Laʻau

Faataʻitaʻiga o le faʻaaogaina ma tekinolosi mo le tuʻuina o taʻale paʻu

E le o tagata uma e iloa le i ai o pusa paʻu, ae i Europa ua leva ona tatau ona lauiloa lenei mea. O le pusa lapisi o se oloa o le gaosiga o paʻu tuai, o se taunuuga, o le tele o lapisi otaota o loʻo faʻaaogaina ma o se mea aoga e maua mai, ona o loʻo faʻaaogaina le paʻu faʻapitoa ma le maualuga o syntasized rubber mo le gaosia o pusa. O le tuʻuina o se pusa paʻu e le mafua ai ni faʻafitauli, ae e tele mea lelei mo lenei mea.

Aisea ua sili atu ai lenei fesootaiga nai lo isi?

O lapisi mumu lapisi o loʻo i ai le tele o lanu, o loʻo maua i le tele o ituaiga lanu, ma o mea aoga faʻaaoga o paʻu paʻu e iloagofie mai maʻa maʻa.

O le pusa paʻu e leai se paʻepaʻe, e iloa e tagata uma pe mafai faapefea e paʻu paʻu mataʻutia ona i luga o tulaga malulu. Mai le vevela vevela, o lenei mea o le a le mafai ona taʻe, ao faagasolo le felauaiga ma faʻapipiʻi o le a tumau atoatoa. I le faʻatonuina o se paʻu paʻu, e le mafai ona e fefe neʻi paʻu i luga o le auala.

O lapisi lapalapa e foliga lelei tele, ae o se tasi o ona tulaga sili ona lelei, o lona pito le lelei. O lenei mea e matuā faʻaitiitia ai le lamatiaga o manua ma e faapitoa le talafeagai i malae taʻavale.

I fafo atu, o ia taʻaleʻale e masani ona faʻaaogaina i nofoaga taʻaloga ona o le lelei o le taofiofi o le pito i luga i seevae taʻaloga - i totonu o taʻaloga taʻavale, i fale puipui, taʻavale, o mea lelei tele ia mo taʻaloga.

O vai vai o vaituloto e masani ona siomia i luga o paʻu paʻu - e faʻafefe lelei ai le vaʻaiga, ma faʻaitiitia ai le lamatia o le paʻu i ai.

Afai ei ai lau vaitaele ile fale o lou fale poo totonu o se fale tumaoti, o le pusa paʻu o le a avea ma mea sili ona lelei mo le faʻamutaina o le vasa e lata ane-o susu susu ile luga e le paʻu, ma e faʻafefe lelei ai le susu

O lenei mea e mafai ona avea ma filifiliga lelei mo le fatuina o auala i le togalaau. E mafai ona e filifilia paʻu paʻu mo togalaau togalaau matagofie, lanu lanu. Faʻasoa lelei, o le a le mafai e le timu ona tafieseina se tui, ma o le a le tupu aʻe vao vao.

O le pusa lapisi o se tasi lea o mea aupito sili ona taua, saogalemu ma aoga e faʻaaogaina mo toetoe lava o se sone. Afai e te filifilia lenei mea mo auala o togalaau, o le ae talitonu i lenei mea - e leai se tausiga faʻapitoa e manaʻomia mo i latou, e le mafai ona suia ia tafola, e le manaʻomia ona valiina. Ina ia aveese le pefu ma nai otaota laiti mai le ala, ia lava le fufuluina i se alia mai le pulupulu.

E faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei taʻale paʻu?

E lua ala taua e taatia ai lenei ituaiga tui: luga o le eleele ma luga o se faavae mautu.

Filifili # 1 - faʻapipiʻi i le palapala

O lenei metotia e sili atu ona talafeagai mo le togalaau. Mo le faʻapipiʻiina o le eleele, ua faʻaaogaina taʻaleni o le mafiafia tele, o meafaitino ma le mafiafia o le 30, 40, 50, 80 mm e talafeagai. I lenei tulaga, o le tui ua faataatia i luga o le faavae, lea e tatau muamua ona saunia.

O le polokalame o le lafoina i luga ole paʻu palapala i luga o le eleele e maua ai se ata vaaia o le faasologa o galuega

Muamua e tatau ona e aveese le pito i luga o le palapala, fufulu mama, vao mama. O se vaega o maa paʻu (80-100 mm mafiafia) o loʻo tuʻuina atu i luga o le eleele faʻasaina. O se vaega o le faʻafefiloi oneone e sasaa i le palapala palapala (ratio 1/3). O le pito i luga o le faavae o le a avea ma faavae mo le totoina.

Pe a faʻapipiʻi i le eleele, e manaʻomia le faʻavaeina o se mea, o le a maua ai le malosi i le fausaga, ma o le auala faʻatasi ma le paʻu e sili atu lona matagofie.

O le tuaoi o le a sili atu le umi o le ala, ma o ona foliga vaaia o le a na o le manumalo, aemaise lava pe afai e faʻaoga tutusa lanu o lanu mo le ala ma mo le tuaoi

O le tafe pe a le faʻapipiʻi le eleele e le manaʻomia ona fai, ona o le tafe o le susu o le a tupu mai lava. Pe a faʻapipiʻi se kulimi sima, e tatau ona e filifilia se tile e fesootaʻi ma le tasi ma le isi e faʻaaoga ai vao, e masani ona aofia ai.

O togavao e faʻaaogaina mo le tuʻufaʻatasia malosi o tile, latou te le faatagaina i latou e alu i le taimi o le faʻatulagaga ma mulimuli ane i luga o le taʻaloga o le ala.

O se togalaau togafiti e faia i paʻu lamolemole manaia e lua lanu, e faataatia i luga o le eleele, foliga foliga matagofie, ao maeʻa le taotoga, o le a malosi le fausaga, aua o le faʻafefiloi o sima ma le oneone o le a malosi pe a faʻaalia i le susu

Filifili # 2 - faʻapipiʻi i luga o se faavae mautu

O le tuʻuina o taʻapala paʻu i luga o se faavae mausali e faia i le faʻaaogaina o taʻale paʻu mo auala o le mafiafia sili atu - 20 mm. E mafai ona faataatia le ala i luga o se laupapa laupapa, sima mafolafola poʻo le faʻavali. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia tilotilo i se malae taalo, e faia ai se auala i luga o se laupapa laupapa.

E tatau ona lamolemole le faʻafefeteina, e aunoa ma se faʻaogaina. O le maualuga e tatau ona muamua. Faʻafefiloi i le tutusa o le polyurethane e faʻapipiʻi ma gaosi ma togafitia le pito i lalo i lenei mea faʻanatura fale.

O le sikuea sikuea i lalo o le base atonu e le lelei. Afai ei ai ni taʻaloga, faʻavaivai i luga o le fogaeleele, laiti peʻe - e le afaina. E faʻaaogaina foʻi se faʻamatalaga mo le gaioiga. E tusa ai ma lenei tekonolosi o le faʻapipiʻiina o taʻapala, e tatau ona e faia ni tamai alavai mo le faʻafefe o vai (pe tusa ma le 2%). O mea e tatau ona mama ma mama. A maeʻa ona e amataina le eleele, e tatau ona e faapipii le taʻale i le faʻaaogaina o le polyurethane.

Faʻaaogā le kelu i le pito i lalo ma se penini, e mafai foi ona e faʻaogaina se vaʻa, faʻapipiʻi le pipi i luga, faʻamautinoa le pito sili ona talafeagai i le faʻavae ma i fale o loʻo i tafatafa ane. A maeʻa le kelu, o le a saunia le auala mo le faʻaaogaina.

Faataʻitaʻiga o paʻu paʻu o ituaiga eseese ma lanu. Filifili se filifiliga e fesootai e faʻaaoga lima, e sili atu ona aoga. O loʻo faʻaauau pea ona faʻatau atu le pipi lapisi ma le mosaic le fesoʻotaʻiga, ae o loʻo tuʻuina atu ma le itiiti, aua o lenei metotia o le faapipiiina na le aoga tele

O le toe faʻafouina o se ituaiga faʻapitoa faʻapitoa mo le vave faia o ni auala. O taʻaloga e talafeagai lelei i le nofoaga tonu, faʻapipiʻi i se auala faapitoa. O le sooga e lanu i le lanu ma o foliga vaaia o le auala e faʻamalosia

O lenei ua i ai sou manatu pe faʻapefea ona taoto ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei le paʻu paʻu. Faatasi ai ma isi mea, o lenei mea o loʻo i ai mea lelei lelei ma mea faʻapitoa, ma mo le togalaau o uiga lelei ia - o le leai o se pisa tele ma le faigofie o le gaioiga.