Laʻau

Liligi atu i le mamanu o le laufanua: o mealilo o le fatuga talafeagai

  • Ituaiga: Lilac
  • Vaitaimi Olaga: Me, Iuni, Iulai, Aokuso, Setema, Oketopa
  • Maualuluga: 20-250cm
  • Lanu: Paʻepaʻe, Lanu samasama, Orange, Red
  • Taua
  • Winters
  • Sun alofa
  • Alofa

O le foliga o le lili e masani-masani, e iloagofie - na o le manatuaina o le tala faasolopito o tupu Falani "fleur de lis". Mai le tautotogo, pe a amata le tuputupu aʻe o le vaitau, ma seia oʻo ina tupu aʻe, o siaki mataga o le lili e ese le teuteuina. I le taimi o le fuga, e le gata o le lili, ae ua salalau foi se manogi manaia. O Lilies e aofia ai fugalaau fugalaau e tele ma lanu eseese: paʻepaʻe, piniki, samasama, mumu ma isi. Faʻaaoga tatau lili i le faʻasologa o le laufanua, e mafai ona e faia ni gaogao fugalaau matagofie, mixborders ma fuga o le rabatka mai le amataga o le taumafanafana e oʻo atu i le faaiuga o Aukuso.

E faalagolago i le ituaiga, o lili e iai se ipu-foliga, chalmovidny, fulufulu foliga, fugalaau poʻo le fugalaau e pei o le logo. O le maualuga o lili e eseese mai i le 0.5 i le 2 mita. E mafai ona totō ituaiga eseese o le laʻau e avea o se tuaoi, ma umi - e pei o lipworms ma tua o le togalaau. O fuʻa e masani lava ona totōina i ni vaega: motu motu ese o ituaiga eseese pe tuʻufaʻatasia ma isi perennials ma annuals.

O le lanu piniki ma le phlox lilac e fausia ai se tala lelei mo lanu piniki ma le paʻepaʻe

Lulu lanu enaena e fai ai se mea faʻataʻitaʻi faʻatasi ma laau totō o loʻo i ai ni laʻau tetele. O se tala manuia mo lanu samasama o le a faia e rhododendrons, euonymus, barberry, mahonia. O le matagofie o lili e sili atu lona malosi i le faʻapipiʻiina faatasi ma ituaiga vao: vine, cypresses, thuja.

Faitau atili e uiga i musika faʻasoa i le tusiga //diz-cafe.com/ozelenenie/xvojnye-velandshaftnom-dizajne.html

O lili lapopoa e foliga mai e pei o se faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma i luga o le pa, o loʻo faʻamatalaina tuaoi o le 'upega tafaʻilagi. I le avea ai ma se togalaau e tasi, o manumalo lies-solitaries e ala i le tuu i le ogatotonu o se mutia i luga o se mauga. E lelei foi le lalaga i le pito i luma o laau, pe afai o le paleni lanumeamata lanumeamata o le a avea ma talaaga mo se fugalaau fugalaau po o se vaega itiiti e faia i le 2-3 lili. O meaola maualalo maualalo e faamamafaina ai auala ma moega fugalaau, ma ituaiga mo le au mixborders ua filifilia ina ia faamemelo ai le fuga o fugalaau fugalaau i le taumafanafana atoa ma le amataga o le tautoulu.

Liligiina o ituaiga eseese, filifilia e tusa ai ma le paolo ma le tele o tumutumu, ia lelei atoatoa le nonofo faatasi i le fugalaau

Lilia ua fefiloi lelei ma peonies ma delphinium, vine ma fern, astilbe ma alissum. O fuʻa e masani ona totoina i pupuni, tuʻuina atu o latou fua ma fetaui lelei ma isi laau i le leo, faʻapea foʻi ma foliga ma ituaiga o laʻau.

Laupapa i rabatki ma luga o tuaoi

Mo le totoina i luga o auala ma le maualalo o tuaoi, o le lily tubular ma lana togalaau o le Garrisi lily e 70-80 cm le maualuga, e susulu mai ia Iulai ma ni paʻepaʻe paʻepaʻe mama.

Isi lanu lanu lanu: //diz-cafe.com/ozelenenie/bordyurnye-cvety.html

Lelei mo le faʻamoemoe lava e tasi, o se lili White Formosa lili 60-90 cm le maualuga ma tumutumu pupuʻu. Ae o le a sili ona lelei le otootoina o auala, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o rabatki ma tuaoi faʻatasi ai ma le fuga o le tunberg e oʻo atu i le 50 cm le maualuga, e ola mai ia Me-Iuni faʻatasi ai ma fugalaau manogi mata.

O isi meaola e mafai ona faʻatulaga lelei le vaega pito i lalo o moega fugalaau ma teuteu mauga tumutumu o se lily droppings 40-60 cm maualuga ma fugalaau lanipopo-lilac fugalaau.

Eseesega mo le nofo toatasi

Talu ai ona o foliga manino o mea e tutupu i lalo o le eleele ma se laau saʻo ma lau lauolaola matagofie i le ata, o le lily e masani ona totoina taitoatasi ma i vaega toalaiti.

Mo se togalaau e tasi o lili i totonu o le togalaau e sili ona talafeagai:

  • Lily e auro. 150 cm. Paʻepaʻe papaʻe, fuga mai ia Iulai-Aukuso.
  • Lily regale. 120 cm. Paʻepaʻe ma le violē, fuga mai ia Iuni-Iulai.
  • Lily candidum. 100 cm. Paʻepaʻe, fugalaau Iulai-Aukuso.
  • Lily tiger. 120 cm. Red-orange, fuga mai Iulai-Aukuso
  • Lulu turban. 150 cm. Pulu, lanu mumu po o le samasama, e fuga mai ia Iuni-Iulai.

Faiga faʻavae o lili fugalaau fugalaau

I totonu o se togalaau lea e afaina ai mea uma, e taua tele le ausia o se tuufaatasiga o lili ma isi laau. Ina ia mafai e le lili ona foliga matagofie i totonu o le togalaau, e tatau ona totoina, ma iloa ma le iloa le auala o le a latou siomia ai e isi fugalaau, faapea foi laau, laau afu ma isi mea teuteu o le mamanu o le laufanua.

O se fugalaau lamolemole, faʻaopoopoina mai vaovao ma vaeluagalaʻau, o le pito sili lea ona lelei o le lalaga mo lili faʻalelei i foliga ma lanu

O ituaiga uma o lili e iai mea teuteu ma mea totino e le masani ai, ia e tatau ona amanaia pe a fatuina ni mea e fausia ai le laufanua - o le maualuga, o le tele ma le paolo o fugalaau, o le taimi ma le umi o le fugalaau, o le nuances o le tausiga.

Filifiliga # 1 - lanu o ituaiga eseese i vaega

I le faʻasologa o le laufanua, o se togalaau fugalaau e faia mai lili o vaega eseese poʻo mai ituaiga eseese o le kulupu e tasi na totōina i le lua poʻo le tolu-tolu e foliga lelei. O ituaiga lili lapopoa eseese e foliga mai e manaia tele. I le pito i luga, o lili lili eseese e fausia ai se fala lapisi - ua filifilia i latou o "Asians" poʻo LA hybrids e fuga i luma o isi ituaiga.

E manaʻomia tele le fugalaau muamua o lili, ona amata ai lea ona fuga mai le ogatotonu ma maualuga pito i luga o le totoina - e faia mai i le ogaoga maualuga poʻo le OT hybrids o lili.

O fugalaau fugalaau laiti o se palanili lanumoana o le a fausia ai le eseesega sili ona manuia i lanu paʻepaʻe ma le piniki

Pe a totoina lili i ituaiga ituaiga, e manaʻomia le vaeluaina o vaega o isi laau totō. Mo le totoina i luma o lili, o laʻau faʻamalosi e faʻamaonia, e matua fetaui lelei lava, e faasolosolo malie ona tuputupu ae i itu ma ufiufi le eleele.

E foliga lelei le auga o conifers: //diz-cafe.com/ozelenenie/dekorativnye-xvojniki.html#i-3

Faʻamasinoga # 2 - lies ma peonies

O fugalaau uma o togalaau, o lili e sili ona lelei faʻatasi ma paina e fuga mai i luma o lili ma maua ai le laʻau o le mea teuteu maualuga - e avea o se laumua mo lili, e tusa lava pe faʻapefea ona totoina talo - i tua poʻo luma o lili.

A o leʻi amataina, o le a sili atu ona aoga le lili paʻu o le liki i le faʻapipiʻiina o le fugalaau: phlox ia Me, talo i Iuni, lili ia Iulai. I tua atu o peonies, o laʻau eseese o Oriental ma Orienpet o lili e foliga fiafia ia Iulai-Aukuso.

Lulu lalac suamalie e faʻaleleia ma le mataʻina le faʻaitiitiga i luga o le ala ona o le eseesega ma le mutia laʻau, emerald ma ario siliva

E le o lelei tele le fesoʻotaʻi o lili ma fuālaʻau, o ona laʻau e vave faʻagogo pe a uma ona fuga ma e leiloa a latou mea teuteu - i le taimi nei e le manaʻomia ni vaiinu, aʻo lies e manaʻomia.

I le taimi lava e tasi, o le faʻaleleia o irises e sili atu ona faigofie. Faitau atili e uiga i le tausia oi latou: //diz-cafe.com/rastenija/posadka-vyrashhivanie-i-uxod-za-irisami.html

Filifili # 3 - Lilies ma Roses

O fualaau ma rosa e le sili atu ona tuʻufaʻatasia i fugalaau - e lelei i le faʻaputuina o fanua. Ae peitai, afai e iai le manao e totoina le masiofo ma le masiofo o le faatoaga, e fautuaina e tuu lili lapopoa i fugalaau lanumoana i tua atu o le malamalama o le felelei o rosa. O Roses foi e foliga lelei i lili o le lanu tutusa.

O laumei monopona e maualalo le tuputupu ae e fausia ai se aulelei matagofie ma foliga tutusa o le eleele poʻo le aʻeina o rosa

A tupu aʻe se rosa i se togalaau e tasi, ua uma ona fai ma sui o se lanu matagofie, o le mea lea, i autafa o le vao lanu piniki, ua totoina lili i ni vaega laiti o le 3-5 kopi, a leai o le a leiloloa i latou.

Filifiliga # 4 - lili ma phloxes

E le o ituaiga uma o phloxes e ogatasi ma lili - o le lanu viole ma le violē o le panloled phlox i le faʻatasi ma le lili o le a foliga ese foi. Ae o ituaiga o fetolofi eseese o le phlox o se lalac hue lanumoana po o le liu toto, e totogo i le amataga o le tautotogo, o le a avea ma se tala lelei mo le ola o le lanu o le lili. I le taumafanafana, o lanu lanu paʻu o le phlox o le a fausia ai se ituaiga o tuaoi i le pito i luma o le totōina mai lili, ma i le taumalulu o le a avea ai i latou o se mulching layer.

Phlox o se fugalaau e togitogi e uiga i eleele ma isi tulaga. Iloilo le faʻamatalaga e uiga ia te ia aʻo le i faia se faaiuga e uiga i le tulaʻi mai i luga o se mea lily: //diz-cafe.com/rastenija/floksy-posadka-i-uxod.html

Filifili # 5 - lalaga i paʻepaʻe paʻepaʻe

I le pito i luma o le totōina mai lili, o laau Iberis e 10-15 cm le maualuga foliga maaleale, e fuga mai i foliga paʻepaʻe o le kiona-papaʻe ma le gaogao lanu lanumeamata i le tausaga atoa, e tautua i le taumalulu e pei o le lies.

O le isi filifiliga sili mo le totoina i luma o lili o le alissum, lea e faasolosolo malie ma avea ma se lanu meamata lanu meamata, e lalagaina i fugalaau paʻepaʻe papaʻe.

Laʻau teuteu ma lili

I totonu o togalaau laʻau tetele, o loʻo tuʻuina ai le vao faatasi ai ma laau teuteu ma laau tetele, lau lanu ma le lilivaina ua totoina i laulaau lanu meamata ma auala. O ituaiga launiu mo le totoina o le mutia ua filifilia ina ia mafai ai ona latou vavalalata i tua o le mutia ona o le lanu susulu - e mafai ona avea ma lili Asia-hybrids o lanumoana mumu po o le lanumumu.

E maua se faʻamaoni faʻamaonia, e faʻamaonia ai le lanu paʻepaʻe poʻo soʻo se isi lili lanu-lanu ma faʻavavau ma conifers

Mo tuaoi, e mafai ona e faʻaogaina laʻititi ituaiga o lanu. O se manaia manaia o loo faia e lili ma laau vao e ola ai, mo se faataitaiga, vine. E totoina i luma ma luga o itu o conifers o laʻau, ma afai e te faʻaogaina meaʻai maualuluga, ona i tua o le vao.

E totoina foi laʻau i tafatafa o le vaovao - vavao faʻamalosi ma laʻau teuteu ma uumi uumi. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i lenei laau: //diz-cafe.com/ozelenenie/geyhera.html

O fugalaau manaia ma lili: 7 fuafuaga

A. Soft cuff (Alchemilla mollis) 2 pcs. B. Heichera (Heuchera "Champagne Bubbles") 1 pc. C. Lily (Lilium) 3 pcs. D. Scabiosis (Scabiosa "Butterfly Blue") 1 pc. E. Siberian Iris (Iris sibirica) 3 pcs. F. Japanese Spirea (Spiraea japonica "Goldmound") 1 pc. G. Iris (3) H. Barberry Thunberg (Berberis thunbergii) 1 pc. I. Armeria seaside (Armeria maritima) 3 pcs. J. Kamchatka sedum (Sedum kamtschaticum) 9 pcs.

1. Delphinium tall blue blue (Delphinium). 2. Buzulnik gear (Ligularia dentata). 3. Anchusa azurea (Anchusa azurea) "Lotu Faʻapitoa Loddon". 4. Orchard (Echinops ritro). 5. Lily "Enisinia". 6. Phlox "Citrus" 7. Yarrow (Achillea) "Terracotta". 8. Palanikisi Crimson (Ceum coccineum) "Werner Arends". 9. Fernal fern large-flowered (Delphinium grandiflorum) "Blauer Zwerg". 10. Cinquefoil Tonga (Potentilla tonguei). 11. Veronica broadleaf (Veronica teucrium) "Kapitaen".

1. Chubushnik (Philadelphus). 2 Phlox paniculata (Phlox paniculata). 3. Pepa pipi (Paeonia x hybr.). 4. Lilia lili (Lilium tigrinum). 5. Mekisiko Ageratum (Ageratum houstonianum). 6. Tagavai faʻaaoga (Lobularia maritima). 7. Tulu Turki (Dianthus barbatus).

O lili lapopoa e tolu o le tasi ituaiga o meaola o le a fesoasoani lelei i le mamanu o le pa o le togalaau

O fufulu piniki mumu e faʻatasi ma se delphinium ma irises o le a faʻafesoʻotaʻia ma le mautinoa le mamanu o se nofoaga malolo i le togalaau

O lili lamolemole moli o le a avea ma se faamamafa faʻapitoa i luga o se moega fugalaau faʻatasi ma conifers ma ni mea faʻapitoa

O lili lanumoana o le a avea ma nofoaga sili ona taua o se togalaau fugalaau e fausia mai ituaiga eseese o rosa

O ituaiga silisili ma ituaiga o lili

Ina ia fetaui lelei lili i le mamanu o le fanua, e tatau ona e filifili pe o se fatuga tasi po o se vaega - e faavae i luga o le manatu, filifili ituaiga lili eseese: sili ona lelei, maualuga o tumutumu ma lanu.

E tele ituaiga o lili, faʻavaeina:

Luga o lili. O le maualuga 80-100 cm, fugalaau e tusa ma le 15 cm. Fuga i totonu o Iuni, taumalulu i le lauʻeleʻele, tausiga le lelei. O ituaiga o Asia ei ai le tele o lanu eseese, e eseese i le maualuga ma le tele o puaʻa - o nei lili e maua ai le avanoa mo mafaufauga pe a fatuina se ata o le togalaau.

  • Reds: Sulfarino, Red Sensation, Black Out, Black Jack, Hiawatha, Twins Twins, Landini, Linda, Matrix, Olina.
  • Paʻepaʻe: Navonna, Costa, Dreams Annamari, Faʻasologa.
  • Yellow: Top Line, Fata Morgana, Spider Black, Vali San, Vento, Golden Stone, Cru Cru, Graffiti.
  • Pink: Lollipop, Iowa Rose, Arosa Jewel, Vali Nappa, Vermeer, Delilah, Chianti.
  • Lapoʻa: Faʻaipoipo Faalua, Maea o le Po, Nattys Pride, Purple Ey, Purple Life, Push off.
  • Orange: Apricot Pixel, Bullfight, Loreta, Art Orange, Orange Electric, Pearl Justin.

Tubular (umi-flowered) hybrids o lili. O fugalaau fugalaau e taumalulu i lalo o le malutaga lelei, faatasi ai ma pupuʻu laiti ma se manogi manogi: lanu samasama (Deliana), lanu violē (Devine, Miyabi, Tsirano), lanu papaʻe (White Elegance, Peleni, Lamelei Fafine). O lenei aganuʻu lanu e masani lava ona maua ai le lanumumu, e seasea ona tupu i luga o le eleele.

Apu vai o le pulupulu (longiflorum) ma lilies Asia (LA hybrids). O le maualuga o le malosi malosi o loʻo i ai le laʻau matagofie e 1-1.3 m. O le maualuga o le fugalaau fugalaau i luga e tusa ma le 25 cm. E fuga mai ia Iulai, taumalulu-lelei le malulu o ituaiga, faʻasaʻo i faʻamaʻi. LA-toto o lili e lelei atoatoa mo le ola i le eleele avanoa, o le a latou ausia lelei le mamanu o le togalaau ma o latou laumei.

  • Reds: Fangio, Red Planets, Keoleo, Alofa Muamua, Royal Grace, Tomar.
  • White: Litovin, Oakland, Ice Crystal, Bright Diamond, Donatello, Ercolano.
  • Yellow: Royal Fantasy, Freya, Buzzeto, Yellow Kokot, Prominent, Royal Fantasy.
  • Pink: Cavalese, Turandot, Faʻailoga, Beyonce, Indian Summerset, Cavalese, Little Fetis, Moselle, Nora, Rodeo.
  • Purple: Noranda, Sabatini, Samur, Cecil.
  • Oranges: Best Sale, Eremo, Indian Diamond, Kentucky, Supers Crossing, Orange Cocot, Fiamma.

Oriental (Eastern hybrids). O le tele o fugalaau fugalaau e tusa ma le 25 cm. E fuga mai ia Aokuso, ae le o le taumalulu (e sili le lelei ona eli ai pulu ma teu i le fogafale lalo). O lalaga o Oriental e sili ona mataʻina ma manaʻomia i totonu o faifaatoaga, ae o ituaiga fou o OT hybrids, lea e eseese i le vave amataina, amata ona faia ni tauvaga i le fausaga o le laufanua.

  • Reds: Distant Drum, Montezuma, Magic Star, Pico, Stargeyser, Sumatra, Tigerwoods.
  • White: Lady Innocent, Rialto, Casablanca, San Glove, Triumph, Muskadet, Annika, Vaega Lua, Faasologa, Marco Polo.
  • Yellow: Royal Fantasy, Freya, Anais Anais, Brekdans.
  • Pink: Isabella, Bernini, Josephine, Acapulco, Bergamo, Belonica, Faalua Faaluaina.
  • Lulu: Dizzy, Malosiaga Mana, Starfighter, Entnrteiner.

Vailaʻau o Vaʻa Asia ma Asiasi (OA Hybrids). O le umi o fugalaau e taʻi i luga e 18-20 cm. E toʻaitiiti ituaiga i lenei vaega fou o hybrids: yellow (Yellow Power, Kaveri, Nanjing, Sani Crown), pink-red (Kokopa, Red Power, Crown Crown, Elegant Crown).

O vaivali o lili ma le ituaiga o lili (OT hybrids or Orienpet). O le maualuga o le vao e 1.5 m. O le tele o fragrant buds ma le diamita e oo atu i le 30 cm e faasino i itu ma luga. Faigofie ile tausiga, taumalulu e aunoa ma ni faafitauli.

  • Reds: Mussashi, Red Hart, Satisfaction, Sophie.
  • White: Boogie Woogie, Jura, Moon Moon, Coconut, Mr. Cass, Ovation.
  • Yellow: Gold Class, Halloween, Katina, Lesotho, Pontiac, Solange, Fifi Fifi.
  • Pink: Bowmore, Baywatch, Gluwein, Judy Foulis, Donato, Myth.
  • Purple: Dalian, Judith Saffinha, Style Soifua, Miss Fairy.
  • Oranges: Morini, Orange Space, Saltarello.

Vavalo o pulumu ma Orleans lilies. O ituaiga ituaiga lili eseese e sili ona taua, e puipuia i fungal ma viral diseases, ae manaʻomia le malutaga mo le taumalulu.

  • Whites: Faʻaalia White, Lady Alice, Regale, Regale Album.
  • Yellow: Apple Yellow, Golden Splendor.
  • Laitiiti Pink: Talosagaina o le Pink.
  • Lapoʻa: Maea Mama.
  • Oranges: Applying Orange, Queen Queen.

Martagon hybrids. Fugalaau lanu vavalalata laʻau ma laʻau o loʻo i totonu o selu. O le tumau-tumau, malulu, faʻamaʻi faʻamaʻi.

  • Reds: Claude Shride.
  • White: Martagon Album, Chameleon.
  • Lanu: Talafatai o le Taeao.
  • Pink: Rashshian Morning, Hydebird.
  • Purple: Martagon Perple, Maroon King.

Se vaega atoa fou o lili LO hybrids (Oriental faaopoopo Longiflorum) ma fugalaau e pei o le lanu: piniki (Bellsong, Dolcetto, Pink Neven, Prince Promis), paepae (Global Beauty, Illusive, White Triumph).

O le isi vaega fou o lili, na maua mai e ala i le sopoia e tolu, - LOO faʻapipiʻima le fugalaau-o le lauulu e tusa ma le 40 cm: paʻepaʻe (Bright Diamond, Eagle, Nuance Polar, White Triumph), piniki (Dreamweaver, Pink Diamond, Pink Panther, Forlana, Faith).

I totonu o le lotoifale fale, e fautuaina e le au fai togalaau le lili vine o ituaiga nei: Regale, Crystal Star, Merostar, Narbona, Grand Gru. Ae faʻapipiʻi ai le paʻi paʻu i le mamanu o le laufanua, faʻaaogaina ituaiga o lili: mumu (Lady African, Black Beauty, Scarlet Delight), lanu moana (Gold Bend, Virginiele, Specum Album), lanu piniki (Lankon, Specum Rubrum, lilia lily), moli (Lily Lily, Henry lily, leopard lily), samasama (lili Kanata, lili lily, Leichtlin lili, le lily a Hanson).

O le tulaʻi mai o ituaiga fou ma faʻauʻuina i se paolo malulu matagofie ma mea matagofie teuteu e mafai ai e lili ona maua se tulaga malosi i le faʻafanua o le togalaau, teuteu ma foliga vaaia o moega mo togalaau, pupuni, tuaoi.