Laʻau

Cardinal - o se filifiliga matagofie a Californian o vine

E manaʻomia e tagata uma ona 'aina vine, aua o nei fua e le gata e lelei, ae aoga foi. Afai e te manaʻo e totoina vine oe lava, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa uiga o ituaiga eseese. Mo i latou e fiafia i fualaau "vine", e mafai ona e fautuaina le laulau Kalelani o ituaiga o vine mamago, lea e maua vave ai le seleselega.

O le talafaasolopito o le galueaiina o le vineinal vine

O le Cardinal Variety na aliali mai i se taimi ua leva - i le ogatotonu o le seneturi mulimuli. Fafaga e Kalefonia Kalefesa E. Snyder ma F. Harmon i luga o le faavae o ituaiga o le sopoia o le Tupu o vine ma Alfons Lavalle. O le eseesega fou e faasolosolo lava ina salalau atu i Italia, Yugoslavia, Eleni, Falani ma isi atunuu Europa.

I le 1958, na aumai ai le Katinalina i Soviet Rusia mai Farani (Montpellier Nursery), talu mai le 1965, na amata ai ona pasia le suʻega a le setete, ma talu mai le 1974, na resitala aloaia i le Setete Resitara o Filifiliga Filifilia. Zoned i le itu i Matu Caucasus, ma talu mai le 2004 - i le itulagi Lower Volga.

Vine ma ana ituaiga i le ata

Na avea le katinala ma faavae o le tele o isi vine vine. Aemaise lava, o loo i ai Anala Cardinal ituaiga na maua i Rusia, ma le Moldovan Cardinal stable, maua e ala i le laasia o le Katinaina ma Moldavian vine Criuleni.

Faʻamatalaga o le ituaiga meaʻai

O le katinalaina o se laulau faʻatasi ma se vaitau matua tele - 105-110 aso e afua mai i le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau i le matua o pala muamua.

O le vao e lauiloa mo le maualuga o le malosi o le tuputupu ae, ausia le maualuga o le 3 m. O le fua o le ituaiga e mafai ona matua maualuga lava, talu ai e oʻo atu i le 70 fualaau aina e totoina i luga o laau taʻitasi, e tusa ma le 1-2 vaʻaiga o loʻo faʻapipiʻiina i luga o ia mea taitasi. O vine e matuia 1/2 i le 2/3 o le uumi. O lanu e tele, o lau e tele, susulu, e aunoa ma le pala, ma ni tafatolu tafatafa i le pito. O fugalaau e faʻafeiloaʻi ia te ia lava.

Faʻasalaga o foliga faʻalanikeli (o nisi taimi ma se apaau), lapoa, ae tatala. Talu ai ona o le vavalalata o le pulumu ma se umi o le 25-30 cm o loʻo i ai le tele o le 300-600 g.

O le katinalaina o vine lapopoʻa.

O fua o le oval po o le lapotopoto e matua tele (mamafa 5-7 g). O se uiga uigaese o vine o ni togavao ile luga. O le paʻu eleelea e vali lanu violēlūlūlūlūlū ma se paʻu manogi. O le lanu o le mea suamalie, o sina pupuʻu lauulu e lanumumu-paʻepaʻe. 3-4 fatu o loʻo natia i le pipi. E suamalie le sua, suamalie-suamalie, ma le manogi manogi. O le suka i totonu o vine e le maualuga tele - 16-18%, o le aofaʻi o le elema e oʻo atu i le 7-8 g / l.

Leina Katina i luga o le vitio

Eseesega Igoa

O le ituaiga o le Katinaina ei ai uma ona lelei ma mea le lelei.

Faʻapitoa:

  • amataga vave;
  • maualuga gaioiga (e oo atu i le 20-25 kg mai le 1 vao);
  • e mafai ona teuina mo se taimi umi e aunoa ma le leai o sona lelei;
  • afaina o le lamala;
  • tofo lelei.

Faʻafitauli:

  • le lelei le faapalepale o le paʻu o le vevela i le vaitau o le tuputupu aʻe (faʻamaligiina o le ovary ma fugalaau e ono tutupu, o le a itiiti le vine);
  • o le gaosiga o oloa e le maluelue;
  • le le tutusa lelei le fuaina o vine i vine vine;
  • mativa le taumalulu taumalulu;
  • vaivai le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua;
  • le faʻamaoni i le lelei o le palapala ma tuʻu ai (faʻaaogaina e mafai ona fesuiaʻi).

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

O le lelei o le seleselega i le lumanaʻi e tele lava ina fuafuaina e se faʻatoʻaga totō.

Pe a filifilia se nofoaga mo le Katinala, e tatau ona e manatua o ia e matua nofouta i le malulu. O le mea lea, e tatau ona faʻaalia ai se nofoaga mafanafana, puipuia mai matagi malulu. O eleele e sili ona lelei mo lenei ituaiga o chernozems poʻo loams.

Metotia o le faʻalauteleina o vine

O le auala sili e faʻalauiloaina ai le ituaiga o mea taumatau e ala i le faapipiiina o mea e seleseleina i luga o se tagata matua, sili atu i luga o le vine o Shasla X Berlandieri poʻo Berlandieri X Riparia, e puipuia i tulaga leaga. E tatau ona saunia ma le faaeteete ia seleni. E masani lava ona seleseleina i le tautoulu, i le taimi o le teuteuina o vine mo le taumalulu. E fautuaina e ave le aʻa mai le ogatotonu o le fualaau aina ma le diamita o le 7-10 mm, faatasi ai ma le umi o le internode e tusa ma le 8 cm. Laulaau, lapisi laulaau, apee ese mai le ala. E tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 4 fatuga. Talu ai e tatau ona teuina ia vavalo seia oʻo i le tautotogo, e fautuaina e ufiufi le tipi i le paraffini ma faapipii i luga o le pito i lalo o le pusaaisa.

Ina ia puipuia le tipi i le taimi o le teuina, e tatau ona tuu i totonu o palapalū eleelea

O le taimi sili mo le tui o le tautotogo, mai le sefulu tausaga mulimuli o Aperila i le aso muamua o Me.

Ua aveese le togavao tuai, ma tuu ai se tamai laau. E faʻamamaina le pito i luga o le tumutumu i le lelei atoatoa. O le faʻatauga tatau e tatau ona vavae saʻo i le ogatotonu, ma le faʻaeteete, faʻaaoga se tui mafiafia ma se samala. I le vaeluaga o le vaega pito i lalo o le auʻau, oti i se itu mai itu e lua.

O le nofoaga o tui e tatau ona tosoina e pei ona mafai ai

O le faʻatauga e tatau ona toso faʻamau ma ia nonoa ma se fasi ie mafiafia ma ufiufi i le omea. O le lūlū o le togavao e faʻafeinuina i le 3-4 pakete vai ma mulch le palapala faʻataʻamilo i le vao ma le peat or sanddust.

Vaʻaia o vine i shtamb - vitio

O se auala e le faʻatuatuaina e totōina ai le Katinaina o le totoina o meaʻai. O seleni e tatau ona maloloina, malosi. Ole numera o mata e tatau ona le itiiti ifo i le 2-3. E mafai ona tatupu muamua afu i le vai seia oʻo mai aʻa. E aoga le faʻaogaina oi latou i se tuputupu aʻe tuputupu aʻe (sodium humate) aʻo lei totoina. E totōina laʻau i le eleele na saunia muamua, faʻamaʻaina ma sauniuni faʻamaʻi-phosphorus ma organics. O le le lelei o lenei metotia o le manaomia lea mo le pulea o le vevela. O le vevela o le eleele e tatau ona le itiiti ifo i le +10 e uiga iC, ma le ea - e le itiiti ifo i le +15 e uiga iC, a leai o le a le mauaa aʻa.

Mo le faia o aʻa, o le a faʻapipiʻuina i totonu o le vai

Tausi Tausi Tausi

O le gaosia o le Katinaina e faalagolago tele i le lelei o le tausiga. I lalo o tulaga le lelei, o le lanu ma le ovary ua pala, ma le amataina o vine.

O le ituaiga e fiafia tele i le susu e ui lava i lona pa'ū o le lamala. E tatau ona faʻaleleia le susu o le eleele, ae faʻaauau pea: i le tele o le susu, o le a fufulu ma pala le sua. I le i ai o vai malulu, e tatau ona faʻaleleia alavai. I lalo o tulaga masani o le eleele, e tatau ona faguina vine i taimi e 3-4. O le susu e faapitoa lava le talafeagai mo vao i le taimi o le fuga ma le taimi o le aʻoga. I lalo o togavao taʻitasi, e tatau ai ona sasaa le 1-2 pakete vai, sili atu ona mafanafana.

Mo le puipuia o le susu i totonu o le eleele, ua fautuaina e tapunia le lio i le mulch mai le mutia mūmū po o le vao.

O le faʻaleleia o le palapala i vaomago o le a fesoasoani e faʻamautu ai le susu ile eleele

E manaʻomia e vine vine le teuteuina. I totonu o le itu mafanafana o le itu i saute, e mafai ona e totoina le ituaiga o le Katinaina i le tulaga o se laau ma se maualuga maualuga - i lenei tulaga, o vine e maua fua maualuga, ma o eseesega eseese eseese ma foliga matagofie.

I nofoaga malulu, o vao e masani lava ona fausia i le foliga o se meaola po o se uila e lua-uʻu.

Mo le mauaina o se maea, e lua vine tele o loʻo faia i luga o le vine vine, lea e lafoina agai i luga i itu eseese i luga o le va. I luga o vine matua, e aveesea uma pusa, sei vagana ai ni mea faʻapipiʻi, lea e tuʻuina i taimi masani ma faʻapipiʻi i luga o le va.

Ata o le faʻavaeina o vine i le ituaiga o se lua-uʻu uʻamea - vitio

Pe a teuteuina e le tagata le vao, e le sili atu i le 13-14 fualaau aina e tatau ona totoe, ma o le aofaiga atoa o mata e tatau ona 25-30. I le tausaga muamua, o le vaega masani ua faataatia, i le lona lua - 4 po o le sili atu "lima" (skeletal branches) ua faia, lea e faataatia ai pine laau i le amataga o le tolu tausaga.

Fanau Fanau e 3 tausaga

I le faaopoopo atu i le fausiaina ma le teuteuina, e manaʻomia e le Cardinal ia ofu masani luga. O meaʻai i foliga o compost poʻo humus e faʻafeiloai i le tautotogo ma le autumn e ala i le mulimulitaʻiina o vao ma se laumei (5-8 cm) o le faʻalaʻau.

E le gata i organics, e taua le fafagaina o vine ma minerale (e mafai ona e faʻaaogaina fugalaau faʻalavelave). E faia lea taimi 3-4 taimi i le vaitau o le tuputupu aʻe: pe a oʻo mai lau, aʻo leʻi amataina le mata, pe a maeʻa le lanu pe a maeʻa le seleselega.

O le fufuluina faʻatasi ma se vaifofo o le sulfate uʻamea e fesoasoani e faʻaumatia ai se tasi o mea le lelei o le ituaiga - o le faʻasolosolo o fua o vine.

Talu ai ona o le Katinini e le maluelue i faamai, e tatau ona faia togafitiga puipuia i se taimi talafeagai. Talu ai o Cardinal e masani lava ona afaina mai faʻamaʻi pipisi, o le vine e masani lava ona togafitia i fomaʻi. O sauniuniga e pei o le colloidal sulfur poʻo le Ridomil ua faʻasaʻa i totonu o le vai ma felafolafoaʻi i luga o laau totő, e taumafai e faʻamalolo uma pito i luga ma pito i luga o laʻau, faʻapea foʻi ma le paʻu o le mama.

Puipuia vine mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi - video

O meaʻai sili ona leaga o vine o vavae ma manulele. Ma mai ia i latou, ma mai isi, e mafai ona e puipuia oe lava e ala i le faapipiiina o pulumu taitasi i totonu o se taga o gau ma mea vevela. Ioe, o lenei metotia e manaʻomia ai le tele o taimi ma galuega, ae o le puipuiga e faʻamaonia.

I le taumalulu, e tatau ona ufiufi laau vao Katini (sei vagana ai i le itu i saute). Ina ia faia lenei mea, pe a uma le teuteuina o le autumn, e faapipiiina vine ma punou i le eleele, ona saisai lea i vaovao pe ufiufi i se ata tifaga po o se palapala.

O se vine e puʻeina i le ata tifaga e mafai ona fufuluina i luga o itu ma le eleele ma nutililii i maʻa mo le faʻasaoina atili.

Seleseleina, teuina ma le faʻaaogaina o fua o faatoaga

E mafai ona e amata seleseleina vine vine i le afa muamua o Aokuso. E tipiina le pulumu i se aufaʻataʻitaʻi, ma tuʻu ai le futu 4-5 cm. Mo femalagaiga, ogaoga papaʻu poʻo atigipusa laupapa e sili ona talafeagai, lea e manaʻomia ai le tuʻuina lelei o vine.

O le Cardinal o loʻo teuina mo se taimi uumi - e tusa ma le 3 masina i totonu o se potu mafanafana ma le tumau o le susu.

E ui lava i le fuafuaga a le laulau, e mafai ona faʻaaogaina e fai ai vine, suavai, compotes, ma faʻasao.

Mai vine e mafai ona e kuka ai se mea manaia

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O laʻu katinaini, tele-siʻitia, ola i loam, maua i totonu o le togalaau aina i le 2006, e le fatuina ni faʻafitauli i faʻamaʻi e 2-3 togafitiga, o vine e lapoa, ae, e le o le Talisman, o vine e tele - 0.8-1.2 kilokalama. Ole fua pito i tele o aʻu ituaiga na tutupu ae i le Cardinal - 2.2 kg. O le tofo e matagofie, o le manogi e tulaga ese lava. O afea e tupu ai. Ma e amata i le faaiuga o Setema po o le amataga o Oketopa. Ou te taumafai e aua le soona fai. E tusa ai ma nisi o iloiloga i le lotoifale, o se suiga i le vaitaimi o le matua o se ata masani o le amio o se ituaiga i Saratov.

Vic, Saratov

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=569720

I le tausaga nei, o le ituaiga o le Cardinal e leʻi vave amataina, ua mafai ona uma i le faaiuga o Iulai. E masani lava ona tupu i le aso muamua o aso Aokuso, i le taimi nei, o mea uma lava o loo i ai, e lelei ma tofo.

paionia 2

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=569720

Ma o loʻu Cardinal e le maʻi, e ui lava i le mea moni o loʻo i ai se BCR squeamish e latalata ane lata ane ma o latou vine e tutupu i taimi uma, ae le Cardinal e ono afaina ai (e ui lava na togafitia i le taimi o le taumafanafana mo le puipuiga). .O le mea masani, e matua mauoa lava i le tofo, ou te leʻi tafalalata ma le Katinala mai fafo, e ui lava e le matagofie tele ma tautau fualaʻau. Ioe, e sili lava ou te le o o le tuliloaina o fuifui tetele. Ou te totoina vine mo au ma oʻu aiga. Na ou matauina foi o le tofo na sili atu ona maitauina le sili atu ona lelei ma le tuputupu ae o le fafie. O lea ua ou fuafua e aveese le isi BSR squeamish ma faalautele le vine i lona tulaga i luga o le solo. e aunoa ma le kiona, e tusa lava po o le a le aisa, o le palapala o le eleele e le mafiafia.

Kalinovka

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-1846-p-2.html

Vaʻaia le vine vine. E mafai ona e fai atu faʻamaonia. Matou te ola, fiafia tele

paionia 2

//lozavrn.ru/index.php?topic=359.0

Fatuina Kataina - e le o le ituaiga sili ona faigofie e tupu. Ae peitai, afai ua e sauniuni e faʻaalu se taimi e teu ai ma puipui mai faʻamaʻi ma meaola faalafua, o le a faʻafiafiaina oe i le tele o fualaau aina suamalie tele ma se manogi manogi. E ala i le tofo, e tele tagata atamamai e taʻua lenei ituaiga o vine mama.