Laʻau

Auala e faia ai se manulele i ou lava lima: se vasega laʻasaga taʻitasi (ata + video)

O manulele o ni fesoasoani faʻapitoa i le tau faasaga i faʻamaʻi o mea lanu meamata. O le auala sili e valaʻau ai i latou mo le fesoasoani ma aumai i latou i lau 'upega tafaʻilagi o le faia lea o se fale manu i ou lava lima. Tuuina atu o manulele ma fale matagofie, o le tagata e ona fanua laufanua e maua ai e ia le filemu o le mafaufau mo le seleselega ma uiga lelei mai se nuu fiafia. Ole fale ole fale ole fale o le a manaʻomia i soo se tulaga: o swifts, nigella, flycatchers, tits ma manu felelei e nonofo i fale lelei ma fiafiaga.

Mea ma fuataga o fale manulele

Mafaufau i le auala e faia ai se manulele i ou lava lima, e muamua ona e popole i sauniuniga o mea mo le fausiaina o se fale.

O mea e gaosia ai manulele aisa e mafai ona avea ma laupapa laupapa, mo se faataitaiga: aspen, maple, oak, birch, alder

O laupapa Coniferous e matua le talafeagai mo le fausiaina o se fale manulele, aua e mafai ona natia le ta, lea e mafai ai e le totonugalemu o le manulele ona paʻu.

Mo le fausiaina o se fale manulele, e le lelei foi le faʻaaogaina o le chipboard ma le fiberboard, lea e faʻaaoga ai toxins e afaina ai manu felelei. Plywood e mamao ese mai le filifiliga sili ona lelei: o mea e le mafai ona tuʻuina i leo e lava mo manufelelei e faʻalogo ai i le tulaga lamatia, ma e le tumau le vevela, e faigata ai ile manulele e tausia a latou chicks fesoasoani. O le pito i totonu o laupapa laupapa e tatau ona fai si laʻititi. E mafai ona faʻaopoopo le agavaʻa i se mea lamolemole e ala i le faʻaaogaina o paleni faʻavalaʻau ma se solo, lea o le a faigofie ai mo manulele ma a latou moa ona o ese mai le fale i fafo.

Ae e te lei faia se fale manu, e tatau ona e filifili i le tele o le lumanaʻi lumanaʻi. O le maualuga o le fale o manu: 13-15 cm le lautele ma le 30 cm le maualuga o le manu, ma le lautele o le letch e 3.8-5 cm. O potu matagofie e le lelei i taimi uma: i totonu o se fale tele e mafai foi ona e malupuipuia le tele o moa, ae mafai ona faapipiiina i matua?!

E tele fanau e sili atu le faigata ona o atu ma fafaga. Faʻavaveina mai le le lava o meaai, o moa e tupu aʻe ma le tiga ma le mafai ona tu i vaʻa mamao i le tautoulu i nofoaga mafanafana. I totonu o se fale faʻatapulaʻa e mafai ona faʻaaogaina na o le lua pe tolu moa, o le a tupu le ola maloloina o le fanau, mafai ona sili atu le lagolagoina o le malosi o le faitau aofaʻi o ituaiga.

Ae le o ituaiga uma o manulele e lele ese mo le taumalulu. E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fai se fafaga fafaga mo le fesoasoani manu i lenei taimi o le tausaga mai le meafaitino: //diz-cafe.com/postroiki/kak-sdelat-kormushku-dlya-ptic-svoimi-rukami.html

Ua fai mai le au o le konithologists o le avanoa i totonu o fale manulele e le tatau ona sola tele, ae i le taimi foi e tasi e tumu tele

O le filifiliga faigofie mo se fale manulele laupapa

O le faʻatulagaina o Birdhouse e faʻatatau i le mea o le a faapipiiina. Afai o le fale o le a taofia lē tumau i lalo o le taualuga o le fale, i le faapaologa po o le pou, ona tatau lea i le mamanu ona i ai ni pou faaopoopo i le foliga o se fasi laau lapopoa po o se tafatolu tafatafa, e talafeagai mo le "savali" o le fale.

Pe a filifili pe faʻapefea ona faia se manulele mai se laau, lea o le a tuʻuina i tulaga masani ma faʻagata i luga o se laau, e mafai ona e faia atoatoa e aunoa ma le faʻaleleia o se "savali." I luga o paranesi e latalata i le mea e teu ai, o le a malolo ai le tagata fiaʻai, ma fiafia i isi ma le manaia o lofiaga o ona pesepesega.

Ma e mafai foi ona e fausia se fale mo le squirrel, faitau i ai: //diz-cafe.com/postroiki/domik-dlya-belki-svoimi-rukami.html

I le gaosia o le fale sili ona faigofie mo manulele, e mafai ona e faʻaaogaina le ata lenei o se fale manulele ma lona telē, e oʻo lava i se tama aʻoga e mafai ona iloa

Mo le fausia o se mea faʻapitoa ma talafeagai mo se aiga manulele e te manaomia:

  • laupapa e le i fuafuaina;
  • lua maʻa (mo le tautau o se fale manu i luga o se laau);
  • fao po o fao;
  • sila uʻamea d = 1mm (mo le tautau o le fale);
  • fafie kulupu.

Mai meafaigaluega o le a e manaʻomia:

  • se penitala faigofie ma se pule;
  • laupapa hacksaw (ma le vaeluagalemu);
  • fofo, fafie laupapa;
  • se samala;
  • solo.

O le galuega e faʻatino i nisi o vaega:

Vaega # 1 - tapenaga o elemene laupapa

Faatasi ai ma se penitala faigofie i luga o laupapa e tusa ai ma le ata, o le tele o elemene uma ua faailogaina: pito i lalo, puipui, taualuga ma le paʻu.

O le taunuuga e tatau ona 7 avanoa

O le pito i lalo e faia i foliga o se sikuea ma se itu o le 13 cm. O le eseesega maualuga i le va o puipui pito i luma ma tua o le 4 cm, o lenei mea e mafai ai e oe ona faia se taualuga o le taualuga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e tuʻuina atu i le pito i luga o puipui puipui. Ina ia faʻapalapala le taualuga, e lua vaega o lapisi eseese e tatau ona saunia: o le vaega muamua i foliga e pei o le faʻatulagaga o le pito i lalo o le fale, o le lona lua o se tafaʻi lapoa tele e fatuina ai se pulou.

O nisi tagata atamamai e talitonu o se filifiliga sili atu ona lelei i le faatulagaga o le fale o se taualuga ua faʻapipiʻi i luma, lea e mafua ona o le pisi pito i luma.

Laasaga # 2 - faʻaalia o faʻamatalaga faʻavae

O le fufulu ese o elemene e tatau ona faia i le faasologa ina ia tutusa uma itu tutusa. Ina ia maua le matagofie i le oloa, o le pito i fafo o laupapa e mafai ona toe teuteuina.

I le faʻaaogaina o se vili poʻo se fagu, ua faia ai se pu mo le taumafanafana o manulele e = 3.8 cm (e mafai ona faateleina i le 5 cm)

O le liʻo lapotopoto i le faitotoa o le fale e sili ona lelei i se sikuea e tasi, talu ai o manu felelei o loo i ai le lapotopoto, ma o le a sili atu ona latou nonofo i totonu o se fale ma se faitotoa lautele. O le nofoaga o le lua 5 cm mai le pito i luga e mafai ai ona e puipuia ia moa mai papa o pusi.

Laasaga # 3 - faʻapotopotoga o manu

O puipui o le itu ma le pito i luma o le fausaga e muamua ona faapipii e faaaoga ai le kelu. A o faʻaputu le kelu, o loʻo faʻapipiʻi vaega i fao po o ni faʻataʻusiʻu. I le lava lava mataupu faavae, o pito i tua ole pito i lalo e fesootai i luma ma puipui. Ma le mea mulimuli, o le pito i tua o le fale falesa o lo o faapipiiina ma pisia. E le tatau ona i ai ni va.

O se taualuga aveese e faigofie ai ona tausia le fale manu, pe a uma ona tatala mai e le manulele le fale, e mafai ona faamamaina ma faʻafefiloi i luga o le vai inu ina ia le tatalaina faʻamavae. E le gata i lea, e faʻamalosi le taualuga, ina ia puipuia ai manulele aʻo le i asiasi atu i lo latou fale ma se pusi, e mafai ona e faʻaaoga faitotoa o le faitotoa poʻo le paʻu.

O faʻamatalaga o le tootoo o loʻo tuʻu faʻatasi. E le aoga le toe faaleleia o le taualuga i le fale lava ia

Vaega # 4 - faʻapipiʻiina o le manulele "fale"

E mafai ona tatuʻi pe manua le fale ole manu ile uaea. Mo le faʻaopoopoga o le puipuiga ma ia faafaigofie le alu ese o moa i luga o le pito i luga o le pito i luga ile pito i fafo, o le fausaga e tatau ona sisi i luma i se mea itiiti.

Pe a tuu se fale manulele i luga o se laau, e sili ona faaaoga se uaea e tautau ai le fausaga, lea, e le pei o fao, o le a le afaina ai le laau. O le puipuiga faaopoopo mo le paʻu o se laau e mafai ona faia i poloka laupapa, lea o le a avea ma ituaiga o ie e afaina ai le uaea.

O le fale e tatau ona "tilotilo" agai i sasaʻe po o sasaʻe sasaʻe. Maualuga maualuga maualuga - mai le 3 i le 5 mita

Faleoloa teuteu Birdhouses

Pe a fuafua pe faapefea ona fausiaina se fale manulele i ou lava lima, ou te manao e le gata o se mamanu o galuega e faigofie mo manulele, ae o se fale manaia o le a avea ma paʻi manaia i le mamanu o le upega tafaʻilagi.

E i ai le manatu sese e le o nofoia e starlings fale e valiina i le vali paʻu oona. Ae e pei ona faaalia i le faatinoga, e lagona e le aiga manulele le mafanafana i totonu o ia fale matagofie.

E mafai foi ona avea ma mea aoga i le auala e fausia ai se fale teuteu mo le togalaau: //diz-cafe.com/dekor/melnica-dlya-sada-svoimi-rukami.html

O fale teuteu i le au teuteu teuteu foliga matagofie. O nisi tagata atamamai latou te fausia ni maota matagofie mo manulele ma faapaologa ma puipui mo manulele.

O le faʻamalosi i luga o le autu o le auala e fausia ai se fale manulele, lea o le a avea ma se mea teuteu matagofie o le fausaga o fale, e mafai ona e ave le faigofie faigofie o le fale e fai ma mamanu faavae, lea e na o mea teuteu muamua e faʻaaogaina ma taʻalo ai i ata lanu.

E mafai e manufelelei ona ola i le "falemautotogi" ua latou saunia mamao mai vave. O le atinaʻeina o fale fou e mafai ona sili atu ile tausaga pe sili atu. Aua le popole ma ia onosaʻi: o au galuega lelei o le a tauia i le taimi.