Laʻau

Orchid dendrobium: filifiliga mo tausiga ma toe gaosia i le fale

O laumei e lauiloa o laʻau matagofie matagofie. Orchid Dendrobium e ogatusa lelei ma nei manatu. O ona fugalaau manaia o se taumafataga mo mata. O le laau e le o faigata tele i le tausiga, lea e faʻapupulaina ai lona matagofie i tagata fugalaau.

Faʻasologa autu

I aso nei, e tele ituaiga eseese o lenei togi. O le lanu lanu o le fugalaau Dendrobium e paʻepaʻe ma lanu violē, lanu samasama ma le mumu e taatele. O nisi o vailaʻau e iai fugalaau felanulanuaʻi e fesuisuiai i autafa ma pito i totonu.

Orchid Dendrobium i le natura

I le taimi muamua, na nofo Dendrobium i luga o laau poʻo maʻa. E tele aʻa malolosi e maua mai ai le susu ma meaʻai mai le ea e faʻaleleia.

I le aotelega, e tusa ma le 1,500 ituaiga o orchids Dendrobium e lauiloa. E iai a latou pu e taʻua o pseudobulbs, lea e felafolafoaʻi ai fasi paʻu paʻu ma se umi e tusa ma le 10 cm. A oʻo mai le tau tuputupu aʻe, e tupu le laʻau, i tagata ola maloloina e ola ma tupu pea.

Pseudobulbs e faia ituaiga eseese e faʻalagolago i le ituaiga o orchid. E mafai ona avea ma faʻauʻu, faʻalanoa poʻo le kalapu. O le umi e fesuisuiai tele: mai i nai sikimita i le 1 m.

E tele ituaiga o meaola e mai le laupepa o Dendrobium ma Dendrobium phalaenopsis. O le faʻaeseeseina o ia i luga o le faʻavaeina o lanu e faigofie lava. O le laufanua o Dendrobium ei ai fugalaau e ola mai pito o pito o le tausaga ua tuanaʻi, pe afai e na o le pito i luga o le ata e faia ai, o le faailoga lea o Dendrobium afalenopsis.

Dendrobium Nobile

O le faaupuga lona lua o le "nobile" pe a uma le Dendrobium ua faaliliuina o le "tamalii." O le tele lenei o laau totino ma saʻo, aano, fatu laau. O laʻau paʻu o loʻo totoe e faatulaga i laina e lua.

Dendrobium Nobile

I le tausaga ua tuanaʻi, e leai ni laʻau, o ni pupuʻu pupuu na faia, e aofia ai le 2-3 fugalaau e aofia ai vavalo o paʻu ma faʻasalaga faʻasalalau, lanu paʻepaʻe i le pito, lilac poʻo le piniki i pito. O le fugalaau fugalaau, e ufiufi i lauulu, ei ai lona lanu violē i le vaega pito i lalo. O le vaitau o le vavao o Ianuari-Me.

Taua! O le tausia o le laupepa o Dendrobium e faigofie, o lea e fiafia ai fugalaau e atiae lenei ituaiga o togi.

Kinga

O le Royal Dendrobium e iloga i le malosi o le mama e pei o le ogalaau e oʻo i le pito i luga ma le paʻu i le isi togi seia oo i le 30 cm le umi.

Dendrobium King

O le pito i lalo o le fugalaau fugalaau e fai i fugalaau manogi manogi, e lanu i le lanu mai le paʻepaʻe i le mumu mumu. O le fugalaau fugalaau e tolu-lobed, o le sosolo e ola faʻatasi i luga o le itu. Fepuari o le masina o le faʻaalia mai muamua o fugalaau, lea e oʻo atu i le 3-4 vaiaso.

Berry Hunter

O lenei orchid o se uila o le Dendrobium King. A oʻo ina tupu, faʻalauteleina se manogi manaia o le vanilla.

Dendrobium berry ode

E ese mai i se vaitau umi o le vaitau pe afai o loʻo maua e le fale ni tulaga lelei: mai ia Me ia Tesema.

Hibiki

O se ituaiga laʻau tele ituaiga o Dendrobium, e oo atu i le 15 cm le maualuga mo le laau toto. O mea taua e iloagofie ai fugalaau: lanu viole ma moli. Ina ia amata ona fuga, 3 cm pseudobulbs ua lava; o faʻaulu e mulimuli mo le sili atu ma le 30 aso. O aʻafiaga e oʻo mai i le 8 fugalaau.

Hibiki Dendrobium

Ua faapuupuuina pupu, ua i ai se lanu piniki, o laulaau ua lanumoana, lanu. E fuga mai ia Mati-Aperila, o le taimi galue e oʻo atu i le lima masina.

Dendrobium Phalaenopsis

O le tele o ituaiga o pipi, o piko e umi, meaʻai. O laʻau ma fugalaau o loʻo i le pito i tua. O fugalaau tetele e oʻo atu i le 3-8 cm le umi, mai fatuga mai le 5 i le 40 fugalaau e lanu mai le paʻepaʻe ma le lanu piniki, mumu lanumumu ma le fugalaau.

Dendrobium Phalaenopsis

E tumau pea le faʻafouina o le inflorescences mo se taimi umi, lea e maua ai ei latou le lauiloa i tagata fai fugalaau i le fausiaina o fala.

Dendrobium Chrysotoxum

O se orchid ma fugalaau samasama ma se manogi malosi o le meli. E tele fugalaau tetele, e aoina mai i ni mea e le o iai i le 10-15 vaega. O lau laau Chrysotoxum e vaapiapi ma umi, e oo atu i le 10 cm.

Dendrobium Chrysotoxum

Dendrobium trantuanii

Tratuniai tupu masani i le vaomatua Vietnamese. E taua tele mo taʻalo faʻamafola e tuʻuina atu i le laau se foliga muamua.

Dendrobium trantuanii

O fugalaau uumi umi, lapoa ma le lanu violē o loʻo i luga o pedicels taʻitasi.

Dendrobium moniliforme

Moniliform o se siaki a Iapani. E fuga mai i le faaiuga o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, e mafai ona faia le fugalaau lona lua i le masina o le taumafanafana talu ai. O le faʻasalalau e 1-2 puaʻa manogi; e mafai ona i ai nisi oi latou i luga o le tasi mea.

Dendrobium moniliforme

Le lanu papaʻe, kulimi, samasama, lanumeamata poʻo le piniki. E puupuu le gaʻo, o le petals e iloga i latou foliga tutusa.

Taua! Moniliform e faʻasaga i le malulu ma o se tasi lea o ituaiga siliva e sili ona mataʻutia o laʻau.

Tausiga i totonu o le orchids

Cattleya Orchid: togafitiga ile fale ma auala e faʻaleleia ai

O i latou na totoina le Orchid Dendrobium ia matauina o le tausiga i le fale e sili atu le faigofie nai lo isi ituaiga o lenei laau. O kulimi e sau mai i le telefoni ma le subtropical Asia, lea latou te ola ai i le epiphytically, o lona uiga, latou te faʻaaoga isi laau poʻo maʻa e fai ma lagolago. O nei tulaga ola faʻamaoni e faʻamalamalama ai manaʻoga tausi.

Faʻasa

E le tatau ona faʻafefeteina aʻa aisa o Dendrobium, ae faʻafefe i le faatofuina. O lenei faiga e toe faia i vaiaso taitasi.

Faʻasaina Orchids Dendrobium

Tulafono faʻavae faʻavaivai:

  1. Tuʻu le aʻa i totonu o le vai i le vaiaso;
  2. A o le toe faʻatoʻaina, e le tatau ona faʻamago le meaʻai;
  3. E maua le vai i le vevela o le potu, e maualalo i le konisini, e leai lava se mea. O vai malosi e afaina ai laau toto;
  4. I le faʻamofuina o le fagu i le vai, e tatau ona e faʻatali seia oʻo ina faʻafefe mai le ea i luga o le vai;

Taua! Aua le tuua aʻa i le vai mo le silia ma le afa itula, a maeʻa le faʻagasologa, faʻafefe vave le vai.

  1. O vai timu e lelei mo le faʻamamaina ma le pulupuluina o vaovao;
  2. O le suavai i totonu o le potu e tatau ona le itiiti ifo i le 50%, e tatau ona siaki i taimi uma. Afai e maualalo le vevela, e manaʻomia le pulupuluina o le orchid;
  3. Afai e talafeagai, ia fafagaina le faʻaaogaina o le faʻalaʻau ile vai. O aofaiga tele e le tatau ona faʻaaoga; e sili atu le faʻaalu nai lo le faʻafefe. E fautuaina le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa mo taʻaloga e avanoa faʻatau pisinisi;
  4. O luga o laei e faia i le vaitau o le tuputupu ae, i le taumafanafana.

Taua! Afai e maualalo le maualalo o le susu, e tatau ona e faʻasalaina pea le pepese o le Dendrobium, aemaise pe afai e sosoo ma se faʻamafanafana afi. Faʻafeiloaʻiga e faʻaleleia i le taeao.

Valuga potu

Ina ia tausia le kulupu o Dendrobium i le soifua maloloina, o le tausia o le fale e aofia ai le tausisia o le vevela lelei. O le laau e lagona le lelei i le vevela mai le + 16 ° C i le + 23 ° C. Afai e vevela vevela le potu, e mafai ona tupu i faafitauli. I le taumalulu, e fiafia le Dendrobium i le vevela o le + 16 ° C i le + 18 ° C. E tatau ona aloese mai i lalo ifo o le 10 ° C.

Malamalama

O lenei ituaiga o orchid e mafua mai i le photophilous, ae o le susulu o le lā i le aoauli e mafai ona oʻo atu ai i le mumu o laulaʻau. I le fale, o loʻo i lalo ifo o le tootoo o togavao faʻatoʻaga i le vaomatua, o lea ua puipuia mai le la.

Orchid Bark

Afai e tuu le laau i luga o le faamalama i saute o le itu i saute, e sili atu ona lelei le faʻaogaina o se pupuni puipui lea e faatupuina ai le malamalama. I le taumalulu, e tatau ona faʻaaogaina nisi faʻamalamalamaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i moli susulu.

Soo

Laufanua laugatasi mo totonu ole laau ole fale e le fetaui lelei mo laʻau. E taua tele mo i latou le faʻaaogaina o eleele faapitoa, o le mea e fai i le laau, e aofia ai paluga, malala, paʻu o paʻu, peʻa ma fulufulu polystyrene. O le tele o fugalaau e saunia ai i latou lava. Aʻo le i faʻatumu le meaʻai, o se alavai faʻavaivai o laumei lelei poʻo piliki piliki e tuʻu i luga o le ulo. O le eleele o loʻo faʻasusu i le paʻu.

Taua! O faʻasigaga e aofia ai le calcium, e pei o le limesone, e le faatagaina e faʻaaogaina e pei o le faʻavaivai.

Fuga

O le taimi o le fugalaau o le orchids e faalagolago i ituaiga. E masani ona tupu lenei mea i le tautotogo, mafanafana pe a maeʻa le taumalulu. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona tuʻuina masani masani lavalava ma faʻafeinu. I le taimi o le malologa, i se isi itu, e tatau ona faʻaitiitia le faʻavaivai ma e le maualuga le vevela i le + 18 ° C.

Mafuaaga mo le leai o se fua

O le leai o se vaitau e masani ona matauina pe afai e le lelei le siakiina o le laau. Naʻo nisi o tulaga, o meaola faalafua eseese e faalavelave i lenei mea.

Phalaenopsis orchid: o ituaiga autu ma filifiliga mo le tausia o fale

Mafuaʻaga talafeagai:

  1. Le mautonu lelei i le vaitaimi o totoe. Afai e tumau le maualuga o le vevela, o le a faia e tamaiti nai lo fugalaau i pseudobulbs. O le eseesega i le ao ma le po o le vevela i le 5-7 ° C ei ai sona aafiaga lelei i le laau;
  2. E le lava le malamalama o le laau, e tatau ona faatulaga le malamalama;
  3. E le faʻaaloalogia le faʻaleleia o le vai i le Orchid.

Taua! E muta le vaʻaia pe a uma le tuputupu ae o pupu, o le faailo o le fausiaina lea o laupepa i a latou faʻataʻitaʻiga. Pe a oʻo mai fugalaau, faʻasusu, i se isi itu, e tatau ona faʻalauteleina.

Faʻatauga auala

Orchid tausiga ile: filifiliga mo le toe gaosia ma totoina se fugalaau

E lua auala e faʻapipiʻi ai le orchid Dendrobium i le fale: e ala i le vaevaega ma togi lua.

Vaevaega

E ui o lenei metotia o le faʻateleina o le Dendrobium o le faigofie, e na o le matua tausaga, tagata lautele, e mafai ona vaevaeina le rhizome, e talafeagai mo ia. O le tipi o loʻo faʻaaogaina i le namnamon eleele. O vaega vavae e tatau ona aofia ai ia le itiiti ifo ma le fa pseudobulbs. E masani lava, na o le lua ni mea fou e maua mai i se tasi laau.

Faaulu laupapa vao

O vaega ua faamamafaina ua tuu i totonu o ipu ma se mea laitiiti laitiiti. Aʻo leʻi oʻo mai le vaʻai, e tatau ona matua le lava le suāsusu. O nisi o fai togalaau e fautuaina e aua le vai vai mo aso e 7. A maeʻa le sosola muamua, e mafai ona e amata popole e pei ona masani ai.

Laʻau

Mo le gaosia o mea e seleseleina ai, ua faʻaaogaina tuai tuai ua uma ona lafoaʻi lau. I le taimi muamua, o le galuega autu o le maua lea o tamaiti. O le faia o lenei mea, o le tipiina o togalaʻau e faʻafefiloi ma le malala e tuʻuina i totonu o le eleele vevela, lea e mafai ona avea o se pusa palasitika, o lona pito i lalo o loʻo faʻapipiʻiina i le sphagnum. O le ufiufi e tatau ona aofia ai pusa faʻavave.

Itui faʻaulu i totonu o se fagu

E tuʻuina sao i luga o le sphagnum ma faʻasalalauina i le stimulator growth "Epin". Ona tuu lea o le pusa i se nofoaga mafanafana.

Taua! O le faʻatali mo foliga o tamaiti e mafai ona oʻo i le ono masina. I le taimi lava e tasi, o le mataʻituina faifaipea o le fale koli e tatau ai ina ia mautinoa ai le vevela e manaʻomia, moli, lava le susu, ae faʻaitiitia le foliga mai o le gaosia.

E vavae ese tamaiti mai le auʻau pe a oʻo mai le 2-4 aʻa, ona mafai lea ona totoina i se pusa eseese.

Fugalaau totoina

O le laʻau teuteu e lagona le sili atu le toʻa i totonu o tamai vaa, peitaʻi, afai ua matua tele le aʻa, e manaʻomia ona totoina le laau. O lapisi tetele e le tatau ona filifilia - e masani ona tele le susu, e mafai ona mafua ai le pala i totonu o orchids. Mo se suiga masani, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  1. Suia le laau pe a uma ile 2-3 tausaga;
  2. O le taimi lelei mo se faʻafeiloaʻiga o le tautotogo;
  3. Aveese ma le faaeteete le togilo mai le potoa tuai;
  4. Aveese lau laau tuai;
  5. Oti ese le pala, mamago ma faaleagaina vaega o le laau, e aofia ai laulaau, pulumu ma aʻa;
  6. Filifili le telē o le vaʻa fou fou ma se avanoa avanoa mo a itiiti mai e lua vaʻa;
  7. Faʻamolemole faʻapipiʻi le laau, tuu le pusi pito i luga i le pito o le fagu;
  8. Faatumu le fagu i se mea fou laau toto ma tataʻi lemu;
  9. Ina ia mautinoa e tufatufaina atu le meaʻai, e mafai ona e luluina le pusa sinamu.

Dendrobium Orchid Transplant

O le tekonolosi mo le totoina o tamaiti e ese mai le suia o se laau matua:

  1. Vavae ese ma le faaeteete tamaiti laiti ma aʻa mai le vavae, togafitia nofoaga e tipi ai le koale;
  2. I totonu o ipu ua saunia, tuu se alavai, faʻapipiʻi le totogo ma fufuluina i se meaʻai;
  3. Tuu le fagu i totonu o se koneteina. A maualuga le vevela o le ea, faʻafesoʻotai saʻo le meaʻai. Afai e manaia, e mafai ona e sasaa sina vai laitiiti i se koneteina fafo;
  4. I le faʻaalia o laulaau fou ma aʻa, e mafai ona faasolosolo malie ona e faʻafefe;
  5. A maeʻa le tausaga, faʻapipiʻi se laau talavou i totonu o se potopotoga sili atu.

Tausia pe a uma le fuga

A maeʻa ona toto, e manaʻomia e le fale le umi o le malolo. Fafagaina o meaʻai ma le tele o le vai e faʻaititia. O fugalaau tuai na amata ona lafoaia a latou laulaau, ae e le o vavaeina, e pei o fugalaau fou e mafai ona fausia iina.

Totoina o tamaiti Dendrobium Kids

O le taimi lava e oʻo atu ai pine fou i le 5 cm, e toe mafai ona tuʻuina le togi i se mea vevela, fafaga ma fafaga faʻanatinati.

I le avea ai o se tulafono, e le manaʻomia le vavaeina o le pepeti Dendrobium, ae o vaega oti o le laau e faʻauluina aʻo leʻi amata ona pala:

  1. O fugalaau mate, laulaau ma tipu e tipi faasolosolo;

Taua! Faailoga o vaega oti o le laau - o lanu samasama po o le lanu enaena, mamago, e mafai ona sulu.

  1. Lanu lanu samasama, e pei o pseudobulbs tuai, tumau i luga o le togi;
  2. O aʻa ma le pala ua vavae ese, lelei i taimi o le gafa;
  3. O le tipi e amata lelei, sili atu malie nai lo mea uma i le taimi e tasi;
  4. Ia mautinoa e faʻaaoga se mea e gaosia ai le faʻamalosi e aloese ai mai le tuiina o le laau.

O fautuaga ua tuʻuina atu e faʻapitoa mo ituaiga uma o Dendrobium, ina ia filifilia le tausiga sili ma fiafia i le vaaiga matagofie o se laau maloloina, e sili atu le sailia o le ituaiga o lau orchid ma suesue ona uiga taʻitasi.