Faatoaga

Faʻasologa masani

Coreopsis o se fugalaau o le aiga o Astrov, o se faʻalauiloa poʻo se faʻalapotopotoga taʻitasi. Muamua mai Coreopsis mai Amerika i Matu ma Amerika i Saute, lea e tupu ai i soo se mea lava i luga o auala. Fugalaau fugalaau e fiafia mo le ola umi ma faigofie i le totoina ma le tausiga.

Tausaga Faaletausaga a Coriopsis Species

O fualaau o le Coreopsis e ola umi nai lo o latou aiga tumau, e masani lava sili atu ona matagofie. O nei laau toto e fiafia i le malamalama lelei, faigofie ona malulu le malulu, latou te le fiafia i tulaga o le eleele, ae latou te alualu i luma ma fuga lelei i luga o le malamalama, suavai ma le lelei. I le taimi o le lāmala, ua le toe totogo le laau, ae le oti. E fuga mai le amataga o Iuni seia oʻo muamua i le kiona. Afai e selesele le vao pe a uma ona totō i le 10-15 cm mai luga o le eleele, ona toe faʻaleleia lea. Mafaufau i ituaiga autu o tausaga taʻitasi ma a latou ituaiga.

Coreopsis Drummond

Coreopsis Drummond - o se vao e ola e oʻo atu i le 60 cm, faʻatasi ai ma se faʻalaʻau manulele, lanu lanu meamata lanu meamata. O le inflorescences o loʻo faʻatusalia e le tasi le ato 5 cm le lautele. O le lanu o le fugalaau e manaia: o le nofoaga moli moli moli e fausia i lanu samasama samasama ma mumu lanu mumu i le faavae. O petals o loʻo faʻaaogaina, o le fusi pepa. E fuga mai le Coreopsis i le masina o Oketopa, e amata mai i le masina o Oketopa. E seasea, ae o loʻo i ai ituaiga ma lanu mumu o petals. O ituaiga sili ona lauiloa o Drummond:

  • "Kamupani Auro" - o se fugalaau lapopoa ma le tele o gaʻo, lata ane i le ogatotonu o le fugalaau, o le pito o le petals ua punou i totonu, o le fugalaau auro e foliga mai o se terry ball ona o lenei mea.
  • "Erly Sunrise" - faʻapipiʻi faʻalua lua i fugalaau lanu samasama, o peti amber ei ai ona itu e le faʻaogaina i laʻau e le tutusa.
  • "Mistigri" - o lenei ituaiga e sili atu ona pei o se daisy, o nofoaga tutotonu lanu samasama o loo siomia e moli mama i le foliga o se solo ua i luga ma se pito i luga.

Cyeopsis vali

O le ituaiga sili ona lauiloa o coriopsis o le auupega sili ona lelei. Fugalaau fugalaau, faʻafefete i le vai, tuʻuina atu i ai se lanu samasama, o le mea lea o le igoa o le ituaiga. O se vaomatua e oʻo atu i le mita le maualuga ma se malosi malosi, saʻo saʻo, mimiti ma faʻalauteleina. O le tele o laulaʻau e aoina i le pito i lalo o le aʻa, o le fulufulu fulufulu lua e vaevaeina, o laulaʻau e tasi i luga o le mea maualuga i luga.

Inflorescences - ato ato 3 - 5 cm le lautele. Fugalaau faatasi ai ma peti reed e mafai ona valiina i ata uma o lanu samasama ma le mumu. Fugalaau faatasi ai ma petel tubular e masani ona pogisa. E sili ona manaia le fuga o le laʻau. O le fugalaau e amata ia Iuni ma faaiuina i le kiona muamua. A maeʻa ona fuga o se fualaau e pei o le selesa o loo i ai ni fatu lanu manulele. O ituaiga nei e iloa ma lauiloa:

  • "Golden Severin" - o se laau maualalo e oo atu i le 20 cm, ma fugalaau tetele, e oo i le 4 cm le lautele, gaʻo lanu moli.
  • Samoa Crimson - e oo atu i le 30 cm le umi, valiina ma se lanu mumu tioata ma se lanu enaena paʻu malu.
  • Red Tiger - 15 - 20 cm le maualuga, lanu samasama susulu ua faailogaina i lanu mumu, e tu latalata i le ogatotonu o le enaena.
  • "Gold Tepich" - ato e oʻo atu i le 5 cm le lautele o loʻo faia i lanu samasama samasama-samasama; ona o se lanu lanu lanu susulu o nisi o ituaiga o coriopsis, ua taʻua i latou o le "sunbeam".

E taua! Afai e te ola i totonu o se togalaau, o le suavai e faia i fafo pe afai e le lava le timu; Aua le lolovaia le laau e pei o lena. I le tulaga o le fausiaina o le fagu, o le suavai e faʻatino pe a maeʻa le palapala i totonu o le fagu po o le pusa.

Coreopsis faʻamalosi

Coreulesis ferulolechny - e le masani tele i le togalaau, ae tosina mai le gauai. Laʻau i luga o le mita le maualuga, faʻalaʻi mai le pito i lalo, faʻamalosi, mafiafia malati e ufiufi i laʻau faʻasolosolo ma fasi laʻau. Mai Iuni i le lanu lanumeamata lanumeamata o lau lanu samasama e oo i le 4 cm le lautele lautele.

  • "Goldie" - eseese ma fugalaau samasama samasama, lanu mumu faataamilo i le ogatotonu o le lanu paʻu, i le otootoga e pei o se petal, ae itiiti ifo i le afa. Eseesega mai isi laʻau faʻapitoa: o le laulau laititi e puupuu ma lautele.
  • "Atua Auro", o ona fugalaau tetele e oo i le 5 inisi le lautele e lima ona lapisi e pei o le reed ma itu tafatafa, o le lanu o le lanu samasama.
  • "Samsara" - eseese ituaiga, foliga sili i totonu o pusa pusa, ato matagofie lanu amber, o le ogatotonu o loʻo siomia e petalima o le gaʻo.
E te iloa? Na faailoa mai Coreopsis i Europa i le faaiuga o le 18 senituri, ua lauiloa i aganuu talu mai le 1826. O tagata na taʻua Coreopsis i la latou lava auala: mata o teine, lanu samasama, flax, lalelei Palesia. E manaia i le natura e sili atu ma le tasi le selau ituaiga ituaiga, ma e tusa ma le tolusefulu o loʻo faʻaaogaina i aganuu.

Perennial Coreopsis

O le tumutumu o meaʻai o se ituaiga o vao ma vao, lala o le subshrub. O le aʻa o le mea e afaina. O loʻo tuʻufaʻatasia e le malosi malosi o le laau, e masani ona vaʻaia, o le maualuga o laau e eseese mai le 20 cm i le 1 m e fuafua i le eseesega. O le laʻau e laulauina, e iai foʻi laulaʻau laulaʻau ma maualuga i luga o le aʻa. O le foliga o laulaau i le pito i lalo o le ogaumu e tele, o le mea laʻititi - laʻititi, fulufulu poʻo le pama. O ato taʻitasi o Coropsis fugalaau fugalaau e tele pe faigofie, sili atu - e oo i le 8 cm le lautele. Valivali mai le lemoni lemoni i le lanu violē ma le pogisa, ogo ma le totogo, latalata i le ogatotonu. O le taimi vavalalata o loʻo i le faaiuga o Iuni, e oʻo lava i le faaiuga o Oketopa.

E te iloa? O se tagata lauiloa iloga o Darrel Probst na matua taulai atu i le aufaaupuga. Na aumaia e le saienitisi ia ituaiga o fugalaau susulu e pei o le "Red Shift", "Full Moon", "Daybrik". E le gata i lea, ua faia e Probst le tele o ituaiga o togalaau aina: Goryanka, irises, rostrum, mutia le lanu, ma isi.

Coreopsis grandiflora

Coreopsis krupnotsvetkovy - uumi i le mita mita, puʻu faʻamalosia malolosi, lelei le faʻalanu. O laʻau e tupu aʻe ma le faʻafeagai, o le fesuiaʻiga o foliga. O fualaau o loʻo i le ituaiga o ato e masani lava o lanu samasama i le lanu, o le paʻu i le pito o le gaʻo o peti, ma o le pogisa i totonu o totoga totogo. O loʻo ola pea vaʻalo fou, e fuga mai le tele o Coreopsis i Iulai. E fautuaina e faafou le vao ile tolu tausaga.

  • Coreopsis grandiflora "Domino" - eseese, e iloa e ala i le umi o le fugalaau, maualuga e oo i le 45 cm, fugalaau e oo i le 5 cm. E foliga mai ua pupuʻu laupepa samasama, e pei o le gau, ogatotonu, terry, samasama, faataamilo i le pito i lalo o le petal e mumu lanu mumu ma tutusa pito e pei o petals.
  • "Golden Gold" - o fugalaau e fuga mai ia Iuni, lapoa, e oo i le 7 cm le lautele, fugalaau samasama ma le nofoaga e tasi, fugalaau uumi - e oo i le mita. I luga o se mea vevela, o le taʻavale i le pito i lalo ma le faʻafeagai ma le aʻa o laulaʻau lauulu o le lanu lanumeamata lanumeamata ma se vete umi.
  • "Mayfield" - maualuga maualuga (e oo atu i le 80 cm) ma fugalaau tetele, fugalaʻau uumi ma le vavao o lanu samasama lanu samasama, e peiseai o le ogatotonu o le fugalaau o nifo mumu manaia i petals.

Coreopsis lanceolate

Coreopsis lanceolate - o se laau toto e ola e oo i le 60 cm, e pei ona faaigoaina mo le foliga o laulaau, o laulaau laina-letoatasi o loo aoina i fuga i lalo o le aʻa, e leai lava ni laulaau e maualuga atu i luga. Lanu lanu mai le lanumeamata lanumoana i le lanu uliuli. Lanceolate coreopsis o le tele lava o se ituaiga o mea e paʻu ai. E fuga mai ia Iulai, o le tele o lanu samasama, lua-faalua fugalaau, e oo i le 5 cm le lautele.

  • Coreopsis pepe pepe. Laʻau vao e oo atu i le 60 cm le maualuga, lanu lanu lanumeamata, vaneina, fugalaau e samasama auro, lua-faalua. Fua mai ia Iulai e oo i le faaiuga o Setema.
  • Golden Queen - vao 60 cm le maualuga, lemoni-samasama samasama ma ona vae ua gaugau, o le ogatotonu e sili atu le pogisa; laulaau e umi, vaapiapi, lanu e lanu meamata.
  • "Goldfink" - lapisi vine e oo i le 30 cm, fugalaau e tetele, lanu samasama, ma le sili atu ona pogisa, e fausia i se taamilosaga faifaipea ma ni maroke specks.

Faʻapipiʻi o le kalu

Coreopsis ua faʻafefe - o lenei ituaiga e mafai ona tutupu i le tasi nofoaga e oʻo i le ono tausaga. O le vao lenei e tele lala, ma lau lanu lanumeamata. Faʻatele ma umi, aoina i laʻau, o le laʻau e tumau pea le lanumeamata seia oʻo i le malulu. E fuga mai i le amataga o Iuni e oo i Setema, o loʻo faʻafefeteina. O lenei tumutumu o loʻo i ai le tele o ituaiga o lanu piniki, lanu viole, pele ma lanu mumu. I le faaopoopo atu i ai, o mea e le lelei, e le pei o ituaiga muamua, e foliga tutusa ma fetu, ma vavae laititi ma fatu laiti. O ituaiga nei e lauiloa i le faʻatoʻaga:

  • Zagreb - O le laau e 40 cm le maualuga, o pamu e vaapiapi ma maamaʻai i le pito, o le nofoaga tutotonu e sili atu le pogisa, o le laʻau e umi, e foliga mai, e lanu-lanumeamata.
  • "Tama o le La" - vao e oo atu i le 30 cm, petals lautele, ma ona vae, lapotopoto lanu samasama, lanu mumu mumu o foliga le lelei e latalata ile nofoaga tutotonu.
  • Coreopsis na faʻaaogaina le "Ruby Red" - tosina atu i lanu enaena lanu mumu lanu mumu, o le totonugalemu o le fugalaau e moli-lanu mumu, o laulaau e vaapiapi, vavaeeseina e se vela umi. O lenei ituaiga uiga eseese e mafai ona ola i se vaega o le paolo ma le le lelei i le eleele, e puipuia i le maualalo o le vevela. O le ituaiga e masani ona faʻaaoga i le mamanu o mixborders, fabatok ma isi mamanu mamanu.
  • "Ruby Limerok" - Coreopsis is ruby, o le lanu o pamu i luga o le pito o le paʻu laitiiti, o le totonugalemu o le fugalaau e lanu moli-lanu enaena, o le maualuga o le laau e oo atu i le 60 cm, e fuga mai le amataga o le taumafanafana seia oo i le tautoulu.

Fuga lanu piniki

O le lanu piniki - o se laau maualalo, e le sili atu ma le 40 cm. O pepa laʻau e foliga mai o laulaau o paluga poʻo vela vao. Le lanu o fugalaau e ese mai le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le piniki i le paauli paauli ma le paʻu paʻu. O fugalaau e laiti, e oʻo i le 2 cm le lautele. O ituaiga sili ona matagofie:

  • "Faitotoa o le Lagi" - I luga o le tasi togavao, e mafai ona sinasina ma fugalaau fugalaau, faʻapipii uma ia mea, faʻataʻamilo i le ogatotonu samasama o le lanu ulaula.
  • American Dream - vao e oo i le 40 cm le maualuga, ma pulu lilac, pupuʻu vavalalata, pito i ni nifo le lelei, o le totonugalemu o le fugalaau e lanu samasama.
  • "Tino Lelei" - fugalaau ei ai se laumua samasama lapopoa, o petals ma le pito i luga, o le lanu autu e papaʻe, latalata i le pito o se lanu lanu lanu.
  • "Twinkle Bells Purple" - laʻau samasama-lanu samasama o loʻo siomia e peti o loʻo latalata mai i le tasi ma le isi, e lapotopoto i pito, o lanu mumu sesega e manaia.

E taua! Aʻo tuputupu aʻe le mea e totō ai mo le totoina, e tatau ona e filifilia se nofoaga e susulu lelei: i totonu o le paolo o le a malosi malosi le laau i le tuputupu ae i le afaina o le fuga. O le tuusaunoaga e faʻasusu ma le lanu piniki, latou te lagona le lelei i totonu o le penumbra.

O le Coreopsis o le uviform

O le vailaau e mafai ona taua o le fuga, o lona tuputupu ae e le sili atu i le 30 cm, e seasea ona pa'ū i le 60 cm. O laulaau o loʻo faia i le rosette, faʻalautele maualuga i luga o le 'auʻau e le mautonu, e oʻo atu i le afa o le maualuga. O pusa e pei o niisisi, o lanu o petals e tele lava samasama pe moli. Fugalaau fugalaau i le tautotogo o le tautotogo, le lautele o le fugalaau - 4 cm.

  • Eseese "Zamfir" O fugalaau lanu moli i tua o lanu lanumeamata lanumeamata e tosina mai ai le gauai o se ituaiga e le masani ai o petals: o lafumanu lapopoa e foliga pei o se tagata o loo i ai itu e le mafai ona motusia, po o le pale o se tala masani.
  • Toto "Nana" - o lanu samasama samasama foi ei ai se foliga masani o petal: o le petal ua vaevaeina i ni vaega se tolu. O le vaega tutotonu e lautele atu ma se pito i luga, e lua vaega laiti o loʻo i itu uma e lua ma vavaeʻese ma se vaega manino ma le vaega tutotonu, o le pito o itu uma e lua e maamaʻa.
Coreopsis i totonu o le togalaau ma le togalaau fugalaau ua tuʻufaʻatasia lelei ma le sage, Echinops, leualuga, Veronica ma le delphinium. Toto, faatasi ai ma isi mea, faʻaaogaina e avea o se vali i totonu o le fale gaosi oloa.