Fualaau aina

E faʻapefea ona toto totoga "Miracle Miracle"

O le faasologa "Mirapberry Miracle" na faʻaalia i totonu o fale suʻesuʻe a le faʻapotopotoga a le NGO mo le 12 tausaga. O se taunuuga o lenei mea, o le a fiafia le lumanaʻi i tagata faifaatoaga uma. Afai e te fiafia foi i le Raspberry Miracle Tomato, i lenei tusiga o le a e maua ai se auiliiliga auiliili o lenei mea, faapea foi ma foliga o tekinolosi taufaatoaga.

Faamatalaga ma uiga o le "Miracle Miracle"

Tomatoes "O le sipuni" e matua maaleale, faatasi ai ma le pulupulu tino o se laulaau lanu, suamalie ma malie. Le lanu o le paʻu o le lanu ulaula, lea na latou maua ai lo latou igoa. O le "Raspberry Miracle" o loʻo taʻua o se mea e sili ona fiafia i ai i le maketi fualaʻau i totonu o faifaatoaga. "Miraberi miracle" o se ituaiga o tamato, na gaosia e le au Farani mai le sailiga ma le gaosiga o "Vaitafe o Rusia" i le vaitau o le 1990. Ua latou manatu o se tasi o mea sili ona lelei a le kamupani, ua fafaga talu ai nei.

O le tele o ituaiga o tamato e mafai ona tupu uma i totonu o le kiona ma le malae vaalele. E le gata i lea, latou te matua puipuia lava i le tuai. O se faasologa o nei tamato na mauaina se pine auro i le 2014. Talu mai lena taimi, o nei tamato ma na lauiloa o le "Golden Crimson Miracle."

E taua! O fualaau e seleseleina e tatau ona teuina i se nofoaga malulu ma pouliuli. O le ea vevela e tatau ona i ai i le va o le 5-12 ° C, ma e tatau ona 80% le tau. O le mea aupito sili ona lelei, o tamato "vavega Crimson" o le a teuina i fata e faia i laupapa po o palasitisi. Faʻamau i luga.

Eseese o tomato piniki "Miracle Miracle" e iloga i uiga nei:

  • e mafai ona oʻo atu i le lua mita pe a faʻatupulaʻia i totonu o le 'eleʻele lauʻeleʻele;
  • O le muamua muamua o tamato e tupu tele atu nai lo le isi, ma e tasi le fua e mafai ona oʻo atu i le mamafa o le 1 kg. O isi seleselega o le a tuʻuina mai e tamato laʻitiiti - 300-500 g;
  • i fuamato o lenei ituaiga, o le paʻu e lamolemole ma umi, o lea o le a le mafai ona tosoina fualaau aina i le taimi o le tau vevela ma le inu tele;
  • faʻaali tino sili atu le mafai ona feaveaia ma faʻatonuina uiga. O lenei mea e mafai ai e oe ona teu tomato i lona foliga muamua mo le tolu masina;
  • o lona tofo e lelei mo le faʻasaoina;
  • mai le aliali mai o le mama muamua ina ia maua se seleselega atoa e lima masina.

E te iloa? O le auala aupito sili ona lelei e faʻavaveina ai le fua o tamato o le teuina faʻatasi ma faʻi ma apu e maua ai le ethylene, lea e faʻaalia ai le gaosiga o le gaosiga.

Totoina o le Vaovao

Tomatoes "Miracle Miracle" e vaevaeina masani i ni laina se tolu o ituaiga eseese i totonu taitasi.

O le faasologa muamua o le "Miracle Miracle" e aofia ai ituaiga nei:

  1. Tomatoes "Tausala o le Loto Lua" - O nei mea ua filifilia fua tetele e tusa ma le 500-700 g ia, o loʻo i ai se tofo ofoofogia.
  2. "Berryberry strawberries" - Tomato o se paolo pupula pupula ma se mea e le masani ai, ae malie. O le mamafa o le fua e tusa ma le 500 g i le averesi.
  3. Tomato "vine suamalie" - O le ituaiga sili lea ona manaia o le faasologa atoa. O Tomato latou te le tutusa tele e pei o isi, na o le 400 g. E alofagia i latou e le au fai togalaau mo le gaosia o fualaau aina tele. Faʻafofoga i le tele o tamato o le faasologa muamua "vine vine" ma ia mautinoa e filifili i lona totoina.
  4. "Bright Robin" - Tomato ma le suamalie faʻafeiloaʻi e le masani ai mo tamato. O fua e susulu, oona ma manu, e oʻo atu i le 700 g o le mamafa.
  5. Tomato "Fugalaau Parataiso" - o le ituaiga sili ona lelei na manumalo i le tele o taui, o lea ou te fia tuuina atu ai se auiliiliga auiliili o lea mea. O fua e lapotopoto, e matuā lautele lava - e oʻo atu i le 600 g, ma maua ai le malu-mama lanu. I lalo o le manifinifi, ae malosi paʻu paʻu o loʻo i ai se mea suamalie, sugary pulp e faʻafefeteina i le gutu. Fatu i fualaʻau itiiti. Talu ai ona o le tele o meaʻai o suga ma mea mamago, o fualaʻau na suamalie ma suamalie o le meli ma fua o fua. O nei tamato e 'aina e tamaiti ma le fiafia.

O le faasologa lona lua "Miracle Miracle" o loo suitulaga i ituaiga eseese:

  1. "Fiafia Olioli" - o se ituaiga tele e mafai ona tatalia le vevela vevela e aunoa ma le toesea o lona tofo. O fua e laiti - e oo atu i le 250 g, ola ma ni nai pulumu i totonu taʻitasi.
  2. "Bison Crimson" - tutusa ma le "Crimson Paradiso" mai le faasologa muamua. Tuuina atu se seleselega lelei, e ese mai i le le lelei. Tomato e ola i le 0.5 kilokalama, foliga sao. Ma o nei mea uma i luga o se tamai togavao 70 cm le maualuga.
  3. "Miti Malie" - faʻafeiloaʻi soʻo se tau, tuʻuina atu se seleselega lelei. I luga o le mita mita e totoina tomato e tusa ma le 700 g.
  4. "Faʻasalaina le Solivali" - o se vao tele ma mamana ma le tele o tamato. E sili atu le le ola e aunoa ma se lagolago, aua o le a malepe i le vaitaimi o fualaau aina. O fua e susulu le lanu ulaula o le 600 g ia mea taitasi.
  5. "Le Tupu Solitulafono" - O se vao tele ma tomato faʻasalaina. O fua e lapopoa, maualalo, pe tusa ma le 400 g ma e aoina i palasi. E maua ni uiga matagofie o le tofo ma e mafai ona fua mai umi nai lo mea masani.

O le faasologa lona tolu o le "Miracle Miracle" e aofia ai ituaiga nei:

  1. "Faʻalumaina o le Solivali" - eseese le tuputupu aʻe vave, oʻo atu ile maualuga 1 mita. O fualaau aina ma le suka e tusa ma le 0.5 kilokalama.
  2. "Faʻasologa o mea 'eseʻese" - faʻamalieina lelei le vevela o le vevela ma e le faʻaitiitia ai le fuaina i taimi timuga ma malulu. Tomato "tasi i le tasi", e laʻititi ona faʻaloloa. Faʻafeiloaia ma le fiafia le alatele ma teuina mo se taimi umi.
  3. "Tagata solitulafono solitulafono" - o se meaola matagofie, o le tuuina atu o fua tetele, o lea o le igoa. Tomatoes e lanu enaena i le lanu, matagofie ma sugary i le tofo. Fua i soo se tau, e oo lava i le le toʻa mo le tele o isi ituaiga. Tuuina atu le seleselega tutusa i vaitau malogo ma malulu.
  4. "Fuga tilati" - fua e fua i le 600 g ma se manaia matagofie. E mafai ona fua mai i lalo o tulaga leaga.
  5. "Heart Heart" - o fua e fuaina e pei o se fatu, o le mea na sau mai ai le igoa. O le tele o fua o le fua, o le tofo e sili ona lelei.
"Miraberi miracle" - o se ituaiga o ituaiga e tele naua le lauiloa e le gata i le au faifaatoaga, ae faapena foi i le au faatau. O vailaʻau faʻaaogaina e faʻaaoga lelei mo le galueaina i luga o se fua o fale gaosi oloa.

E te iloa? I le seneturi lona 17, na talitonu Peretania o tamato o fualaau oona. Na tumau ai seia oo i le seneturi lona 18, ao tamato e leʻi aofia i le taumafataga a le Peretania o le meaʻai sili ona taumafa.

Manatu taua o le totoina o se tamato "Miracle Miracle"

Tomatoes "Miratiberry miracle" e togi i tulaga o le tuputupu ae o tulaga, ae ina ia mafai ona maualuga le vao ma fua tele, e tatau ona gaosia mea faatekonolosi tau faatoaga i se tulaga maualuga.

O afea e lūlū ai fatu

O fatu o tamato "Miracle Miracle" ua totoina i totonu o le greenhouse, atonu e amata mai i le ogatotonu o Fepuari - i le amataga o Mati. Afai e te fuafuaina e faʻavave vave ile laufanua, e tatau ona e faʻatali mo ni nai vaiaso, talu ai e tatau ona aloese mai le lamatiaga o le kiona toe faafoi. E tatau ona ave ni atigipusa laiti e le silia ma le 20 fatu o le a lūlūina i totonu taʻitasi.

Fua o sauniuniga ma fatuga fatu

Tekinolosi tau faatoʻaga o le totoina o tomato "Miracle Miracle" e maua ai tulaʻi i soo se itulagi o le atunuʻu. Saunia le eleele mo le totoina e tatau ona sili atu mai le pau. E mafai ona e faia lenei mea i lau oe lava pe faʻatau ai ni mea e faia i totonu o faleoloa faapitoa poʻo le maketi. Faʻafefiloi le oneone, palapala ma le humus i le ratio 1: 1: 1 ma faʻatumu pusa mo le totoina i le paluga. E mafai ona e faʻaaoga fagu palasitino masani ma se ua oti.

E taua! Suavai le eleele i se vaivaiga vaivai o le manganese aʻo leʻi totoina tamato.

Taulimaina fatu ile 1% o tali o le "Baikal EM-1" poʻo "Ecosila". A maeʻa lena, faʻaopoopo 20 fatu i fagu taitasi. Ave se pusa papaʻu 6-7 cm le maualuga. Faʻalu le palapala, ma tuʻu le 2 cm mai le pito. Faʻasusu le eleele, toe fai pe'ā manaʻomia, ma salalau fatu i se mamao o le 1 × 1 cm. Tutu ile eleele vevela 2 cm ma faʻapipiʻi faʻatasi ma se sipuni. Ufiufi le koneteina i tioata po o ata ma tuu i le vevela.

E te iloa? E ui lava i mea lelei uma o tamato, ae o loo i ai pea se pasene laitiiti o le upu moni i le faʻamatalaga o lo latou leaga. O Tomatoes e i ai i le aiga o laau totino o loʻo i ai ni taloni i totonu o la latou fatuga. O lona tele e faalagolago i le ituaiga faapitoa ma e faʻapipiʻi i laulaʻau ma fatuga. O le mea lea, pe a tausia tamato, puipui ou lima. O le sua o le laʻau, pe a oʻo i luga o le paʻu, e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi e pei o le vevela ma e oʻo lava i le faateleina o le vevela. E faʻalagolago lava i le tali a tagata taʻitasi. O fua o tamato e le oi ai ni alkaloids, o lea e le gata ina le afaina uma, ae e aoga foi.

O le totoina o tamato e totoina ai le "Miracle Miracle": tausi ma toe piki

Tomatoes "Miratiberry miracle" e mafai ona tupu i soo se itulagi o le atunuu. Ma le isi, o le ae iloa pe faʻapefea ona taulimaina lelei fualaau, ina ia mafai ona e maua fualaau suamalie matagofie i le malae.

Tulaga mo le totoina o fatu

Tuputupu ae o fua o le "Miracle Miracle", Taumafai e fatuina tulaga talafeagai mo laau toto:

  • tele le malamalama: e fautuaina e teu i le faamalama o faamalama e le o vaai i le itu i saute. O le faamalama e le tatau ona ufiufi e laau. Afai e le lava le malamalama faalenatura, e tatau ona faatulaga fetuunai faaopoopo;
  • maualuga maualuga: e manaʻomia ona faʻasolo le faʻi faalua i le aso faʻatasi ma tagata faʻalotomaualalo;
  • maualuga le vevela - i le aoauli 18-25 ° C, i le po - 12-15 ° C.

Totoina o laau i luga o le eleele

A oʻo mai pupu muamua, aveese mea vaivai ma faʻaleagaina. Ia fai i vaiaso uma ma i latou e le mautonu. I le faaiuga e tatau ona e oʻo atu i le 10 laau toto. O lenei metotia e le aofia ai le pikiina o tamato.

O lau muamua o laʻau o tamato o loʻo tupu mai i le vaiaso poʻo le 10 aso. I le vaitau lenei, afai e totoina fatu fatu i totonu o se tamai fagu, e sili atu ona lelei le filifilia o laau i ni ipu eseese. E tatau ona faia lenei mea i se tulaga lelei e mafai ai ma e tatau ona na o se paʻu o le eleele e toe totoina i aʻa. O nisi tagata fai togalaau ua malilie e tatau ona tui le aʻa tutotonu, ae e le fautuaina, aua o aʻa i soo se tulaga e mafai ona faaleagaina. O le faapipii atu i le tasi vae tolu o aʻa e mafua ai le tuai i le atinaʻeina o fualaau mo le vaiaso e tasi.

O le gaioiga muamua e faia i nai ipu laiti o le 200 ml.

A maeʻa 2-3 vaiaso, e mafai ona toe faʻafefeteina vaovao i le taimi lona lua - i totonu o ipu. Afai o fatu na muamua totoina i totonu o koneteina taitasi (ipu, kaseti), ona avea lea o le mea muamua ma mea muamua. E le fautuaina e faʻaoga ipu e itiiti ifo ile 0.5-1 lita.

O fualaau e tatau ona faʻafefe i vaiaso uma. O le matua o fualaau aina, lea e tatau ona totoina i eleele matala, e faalagolago i le tau, ituaiga eleele, uiga taʻitasi o le ituaiga. I le taimi lava lea, matou te maitauina o le totoina o laau o le a totoina i eleele tatala e tatau ona tineia, ma e tatau ona maeʻa nei i le lua vaiaso aʻo lei tupuina. Muamua, e tatau ona tuua fafo i fafo mo ni nai itula pe a leai se matagi ma susulu le la. A maeʻa sina mea e manaʻomia e faʻaopoopo ai le taimi faʻaalu i le ea fou.

I le faaiuga o le vaitau ua mafai ona tuʻuina fua mo le aso atoa. I le taimi lea, o le a faʻamalosia atoatoa, ma o le siitia atu i se nofoaga fou i luga ia i latou o le a le tele se popolega. I le taimi o le totoina i totonu o le eleele avanoa, saunia ni pine mo le teuina vave o fualaau aina. "Miracle miracle" e maua mai i le tele o gaioiga, ma o le mamafa o le fualaau aina e mafai ona motusia le laau.

E taua! E fautuaina e le au atinaʻe le totoina o tamato i le sili atu ma le lua aʻa.

O lea, o lau "Mirapberry Miracle" o le a faʻalauiloaina ma matua mauoa, o lona tulaʻi e tatau ona faia e tusa ai ma le mea nei:

  1. 'Oti se pu i le loloto o se totoneton spade.
  2. I le pito i lalo, tuʻu se faʻalavelave o fugalaʻau o le mineral, compost poʻo humus. Faʻafefiloi mea uma e fai ma se polo lanu ma sasaa i le tele.
  3. Lago le pine lagolago.
  4. Faʻamauina le toto muamua i totonu o le pu ma fufuluina i le palapala.
  5. Faʻasolo ifo i lalo ile palapala ile tomato, ia faʻaeteete ia aua le faaleagaina aʻa o laau.
  6. Toe faʻafoʻi, faʻamaua le taʻele ma nonoa le vao.

Aua nei faalavelaveina laau mo le vaiaso. O le mea lea latou te sili atu le fetuunaʻi ma maua aʻa. I le amataga o Me, e mafai ona totōina laau toto i totonu o le fale koli. O le nofoaga e tatau ona susulu lelei ma ia lelei le eleele lelei e manaomia ona faʻafeinu i se vaifofo vaivai. Tipi lua i luga o le totonetoso lemu mai le tasi i le isi i le 60 cm. Faʻaopoopo 5 g o le nitrophoska i mea lelei uma, faʻafefiloi ma le eleele ma sasaa tele. Toto se fatu laau ma se paʻu oneone ina ia toetoe lava i luga o le eleele le lau muamua. Luga ma se paluga o peat, compost ma le oneone. Ma le isi, tuʻu i ai se pine ma nonoa le laau. O aso muamua e lima talu ona totoina laau e le o vai, ia latou maua aʻa.

E te iloa? Ua i ai i le tala le poloaiga a le tupu Farani o Louis e fafaga na o tamato o le tasi marquis, o le na faasalaina i le oti ma sa taofia i le Bastille. Na talitonu le tupu o tamato o le a fasiotia le pagota ao le i amataina le faasalaga. O se masina mulimuli ane, e le gata na ola le Marquis, ae na amata ona foliga lelei, ma lagona le soifua maloloina. I le faaopoopo atu i meaai a le falepuipui, na te maua i aso uma ni tamato fou ma le suamalie i voluma tetele. Na matua maofa le tupu ina ua ia faamagalo le Marquis.

E faʻapefea ona tausia tumato "Miracle Miracle"

O se seleselega lelei, faʻapena foi ma se suamalie uigaese ma le tino o fua, e mafai ona maua pe afai o le totoina o tamato "Mirapberry Miracle" o le a tutupu e tusa ai ma tulafono uma o mea tau eletise.

Tausiga ma le tausiga ile eleele

I le taimi o le fua, o kulimi e faʻaaoga ai le tele o susu mai le palapala. O le fua faatatau o le fluid i aso taitasi e 3.2 l / sq.m. Vai le tamato i na o le vevela o le tau i le taeao, pe afai latou te ola i totonu o le fale koli, ma i le afiafi - pe a fai i le avanoa. E tatau ona i ai le vevela o le vai i le vevela o le potu, o lona uiga, e le laʻititi ile 20 ° C. Laʻau faʻafefe lelei o le totoina o tamato, faʻapipiʻiina i le faiga o se masini faʻamau. A maeʻa faʻavaivai taʻitasi e tatau ona tatalaina le fogaeleele. O lea e te saofaga ai faʻateleina ana fua faʻatatau.

Laʻei pito sili

Fafagaina o laau e mafai ona avea ma vaifofo o paluga superphosphate. E mafai ona e fufuluina i le manulele, fafie laupapa, humus, peat ma soo se sauniuniga faʻalavelave. I le faʻalauteleina o mea taumafa e manaomia ai togalaau i le vaitaimi o fualaau aina. Podkorm e mafai lava ona faia faʻatasi ma se faʻalavelave faʻapitoa faapitoa mo tamato poʻo le sasaʻaina o humus i totonu o le poloka poloka o laau taʻitasi e sosoo ma le faʻamaʻiina i le eleele.

Totoina

O le eleele i lalo o le vao o tamato e tatau ona tumau pea le leai. E sili atu ma le faalua i le masina e te manaʻomia e tatala le vavae, faʻapipiʻi le gaioiga i le veleina. I vaiaso muamua pe a uma ona totō, e tatau ona tatala i le loloto o le 12 cm, ma ia aua le faaleagaina aʻa, i le 8 cm. Afai e mamafa le palapala, ona mafai lea ona e loloto, ae na o na nofoaga e leʻi oʻo i ai le aʻa o le aʻa. E faʻaaogaina le mulch le palapala, lea e faʻaleleia ai le vevela ma le faʻamamaina o tulaga o le eleele.

Manatua o le sili atu le maeʻaina o le "Mirapberry Miracle" e maua ai le tausiga, o le sili atu ma sili atu le seleselega o fuamato fiafia. A oʻo ina maualuga ma lautele le vao o tamato, e tatau ona faʻaopopo atili ma faʻaleleia eleele. E fesoasoani i le faʻavevelaina o le aʻa, e le gata i lea e le mafai ona faʻailoa, ae e fesoasoani foi i le totogo mai o aʻa. Ona o lenei mea, o fualaau aina e sili atu le saoasaoa. O le isi hilling e tatau ona faia i totonu o le lua vaiaso ma naʻo le eleele susu. O le a aoga le faʻaopopo atili atili o le eleele.

E te iloa? O le paluga o le Tomato e tasi le mea totino o meaola - e mafai ona aveese le chlorine mai le lauulu o se tagata. Aemaise lava o nei faʻamatalaga o le a aoga i fugalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa ona e asiasi i se vaitaele, o le lauulu mai le vai faʻamalo e maua ai se lanu lanumeamata, e le tatau ona e fefe. Fai se mea e pei o se masikulu lauulu mai le pati tamato, ma o le matagofie o lau lauulu o le a toe faʻaleleia.

"Miracle Miracle": tulaga lelei ma le le lelei o le faasologa

O mea taua nei e sili ona lelei o Tomatoes "vavega o le rasisi" e mafai ona iloga:

  • lē faʻaleagaina;
  • matagofie matagofie, felauaiga ma oloa lelei o fua;
  • tamato e le paʻu pe a matua;
  • O lenei faasologa e puipuia mai le tuai;
  • Maualuga maualuga: mai se tasi togavao e mafai ona e aoina mai i le 5 kilokalama o tamato e sili ona manaia.

E toetoe lava a leai ni pati i le Mirain Miracle, sei vagana ai o fua mulimuli e tupu ai le mea sili ona itiiti. O lona uiga, o lo latou telē e faʻaititia ma le faʻalauteleina o fua faatoaga. Но и это можно превратить в плюс, ведь какие же вкусные маленькие консервированные помидоры!

"Малиновое чудо" - универсальный сорт томатов. O se tasi o ona uiga autu o le avea ma puipuiga umi o le totoina o fatu. Afai o isi ituaiga e faʻaitiitia i le tele o tausaga, o le vao "Vavega" o le a fua mai pe a uma le 15 tausaga o le teuina o fatu.