Fualaau aina

E mafai ona fai se ufiufi lanumeamata po o fatu fatu? Recipes mo lactation ma isi nuances

O le tele o mumusu e malamalama lelei i le taua o le matauina o meaʻai tatau i le taimi o le susu, aua e oʻo lava i sina mea sese i le taumafataga e faʻafefe ai le paʻu i le pepe.

O o tatou augatuaa na latou iloa lelei foi, afai o le le manuia o taumafaiga e aveese le tiga i le manava o se tamaitiiti, o le faʻaaogaina o le pepe i le susu e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga.

Mai lenei tusiga o le ae iloa pe faapefea ona aʻafia le lactation i le otaota, o le a le aoga ma pe o le a foi le faʻasaʻoina i lona faʻaaogaina. Ma le auala foi e faʻaaoga lelei ai lenei laau pe a fai susu.

E mafai ona fai fatu fatu ma HB pe e 'ai le mutia fou ma le mutia?

Till o se vaifofo masani ma uiga lactogenic.. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, e mafai ona faateleina le maualuga o le gaosiga o le susu o susu o le tina. E oʻo lava i le faʻaaogaina o suka o lenei mea e faʻatele ai le lactation. I le taimi lava lea e leai ni aʻafiaga leaga mo tina ma pepe.

Naʻo le toe foʻi mai o le faʻaaogaina o le otaota, ua tulaʻi mai i le tulaga o le sauaina, ua matauina le i ai o le moe. I le mafaufau i lenei mea, ua fautuaina mai e fomai atamamai e aua le 'ai le dill i le taeao, ae ia inu i le po i le po ina ia mafai ai ona moe lelei.

I le masina muamua

I nai aso muamua talu ona fanau mai le pepe, e le fautuaina le tina e faʻaaoga le fagu po o le vai.

O le taumafa o le meaʻai a le tina tausimai e amata i le aso 10 o le olaga o le tamaititi. O lona uiga o lena Faʻafeiloaʻi o le fala i le masina muamua pe a uma ona tuʻuina atu.

O pepe fou faatoa fananau mai e iloga i le faapalepale lelei o pepe fou i meaai a tina. Ae ui i lea, o se tulaga e tulaʻi mai lea e le lelei ai le tali atu i lenei togavao le tino o le inumaga o le pepe. I le i ai o se tulaga faʻapea, e tatau ona faʻaaoga le fennel dried i le meaʻai.

O le a le aoga o se laau mo le HB ma e faapefea ona afaina ai le lactation?

Ua faamaonia e le au fomaʻi tomai faapitoa o le meaʻai faʻaleleia le lactation, faʻateleina le susu o le susu i le tina ma faʻaleleia ona uiga lelei, faʻateleina le aofaʻi atoa o le susu. Ua iloa e le lalolagi se fuainumera tele o fua o kulimi e fesoasoani i le faateleina o le susu. I le masani ai, i la latou gaosiga na faʻaaogaina ai fatu o le pi ma ona lau.

O le mea moni, o le otaota e le tutusa le tulaga o le taotoga e avea o se fale talavai faʻatau fualaau e faʻamalosia ai le lactation. Ae ui i lea, faatasi ai ma le faʻatagaina faʻapitoa na maitauina le tupu mai o se taunuuga lelei.

Vailaau faʻamaʻi

O le otaota o se vaovao aoga lea e maualuga i le anotusi:

  • vitamini o vaega A, B, C, E, PP;
  • calcium;
  • paluka;
  • magnesium;
  • fuamoa;
  • sodium iron;
  • nicotinic ma le gaʻo;
  • pati;
  • masani;
  • Anetina.

O lenei elemene ei ai le maualuga o fiva, o lona uiga o loʻo i ai sona aoga aoga i le faʻatinoina o le tino o le inumaga.

O le taua tele o laʻau i le fafagaina o se pepe ona o le i ai o le vitamini K, lea e faia e le tagata matua le faʻasologa i le tino ia tutoatasi. I pepe laiti, o le inumaga o le intestinal e le o maua ai lenei vaitamini. E manaʻomia le elemene mo pepe faatoa fananau mai e atiaʻe le ponaivi o le ponaivi, faʻavae toto.

O a faʻamaʻi e tatau ona fai?

Dill ua i ai le malosi e fesoasoani ai e le gata i le faʻaumatiaina o nisi numera o faʻamaʻi, ae faʻapea foi ma le puipuia o le tele o maʻi. O le faʻaaogaina o le opu e fautuaina pe a:

  • Faʻasalaga e le faʻaalia. O faʻafitauli e masani ona faʻaalia e se vevela i luga o le paʻu ma le vevela, lea e fesoasoani i le faʻaumatiaina o le fatu o fatu o le dill. O le meafaigaluega e le gata ina fesoasoani e faʻamalolo ai le afaina, ae faʻamalosia ai foʻi le faʻamaʻi manuʻa.
  • Aneti-tale. O le vao e lauiloa ona o lona uiga mataʻutia. Faʻaaogaina o le decoction o le dill e fesoasoani i le faʻamalosi vave o le manava ma le tuʻuina atu o le pipisi.
  • Faaleaogaina ma le puipuia o cystitis. O le fatuina o le fatu o le fatu o loʻo i ai ni mea faʻapiʻopiʻo faʻapitoa.
  • Faʻateʻaina le fiaʻai. Faʻaaoga i le taumafa o le opu o le ki i le mauaina o se manaʻoga lelei, aua e taʻitaʻia ai le faagasologa o le galue malosi o le suka gaosia.
  • Laʻau. E i ai le fiva e fesoasoani e faʻamamaina le tino o le intestinal, aʻo faʻaumatia mafuaʻaga autu o togafitiga.
  • Faamalolosia o le tino puipuia. O le mutia o loʻo i ai se faʻamalosia malosi o le tino atoa. Ona o le mea moni e faʻapea, a maeʻa ona tuʻuina atu le tino o le fafine e manaʻomia se taimi faʻaleleia. Dill galue e avea o se mea e taugofie ma e manaʻomia. Laʻau faʻapitoa tele o se faʻamaʻi viral.
  • Faʻaleagaina metabolism. Fesoasoani e faʻamaonia le faʻaogaina o le tino.
  • Loto o le Maʻi. O elemene elemene, o vaega ia o fatu o le opu, e mafai ona faʻalauteleina auala faʻapitoa ma lapisi. O le mea lea, o le dill o se vispasmodic lelei.

Contraindications

E tatau i matua talavou ona nofouta i le tele o faʻailoga o loʻo i ai. O elemene o vaega o le vao e faia ai le faalauteleina o puipui puipui, lea e matautia mo tagata e mafatia i le maualuga o le toto.

Afai e mafatia se fafine i le maualalo o le mamafa, ona tatau lea ona ia tuuese le dill mai le meaai.

Tapulaa ma lapataiga

Afai e i ai i tina se mea e ono tutupu i ni mea e afaina ai pe faʻaalia ai faʻamaʻi o le gallbladder system, e tatau ona matua faʻaeteete i le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina.

Metotia faʻaaoga ma kuka kuka

Ina ia faateleina le gaosiga o susu i le taimi o susu, Ua fautuaina ia mumumu e faaaoga le lauti opu. E faigofie lava ona saunia le fala. Ina ia maua ai le lauti opu, e tatau ona e faʻafefiloi le sipuni se tasi o le tumu i se ipu vai vevela ma le ufiufi mo sina taimi. E talafeagai le faʻaaogaina o le tincture i se foliga malulu, i se isi taimi i le aso atoa.

Ina ia mafai ona maua mai le maualuga o elemene taua mai fatu o le opu, e tatau ona faia le fesuiaʻiga o le sooupu. O le teuteuina o fatu o le pill i le taimi o le fafagaina e le gata ina fesoasoani i le faʻaleleia o le lactation, ae o loʻo i ai foʻi sina mea faʻapitoa ma le faʻapipiʻi.

Fua mo le lactation

  1. 1 sipunipuni o le dill (fatu), fennel, anise ma fenugreek ua faʻasaina i totonu o se pesini o se mea e teu ai masini vai ma le kofe.
  2. Faʻatasi i se ipu vai vevela ma faʻafefiloi mo le 30 - 40 minute.

E tatau ona faʻaaoga le suka i le lua i le aso mo le afa itula ao le i fafaga.

Tincture faasaga i le colic i se tamaitiiti

O le tupuga o le colic i se pepe faatoa fanau mai o se laasaga taua i le atinaʻe o le gastrointestinal system. Uma i le taimi o le susu susu e fesoasoani i le faʻaitiitia o le tulaga o le pepe ma faʻaitiitia le poloka.

Ina ia saunia vai vai mai le colic, e tatau ona e:

  1. Faʻafefiloi se sipuni o fatu mamago i le vai vevela ma alu mo le 30 minute.
  2. A maeʻa le mafanafana, ona faʻafefe lea o le paluga, faʻafefe i vai inu ma faʻapala i totonu o le meaai a pepe.

Mo le puipuiga

Ina ia faʻaleleia mea totino o le tino, o le fatu o le fatu e faʻaaogaina i le foliga o le tincture.

Mo lana tapenapenaga, e tatau ona e liligi le 2 teaseti o le kulumu i le vai vevela ma faʻaola mo le 10-15 minute. Faaaoga lenei mea mo le puipuiga, e fautuaina i taeao uma i luga o se manava gaogao.

O le a se isi mea lelei e inu pe 'ai ao susu susu?

Faʻatasi ai ma le kulumu, faʻataʻitaʻiina o tina e mafai ona aofia ai i le 'aiina oa latou lava meaai ma le tele o isi laau totō e fesoasoani e faʻalautele le lactation, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • uʻamea;
  • upega;
  • faasee;
  • laisy;
  • kumumu.

E tatau ona amanaia le tulaga autu: o le faʻaofiina o oloa fou taitasi i le taumafa a se tina tausi maʻi e faia faʻeseese ma le vaeluaga o ni nai aso. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona iloa pe o le a le mea e fai ai le pepe ile tali atu. E oʻo lava i le tulaga o le susu o le susu, e mafai ona faʻaaogaina le vai susu ma le dill e puipuia ai le faʻalavelave ma le faʻamalosi.