Faatoaga

Gladiolus: o se faʻamatalaga o ituaiga sili ona lelei mo le togalaau

I le natura, e tusa ma le 200 ituaiga o gladioli i igoa eseese, lea ei ai a latou lava uiga patino.

Muamua lava, e tatau ona maitauina e 4 vaega o ituaiga lanu:

  1. Fuga papalagi;
  2. Tele-faʻafefe;
  3. Faʻatasi;
  4. Faʻavae.
O fugalaau mai le lisi o ituaiga eseese o gladioli e manaia ma e le masani ai. E sili ona lelei ona totō i luga o se paʻu alpine, faataamilo i le fale, pei o se pa, poʻo totonu foi o ipu mo le faʻaleleia o totonu. O meaola e mafai ona vevela ma malulu. Mai lenei tusiga o le a e aoaoina ai le tele o mea manaia e uiga i nei fugalaau, aemaise lava, o le a e malamalama i le eseesega i le va o ituaiga uma o gladioli, faapea foi ma oe o le a matou faasoa atu faamatalaga e uiga i ituaiga fou o lenei laau.

O ituaiga sili ona lelei o gladioluses tele-flowered

O fuga lapopoa e masani ona maua i totonu o togalaau a Europa, ma o ituaiga taʻitasi taʻitasi lava e fiafia ai.

O lenei ituaiga o gladiolus o le faʻamatalaga lautele lea:

  1. O le umi o le au e oʻo i le 2 m;
  2. O fugalaau e tolu tafatafa ma oʻo atu i le 18 cm le lautele;
  3. Inflorescences e oʻo atu i le 30 fugalaau;
  4. Le umi o ufanafana - e oo atu i le 90 cm;
  5. E fuga mai le amataga o le taumafanafana seia oʻo i le tautoulu.
O nei ituaiga o gladioli, e masani ona faʻaaogaina e fai ai falala. Ma o lenei o le a tatou talanoa e uiga ia i latou i auiliiliga.

E te iloa? Gladiators sa ofuina se pulou fiafia e pei o se amulet. Na talitonuina o lenei mea e aumaia ai le fiafia ma le manumalo.
Tatou amata i Belle de nui. O lenei ituaiga o gladioli ma fugalaau tetele e matua le masani lava. Mai le Farani, o le igoa o le ituaiga e faaliliuina o le "Lanu o le po." E mafua lenei mea i le mea moni o le laau e palu lanu enaena. Faʻasaga i tua o togavao, o le ituaiga o gladioli o loʻo faʻaalia e foliga mai o se afi mumū. O le laau toto e oʻo atu i le 1.5 m ma o loʻo faʻaaogaina toto.

Le isi vasega o gladiolus Valaaulia, o lona uiga "valaaulia" i le Igilisi. E tele lava ina faʻaaogaina e fai ai falala. O le laau e ola e oʻo i le 120 cm. Gladiolus ei ai ni peti piniki ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, o le mea lea e tosina ai faʻasalaga o lenei ituaiga. E fuga mai ia Aokuso i Setema.

Gladiolus ituaiga Vera Lynn mafaufauina o se laau lauiloa. I le taimi o le vevela i le taumafanafana, e matala le laau i le tasi itu ma e ese le uiga o fugalaau. Lanu lanu moana - lanumoana lanumoana ma vaega pogisa i le ogatotonu ma peti talima.

E vavaeina i latou mo le teu po o le totoina i luga o tuaoi. Ae ui i lea, o lenei ituaiga o loʻo i ai se toe faʻafoʻi: o le laau e maualuga ma e manaʻomia ona nonoa i se lagolago, lea e tatau ona faia pe a fai e filifili e ola fiafia i le togalaau.

I aso anamua, na talitonuina eseese ituaiga o gladiolus Violetta o loʻo i ai faʻavae faʻamalolo. Fugalaau o ia togalaau e oo atu i le 15 cm le lautele, ma e oʻo ile 1 m le maualuga.

O le isi igoa mo lenei ituaiga o Manatua O le fugalaau e lanumoana uliuli ma se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le pito. I luga o peti pito i lalo, e mafai ona e vaʻaia ni uila pupula, ma i le ogatotonu - faʻafefe o maroon.

O le isi ituaiga fiafia fiafia o le Blue bird. O le mea sili lea ona fiafia i le gladiolus, lea ua totōina i totonu o le togalaau pe tuʻu i totonu o se fagu i le fale. O le laau toto e oʻo i le 120 cm. O fugalaau e lanu enaena uliuli. O i latou lava e foliga tutusa ma foliga tetele. O loʻo faʻaaogaina foi e fai ai falala, aua o lenei ituaiga o gladioli ma fugalaau tetele ua uma ona faʻatoʻilalo nai lo le tasi tagata fusi oloa.

Le isi vasega o gladiolus Costa O se laʻau tele-faʻaleleia ma totoga faʻasolo o le lilac lanu. O fugalaau e oo atu i le 20 cm le lautele, ma e oʻo i le 2 m.

E sili atu le matagofie o le laau i vaega taʻitasi poʻo vaega. Gladiolus fuga mai ia Aokuso ma fuga seia oʻo ia Setema. O fugalaau fugalaau e lautele ona faʻaalia ma maua ai se manogi manaia, manogi manaia mo le 20 aso. E matua matagofie lava le fiafia o le fiafia o Costa i totonu o se fugalaau.

Faro - O se ituaiga e seasea ona tupu o gladioli.. O se laau maualuga faapena e foliga sili i totonu o le totoina o vaega. O fugalaau e lanu violē ma se nofoaga tutotonu. Faro o se ituaiga tausaga taʻitasi, o lea ua tupu ai mo le tipi. O ia fugalaau e faigofie ona faʻasalalau ma e le o aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le isi vasega o gladiolus e fou ma e le lauiloa. Ae ui i lea, e manaia lava ona foliga, ma mo mafuaaga lelei na tepa ai mata o le au failaaloa ia te ia ". Gladiolus e faʻapipiʻi le paʻepaʻe, lanu viole ma le paauli.

O fuga tele-flowered, o le tele lava o taimi, e totoina i totonu o le atunuu latalata i le fale.

E te iloa? O le upu "gladiolus" i le faa-Latina o lona uiga "pelu."

Faʻamatalaga ma le ata o gladioli gladurose

O le isi vaega o ituaiga o gladiolus o Primiform. O nei laau toto e oʻo atu i le 1 mita le maualuga, ma o latou fugalaau e 8 cm le lautele. I faʻamaʻiloga e oʻo atu i le 23 fasi fasi fugalaau taʻitasi. Ole tafa i luga ole paʻu ile maualuga e faʻafeiloaʻi i le foliga o se pulou. O le fugalaau e amata ia Iulai ma faaiuina ia Setema. E ui lava i le mea moni e le tele tele le fiafia o gladioli, ae e fetaui lelei foi mo le fausiaina o falala.

E te iloa? I le 18 senituri, na faʻaaoga ai gladioli o se vailaʻau mo le tootai.
O lenei, tatou talanoa pe faʻapefea ona foliga mai ituaiga eseese o le fiafia.

Gladiolus ituaiga Robin e oʻo atu i le 140 cm, ma o le tele o le fugalaau e oʻo i le 14 cm le lautele. O le tumutumu e 20 cm. O petals e faʻamalosia malosi ma e iloga i le lanu mumu po o le paʻu.

Gladiolus Leonora o le a avatu ia te oe le fiafia, faafetai i lanu samasama samasama. O petals o gladiolus e mamafa ma faʻamaonia lelei. Inflorescence - faaluaina ma solo. Lafoaʻi - uʻamea, laʻau tele. E faʻaaogaina e fai ai falala ma tuʻuina atu i faʻaaliga o gladioli.

Le isi vasega o gladiolus Joyce. O le laau e ola i le 140 cm, ma o ona fugalaau e oo i le 15 cm le lautele.

O fugalaau uma ei ai le lanu o lemoni susulu ma fuga mai ia Aokuso i Setema. Petals - faʻauluina. O le fugalaau lava ia ei ai se manogi matagofie ma le manogi. Fuga e tusa ma le 4 vaiaso. Gladioluses Joyce e masani ona faʻaaogaina mo le totoina i le togalaau, i luga o fugalaau ma mauga mauga. E le gata i lea, i se tipi, ua filifilia i latou e fai ni falala.

I soo se tulaga, o le auala pito sili ona faigofie o le filifilia lea o le ituaiga fiafia fiafia mai ata o nei fugalaau matagofie.

Gladiolus sili ona lauiloa Fugalaau

O le isi, e leai se vaega e sili atu le fiafia o le pepe-pei o gladioli. O nei fugalaau e ola e oʻo i le 1 mita le maualuga. O petals o se mea e pala, ae nofo sao i luga o atigipusa.

E taua! O nisi ituaiga o gladioli e mafua ai le ita o le tino.
Sei o tatou agai i luma i le faʻamatalaga o ituaiga tagata taʻitasi mai lenei vaega.

Mo se faataitaiga, gladiolus Melodie aumai le filifilia Dybov i le 2004. O se vaʻaiga vave lea i totonu. Ua fatuina fugalaau o se lanu ulaula. Aeonov - 22, ma fugalaau oi totonu - 9.

O fugalaau lava latou e vevela ma susulu. Faʻatoʻa totoʻa - siliva. O mea vaivai e gaugau i totonu o se maualuga maualuga. O le laau o loʻo aofia i le lisi o ituaiga o gladioli Russian.

Gladiolus Georgette matagofie tele ituaiga. O ona foliga e foliga mai o ni apalala matala o le lanu mumu lanu samasama. O le laau e ola e oʻo i le 1 mita le maualuga ma e faʻaaogaina e fai ai falala, faatasi ai ma isi gladioli.

O le isi vaega o le Serafin. O se fugalaau malie tele ma fatuina. Lanu - piniki ma lemoni sikuea i le ogatotonu. I le tau mafanafana, e faʻamavaeina ai e le laau ni maualuga maualuga o foliga feololo. Sui o le vasega ua atofaina i luga o le moega ma tuaoi, pe vavae ese foi e tuu i totonu o se fagu. O sea gladiolus luga le lisi o ituaiga sili ona lelei.

Gladiolus ituaiga Freezd Coral Leys ua faaliliuina o le "Coral Searing Ball." O fugalaau o lenei ituaiga e pei o le papaʻu mafiafia. O loʻo i ai i le laau ni paʻu piniki mālū ma fuga i pito. O loʻo faʻauluina lelei. Gladiolus Freezd Coral Leys e tupu i le 120 cm.

Le isi vasega o gladiolus Dianitto O fugalaau e lalelei tele, o le tele o fugalaau na totoina na ona latou tipi ma tuu i totonu o se fagu. O fugalaau ei ai lanu samasama samasama ma lanu mumu i luga o le faai.

O le vasega sili o gladioli ua mafaufauina Libel O lenei laau toto e oʻo ile 1 m le maualuga ma fuga mai ia Iulai ia Setema.

O le eseesega e iloga i lona matagofie uiga ese. O le fugalaau e fusia faatasi ai lanu mumu ma le lanu samasama, lea e masani ona faʻaaogaina ai le Libel gladioli e fatu ai falala. O le mamalu o lenei ituaiga o se mea matagofie ma manogi lelei. Petals - faʻasolosolo ma lamolemole. Peduncles - malosi ma umi.

O nei ituaiga, e moni, e le sili atu nai lo le terry gladioli, ae latou te fiafia tele i falaoloa ma latalata i fale.

Faʻamatalaga ma le ata o le fiafia o gladioli

Gladioli e faʻafefe ma e aofia ai foi ni ituaiga eseese.

O nei fugalaau e foliga mai, e ui lava i lea, e laiti tele: ola na o le 80 cm le maualuga.

O le fiafia o le fiafia o le ola fiafia e amata mai ia Iulai ia Setema. O le lelei o le tutupu aʻe o nei ituaiga e le o manaʻomia sea gladioli. O loʻo totōina i moega o le kulupu ma faʻaaoga e fai ai fala.

O laau uma e vaevaeina i ni lanu e tasi ma lanu e lua-lanu fiafia.

Sei o tatou talanoa e uiga i vasega taitasi.

Uluai vasega - Amigo. O lenei laau e maualalo, maualuga - 117 cm O le limite o le fuga e 8.5 cm, ua faʻauluina, o loʻo i ai se lanu uliuli. E tusa ma le 21 fugalaau i totonu o le tulaga, 7 o ia mea e tatala faʻatasi. O le umi o le inflorescence o le 60 cm. Na totoina le ituaiga i le 1970 e le faifaatoʻaga R. Roberts.

Vasega sosoo Astro, faguina e S. Walker i le 1978. Gladioli o lenei ituaiga pupuu e tupu aʻei le lanu uliuli lanu enaena ma vaʻai laititi i luga ifo.

O le fugalaau e oʻo i le 10 cm le lautele. I le tulaga o le 20 fugalaau. O le maualuga o le laau lava ia e 150 cm, ma o le umi o lona fatu e 62 cm.

E taua! O le faʻaaogaina o le gladiolus i meaʻai e mafua ai le inu malosi o le tino.
O vaega nei o fiafiaga o lenei vaega - Bakeru. S. Grisbach na toe faaui i tua i le 1977. O fugalaau o lenei ituaiga e gaugau ma maua ai se lanu mumu ulaula. Fugalaau taitasi e oʻo atu i le 9 cm le lautele. O le laau lava ia e tupu i le 120 cm. O le fuataga e 18 fugalaau, e na o le 6 avanoa. O le umi o le pu e 50 cm.

Toto Dolly aumai S. Larus i le 1967. O le laau ei ai se lanu mumu mumu o fugalaau ma lanu paepae i totonu. O fugalaau e oʻo atu i le 10 cm le lautele. O le laau toto e ola i le 130 cm. O le fuataga e aofia ai 21 fugalaau, e na o le 6 e tatala. O le umi o le fuga e 60 cm.

O le lisi o ituaiga sili ona lelei o gladioli e le o aofia ai Airlie Highlight. Na fafagaina o ia i le 1973. O fugalaau e iai lanu o le sami ma samasama samasama. Ua fauina le fugalaau, ma e oʻo atu i le 10 cm le lautele. O le laau toto e oʻo i le 130 cm le maualuga. O le umi o le inflorescence o le 65 cm. E 18 fugalaau i totonu o le pupu, ma e na o le 9 o latou avanoa.

Little Jade Grinn na faalauiloaina i le 1966. O le fugalaau faʻamaina ei ai se lanu lanumeamata ma e oʻo atu i le 8 cm le lautele. O le laau e ola e oʻo i le 13 cm. E na o le 19 fugalaau i le faʻaoga, e 6 ona tatala. O le umi o le fuga e 55 cm.

O le isi vavave faʻatasi o le gladiolus e fesoʻotai ma le igoa ole igoa Juno, ma e iai lona igoa Luqing. Na faalauiloaina i le 1973. O le fugalaau faʻamaina e fulufulu mafiafia le lanu moli ma le kulimi i le ogatotonu. E oʻo atu i le 9 cm le lautele, ae o le laau lava ia e oʻo atu i le 140 cm. O le faʻasalalau e 20 fugalaau, ma e na o le 7 o latou ua tatala. O le umi o le tupu e 70 cm.

Toto Ling meataalo na tatalaina i le 1974. O fugalaau e lanu uliuli lanu enaena ma lanu mumu. Faʻaaogaina. O le laau toto e oʻo i le 130 cm le maualuga. I le laʻitiiti o le 18 fugalaau, ma e oʻo i le 60 cm le umi.

Gladiolus Mini minu na toe faaui i tua i le 1974. O le fugalaau e oʻo i le 6.5 cm le lautele ma ei ai se lanu samasama ma se vaʻa lanu. I luga foi oi latou e mafai ona e vaʻai i lanu ulaula. Fugalaau i lenei ituaiga o loʻo faʻauluina, ma o le laau lava ia e oʻo atu i le 100 cm le umi. E oʻo atu i le 50 cm le uumi ma le 15 fugalaau.

E te iloa? I aso anamua, na faaaoga ai gladiolus o se talitane faasagatau i temoni ma mata leaga.
I luga o lenei ua maeʻa la matou lisi. O le taimi nei, faatasi ai ma le fesoasoani o la matou faʻamatalaga o ituaiga, e mafai ona e filifilia se mea teuteu teuteu mo le togalaau i foliga o se gladiolus masani.