Faatoaga

Paʻu apricot: talafeagai talafeagai ma le tausaga muamua

Tagata uma e le itiiti ifo ma le tasi i lona olaga, aemaise i le laʻitiiti, tanumia ni maa i le eleele. I le vasega o lemoni, oni, apu. Na ola ae i latou totogo, e oo lava i ni laulaau. Ae ina ua mavae ni nai masina, o le paʻu o le vao po o le vao na ola i le laulaau atoa, lea na le fua mai. E te iloa le auala e tupu ai se apricot mai se maa i le fale? Masalo na e taumafai e faia i le taimi e tasi, ae o lau suʻega e foliga mai ua le manuia. O lea o lenei mea e mo oe. Afai e te leʻi faʻataʻitaʻiina, o lenei tusiga o le a fiafia foi mo oe: o le ae iloa mea e tatau ona e faia e totoina ai se laau apricot maloloina ma fuatele.

Filifiliga ma sauniuniga o le totoina o mea

E tatau ona e totoina le apricot mai le ponaivi o le laau e tupu i lau eria. Afai e leai se avanoa e maua ai i latou, ona tatau lea ona e faʻatonuina le totoina o mea mai faʻatoʻaga o loʻo nonofo i tulaga sili ona leaga. Apricots o loʻo tuputupu ae i ai ua lava le faʻamaoni ma o le a ola i soʻo se tulaga maualuga ma i tulimanu uma o le atunuʻu. O le filifiliga lona tolu o le tuʻuina lea o se maa mai fua na faʻatau i luga o le maketi poʻo le faleoloa. Tau lava e le tatau ona faʻaogaina ituaiga eseese ese mai fafo, aua o le a avea ma faafitauli tele le tupu.

E taua! Filifili mo le toe gaosia na o apricot sili. E tatau ona fai si laʻititi ma ia vaeluaina lelei.
A o leʻi totoina fatu laau, e tatau ona fufulu ma fufulu i se mea pogisa. E le tatau ona totoina i totonu o ipu, aua e tatau ona latou faia se ituaiga "toleniga o taua." O fualaau o le a tupu i le fale, vave maliu faʻatasi ai ma le amataga o le kiona muamua, i le taimi lava e te totoina ai i totonu o le eleele. Ae e le tatau ona tatou manatu i le mea moni o le a tupu fua uma ia luga o le moega, aua o le taumalulu o le a na o le sili ona malosi ma sili ona puipuia. Ae afai o le apricot e totoina mai le maa i le amataga o le tautoulu, o le tele o ia mea o le a 'aina e nunu. O lona uiga o tulaga sili ona toto mo le totoina o le a o le ogatotonu o le autumn, pe a le o le aisa i le lalolagi, po o le ogatotonu o le tautotogo.

A o leʻi totoina fatu o le apricot i le tautoulu, e tatau ona faatumulia i vai mo le aso. O lenei metotia o le a faamanino ai po o le a le mea e le atoatoa ma e le o iai, ae o le a faʻaalia le maualalo o mea lelei. E tatau ona totō ni maʻa piʻamea i totonu o le va o le ono inisi le loloto ma mamao atu i le sefulu centimita. Mo le taunuʻuga e fetaui ma ou manaʻoga, e manaʻomia ona faʻalolotoina sina vaʻaiga o le eleele, mutia, humus ma le oneone i le pito i lalo. E fautuaina foi le faʻafefeteina o ponaivi mai luga ma vao ma humus. I le taimi o le taumalulu, o le apricot mai le maʻa o le a faʻavaivaiina, ma i le tautotogo o le a tuʻuina atu ai muamua laʻau mamago.

Afai e te tolopo le tulaueleele mo le vaitau o le tautotogo, e tatau ona maua e ponaivi le puipuiga. E mafai ona tuʻu i totonu o se pusa oneone ma pusa vaovao mo le taumalulu atoa. E mafai ona e ave ponaivi mama i le ogatotonu o Mati ma tuu i totonu o le vai mo aso e tolu, lea e manaʻomia ona suia i aso uma. A maeʻa mea mo le tulaueleele e tatau ona taoto i le oneone momotu ma tuu i totonu o le pu. Ia Aperila, e mafai ona lūlū ponaivi i le eleele lafoaia pe a oʻo loa i le taimi o le tau.

E te iloa? Mo le uluai taimi o apricoti o loʻo taʻua i faamaumauga o le 4000 TLM. O le Atunuu o lenei laau o Armenia poʻo Saina. Ina ua mavae ona faaali atu o ia i Peresia ma le Metitirani. I Greece lenei fua aumai Alesana o Macedon. Mai iinei na amata ai ona salalau i Europa atoa.

O a laʻau e talafeagai mo apricot?

O le eleele sili ona talafeagai mo le totōina o fatu apricot e leaga pe laʻititi foi. Low carbonate e talafeagai foi. O le tau o le pH e tatau ona i le va o le fitu ma le valu. Ae e mafai ona e faʻaaogaina isi eleele. O le mea autu lava e iai la latou moli malamalama, e le o aofia ai ni masima oona ma e matua fufusi.

O le eleele e tatau ona i ai le lelei o le ea ma alavai. Apricots toleni taimi malogo, ae pe a susu, o le eleele e ola lelei ma e maua ai fua o fua. E le tatau ona i ai i totonu o eleele maualalo le togafiti i le togavao. Talu ai ua i ai le malulu malulu, lea e mafai ona afaina ai le toe totoina o laau toto.

Galuega sauniuni e tatau ona faʻatino muamua. O le pito i lalo o le eleele e tatau ona avea ma alavai mai le otaota, mai i luga e tatau ona fufuluina i humus ma mineral fertilizers, ash ma le ammonium nitrate. Ina ia puipuia aʻa, e tatau ona e saunia se paluga o le lime muamua. E lubricia i latou e aʻa i se auala e leai se faʻafesoʻotaʻiga ma faʻamaʻi. O aʻa apricot e tatau ona totō i luga o se mea maualuga, o aʻa e tatau ona paʻu i le ua o le laau. Faataamilo i luga o lenei faaputuga se tamai alavai, lea e te manaʻomia e faatumu i pakete e lua. O nisi o apricots laau toto i luga o le eleele ina ia latou maua le vevela mai le eleele. Ina ia faia lenei mea, ia faatulaga lala i le maualuga o le itiiti ifo ma le 45 tikeri.

Totoina o ponaivi i le maeʻa o le autumn (faʻailoga masani)

Afai e le fuafuaina le ivi e totō vave ile eleele, ona taofia lea seia oʻo i le autumn. E tatau ona totoina i le faaiuga o le autumn ma le amataina o muamua fulufulu. Totoina o ponaivi apricot i le tautoulu e tatau ona faia pe a maeʻa le natura. O ponaivi uma e tuʻu i totonu o le vai ma tuʻu ai na oi latou o loʻo taoto i lalo. Ma le isi, ia saunia se vaieli i le loloto o le bayonet spade. Faʻalautele humus, cherenizem, mutia ma oneone i le pito i lalo. A tumau pea i luga o le lima senitimita, e mafai ona e tuʻuina apolot stones. Ufiufi i latou i le mutia ma le humus mai luga, ae e le mafai ona e faia lenei mea, aua e tatau ona e faʻamalosi ma faʻaalia le tele o laau malulu-malulu. E oʻo mai ia Me, ua leva ona tupu fualaʻau. O isi laau toto e manaʻomia ona vaʻaia ma le faaeteete, puipuia i latou mai meaola faalafua seia oʻo i le autumn, seia oʻo i le mea e faʻaaogaina ai i se nofoaga tumau.

E te iloa? I aso nei, e tusa ma le luasefulu ituaiga ituaiga apricots. O le faasee e lanu uliuli. Na foliga mai o se taunuuga o le tuufaatasia o apricot ma plum cherry.

Totoina o le ponaivi i le tautotogo (faʻasolosolo faʻasa)

E mafai ona e amata totoina apricoti i le ogatotonu o le tautotogo - ia Aperila. Ina ia mafai ona saunia lelei fatu mo le totoina o le tautotogo, i le faaiuga o Ianuari e tatau ona tuu i totonu pusa poʻo vai faʻavaivai i le oneone susu. Ma e sili atu le ola i totonu o le togalaau i le eleele, lea e pala, seia oʻo i le tautotogo. I lenei tulaga, o le faʻamalosia o fatu apricot o le a sili ona masani. Afai e te le manaʻo e sosolo i totonu o le togalaau i le taumalulu, e mafai ona e tuʻu nei atigipusa i lalo o le fale poʻo totonu o le pusaaisa, lea e le sili atu nai lo le lua tikeri Celsius. I lenei fomu, e tatau ona teuina seia oʻo i le tautotogo ma siaki le taimi o le lelei o le oneone. I le faaiuga o Aperila, o ponaivi ua totoina i eleele palapala i le auala lava e tasi e pei o le tosoina o le autumn.

Tausia togavao totogo

E pei ona e iloa pe faapefea ona totogo fatu laau apricot, o le taimi nei o le a manaomia ai le puipuia o pupuu muamua mai le tele o meaola e manufelelei, meaola faalafua ma le oona. O paʻu vevela o a latou mea e sili ona fiafia i ai, ona e tele a latou meaʻai ma le tele o vitamini. O loʻo i ai se auala sili e puipuia ai tupuga e ala i le ufiufiina i ni pusa palasitika e lua-lita. Mo lenei mea, o se tasi na te na o le pito i lalo o le fagu i se liʻo, ma se isi tagata ma le ua. Ina ia malamalama po o fea le auala e sili atu, e tatau lava ona e faʻataʻitaʻi. O le afa o fale e fai le ala muamua, o le mea totoe - le lua. Ona tausia lelei lea o apricots i le auala lava lea e tasi mo laau na faatauina i totonu o togalaau faʻatoʻaga poʻo fale tausi maʻi. O le mea autu o le tuʻuina atu o apricots ma le tele o le malamalama o le la, o se faʻalavelave o fugalaʻau ma mea faʻasaina ma lelei ai le faʻasusu.

E te iloa? E tolu apricots fou, e 'aina e tagata i aso taitasi, e aofia ai le 30% o le mea e fautuaina i aso taitasi o peta-carotene. E oo lava i le uluai tulaʻi i luga o le masina, na aina ai e le au Avalo vavalo apricots, ona e 40% o suga ma le tele o le malosi.

Suiga o laau i se nofoaga tumau

O le toe gaosia o le apricot e le o se mea faigofie ona o ona uiga, lea e tatau ona amanaia pe afai e te faʻamoemoe o le a aʻafia le aʻa i totonu o lona nofoaga tumau. O fualaau taʻitasi uma e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoʻa mo le faʻamaʻiina e faʻamaʻi ma faʻamaʻi ma filifili mea sili ona lelei. I ni nai itula ao le i totoina, e manaomia le suavai lelei o le fatu, ina ia matua susulu le aʻa, e pei o le eleele faataamilo. O lea e mafai ai ona e eli aʻe aʻa ma se faaputuga eleele, ma o le a maua ai se puipuiga lelei mo i latou.

Ioe, e mafai ona e aʻafia aʻa, ae o se taimi faaopoopo lenei, ma e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele, ma faʻatautaia le tele o auala o le polokalama. Pristvolny liʻo, lea e tutusa ma le pito i luga o le pale, aluga, faʻataʻaliʻoliʻo faataamilo i le laau se tamai vaieli i le loloto e 80 centimita. O lea loloto o le a avea ma toe inisiua, aua o aʻa autu o le a tumau pea le le afaina. O le a seleseleina pine uumi i se va. Ma, faatasi ai ma se tui, e tatau ona e pipiʻi le paluga o le eleele i le aʻa ma faʻagaoioi e faʻamalosi ai pe faʻapipiʻi e faʻamalosi lona foliga. Afai e manaʻomia le feaveaʻiina o se mea i se mea, pe a uma ona faʻaaogaina, e tatau ona tuʻuina i luga o se paʻu palapala o le vao.

O le totoina fou mo le apricot ua saunia muamua. Mo se faʻataʻitaʻiga latou teliina mo le totoina o le tautotogo i le tautoulu, ae mo le pau - mo le masina. O le lua e tatau ona tusa ma le lua taimi lautele nai lo le pale o le laau. O aʻa o le a maua ai avanoa avanoa. O le loloto o le a faalagolago i le matua o le fatuina ma le lautele o ona aʻa.

E taua! O le nofoaga sili atu ona lelei le filifili i le itu i saute o le togalaau aina, ina ia puipuia mai le tau e mafai ai.
Afai o le eleele mo le apricot e le lelei tele ma mamafa tele, o le a manaomia ona galue. I le pito i lalo o le lua e tatau ai ona tuʻu se alavai faʻavaivai o lala mago ma lapisi, ona liligi ai lea i se masima masima ua faʻafefiloi ma humus. E i ai filifiliga: a le o le tuʻuina o se aofaiga tele o le faʻamalo i lalo o le apricot, poʻo le faia o le totoga o le pu lautele ina ia maua ai aʻa i le tele o meaʻai mai le palapala.

E aoga le faaopoopo i ai o se pauna o superphosphate ma lua selau kalama o le ammonium nitrate i le lua. Afai o le eleele e sili atu ona malosi nai lo le mea e manaʻomia, e tasi le kilogram o le lime e faʻaopoopoina. Mo eleele palapala, o le suauu e maua mai le lanu mumu, o le peat ma le oneone e faʻaaoga i le tutusa tutusa. E tuʻuina le fatu i totonu o le lua i se tulaga e le tutusa pe afai o loʻo i totonu o se vaʻa. Afai e matala le aʻa, ona faasaʻoina lea o aʻa ma ufiufi lemu i le eleele. O le suamalie o le eleele e le aoga, naʻo lou manaʻo e faʻalelei le laau.

A maeʻa ona totō faʻataʻamilo poloka o fanua o le a taofia vai mai le salalau i le aʻa i le aʻa pe a uma ona faʻaulu. Ma e tatau ona faʻamalulu lelei le eleele. I le vaitau muamua ina ua uma ona totoina se laau i se nofoaga tumau, e tatau ona suavai malosi, faʻaitiitia le faʻaitiitia o le vai. O le tuputupuaʻe o aʻa e tatau ona faʻagesegese i luma o le amataga o le taumalulu.

O le apricot e tatau ona matua inu pe a uma le seleseleina o fua ina ia mafai ai ona toe faʻafoʻisia le malosi o le laau na faʻaaluina i luga o lo latou matutua.