Laʻau

10 fugalaau matagofie i le lalolagi

O fugalaau sili ona matagofie i le lalolagi e faia ai se lisi matagofie, lea e aofia ai ata faataitai mai i le lalolagi atoa. O ituaiga tagata taitoatasi e le o ni fugalaau i le masani ma e tutusa ma le maualuga o se laau laitiiti. O nisi e fiafia i le mata mo se vaitau atoa, ao isi o loʻo i ai i se mataupu o itula. Faatasi ai ma i latou e oo mai ia i latou e tuua e faavavau se lagona tumau. O le tele o fai togalaau i le lalolagi e moemiti i le faatupuina ia latou fuafuaga, ae e le o taimi uma e mafai ai.

Rafflesia

Rafflesias e le sili atu nai lo aso e fuga mai ma tosina malie ma a latou "manogi"

O ia o se "fugalaau matagofie." O lenei mea o se laau parasite e leai ni pupuʻu ma laʻau, ma fugalaau e 60-100 cm le lautele ma e sili atu i le 10 kilokalama, lea e moli ai le manogi ... meaʻai pala.

Ua tupu aʻe Rafflesia i vaomatua ma e le fetaui mo le fausiaina o aiga. O le tele o taumafaiga e maua i totonu o le kiona e toetoe lava o taimi uma e muta ai le toilalo.

Amorphophallus titanic

I le taimi o le fuga, o le amorphophallus taliga e vevela i le 40 ° C.

O le isi igoa o le "gagana pepelo." O le taimi lava e faigofie ai ona maua i vaomatua o Initonesia, o aso nei o se mea moni lava. O le laau e oʻo i le 2.5 mita le maualuga ma sili atu i le 50 kilokalama. O lenei matagofie e manogi lava i le "manogi" o iʻa pala, lea, faatasi ai ma lona telē tele, e le mafai ai ona tupu le amorphophallus i se fale vevela. Ioe, ma o ia ituaiga fugalaau e le tutupu i tulaga fesuisuiai o le Rusia, o le mea lea, ina ia vaai i le "gagana tiapolo", e tatau ona e alu, mo se faataitaiga, i Sumatra.

O le faʻamoemoe o le ola o le amorphophallus titanic e 40 tausaga, ae e fuga mai i le taimi lenei na o le 3 pe 4 taimi.

Gazania

Ona o lona afuaga mai Aferika, o gaassa e faapitoa lava le tetee i le lamala.

O le Aferika Aferika i Saute o le "fugalaau sili ona taua" o loʻo taʻalo i lana ata o petal. O lona igoa lona lua o le "fugalaau o le la", o loʻo faʻamatala ai e mafai ona e faʻafetai atoatoa i le matagofie o le laau i le aoauli. I isi taimi, ua tapunia ai le tele o mea.

Gazania na faamanuiaina i le gagana Latina. E le faigata pe a tupu muamua fualaau mai fatu. Filifilia o se nofoaga mo togavao i le togalaau fugalaau, e aoga le gauai atu i se laufanua susulu malamalama ma eleele mama.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le tuputupu ae o lenei laau mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/gatsaniya-vyirashhivanie-i-uhod.html

Laʻau pusi

Rainbow roses - le lauiloa faʻaonaponei "antidepressant" i le lalolagi o fugalaau

O le taunuuga lenei o le galuega o fugalaau fugalaau fomai, o lona uiga o loʻo iai i tekinolosi faʻapitoa o le faʻafeusuaʻi o rosa. E taua le mafai ona faʻafefiloi paʻu saʻo. Ina ia maua se fugalaau e seasea ona manaia, e manaʻomia le faia o ni tipi i luga o le ala i se ituaiga o auala eseese. Mo i latou taitoatasi, muamua o se rosa paʻepaʻe e "inu" vai o se ituaiga lanu. E le faigofie e foliga mai e foliga muamua, ae o taunuuga e aoga.

I le auala, o isi fugalaau e mafai ona tupu i le auala lava e tasi, aemaise lava tulips, chrysanthemums, orchids ma hydrangeas.

White Heron Orchid

O le tele o faifaʻatasiga e atiaʻe ituaiga fou o lenei ituaiga o orchid ma lanu eseese o petals, ae ua manatu e sili ona taatele

I Sasae Mamao, i le Primorye ma le Amur Region, e tupu ai se fugalaau manaia, e foliga tutusa ma fulufulu lanu o se manulele paʻepaʻe. E maua foi i motu Iapani. O le "White Heron" e lauiloa i le Land of the Rising Sun, ua matua gasegase, ae i le natura faalenatura e maualalo le itiiti o le laau.

E talitonuina o se inisiua tele e faigofie ona ola i le fale i totonu o se fagu fugalaau. O le mea taua o le tuʻuina atu i le maualuga o le eleele i le taimi galue, ma i le vaitau o loʻo moe ai, ia mautinoa o le eleele e le faʻamago, faaopoopo vai ile taimi. Ae ui i lea, ua fai mai tagata atamamai e na o se tagata poto masani e mafai ona maua se laau agavaa e seasea ona maua le matagofie mai se fatu.

Puipui

E le o fugalaau lava latou e ofoina atu foliga vaaia e le masani ai i proteins, ae o latou laupepa lanu vali lanu samasama, piniki, lanumoana-lanu piniki

O lenei laau toto ua avea o se tasi o mea pito sili ona manaia i le lalolagi ma i latou e mafai ona fuga. O lona atunuu o le konetineta o Aferika. O se mea ofoofogia o fuga lauolaola o lona uiga o le tele o le nectar, lea na faaigoa ai le protea o le "kalama o le meli."

O le fugalaau e taulaʻi atu i le fausiaina ma le tuputupu ae i Rusia. I se tau malie, o se laau e mafai ona avea ma se togalaau aina, ma i se tulaga sili atu ona ogaoga o le a avea ma se teuteuga o se kiona pe o se faamalama matala. Ina ia faia lenei mea, e taua le tuʻuina atu o le proteous i le vevela, tele le malamalama ma se vaalele fou.

I Aferika i Saute, protea o le fale sili ona lauiloa ma sili ona fiafia i ai. O se tasi o ona ituaiga - le puipuiga o le tupu - ua avea o se faailoga o Aferika i Saute.

Strelitzia

Fugalaau fugalaau ma fugalaau fugalaau e fiafia e faʻaaoga le strelitzia ia latou fatuga, aua e maua ai se uiga uiga ese ma le atamai

O le igoa lona lua o le "manulele o parataiso." I le fale, i Aferika i Saute, e taua o le kiona.

I Rusia, ua fafagaina Strelitzia i ipu tetele. Afai e te totoina lenei mea i le eleele i le taumafanafana, o le a avea ma se teuteuga o le mea. I luga o le windowsill home, o le "manulele o parataiso" e lagona foi le manaia ma e le manaomia ai se tausiga faapitoa. E moni, e tatau i tagata fai togalaau ona manatua e tupu malie. E tatau ona iloa e Pet Own e faapea o laulaau ma fugalaau o le Bird o Parataiso e matua matautia lava.

Liquoris

I le fale, o le lyricis e sili atu ma le 20 ituaiga eseese, ae na o le ono lava na aumai i Rusia

O se laʻau faʻapitoa o le aiga pulufana e tosina i ai lona mafaufau ma lona lanu susulu. O se mea manaia: o se fugalaau e le "feiloai" ma laulaau, aʻo tuputupu aʻe i luga o se isi mea. O le nofoaga na fanau mai ai le laisene o Iapani ma Saina, pe a fai o le laau e taua o le "fugalaau oe ua oti" ma o le mafuaaga lea e le totoina ai i latou i tafatafa o le fale.

Lusia, tagata ese mai le faʻaituau, faʻaaogaina e avea o se togalaau ma le teuteuga o potu. O le malo i Sasaʻe e manaʻomia se vevela e leai se maualuga e sili atu i le 20e uiga iC, palapala oneone oneone, se pulega faapitoa o le faasusuina ma le malamalama.

Faataitaiga o loʻo faʻaalia mai o nei fugalaau io tatou tulaga tau aʻe e faigofie lava ona maua aʻa i totonu o le ogaumu o laau tetele, faitau e uiga i lenei: //diz-cafe.com/rastenija/likoris.html

Passionflower

O nisi o ituaiga o fuālaʻau e mafai ona iloa e igoa o fualaau aina suamalie - granadilla ma fualaau suamalie

O ia o se tagata fiafia ma se fetu o solofanua. E ola aʻe i Amerika i Saute, Asia, Ausetalia ma e iai ona fua suamalie, faapea foi ma fugalaau matagofie 10 cm le lautele. O le vine lenei e matagofie ma e le lelei. Faʻafetai i nei uiga lelei, o loʻo fiafia o ia i le fale. E taua le manatuaina o le aʻafiaina o fatu o fatu fatu e faalagolago i le umi na aveesea ai mai le fua. E sili atu ona lelei le totoina, maua lelei ao le i totoina. Ina ia mafai e le laau ona faʻamalieina fugalaau ma vine i le lumanaʻi, e manaʻomia le teuteuina lelei.

Kadupul - o le fugalaau matagofie i le lalolagi

I Iapani, o lenei fugalaau e taua o le "Ata o le Moon"

O lenei fugalaau lalelei e tupu i luga o motu o Sri Lanka, lea e manatu ai e paia. O le vaai atu i taupou papaʻe paʻepaʻe o le ata o se manuia tele, ona e seasea tupu ma e naʻo le lua aso, e mulimuli ane ona maua ai e le laau ona foliga muamua.

O lenei fugalaau e leai se tau. E le mafai ona salalau e aunoa ma le faaleagaina o meaola. Ma mo i latou oe miti i le i ai o sea oa, ua fautuaina le analogue - epiphyllum. E faigofie ona tupu, ola vave ma fuga i le amataga o le taumafanafana.

O Kadupul o le fugalaau aupito sili ona taugata i le lalolagi - ma e ui lava i le mea moni e leʻi faʻatau atu.

Fugalaau sili ona matagofie i le lalolagi i luga o le vitio

Talu ai nei na amata ai ona faʻalelei le fuaina o laau toto. E le o se mea faigofie lenei, e masani ona faʻalavelave. A oʻo mai le taimi, ma fesili mai le agaga mo le taumafanafana, e mafai ona e tupu ... se mata i le windowsill! I le ala, e matagofie foi o ia i lana lava ala.