Propolis

Polokalame Propolis i luga o le ava malosi: faatonuga mo sauniuniga ma faʻaaoga

O le aiga o le povi, sei vagana ai le peleni lauiloa, e aumaia ai le tele o mea aoga. O se tasi oi latou o le propolis. O lenei vailaʻau faʻamalolo e aoga uma i lona tulaga masani ma i foliga o mea laiti, lea o le a fesoasoani i le faʻamalosia o ituaiga uma o faʻamaʻi faigofie.

O aoga o le tincture

Propolis o le kelu e gaosia e le tagata faigaluega, o loʻo faʻaaogaina mo le pipi atoa e avea o se mea e tapunia ai vavaega i totonu o le siva po o se ituaiga "tapuni" i luga o le meli.

O Propolis o se auala foi e tausia ai le mama i totonu o le fale o le pi, ma o le mea lea, e tele naua mea aoga, e pei o isi oloa gaosi. Propolis o se mea tulaga ese e tumau ai ona aoga aoga e tusa lava pe maeʻa togafitiga vevela. O lona avanoa lenei ma mafai ai ona e kukaina ni mea eseese mai le kelu paʻu.

E taua foi: o le beeswax, pollen, o le suamalie a le tupu ma le susu susu, le venom, primor, zabrus, perga ma le meli faatasi ai ma le perga.

O aoga aoga o le propolis tincture e leʻi atoatoa ona malamalama, ae o loʻo i ai le tele o faafitauli e faigofie ona faʻafetaui e lenei meafaigaluega:

  • siama leaga (antibacterial properties);
  • toxins;
  • faanunununu;
  • faaitiitia le puipuiga;
  • isi faafitauli i totonu o le tino ma fafo.

E faʻapefea ona faia le tinotu i luga o le ava i le fale

E faigofie lava ona saunia se vailaʻau faʻamaʻi mai le kelu paʻu, o le a alu ai sina meaʻai ma le taimi. Muamua e te manaʻomia le mauaina o le maualuga o le propolis, faʻapea foi ma le saunia o se fagu pogisa mo le teuina o tupe.

E taua! O le kulupu o le propolis ma le vai o le a le maua ai le mea e manaʻomia, aua e le mafai e le vai ona faʻasaʻo atoa le oloa o le palu. Mo se mea faigaluega atoatoa, o le a mautinoa lava e te inu ava malosi, o se mea e sili ona lelei le soli.

O le a le mea e manaʻomia

Mo le sauniuniga o le 10 pasene faʻamalosaliina o le a tatou manaʻomia:

  • 400 ml o le malosi malosi o le ava (96 °);
  • 200 ml o vai faamama;
  • 60 g o le suamalie fou poo le susu;
  • lita fagu ipu;
  • ufiufi;
  • masini mo le taavale solofanua.

E mafai ona iai se vai: faʻamamaina mai le mama poʻo le faʻatau i totonu o le faleoloa (mama, aunoa ma le kesi), lelei, ae leai se mea e le mafai ona faʻaaogaina vai vai, aua o loʻo i ai le tele o mea leaga faʻaleagaina.

Gaosi kuka ma ata ma vitio

Ina ia saunia le maualuga o le propolis tincture, e tatau ona mulimuli i laasaga uma nei:

  1. Matou te ave se fagu vai sefe ma liligi le 200ml o le vai mama i totonu.
  2. Faaopopo le 400 ml o le ava i le vai ma maua ai le 63-65-tikeri le ava malosi (pe a faaopoopo le ava, o se mea e le o ni mea lanu e leai ni lanu e tupu i le faamatuu atu o vevela).
  3. Liligi le 60 g o le paluga o le suasini i totonu o le vaiinu ua maeʻa ona fofo, tataʻi le tapuni ma lulu lelei.
  4. Tuʻua le vaifofo i se nofoaga pogisa ma lulu mea e le itiiti ifo i le 5 taimi i le aso.
  5. A maeʻa le 10-14 aso, o le fualaau faasaina ua saunia lelei. Liligi le mea i totonu o se isi fagu (sili atu le opaque), lafoai le tifaga, ma teu le mea i totonu o se mea malulu.

Vitio: faʻapefea ona faia le propolis tincture i le ava malosi

E taua! O le faʻafefiloi o le ava malosi i le vai e na o le faʻapipiʻi lenei: o le ava malosi e faaopoopo i le vai, ma e leai se auala, vice versa.

Faʻafefea ona faʻaaoga le tincture: scheme

Tincture, saunia i le fale, o loʻo i ai se vaega manaia o aoga aoga ma faʻamalolo, o lea mea e tatau ona i totonu o fale uma: mo le togafitiga o faʻamaʻi ma mo le puipuia.

O vailaʻau faʻapitoa mai le propolis e maua ai le malosi lava e tasi e pei o togafitiga fale, na pau le eseesega o le sili atu ona taugata.

I faʻamaʻi o le gastrointestinal tract

Afai ei ai ou faafitauli i le gastrointestinal tract, o le faʻaaogaina o le kelu pepelu o mea ia e te manaʻomia. Faʻatasi ma le tiga o le manava - e tatau ona faʻaumatia le 2 ml o le tinisi i le 1 ipu vai vevela ma faʻaopopo se sipuni o le meli. Inu ae lei moe ile tamai sips.

Pe a gastritis - 1/3 ipu o susu mafanafana poo vai, e tatau ona e 20 mativa o le tincture. Fuʻe ma inu i le tasi itula ao le i faia taumafataga taitasi.

Matou te fautuaina oe ia iloa le aoga o le susu i le propolis ma le meli i le propolis, faʻapea foi ona aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaogaina le suauu homeopathic e faʻavae ile propolis.

Ma le malulu ma le fulu

Mo le malulu poʻo le maʻi - 30 ml o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻasese i le 100 ml o le vai mafanafana. O le meafaigaluega e maua ai e tatau ona faʻamalosi pe ave ni nai mataʻu i totonu, ma faʻafefe i latou i luga o se fasi suka (solo).

Afai ei ai ni faʻafitauli i le mamafa

Ina ia faʻafetaui le maualuga maualuga, e tatau ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o le tincture o le pipi ma le hawthorn (1: 1). E tatau ona ave faʻataʻitaʻiga fefiloi faatolu i le aso, 25-30 faʻaleleia i se manava gaogao mo le 10-14 aso.

E te iloa? E mafai e le pipi ona iloa le manogi o se fugalaau, e mamao ese mai le sili atu i le kilomita.

Pancreatitis

Pe a manaʻomia le pancreatiti e faʻasala i le afa o ipu vai vevela 10 pata o le propolis tincture, faʻafefiloi lelei. O lenei vailaʻau e tatau ona onā 3 taimi i le aso mo se itula aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e 2 vaiaso.

Otitis

Mo le togafitiga o le mumusu o le taliga, e manaʻomia le 30% propolis tincture, lea e mafai ona faʻatau i se fale talavai pe na o oe lava, ma fuafua lelei le aofaʻi o le ava malosi, vai, ma le pepelu faʻatasi. E faʻaaogaina e pei ona taua i lalo: o le lupa o le cotton ua faʻamaluluina i le tinisi ma faʻaofi i totonu o le taliga i lea aso ma lea aso mo le 30-60 minute. O le togafitiga e 7-14 aso. O aso uma e te manaʻomia e faʻaofi ai se mea fou.

Afai ei ai ou nifo nifo

Mo le togafitiga o le toothache ma le propolis, o se aga masani le faʻaaogaina o le faamamaina. E tatau ona faʻafefiloi 20 gogo ole tincture ma le 150 g o vai mafanafana. O le mea e tupu mai ai e tatau ona fufulu lelei lou gutu. Toe faia le faiga e le silia ma le 3 taimi i le aso.

E taua! E tatau foi ona matou maitauina, i le leai o ni faafitauli i nifo, e mafai ona fufulu lou gutu i le vaiaso faatasi ai ma se faʻaogaina o meaʻai o le paluga e puipuia ai le faʻaalia mai o le tartar.

Mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e tatau ai ona ave ni fasi fasi falaoamata, faʻafeiloaʻi i latou i pipi ma faʻapipiʻi i gui maʻi mo le 5 minute. Faaaoga uma 3 aso.

Mo paʻu paʻu

Mo togafitiga o faʻamaʻi paʻu, e tatau ona faʻamamaina se uʻamea o le cotton poʻo le gau i totonu o le tinisi ma togafitia lelei le paʻu ua paʻu i le taeao ma le afiafi. Fai le faʻataʻitaʻiga seia maeʻa faʻamalolo.

Mo togafitiga o siama ma siama, e mafai ona e saunia se masini:

  1. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e ave le masikulu masani poʻo le faia o se falemaʻi (faʻavae i luga o kirimi kiripisi, kefir, ma isi).
  2. Faʻaopoopo se sipuni o le pusi talo i le mea. Faʻafefiloi lelei ma faʻaoga i luga o foliga mo le 20 minute.
  3. Fufuluina i le vai mafanafana. O le ae maofa i taunuuga vave.

Matou te fautua e aʻoaʻo ni meaʻai mo le faia o ni mea mai: musika auro, Rhodiola rosea, fulufulu, cherry, cranberry, currant currant, plum, nuts pine, lilacs, apples and bison.

Contraindications i le faʻaaoga

E ui lava i le numera tele o tulaga lelei, ae o loʻo i ai ni vaega o tagata e le fautuaina e faʻaaoga le propolis tincture:

  • allergies (ma faʻatasi ai ma allergies e le gata i le propolis, ae faʻapea foi i isi oloa na gaosia e le pi);
  • fafine maʻitaga ma tina tausi maʻi;
  • tamaiti ei lalo o le 3 tausaga;
  • tagata o loʻo faʻasaina le ava malosi.

E te iloa? O Propolis o loʻo tumau pea ona faʻamalolo mea e oʻo lava i le faagasologa o le kuka. Moni, na o le itula.

O le mea lea, o le kelu paʻu o se mea mama, aua e aofia ai na o mea masani na aoina mai e pi.

O lenei oloa o se meafaigaluega sili ona lelei e faʻafeteia ai le faʻaleagaina o le tino, o loʻo i ai mea e le faʻaleagaina, e faʻaaogaina mo le faʻaleleia atili o le tulaga o le tagata ma e faʻaaoga uma mo le togafitiga o totoga i totonu ma faaleleia atili ai le paʻu.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Ua ou i ai i le propolis mo se taimi umi ma maeʻa. O le auala e faʻamamaina ai i le fale E moni, e pei ona faʻamatalaina i luga, e malepelepe i totonu o le vai e malelemo ai lau, e popoto ese (ae le ona o le solo ma ona o le lapisi e sili atu nai lo le vai) A e aua nei lafoina. E aoga foi. tau lava i le isi. E le gata i lea, o le togafitiga o le ava ava malosi o loo faaalia i le va o le 15-25%, e itiiti ifo ma le 15% e le aoga, e sili atu ma le 25%, e maua ai le ita. O lea ou te aveina le 50g o le propolis ma faataape i le 100 g o le 70% ava malosi, mo le 10 aso, i se nofoaga pogisa, lulu i aso uma. E masani ona ou faaaogaina se fagu ketchup. A uma ona solo i totonu o le fagu, e pei o se tulafono, e tumau pea le tele o mea mamafa + o se vai manino ma manino le vai inu o se lanu uliuli enaena. O lenei fofo o le a avea ma vaifofo o le propolis e tusa ma le 20%. E manaʻomia le faʻaeteete ma le faʻaeteete e taumafai e aua le lulu. O lenei fofo e lelei le faʻaoga mo le faʻaaogaina i totonu. A maeʻa lena mea, e ala i le faʻaaogaina o manoa e faʻasili ai le toega o le vaega faʻamalosi, e tatau ona faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina le togi ma faʻaaogaina mo le faʻaaogaina i fafo ma le sauniuni o meaola eseese i luga o le faʻaaogaina (pe a fai e mafai e se tasi ona taʻu mai, e mafai ona ou fai ese), puaa, ae e le o le fefefe, ua fufulu mea uma i le ava po o le solvent. O vaifofo sauniuni e tatau ona teu i totonu o fagu lanu moana ma i le vevela o le potu.
PPK
//www.pchelovod.info/index.php?s=6c69f4b1bfbe6f849ef8b482bfa74850&showtopic=6683&view=findpost&p=115907

O le fesili muamua e tatau ona fesiligia i se tasi o loʻo fautua mai e faʻamalosia, aemaise lava i totonu, o le tagata pe leai se allergy i soʻo se oloa o le beekeeping, o le tagata ese e faʻaaoga le mea matautia e itiiti ifo. 1. O le ava malosi o le propolis o loʻo faʻaleleia ai le eletise (pe a tele, e faʻaitiitia ai, pe a faʻatupulaia le laiti), ave le 25 pa'ū mo le suka 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O loʻo i ai se aafiaga tele i le maʻi o le manava, o lona tino malosi malosi (analgesic), lea e sili atu nai lo le Novokin 2. O loʻo i ai se aafiaga tele i le mumu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻu tamatamailima i totonu o le fao ua afaina, o lea e papaʻi ma o lena mea uma, ona ou ave lea o le propolis i luga o le pito o se naifi, na ia faamafanafanaina le kesi i se viscous state ma oso i luga o le vaega tiga, o le vevela lava i le taimi muamua, ae o se ituaiga o laei e le fefefe i le vai. I le tolu aso mulimuli ane, na ou aveesea le nofoaga e pei o se kukama, ou te fiafia i le upu mama. Ua saunia e maua loʻu maʻisuka ma o oʻu manua e malolo ai i le le mautonu. E mafai ona e talanoa mo se taimi umi fesili pe o le a le mea e fiafia i ai. APICA --- propolis solution e tatau ona paʻepaʻe i totonu o lenei vai o se faʻamalologa ae o se isi foi talanoaga
PPK
//www.pchelovod.info/index.php?s=6c69f4b1bfbe6f849ef8b482bfa74850&showtopic=6683&view=findpost&p=115987