Laʻau

Vaʻai i luga aʻe o le poletito: o manatu sili ona lelei ma mamanu

E lava le tagata e ona le fale e alu atu i le faapaologa i le timu po o le kiona, ona o le fesili pe leai pe leai foi se visa o le a filifili ma le le mautonu mo lenei mamanu. E na o se taimi talafeagai mo lona fausiaina o le a leiloloa leiloloa: e tatau ona e faatali mo le tautotogo. I le taimi lea, o laasaga o le faapaologa atonu e tasi le aso e lilofia i le aisa. Pe o le a tupu aʻe le kiona i luga ia i latou, ma o le a maualuga tele e oo lava i le faitotoa i luma o le a faigata ona tatala. O le isi filifiliga mo le atinaʻeina o mea na tutupu e masani ona iloa e le au pasi: sa timu i le afiafi, lea na lolovaia ai le maota i le po. Aua nei e manao e i ai i lenei tulaga? I le taimi, fai se visa i luga o le poletito!

O le a le mea e tatau ona avea ma visa?

O lea e le tatau ona toe faʻafoʻi le visa mulimuli ane, e tatau ona e maua se manatu lelei pe o le a tonu le mea e te manaʻo e maua mai i se taunuuga. O le lisi maualalo o manaʻoga e tatau ona faamalieina ai lenei fausaga o loʻo tuʻuina atu i lalo:

  • e tatau ona faʻafeteina e le gata o lona lava mamafa, ae o le mamafa foi o vaʻalele, ma ia mafaufau i le kiona e mafai ona paʻu mai luga o le taualuga, ma le mamafa o avanoa lanu meamata o loʻo siomia ai;
  • talu ai o le a tafe mai le vai i luga, e tatau ona saunia se faiga mo le aoina mai i totonu o se tane e teu ai otaota poʻo le lolovaia i totonu o se vaitafe vai e aoina ai otaota vale;
  • e manaʻomia le mamanuina o mamanu e le gata o le faitotoa i luma, ae o le faapaologa atoa;
  • o le fausiaina e le tatau ona foliga e pei o se nofoaga ese: e tatau ona mulimulitai atoatoa i le faiga masani o le fale.

Ae o le mea mulimuli, o mea uma o le a lelei i faʻamatalaga ma mamanu mai fafo, pe afai e te taulai atu i mea o le a faia ai le visa. E tatau ona tuʻufaʻatasia ma le pito i fafo o le fale, ma le faapaologa lava ia ma le taualuga. I lenei tulaga, e le talafeagai le fetaui lelei o mea uma. E taua tele le filifilia o le saʻo, le lanu, lanu, lalelei talafeagai poʻo le faʻatusatusa talafeagai.

O nisi taimi o le visa luga aʻe o le faitotoa e fausia o se vaega o le fale autu. Ona avea lea o se faatulagaga mausali ua saunia e le fuafuaga o le fale, ua faaauupegaina koluma e te manao moni e teuteu mo le Kerisimasi

O le foliga ma le lapoa o le visa e tatau ona faalagolago ile foliga vaaia ma le nofoaga o le faitotoa. O nisi taimi e sili atu le sui o le visa i se pulou: i lenei tulaga e suia ai le avea o se fale talafeagai

Filifilia le mamanu o le lumanaʻi lumanaʻi

Aua le faʻaaluina le taimi e faʻapipiʻi ai se lisi o aitema o lau filifiliga e faʻatulagaina, talu ai o lou lava taimi lea o le a iu i le faasaoina o lenei mea e ala i le fuafuaina o le mamanu o le visa. I le tusiaina o ou mafaufauga, o le a le galo ia te oe se mea.

Filifiliga # 1 - Polycarbonate

O le Polycarbonate e sili mamao atu i ona tagata tauva uma e avea ma mea autu mo le fausiaina o le visa. I le faaopoopo atu i uiga mataʻina e pei o le tumau, faatuatuaina ma le aoga, o le polycarbonate foi e iloga i lona matagofie faalelelei. Ona o le tele o lanu e faʻaaogaina i lona gaosiga, e mafai ona fetaui ma soʻo se manatu mamanu. O le mea moni, o loʻo i ai mea e sili atu le taugofie nai lo le polycarbonate, ae o le galulue faʻatasi ai o se fiafiaga.

A e leʻi faia lau lava visa e faʻaaoga ai le polycarbonate, e tatau ona e suesue i tulafono mo le galue ai: leai se mea ofoofogia, ae e fautuaina e matau

Filifiliga # 2 - uamea

O se mamanu atoa e potopoto mai le uʻamea o se filifiliga faigofie ma e le taugata tele. E le o se mea faigofie le galue i le uʻamea pei o le polycarbonate, aua o se mea faʻapitoa e manaʻomia e faʻaleleia. Ma o lona uiga e tatau ona i ai ni nai tomai i le galulue faatasi ma ia. Ae peitaʻi, pe'ā manaʻomia, e mafai ona suia le uʻamea mo le faʻaaogaina poʻo le faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi le mamanu o le kulimi ma faʻamau.

O le le lelei o lenei filifiliga, o le mea uamea e manaʻomia ai togafitiga faʻamaʻi. Manatua o lenei mamanu, e le pei o le muamua, ua uma ona faia i le uʻamea, o lona uiga e manaʻomia ai le tele o le gauai.

Soo se oloa e foliga matagofie pe a paʻi atu i lima o le Matai. Ma i lenei itu, o lana filifiliga o se tasi po o se isi mea e le afaina

Faʻamasinoga # 3 - faʻatulagaga faʻapipiʻiina

E tusa ai ma le lauiloa, e mafai ona faʻatusatusaina le fausaga faʻapitoa i le polycarbonate. O le faʻafiafiaina o polymer e mafai ai ona ia tauva ma lenei mea. Ae o le fale faʻapipiʻiina e iai se suiga taua, lea e le tatau ona galo - pe a maua le faʻaleagaina o le masini, o lona tulaga e fesuisuiaʻi.

Ia, ma o ai e fai mai o le visa mai le fale faʻapipiʻi e foliga "faigofie"? Mo le faaleagaina o masini, o timuga i lo tatou eria e le o se mea e tupu soo

Ina ia mafai ona faʻatulagaina lenei mea itiiti, e tatau ona e suʻeina le laupapa vaʻaiga mamafa pe a mafai, ae e tatau ona e totogia atili mo ia. E tatau ona matauina o le galulue faatasi ma ia e sili atu le faigofie nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, i le uʻamea ma le paʻu uʻamea.

Filifiliga # 4 - Malamalama Paʻepaʻe

O lenei mea e talitutusa lava ma le polycarbonate, ae o le mea moni lava o se PVC faapitoa. E faʻaaogaina mo galuega i fafo, aua le faʻafememeaʻi i latou i le taulaiti taugofie e alu i le teuteuga i totonu. O se vaega o lenei mea o lona malamalama moni tulaga ese. I le taimi lava e tasi, o loʻo tumau pea le tumau ma tumau le faʻatuatuaina. E maua i le lanu eseese lanu meamata, ae mafai ona aumai i le paolo o loʻo manaʻomia e se ata tifaga.

E manino ma faigofie. Ae e le o se mea e "le mautonu", mafaufau ia oe! O se visa faapena e talitutusa ma se tala tautupu: laconic ma i le itu

Faʻasalalauga # 5 - uʻamea ma uʻamea

E lua mea eseese. O viso mai ia i latou e sili atu ona lelei le fausiaina i le taimi e tasi ma le fausiaina o le taualuga o le fausaga lava ia. Ona toe foʻi lea o toega o mea i le visa, ma o le a toeitiiti lava leai se totogi. I le faʻaopoopoga, o nei mea o le a naʻo le talafeagai pe afai o le taualuga o le fale ma le visor cover e tutusa lelei. A leai, o le eseesega o le a sili atu ona mataina.

E foliga mai e le masani ai se pulou lanu mumu lanu mumu. O ona foliga Gothic o loʻo ogatasi ma le mamanu fausaga o le fale atoa.

O nei ituaiga o tafola e faʻafefe tutusa ma le mamafa. O le uamea uʻamea o se mea mamafa, ma o le paʻu bitumen o le malamalama. Ae ui i lea, o nei visa e lua o le a foliga mai e manaia ma maualuga. O le oloa uamea o le a sili atu le pisi i le taimi e timu ai.

E le o se visa lenei, ae o se pulou atoa, ua ufiufi i ni afifi fausaga. O se pusa malie i lenei tapuni o le filemu i le timu. E te le tau faatali mo se mea e pei o lenei, mai le uamea, le taualuga uamea ma le laupapa

Faʻasalalauga # 6 - atinaʻe faʻatau

Mai se mamanu o le vaaiga, o le visa malosi e masani lava ona foliga ma o le a foliga tonu lava pe o le a: o se taugata taugata ma muamua. Ioe, o le gaosiga e taugata. Ae matagofie! Afai e le lava tupe mo se oloa gaosia atoatoa, filifili mo le tuufaatasiga o le lomiga.

Ioe ... I le mataupu faavae, e le o manaomia se visoa ua maeʻa. O le a foliga mamafa, ma mamafa tele. Ae o lenei galuega o faatufugaga faʻatasi ma faʻamau ma faʻamalama e foliga matagofie

Faʻatasi ma le polycarbonate, tile, palasitika, faʻamalosiina o le a tumau pea le lelei. Naʻo le toe foʻi mai o lenei faʻataʻitaʻiga lelei o le a lelei lona mamafa. O lenei tulaga e tatau ona amanaia ma tuʻuina atu le faʻapipiina o sea visor i tagata faʻapitoa faʻapitoa ina ia oʻo i le taumalulu e le paʻu i lalo o le mamafa faaopoopo o le kiona.

Filifiliga # 7 - laupapa lauiloa

Talu ai nei, i totonu o fale o le atunuʻu, ua amata ona oʻo mai Gothic i le tele ma le itiiti ifo, o le a faʻapupulaina le mafaufau i fale maualuga o le faʻaleleia, faʻalagolago ma le faʻaleleia o le siosiomaga. O le sili atu ona o gatasi ma le tele o foliga tetele e pei o se laupapa laupapa ma se viso, e faia atoa i laupapa.

O se fausaga vaivai i Europa i luga o se fale ogalaau Rusia o le a foliga ese, e ui lava e malie tele. Ae o mea uma lava o loʻo i ai: o se faʻalauteleina o le fausaga ma le faʻaaogaina o tafola e puipui ai le timu ma le kiona

E pei o le fale ogalaau uma, e tatau ona togafitia le visa ma sui e puipuia mai le pala, iniseti ma isi faʻafitauli e mafai ona tupu i laupapa. E le gata i lea, e tatau ona i ai le suavai, lea e mafai ona faʻaaogaina e pei o le mafolafola, lagona o le taualuga, palasitika, metala laupepa, polycarbonate, laupapa faʻasaina ma isi mea.

Aʻoaʻoga ma faʻataʻitaʻiga fau

Faʻamama faʻavalava faʻamaʻi

O le faia o se visa i luga atu o le poletito ma ou lava lima e le faigata e ono foliga mai. Ae peitai, o le onosai, i se tulaga maualalo, e talafeagai. Mo le fausia o lenei fale mautu ma tumau, tatou te manaʻomia mea nei:

  • fausaga uʻamea;
  • sosoʻo meaʻai;
  • faʻatalatalanoaga;
  • faʻamau;
  • gutter;
  • paipa
  • afifi faʻapitoa poʻo le tosoina;
  • kusi, sikulima, taula.

E tatau ona saunia meafaigaluega:

  • uili uili;
  • masini faʻaleleia;
  • hacksaw mo le uamea.

Fai-oe-oe galue i luga o se visa i luga o le faapaologa ma se ata o se mamanu i le lumanaʻi. Talu ai o le a tatou le faia se faʻailoga faapitoa, ae o se mea faapitoa, e tatau ona e ave se fuataga fua ma fuafua le lautele o lou faapaologa. Faʻaopopo le 60 cm i le fuainumera fuafuaina e le fua, ma e maua le lautele o lau visa.

O se ata faʻatusatusa o le fausaga e pei o lenei. Aua e te faalagolago i lou lava mafaufauga ma mafaufauga: tusi, o le a le tele se taimi e te alu ai, ae o le a le faia ai se mea sese

I le fuaina o le mamao mai le faitotoa pito i luma i le nofoaga e tatau ona i ai i lalo o le puipuiga o le visa, matou te maua le umi o le lumanaʻi faia le mamanu. O le maualuga o le visa e tasi-pitch ua fuafuaina e faʻavae i luga o le fausaga o lou fale. Aua nei galo o le visa e tatau ona i ai se mea e tusa ma le 20 tikeri. Ua e mauaina uma auala talafeagai, i luga o le faavae e mafai ai ona e fatuina se ata tusi.

Ma le isi, matou te agai i luma i le taofiofi o tulimanu o le uamea i tulaga moomia. O le umi o pito i luga o tulimanu e tutusa ma le maualuga o le faga. Mai i tulimanu, mea faʻapipiʻi ma se faʻailoga puipui o le a faia. I le va o latou lava, o faʻamatalaga uma o le faʻavaa o loʻo faʻapotopotoina e ala i le uumi. O le taunuuga mausali ma le faʻatuatuaina o le a faʻatauina i luga aʻe o le faapaologa. O le uʻamea puipui e faʻaputuina i mata tioata i luma o le faitotoʻa, ma taula e tatau ona faʻaaogaina e faʻamautinoa ai le va.

Vaaiga lautele o le fausaga o le a tutusa lava. I le ala, afai e te manaʻo e teuteuina lau visa ma le fausiaina o elemene, iloa o loʻo faʻatau eseese, e mafai ona e faʻafeiloaʻiina i latou

Mai le faʻamau i luga o laʻau, ua tuʻuina atu le ala. Afai o le ae ufiufi le visa i le laupapa faʻaaogaina, e tatau ona e vaʻaia le 30 cm i le va o uila. O le a faʻapipiʻiina le mea taua i luga ole taualuga. E tatau ona faʻapipiʻiina i luga o sikulima, ae faʻapipiʻi, ae le gata i le pito.

Le afaina maeʻa o le faʻapipiʻiina o le fusi uʻamea e sosoo ma le pito i luga o le faga. Ua faapipiiina i le pito i lalo se paʻu uamea. E tumau pea le mauga o le paʻu ma le paipa.

Faʻasalaga uʻamea mata uʻamea

O a mea e manaʻomia, oa meafaigaluega e manaʻomia, ma i le a le faasologa e fai ai galuega, e mafai ona e vaʻaia ma ou lava mata i lenei vitio.

Fale faʻamafu

O le isi vitio i le auala e faia ai se visa i luga o le faapaologa oe lava. O se faʻamatalaga vitio auiliili i luga o le auala e fai ai se fafie laupapa i luga o le faitotoa i luma ma ou lava lima.