Aseta

Faʻafefea ma pe faapefea ona vaʻaia le pito i lalo o le fale i fafo

I le faagasologa o le fausiaina o se fale, e taua le tausia o le faʻamalositino e le gata i puipui ma taualuga, ae o le faavae foi, ina ia maua ai le mafanafana ma le taugofie ile fale i le lumanaʻi i le taimi o le mafanafana. O aso nei o le a tatou vaʻai auʻiliʻili i le gaioiga o gaioiga mo le vavalalataina o le fale i lalo o se fale i fafo atu, ma ia iloa ai poo le a le faʻamautu e sili atu ona talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

Filifiliga mea

Aʻo leʻi amataina le gaioiga o le faʻamafanafanaina o le pito i lalo o le eleele, e tatau ona filifili le mea talafeagai. E tele le faʻamalosi, ae o le sili ona lauiloa o le polystyrene, o le asu ma le pua. Mafaufau i le auala e ese ai ma o le fea e sili atu.

E te iloa? Na faia Penoplex i Amerika i le 1941, ae na amata ona faʻaaogaina e avea ma faʻamafanafana i le faaiuga o le 90s.

Polystyrene

O lenei faʻamatalaga o se faʻaleleia o le vevela o aso nei. E taua foi o le filo filo po o le filo fila. E tele ituaiga o polystyrene - e faʻafefeteina ma fefete. I le va o latou lava, e eseese i latou i le gaosiga o tekinolosi ma le lelei.

O tagata faapitoa i le kamupanī faufale e masani ona faʻaaogaina polystyrene e faʻasalaina. E sili atu le tau nai lo le foamed, ae e tele mea lelei:

  • low coefficient transfer coefficient;
  • malosi;
  • siosiomaga lelei;
  • tetee i le susu;
  • le tumau
O le polystyrene ua faʻalauteleina e faʻaogaina mo le faʻaoʻoina o le fogaeleele, ae i lenei tulaga o le sima e leai se vai i le mastic manogi.
O le a aoga mo oe le faitau e uiga i auala e fai ai se gaʻo ma le manatard roof, faʻapea foi le auala e fau ai le taualuga ma le ondulin ma le uamea.

O le lelei o le polystyrene, pe a faatusatusa i isi ituaiga o iniseti, o:

  • tau maualalo;
  • tulaga faapitoa e le o galu ma e le faatagaina ai le susu, lea e teu ai le faamaoni o papatusi i le maualalo o le vevela;
  • soifua umi umi;
  • faasaoina o meatotino afi-insulating meatotino i le taimi atoa o le faagaoioiga;
  • "le mafaia" mo meaola;
  • faigofie o le faʻapipiʻiina o mamanu faʻaola.
O mea le lelei o le polystyrene e aofia ai:
  • le gafatia e faʻasaʻo ai mea matautia matautia i le tulaga o le afi;
  • vavalalata, e mafua ai ona mafai ona atiaʻe e le gaogao ma le galo, fausaga faataumaoi ma afaina ai le siosiomaga i totonu.
E te iloa? O Polyfoam na faia e le fomaʻi o German Simon Edward i le 1839. Ae na faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i luga o se alamanuia, na amata i le ogatotonu o le XX senituri.

Penoplex

Penoplex - o se faʻasiga fou faifai pea lea e matua aoga lava i tulaga o le vevela o le vevela. Mo le gaosia o le mamafa o le penoplex ma le vevela o loʻo faʻaaogaina, lea e aʻafia ai granula o le meafaitino, e faʻafefeteina ma tumu i le ea. O le mea e maua ai o loʻo faʻamatalaina i se fausaga vaʻaiga lelei, lea e tutusa uma lava siva vavalalata, lea e mafai ai e oe ona taofi le vevela lelei.

O le lelei o Penoplex e aofia ai:

  • soifua umi umi;
  • maualalo le faʻamalosia o le vevela;
  • itiiti le susulu o le susu;
  • malosi faʻamalosi;
  • faigofie ma faigofie ile faagasologa ma le faʻapipiʻiina;
  • siosiomaga lelei;
  • maualalo le gaioiolosi gaoioiga;
  • maualuga le biostability, o lona uiga o le tetee i le pala ma le faʻaleagaina o mea.
Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e faia ai se pa o le gabions, piliki, pa o le pa, paʻu uʻamea ma se pa laupapa laupapa.

E ui lava i le tele o tulaga lelei o Penoplex, e iai se tasi o mea e sili ona matuia - o le gafatia e faʻafefete ma faʻafefe pe afai e le o mulimulitaʻia le vevela fautuaina.

Foam plastic

Polyfoam o se mea faʻapitoa faʻamalolo, o paluga e 98% le ea. O le Polyfoam o loʻo faʻaalia i le lelei o le faʻamautuina o meaola, o lea, sa masani ona faʻaaogaina muamua mo le faʻaogaina o fale.

O le lelei o le faʻaaogaina o pulu mo le faʻamalosi e aofia ai:

  • taugofie tau meafaitino;
  • umiʻaga;
  • maualalo le faʻamalosia o le vevela;
  • faigofie i le faagasologa ma le faʻapipiʻi;
  • televave galuega.

O le le lelei o le pulufana e aofia ai:

  • vaivai;
  • le manaʻomia mo faʻalelei atili;
  • malosi e gauai ai le susu;
  • faʻasalaga o mea vevela i le taimi o le faʻamaʻi;
  • mea e tatau ona faʻaalu i le vaitau o matagi malulu ma le ono mafai ona faʻaleaga mai le susulu o le la ile mea.

Lisiina o le pito i lalo o le nofoaga

Aʻo lei oʻo i le faʻafefeteina o le faavae o le faavae, e tatau ona eli le faavae ile eleele. Mo lenei mea, o loʻo eliina se vanu faataamilo i le nofoaga. O le lautele pito i luga o le uamea e tatau ona le itiiti ifo i le 1 mita.

Afai o loʻo fausia se fale fou, e faigofie le faʻatinoina, talu ai e leai se mea e tatau ona eli i totonu o le faavae - o lona faʻamalama e faia i le maeʻa ai ona fausiaina.

Faʻavae sauniuni

O lena vaega o le faavae, lea sa i lalo o le eleele, faapea foi ma le vaega na i luga atu o le palapala, ua faamamaina palapala ma fasi eletise. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se moli poʻo se faʻasili maualuga. Afai e leai sau ituaiga masini, e mafai ona e faʻaaogaina se pulumu masani ma savali i luga o le fogaeleele atoa, faʻamamaina ma le faʻaeteete le faʻavae.

E taua! Pe a faʻaaogā le vai e faʻamamā ai le faavae, e tatau ona faʻagogo le eleele, ia fai lenei mea, faʻagata le faigaluega mo ni nai aso.

Faia o alavai

Afai ei ai se tulaga lamatia o le laloʻi lalo o le faavae ma le eleele e latalata i le eleele, e tatau ona faʻamago. Mo lenei mea, o le pito i lalo o le auvai ua ufitia i le oneone, ma o loʻo faʻatutuina i luga luga o le pito i luga o luga o luga o luga, ma o loʻo faʻamanuia ai se laulau o iliili.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i auala e faapipii ai ituaiga eseese o pepa faisua, pe faapefea ona vavaeina le faamalama o le faamalama mo le taumalulu, pe faapefea ona aveese le paepae mai le taualuga ma le paʻu paʻepaʻe mai puipui, auala e tuu ai se moli, o le puipui, ma le auala e faapipii ai mata i faamalama, .

I luga o le iliili ua tuʻu ai se paipa paipa, o lona pito e tatau ona taʻitaʻia i le tagata e aoina. O loʻo afifiina le paipa i le lapisi lapisi ma ufiufi i le faʻafefiloi o le oneone ma le iliili.

Faʻapipiʻi paʻu o loʻo faʻapipiʻiina i lalo

O puipui mago o le fogalalo lalo ifo o loʻo ufiufi i luga o le pito i lalo. O lenei meafaigaluega o le a mafai ai ona faʻatumu uma vavave ma pores o loʻo i luga o le fogaeleele, ma tuʻuina atu ai le lelei o le faʻafeiloaʻiga o le le faʻamamaina i le faavae.

Faʻapipiʻi le faʻapipiʻiina o le susu

E manaʻomia se laulau vai e puipuia ai le susu mai le ulu i totonu ole sima. E mafai ona faʻaaogaina le Polyurea e avea o se mea e le faʻamamaina - e faʻaaogaina i se foliga vai, e mafua ai ona faʻalanuina se membrane matala ma le umi.

I le leai o ni metotia faʻapitoa i luga o le membrane, o le puipuia o le vai e tumau i le silia ma le 30 tausaga. Afai ua faaleagaina le ata, o lenei nofoaga e togafitia i sina aofaiga ole polymer - pe a uma ona le afaina ai le tulaga o le palapala.

O le tele foi o taimi e faʻaaogaina ai le paʻu vai e pei o se mea e leai se vai - o lona uiga o se olaga e pupuu tele nai lo polyurea, ae o le tau e itiiti lava. O lea ituaiga meafaigaluega e mafai ona faʻatau i le maeʻa. Mo le faʻaaogaina, e faʻafefiloi ma faʻaogaina i luga ma se vaʻa.

Vitio: vai e leai se vai

I le avea ai o se isi mea e faʻaaogaina ai le vai, e faʻaaogaina ai mea e faʻaaogaina ai le numera; e faʻapipiʻiina i le afi, faʻamafanafana le mea i le 50 ° C, ma faʻaaoga i le faavae. E tatau ona faʻapipiʻi mea taua i le itu mai le pito i lalo.

O loʻo i ai foi mea (faʻataʻitaʻiga, "TECHNONICOL") e le manaʻomia le faʻaogaina o le maualuga o le vevela. A maeʻa ona faʻaaogaina le pito o le bitumen i luga ma aveese le ata tifaga, o le faʻaaogaina o meafaitino e oomiina i luga ma pipii i ai. O le pito i luga o le faʻavaʻa ua faʻamau i se nofoa faʻapitoa.

Faʻapipiʻi pepa o le faʻamafanafana

Aʻo leʻi amataina le mafanafana o le faavae, e tatau ona maka ma le fesoasoani o le maualuga le laina pito i lalo o le a faapipiʻi ai papatusi. E taua le tuʻuina o mea e faʻasusu ai mai le tulimanu o le faavae.

Ina ia aloese mai le fausiaina o uumi umi, e mafai ona e faia ni pepa faapipii i se siaki siaki. I le taimi muamua, o le faʻamafola e tuʻuina i luga o le vaega pito i lalo o le faavae, ona tuʻuina lea i luga luga o le pito i luga. Mo le faʻaaogaina o se kulupu faʻapitoa, lea e faʻaaoga i le pito ma i le ogatotonu o le pepa. A maeʻa ona faʻaaogaina le faapipii, e tatau ona e faʻatali se minute ma faʻaauau le faapipiiina o pepa ile faavae.

E taua! E le tatau ona i ai ni uiga o le solvent organic i le faapipii, lea e mafai ona i ai se aafiaga faataumaoia i le faʻava.

Ina ia faia lenei mea, o le a latou oomiina i luga ma faʻapipiʻi mo ni nai sekone. O le fufuluina o le kelu e faasolosolo malie lava, o lea afai e te maua ni mea sese po o le le faʻaaogaina o le faʻamafanafana, e mafai ona e faʻaogaina i le na o le fuliina o laupepa i le tulaga manaomia.

Afai e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o se isi vaega o le faʻamafanafanaga, tuʻu i totonu o se siaki siaki ina ia mafai e le pito i luga ona ufiufi le uʻamea o le vaega maualalo - o le a fesoasoani i se mafanafana lelei. O le faapipiiina o le pito i luga e le eseese i le tekonolosi mai le faapipiiina o le pito i lalo o le tui.

Dowel

O lena vaega o le faavae, lea o le a lalo ifo i lalo o le eleele, e le manaomia ai le faaopoopoina o le faʻamau - pe a maeʻa le galuega faʻapipiʻi, ua ufitia ile eleele. O le vaega o le a le paʻu e tatau ona faʻapipiʻiina i ni faʻavae faapitoa. O loʻo faʻamalamalamaina e se paʻu paʻu paʻu lamolemole, ona o le faʻamalosi o le faʻamalosi i le puipui. Ina ia faapipii i lalo mea o loʻo i totonu o le faʻavave, o le auala e puʻeina ai ni pu i se auala latou te ulu ai i le sima i le 4 cm, a maeʻa ona latou paʻu i lalo.

E taua! Le tele o le tau e filifilia e tusa ai ma le mafiafia ma le numera o laulau o le faʻamafanafana.

Vaefaʻailoga

A maeʻaeʻa le faʻaogaina o le faʻamaunuʻu, e tatau ona togafiti faʻamau mo le lelei atili o le faʻamalama. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga se mea faʻafefiloi poʻo se faʻafefete masani.

O le faagasologa o le faamauga e faigofie lava ma e aofia ai le gaosia o auala filifilia o vaega o le faʻamau. Afai e faʻaaogaina se mea e faʻafefeteina, latou te faʻatumu avanoa e faʻafefe ai. A faʻaaogaina le puafiti, pe a maeʻa maeʻa, ona faʻafefeteina uma lea o mea sese.

Trenching

A uma ona faʻamauina gaʻo, e mafai ona e amata toe faʻafoʻi le vaʻa. Mo le mafuaʻaga lenei, faʻaaogaina le oneone mago, lea e sasaa ai le pito i lalo o le fagu. A maeʻa lena mea, e faʻafefiloi iliili ma le oneone i luga o le oneone. O le faʻaaogaina o le kalaupapa o le a avea ma faavae lelei mo le faʻamafanafanaina o le palapala palapala.

Aoao atili e uiga i le ala e faʻapipiʻi ai vaega o faitotoa, pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le faitotoa, pe faapefea ona fai se pupuni laupapa ma se faitotoa, pe faapefea ona fausiaina puipui ma le laupapa, pe faapefea ona faia auala mai laupapa uamea ma sima, auala e fausia ai le vai, taele ma le faletalimalo i le fale.

Plastering

O le puipuia o le faʻamalo mai le vailaʻau faʻaleagaina o le susu, lea e masani ona i ai i le eleele, faʻamalosia faʻamalosi faisuala e faʻapipiʻi i luga o puipui ma faʻapipiʻiina i se mea lanu moli mo fofo mo le faʻamamaina o le vai.

Vitio: faʻavae lalo ifo (basement) ma o latou lava lima

Faʻailoga i lalo o le nofoaga tauaso

Ina ia faia le faiga, e tatau ona fuafua le lautele o le vaega tauaso. E mafai ona maua mai le 70 cm i le 2 m ma e faʻalagolago i uiga o le palapala. Afai o le uamea e ufitia i le oneone ma le iliili, e fautuaina le faia o se vaega tauaso 1 m lautele. O le pepa mo le vaega o le tauaso e taofia ai le salalau o le sima ma fuafua le geometry.

Matou te fautuaina oe e faitau pe faʻapefea ona e faia se nofoaga tauaso i le fale ma ou lava lima.

O le faʻafefiloi o iliili ma le oneone e tatau ona ufiufiina i le tele e mafai ai i se rake, ma faʻaoga ai se laʻasaga ina ia maualuga le tulaga. E le gata i lea, i luga o le lautele na e filifilia, i luga o le perimeta atoa o le faʻavae, o laʻau o loʻo lafoina i le eleele. I luma oi latou, o laupapa laupapa lamolemole o loo faapipii i luga o le pito ma faapipii faʻatasi, ina ia maua ai se faʻavaa avanoa.

A maeʻa le faʻavaa, e tatau ona faia ni sooga faʻaopoopoga e puipuia ai le taʻeina o le sima i le maualalo o le vevela. Mo lenei mea, o laupapa laupapa e 2 cm i le mafiafia e fetaui lelei - o loʻo faʻatutuina i luga o le pito e faʻatatau i le faʻavae ma le faʻatulagaina o foliga, o le mamao i le va oi latou e tatau ona tusa ma le 2 m. I tulimanu o le laupapa e faʻapipiʻi faʻatasi mai le tulimanu o le faavae i le tulimanu o le pepa. Mafaufau o le autu autu o le nofoaga tauaso o le puipuia lea o le faavae mai le vai i le taimi o timuga ma kiona, e tatau ona faia i se malifa, aua o lenei laupapa e faapipiiina i sina itu mai le fale i le pito o le pepa.

E taua! Mo le faʻaaogāina o le faʻaogaina o faʻataʻataʻi le tagata lava ia ina ia faigofie ai ona faʻaaoga.

E fautuaina e faʻavae mai le 2% i le 10%; o le fua faatatau fautuaina e 5%. Ona o lenei eseesega, o le a vave lava ona aluese le vai mai le puipui o le fale. Aʻo leʻi faʻapipiʻi le laupapa taui i le fausaga, siaki ia latou tutusa le uiga o le manaʻoga e faʻaaoga ai se tulaga.

Pe a sauni le faʻatulagaga, e tatau ona faʻaauau le faʻapipiʻiina o mea e le faʻamamaina ma le faʻamalosi, faʻapea foʻi ma se faʻamalosi malosi, o le tele o lona tele e tatau ona 10 i le 10 cm.

Vitio: tauaso faataamilo i le fale ma o latou lava lima

Sini Suauu

A maeʻa uma laasaga mo le saunia o le pepa, e mafai ona e amata sasaa le sima. E mafai ona faʻatau i se masini sima poʻo i soʻo se faleoloa faapitoa. Ia mautinoa ia mautinoa o se maualuga maualuga.

Afai e te fuafua e teu ma fai lau sima, mo le mea lenei e tatau ona e faʻaaoga le sima (1 vaega), oneone (2 vaega) ma le maa nutilima (3 vaega):

  1. Muamua, o sina vai ma le sima e faʻapipiʻi i le mea e faʻafefiloi ina ia maua ai se masini tele.
  2. Ona sasaa ai lea o sina otaota.
  3. E faʻafefiloi vaega uma mo le 3 minute.
  4. I le laasaga mulimuli, e faaopoopo le oneone i le tagata faʻapalapala.

E taua! I le gaosia o sima mafai faʻaauau le tutoatasi pe afai na e maua muamua lenei mea na tupu, talu ai o loʻo i ai se tekonolosi manino ma le tele o nuances, afai e le mulimuli, o le sima e mafai ona tafe ma e le umi mo se taimi umi.

E masani lava, o loʻo tumau pea le faʻaaogaina o laupapa taui, ae e taua le manatuaina o le laau e mafai ona vave faʻafefe le susu ma faʻalautele, ma faʻavaivai pe a uma le vevela, lea e tau atu i le tosoina o le vaega tauaso.

O le mea lea, a maeʻa ona sasaa le sima ma e leʻi malamalama atoatoa, e tatau ona aveese le lisi o taui ma faʻatali mo le fofo i le faʻamago atoatoa. A maeʻa maeʻa le sima, o le fale na tuʻuina mai i laupapa o taui e tumu i le pulu manogi po o le paʻu.

Luga o le maeʻa maeʻa pe a uma le faʻamamaina atoa o le sima ma le pulu mastic o loʻo tuʻuina poʻo isi mea - e fuafua i mea e te fiafia i ai.

Faʻavaeina le Faʻatonu

A maeʻa maeʻa le vailaʻau, e mafai ona e faʻamaeʻa le faʻavae. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga mea teuteu i le foliga o maʻa maʻa poʻo le tile. E mafai ona e faʻamaonia le valiina o ata vali pe vali masani.

Vitio: ia e teuteuina oe

O le mea lea, o le mafanafana o le fogafale ma ou lava lima o se faiga faigata ma faigata. Ae peitai, afai e te mulimuli i fautuaga uma ma matau le faasologa o le galuega, e mafai ona e maua se taunuuga lelei o le a tumau ai le mafanafana ma le mafanafana o le fale mo se taimi umi.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Mo le faʻamautotoga o le fogafale i lalo, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa faʻapitoa mo le faʻamafanafanaga faʻatasi ai ma le maeʻa maeʻa piliki. O se filo fika maualuga lenei ma le mafiafia o le 50 mm ua maeʻa ma le faʻaaogaina o le 1 cm le mamafa i lalo ole piliki. O le mea muamua lava ma le mafaufau! O le foliga mai peʻa maeʻa e mataʻina! E te tuʻuina se faʻavae i luga o le pito i fafo o le mea, e faʻapipiʻiina i le kelu ma lalo, o le tele e eseese, ae tele 50 * 50 e latalata i ai. O oe nofoaga faʻasoa ma sooga i le va o paneta, paʻu, ioe, e le toe talafeagai, valiina i le lanu e manaʻomia.
Glebushka
//forum.rmnt.ru/posts/362118/

I aso nei, e toʻatele e vaʻavaʻai le faavae o le fale i le fofo o le polyurethan. O se mea faʻaonaponei lea e faʻaitiitia ai le vaʻalele ma mafai ona faʻamautinoa le tumau.
Michael K
//forum.rmnt.ru/posts/305195/

E tatau ona faʻamafanafanaina le faavae mai fafo. Faapipii le pulufana, e le itiiti ifo i le 5 cm le mafiafia, i luga o le kelu mo le fofo polystyrene, faʻamalosia ma faʻalautele faʻalauteleina o le ituaiga faamalu. Faʻamau le pito i luga ma le kelu e tasi, faʻamalosi le faç mesh.
Anatoly ma
//forum.rmnt.ru/posts/305251/

O le faʻaaogaina o pusa polystyrene mo foameti o le a avea ma se filifiliga lelei mo le faʻaoʻoina o le basement. O lenei mea e maua ai le manaia lelei ma le malulu o uiga, e lelei le faʻaleleia o le siosiomaga, e puipuia le faavae mai le laʻau ma le gaʻo. И помимо всего прочего не будет промерзать плита основания, и в помещении не будет образовываться конденсат.
Lyudmila_Mila
//forum.rmnt.ru/posts/345132/