Viticulture

Fua o vine "Aleshenkin"

O ituaiga o vine vine e lauiloa i le matagofie ma le matagofie o foliga vaaia.

E le mafai ona pasi fualaʻau popo ua maeʻa e aunoa ma le tuʻuina o se gutu i lou gutu.

Ma o le lanu amber ma le ofoofogia o le tofo o vine tetele o le "Alyosha" o le a le tuua ai se tasi e le fiafia.

Eseesega faʻamatalaga

O vine "Aleshenkin" e mafai foi ona maua i lalo o le igoa "Alyosha" poʻo le "Nu 328". E aʻafia i ituaiga o laulau ma o se faʻataʻitaʻiga sili lea mo le faʻamalositisi, i le tofo ma ona uiga i fafo. O lona amataga mai le sopoia o se paluga o pollen mai ituaiga eseese o Sasae faatasi ai ma vine "Madeleine Anzhevin", lea na avea ai ma se tele o uiga agavaa.

Faʻavae vasega

O taʻavale e faʻaalia i le tuputupu ae malosi. Lea laititi lau lanu meamata, lanu meamata lanu meamata ma le lanu vaeluagalemu, ese mai isi ituaiga i se pepa lima-lobed. O le tele o taimi, o le fana e lua ona mea. Pisexual fugalaau. O fua o le vine i luga o vine ua faataatia mai lea tausaga i lea tausaga. O aʻafiaga e matua aʻafia lava i le nofoaga fou ma vave ona aʻa. O fualaau o loʻo i ai se laasaga lelei o le matua, ma o lima o vine ua i ai se taimi e fua mai ai e oʻo atu ile ono tausaga.

Bunches

O fuifui o lenei ituaiga e masani ona i ai foliga faʻapitoae seasea faʻafesoʻotaʻi, e fai si paʻu. O le mamafa e telē, o nisi faʻataʻitaʻiga e oʻo atu i le lua kilokalama, ao le mamafa o le aufaʻauʻau e tusa ma le 500g. O le mamafa o le mamafa o le pusa e 4.5g. Vine o le lanu moli amber, faʻatasi ai ma sina paʻu o le kesi, sina sina.

O le aano o se mea suamalie, suamalie, manaia ma le manaia. O le sugar content of the juice reaches 20%, acidity - 7g / l. E tusa ai ma le fua o le tofo, o le tofo o le ituaiga o Aleshenkin e oʻo atu i le 8.8 points. Pulu le vine e oʻo i le 40% o vine e leai ni fatu.

Tuuina atu

O lenei ituaiga o vine e aofia ai ituaiga eletise maualuga. Faatasi ai ma se tasi matua matua e mafai ona aoina i le 25 kilokalama o paʻu paʻu. Ina ia mafai ona manuia le vine i lea tausaga ma lea tausaga, e tatau ona mulimuli i tulafono faavae uma mo le tausiga o le tovine, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

Taunuuga o le taimi

O vine "Aleshenkin" e faatatau i ituaiga muamua, o lona taimi e le sili atu i le 118 aso ma se CAT a itiiti mai o le 2000 ° C (o le aofaʻiga o le vevela o le maualuga o le vevela o aso uma mo se vaega o le vaitau). E masani lava, e mafai ona aoina le seleselega mai aso mulimuli o Iulai seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana.

Mama

O mea taua o le ituaiga o "Aleshenkin" o fualaau aina suamalie ia, o le tofo ofoofogia, o se fatu itiiti o fatu i vine, o le aʻafia lelei o le seleselega ma le lelei o le vine e oo lava i tausaga leaga.

Faʻafitauli

O le mea le lelei o le ituaiga o "Aleshenkin" o le maualalo o le tetee i le malulu o le fua o vine, lea o loʻo i lalo ifo. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai lenei ituaiga o meaola ina ia faʻamalosia i faʻamaʻi faʻasao. Ae o le vaega o le vine, lea o loʻo i luga aʻe o le eleele, ua i ai le maualuga o le faapalepale o malulu malulu. E iai le maualuga o pasene o palasisi o le fuālaʻau ina ia latou faʻaaogaina e ala i le faʻaleleia o le tuputupu aʻe. E i ai le teteʻega faʻaleagaina i faʻamaʻi pipisi.

Faʻafanua

E ui lava o vine e manatu o se fualaau le lelei lea e mafai ona tupu i tulaga eseese, ae peitai, e aoga le gauai atu i le mea moni e faapea o lenei togavao fiafia i le malamalama ma nofoaga mafanafana, ma, e faapena foi, e tali atu le leaga i le tele o le susu ile palapala. O le mea moni, i le vaomatua, o lenei faatoaga e tupu foi i luga o eleele leaga, ae afai e te manao e maua se seleselega lelei ma se ola umi mo lau togaolive, o le a aoga le suesueina o le palapala aʻo le i totoina laau.

E tatau lava ona e iloa tonu pe o le a le tuufaatasiga i luga o le fasi fanua na e filifilia, aua o le vaega o minerale e taua tele mo le tuputupu ae o le togavine. I le tulaga pe afai o le eleele o loʻo aofia ai le tele o le omeaona manaʻomia ai lea o se vaega faaopoopo o le alavai, ae afai o loʻo i ai se malae vaʻaia i luga o le 'upega tafaʻilagi, ona tatau lea ona faʻafefe oneone i le oneone. I nofoaga e tele ai le oneone o loʻo faʻafefiloi i totonu o le palapala faapalaga eleele poʻo le humus.

Manaoga e tatau ona alofia - o masima masima ma eleele lauʻeleʻele. I ia tulaga, ua mate vine.

Ua matou taulimaina le palapala, o le taimi lenei e filifili ai nofoaga i luga o le fanua o le a solia ai le tovine. O se filifiliga lelei o le a avea ma se malulu malu e feagai ma le itu i saute poʻo saute sisifo. Afai e leai se filifiliga mo le totoina o vine, ona filifili lea o se nofoaga e lata i le puipui o le fale.

O se fale e fausia i le maa o le a tuʻuina atu ai lona mafanafana i le totoina o le tovine. E le faatagaina le totoina o pupuvao i vaega ei ai le maualuga o le eleele ma le malulu o le ea. Pe a fuafua se togalaau ma se nofoaga mo le totoina o se tovine i luga, e manaomia le saunia o le eleele. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona eliina i luga le eria mo vaiaso e lua aʻo lumanaʻi le tulaʻi mai, ma le eleele ma le eletise malosi e fefiloi ma le lime (200g / 1kv.m plot).

Talu ai o le vaega o le vaomatua o vine "Aleshenkin" e matua le taliaina ai gutu, e tatau ona totoina i luga o ni fualaau malulu ma toto i le tautotogo, ina ia malosi le vine i le taumalulu i se nofoaga fou ma o le a tupu lelei le aʻa o le togavao. O lea, ua maeʻa le mafanafana, ua vevela ma saunia le palapala, ua filifilia le nofoaga, e mafai amata ma totoina togavao.

• o le a amata ona tatou saunia ni pu mo le vaʻaia, o le tau fautuaina e 85-85-85 cm;

• Matou te sasaaina alavai i totonu o le uaea ua uma ona vevela, lea e mafai ona aofia ai lapisi, iliili poʻo isi tamai laumei. O le masani lelei o le faʻaleleia o alavai e 10 cm, ae e mafai ona sili atu pe afai e vavalalata le vai o le eleele;

• i le ogatotonu o le pu tatou te faʻasaʻoina le lagolago (faʻamalosi poʻo le faʻamalosi), ma faʻatumu le alavai faʻavaivai i le eleele ma se laulau o le faʻaleniina i le faʻatatau: tolu pakete paʻu poʻo le faapalaga / 100 g o le masima masima / sina tamai fafie / pe tusa ma le 300 g superphosphates;

• faʻamautu le suavai;

• matou faʻatumu ile lalolagi e faʻatumu ai le 1/3 o le avanoa;

• faataamilo le pine tatou te faia ai se faaputuga eleele ma faapipii se laau;

• matou te faʻamalosi aʻa i le pito i lalo o le laititi ma faʻatumu i le pito i luga ma le eleele ina ia maualuga le maualuga o le tui poo le nofoaga o le paranesi i le 3 cm i luga o le maualuga o le eleele;

• faʻaeteete, ina ia le faʻaleagaina aʻa, faʻapipiʻi le eleele i ou lima;

• toe tele vai;

• mulch le eleele ma solo pe humus.

Pe a filifilia vine mo le totoina, ia faʻalogo lelei i le tasi-poʻo le lua-tausaga vao ma le soifua maloloina, atiaʻe aʻa ma ia lava lauulu matutua. A o lei totoina, faapuupuu ia aʻa autu i le pito i lalo o le seedling i le 15 cm. Faʻasolosolo lelei ona maua aʻa faiga faʻavaelea e mafai ai ona faʻaaoga uma nodules mo le germination. Prune le fatuina lava ia, ma totoe e oʻo i le fa o le tele o matala.

Tuu le togavao saunia mo le totoina i totonu o se fagu vai. Talu ai ona o le vine "Aleshenkin" e le faʻafefe ai gutu i le vaega pito i lalo o le togavao, e fautuaina mo ia e eli se togalaau e oo atu i le 50 cm le loloto. O le mea lea, o le vaega lalo o le vine ma le aʻa o le a faʻalauteleina ma o le a le soona inu tele. Ia mautinoa o le mamao i le va o fua o faatoaga e tusa ma le 1.5m, ma le mamao i le va o laina o vine - e oo i le 2 mita.

Afai e totoina vine i luga o le puipui o le fale, o le mamao mai le puipui i le seedling e mafai ona tusa ma le 50 cm, pe afai o le vai e tafe mai le taualuga e le pa'ū i luga o vao. Faatasi ai ma le tuputupu ae o vine, o pupuni uma e feʻaʻei ai o loʻo tumau i luga o le pa na faia.

Taʻaloga o le tau

O le totoina o le taimi mo lenei vine e sili atu le filifilia o le tautotogo. E na o le tatau lava ona faʻatali mo le fanua i luga o le fasi fanua ina ia maeʻa ma mafanafana. I le itu i saute e tusa o le aso 15 o Me, ma i matu, i se taimi mulimuli ane, i le faaiuga o Me.

Tausiga

Ina ia maua se seleselega lelei ma togavao maloloina o vine, e tatau ona faatulaga lelei le tausiga lelei mo le vine. O nisi vala nei:

1. o lenei vailaʻau e tatau ona faʻamalosia mo le taumalulu, aua e le faʻafefe i gutu;

2. manaʻomia le fuaina o fua;

3. manaʻomia se puipuiga faaopoopo mai faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi;

4. fiafia i le totoina o le toto;

5. e manaʻomia se teuteu umi pe faʻalautele;

6. E pei lava o isi ituaiga vine, e manaʻomia tele le eleʻele palapala ma le fafaga atili.

Faʻasa

A maeʻa ona totō, e manaʻomia e le sapling le faʻateleina o le suāvai ina ia aʻafia le aʻa i se nofoaga fou. A tupu lenei mea, e le o toe manaʻomia le susu.

Faatasi ai ma le tele o le tafe o le vai i le palapala, o le a amata ona pala le sua i luga o lima, lea e faaleagaina ai o latou foliga vaaia ma taugata.

O le suavai mulimuli mulimuli, lea e taua o le utaina o le susu, e faia i le tautoulu, pe a uma le seleselega, ma saunia ai le vine mo le faʻauʻu.

Ina ia faʻaleleia le maua o le susu i le aʻa, e mafai ona fausia ni pupuʻu vavalalata, ona le salalau lea o le susu i le togavao. Afai, e faaopoopo atu, pe a uma ona faʻaleleia, e faʻamalo foi le eleele, o le a faʻaleleia ai le avanoa i le ea ma taofi ai le susu mo se vaitaimi umi atu. Pe a faʻapipiʻi le vai e tatau ona mataʻituina ia uiga:

• faʻaleleia o le ea ma vaʻaia i le itulagi;

• faʻamafanafana i aso taitasi;

• le tuufaatasiga o minerale o le palapala ile luga ole laupepa;

• latalata i le eleele.

I le amanaʻiaina o uiga uma lava, e mafai ona faʻataunuʻuina o laau toto e totō i luga o oneone oneone e masani ona faasūsūina, ma vine e ola i luga o palapala palapala - e le tele taimi ma tele vai.

Faʻasalaga

O le a le faʻaogaina o le eleele e tatau ai ma o le a foi? Afai e te manaʻomia

• puipuia aʻa mai le mutia;

• fesoasoani i le lelei o taumafa o le vine;

• teu le susu i totonu o le aʻa o le aʻa;

• taofia poʻo le faʻamalosi atoatoa le tupu o vao;

• i luga o le papa pe a tupu laau, faʻaitiitia le tafeina o le eleele faataamilo;

• puipuia le faʻatūina o se meaʻai i luga o le ogalaau, aua e aʻafia ai le avanoa o le okesene i le aʻa;

• ia puipuia aʻa ma le eleele lalo o vine mai le maalili i le taimi o le ogaoga o le malulu, ona faʻaaoga lea o le metotia o le mulumulu palapala.

Laʻau ma pine paʻu, lea e puipuia lelei mai le malulu, faʻapupulaina le faʻaleleia o le ea i lalo o le malutaga, lea e puipuia ai siama ma siama i luga o vine, e mafai ona faʻaaoga e pei o mulch.

E le gata i lea, o le fugalaʻau (rotated manure, humus and compost) e talafeagai, e maua ai le faʻaleleia atili o aʻa i aʻa i le taimi o le taumalulu, lau lauʻeleʻele (pe a le aʻafia i meaola faalafua poʻo faʻamaʻi), mutia mūmū mago, paʻu o le peat, sawdust, reed ma isi mea . E mafai ona tuʻuina faʻatasi (e aofia ai le tele o ituaiga o mea) ma tutusa.

E taua tele le iloa, mulching ei ai se itu le lelei i nisi tulaga. Afai e te filifilia le vaomago po o le vao e pei o le mulch, e tatau ona faʻasaina muamua. A le o lea, o le tele o meaʻai i totonu o ia mea o le a faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le eletise mai le palapala e microorganisms. O le faʻaaogaina o aʻa o lenei mea taua. O le faʻaopoopoga o se faʻaopoopoga o le faʻamalolo o le a fesoasoani foi i lenei tulaga.

O le au faifaatoʻaga iloa lelei e faʻaaoga le mulch i tausaga taʻitasi, aua i luga o le fogaeleele e maualuga le aafia o le eleele i le siosiomaga: suiga o le vevela, malogo, sulu ma le vaʻaia. E tatau ona manatuaina pe a vevela, e faʻafefiloi le mulch i luga o le fasi fanua ma le palapala o le liʻo lata ane, ma pe a sauni le vao mo le taumalulu, e fetaui lelei i le pito i luga o le eleele, ma faʻaleleia ai le lelei o aʻa.

• Aua o le aoga sili o le mulching o le puipuia lea o le magoina o le eleele palapalaO lona uiga e le fautuaina le faʻaaogaina o lenei metotia faʻaaogaina i luga o eleele palapala. O lona faʻaaogaina e sili ona lelei i nofoaga e matua matutu, faapea foi i luga o le oneone ma oneone oneone.

Sueina

Ina ia aloese mai le aisa i le vine, e tatau ona ufiufi. O mea eseese e talafeagai mo lenei faʻamoemoe: tuai tuai, uʻuufi, eleele, seedust, nila, ma isi. O le filifiliga sili mo le malutaga o pine ma lala laʻau, lea e maua ai le tafega o le ea, lea e le tau atu i vine ma, i le taimi e tasi, lelei faʻamafanafana le vao.

Teuteu

O le teuteuina o le vine o le ituaiga vine vine e tatau ona faia e se umi o 8-10 alavai, o nisi taimi o le fuaina o le mama i le 5-6 buds e masani ona faatagaina. Talu ai o lenei ituaiga vine e lelei tele fua, e tatau ona fai fuafua i le fetuunaʻi. Mo mea uma ua vavaeina ai pine vaivai ma lala masaga.

Fertilizer

O mea masani e masani ona faʻaaogaina faʻasamaʻi mo lenei ituaiga o minerale (masima potash ma superphosphate) ma organic (fafie, compost ma humus). Mo le sili ona lelei, ua fautuaina e fafaga faʻamaʻi vai i le taimi o le faʻavaivai. E mafai ona e faʻaaoga aʻa uma ma vine.

E malie foi le faitau e uiga i vine sili ona paʻepaʻe

Puipuiga

Talu ai o le vine "Aleshenkin" e maualalo le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi, e manaʻomia le togafitiga faʻalua faʻatasi ma mea faʻapitoa. I le avea ai o se puipuiga, e mafai ona e filifili e saogalemu mo tagata, sauniuniga o meaola mo togafitiga o manu, ma vailaʻau - pesticides. O le le lelei o le mea muamua o le manaomia lea mo le faʻaaogaina faʻavaiaso, faʻapea foi le toe faia o le gaioiga o le vine pe a mavae le vaʻaia, lea e taugata ma taugofie. O le faʻaletonu lona lua o le aʻafiaga leaga lea i le tino o le tagata. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le faʻamaʻi, e manaʻomia le faʻaaogaina o mea e maualalo-toxic (IV tikeri) mo le faʻaleleia. O le toʻatele o tagata faʻapitoa e iai le poto masani e faʻaaoga le lime solution e puipui ai vao.