Laʻau

Faʻafiafia tekonolosi DIY: suʻesuʻega o faʻaaliga

Pe a faʻamalosia le teritori lata ane, e masani ona fesili le toʻatele o tagata ia i latou lava pe faapefea ona ufiufi ala, o luma ma tuafale, o le nofoaga o tafaoga ... O le paʻu paʻu e sili ona matagofie mo nei faamoemoega. O galuega faʻatino i le faʻaogaina o fanua e le faʻaalia. O le tau o le meafaitino e mamao mai le faʻailoa, ma o le faʻapipiʻi o paʻu paʻu i ou lava lima e faigofie tele i le faʻatinoina. Ma o le mamanu o auala ma malae taalo i luga o le upega tafaʻilagi o le a le taugata tele, ma i le taimi lava e tasi o le a avea ma se faʻavae lelei mo le togalaau ma le teuteuga o le fale.

O le a le mea e lelei ai paʻu paʻu?

O lenei fale, mea lauiloa i le salafa o le lalolagi, e tele naua mea lelei.

Lanu eseese, foliga ma le lanu

O lenei mea e mafai ai e oe ona faia se fegalegaleaiga lelei, tuufaatasia uma elemene o le 'upega tafaʻilagi i se ata atoatoa, ma faʻaalia ai soʻo se mamanu ma ata tusiata.

Faafetai i le matagofie o le apili ma uiga sili ona lelei o galuega, e le mafai ona faʻaaogaina paʻu paʻu i le mamanu

Amiolelei ma le mafanafana i le siosiomaga

O faʻamalosi paʻu e le faʻafefeteina mea faʻaleagaina pe a vevela ma e le faamaluluina i lalo o le susulu o le la. O faʻataunuʻu o le vavae ua tumu i le oneone e mafai ai ona sili atu le susu e alu ese pe a uma timuga, e puipuia ai le fausia o puddles.

O le ala e ufiufi i tile e le solia ai le manaoga masani o laau i luga o le 'upega tafaʻilagi mo le faʻaleleia o le vai ma le kesi

Faigofie le tausiga ma le tumau

O pavali pavali o se ufiufi lelei i tulaga o malulu malulu; o loʻo i ai le maualuga malosi ma le maualalo o le pala.

Faʻaiʻu maualuga, e mafai ona sili atu i le 15 tausaga le taʻavale

O le tekonolosi o le faʻapipiʻiina o paʻu ma le tausiga mulimuli ane e faigofie lava. I le tulaga o le faaleagaina o le ufiufi, o loʻo i ai pea le avanoa e toe faʻaleleia ai le 'upega tafailagi e ala i le filifilia ma sui naʻo ni nai taʻale.

Ina ia mafai ona avea auala ma fausaga i luga o le laupepa e le gata o se uluai faaopoopoga i le ata, ae ia auauna atu foi mo le tele o tausaga, e taua le amanaia o le tele o vaega taua pe a taitaia le galuega i le auala e tatau ai ona faapipii paʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻatatau i le nofoaga ma le faʻamoemoega o le ufiufi, o le faʻapipiʻiina o paʻu paʻu e mafai ona faia uma i luga o le moli ma i luga o le oneone poʻo le iliili.

Mo le faʻatulagaina o togalaau ma nofoaga e faʻafiafia ai, ua lava lea e faʻaaoga ai le oneone ma le iliili "aluga"

Laasaga i lea laasaga o le faataatia

Filifilia le pusa ma meafaigaluega talafeagai

I le laasaga o tapenapenaga mo le faʻapipiʻiina o paʻu paʻu, e taua tele le filifilia saʻo o oloa ma meafaigaluega talafeagai mai le tele o oloa o le a faigofie ma faigofie ona galulue ai. A filifilia se tui, e tatau ona taulai atu e le gata i mea e fiafia i ai, ae ia amanaʻia foi uiga o le mea. O le mea lea, tuʻufaʻatasiga se vaega o tafaoga poʻo se taʻavale i totonu, e tatau ona e fesili i le kamupanī: o le tile e mafai ona tatalia tulaga mamafa poʻo ua fuafua mo le mamafa o tagata.

O le totogi e totogi i luga o le vevesi, foliga o le oloa: pe i ai ni toe faʻaleleia, e tatau ona teuteuina

Ina ia faia le galuega o le a e manaʻomiaina meafaigaluega:

  1. trowel;
  2. laupapa poʻo le mallet;
  3. tusi taʻavale tusi;
  4. uamea po o pine laau;
  5. laina faʻapipiʻi;
  6. maualuga fale;
  7. I-uila po o soʻo se paipa o le paipa;
  8. fafagaina pe faʻamalosi le pulumu i se moli;
  9. rake ma le broom;
  10. M500 sima ma le oneone.

Ina ia fuafua le aofaʻi o taʻaleʻa ma mea e gaosia mo le faʻavae, e tatau ona mafaufau i le faʻatulagaga o le 'upega tafaʻilagi, ma mafaufau i le nofoaga ma le tele o ona auala ma faʻavae.

O se tasi o tulafono faavae mo le faʻapipiʻiina o paʻu paʻu o le manaʻoga lea e faʻavasega auala ma se malulu laʻititi mo mita taʻitasi o le 5 mm ina ia tuʻu saoloto e le vai i vaieli poʻo luga o laʻau.

Faatulagaina o le faavae

O le manuia o le faʻavae atoa e faʻatatau tonu i le faʻatuatuaina o le fogaeleele. Pe a faʻapipiʻi le pito i autafa o le pito o le laina i le lumanaʻi, o loʻo faʻapipiʻi ai i luga o le pito i luga le 5-7 cm, ma o loʻo faʻaloloa le uaea. O le laumei, maʻa ma otaota ua aveesea mai le fale fau.

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi ni taʻavale paʻu i ou lava lima, e tatau ona e sauniuni ma le faaeteete le faavae

Ina ia faʻavasega le pito i luga o le vaega o loʻo faʻasolo atu i nofoaga maualuluga, ua aveeseina le sili atu o le palapala o le eleele, ma i se isi itu, ua sosolo i luga o le faʻavaivai, lua ma lua. O le pito i lalo o le rake e faʻapotopotoina lelei. A e galue i le eleele vaivai, e fautuaina le faʻamamaina o le palapala ile palapala ma le vai aʻo leʻi faʻamalolo. O le faʻalavelave tele o le faavae o le a puipuia ai le leai o se sao o le ala savali.

O le loloto o le faavae e fuafua i se pito o le lua senetimita, ma ia iloa le mea moni o le taofiofia e masani lava ona tupu i taimi o le faʻamalosi. I le averesi, o le tuʻuina o se vaega o le oneone ma o le tile lava ia mai le 20 i le 30 cm.

A maeʻa ona eli, e tatau i le itu pito i luma o le tui ona ausia le tulaga manaomia.

O le atoaga o le auala i le lumanaʻi e tuʻuina atu i luga o le itu i tua, umi poʻo le umi ole taimi. I lenei laasaga o le faʻatulagaina o nofoaga ma auala, o loʻo faʻaauau foi galuega i le tuʻuina atu o fesootaiga. O le tuʻuina o geotextiles aʻo leʻi faʻatumu le oneone o le a puipuia ai le tuputupu aʻe o vao i le va o fale.

Fausiaina o se "aluga" oneone poʻo le iliili

E mafai ona tuʻuina le laʻau i luga o le faʻavae faavae o le palapala, lea o le a le gata ina faʻateleina ai le mautu o le ala savali, ae o le a avea foi o se alavai. E tatau ona uʻu le oneone i se fagu ma sasaa i le vai seʻia oʻo i luga o le fogaeleele puddles. A maeʻa le 3-4 itula i le vevela o le tau, o le "aluga" e mafai ona tuʻuina atu i se lamolemole, tusa lava pe faʻapipiʻi ma le fesoasoani o se talaaga, lea e mafai foi ona avea ma paipa masani poʻo le uila.

Ina ia lamolemole luga o le oneone, e mafai ona e faʻaaoga pou pipisi PVC

O lapalai e tuʻuina ile laina uila i se mamao o le 2-3 mita mai le tasi. O va i le va oi latou e tumu i le oneone i le maualuga lava e tasi, e maua ai se laufanua laugatasi i luga o le umi atoa o le nofoaga.

Ina ia tuʻuina atu le malosi sili atu i le ufiufi, e mafai foi ona tuʻuina paʻu paʻu i luga o le maa mafiafia ma luga o le paluga. Mo lenei mea, e tatau ona saunia se paluga mago i le oneone ile 3: 1. O le faʻafefiloi o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se faʻavasegaina i luga o le faavae, o le alalaupapa e siakiina. Aʻo galue ma "eleele" lavelave, e fautuaina e faʻaaoga se tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia e aofia ai se vaega o le sima ma le sima.

Faʻatulagaina o papa

Aʻo le i faia ni pa, e tatau ona toso le laina faʻasolosolo i le gamfer. E sili atu le amata o le faʻapipiʻiina o paʻu ma ou lava lima mai le vaʻai. O le laina muamua o loʻo faʻataatia i luga o le maea. O tafola ua tuʻuina atu i le itu "mai ia te ia lava".

Tuu le "piliki" i se auala latou te fetaui lelei ai

O lenei mea o le a aloese ai mai le faʻalauteleina o le lautele o faʻamau. O le faʻaaogaina o koluse e mafai ai ona seti le vaelua tutusa o le 1-2 mm i le va o taʻale. Afai e le taoto le tui, e mafai ona e faʻaaogaina se taʻavale e aveese pe tuu ai se oneone i lalo ifo ona toe faʻapipiʻi lea.

E tatau ona faʻavasega le faʻaogaina o paʻu paʻu e faʻaaoga ai se fale ma se mallet. A maeʻa le tuʻuina o tuila, e ufiufi faʻamafu i se apa o le sima ma faʻafeinu i vai.

Ina ia tuʻuina atu i le ala se faʻataʻitaʻiga sili atu ona saʻo ma matagofie, e mafai ona "faʻamamaina" sooga faʻamaʻi ma le quartz sand

Afai e le lelei le tuʻufaʻatasia o fale ma isi fale poʻo fausaga elemene, e mafai ona e faʻapipiʻi ona pito i se mea e faʻaaogaina.

A maeʻa le galuega, o le lapisi ma le oneone e totoe e sosolo ese mai le auala maeʻa. O le faʻapipiʻiina o se tuaoi ile vai ole M100 ole a puipuia ai le taʻaleni mai le tatalaina ma le auala e "sasaa ese".

Vasega o le ata vitio ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga

I le lumanaʻi, ua lava naʻo le faʻafouina o le oneone e fufuluina e le vai i totonu o faʻamau o maʻa. O le auala na teuteuina i paʻu paʻu o le a sili atu ona teuteuina o le 'upega tafaʻilagi.