Laʻau

Gloxinia lafoaʻi - mea e fai

O le lelei o le gloxinia o ona foliga matagofie e le gata i le taimi o le fugalaau, ae pei foi o le teuina o le windowsill. O se tasi o faafitauli taatele i le taimi o le tuputupu ae o le launiu lau. Pe a paʻu le gloxinia, e tatau ona e iloa le mea e fai ina ia le mate ai le laau.

O le a le mea e foliga foliga mai le gloxinia?

O laʻau Gloxinia o le oval, o le manogi. O le pito i fafo e veveve, manaia i le paʻi. O le lanu uliuli lanu meamata ua ufitia i veins, ona o le i ai o se lagona o le ata. I se tagata matua, o lau laititi e laʻititi.

O le a le foliga o le gloxinia foliga foliga?

Mo se faʻamatalaga! E iai le gafatia e fui ai le lau laau aʻo leʻi alu e malolo. A o faagasolo lenei vaitau, o lau o le a leai se foliga ma amata ona magoto.

O mafuaʻaga autu o le laʻau lau

Aisea e alu ai le fuchsia i totonu - o le a le mea e fai

Afai e galo le gloxinia, e tatau ona e iloa le mea e fai i se tulaga faapena, a le o lea e mafai ona taitai atu i le le lava o lanu ma le oti o le fugalaau. O mafuaʻaga e mafai ona fesuisuiai ma fesoʻotaʻi ma le tausiga le talafeagai ma foliga vaaia o meaola faalafua.

O mafuaaga autu o le faafitauli

Tulaga o le vevela

O se tasi o mafuaʻaga e mafai ai e le gloxinia ona afifiina i totonu ona ono filifilia le vevela o le potu.

O laupepa e mafai ona afifi ona o se faʻalautele pe faʻaitiitia i le vevela. Mo le totoina o faatoaga, o le vaega sili ona lelei o le + 19 ... +22 tikeri. Soo se suiga e tau atu i le faaletonu.

Ava malulu

O le isi mafuaaga e mafua ai le gaogao o le gloxinia ma le lafoaia o laulaau atonu o se ea malulu tele.

O ia faafitauli e taatele i le taumalulu. Ae maise lava pe afai o le laau e ola i luga o se windowsill e latalata i mea masini afi. O le tele o taimi, o laʻau ua faʻasusu e amata ona mago ma pauu. Ina ia togafitia se laau faapena, e tatau ona faʻaauau pea le vai.

Faʻailoga

O faʻataʻitaʻiga masani e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e leaga le laulaʻau ma faʻatalanoa. O le laau e matua nofouta lava i gutu o le ea. O le mea lea, e tatau ona tuʻu le fagu i se nofoaga puipuia i luga ole windowsill.

Faʻalogo! Faatasi ai ma le tele o faʻataʻitaʻiga, e amata ona puipuia e le laau ia lava ma faʻafefe ai lau.

Faʻasa

Afai e le saʻo le suā, e mafai e le laʻau ona faʻafeiloaʻi. E le gata i lea, o foliga vaaia o nofoaga malogo e mafai foi ona avea ma se tasi faailoga o le faʻavaʻaiga faʻafeinu.

E masani lava i le taimi o le timu, e le lava le suavai o le eleele i totonu o le ulo ma faʻapupiiina i le pito i luga. A maeʻa ona aveese le laau mai le tane, e mafai ona e vaʻai i le mea na faaleagaina.

Mo le puipuia o se faafitauli, e tatau ona faʻapipiʻi le ipu i luga o se fata vai. O le a tuʻuina atu e le laau le aofaiga talafeagai o le susu mo le tuputupu ae.

Sunburn

O lau fugalaau e mafai ona faʻaalia i le susulu o le la i lau. I le gloxinia, o laulaau e matua maaleale lava ma i le taumafanafana e tatau ai ona paolo le vao.

E le gata i lea, pe a faʻaalia i le susulu o le la, atonu e foliga mai o ni mea pogisa, e faʻaitiitia ai foliga teuteu o fafo o le aganuu.

Le malamalama i le la

<

Pests

O lau lauʻau e mafai ona pala. Faatasi ai ma mea masani e masani ona faʻaogaina, e tatau ona matau mea nei:

  • Cyclamen tick - o se iniseti laitiiti lea e masani ona nofo i luga o se togavao ma fafaga i luga o le sua. A maeʻa le faʻatoʻilaloina o le laau ma se tele o siaki, ona amata lea e le laʻau ona sosolo. Ina ia foia ai iniseti, e tatau ona faʻaaoga le vailaʻau o le Actelik.
  • Thrips - fafo, o le meaola e foliga o se tamai faamaufaailoga. I le aluga o taimi, e maua ai le malamalama i luga o laʻau gloxinia. O laʻau o aganuu e amata ona pala ma faʻagogo. E tatau ona faʻaaogaina le iniseti o le iniseti e faʻaaogaina ai meaʻai.

O le taimi lava e iloa ai faʻalavelave lavelave e faigofie ona mafai e le afaina ai le aganuu.

Gloxinia Pests

<

Puipuiga - mea e fai

Yucca - lau lanu samasama ma mama, mea e fai
<

Aisea e lafoaʻi ai le gloxinia, o le a se mea e tatau ona ou faia e puipuia ai le faafitauli? O le tali i lenei fesili o loʻo i totonu o le puipuiga saʻo. I le faagasologa o le tausiga o le laau, e tatau ona e usitaia ia tulafono:

  • Faʻasalaina o le vao pe a uma le palapala ona amata faʻagogo le faʻaitiitia le lamatiaga o le pala. Ae ui i lea, o le suavai e tatau ona faia i le taimi o le vavalalata ia le itiiti ifo ma le tasi i aso uma 4.
  • Suʻe le mea faʻapipiʻi i le eleele fou i tausaga taʻitasi. O na ituaiga mea e faʻamalosia ai le laau ma faʻamafa ai le puʻu i elemene aoga.
  • I le tau mafanafana, susuʻi le fugalaau i totonu o le paolo.
  • Fafaga le laau i fomaʻi faʻapitoa e fausia ai se faʻamausaliga malupuipuia.

Puipuiga i le faagasologa o le gaosiga o le gloxinia

<

E tatau foi ona suʻesuʻe ma le totoʻa lau o le vao mo suiga. Faʻatasi i le vaiaso, solo le lau ile ile fuga susu.

O le tuputupu ae o gloxinia e le faigata. Ina ia maua se laau e fuga mo se taimi uumi, e tatau ona e mulimuli i metotia faigofie faigofie ma filifili le nofoaga saʻo mo le fugalaau.