Faatoaga faatoaga

Auiliiliga auiliili mo tagata amata i le fafagaina o moa i le fale

O se tasi o manu e sili ona le lelei o manu felelei o moa. O le tausiga o aiga, fafagaina, fafagaina ma le tausiga o ni auala faigofie e mafai e se faifaatoaga e mafai ona faia. O le tele o maa e mafai ai e oe ona filifili ni alalafaga talafeagai, fetuutuunai mo le fesuiaiga o le lotoifale ma le le fiafia. O a nuances e tatau ona e iloa e faʻaititia ai le gaosiga o moa?

O fea e amata ai?

E faʻafefea ona tausia ma tausia moa i le fale, pe afai o oe o se faifaatoaga e leai ni mea totino? Muamua lava, e tatau ona e filifili i le vaitaimi ole tausiga: na o le vaitau o le taumafanafana poʻo le tausaga atoa. E faʻatatau i le taimi faʻatulagaina, e tatau ona e faaauupegaina le coop. Mo le faʻaleleia o le taumafanafana ua lava lava le malulu ma le vaʻavaʻavaʻai nofoaga. I le taumalulu, e manaʻomia e moa se vevela vevela ma se vaalele lelei.

O le potu e sili ona lelei e faʻaleleia ai le fale o se tamai faleoloa i le tuafale ma se lotoa lata ane. I totonu o le fale e tatau ona i ai se pou mo le po, faapea foi ma fafaga ma meainu. O Perches e tatau ona faia mai pou lamolemole i le fua faatatau o le kuata o le mita i le 1 ulu.

Afai e te totoina manulele mo le faamoemoe o le mauaina mai o fuamoa, e tatau ona faʻapipiʻi mea e nofo ai (e sili ona lelei mai mea masani - vaomago). O faʻamoega e tatau ona i totonu o tulimanu pogisa.

Tuutuuga o le taofia ma le tausiga

Laʻasaga faʻatagaina - tulaga lelei o fale meafaigaluega:

  1. O le potu e tatau ona i ai se fale puipui, puipui (laupapa) puipui ma se faʻaloloa mama.
  2. E taua le gauai i le nofoaga ma le tele o pupuni - o le siʻitia o le 25 i le 30 cm i se mamao e 0.3 mita mai le fola.
  3. E le tatau ona lapoa meaola moa. O latou foliga lelei o le 30 i le 30 cm sikuea.

Manaoga mo le malologa papa - o le lautele ma le i ai o se pa maualuga. O le vaega mulimuli e tatau ona fuafuaina i le fua faatatau o le 0.7 sq.m. i luga o le 1 tagata. O le eleele e tatau ona sosolo, e tatau ona i ai se pusa mo le tafe vai.

O le vevela i totonu o le aiga hen e le tatau ona pau i lalo ole zero. E tatau i le potu ona faʻamalieina tulaga o le tumama, ia susulu, vevela ma mafanafana (o le gaosia o fuamoa ma le tuputupu aʻe o moa e faʻalagolago i nei tulaga). E fautuaina e faʻapipiʻi le taele o le pefu ma le oneone i le fale o le hen mo le faʻamamaina masani o tagata taitoatasi.

FAʻATASI! Faʻatasi ai ma mea e fai ai le telefoni feaveaʻi, e vave ona maua e le manu le mamafa ma atiina ae. I totonu o le tasi fale puipui e le tatau ona sili atu ma le 6 sini. O manaoga faʻapitoa e tuʻuina atu i le faʻatulagaga o fafaga.

E tatau ona i ai ni vaega se tolu:

  • mo meaai mamago;
  • vitamini faaopoopo;
  • masusu susu.

O a mea e tutupu ma pe faʻapefea ona faʻatau?

Muamua, e tatau ona filifili e le au faifaatoʻaga le mafuaaga e faia ai le togavao. I totonu o le faʻatoaga o faatoaga, e tolu vaega autu o ituaiga o ituaiga:

  1. Toa mo aano o manufasi. E iloga i latou i le tele ma le fuamoa o fuamoa. Tupuaga talafeagai mo le fausiaina - broilers, brahma, Cochinquina.
  2. Toa. Uiga - le mamafa o le tino (2.5 kilokalama), le lava o aano o manu. A e filifilia, faʻalogo lelei ia Leggorn, Rusia, papaʻe, Oryol, Rhode Island.
  3. Lautele (aano manu-fuamoa). O tagata taʻitoʻatasi e iloga i le tutumau ma le le mautonu (fale e talafeagai mo le tuputupu ae). Sui lauiloa o faʻapitoa - Aso fanau mai Me, Kuchinsky, Plymouth, Susana.

Faʻamatalaina foʻi ituaiga taua ma moa teuteu. O ia ituaiga tagata e manaʻomia le manava moa mafana (ona o le mativa leaga) ma se paleni paleni. O le fausiaina o sui o ituaiga uma e lua o le tamaoaiga e le aoga. I luga o faatoaga e le masani ona tupu.

TAITAI! E fautuaina le faʻatau mai o moa i maketi o manulele poʻo faatoaga faga. A e filifilia e taua le tilotilo i foliga vaaia ma gaoioiga a le moa.

Fafagaina o moa

  1. E tatau ona ave le atigipusa, ufiufi lalo i nusipepa, tuʻu le pesini vai ma le fafaga.
  2. E tatau ona tuu se moli eletise i le pito i luga (fetuunai le maualuga o le malamalama o le mea na tupu ina ia 30 tikeri le fola). I le aso muamua, o le moli e tatau ona faʻataʻamilo i le uati, ona faasolosolo malie lea ona faʻaitiitia aso o le ao i le 10 itula.
  3. E tatau ona suia le nusipepa i le 2 aso i le aso.

    Afai o loʻo mumu moa - ua malulu. Afai e te taumafai e aloese mai le malamalama - e vevela.

  4. Mai le 5 aso, e tatau ona tuʻu ifo le vevela (pito iʻuga - 19 tikeri).
  5. Mai le atigipusa, o tamaiti laiti ua siitia atu i totonu o le otaota, ona tuʻu eseese lea mai moa matutua mo le tele o masina.

Amata Taiala

Mo le atinaʻe masani ma le puipuia o uiga lelei, e taua le fausiaina o se paleni paleni. Ia mautinoa o moa e tatau ona maua fafaga. O lona tuufaatasiga e aofia ai le 65% o le protein ma le supplements, lea e taua mo le faatumauina o le ola maloloina.

Fafaga

Le tele o vitamini ma minerale e aafia ai le gaosia o fuamoa ma mafua ai le le atoatoa o le soifua maloloina. I lenei tulaga, e le mafai e le moa ona maua le maualuga o le faatinoga. Ina ia fesoasoani i le taumafataga e ola maloloina tagata taʻitoʻatasi ma faʻaleleia mea e gaosia ai, e tatau ona e faʻamamafa i vaega nei, e pei:

  1. Greens (mutia vao, laʻau tipi, fualaau aina). O le oloa e tumu i vitamini, fesoasoani e faateleina le puipuiga.
  2. Fualaau faisua ma le kuka pateta.
  3. Ese fatu. I le tulaga faamuamua o le millet, sana, saito - o le faavae lea o le meaai. O le vaega tele o ia elemene e tatau ona 50% o meaai i aso taitasi.
  4. Pele falaoa paʻepaʻe. O falaoa lanu uliuli e maua ai le maualuga o le eletise ma maua ai le faʻalavelave i le faʻaogaina o meaʻai.
  5. Vaʻaia faʻafitauli eseese. Le faʻamoemoe o le faʻaofiina o le taumafa - e leai se faʻafitauli i le fufulueseina oa latou fua mai hens ona o le le lava o le calcium. Avanoa talafeagai - atigi, penisina.
FESOASOANI! O nisi faifaatoaga latou te fautuaina e faaopoopo ni lapisi fuamoa i meaai. O lenei fautuaga e sese, talu ai e mafai e tagata moa ona amata tutoʻatasi ona maua se faʻaopoopoga i le faʻaumatia oa latou lava fuamoa.

Tofiga

O le mea e manaʻomia mo le fausiaina o aiga o le iai lea o se moa (1 i le 14-16 moa). A filifilia se moa e tatau ona mafaufau i lona soifua maloloina ma faʻamaoniga o le gaosiga o fuamoa. E fia fuamoa e tuʻu i lalo o le moa e faalagolago i le taimi o le tausaga ma le tele o le manulele. O le numera sili ona lelei o le 10-15 fasi vaega. Po o le a lava le filifiliga o le faʻanofoina (ala masani poʻo le faʻaofiina), o fuamoa e tatau ona filifilia ma le totoa:

  • E faʻatagaina le 'ave fuamoa ma se foliga le lelei (o le a le mafai e le moa ona atiae lelei);
  • e le manaomia le aveina o fuamoa tetele pe laiti. O le faʻasalaga muamua e faʻaalia i le i ai o le 2 yolks, ma le lona lua o le laʻititi laʻitiiti o moa;
  • faatasi ai ma se ponaivi leaga (vevesi, vevela tele), o le fua o fuamoa ua teena;
  • fufuluina o fuamoa e matua faasaina. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o le mamanu ma le maliu o le pepe.

Pe a faʻamafanauina i se mea e faʻaaoga, e tatau ona e tusia le aso o le faailoga tusi i luga o le atigi. Hatching amata mai le 20 aso. E tatau ona vave aveʻeseʻese pulou. A uma ona fananau pepe uma, ona faʻamamā lea o le faamoega ma ufiufi i vaovao (sawdust).

Maʻi: suʻesuʻega ma togafitiga

E oo lava i lalo o tulaga lelei o le tumama, e mafai ona tupu le faaleagaina e ala i le faafesootai ma se isi manulele (lupe) poo ni toʻi. E vave ona iloa tagata maʻi. Latou te le faʻaaloalo, nofo faʻanoanoa, leai se manaʻoga. O le moa mama e tatau ona puipuia vave mai lafumanu. O le lisi o faʻamaʻi masani e aofia ai mea nei:

  1. Pasteurellosis poʻo le availa cholera. E mafai ona e iloa i le atuatuvale, fiva, fia inu malosi. O le feves in chickens are liquids, o vailaʻau toto e mafai ona iloa. E i ai faafitauli i le manava, faʻanoanoa. O togafitiga e aofia ai le faʻaofiina o le sulfamides.
  2. Salmonellosis (paratyphoid). O le faʻavaeina o poma i luga o mata, o le amataga o le paʻu o le manava, o le fulafula o sooga, o le mumū o le eria i totonu o le fagaloa o uiga ia. Togafitiga - le faʻaofiina o le furazolidone (1 le laulau mo le 3 lita o le vai).
  3. Paʻu poʻo le maʻi o Marek. O le lanu o le iris ua suia, o le supessis ua tupu, ua aliali mai le lameness. O togafitiga e le mafai ona atiaʻe. O le lafu e mafai ona fasia.
  4. Vaʻaia Newcastle. Faailoga - maualuga le vevela, moe, faaputuputu o fagu, faʻapipii i ona tafatafa. E leai se fofo.
  5. Gumboro faʻamaʻi. E leai ni fomaʻi masani. E mafai ona faʻailoa i luga o le cloaca, o nisi taimi ei ai le manava. O le maʻi e le mafai ona faʻaleleia.
TAIMI FAATASI! I le lisi o faʻamaʻi - faʻamaʻi pipisi. O le ascariasis, coccidosis, faʻamaʻi pipisi. Togafitiga e pikiina le vete.

Isi faafitauli

Faatasi ai ma fesili masani o le mafuaʻaga lea e felelei ai manu felelei. E tele faʻamatalaga:

  • o le moa e faʻamalo le hens mai le faamoega;
  • o talavou talavou na tuʻuina atu i ai faʻasalaga laiti;
  • E fufusi le fale.

Soʻo se tasi o mea faʻaalia e le tumau. Fofo e ala i le faalauteleina o le tele o le moa moa (po o le fasi fasia). E tatau ona aveese le moa i se isi potu.

Faia chickens molting? Ioe, o manulele e faafou a latou laumei i le tau o le tautotogo po o le taumalulu. A o faagasolo lea vaitaimi, e foliga mai e maʻi tagata, ae o le molimauina e saogalemu mo le soifua maloloina.

O le a le mea na mafua ai se tuinanau leaga? I le lisi o mafuaʻaga o gasegase, faʻavaivai poʻo le vevela.

O moa feʻaveaʻi i le fale o se mea manaia ma taugofie. Faʻaauau i tulafono faavae o le tausiga ma le tausiga, e mafai ona e ola maloloina ma maua ai oe i meaʻai ma fuamoa maloloina i le tausaga atoa.