Laʻau

Faʻataʻitaʻia o le fale i fafo ma siding: mataʻupu o mea faitino + faatonuga faʻapipiʻi

O le faamatalaina o se fale o le atunuu poo se fale o le atunuu, matou te ofoina atu le tele o le taimi i lona teuteuga i totonu. Ae mulimuli ane, o le uluai lagona o lou fale e tele lava ina faalagolago i le auala e sau mai fafo. E le gata i lea, o le lelei o le teuteuga i fafo e iai sona aafiaga taua i luga o le saogalemu o le fale, o lona tumau, faapea foi le lelei o le ola i totonu. O le teuteuina o se fale i fafo ma le siding e maualuga le manaʻomia i totonu o tagata e ona le fale. Matou te fia taʻu atu ia te oe mafuaʻaga mo lenei taʻutaʻua, e uiga i mataupu faavae lautele o lenei ituaiga o teuteuga ma le faʻafefea o fale e ufiufi i foliga o siding.

Aisea e matua lauiloa ai lenei ituaiga o teuteuga?

Faafetai i le feagai ai ma le fale ma le siding, foliga vaaia ma, ioe, o le lagona na faia e le sui ua suia atoatoa. E foliga lelei le fale. O le taimi nei o loʻo ogatasi lelei ma le sitaili na amata ai. O le feagai ma le avanoa e le gata ina vavalo ai le fale, ae ia puipuia foi mai le matagi, timu ma le kiona.

Faʻafetai i le taofiofia, soʻo se fale e faia se foliga vaaia lelei ma faʻaaloalo. E le gata i lea, o lenei mea faʻamaeʻaina o se puipuiga lelei mo le fale lava ia.

O le faʻaaogaina o siding mo le fale puipui e mafai ai e oe ona teu au mea tautupe ma le taimi e faʻaalu ai i galuega maeʻa fafo. I le faʻaopoopoga, o lenei mea e faʻaalia i le lelei o le faʻatinoga ma le tetee atu i aʻafiaga i fafo. O lona faaaogaina e mafai ai ona e faʻaopoopoina le faʻagasologa o le faʻamafanafanaina o se fale ma lona teuteuga i fafo.

O lenei mea e matua eseese lava i lona lanu ma le lanu mo soʻo se fale poʻo se fale iina e masani lava o se filifiliga talafeagai. O le isi mea e le mafai ona faʻaaogaina o le siding o le faigofie lea o le tausiga: e faigofie lava ona fufuluina mai lea taimi i lea taimi.

Filifili le ituaiga siding talafeagai

E mafai ona manatu o fale uma o loʻo ufiufi ma siding e tutusa ma le tasi, ae e le o lea. Muamua, o lanu taʻitasi o fale e tuʻuina atu i le lanu lanu e filifilia e ona tagata. Lona lua, o le uiga eseese o lenei mea e faʻaaogaina ai se mea taua tele.

Faʻasalalauga # 1 - Faʻamau Vailaʻau Vinyl

Masalo o faleteni vinyl e fiafia i le tausiga faapitoa a tagata faatau. O lenei sitaili e mafai ona maua ai se lamolemole laugatasi pe faataitai i le laau, piliki ma e oo lava i maa masani. PVC paneta e matua eseese lava.

O le viliina o Vinyl e matua eseese lava: e mafai ona maua se lamolemole poʻo se mea faʻapitoa, faʻamolemole faʻatasi ma se lanu manino ma eseʻese.

O lenei meafaitino e tele ona uiga aoga, lea e maua ai le maualuga o le manaʻoga:

  • tau talafeagai;
  • le mamafa o le mamafa o fausaga, lea e matua faafaigofieina ai le faiga o le faʻatulagaga;
  • le tumau o le meafaitino: e mafai ona sili atu le silia ma le 50 tausaga;
  • siosiomaga lelei;
  • O le lautele o lenei ituaiga o oloa e mafai ona faamalieina ai tagata o loʻo i ai le tele o manaʻoga.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻasaina e faatagaina i tulaga vevela mai le 50 tikeri o le vevela, i le 50 tikeri o le kiona. Ae o lenei mea e sili atu le maʻaleʻale i le vevela o le vevela.

O le faʻaaogaina o fagu vinyl mo paʻu i fafo, e tatau ai ona faʻatautaia le tele o le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o lenei mea pe a vevela. A le o lena, e ono faʻaleagaina ia paneta e ala i suiga faafuasei i le vevela.

O le isi itu manaia o le PVC paneta o le mafai lea ona tuʻu faʻatasi i isi mea. Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa

Faʻasalalauga # 2 - sulu faʻamaʻaloga masani

Pe a matou leʻi faalogo e uiga i le palasitika i le maketi o mea tau fale, sa faʻaaogaina fale laupapa mo fale faʻapipiʻi. E oʻo mai lava i le asō o le mea sili ona tauleleia ma taugata.

O le ufiufi laupapa o aso nei ua le toe avea ma fafie. O nei paneta o loʻo i ai se lanu vaʻaia e maua mai i le vevela i le vevela maualuga o le faʻafefiloi o fiva laupapa ma polymers

E le gata i le faʻaleleia o le siosiomaga, ae o le aoga e le mafaamatalaina o lenei mea, e lauiloa mo isi uiga lelei.

O loʻo aofia i:

  • maualuga maualuga o le malosi;
  • lelei faʻamalosia le faʻamalositino;
  • teuteu.

Ae ui i lea, o laupapa e iai foʻi faʻafitauli. O le asō o se mea e le talafeagai le taugata. Ina ia mafai ai ona umi le umi, e tatau ona togafitia i le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma faʻatau mumu. E manaʻomia foʻi ona ia taofiofi. Ae ui i lea, e mafai ona pala le laupapa ona o le tele o le susu ma mo nisi mafuaaga. Ma o lea ufiufi o le a sili atu ona itiiti ifo nai lo vinyl.

Afai e te manatu e te vaʻaia se fale teuteu i laupapa i ou luma, ona e sese lea. O lona faʻataʻitaʻiga faʻalelei lea - o le uʻamea uʻamea

I aso nei, o lenei ituaiga siding e toetoe lava a le aoga, talu ai e sili atu ona faigofie ma sili atu ona faʻatuatuaina e faʻaaoga mea e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai laau.

Faʻasalalauga # 3 - Faʻaaloalogia le Sima Mea

E masani ona e maua le sima i luga o le maketi. I le gaosia o lenei mea fale, e le gata e faʻaaogaina le sima maualuga, ae faʻapea foi nai paʻu laiti o filo cellulose, lea e faʻaopoopoina i le fofo. I le avea ai o se tulafono, o mea faapena e faʻatatau i se maʻa maeʻa ma e le maualalo ifo i le tulaga faʻapitoa ma le teuteuina. O se fale e faʻapipiʻiina ai se mea e sili ona faʻaaloalo.

O fale sima e faʻapitoa e faʻaleleia. O se mea mausali lea, lea e manaʻomia ai le malosi faapitoa o le fausaga o le fale.

O faʻamanuiaga le mautinoa o lenei mea e feagai ma mea nei:

  • lona faʻatupulaia o lona faʻalagolago ma le tumau;
  • o le meafaitino e faʻasolosolo lelei ma e le faalagolago i se suiga i tulaga o le vevela;
  • tetee i tulaga eseese masani: timu, kiona, susulu o le la;
  • o lenei mea e le faʻaleagaina, leai se moli, e le manaʻomia ona faʻagasolo mai le lafoaʻi ma le malie;
  • masini sima e mafai ona faigofie ona toe faʻaleleia e aunoa ma le toe faʻaaogaina.

O le le lelei o lenei mea o lona taugata tele. Muamua, o le uʻamea o le sima e le faigofie ona feaveaʻi. Lona lua, i le taimi o le faʻatulagaga, o se meafaigaluega faʻapitoa e faʻaaogaina e tipi ai vaega. I lenei faagasologa, ua fausia ai le pefu. Ina ia taofia mai le ulu atu i totonu o mama, e tatau ona faʻaaoga meafaigaluega puipuia.

E le pei o le vinyl siding, o le geometry o le mea e faʻalanu ai le sima e le suia ma e le faalagolago i le faiga o le vevela

Ina ia lagolagoina le mamafa o se mea e feagai, o le fale e tatau ona faateleina le malosi.

Filifiliga # 4 - matagofie matagofie ma taugata

Ma o le sima ole sima e masani ona faʻaaoga. Ua faia i luga o le faavae o mea siliva ma le faʻaopoopoga o filo. O se vailaʻau faʻapitoa e aofia ai le kekeli-acrylic ma le inu oona e faʻaaogaina i avanoa. A maeʻa lena, o le a gaosia le oloa i le faʻamalosi, ma o se taunuuga o lea mea ua fausia ai se vaega o sekeli.

O lenei tau uʻamea taugata e faia i Iapani. O le mea muamua, matagofie ma le umi, ae o le fale e faʻapipiʻiina ai, e tatau foi ona i ai se vaega mautinoa o le saogalemu.

O lenei mea e feagai ma mea e sili ona puipuia i le timu ma le susulu o le la. O lona faʻapipiʻi e le uma, e le tali atu i le vibration.

O le lelei o lenei mea o loʻo taoto i ona:

  • tulaga le lelei ma le mafanafana;
  • tausiga le faʻaleagaina;
  • malosi, le mausali ma le tumau.

O mea le lelei o lenei mea e tutusa lelei ma fua o sima: o lenei ufiufi mamafa e manaʻomia ai se faʻalauteleina o le faʻapitoa o le fale. E sili atu le taugata o le sima, ma o lona faʻatulagaga e le taugofie foi.

E le mumu le sima, e ui lava e le o faʻaaogaina le asbestos e fatu ai. O loʻo i ai mea lelei faʻapitoa faʻamafanafana ma puipuia ai le fausia o condensate, lea e faʻaititia ai le malosi o le fale.

Filifili # 5 - uʻamea uʻamea

A maeʻa le vinyl, o le uʻamea uʻamea, atonu, e mafai ona taʻua o le lona lua sili ona lauiloa. E faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o fale e le gata o fale nofoia, ae faʻapea foi ma fale faitele. O lenei mea e faia i le sila, alumini ma le zinc:

  • Kamupani. O paʻu uʻamea o loʻo valiina pe faʻaaogaina se paʻu faʻapitoa pe ufiufi foi i se pulu polymer. Afai e le o solia le puipui puipui, e puipuia lelei ia paneta mai le faaleagaina. O lenei mea e le mu, e sili ona umi ma teuteu, faigofie ona faʻapipiʻi. O ona aʻafiaga e le lelei le lelei o mea lelei ma faʻamalosi.
  • Zinc O lenei mea na faʻaalia i luga o le maketi talu ai nei ma e le o se manaoga faʻapitoa ona o lona tau maualuga. O le maualuga o ia laulau e lanu pe uliuli. O le shing siding o loʻo i ai mea taua o le sila.
  • Aluminium O paʻu aluminium e toetoe lava a le aʻafia i le faaleagaina ma e mama. O lo latou tetee e fetaui ma le faʻaaogaina i na nofoaga e mafai ona paʻu ai le paʻu alumini o paʻu uʻamea mai le faavae, o lona uiga, o mea e tatau ona vavaeina ai panini. O se mea taugofie lea e faigofie ona faʻaleagaina e soli ai aiaiga o le felauaiga.

O le uʻamea faʻamalosi e masani ona faʻaaoga e fausia ai se tekonolosi maualuga. Ae ui i lea, e le o le faʻaataina o faʻailoga, ae o oloa faʻataʻitaʻiina se fafie laupapa, e maualuga le manaʻoga. E i ai ni paneta e faʻaalia ai se poloka poloka. O lenei uʻamea uʻamea e talitutusa lava ma ogalaau ma e taʻua o le "poloka poloka".

O sitaili faʻamalosi e mafai ona faʻaalia ai e le gata o fafie, ae o piliki foi, mo se faataitaiga. O le mea moni o loʻo tumau pea le faʻamaoni e faʻamaonia ai le ata o le malamalama mai le puipui puipui i le itu tauagavale o le ata

O le sisi uʻamea o loʻo faia ai se faʻataʻitaʻiga o se fale ogalaau - o se fale poloka. O le taunuuga o se fale matagofie ma tumau lea e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa

Faʻasalalauga # 6 - faʻavae lalo ifo

O paneta o loʻo faʻaaogaina mo le faapipiiina o le faavae e faia i ni polymers sili ona umi. I le faagasologa o la latou gaosiga, e faʻaaogaina ai nisi faʻaopopo ma maualuga maualuga. O le pito i lalo o le fogafale eleele e toe faʻaalia ai foliga vaaia o mea masani: maʻa ma laupapa.

Ina ia faamaea le faavae, o loʻo faʻaaogaina le siding, lea e faʻaalia i se maualuga maualuga o le malosi. O nisi taimi e faʻaaogaina faʻatasi ma isi ituaiga o teuteu puipui.

O le fogafale eleele o soʻo se fale e tatau ona puipuia e se faʻapitoa o le ufiufi umi. A uma mea uma, e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi i le fogaeleele, e aʻafia i le faʻalavelave faʻainisinia ma e faʻalagolago i le aafiaga o le tele o le susu. O lalo ifo o fausaga o loʻo faʻapitoa ma sili atu le malosi nai lo puipui. E mafai ona faʻatutuina i luga o se mea faigofie.

O isi mea aoga o lenei mea e faʻaaogaina ai, o lana lanu lanu lanu, o mea lelei faʻamalosia o le faʻamalolo, malosi maualuga ma le teuteu. Ona o lona fausaga faʻamalosia, o lea mea ua faʻaleleia atili ai le faʻatinoga, ae sili atu le taugata.

O lalo ifo o le fale o se mea matagofie. Mo lenei mafuaaga, o nisi taimi e faʻaaogaina e le gata mo le feagai ai ma le fogafale i lalo, ae mo le teuteuga i fafo o le fausaga atoa.

O lapisi puipui e eseese. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e tuʻuina atu i le fale se foliga e fetaui ma sitaili eseese. Atonu e foliga mai o se maota e faia i maʻa masani, e pei o se fale piliki ma e pei foi o se fale ogalaau. O lenei mea e mautinoa ai e le gata o le teuteuga o le fale, ae o lona faʻamafanafana foi.

O lenei vitio o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona filifili le puipui ma le nonoa o le nonoa:

Iloiloga o le tele o mea manaʻomia

Ina ia fuafuaina le manaʻoga mo le ufiufi, ia na o le manatuaina o le geometry na matou suesueina uma i le aoga maualuga. Faʻasalaga ma le faʻavauvau le pito i luga e faʻasaina i totonu o faʻamaufaʻailoga ma tafatolu. I le iloa o le faʻatulagaga o le faʻafanua o nei fuainumera, matou te fuafuaina le avanoa atoa e tatau ona matou galulue ai. O le aoga mulimuli o le ufiufi ua fuafuaina, pe a uma ona aveese mai le aofaiga atoa o vaega puipui o le vaega o faamalama ma faitotoa.

E taua le amanaia e le gata o siding o le a faʻaaogaina e ufiufi ai puipui, ae faʻapea foi ituaiga eseese o taʻavale, faʻamalama ma isi elemene e tatau ai i le taimi o faʻapipiʻi

I le taimi nei, e tatau ona tatou fuafua pe fia ni panini tatou te manaʻomia e faia ai le galuega fuafuaina. O le faʻamaloiloina o paneta e maua ai lautele lautele ma uumi. Matou te filifilia le vaega o le tasi vaega ma vaeluaina e le na o le fuaina o le faʻatulagaga o le a matou aofia ai. Tatou maua le numera manaʻomia o paneta. Faamolemole ia maitauina pe a filifilia le tele o le laulau, e tatau ona tatou faʻaeteete ina ia faʻaitiitia le otaota o le a tulaʻi mai i le taimi o le gaioiga. O se aga masani le faaopoopo i le 10% i le aofaiga o mea e maua.

I le faʻaopoopoga i vaega autū mo le faʻapipiʻi, o mea nei e manaʻomia:

  • amataina le bar - faʻatasi ai ma lona faʻapipiʻi, faʻapipiʻiina o siding begins. O le manaʻomia mo lea mea e faʻatonuina ile vaevaeina o le pito i fafo o le fale i le umi ole tasi pa.
  • 'aufaʻatasi - o le numera o totonu ma pito i fafo o le fale e fuafuaina e ala i le faitauina o la latou numera i luga o le laufanua faʻapipiʻi. Afai o le fausaga e maualuga atu nai lo le uumi o fasi tulimanu, o le manaomia mo latou e faateleina e tusa ai.
  • faʻafesoʻotaʻi fasipepa - e manaʻomia pe a umi le puipui o le fale nai lo le laupapa siding. O le fuafuaina o le manaʻomia mo latou o loʻo faʻatino e le vaega.
  • tape le taʻavale - faʻapipiʻi i luga i le pito i tua o le 'ie, faʻapea foʻi ma lalo o le faʻamalama.
  • latalata i le faamalama - o lenei elemene ua fuafuaina taitoatasi.

O fea mea faigaluega o le a manaʻomia?

Pe a sauni meafaitino mo le galuega, e tatau ona e aoina mea uma e tatau ai i se nofoaga e tasi.

O meafaigaluega uma e manaʻomia e le matai o taimi uma lava. O se fusi faapitoa e masani ona faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe.

Matou te manaʻomia:

  • pule, sikuea, fua fua;
  • o se hacksaw mo le uamea ma ni nifo laiti po o se tagata e teuteuina lelei se lio mo le uamea;
  • mea faʻapipiʻi meaʻai ma le samala mo le galulue faatasi ma se laupapa laupapa;
  • sikulifaata ma sikulima;
  • seleulu mo le uamea, uila, naifi;
  • 1.5 mita le maualuga, maualuga o le vai, laina elemene;
  • penitala mo galuega faufale po o penisina.

Aua nei galo o le galuega i le pito i luga, o le a e manaomia ai ni mea e teu ai poʻo ni faasitepu.

Lathing, mafanafana, le susu

O le faʻaogaina o siding fafo e le mafai ona fai e aunoa ma se tau. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o puipui o le fale e avea ma sulu lelei. E faʻapena ona faʻaogaina le fafie o le laupapa, o se laau laupapa poʻo se faʻaaliga faʻapitoa faʻapitoa. E tatau ona tuʻuina atu i le faʻailoga le alofa, aua o loʻo tumau pea lona umi o galuega faatino.

1-Faamama faʻamafanafana, 2- Faʻamau mo mea faʻaola, 3- Papuipui, 4- Puipuiga ma le puipuiga o le savili, 5 - Faʻamatalaga eletise, 6- Faʻapipiʻi le kK KK faʻatasi ma se mamao mai le 55 i le 230 mm, 7 - Faʻamauina le fausaga 40 -40-L

I le avea ai o se tulafono, o le mamao i le va o le faʻavaa o le faʻavaa e 50 cm - 1 mita. O le laasaga moni e faalagolago i uiga o le fale ma le lautele o le faʻamalo o loʻo faʻaaogaina, lea o le a faʻaputu i le va o alavai. O poloka poloka e tatau ona i ai i le mea o loʻo faʻamau ai pupuni, e faʻataʻamilo i pupuni o faamalama ma faitotoʻa.

Faʻamama le vevela ile fale ile vevela ma le malulu. E mafai ona e filifilia ni vevela eseese, ae o le mea e sili ona taliaina o le fulufulu o le mineral mai le basalt fiber. E fesoasoani i le faatumauina o le mafanafana o le vevela i totonu o le fale. E le gata i lea, o mea e le mafai ona mu. E na o le tasi le mea taua e tasi - o le fulufulu mamoe e mafai ona fegalegaleai ma le susu.

Mo le puipuia o le fuga mai le susu, e faʻaaogaina ai se mea e le susu. Pe a faʻapipiʻi le fulufulu o le minerale i le faamalama, e tatau ona tipiina i se taʻavale laitiiti e tusa ai ma le moni o le avanoa.

O auiliiliga o le uila e mafai ona vaaia i le vitio:

Filifiliga ata o fale puipui

Matou te fautua atu foi ia te oe e te tilotilo i ata o fale ua ofuina i ni sitaili eseese ina ia mafai ai ona e iloa pe o le a le matagofie latou te avea ai.