻauʻu i luga o le eleele, pe i luga o se fausaga faʻapitoa e fausia - o le faavae. Aʻo filifili e fatuina se vaʻavaʻa mo le malolo ma le aoina o kamupani fiafia i luga o le laulau, o le a lava le faʻavae e naʻo le lagolagoina o paipa e avea ma faavae.

Afai ei ai se vaituloto i luga o le 'upega tafaʻilagi, ona talafeagai ai lea ona tuʻu le vaʻa mamao e le mamao mai ai ina ia oʻo i le vevela o le aoauli e maua ai se faʻaopoopoga o le ea fou

O masani masani o arbors: sikuea ma faʻamaufaʻailoga, tafatolu, taʻamilosaga ma oval. O le mamanu o se sikuea sikuea masani e mafai ona teuteuina i se taualuga e tasi pe toʻatasi, e pei foi o se fale fale fale

Laasaga # 2 - saunia le faavae

Afai e le mafai ona e faia se faavae faʻavae i lalo ole laʻau laiti ma le malamalama, ona manaʻomia lea o le faavae mo le fausiaina o fausaga faavae. Ina ia faia lenei mea, fai se faailoga o le teritori ma nofoaga filifilia mo koluma o lumanai mo le faavaa. O le faatumuina o le fausaga i lalo o le gasebo e mafai ona faia e tutusa ma le faapipiiina o koluma. Ina ia faʻapipiʻi koluma, e manaʻomia lou eli lua o se lapoa e fetaui i totonu o piliki e lua. I le taimi lava e tasi, e tatau lava ona i ai se nofoaga mo le momoe 10 cm o le palapala palapala.

O koluma ua faʻapipiʻiina i totonu o le lua, ua tumu i vali ma sasaa i le sima. Faʻamama sima i ni nai aso

O koluma ua faʻapipiʻiina i totonu o le lua, ua tumu i vali ma sasaa i le sima. Faʻamama sima i ni nai aso. Ina ia taofia le susu mai le faʻamaʻaina o le sima i totonu o le lua, e mafai ona e ufiufi le pito i lalo ole koluma ma se ata.

Laasaga # 3 - faʻatulagaina o faʻapotopotoga

O mea o le gaosia e mafai ona avea uma ma pou laupapa ma faʻamaufaʻailoga. O le fafie o se mea e taugofie ma faigofie-faʻaaoga e manaomia ai le tausiga faifaipea e faʻalauteleina lona ola. O le uʻamea o se meafaitino, umi ma faʻasaga i le vevela o le vevela, o lona soifuaga auaunaga o se faasologa o le umi e faʻatusatusa i le fafie.

O le mataupu faavae o le faʻapotopotoina o le faʻavaa e foliga tutusa ma le galuega ma le mamanu ma e matua faigofie lava i le faʻatinoga

O elemene o se fausaga laupapa e faʻapipiʻiina i fao ma faʻaoʻo faʻatautau, ma uʻamea - faʻasaga ma nati. Aʻo galue i le uʻamea, e manaʻomia le tuʻufaʻatasia o ituaiga o sooga, e faʻaaoga ai foʻi le sooga faʻavae o vaega.

Laasaga # 4 - faʻapupulaina o le gasebo ma le polycarbonate

O le Polycarbonate e mafai ona galue e le gata o se mea mo le faʻatulagaga o le taualuga, ae faʻapea foi mo vaega o puipui puipui. O le Windows e faia i le polycarbonate mo le gazebo o le a aumaia ai le susulu o le la i se tulimanu malulu mo le malologa ma faia le malamalama o le fausaga. O pupuni i totonu o le pito i tua, vaneina i se hacksaw, o le a fatuina ai se aafiaga vaaia o le vaivai ma le tatala.

Afai e te faia se taualuga o le polycarbonate, ona mafai lea ona faʻamautuina e faʻaaoga ai sikulima masani. O loʻo i ai foi ni faʻasamala faʻapitoa faʻavave

O le mea muamua, muamua, o otootoga o vaega uma o le gasebo ua faʻafeiloaʻiina i luga o le faʻapaʻu o le polycarbonate. A maeʻa lena mea, faatasi ai ma le fesoasoani a se eletise eletise, se kesiva po o se naifi faʻamaʻaʻa, o le a vaeluaina vaega i autafa. E lava le faigofie o le tipi pepa o se tasi o mea taua o le polycarbonate. Faʻailoga pu i vaega o polycarbonate e faʻafesoʻotaʻi i le fausaga uʻamea.

O fagu faʻamaʻi faʻatasi ma sikulima ma silikoni silivoni o le a puipuia ai le le manaʻoina o taoto i totonu o le fausaga ma le faʻaumatia o le faʻavae o laupepa. Mo le tuʻuina atu o sooga o tulimanu ma le tuʻufaʻatasia o ni vaega, e fautuaina e faʻaaogaina elemene faapitoa e mafai ona faʻatau i faʻamalatini polycarbonate.

Fuafuaga ma le tausiga o le gasebo

O se vaʻai matagofie ma le matagofie o le a avea ma tulimanu sili ona fiafia i totonu o le togalaau, lea e mafai ai ona e fiafia i manufelelei ma le lotogatasi ma le natura. E le gata i lea, ia fesootai ma malo, o le a leai se mea e tatau ona alu i totonu o le fale, ma ia faʻaalu le taimi i se talanoaga manaia i le ea fou.

O le feaveaʻi o laau totō e totō i luga o puipui o le gazebo ma faʻauʻuina ma se fausaga o le a maua ai le tulimanu o se apili faapitoa ma le malulu.

O le gasebo e faia i le polycarbonate e mafai ona avea o se elemene aoga o le faʻasologa o laufanua mo le itiiti ifo i le sefulu ma le lua tausaga. O le fausiaina e le manaʻomia ai se tausiga faapitoa.

O faamalama ma le taualuga o le gasebo, e faia i se mea manino e puipuia mai le vevela o le vevela, e na o sina taimi e fufuluina i le vai mai se pulupulu pe solo foi mai le palapala ma se ie susū. E faigofie ona aveʻesea faʻamaʻi faʻatasi ai ma vai masani. Mo le faamamaina, e le manaʻomia le faʻaaogaina o meaʻai, lea e aofia ai le chlorine, alkali, masima ma mea e faʻaleagaina ai le tino, lea e mafai ona faaleagaina ai le pito i fafo ma le puipuiga o le ultraviolet.

Pepa o lanu lanu moana, faʻaaogaina nai lo pepa faʻalanuʻu masani, faʻatagaina oe e avatu le mamanu se ata muamua