Faatoaga

Agrotechnology faʻatoʻaga o laʻau paʻu "Stanley" ("Stanley"): uiga masani, totoina ma le tausiga

Mo se seleselega lelei o plums, e tatau ona e filifilia le ituaiga saʻo. E tele ituaiga o ituaiga o mea manaia ma lauiloa.

O le tasi oi latou o Stanley Plum ("Stanley") - O se auiliiliga auiliili o lenei ituaiga, faapea foi ma faavae o le tuputupu ae O le a maua i lenei mea.

Talafaasolopito o le fausiaina o laumei ituaiga "Stanley"

Toto "Stanley" mai Amerika. I le amataga o le 20 senituri, na pasia ai e le polofesa Richard Wellington le fusi Farani Pryuno Dagen ma le Amerika Grand Duke. I le 1926, o se taunuuga o le fausiaina, o le ituaiga "Stanley" na aliali mai. O le ituaiga "Stanley" na mauaina se tofo lelei mai le fomai Farani, ma o le tetee i le malulu o fugalaau e afua mai i le eseese o Amerika. I Rusia, na aumaia le numera Stanley i le Setete Setete i le 1983. O lenei ituaiga pauna e lauiloa i le lalolagi atoa. O le "Stanley" e masani ona faʻaaogaina mo le gaosia o paʻu.

E te iloa? Ole laumei e le o se laau umi. O le umi o lona olaga e 15 - 60 tausaga.

Eseese uiga

O le a le stenley plum:

  • e mafai e le laau ona oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le tolu mita. Crohn sparse, ei ai ona foliga lapopoa. Faʻasaʻo saʻo, faʻavalea uliuli;
  • O lanu e mumu-lanu enaena, e aunoa ma le le lava, e leai ni laulaau;
  • laʻau o ni auala, faʻavasegaina, faʻatasi ai ma se pito i luga. O latou lanu lanumeamata lanumoana i lanu, e pisi laititi ma maua se lanu vavalalata;
  • fuga mai "Stanley" i le ogatotonu o Aperila;
  • fugalaau paʻepaʻe, i le 3 cm le matua. Peti paʻu, na i ai le vaʻavaʻa;
  • o fua muamua e sau mai le fa tausaga o le olaga;
  • o le fua e tele, lanu uliuli ma le paluga o ie. O le foliga o le fomaʻi o le obovate, ei ai le suture abdominal pronoun;
  • o le paʻu o le fua o se mea manifinifi, e matua le vavaeeseina mai le pulupulu;
  • o le pulupulu e samasama-lanumeamata, manogi ma suamalie;
  • o le maʻa o le tusi, o loʻo i ai se mea lumanaʻi, e vavae ese mai le pulupulu;
  • E fiafia Stanley i eleele lelei. Manaomia le fafagaina e le aunoa;
  • ua manatu o le taumalulu-faigata, mafai ona faapaleni gutu ile -34 ° C;
  • E le maua se faʻafitauli o le lāmala. I le toesea o le vai e leai ni fua;
  • fua o fualaau aina "Stanley" maualuga. Tuʻu fua fua. E tusa ma le 60 kilokalama o fualaau aina e mafai ona seleseleina mai le tasi laau.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Mafaufau i uiga uma o le Stanley plum ituaiga, e mafai e se tasi ona maua ni faaiuga e uiga i ona lelei ma mea le lelei.

Faamanuiaga:

  • suamalie, suamalie, maualuga fua;
  • Uiga masani o le taunuuga o le fualaau aina;
  • maualuga fua;
  • lelei faigata taumalulu;
  • fua lelei fua e mafai ona faʻaaogaina.
Faʻafitauli:
  • aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi;
  • maualalo le malulu o le lamala;
  • faʻamalosia o le eleele lafulemu;
  • tuai

Totoina tulafono mo stenley plum stenley

A o lei totoina le ituaiga Stanley plum, e tatau ona e faamasani i ni tulafono mo le tuputupu ae ma faaopoopo atu togalaau.

Aso ma le filifiliga o le nofoaga mo le tulaueleele

O ituaiga o le Plum "Stanley" e sili atu ona toto i le tautotogo, aʻo leʻi tafe le suavai. Pe a totoina i le ituaiga o le tautotogo e sili atu le leaga. Nofoaga mo le totoina o fasi laau "Stanley" e tatau ona susulu ma puipuia lelei mai le matagi. O lenei ituaiga vailaʻau e fiafia i le susu, ae o le a le taliaina le vai. O le mea lea, o le totoina o se laau i totonu o se vanu e le fautuaina. O le laumei e matua faigata tele i luga o le tamaoaiga o eleele. Mo le totōina o laau e talafeagai ai loam, pisi alkaline poʻo le tuʻufaʻatasi. Afai o le palapala o le aisa, e tatau ona fai le limase. O le nofoaga mo le totoina o le paʻu "Stanley" e tatau ona i ai pe a ma le 9 sikuea mita.

E taua! I le eria o loʻo latalata i ai le vai, ua fautuaina e tuʻuina se faaputuga piliki i le pito i lalo o le lua mo le totoina. O le a fesoasoani i aʻa o le fatu e ola ai i itu ma puipuia ai mai le susu ma le malulu.

Sauniuniga o le nofoaga ma fualaau mo le totoina

Mo le totoina o laau ma le sili atu le tausiga mo palama e tatau ona saunia lelei le saite. Ma o le eleele e iai le taimi e faʻaleleia ai, o le sauniuni o le lua e oso i le taimi o le autumn, aʻo le i muamua le kiona.

O le sauniuniga o le lua e faalagolago i le aoga o le eleele. Afai o le eleele mo le totoina o le Stanley plum e lafulemu, ona tatau lea ona lua le 80 cm le lautele ma 60 cm le loloto. E tatau ona aveese le pito i luga o le palapala ma fefiloi ma humus, ia matauina se vaega 1: 1. O lenei e tatau ona sasaaina i le totoina o le fale, ona ua uma ona eli le pito i lalo.

Afai o le eleele mo le totoina e le lava le laʻau, o le loloto o le lua tulaʻi ma lona lautele e tatau ona 100 cm. Muamua e tatau ona e aveese le sodoma, tipi ma faʻafefiloi ma pakete fagu e lua ma le fagu kesi. O lenei paluga ua tuu i le pito i lalo o le lua. Ona latou ave lea o eleele lauusiusi mai se isi nofoaga ma faatumu i se faaputuga i le afa o le loloto.

A o le totoina le manogi o le paʻu "Stanley" e tatau ona e vaai lelei i aʻa. Faʻasalaina ma faʻamago ese. Krona ua tipiina fatu laau i le tasi vaetolu, ma ua faaosofia ai lona atinaʻeina.

O le faagasologa o le totoina o laau toto

O le totoina o laupepa laiti o laumei eseese "tekinolosi faapitoa a Stanley" e le manaʻomia. O le faʻaleleia o fanua e faʻatinoina e tulafono lautele:

  1. I le pito i lalo o le vaʻa e tatau ona tietie se pou lagolago. O le maualuga e tatau ona pei o le pito i luga o le lagolago e laʻititi ifo maualalo ifo nai lo muamua o taamilosaga o le laau talavou.
  2. Lua faʻamamaina vai.
  3. O se fatuga laiti e tuu i tafatafa o se lagolago o le siteki ma nonoa.
  4. O aʻa e tufatufa atu i luga o le faaputuga ma moe i le eleele, lelei le solia.
  5. Mai se ogalaau e toe foʻi mai i le 50 cm ma faʻataʻamilo i se failaʻau fai se togalaau. E tolu pakete vai ua sasaaina i totonu.
  6. Mulch pristvolny liʻo lio po o le faapalaga.
E taua! E tatau ona mulimuli i le nofoaga o le aʻa aʻa. E tatau ona tolu tamatamai lima i luga o le eleele.

Vaitaimi o togafitiga faʻavaitaimi mo paina "Stanley"

Tausiga mo ituaiga meaola "Stanley" e manaʻomia ile tausaga atoa. I le taumafanafana ole laʻau e tatau ona fafaga ma fafaga. O le tausia o laʻau i le tautoulu e aofia ai ogalaau mafanafana, teuteu mama. I le taumalulu, e tatau ona e pulea le setete o le "insulation" i luga o ogalaau ma lulu le kiona mai lala. O le tausiga o le tautotogo e aofia ai le fufuluina o le ogalaau, fafagaina ma togafitia i mea e faʻamaʻi ai.

E te iloa? O laulaau mamago po o le laʻau fou e iai se faʻamalologa. E aofia ai foi i le aoina o tiuti.

Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O se tasi o faamai o le pulu "Stanley" - monilioz (gutu pala). O se mea malie ma e pei o se lanu enaena. E matua tupu vave ma ua ufitia i le "fluff". I le tautotogo ina ia puipuia, ao le i amataina le laulaau, e tatau ona togafitia laau i se malie. Afai e maʻi le plum, e tatau ona e tipiina lala o loʻo mamaʻi ma susunuina.

O se meaola matautia mo pagakeke o aphid. O nei pepe iniseti e afaina ai pine ma lau. Ina ia puipuia le malosi o le alofa o le laau ma le aphids, e mafai ona e totoina le mafiafia i luga o le laau. Latou te tosina mai pepe, oeo fili o aphids. Afai e matuia le faaleagaina, e tatau ona e faʻaaogaina iniseti.

Tulaga faʻatau

E fiafia tele le Plum i le susu, ae o le a le taliaina le vai. Faʻasalaga manaʻomia masani - tasi i le vaiaso i le taeao po o le afiafi, ma faʻaaoga se pakete vai mo laau taʻitasi. Afai e vevela le taumafanafana, e mafai ona sili atu ona e faʻafeinu. A o faagasolo le vaitau o fua o fua ma fua, o le faʻasusu e faʻaopopoina 5 taimi. O le mea e sili ona taua o le eleele e le tatau ona faʻamago. E sili atu le leaga nai lo le malulu matuia.

Fafagaina o fuafuaga

I le tausaga lona lua o le olaga, e manaʻomia le amataina o le fafagaina o le pauna:

  1. Soʻo se tautotogo uma, ao eliina, e manaʻomia ona e faʻapala pe palau (10 kilokalama), faʻaopoopo superphosphate (100 g) ma potassium sulphate (100 g), urea (30 g) ma le pefu laupapa (400 g).
  2. O tausaga taʻitasi uma lava e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina i le tautoulu.
  3. I le lona fa - o le lima o tausaga o le ola, pe a amata ona fua mai le laau, o le tele o felaʻasaʻi e faʻatupulaia i le afa, sei vagana ai le phosphorus ma le vailaʻau.
  4. O le mulilua masani e faʻaaoga ai le faapalaga poo le peat e fesoasoani e taofi le susu ma puipuia mai aʻa.
  5. Aʻo leʻi oʻo i le vaomatua e faia le isi laasaga o le fafaga. Urea ma le potassium sulfate ua faʻalauiloaina.
  6. I le taimi o le liligiina o fualaau aina suamalie faʻamaʻi ma le urea ma le nitrophoska.
  7. A maeʻa le seleselega fai se paluga o le superphosphate ma le masima (30 - 40 g).

Le teuteuga lelei ma le faʻatoʻaina o pale

Teuteu teuteuina "puipui" faʻaalu le tautotogo. Ua teuteu laau paina tuai e faaumiumi le fuaina. Otioti lala mago, maʻi ma i latou e ola i totonu o le palealii. O le muamua teuteu o le matua-matua ua faia i le tolu i le fa tausaga talu ona totoina se laau. O lenei faiga e toe faia i tausaga uma e fa.

O fualaau talavou i le tausaga muamua o le olaga e teuteuina, ma tuu ai se ogalaau e 60 cm le umi. I le taumafanafana latou te matauina le atinaʻeina o le laau. Afai o nisi lala e tupu fua, i le tautoulu latou te teuteu ma aveese. I le lona lua o tausaga o le olaga, e teuteuina ai vine i le 40 cm i luga o le ogalaau autu. Ia mautinoa e aveese le fatuga pito i luga i lalo o le tipi. O lala uma lava, sei vagana ai pito maualalo, e faʻapuupuuina e le tolu. E seleseleina laʻau, ma totoe ai le umi pe a ma le 7 cm. I le tausaga lona tolu o le faʻatoʻaga o laʻau, o loʻo faʻaititia atoatoa lala, ma o laulaʻau e totoe i le 6 i le 8 vaega, filifilia le sili ona malosi ma sili ona talafeagai. O le mamao sili i le va o lala o le 10 - 15 cm. O le paleni o le Plum ua fausia i le tulaga o isi. O le laau, e saʻo ona tipi, ei ai le pale paleni ma le 8 i le 10 lala autu. E vaeluaina i latou i le ogalaau autu.

Saunia mo le taumalulu

E ui i le lelei o le taumalulu o le Stanley plum, manaʻomia le faia o ni taga e puipuia ai le laau.

Mo le malutaga o se ogalaau e faʻaaoga kapron. Na te puipuia le paʻu e le gata mai le malulu, ae mai i meaola, aʻo faatagaina le ea ma le susu e pasia. E faʻapea foi mai roi, e mafai ona e faʻaaogaina se moli faapitoa i le taumalulu. O le aʻa o le tau mo le taumalulu e ufiufiina i se paʻu o mulch mai le faapalaga poo le humus.

Seleseleina ma teuina

O le fua o fua o le plum "Stanley" e pau i le faaiuga o Aokuso - o le amataga o Setema. O lenei ituaiga e maualuga le gaosia. E tusa ma le 60 kilokalama o fualaau aina e mafai ona seleseleina mai le tasi laau. E faasolosolo lemu le fua. E mafai ona e aoina mo le lua pe faatolu.

Ina ia seleseleina le paʻu e manaʻomia ona e filifilia se aso vevela. O fua e seleseleina pe a uma ona matua. Afai e fuafuaina le felauaiga, e tatau ona seleseleina le seleseleina i le lima aso na muamua atu. Plums e le o aoina i le taimi, e mama, ma se tofo le lelei ma ua malepelepe. Le aoina o fua e te manaʻomia e saunia ai pusa poʻo ato.

Amata ona aoina pulu mai pito o lala laititi, agai i le ogatotonu. O fua e tatau ona paʻi i se mea itiiti e mafai ai, ina ia le soloia le vevela. O le Stanley plum o loo i ai ni laau eleelea, o le mea lea e le fautuaina ai le lulu o le laau ma faapipii lala. E sili atu le faʻaaogaina o le apefaʻi pe a fua tele fua.

E te iloa? O le faʻaauau pea o le faʻaogaina o pulu e faʻaleleia ai le puipuiga ma faʻamalosia ai le alualu i luma o le talavou. E puipuia ai foi le amataina o faʻamaʻi o le mafaufau.

O fua o laʻau mūmū eseese "Stanley" sa teuina mo le ono aso i totonu o le pusaaisa. Mo le umi o te teuina, e mafai ona e faʻaogaina metotia nei:

  • Frost. E tatau ona fufulu laumei ma tuʻu i ni ato faapitoa mo le teuina o meaai i totonu o le pusaaisa. E mafai ona e tausia fua mo le tusa ma le fitu masina. I le faaiuga o lenei vaitau, o pauna e le faʻaitiitia, ae o le a avea lava ma mea manogi.
  • Canning. Mai se togi o le "Stanley" sili ona lelei jam, jam, jams, compotes toe liliu. Ma e mafai foi ona e faia le tincture, liqueur, vine pulu.
  • Laʻau kuka. E tatau ona teuina le laumei i se vevela vevela o le masima meaai mo le silia ma le afa minute. Ona fufulu lea ma tuu i totonu o se ogaumu aisa mo le tolu itula i le 50 tikeri. Pe a malūlū paʻu, e faʻamago mo le isi lima itula i le vevela o le 70 tikeri. Ona sosoo ai lea ma le isi fa itula i le 90 tikeri. O loʻo tuʻuina laʻau i se mea malulu i taga pepa, pusa laupapa poʻo pusa tioata.

Plum "Stanley" - O se filifiliga sili ona lelei mo tagata o le taumafanafana. Maualuga maualuga, hardiness taumalulu, faʻafitauli lelei faʻamaʻi - uiga lelei e mafai ona tulaʻi atu nai lo le talafeagai.