Masini faʻapitoa

Faʻapipiʻi mo taʻavale: ituaiga ma fuafuaga

E oʻo lava i le laʻititi laʻititi i le lapoa lakapi po o se togalaau, o nisi taimi e le mafai ona fai e aunoa ma le fesoasoani faʻapitoa i foliga o se uila afi poʻo se taʻavale. O lenei iunite o le a mafai ona faʻaaogaina le tele o auala mo le tausiga o le 'upega tafaʻilagi, ma faʻapipiʻiina, lea e lautele lautele avanoa i luga o le maketi i aso nei, e mafai ona faʻalauteleina le lautele o lona talosaga. O lenei tusiga e tuuto atu i le toe iloiloga ma mataupu faavae o filifiliga o mea faʻapipiʻi, lea o le a fesoasoani ia te oe e faʻaaogaina le tele o galuega faifaatoaga.

Ituaiga ma faamoemoega

E tele ituaiga o mea faʻapipiʻi mo taʻavale laiti, lea e sili atu le faigofie e faʻapotopoto e vaega o la latou talosaga i vaega eseese o le soifuaga o tagata. E iai foʻi le lautele, e manaʻomia mo le toetoe o tagata taʻitasi e umia se vaega o fetuutuunaiga, lea e tatau muamua, aofia ai se taʻavale ma se avetaavale.

I totonu o faatoaga

O le Faatoaga o se nofoaga lea e masani ona faʻaaogaina ai faʻapipiʻi masini, ma, e tusa ai, o mea faʻapipiʻi e masani ona faʻaaogaina iinei.

E te iloa? Ua leva ona togafitia meafaigaluega o le eleele ma le faaaloalo tele. I le Vaitau Tutotonu mo le gaoi o le suotosina na faasalaina e ala i le uili.

O ia ituaiga masini e aofia ai paluga, harrows, eseese masini masini mo le totoina o eleele ma totoina laau totō, seleseleina, faʻaleleia ma faʻaleleia vaega, faʻapea foʻi ma taavale solofanua, avetaavale ma faʻalavelave. I lalo ifo, tatou te vaʻavaʻai i le faʻaogaina o nei iunite uma i lenei vaega o le olaga.

I le fausiaina

O ituaiga ituaiga o mea e faʻapipiʻi ai, e pei o paluga, fagu vili, faʻamalo, pupuʻu ma taʻalo e fai ai fasi taʻaleʻa e aoga tele mo le eliina o pitonuʻu ma pupu mo fale faʻavae, faʻapea foi ma le eliina o fale, falelauasiga manu ma isi meaola i le eleele, o lona lautele e tele itiiti ifo nai lo le loloto.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e filifili ai le saʻo Iapani-taʻavale.

O taʻavale, vili, pakete ma fausaga o uta, loli taʻavale, pusa paʻu e mafai ai e tagata fau fale ona faʻavavevave ona faʻalauteleina le tele o uta i le isi itu o le fausaga o fale, e laiti ma tele ma mamafa. E le gata i lea, o nisi o masini o loʻo i luga e mafai ai foi ona e sii aʻe uta i se maualuga.

Nofoaga lautele

Mo le faʻalapotopotoga lautele, o mea sili ona taua e faʻapipiʻi ai pusa, pulumu, pulumu mo le fufuluina o aseta, vailaau kemini ma oneone, tagata tipi le kiona, pakete, kiona, o kiona, ma uta o luma.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se faʻalapotopotoga, e mafai e tagata faigaluega a le lautele ona faʻafefe i luga o le kiona i luga o auala ma ala savali, feʻaveaʻi ai le aisa, faʻamamaina auala mai le pefu ma faʻataunuʻu ai ni mea laiti, fale maʻa ma auala, ma faʻamamaina lapisi - pei o fale, faʻaputuina i ni mea laiti, ma le tele o le tele o mea e fausiaina.

E te iloa? O le tamaʻi taʻavale e mafai ona faʻasolosolo, e iai le tele o le pine ma o loʻo i ai i le Falemataʻaga a le Falemataʻaga i le Yerevan.

Lafumanu

I totonu o le vaega o lafumanu, e matua faigata lava ona maua se faʻaaogaina lelei mo le faʻaaogaina o masini trakene, talu ai o galuega uma e aofia ai fegalegaleaiga ma mea ola, lea e le o faʻaleagaina i le faagasologa o lona faʻatinoina. O le mea lea, o iunite e masani ona faʻaaogaina i lenei vaega o pakete, taavale solofanua, uta uta ma faʻapala.

O le fesoasoani a nei masini i lafumanu e faia ai se lisi vaapiapi ma le maʻoti o galuega, mo se faataitaiga, faamamaina o manu mai faga, felauaiga o meaʻai, manu po o a latou meaʻai, eliina o pusa ma mea e tafe ai ma mea e le masani ai (o lenei mea e manaʻomia ai se tulaga matuia o le faʻaaogaina o se kamupani telefoni) fafaga manu.

Faaaoga i mea taufaatoaga

E pei ona maitauina, o le faʻatoaga o le nofoaga lea e sili ona faʻaaogaina ai mea faʻapipiʻi, o lea tatou te gauai atu ai i lenei tusiga i masini fuafuaina mo lea mea. I lalo o le ae maua ai se aotelega o faʻalapotopotoga sili ona lauiloa ma aoga e faʻaaogaina mo le gaosiga o mea tau eletise o eleele ma laau toto.

Matou te fautuaina ia e faamasani ia oe lava i le lelei o le faʻaaogaina o se taʻavale tele i luga o se mea totino.

Faʻaleleia eleele ma le galue

Mo le faʻamoemoega o le sauniuni o le eleele ma le galue, o le tele o iunite e matua ese lava i la latou galuega faʻatino o loʻo faʻaaogaina:

  • suatia;
  • afu;
  • tagata galue vine;
  • pochvofreza;
  • moa.

O le suauʻu e faʻaogaina mo le faʻamoemoe o le suotosinaina o le fanua, ma o le mea moni e goto loloto i totonu o le eleele, mo lona faʻalelei ma le faʻaoga lelei, e tatau ai ona i ai se masini telefoni ma se gafatia e le itiiti ifo ma le 24 solofanua, mo se faʻataʻitaʻiga, Xingtai 244.

E taua! Ina ia mafai ona faʻaalu se taimi e faʻaaluina i le suotosinaina ma / poʻo le tatalaina, e fautuaina e faia galuega i le itu o le pito umi o lau 'upega tafaʻilagi. O lea o le a faʻaalu ai sina taimi mo ni avanoa le lelei o se au minute ma masini.

Harrows, faifaatoaga ma le pochvofrezy na faʻaaogaina mo le tatalaina o le palapala, ma o nisi taimi e aveesea ai vao ma faʻavasega ai le isi nofoaga e totoina ai laau.

Faatasi ai ma nei iunite, e le mafai, e tatau i soo se taʻavale ona taulimaina, ae o telefoni e masani lava lautele lautele, o nisi taimi latou te mafai ona oʻo atu i le 400 simita. Mo le faʻaaogaina o ia mea tetele, e tatau ona i ai se masini e iai le mana o le itiiti ifo i le 14-15 horsepower, mo se faataitaiga, DW 150RXi, Forte 151 EL-HT Lux poʻo Claus LX 155. O mowers e masani ona faʻaaogaina ile eleele, lea o loʻo latou fuafua e liliu i se fanua, e fufulu ai mai le tele o vao maualuluga, faapea foi ma vao laiti. E mautinoa lava o le a galulue soʻo se taʻavale tele ma se moa, na o le pau lava le tulaga mo lona lava gaioiga o le mea e tatau ona tuʻuina i le masini a le masini.

Siaki le tulaga faʻapitoa o le tele-traks "Uralets-220", "Bulat-120", "Belarus-132n" ma le "KMZ-012".

Totoina o masini

O le tele o taimi, pe a talanoa tagata e uiga i le totoina o faʻatoaga ma le fesoasoani a nei faʻalapotopotoga, latou te manatu o le totoina o fualaau faisua, ae peitai, e tatau ona maitauina i le taimi lava lena, faatasi ai ma le fesoasoani o mea faʻapipiʻi, e mafai foi ona e totō fatu, legumes, ma sana.

O se lisi lenei o mea sili ona lauiloa:

  • pateta pateta;
  • lukosazalka;
  • totō laulaki;
  • sana, fatu pi po o le fatu vele.

O le mataupu faavae o le totoina o fualaau faisua o le, mai se vai masani masani ma le tele o mea totō, o fualaau faisua e fafagaina i paipa faapitoa i vaovao eseese, lea, pe a latou pauu i le palapala, e vave ona sosolo i le eleele. Ina ia galue ma ia mea faigaluega, e manaʻomia le i ai o se taʻavale, lea o le a faʻapipiʻiina ai se enisinia o le 15 horsepower.

O le fatu, i se tulaga lautele, e galue i luga o le mataupu faavae e tasi e pei o iunite mo le totoina o fualaau faisua, na o a latou tane e laiti tele, ae le o ni pulumu e fafagaina ai fualaau faisua, ua faaauupegaina a latou upega masani o feoai i itu eseese i le gaioiga o le tele-tractor.

Pe a faʻatusatusa faʻamau i luga o mea eseese eseese, o le a alu ese se vaega o saito mai le tane, lea ua ufitia i le eleele. O le lelei o le galuega o se fofo e mafai ona maua ai se taʻavale tele ma se gafatia o le 15 horsepower.

Vitio: fatu fatu fatu i le galuega

Atonu o le ae fiafia e aoao atili e uiga i avanoa ma lelei o le faʻaaogaina o trak i faatoaga: Belarus MTZ 1221, MTZ-1523, MTZ 82 (Belarus), T-25, T-150, DT-20, Kirovets K-700 , K-9000, K-744, MTZ-1523, MTZ-892, MTZ-80, MTZ 320.

Tausiga o laau

Ina ia mafai ona faatumauina tulaga i luga o le agrotechnology, o vaega nei e faʻaaogaina:

  • veleina o faifaatoʻaga
    E taua! Faʻaeteete i le faʻaaogaina o le totoina o vine, faʻaleleia ma le faʻaeteete le maualuga o le palapala, ma mafaufau pe o le a le loloto o aʻa o laau o loʻo e gaosia. O uiga le faaaloalo i lenei mataupu atonu e mafua ai manua i aʻa ma le faafanoga mulimuli ane o faatoaga.
  • fuālaʻau.

O le veleina o le faifaatoʻaga e faʻamalo le palapala, tuʻuina atu o le okesene i aʻa o laau totō, faʻaleagaina vao ma faʻaleleia le aoga aoga o faʻamaʻiina o loʻo aumaia i lalo o laau faʻatasi ma le fesoasoani o le ituaiga lua o mea faʻapipiʻi mai lenei lisi - o se suauʻu mo le faʻamalosi.

O nisi ituaiga o taʻavale laiti e faʻatagaina oe e faʻaaoga uma nei ituaiga o mea faʻapipiʻi faʻatasi, mo se faataitaiga, Zubr 150 poʻo le Togalaau Scout T-15.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

E leai, e le mafai e le tagata togiaso ona tuʻuina atu suavai lelei mo le tele o faatoaga, o lea e lelei ai le faʻatuina, mo se faʻataʻitaʻiga, se faʻavaivai i le eria.

Ae ui i lea, o lenei metotia e mafai ona gafatia le taulimaina o le totoina o laau, mo lenei faamoemoe o loʻo i ai iunite nei:

  • pamu mo vai;
  • suauu mo vailaʻau.

O le taʻiala o le faʻatinoga o nei masini uma e masani lava tutusa, e eseese na o mea e faʻaaogaina ai. O se vailaʻau vailaʻau e mafai ona taʻavale ma faʻamalolo vailaʻau eseese e matua le manaomia e togafitia ai laau i le taimi e tasi e pei o le vai, ona o se masini kemisini e ono tupu.

O le mafuaʻaga lea e fautuaina ai le tuʻuina o vaʻaia e lua, poʻo le auala e fufuluina ai le masini pe a uma vailaʻau ma aʻo leʻi amata ona sulu i le vai. O lenei masini e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma soʻo se taʻavale tele.

Seleseleina

A maeʻa uma galuega autu, ona oʻo mai lea o le taimi o le seleselega, ma o iinei o le a matua aoga tele i le faatoaga:

  • pateta pateta;
  • garlic digger;
    E te iloa? E i ai ituaiga i luga o trak. O loʻo talitonuina na amata mai i le Iunaite Setete i le 1940, ma i le taimi nei e 22 atunuu o loʻo faʻasalalauina ai faʻasalalauga o taʻaloga.
  • Lokokopalka.

Meafaigaluega mo ituaiga eseese o fualaau faisua e galulue e tusa ai ma mataupu faavae lava e tasi, lea e mafai ona avea ma masini, vibration poʻo le tagata faʻatau. O le eseesega autu ia i latou o le tele o le mea e teli mo le eliina, ma le loloto o loʻo eli ai. Soo se taʻavale miti e fetaui lelei ma le faʻaaogaina o ia masini.

Aoao atili e uiga i gafatiaga o le Zubr JR-Q12E, Salyut-100, Centaur 1081D, Cascade, Neva MB 2 malosiaga tillers.

Loia

I le faatulagaga autu o le sili lava o soʻo se taʻavale tele o loʻo i ai ni mea faapena. Faʻatasi ai, e mafai ona e faʻaputuina ma utaina mea eseese (fafaga, mea faufale, ma isi). O lona faʻamuamua e aofia ai se pakete (o le mita e i luga o le 0.5-5 kupita mita) ma le aū (e faʻatagaina oe e sii i luga ma lalo ifo le uta). Nai lo o se pakete i luga o le pusa, e mafai ona e faʻaleleia le tele o isi masini faʻapitoa, e pei o palu, pulou siʻi, tui, taʻavale ma sili atu.

O lenei mea o le a fesoasoani e faʻateleina ai le faʻatinoga ma le aoga o lau masini. O le maualuga o le mamafa o se avetaʻaleʻa vaʻaia ma se mana o le 15 horsepower e mafai ona sii i luga o se uta o le 1500 kilokalama.

Taavaletoso

O taʻavale, lea e masani ona faʻapipiʻi i le pito i tua o lau taavale, atonu e laʻititi laʻititi i la latou galuega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai ni taʻavale o le faʻaaogaina o ituaiga taʻavale ma taʻavale pito i tua, o le tasi-togi ma le tele o fagu, ma isi.

O se taʻavale taʻavale e sili ona talafeagai mo le felauaiga o uta tetele, ma e sili atu ona aoga le faʻaogaina o vaalele mo le felauaiga o uta uta. O le numera o faʻailoga i luga o le taavale toso e taua tele foi, talu ai e faʻatusatusa i le mamafa o le uta e mafai ona e felaʻuaʻi ma lana fesoasoani. E taua foi le malamalama o nofoa faataavalevale e tasi e itiiti le mamafa ma e tele atu le gaoioi ma le gafatia nai lo le lua-ma le tolu-axle, lea, i le isi itu, ua sili atu ona mausali ma e sili atu ona lelei lona faʻaaogaina. O le mamafa aupito maualuga o se avetaʻaleʻa ave laititi e mafai ona ave e tusa ma le 2000 kilokalama.

E faʻapefea ona filifili ni mea faʻapipiʻi

Pe a faʻatau se faʻasoa, muamua, ia mautinoa o le mea na faia ai, e fetaui lelei ma le tagata faʻasalalau. Vaʻaia ma le faʻaeteete le fausaga mo le faʻaaogaina o masini ma / poʻo le fausiaina o mea tau fale, faʻalogo faapitoa i le vaega o meafaigaluega e fesootai tuusao ma le eleele.

E taua! E sili ona lelei le le faia o fefaʻatauaiga ma tagata taʻitoʻatasi ma ē e le o faʻatau faamaonia, aemaise lava i latou e faʻatau faʻataʻitaʻiga Saina o mea faʻapipiʻi. E masani ona tupu pe a maeʻa le faʻatau (aemaise lava masini a Saina), e foliga mai o lenei iunite ua mamanuina e galue ai naʻo se tasi o faʻataʻitaʻiga tele-tractor.
Vitio: faʻapipiʻiina mo tele-trak

I le faʻatauina o mea faʻapipiʻi, e tatau ona e malamalama lelei i le mea o le ae faʻaaogaina, pe o iai se manaʻoga mo sea mauaina, mafaufau pe mafai ona e faia e aunoa ma lena, fuafua le aoga o le a mafai ona e maua mai le mauaina o lenei iunite.

Mo fautuaga i le filifiliina o ni ituaiga o mea faʻapipiʻi, muamua taumafai e maua ni faʻaopoopoga mo le avetaavale, se suo suʻa ma se taavale taʻavale - o nei iunite e tolu e nafa ma le tele o galuega uma e mafai ona faia i luga o se taʻavale. Liliu atu i le filifiliga o meafaigaluega faʻapitoa, aua le faatuai e fesili mai ni manatu mai le au faifaatoaga poto masani.

Faʻamaumauga ma faʻasalaga o mea faʻapipiʻi fale

O le mea moni, o le tele o tagata e maua ni taʻaʻaiti laiti o ni tagata atamamai ma tomai faʻapitoa, lea e mafai ai ei latou i nisi tulaga ona fai ni faʻamaumauga mo a latou lava taavale, ae le o taimi uma lava o lenei auala o le tuʻuina atu ia i latou lava ia ituaiga o le a lelei ai oe. Maota mo aiga mo se taʻavale tele

Muamua matou te tuʻuina atu finauga e faʻateleina ai le gaosiga o fesoʻotaʻiga faʻatulagaina:

  • e masani lava o le tau o le gaosiga e taugofie nai lo le faʻatauina o se masini faʻatumu;
  • O le a le faʻamapulaʻaina oe i le fale gaosi oloa o loʻo faʻatinoina mea faʻasolosolo o le iunite ma mea faʻapitoa o ona faʻavae;
  • afai e tulaʻi mai se manaʻoga, e mafai ona e suia le mauga i luga o au masini ma tautau i luga o se isi taʻavale mumu;
  • E mafai ona e faʻaaogaina le vaega malepe i le iunite oe lava.

O le taimi nei mo tulaga le lelei o le faʻaaogaina o meafaigaluega ua faia i le fale:

  • ao faagasolo lana taotoga, o le faaleagaina i luga o mauga ma isi vaega o le tele-tractor e mafai ona mafai;
  • O faʻatauga faʻapipiʻi e mafai ona suia i nisi taimi i lalo o le tusi saisai, ma e le o masini e faia e le tagata lava ia;
  • e masani lava o le lelei o le mea na faʻatauina e sili atu le maualuga nai lo le mea na faia e le tagata lava ia;
  • E tele lava taimi e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻalelei nai lo le faʻatauina.
Matou te fautuaina faitau pe faʻapefea ona faia se taʻavale mai fafo o le uila, e pei foi o se 'au masiʻi fale ma se fausaga faʻapipiʻi ma ou lava lima.

O lea la, matou te faʻamoemoe o lenei tusiga ua taliina nisi o au fesili e uiga i iunite faaopoopo, lea e mafai ona faʻateleina le gaioiga o taʻavale laiti.

O le faʻaaogaina o le auala aupito sili lea ona taua ma sili ona aoga ua suia ai le galuega tusi i atunuu uma malamalamaina mo se taimi umi, o lea e te le fefe ai i mea fou, ma afai e te maua le avanoa, ia auai i vaega o tagata ua sili ona faʻamautuina a latou galuega i le vave e mafai ai!